Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága

Csepel.info

Látta Ön a csepeli Fidesz fent bemutatott karácsonyi és újévi jókívánságait a Csepel újságban? Nem? Mi sem. Pedig ott van. Csak úgy, hogy ne lehessen látni és olvasni.

Ismét nagyot és hamisítatlanul “MSZP-set” alakított a Csepel újság – értesült a Csepel.info. A múlt hét pénteken megjelent lapban ugyan látható volt az ellenzék egyik fizetett politikai hirdetése, de ezért a polgári szövetség karácsonyi és újévi jókívánsága esett áldozatul. Az ugyanis úgy jelent meg, hogy véletlenül se lehessen észrevenni és főként elolvasni.

Egy közpénzből kiadott közéleti lapban elmondhatják a véleményüket a közélet szereplői, de akár kellemes karácsonyt és boldog új évet is kívánhatnak támogatóiknak, szavazóiknak – legalábbis ezt gondolja a demokráciához szokott emberek többsége. Még az MSZP-SZDSZ-es befolyásoltságú közszolgálati televízióban sem merik megtenni, hogy a Fidesz csak fizetett hirdetésekben mondhassa el a TV Híradó után a véleményét.

Csepelen azonban ez bizony így működik. Az ellenzéki párt sajtótájékoztatóiról, sajtóközleményeiről ugyanis itt évek óta, még akkor sem számol be a Csepel újság, ha egyébként az országos sajtóban és a televíziókban címoldalon vagy első tudósításként jelenik meg a hír. Mindemellett a magát “közéletinek” nevező és közpénzből működő  hetilap az elmúlt években százmilliókat kapott a helyi önkormányzattól.

Az erős, és csaknem totálissá vált cenzúrában így aztán a közélet nem MSZP-SZDSZ-es szereplőinek egyetlen lehetőségük van elmondani a véleményüket: fizetett hirdetésekben. Ha megjelenik. Mert most már ez is bizonytalanná vált.

Történt ugyanis, hogy a “közéleti” lap karácsony előtti számában fizetett hirdetést jelentetett meg a kerületi Fidesz, hogy jelezze: továbbra is fenn tartja népszavazási kezdeményezését. Úgy tudjuk, hogy ezt a 3.oldalon kérték megjelentetni. Csak kicsi, jelentéktelen fricska lehet, hogy a hirdetés végül csak a 15. oldalon kaphatott helyet – “nehogy már” bármi úgy legyen, ahogyan azt kérik.

Megdöbbentő ugyanakkor, hogy még a Fidesz karácsonyi jókívánságait is csak fizetett politikai hirdetés formájában volt hajlandó közreadni a lap, de azt meg úgy, hogy lehetőleg az ellenzéki frakció tagjai is csak nagy nehézségek árán találják meg. A Csepel újság legutóbbi lapszámát itt olvashatják, aki pedig nem ér rá a fenti képet és szöveget fél órán keresztül keresgélni, annak eláruljuk: a karácsonyi jókívánság a 13. oldalon van. Így aztán el lehet dönteni, mennyire hasonlít és mennyire látható, olvasható (főleg papíron) a megjelent hirdetés az eredeti, fent bemutatotthoz.

Íme:

Csepel.info

A témához kapcsolódó korábbi hírek időrendi sorrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Miről nem ír a Csepel újság?

41 hozzászólás “Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ebben Polgár szájmosató elvtársnak megint benne lehet a keze…

  2. Bubus szerint:

    Egyszerű, mint az 1X1: a csepeli MSZP-nek nem jutott eszébe, hogy kellemes karácsonyt kívánjon a csepelieknek, ezért a Fidesz jókívánságai sem jelenhettek meg.

  3. Laja szerint:

    Szerintem benne is van. Elég elszomorító, hogy a karácsonnyal is így járnak el a szocialisták. Azt hinné az ember, hogy azért ennyi tisztesség van bennük. Nincs.

  4. Bubus szerint:

    Lóvéval pótolják. Meg cenzúrával. Meg “szájat mosatással”.

  5. Sajtosszenya visszatér szerint:

    Bubus! Lehet, de azt tegyük hozzá, hogy a bolsevik típusú állampárt jogutódjának – így a csepeli szekciónak is – valószínűleg csak “fenyőünnepe” van. Mint régen…

  6. Sajtosszenya visszatér szerint:

    Gordontól bocs a kopizásért! 🙂

  7. Gordon szerint:

    Semmi baj. Egyébként egyetértek veled, kiegészítve azzal, hogy nem értem miért kell ezt csinálnia a helyi lap főcenzorának. Mit akar azzal elérni, hogy nem jelenteti meg az ellenzék ünnepi üdvözletét a lap egy jól látható helyén? Ettől remél szavazatokat? Én az ilyen főcenzort (bár a főcenzorokat egyébként is), politikai tanácsadót nagyon gyorsan lapátra tenném, hisz tevékenysége semmilyen gyakorlatban is megfogaható politikai haszonnal nem jár.

  8. én szerint:

    A cenzúrára nem szólok semmit, csak gondolok.

    KÖSZÖNÖM SZÉPEN A FIDESZ KARÁCSONYI ÜDVÖZLETÉT!
    ÉN IS KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

  9. Kati szerint:

    Mivel a mocskos hazug Csepel újságot nem olvasom, így tényleg nem láttam!
    Köszönjük Fidesz részéről a jókívánságot és viszont kívánjuk!

  10. LB szerint:

    Fiúk, keveset fizettetek?! Kis pénz, kis hírdetés!

    Egyébként nem csak a hírdetéseteket, de az újságot sem láttam. 🙂

  11. én szerint:

    Még annyit tennék hozzá – és részemről befejezve a téma – azért, mert megpróbálják eldugni a szerkesztők, TUDJUK, HOGY GONDOLNAK RÁNK A FIDESZBEN. Bizony jól esett a többi üdvözlet is (a.napja, nőnap…) ergó dugdoshatnak, de nem érnek el vele semmit, csak magukat minősítik.

  12. Burián Mária szerint:

    Október 23.-án sem ünnepelt, illetve nem tartott megemlékezést a FIDESZ.
    Cak a munkásőrök és pártvezetők,már mint a szoceszdsz.az újság szerint.

    Áldott szép Karácsonyt és lelkiekben gazdag Boldog Békés Új Esztendőt kívánok a Csepelieknek.
    Vegyük úgy, mi emgkaptuk a FIDESZ jókívánságait, amit tisztelettel köszönünk

  13. Burián Mária szerint:

    Javítok: mi megkaptuk …

  14. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Mit lehet erre mondani?
    Szép kis banda!

  15. Huba szerint:

    Nekem csak egy bajom van a Csepel újsággal: a minősége nem veszi fel a versenyt azzal a papirral amit 8-as csomagolásban szoktam venni és használni, miután kifejtem véleményem a szoclib kerületvezetéről. Viszont előnye, hogy nincs keze. Ha lenne, nem csak hazudna, lopna is!

  16. Prendick szerint:

    Nem világos, hogy miért van szükség a Csepel újságra. Én egy időben a szemetesvödröt béleltem vele, mert könnyen szétszedhető lapjai voltak. Amióta ugyanerre zacskót használok, teljesen feleslegessé vált. 🙂

  17. asdf szerint:

    Huba: az utolsó mondatoddal kapcsolatban… szerintem van keze. Ahhoz képest, hogy mennyit ér, mit nyújt nagyon sokba kerül a Csepelieknek.

    Elég sok fizetett hírdetés (nem feltétlen politikai) van benne, el kéne, hogy tartsa magát, vagy legalábbis kevesebb önkormányzati támogatást érdemelne.

    Másik verzió, hogy a szocik cikkei főlé is legyen kitéve, hogy fizetett politikai hírdetés, és ne a Csepeliek pénzéből tartsák el, hanem a szoci kasszából.

  18. Lexon szerint:

    Prendick: én ablakpucolásra használom, arra tökéletes…

  19. Huba szerint:

    Asdf!
    Azt hittem ezt – legalább is itt Csepelen – mindenki tudja! De ha nem, fentebbi mondandómat röviden e képpen egészítem ki:

    …….nopláne, ha ez nekem, neked, nekik sok száz milliónkba kerül………

  20. Nagyapó szerint:

    Mizéria Szilveszter?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  21. Nagyapó szerint:

    Bocs javítok!
    Mizújs Szilveszter?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  22. Szilveszter szerint:

    Konkrétan mivel kapcsolatban ” mizéria?” Kedves Papi! 😀
    Feltételezem, hogy a fentiekkel kapcsolatban szeretnéd tudni a véleményem, ezt a javításod szerinti mizújsból gondolom. Akkor elmondom:
    Kettős érzésem van a fentiekkel, ha úgy tetszik: vegyes. Mégpedig azért, mert magánemberként úgy gondolom, hogy következik egy békés családi ünnep. Az mondom, hogy az élet ünnepek nélkül olyan, mint egy hosszú út kocsmák nélkül. (valakit idéztem régről, de nem tudom már, hogy honnan való ez az idézet.)
    Ez az ünnep, és ezek a napok számomra arról szólnak, hogy egy kicsit megállunk a hétköznapok rohanása után, egy kicsit letesszük a hétköznapi gondjainkat, megpihenünk. Kicsit többet gondolunk szeretteinkre, akik távol vannak, és egy kicsit többet foglalkozunk szeretteinkkel, akik közel vannak. Ez annak az ideje, hogy nem kapcsoljuk be a tévét, inkább játszunk társasjátékot gyermekeinkkel, cirógatjuk családtagjainkat, egy kicsit együtt vagyunk, ajándékokkal lepjük meg a másikat.
    Mindemellett jó ez az idő arra is, hogy megkeressük azokat, akikre a nagy rohanásban nem marad időnk. Átmenjünk barátainkhoz, vagy átjöjjenek barátaink egy közös vacsorára, egy pohár italra, beszélgetni, egy kicsit együtt lenni.
    Azt mondom, ez az az idő, amikor azt mondjuk: Legyen békés a karácsony, az új év hozzon sikereket.
    A magam részéről semmi kivetnivalót nem látok abban, ha egy helyi újságban megjelenik ilyenkor az ellenzék jókívánsága is. Semmi közöm nincs a CSÚ-hoz, ezt mondtam korábban. Nem tudom, hogy mi miért történik ott, a szerkesztőségben.
    Mint mindíg, én a magam véleményét mondom, bármennyire is tűnik az “központi” dumának, de gyakran látom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
    Én az idén is köszönteni fogom ismerőseim, és Fideszes ismerőseimnek is békét kívánok majd a karácsonyi ünnepekre, és (légy erős Nagyapó!) további politikai sikereket is kívánok majd köszöntőimben mindazoknak, akiket ismerek, akár a Fidesz pártján állnak, akár más párt oldalát erősítik. Nem kivétel ezalól a helyi ellenzék sem! Mert bár nem értünk egyet a hétköznapokban a politikában, abban bizonyára egyet értünk, hogy ilyenkor levesszük a golyóálló mellényt, letesszük a “puskát” (ellenvetéseinket, ellenérzéseinket, monadivalóinkat) és emberként köszöntjük egymást. Ilyenkor – ha máskor nem is- adunk pár forintot a koldusnak, békével gondolunk mindenkire.
    Aztán, ha elmúlnak az ünnepek, úgyis várnak ránk a hétköznapok rohanásai, újra lövünk egymásra, elfordulunk a koldustól, és éljük tovább a mindennapokat.
    De az még odébb van, egyenlőre jöjjön a megbocsátás, a szeretet, a békés együttlét!

  23. LB szerint:

    Szilveszter!
    Ez nagyon szép volt és remélem őszintén is gondoltad.

    Egyedül az utolsó gondolatod olovasván ébredt fel bennem a kisördög.
    Megbocsátani csak annak lehet, aki elismerte ha vétkezett és azért bocsánatot is kért.

    Mikor tapasztaltál te ilyet a kerület és az ország vezetőitől?
    Tudod, a fletókátok mondta: “hazudtunk reggel, este és éjszaka!”
    Én ezt, hogy hülyére vettek és a szemebe hazudtak, nem tudom sem neki, sem a kerületi mamelukjainak megbocsátani!

  24. miska72 szerint:

    LB ez a meglátásod nagyon jó!
    Megbocsátani csak annak lehet, aki elismerte ha vétkezett és azért bocsánatot is kért.

    Na zet nem fogják a hivatalok megtenni!
    Hát ezért csinálom a lejárató kampányt!
    Gazemberek vezetik Csepelt, meg egy Szélhámos!
    MAFFIA AZ ÁLAM!
    Nem kicsit!
    NAGYON!

  25. miska72 szerint:

    Csepeli és pesterzsébeti Önkormányzati ügyintézés!

    2004. szeptember. 07 – 2008. december. 20 !

    ÉS MÉG NINCS VÉGE!

    Boldog új évet!

  26. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska!
    Az a baj, hogy a “lejárató kampányod” inkább Rólad mond el sokat. Ha úgy érzed, hogy ezzel mész előbbre, akkor tévedsz. (csak hogy örülj: Nem kicsit, nagyot!)
    Kedves LB!
    Igen, nagyon komolyan mondtam, és nagyon őszintén gondoltam, amit leírtam!
    A megbocsátás soha nem arról szól, akinek megbocsátanak! Gondolj bele! Ha valaki elkövet Ellened valamit, Neked jogod van haragot tartani, nem szólni hozzá, elküldeni a közeledből, kizárni az életedből. Nem veszel róla többé tudomást. Függ ez persze az elkövetett dolog súlyától.
    Ha megvizsgálod, hogy mi volt a motivációja annak a valakinek, aki elkövette Ellened azt a dolgot, ha még elfogadhatóvá nem is válik, de legalább érthető lesz.
    Ha megbocsátani tudsz az nemes lélekre utal. Ha megbocsátasz, tedd úgy, hogy többé nem rovod fel az Ellened elkövetetteket. Másképp az nem megbocsátás.
    Ezt semmiképp ne keverd azonban össze a nagy politikával. A politikai élet arról szól, hogy érdekeim érvényesítem, és ezért soha nem kérek bocsánatot senkitől, semmiért. Az a dolog nem a megbocsátásról, nem a visszavonulásró, vagy a meghunyázkodásról szól! Lehet, hogy ez most ismét felzúdulást okoz. De a politika az nem a másikra való tekintetről szól, és soha senki nem kér, és nem is kért bocsánatot senkitől. A politika az arról szól, hogy hatalmon lenni, ellenzékben lenni. Nyerni, vagy veszteni. (bináris kódok) A Fidesz sem kér senkitől bocsánatot azért, mert a hatalom megszerzése érdekében bizonytalanságot, kilátástalanságot hirdet, és felforgatja az országot.
    Én ott fent azt mondtam, hogy amikor eljön a “fegyverszünet” ideje, amikor minden megáll egy kicsit megpihenni, akkor a másik is emberré válik, és az ellenfél is megérdemli, hogy “Ember” legyen. Van családja, van érzése, mert Ember! És aki nem értékeli nagyra saját “ellenfeleit”, az maga sem érdemli,hogy nagyra értékelje a másik fél.

  27. miska72 szerint:

    Hát Szilveszter ze nagyon elvagy varázsolva.
    Én NEM BOCSÁJTOK MEG!
    CSI se tud velem mit kezdeni, meg Szélhámos se!
    Azt mondtad hogy velem van a hiba.
    Mondom hogy NEM VELEM VAN A HIBA! ezt már a bíróság is megállapította, csak a bírósági tárgyaláson azt mondták SZÁLLEL SZEMBEN NEM LEHET!
    Tehát a bíróság is tart a MAFFIÁTÓL?
    Jó a kérdés Szilveszter?

  28. miska72 szerint:

    Szilveszter azon vitatkozom mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?
    A szomszédom átkerített, tehát BÍRTOKSÉRTÉST KÖVETETT EL!
    Az átkerítést megvéstem, és még is én követtem el BŰNCSELEKMÉNYT nem az aki átkerített!
    NÓÓRMÁLIS!
    Ki követte el elöbb a BŰNCSELEKMÉNYT?
    Szeritem aki átkerített!
    Mert ha nem ketít át, nem tudom megvésni az átkerítést!
    Én hunyászkodjak meg, és én kérjek bocsánatot a szomszédomtól?
    Szerinted?
    Mert a MAFFIA ezt akarja!
    Ebben az összes hatóság együttműködött!
    Csepeli Önkori, Csepeli rendörség, XX XXI XXIII. ker. Ügyészség. Építésfelügyelet, Stb. én mindenkit megerestem! Ombucman. Onkormányzati Minisztérium, anno Lampert Mónikát, GYurcsányt!
    Én vagyok a hibás?
    Szerinted!
    És ne terrorizáljam a törvényekkel a hatóságokat?
    2004. szeptember. 7-től a mai napig tart az ügy!
    A hibázó ügyintézőket NEM vonta velelősségre senki!
    A csepeli Önkori a rendőrséget is félrevezette!
    A rendőrség meg miért nem tudta kideríteni az igazságot?
    Csak nem az Önkori keze van a dologban?
    Csak nem politikai nmegrendelésre szivatnak?
    Gondolkozz!
    Szerinted miért vagyok kitartó?

  29. LB szerint:

    Szilveszter!
    Mit is mond az írás? – “És megbocsájtok az ellenem vétkezőknek.”
    Igen, majd akkor, ha elismerték hogy vétkeztek és ezért bocsánatot is kértek.
    Tudom, ennek kisebb a valószínűsége, mint a lottó ötösömnek (egyébként nem lottózom 🙂 ).

  30. miska72 szerint:

    látod Szilveszter? LB-nél a pont.

  31. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska, és LB!
    Orbán féle Biblia helyett inkább forgassátok a Károli- féle Bibliát! 😀
    Abban ez a dolog úgy van, hogy :”Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek.”(Máté 6:12)

  32. miska72 szerint:

    Szilveszter, az a baj, hogy én nem vétkeztem!
    A vétkesek a hivatalokban vannak!
    A határídöket ők nem tartották be!
    Ök szolgáltattak HAMIS adatokat!
    A csepeli Önkormányzat szolgáltatott hamis adatokat a Csepeli rendőrségnek!
    A MAFFIA a szervezetben van!

  33. miska72 szerint:

    Egyébként NEM VAGYOK HÍVŐ!
    Tehát NINCS bocsánat!
    Csak IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!
    A terroristákat az állam neveli!
    Én csak a törvényekkel terrorizálom a hivatalokat!
    Nem kicsit!
    NAGYON!

  34. LB szerint:

    Szilveszter! Én sem Orbán, sem Gyurcsány féle bibliát nem ismerek.

    Egyébként igazad van, valóban nem pontosan idéztem.
    Eredetileg a napi imádságra gondoltam.

    “Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved.

    Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen a Földön is.

    Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

    És bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. Ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg mindet a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség most és mindörökkön.”

    De ebben egyértelműen az ellenünk vétkezőkkel szembeni megbocsájtásról van szó!

  35. Prendick szerint:

    Szilveszter, az is benne van az Írásban, hogy
    „Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért” (2Móz. 21.24)
    Máté egy kicsit már szelidebb keresztény volt, de azért ő is szólt előre:
    “Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.” (Máté 10.30)

    Ez meg a kedvencem: “Akkor szól majd az ő BAL keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.” Ez remélem benne lesz az Orbán féle Bibliában is. 😉

    🙂

  36. miska72 szerint:

    Újabb győzelem az ügyemmel kapcsolatban! Ismét kiderült a Csepeli Önkormányzat és CSI alkalmatlansága! És ez az ember feljebb jutott!Kiderült, hogy hamis adatokat szolgálattak más hatóságok számára!
    Ez a Csepeli banda! Ebben a jegyző és Sz. Gy bírtokvédelmis keze is benne van!
    A végén még tenyleg itten végzik?
    Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok.
    Üdv: Miska72

  37. Csaba szerint:

    Gratulálok Miska! Csak így tovább!
    Önkormányzati maffia! Gazemberek vezetik a kerületet!

  38. miska72 szerint:

    Köszi Csaba.

  39. matyi szerint:

    Hajrá Misi ,én is küzdök velük !!! akimeg zrikál ,nehagyd magad!!!!
    Amugy egyetértek Csabával ,és Misivel!!
    Testületi ülésre üljetekbe !!
    Infartus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  40. […] részünk egy nagyon gusztustalan és aljas bosszúban, akkor a Csepel újságban megjelentetett karácsonyi üdvözletünket kicsinyítették le és vágták össze annyira, hogy ne lehessen elolvasni. Ez a mostani eset csak a folytatás, de […]

  41. […] kisstílűbb kiszúrást elképzelni, mint például egy karácsonyi jókívánság olvashatatlanná tételét. Nehéz gusztustalanabbat tenni, mint egy részvétnyilvánítás cenzúráját. Csepelen azonban […]

Itt lehet hozzászólni !