Egészségügyi szűrések Csillagtelepen

csepel.hu

A „Tegyél többet az egészségedért” egészségesebb életmód népszerűsítő program keretében egészségügyi szűréseket végeztek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársai Csillagtelepen július 27-én. Az első alkalommal indult rendezvénysorozat témája a cukorbetegség volt.

A programon részt vett Makray Barbara önkormányzati képviselő.

Az asszisztensek vérnyomás- és vércukorszint méréssel, légzésfunkció szűrésével várták az érdeklődőket. Az egészséges falatok asztalánál paleo köleskockát, zöldséges hasét, tönkölybúzás tökmagos pogácsát lehetett kóstolni.

A cukorbetegségről tartott előadásában dr. Oláh Ilona diabetológus az elhízás rizikófaktorára hívta fel a figyelmet. Elmondta: Magyarországon nyolcszázezerre tehető a cukorbetegek száma és közel ugyanennyien érintettek azok, akik nem tudnak róla, nem vesznek részt szűrővizsgálaton.

A vércukorszint 6 fölött magas értéknek számít s az elhízás növeli a cukorbetegség kockázatát – mondta el kérdésünkre dr. Illés Krisztina főigazgató-főorvos.

Hozzátette: Magyarország első lett Európában a legelhízottabb nemzetek körében.

A projekt keretében tartott minden előadásról Egészségügyi Tájékoztató Sorozat készül, így egy komplett informatív füzetet gyűjthetnek össze az érdeklődők az egészségmegőrzésről.

A Csepeli Egészségprogram a „Csillagtelep szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében jött létre.

AZS

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !