Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

mandiner

Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

Az orosz elnök az ENSZ-ben tartott beszédében azt kérdezte az öntelt demokráciaexportőröktől, hogy felfogták-e, mit tettek?

Vlagyimir Putyin hétfői beszédét idézi a Washington Post. A beszéd egy részlete a Mandiner fordításában:

„Emlékszünk a Szovjetunió történelmének bizonyos fejezeteire. Exportra szánt társadalmi kísérletekre, más országokban történő, ideológiai alapú változtatási próbálkozásokra, amik gyakran tragikus következményekkel jártak, és haladás helyett visszalépést hoztak.

Úgy tűnik azonban, hogy nem tanulva mások hibáiból, mindenki csak ismétli őket, és így a forradalmak exportja – ezúttal az úgynevezett demokratikus forradalmaké – folytatódik. Elég csak megnézni a helyzetet a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahogy a korábbi felszólalók említették. Kétségtelenül régóta gyűlnek már a politikai és a társadalmi problémák ebben a térségben, és az emberek természetesen változásokat szeretnének.

De hogyan sikerült ez valójában? Reformok helyett az agresszív külföldi beavatkozás a nemzeti intézmények és maga az életmód arcátlan rombolását hozta. A demokrácia és a haladás diadala helyett erőszakot, szegénységet és szociális katasztrófát kaptunk. Senkit sem érdekelnek az emberi jogok, az élethez való jogot is beleértve.

Nem tudom nem megkérdezni azokat, akik ezt a helyzetet előidézték: felfogják egyáltalán, mit tettek? De attól tartok, senki sem fog válaszolni. Sőt, az önteltségre, a kivételességbe és a büntetlenségbe vetett hitre épülő politizálásról soha nem mondtak le.

Ma már nyilvánvaló, hogy a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes országaiban az anarchiába süllyedt területek kiterjesztésével hatalmi vákuum jött létre, amelyet azonnal elkezdtek kitölteni a szélsőségesek és a terroristák.”

Forrás: mandiner

5 hozzászólás “Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Jé, még van valaki, aki olvassa HVG-t! Igaz a Putyin beszédet nemtudta elolvasni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. felix szerint:

    Hol mondta ezt a beszédet? Tán csak nem Ukrajnában?

  3. Tarjányi László szerint:

    Oroszország és Kína fog rendet tenni Szíriában. Összeomlóban az USA világpolitikai egyeduralma! Takony kis Izraelnek nem jön össze a terjeszkedés Moszul/Ninivéig!
    Szarházi USA a palaolaját nem tudja majd eladni, mert Oroszország egyezséget köt az OPEC-cel. Soros meg viheti vissza a migránsait a hazájukba!

Itt lehet hozzászólni !