Székelyföld autonómiájáért lobbant fel az őrtűz Csepelen

Csepel.hu

Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál. Október utolsó vasárnapján az őrtüzet Borbély Lénárd polgármester gyújtotta meg, a jelenlévők együtt elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

A jelzőtűz meggyújtásánál az önkormányzat képviseletében jelen voltak még Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

Kerületünk 2015-ben csatlakozott először a Székely Nemzeti Tanács által elindított kezdeményezéshez, amelynek célja az volt, hogy kifejezze: a székely zászló mellett a Székelyföld körvonala is fontos jelkép. Azóta minden évben október utolsó vasárnapján számos magyarországi településen jelképesen fellobbannak a lángok azt jelezvén, hogy az anyaországiak szolidaritást vállalnak a székelyföldi nemzettársak autonómia-törekvéseivel.

Borbély Lénárd polgármester köszöntésében külön megköszönte a jelenlévőknek, hogy sokan eljöttek és együttérzésüket fejezik ki a határon túli magyarokkal. Ahogy beszédében fogalmazott: Székelyföld a miénk volt és az is marad, az ott élő magyarok sorsa, nagyon fontos közös ügy.

AZS

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !