Nevelési évnyitót tartottak az óvodák

Csepel.hu

DSC_9535

Nevelési évnyitót rendeztek a csepeli óvodák munkatársai részére augusztus 31-én a Királyerdei Művelődési Házban, ahol Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője ismertette a következő hónapok tennivalóit. 

Morovik Attila azt emelte ki, hogy az ellenzék riogatása ellenére a csepeli óvodai rendszer nem omlott össze, éppen ellenkezőleg, komoly fejlesztések valósultak meg. Bemutatták az óvoda honlapját, amelyen a szülők, érdeklődők folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb hírekről.

Morovik Attila megköszönte az óvodák munkatársainak eddigi munkáját, és biztatóan tekintett a jövőbe. Az utóbbi időszak jelentős feladata volt az óvodák átszervezése, amelyet heves támadások érték az ellenzék részéről, de a riogatások ellenére – noha nem ment minden tökéletesen — sikeresen befejezték azt, és létrehozták a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodát. Borbély Lénárd polgármesterrel közösen közben folytak az egyeztetések a szülőkkel és az érintettekkel, hogy a különféle véleményeket meghallgassák és figyelembe vegyék. Az utóbbi időszak eredményei közé tartozik, hogy több óvodában energetikai fejlesztéseket valósítottak meg, számos intézmény udvarát felújították. Új informatikai gépparkokat helyeztek üzembe, tíz óvodai munkaközösség jött létre. A polgármester ígéretének megfelelően a választási ciklus végéig valamennyi óvoda környezetét felújítják, újjávarázsolják.

Hierholczné Faragó Tünde a nevelési év előkészítéséről, a személyi, tárgyi feltételek alakulásáról beszélt. Kitért egyebek közt arra, hogy az óvodákkal kapcsolatos törvényi változások érintik a pedagógusok munkaidejének beosztását. A csepeli önkormányzat támogatásával harminc órás képzés lesz. A nevelési év előkészítése keretében javítják a személyi feltételeket. Felvettek két gyógypedagógust, akik a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésével foglalkoznak. A megoldandó problémák közt szerepel ugyanakkor, hogy tizenkét óvodapedagógus állás betöltetlen, a hatékony helyettesítésüket ezért meg kell oldani. Emellett hiányzik két logopédus és kevés jelentkező akad a részmunkaidős kertészi munkákra. A munkatársak kiégésének megelőzése érdekében mentálhigiéniás tréningeket tartanak az ősz folyamán. Folytatják a csapatépítéseket is a jobb együttműködés végett. Az eredmények között említhető, hogy tovább zajlanak az újabb udvari felújítások, amelyek érintik a Szarka, Szúnyog, Tátika, Jupiter, Tündérkert tagóvodákat. A Repkény tagóvodában megnyitották a harmadik csoportot. A célok között szerepel a költségvetés átcsoportosítása, az egységes tervezési, szervezési rendszer kialakítása, a tagóvoda vezetők támogatása. A szakmai anyag felhasználására csoportonként 35 ezer forint jut a megtakarítások alapján. Elkészült és bemutatták az óvoda új honlapját, amelyen friss és fontos információkkal látják el az érdeklődőket.

A nevelési évnyitó elején és végén a Kerek Világ Tagóvoda munkatársai zenés műsorral kedveskedtek a kollégáknak.

cs. a.

Itt lehet hozzászólni !