Az idei év negyedik hőhulláma közeleg

Index

Forrás: OMSZ

Forrás: OMSZ

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt a hőség a hét közepétől fokozódik.

Szombaton derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk (a reggeli órákban főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok jelenhetnek meg, amelyek gyorsan feloszlanak), majd késő délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Kissé hűvös lesz a hajnal, hiszen általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már 27 és 30 fok között alakul.

Vasárnap nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de keleten délelőtt még csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. A Dunántúlon már a reggeli óráktól, keleten délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. Késő délután nyugaton ugyanakkor már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet.  Elsősorban a több felhő hatására mérsékeltebb éjszakai lehűlés ígérkezik, hajnalban többnyire 13, 18 fok valószínű, majd délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, keleten várható a 30 fok körüli hőmérséklet.

A hétvégén általában mérsékelt marad a légmozgás, de vasárnap zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Index

Egy hozzászólás “Az idei év negyedik hőhulláma közeleg” bejegyzésre

  1. gizi szerint:

    Faszé kell ijesztgetni

Itt lehet hozzászólni !