Ismét várják a bejelentést

Csepel.info

Várjuk a bejelentést!

“Várjuk a bejelentést” – idén másodjára került ki ez a három szóból álló, mégis jelentőségteljes üzenet a csepeli Fidesz honlapjára – értesült a Csepel.info.

Első alkalommal január 15-én, egy héttel a csepeli kettős gyilkosság után rakták fel az üzenetet a Fidesz honlapjára. Akkor Csepelen “közszájon forgott”, hogy Deme Gábor sikkasztási ügyében a gyilkosságot megelőzően az MSZP belső vezetése hetekig tartott körtárgyalásokat az ügy “elsimítása” érdekében. Úgy tudjuk, hogy a mostani felhívás célja hasonló: mivel közszereplőről és közügyekről van szó, a Fidesz azt szeretné, ha a csepeli MSZP vezetői, parlamenti politikusai végre a nyilvánosság elé állnának Gulyás G. Gábor frakciótársuk ügyében.

Nyílt levelet írt Borbély Lénárd Fidesz-KDNP frakcióvezető Tóth Mihály MSZP-s pártelnök-polgármesternek, Avarkeszi Dezső és Podolák György parlamenti politikusoknak, Borka-Szász Tamás frakcióvezetőnek, Szenteczky János polgármester-jelöltnek, Gulyás G. Gábor volt ügyvédnek és képviselőnek valamint Szeles Gábor csepeli jegyzőnek – értesült a Csepel.info.

Az ellenzéki frakcióvezető levelében azt kérte a vezető politikusoktól és a jegyzőtől, hogy foglaljanak állást arról, mit tudtak, mit tettek és mi az állásfoglalásuk Gulyás G. Gábor állítólagos sikkasztási ügyéről, amely miatt kizárták őt a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Gulyás G. Gábort egyben arra szólította fel az ellenzéki frakcióvezető, hogy tisztázza magát az ügyben.

A Csepel.info MSZP-s hírforrás alapján a múlt héten írt arról, hogy a csepeli MSZP-s politikus a botrányai miatt mára olyan teherré vált frakciójában, hogy a vezetés már nem szeretné a 2010-es választásokon való indulását. A cikk megjelenése után a fórumon hozzászólt a témához a volt ügyvéd kamarai kizárását eredményező sikkasztási ügy vélhető károsultja is, aki leírta, hogyan lopta meg majd tette szinte lehetetlenné életét egykori ügyvédje.

Úgy tudjuk, hogy Borbély Lénárd frakcióvezető vasárnap küldte el a “Gulyás-ügyhöz” kapcsolódó nyílt leveleit, és ez után került ki a “Várjuk a bejelentést” tábla a Fidesz honlapjára. Információink szerint eddig Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető válaszolt a levélre. Ő úgy tett, mintha nem is hallott volna a botrányról, mint írta, “tájékozódik” az ügyben.

A Deme Gábor sikkasztási ügyének tárgyalásairól máig nem beszélnek

Először január 15-én, egy héttel a csepeli kettős gyilkosság után tette ki a “Várjuk a bejelentést” felhívást a Fidesz a honlapjára. Úgy tudjuk, hogy akkor azokról a körtárgyalásokról szerették volna, ha beszámol a helyi MSZP-s vezetés és a párt parlamenti képviselői, amely a sokak szerint a kettős gyilkosság kiváltó okának, Deme Gábor sikkasztási ügyének “elsimításáról” szóltak.

MSZP-s forrásunk szerint a pártban nyílt titok, hogy az MSZP-s belügyként kezelt Deme-féle sikkasztási ügyről többek között Tóth Mihály pártelnök, Podolák György parlamenti képviselő, Avarkeszi Dezső parlamenti képviselő és jelenleg igazságügyi államtitkár, Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt és Orosz Ferenc alpolgármester is hallottak vagy tudtak a gyilkosság előtt, többségük pedig részt is vett a Takács József és Deme Gábor közötti “békítő és problémaelsimító” tárgyalásokon. (Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár honlapján – akinek a felesége az iskolánál is dolgozott a kettős gyilkosság időpontjában – most is látható egy Deme Gáborral készült közös kép, amelyen éppen kampánymunkájáért gratulál a jelenleg előzetesben ülő politikusnak.)

Sokan az MSZP lelkiismeret-furdalása színtiszta jelének tartják azt is, hogy Takács Józsefet és Papp Lászlót, a kettős gyilkosság áldozatait 2009-ben Csepel díszpolgáraivá választotta az MSZP-s többségű helyi önkormányzat (a díszpolgári cím kiosztására október 22-én kerül sor). Úgy tudjuk, hogy a Fidesz-KDNP frakció a szeptemberi testületi ülésen nem is szavazott ebben az ügyben. Mint ahogy Borbély Lénárd, frakcióvezető a lapunknak fogalmazott: a gyilkosságok mindig tragikus és szörnyű dolgok, de sehol nem szokás az áldozatoknak díszpolgári címet adományozni.

Lapunk úgy tudja, hogy nem történt ilyen Balla Irma debreceni képviselőnő esetében, de nem találtunk más ehhez hasonló esetet sem az önkormányzatok kitüntetési gyakorlatában. Az elmúlt években egyébként Csepelen is számos gyilkosság történt – a közelmúltban például Hároson vertek agyon egy idős cigányembert -, az áldozatok közül azonban úgy tudjuk, hogy más nem került fel a díszpolgári címre javasolt személyek közé.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Valóban kizárták a politikust az ügyvédi kamarából

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

“Gulyás-ügy”: pro és kontra, ami eddig elhangzott

Az MSZP büszke Gulyásra

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast lopott meg az MSZP-s politikus

Ismét várják a bejelentést

Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett

Borka-Szász Tamás frakcióvezető álláspontját hét végére ígérte

Borka-Szász Tamás és Szenteczky János válasza a Fidesz-KDNP nyílt levelére

32 hozzászólás “Ismét várják a bejelentést” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Hát nagy a hallgatás, az már biztos.

  2. Attila szerint:

    Valahogy csak el kellene érni, hogy bíróság elé álljanak a-tól z-ig.

    “Deme Gábor sikkasztási ügyében a gyilkosságot megelőzően az MSZP belső vezetése hetekig tartott körtárgyalásokat az ügy “elsimítása” érdekében.”

    Ez alapján minimum bűnpártolás, de még a gyilkosság is megelőzhető lett volna.
    Az egész helyi felső vezetés benne van rendesen, börtönbe velük!

  3. Manitu szerint:

    “Gulyáskommunizmus”

  4. Borsányi szerint:

    Meglepő információt hallottam és ha ez igaz…..
    Takács József személyi lapján olvasható iskolai végzettség, okirat száma:
    megegyezik a Deme Gábor iskolai végzettségét igazoló bizonyítvány számával. Deme Gábornak három diplomája volt. Valóságban a Takácsnak egy sem! Hogy is van ez ?

  5. miska72 szerint:

    “A hét folyamán a http://www.csepel.info internetes portálon megjelent egy írás az MSZP frakció egyik tagjával, dr. Gulyás Gábor képviselő úrral kapcsolatban. A cikkhez kapcsolódóan történt egy fórumbejegyzés (mellékletként csatolom), amely súlyos büntetőjogi és morális kérdéseket is felvethet. A leírtak szerint az érintetten kívül a Polgármesternek is tudomása lehetett a történtekről. Ezzel kapcsolatban azóta semmilyen reagálás nem történt, pedig amennyiben a leírtak igazak, úgy nem csak az MSZP frakció, de az egész testület hitelességét veszítheti.”

    Csepeli Önkományzati MAFFIA! Engem hamis adatok alapján jelentettek fel! Öszejátszenek a rendőrséggel! Rohadt gazemberek! Nálam is tudják, hogy ők a bűnösök, de mindenhol ezek vannak! A gazembereknek kell bizonyítanom az igazamat!
    RENDSZERVÁLTÁST!

  6. miska72 szerint:

    A HATÓSÁGOK FEDEZIK A HATÓSÁGOKAT!

  7. Gordon szerint:

    Az egész szoci bagázs húzzon el a hatalomból. Méltatlanná váltak rá, hogy Csepelt vezessék.

  8. spam szerint:

    Gordon, de nem most, hanem már nagyon rég!!!

  9. Attila szerint:

    Ha lenne esetleg valami nyomós információ, és sikerülne ezáltal ezeket a méltó helyükre tenni, akkor Csepel nemhogy vörös nem lesz soha többet, de a szocikat is elfelejthetjük egy ideig.
    Ha nem lesz elszámoltatás, akkor nem tudom mi kell ahhoz, hogy felébredjünk és elűzzük őket messzire .

  10. spam szerint:

    Tóth kommunista, Podolák kommunista, Avarkeszi kommunista, Szenteczky az ő keblükön nevelkedett kommunista ifjonc, Borka ugyan ez, Gulyás egy szaralak, mit várnak még a csepeliek???

    Miskának van igaza, gazemberek ezek!!!!!!!!!!

  11. miska72 szerint:

    Egy ideje hírdetem az igét. 😉

    És erre bizonyítékaim vannak.

  12. Attila szerint:

    Gulyás lehet, hogy szcientológus is?
    “A megnyitón felszólaló vendégek sem voltak kispályásak. Dr. Gulyás Gábor, ügyvéd, önkormányzati képviselő, a Jogvédő Egyesületek Szövetségének elnöke jó néhány szóban beszélt arról, hogyan rombolja a pszichiátria az emberi jogokat és teszi tönkre a gyerekeket; Kasuba L. Szilárd, a mindannyiunk által jól ismert tévés műsorvezető ugyanezt a témát feszegette egy művész nézőpontjából;”
    http://pszichovadasz.tvn.hu/news.php?extend.1 (ez egy szcientológus oldal)

    Mostmár értem, hogy a kórházunk is miért zárt be.

  13. Mózsi szerint:

    Red Bull, Csapajev et. megtisztelhetne bennünket, hogy itt is közli válaszlevelét. Vagy ennyire sza.os a téma? Tájékozódik??? Most tájékozódik? Mit tett azóta a bizonyos ülés óta, ahol beismerte 3G, hogy bűnt követett el? Ne fárasszuk egymást Borka et!

  14. csepeliiszap szerint:

    “a kettős gyilkosság áldozatait 2009-ben Csepel díszpolgáraivá választotta az MSZP-s többségű helyi önkormányzat (a díszpolgári cím kiosztására október 22-én kerül sor).”

    Ki hallott már ilyet? A saját lelkiismeretüket akarják ily módon a helyére tenni? Ha egyáltalán van nekik. Valaki itt írta korábban: akinek nincs lelkismerete, annak szégyene sincs. Ez rájuk vastagon igaz!!!
    Amilyen faragatlanok és érzéketlenek (írhatnám egy rövidebb szóval is), a “díszpölgári cím” átadása után még tapsolni is fognak. A homokból kikapirgált krumpliban több érzék van, mint ezekben a csepeli szocikban.

  15. Vátesz szerint:

    2006-ban 4 kivégzett 56-os mártír kapott posztumusz díszpolgári címet, 3 katona és a nemzetőrség parancsnoka, akik 1956-ban fegyverrel harcoltak a Csepelre betörő szovjet ellen. 2006-ban az mszp-sek Tamási Lajos költő posztumusz díszpolgári címével, aki 1992 hunyt el ágyban párnák közt, kompenzálták magukat az 56-os hősök kitüntetése miatt.
    A posztumusz Csepel díszpolgára címet én nagyobb súlyúnak érzem az élőknek adottnál, mivel olyan személynek ítélik oda, aki annak idejében politikai okok miatt nem kaphatta volna meg. Ezért illetlen a két meggyilkolt személy díjazása, mert őket, ha akarták volna, már életükben is részesíthették volna elismerésben. Amennyiben az oktatásban végzett munkájukat kívánták volna elismerni, helyesebb lett volna posztumusz Csepelért díjban részesíteni őket, még nem késő erre változtatni a kitüntetést! Az hogy valaki rendes ember, jó kolléga, jó családfő, stb., nem kitüntetést érdemel, hanem tiszteletet.

  16. csepeliiszap szerint:

    Vátesz, kösz a kiegészítést, egyetértek, bár nem tartom valószínünek, hogy változtatnának az eredeti ötletükön. Viszont azt gondolom, hogy a díj átadásakor polgármesterünk megkéri majd a jelenlévőket a tapsolás mellőzésére – mert ő is olvassa a csepel.info-t. Ha mégis lesz, az legyen az ő szégyenük (a többivel együtt).

  17. Borsányi szerint:

    Két évvel ezelőtt, nagy ünnepség sorozat volt az “Alapítványi Iskola” háztáján. 60. születésnapját ünnepelte a most Csepel díszpolgára díjat kapott Takács József.
    Igen jó fizetése lehetett /vagy támogatást kapott erre a célra/
    a születésnapi megemlékezések számlája közel 2 000 000 Ft/azaz kettőmillió/
    Talán ez is bejelentésnek számít ! Ott volt minden Csepeli “nagykutya”

  18. csepeliiszap szerint:

    Milyen büszkék lehetnek Tóth M., Orosz F., amikor azt olvassák magukról, hogy “csepeli nagykutya”. Szánalmas szereplői az elmúlt közel húsz évnek, de megérte nekik – anyagilag. A többi nem számít, hogy kit, kiket tettek tönkre, a bőr elég vastag.

  19. Mária szerint:

    Nem változnak meg míg móresre nem tanítjuk őket. Soha nem szabad rájuk szavazni, sem egyénileg ,sem listán,abból talán majd okulnak.
    Gulyás se hiddje,hogy törvény felett áll. Egy játékba már belebukott ebbe is bele fog bukni. LESZ MÉG ÜNNEP CSEPELEN .!!!!!!!!

  20. József az ács szerint:

    Nincs mit tenni. Ha van a Fidesz pucájában vér, akkor közleményt ad ki, hogy a választások után, ha ők nyernek a díszpolgári címeket visszavonják.
    Ennyi!

  21. […] úgy tudja, hogy Tóth Mihály, Avarkeszi Dezső és Podolák György sem válaszoltak még semmit Borbély Lénárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezető felszólítására, és Gulyás G. Gábor sem próbálta meg tisztázni magát – amely habitusára tekintettel […]

  22. Borsányi szerint:

    A rács másik oldalán, lehetnek még a “nagy kutyák”is. Jól benne hagyták a szarban a Deme Gábort. Pedig Ő igazán tolta a szekerüket. Most illetve januárban megsem próbálták segíteni a részleges ártatlanságát bizonyítani.
    Most leginkább az Avarkeszi blokkalja,hogy az ügyészség tárgyalja az ügyet, közreadja a hangfelvételt. Mi lehet a Csepeli MSZP és Avarkeszi indoka, kivárják a tavaszt. Jönnek a választások! Győzzön az igazság !

  23. tóth maria szerint:

    csepeliiszap: IGAZAD VAN! bivalybőr van a képükön. kitiltani a komcsikat / ők már globalizált nagytőkések inkább !/ 1oo éve a politikából. úgy legyen!

  24. […] 4. Borbély Lénárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezető kapcsolódó a Gulyás ügyhöz kapcsolódó nyílt levelet írt Tóth Mihály MSZP-s pártelnök-polgármesternek, Avarkeszi Dezső és Podolák György parlamenti […]

Itt lehet hozzászólni !