Börtönbe kerülhet a férfi, aki pulpitussal dobálózott a csepeli bíróságon

BLIKK, Mr. Gabee, Csepel.info

Illusztrációnkon láthatja, hogyan ragadta meg D. Gábor a pulpitust, amit aztán a falhoz vágott, majdnem eltalálva az ügyésznőt/Grafika:Séra Tamás

Izgulhat D. Gábor, ugyanis egy szakértő éppen azt számolgatja, hogy mekkora erővel csapódott a falnak az a pulpitus, amivel a férfi ítélethirdetés közben dobálózott a csepeli bíróságon.

A számítás eredménye sorsdöntő Gábor szempontjából, hisz gyakorlatilag ettől függ, hogy rács mögé kerül-e vagy enyhébb büntetéssel megússza? A férfit, aki, mint megírtuk, félrehallotta az ítéletet és mérgében a tárgyalóterem falához vágta a tanúknak felállított könyöklőt, majdnem eltalálva az ügyésznőt, most hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Ezért a bűncselekményért pedig 1-5 évig terjedő börtönbüntetés járhat. A dolog pikantériája, hogy a férfi agya pont azért borult el és azért kezdett annak idején dobálózni, mert egy korábbi kihágás miatti ítéletkor csak azt hallotta, hogy a bíró “hat hónap börtönt” mondott, a “felfüggesztett” kiegészítés azonban már nem jutott el a tudatáig.

Nem akartam én senkit sem megsebesíteni, tettemmel csak azt akartam kifejezni, hogy nem értek egyet a bírósági eljárással – mondta a Blikknek D. Gábor, aki abban bízik: ezúttal sem küldik rács mögé.

Ebben reménykedik ügyvédje, dr. Lichy József is:

Bízom benne, hogy a mostani gyanúsítás helyett, egy enyhébb cselekmény miatt, vagyis rendzavarásért vonják felelősségre ügyfelemet – közölte dr. Li­chy.

Mint megírtuk, D. Gábort azután citálták a csepeli bíróságra, hogy első osztályos lányát néhány fiú osztálytársa folyamatosan zaklatta. Amikor a gyerek többször is sírva ment haza, a szülők jelezték a problémát a tanároknak. A bántások azonban tovább folytatódtak, ezért az édesapa úgy döntött: bemegy a suliba, és maga tesz rendet az ügyben. A folyóson meglátta az egyik zaklató fiút, amint éppen bemegy a mellékhelyiségbe. A felbőszült édesapa a gyerek után ment, majd a WC-ben megfenyegette és megrángatta. Miután ezt megtudták a fiú szülei, feljelentést tettek a férfi ellen. Az ügy bíróságra került, ahol aztán, D. Gábornak köszönhetően, elrepült a pulpitus.

Itt lehet hozzászólni !