MEKH: országszerte 70 helyszínen látogathatók az erőművek az idei Erőművek Éjszakáján

Hirado.hu

Országszerte 70 helyszínen látogathatók az erőművek az idei Erőművek Éjszakáján, október 28-án, amelyre rekordszámú, csaknem hatezer látogatót várnak a szervezők – jelentette be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikáért felelős elnökhelyettese  egy sajtótájékoztatón.

Kovács Pál azt mondta, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényének célja, hogy a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet a tudatos erőforrás felhasználásra a környezet védelme érdekében. „Tudatosabban, okosabban és hatékonyabban kell bánnunk az erőforrásainkkal, mert a meg sem termelt és fel nem használt energia a legolcsóbb” – mondta.

Kiemelte: a magyar gazdaság úgy lehet versenyképes, ha az energiaintenzitás csökkentésével egységnyi bruttó hazai terméket kevesebb energiafelhasználással állít elő. Ennek eléréséhez az energiahivatal 2021-2030 között 337 petajoule (PJ) energiamegtakarítási kötelezettséget írt elő az energetika területén működő gazdasági társaságok számára – ismertette.

Orbán Péter, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) főtitkára arról beszélt, hogy idén is szorosan kapcsolódik egymáshoz a Távhőszolgáltatás Napja és az Erőművek Éjszakája. A rendezvény célja a távhőszolgáltatás ismertségének, elterjedtségének növelése – mondta, és megjegyezte, hogy az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások szerepe hangsúlyosan szerepel az idei programban.

Briglovics Gábor, az Alpiq Csepeli Erőmű Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy az erőműben idén a látogatókat számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várják.

A harmadik Erőművek Éjszakája idén új helyszínekkel bővül: az erőművek és a fűtőművek mellett megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók és a hulladékgazdálkodók telephelyei is.

A rendezvényre tavaly háromezren látogattak el, a szervezők idén ennek duplájával számolnak. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 13-tól lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon.

Hirado.hu

Egy hozzászólás “MEKH: országszerte 70 helyszínen látogathatók az erőművek az idei Erőművek Éjszakáján” bejegyzésre

  1. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

    Utoljára megnézhetőek a csőd előtt?

Itt lehet hozzászólni !