Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

Csepel.hu

Vastapssal jutalmazták a német nemzetiségi táncest fellépőit

Telt ház előtt léptek fel óvodások és iskolások a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezte Katalin napi táncos rendezvényen a Királyerdei Művelődési Házban november 29-én. A hagyományos bállal záruló nagyszabású eseményt a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a kerületi önkormányzat támogatta.

A művelődési ház színháztermében tartott táncos estet Németh Szilárd országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki külön megköszönte Lászlóné Balázsovits Magdolna elnöknek és a Kaltenecker családnak, hogy rendkívül kimagaslóan és odaadóan bánnak a német kultúrával. Hozzátette: példát mutatnak a csepelieknek összefogásból, nemzetismeretből, nemzettudatból és nemzetszeretetből.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány 2014. november 9. és 2015. október 3. közötti időszakot a német-magyar barátság évének tekinti, melyhez mintegy másfél milliárd forintot forrást biztosít. Németh Szilárd bejelentette: Borbély Lénárd polgármesterrel egyeztetve a csepeli önkormányzat is csatlakozni fog ehhez az évhez. A képviselő a továbbiakban felajánlotta segítségét a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak a pályázatokon való indulásokhoz, amelyhez a megfelelő anyagi tőke elnyerésével színvonalas munkát végezhetnek a német nemzetiségű nevelés és oktatás terén.

Ezt követően a táncos fellépők sorát a húsz éves Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes nyitotta meg. Adventi műsorral készültek az Árpád utcai óvoda német nemzetiségi csoportja, majd a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Táncegyüttes folytatta a színpadi előadást. Az előző műsorszámokhoz hasonlóan a közönség tetszését szintén elnyerte az Eötvös József Általános Iskola alsó tagozatos diákjai, akik gyermekjátékot, csigatáncot és polkát mutattak be.

A Katalin napi rendezvényen végig a Lustige Musikanten együttes játszott Kaltenecker Gábor vezetésével.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !