Soroksári gyilkosság: így keresik a tettest

MÉG ÉRVÉNYES A NYOMRAVEZETŐI DÍJ

Magyar Idők

Szomszédok között keresik a futónő gyilkosát

Az Európai Unió adatbázisában nem szerepelnek a soroksári futónő gyilkosainak DNS-profiljai. A rendőrség kizárta, hogy ugyanezek a tettesek ölték volna meg a Népligetben tavaly megtalált asszonyt. A nyomozás határidejét várhatóan meghosszabbítják.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról nem ad bővebb tájékoztatást. Úgy tudjuk, a nyomozók továbbra is azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy olyan külföldiek – ukránok vagy törökök – lehetnek az elkövetők, akik időszakosan fordulnak meg Magyarországon. A rendőrség nem kommentálta azt az értesülésünket, hogy a futónő két gyilkosának DNS-profilja nem szerepel az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-mintái között. A magyar bűnügyi adatbázisban sem találtak egyezést. Ezek mind azt erősítik, hogy az elkövetők külföldiek, és/vagy első bűntényesek, vagy az unión kívülről érkeztek.

Soroksár külterületén a 36 éves családanyát 2013. szeptember 25-én kora este, szokásos kocogása közben támadták meg. A holttestére másnap hajnalban a futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciá­lis matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották. A nyomozók 450, az áldozattal valamilyen módon kapcsolatba került embert hallgattak ki, számoltattak el, ám valamennyit kizárták elkövetőként.

A szakértői vizsgálat végére két ismeretlen, ám egyértelműen európai férfitól származó DNS-nyom maradt. Az asszony keményen védekezett, körmei alatt vérnyomokat és bőrfoszlányokat találtak. Ezekből és a megfojtásához használt kötélről egy fiatalabb és egy idősebb férfi DNS-ét rögzítették. A nyomozók kriminálpszichológusok közreműködésével felállították a két tettes profilját. Az idősebb támadó volt a domináns, ő erőszakolta, majd fojtotta meg a nőt, a fiatalabb az áldozat lefogásában, összekötözésében segíthetett.

A nyomozók szerint az asszony ismerte az idősebb támadóját. A gyilkosok nem rokonok, de munkatársak lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra, mint például dunai hajósok vagy kamionosok Ukrajnából vagy Törökország európai részéből. Nem tervezték az asszony megölését, azt csak azután tették meg, hogy a nő nem engedett nekik.

Értesülésünk szerint még januárban összehasonlították a Népligetben tavaly október 13-án meggyilkolt 40 éves nő holttestéről rögzített DNS-mintákat a soroksári futónőt meggyilkoló két férfi DNS-ével. Mindkét gyilkosság szexuá­lis indíttatású és rendkívül kegyetlen volt, ám a DNS-összehasonlítással a nyomozók kizárták, hogy azonos lenne a tettes.

Mind a soroksári futónő, mind a Népligetben meggyilkolt asszony ügyé-ben továbbra is él az 5-5 millió forintos nyomravezetői díj.

Forrás: Magyar Idők

Itt lehet hozzászólni !