Dalai láma: Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

Mandiner

Erkölcsileg védhető a menekültek számának korlátozása

Erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma, mondta Tendzin Gyaco a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Németország szerinte maradjon Németország, nem szabadna arabbá válnia.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát, nyilatkozta a dalai láma a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott keddi interjújában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma.

Wien bleibt Wien

„Németország nem válhat arab országgá. Németország az Németország” – fogalmazott a tizennegyedik dalai láma, aki Tibet vallási vezetőjeként 1959 óta él menekültként Indiában. Tendzin Gyaco szerint erkölcsileg az a helyes, ha valaki ideiglenesen fogadja be őket. „Az kellene legyen a cél, hogy egy idő után visszatérjenek a hazájukba, hogy részt vegyenek annak újjáépítésében.”

A buddhista vallási vezető az Európában tapasztalható iszlámellenes hangulatról is beszélt. „Muszlim egyének és kis csoportok gyilkolásszák egymást a saját országukban. Sem a komplett iszlámot, sem a többi muszlimot nem képviselik. Mint minden vallásnak, az iszlámnak is a szeretet a fő üzenete. Gonosz emberek a buddhisták, a keresztények, a zsidók és a hinduk között is előfordulnak.” Nem szabad pár rosszakaratú ember tettei miatt elítélni a komplett muszlim világot, mondta Tendzin Gyaco.

Így utazhat a dalai láma

A dalai láma a német napilapnak azt is elmesélte, hogyan tud utazni menekültként. Mint mondta, először is rendelkezik az indiai kormány által kibocsátott regisztrációs igazolással, amivel tulajdonképpen azt engedélyezik számára, hogy Indiában élhessen. Ezen felül, ha külföldre akar utazni, igényelnie kell egy azonosító igazolást, ami kimondja, hogy ő egy Indiában élő tibeti menekült. Ezt a dokumentumot egy-két, az interjúban meg nem nevezett kivétellel a legtöbb ország útlevéllel egyenértékűnek fogadja el.

Forrás: Mandiner

Itt lehet hozzászólni !