Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Hirado.hu

Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Ennek megfelelően szintén 1,8 százalékkal emelkedik egyebek mellett az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék és a fogyatékossági támogatás.

Januártól 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíjak, illetve egyes járadékok összege a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

Ennek megfelelően szintén 1,8 százalékkal emelkedik egyebek mellett az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék és a fogyatékossági támogatás.

Ha egy embernek egyidejűleg több, a rendelet alapján emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni.

A kormány rendelkezett arról is egyebek mellett, hogy a rokkantsági járadék havi összege január 1-jétől 33 930 forintra változzon, és emelkedik a nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék is.

Forrás: Hirado.hu

21 hozzászólás “Januártól 1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak” bejegyzésre

  1. joságos szerint:

    Bravó! Ennél kevesebbet még egyetlen kormány sem tudót produkálni!

  2. Segítek az elvtársaknak szerint:

    Novemberben 0,7%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. november

    Októberben 0,4%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. október

    Szeptemberben 0,5%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. szeptember

    Augusztusban 0,2% volt az infláció, Fogyasztói árak, 2014. augusztus

    Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

    Júniusban 0,3%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. június

    Májusban 0,1%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. május

    Áprilisban 0,1%-kal csökkentek a fogyasztói árak, Fogyasztói árak, 2014. április

    Márciusban 0,1% volt az infláció, Fogyasztói árak, 2014. március

    Februárban 0,1% volt az infláció, Fogyasztói árak, 2014. február

    Januárban változatlan maradt a fogyasztóiár-színvonal, Fogyasztói árak, 2014. január

    (a havi adatok az előző év hasonló hónapjával vannak összevetve)

  3. grün szerint:

    Segítek az elvtársaknak”
    Nagy kár, hogy a nyugdíjemelést a jövő évre MNB által becsült 3%-os inflációhoz viszonyítva állapíccsák meg és nem a 2014-es évihez visszamenőleg!
    A többi stimmol! 😛

  4. Segítek az elvtársaknak szerint:

    A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a pénteki adatismertetés után közölték: az idei év végére szóló inflációs prognózisukat az eddigi 1 százalékról 0,4 százalékra csökkentik, és 2015 egészében 1,8 százalékos átlagos inflációt várnak az eddig valószínűsített 2,4 százalék helyett. A JP Morgan londoni elemzői az idei év egészére enyhe deflációt várnak.

  5. Hólabda szerint:

    A gusztustalan viktátor és bandája megint alkotott. A “többnyire” egy egész életet ledolgozóknak odalöknek 1.8 százalékot. De maguknak és a talpnyalóiknak ismételten derekasan merítenek a húsosfazékból. A tetves államtitkároknak 30 százalékot emelnek. Mindenki értékelje belátása szerint, de remélem, néhány embernek felfordul a gyomra. 1.8 százalék VS 30 százalék.

  6. Bugi szerint:

    Hát igen, mennyivel jobb volt, amikor évről évre csak megszorítások és reálbér-csökkentés volt.

  7. Macskajaj szerint:

    Ezért tartunk ott, ahol. Az ilyen szaros bugyik mindennek tapsolnak. Reálbér növekedésről, csökkenő inflációról hazudoznak pofátlanul. Őket még az sem zavarja, hogy a ribi ráhelke évente 30 milliós tandíjat fizet ki egy svájci egyetemen. És nyeglén még bele is vágja az emberek képébe, hogy nem apuci segíti ebben, hanem a saját lábán áll a kicsi leányzó. A dolog szépség hibája csupán annyi, hogy 2014-ben a férjecskéjének cége 3 milliárdot nyert közbeszerzésen. Így tapsikolj szaros bugyi!

  8. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Macskajajnak: Tájékoztatásul: A Gyurcsány és felesége szegény Dobrev Klárika cégétől a paksi 80 millácska lenyúlást nem hiányolod, nem irígyled a semmi munkáért, (tanácsadói tevékenység, aminek a dokumentálását soha nem találták meg Pakson), meg a dr. Józsa István úr évi 6 milliárdját, vagy az ifjonc Harangozó pár milliócskáját amit lenyúltak mondvacsinált “tanácsadói munkák”-ért ? Pár szegény politikusnak a Paks fejős tehén volt keményen !!!
    Tudnék a saját volt munkahelyemről is érdekes dolgokat leírni (Gyurcsány kormány ideje alatt is mik voltak, és kik kapták a zsíros állásokat, és kik mennyi milliócskákat tettek zsebre ) egy nagy reprezentatív szakszervezet elnöke milyen pénzeket halmozott és vágott zsebre semmi munkájáért rendszeresen, mert az egyik nagy politikus volt a jóbarát és adta, adta neki a zsíros fizetős állásokat. A munkahelyére néha néha pár órácskára be is nézett, ahol a két helyettese kikaparta neki a gesztenyét a fizetését. Vagy a Kuncze miért kapott a Strabagtól 200 milliárdocskát ? Az hova vándorolt ? Ennyi a tisztességről, ne csak az egyik oldalt lásd, hanem a másikat is !

  9. felix szerint:

    Anikó!
    Mióta a sajátjaid lopnak meg, egész lelkes vagy.
    Csak így tovább.

  10. Macskajaj szerint:

    Anikó!
    Korlátolt és álszent vagy, de nagyon. Légy kedves, magyarázd már el, hogy ha gyurcsány meg a mocskos komcsi cimborái loptak, csaltak, hazudtak, az mennyiben mentség a fityesz tolvajlásaira. Miért takargatsz aljasságot aljassággal, mocskot mocsokkal? Nem olyan politikusokra volna szükség, akik tisztességesek, becsületesek és a közért dolgoznak? Neked miért jobb ha a tieid fosztanak ki?

  11. ebihal szerint:

    Azért, mert ennyi esze van:

  12. nagyapó szerint:

    A zeetásak még nem józanodtak ki!?!?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. Segítek az elvtársaknak szerint:

    “A “többnyire” egy egész életet ledolgozóknak odalöknek 1.8 százalékot.”

    És még a villany és a gáz árát is csökkenteni merték 20-30%-kal.
    Bezzeg az elvtársak!

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    Mindenkinek BUÉK
    Valóban azt gondoljátok, hogy számít valamit, a Ti apró -említésre is alig számító- véleményetek, tüntetéseitek és így tovább. Tényleg nem látjátok, nem tudjátok, hogy ősidők óta a fejetek felett döntenek, és minden nélkületek, “mások akarata” szerint történik, valósul meg. Lehet róla, ellene csevegni, de tenni aligha. Nem Ti, nem Mi befolyásoljuk az eseményeket, porszemek sem vagyunk.
    Nos hát, ezen nincsen is mit csodálkozni! Ez soha sem volt a mi demokráciánk, ez az “övék.”
    S különben milyen dem.-ról beszélünk?
    Akkor amikor az emberek totálra elidegenedtek Istentől, embertől, egymástól. Vallja be mindenki, legalább saját magának, ha van annyi önkontrollja, hogy ez sajnos nagyon is így van. “Majmolunk” mi már mindenkit ami sokkal több mint a jellemző “fenéknyalás,” s közben elveszítjük talán még valamicskét megmaradó karizmánkat. Szétszóródtunk!
    Hirdetjük a kereszténységet, ha vannak még akik ezt teszik, eközben már magyarul sem tudunk egymásnak köszönni. Hogyan is tudnánk? Hiszen a “jót” már elfelejtettük, már nem is tudjuk értelmezni, cselekedni, pláne nem!
    Helyette a “szép-et” a tőlünk, magyaroktól, európaiaktól teljesen értelmezhetetlent használjuk egyre gyakrabban, s nem vesszük észre, hogy e tekintetben is lopakodik valami, ami nem közénk való. Közben sok mással mossák a még megmaradottak agyát, lelkét.
    Tényleg el kellene már, igazán gondolkodnunk magunkról! Valójában kik is vagyunk, és mit akarunk. Az újszülötteket, a gyerekeinket, unokáinkat a “jövő nemzedékének” szoktuk nevezni.
    Kérdezem Tőletek, magamtól hol van itt a fentiek és sok más egyebek mellett a jövő?
    Ilyen példamutatás mellett, amit amiben a “jövő” nevelkedik, felnő?

  15. Macskajaj szerint:

    Vén marha!
    Neked be sem kell rúgnod, anélkül is szellemileg visszamaradott vagy. Így esetedben esély sincs a pozitív változásra. Hülye vagy és az is maradsz!

  16. Macskajaj szerint:

    Segítek az elvtársaknak!

    Egyrészt hazugság a 20-30 százalékos csökkentés. Én személy szerint egy árva petákkal sem fizetek kevesebbet, pedig a “fogyasztói magatartásom” nem változott. Ugyanott, ugyanakkor, ugyanannyi áramot és gázt fogyasztok. De tegyük fel, hogy igaz amit állítasz. Akkor felelj arra kérlek, hogy árcsökkentés ide vagy oda, miért jár az embereknek 1.8 százalék az államtitkárok 30 százalékával szemben? Nekik is olcsóbb lett az áram és a gáz, nem de bár? Akkor a demagóg szövegeden kívül mi indokolja ezt a gusztustalan különbséget?

  17. nagyapó szerint:

    – A rezsicsökkentés csak Macskajajt nem érinti (esetleg 1/2eszű1/2x-et). Ez egy szoci hazugság!
    – “A 2011. évi CXCIX. törvény szerint az államtitkárok alapilletménye bruttó 997 ezer forint, míg a helyettes államtitkároké 748 ezer, azonban ezt a miniszter 30 százalékkal megemelheti.”
    A proli irigység mellett nem arról van szó, hogy eddig ezt a lehetőséget a miniszterek nem használták ki?
    – A GDP 3,3 %-os növelése ezt most lehetővé teszi!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  18. Macskajaj szerint:

    Te vén marha!

    Nem proli irigység ez. Neked attól elfogadható valami erkölcsileg, hogy a törvény lehetővé teszi? A törvényeket lehetne másként is megalkotni. Pl. úgy, hogy ne csak maguknak és a rokonykáknak kedvezzenek. Ha ilyen csodás a GDP akkor miért csak az államtitkárok amúgy is zsíros jövedelmének emelését teszi lehetővé? Agyhalott, demagóg talpnyaló vagy.

  19. grün szerint:

    “Azonnali, legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet, amelynek célja az is, hogy a közmunkások a későbbiekben a minimálbért kaphassák kézhez.”
    .
    Most amikor elvégeztük közmunkástanfolyást, megtanultunk hópihét, házat rajzolni sőt a matematikai alapműveleteket és közszakmunkások lettünk kiszámoltuk, hogy akkora GDP növekedésből, ha vékonyan is nekünk is csurranhat!
    Ha nem is 30% mint a zállamtitkároknak, de tíz rugóban kiegyezünk! 😛 😀
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/beremelest_kovetelnek_a_kozmunkasok.591589.html

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    A múltév utolsó napjaiban, az Infó Rádió Aréna c. műsorában két kiváló MŰVÉSSZEL hallhatunk riportot. Őszinte, megható az emberiség jövőjét illetően kifejtették véleményeiket.
    Sándor György:
    -többek között kiemelten fogalmazta meg, hogy hol tartunk, ami nem volt túl hízelgő egyetlen egy magyar állampolgárra sem. Emberi kapcsolatok, családok, barátságok hogyan szakadnak szét különösen a politika, a hit nélküli emberek “jóvoltából.”
    Szoktam mondani, ha elfogy a tudomány jön a költészet és a zene.
    Nos nevezett kiváló művészünk, több tucatszor indokolta a költészet segítségével az általa vélt kiutat.
    A két hetest maga mögött tudó művészünk sorra IDÉZTE nagyszerű költőinket. Jobbosnak, balosnak minősítetteket, mert ugye a politika szinte mindent és mindenkit minősít, besorol. Amikor zseniális költőink a perspektíva talajára helyezték mondandójukat, megjelölték a kiutak lehetőségeit.
    “Mégis van megoldás!”
    Az isteni, az emberi szeretetben, annak kiteljesedésében látták a kiutat.
    Nos mint tapasztalhatjuk, ennek rohamosan csökkenő tendenciái miatt tart itt az emberiség, Európa, a világ.
    Csak remélni tudom, hogy mások (sokan) hallgatták e kitűnő műsort, a Boldogabb Újév reményében!

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    Folytatás:
    Haumann Péter:
    -Már a megszólításnál megjegyezte, nem szereti, hogy a Nemzet színészeként nevezik őt meg. Csak egyszerűen, Ő HAUMANN PÉTER MŰVÉSZ.
    Tudom, hogy az is az agymosás részeként tudható be, amikor már-már minden nemzetiként van aposztrofálva. (tegnap este az az egyik csatorna gálaestje is)
    Nos kiváló művészünk elképedve mondja, hogy pályájának elején a kollégák féltékenykedései, hogyan hatottak rá. Aztán ahogyan emelkedett a NAGY MŰVÉSZEK sorai közé, ledöbbenve tapasztalhatta, hogy ezek az általa vélt féltékenykedések egyre inkább a gyűlölködés színterévé váltak, abban teljesedtek ki. Mondja, általa is kiváló művészeknek tartottak is, rendszeres és aktív közreműködői voltak e folyamatoknak. S Ő, ettől mennyire tudott szenvedni, míg a későbbiekben egyre inkább már kevésbé figyelt oda ezekre a jelenségekre, e helyett a művészetre figyelt leginkább.
    E két MŰVÉSZ véleményeire utalva csupán azért “ragadtam tollat,” mert mondtak valami olyat, amire érdemes volt figyelni, amire felhívták a figyelmet a Tisztes koruk, a bölcsességük , a tudásuk alapján.
    Igen!
    “Mégis van megoldás!”
    Emberek, Újév hajnalán!
    Szintén csak remélem, hogy többen is hallgatták a kitűnő műsort.

Itt lehet hozzászólni !