Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett

Németh szerint viszont illene lemondaniuk

Csepel.info

Németh Szilárd sajtótájékoztatója

Magyarországon ma még az a megszokott, hogy az MSZP egy kicsit restelli, hogy politikusai közül ilyen sokan kerülnek börtönbe, keverednek különböző sikkasztási, csalási, korrupciós botrányokba, nyúlnak le közpénz-milliárdokat, miközben a válság miatt sok százezer ember egzisztenciája kerül veszélybe.

Ennek azonban vége. Az MSZP úgy tűnik, hogy nem akar többet szégyenkezni. A csepeli pártszervezet már büszkén felvállalja Gulyás G. Gábor politikustársuk sikkasztási ügyét, aki az elévülési idő miatt a börtönt sikeresen elkerülte. Szerintük hiéna az, aki ezek után kifogásolni meri az MSZP-s politikusok ügyeit. 

Mint azt lapunkban korábban megírtuk, Gulyás G. Gábor 200.000 forinttal rövidítette meg egyik ügyfelét, aki a nélkülözés miatt maradandó egészségkárosodást szenvedett. A bíróság akkor kimodta, hogy az ügyvéd sikkasztás bűntettét követte el, azonban – mivel a vizsgált bűncselekmény ügyében három év az elévülési idő -, a nyomozást megszüntették. Gulyást ugyanakkor polgári peres úton az általa elsikkasztott pénz visszafizetése mellett másfél millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezték, és kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából.

Az egykori ügyvéd a mai napig nem fizette ki ezt a pénzt.

Németh Szilárd lemondásra szólitott fel

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője  szerda délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be részletesen a Csepel.info által már ismertetett ügyről, hogyan sikkasztotta el Gulyás G. Gábor egy cukorbeteg rokkantnyugdíjas pénzét úgy, hogy az egyébként is beteg ember ennek következtében további,  maradandó egészségkárosodást szenvedett.

Németh kiemelte: Gulyás G. Gábor, mint szocialista politikus mindeközben nemcsak a csepeli önkormányzat MSZP-s képviselője, de az országgyűlés lakásmaffia elleni bizottságának is szakértője és a budapesti önkormányzat közrendvédelmi bizottságának tagja.

Igen érdekes – mondta Németh -, hogy sem a polgármester, sem Avarkeszi Dezső rendvédelmi államtitkár és csepeli országgyűlési képviselő sem szólalt az ügyben. (Mint azt lapunkban megírtuk, Tóth Mihály MSZP-s pártelnök-polgármester két éve tud párt- és frakciótársa sikkasztási ügyéről, Avarkeszi Dezső pedig, mint az ügyvédi kamarákat is felügyelő államtitkár, szintén tudomása kellett, hogy legyen Gulyás G. Gábor ügyéről.) Németh ezért ezért felszólítta őket, hogy mivel szakmailag és emberileg is ellehetetlenültek, romhalmazzá váltak, mondjanak le, és szabadítsák meg a közéletet saját maguktól.

Újságírói kérdésekre válaszolva Németh Szilárd kijelentette, hogy nagyon úgy néz ki: Gulyás G. Gábor MSZP-s politikusok védelme alatt áll.

Az MSZP szerint hiéna, aki felhánytorgatja az ügyeiket

Először, de névtelenül szólalt meg a csepeli MSZP Gulyás sikkasztási ügyében – értesült a Csepel.info. A párt közleménye szerint “a mentelmi jog mögé bújva tartott sajtótájékoztatót Csepelről, csepeliekről Németh Szilárd, a Fidesz vigaszágon, listáról szeptemberben bejutott országgyűlési képviselője.”

A sajtóközlemény így fogalmaz: Németh Szilárd “most egy rémtörténetet ismertetett a nyilvánossággal. A konkrét ügyben várjuk az illetékes hatóságok jogerős döntését, és ha lesz ilyen, akkor ennek ismeretében tesszük meg a további lépéseket. Németh Szilárd úr viszont – velünk ellentétben – egyszerre képzeli magát rendőrnek, ügyésznek, bírónak, miközben még a felolvasáshoz sem ért. Az elé lökött morzsákból csak a neki tetszőt szemezi ki.

Németh Szilárd bűncselekménnyel vádol egy önkormányzati képviselőt, aki ellen büntetőeljárás nem indult. Az MSZP Csepeli Szervezetét szennyezné be, pedig a saját fideszes portáján is találna épp elég koszt, mocskot, tisztázni valót. Az országgyűlési képviselői mandátummal történő manipulálásnak ezt a formáját a leghatározottabban visszautasítjuk. Lemondani ezért nem az MSZP választott tisztségviselőinek, hanem a Fidesz hiénájának kell. Németh Szilárd azonnal mondjon le – a hazudozásról.” – írja a csepeli MSZP aláírás nélküli, “az MSZP Csepeli Szervezetének elnöksége” nevében kiadott sajtóközleménye.

Lapunk úgy tudja, hogy az ügyben ugyanakkor sem Gulyás G. Gábor, sem Tóth Mihály pártelnök-polgármester nem nyilatkozott senkinek.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Valóban kizárták a politikust az ügyvédi kamarából

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

“Gulyás-ügy”: pro és kontra, ami eddig elhangzott

Az MSZP büszke Gulyásra

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast lopott meg az MSZP-s politikus

Ismét várják a bejelentést

Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett

Borka-Szász Tamás frakcióvezető álláspontját hét végére ígérte

Borka-Szász Tamás és Szenteczky János válasza a Fidesz-KDNP nyílt levelére

29 hozzászólás “Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett” bejegyzésre

  1. spam szerint:

    én már mondtam

    a csepeli MSZP = szánalmas egy brigád

  2. - szerint:

    Ezek szerint tehát SZENTECZKY JÁNOS polgármester-jelölt is kiáll egy sikkasztásért elítélt pártpolitikus társa mellett. Szép kilátások a jövőre, mondhatom.

    Remélem soha nem kerül a polgármesteri székben, hiszen már most látahtjuk a normarendszerét.

  3. egy olvasó szerint:

    Azt írja most az mszp:
    “A konkrét ügyben várjuk az illetékes hatóságok jogerős döntését, és ha lesz ilyen, akkor ennek ismeretében tesszük meg a további lépéseket.”

    Az első Gulyásos hír kronológiájában ez szerepel:

    2008. november 3.
    A Budapesti Ügyvédi Kamara jogerős fegyelmi határozatot hozott Gulyás ellen, aki „szándékos fegyelmi vétséget valósított meg, ezért az eljárás alá vont ügyvédet kizárás fegyelmi büntetéssel sújtja”. A döntés 2009. február 23-án lesz jogerős és végrehajtható.

    2008. november 26.
    Jogerős bírósági ítélet és bírósági meghagyás születik, amely alapján a bíróság kötelezi az alperest (Gulyás), hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 1.823.000 forintot, valamint 323.000 forintnak 2008. március 1-től a kifizetés napjáig járó mindenkori törvényes késedelmi kamatát.
    A bíróság kötelezte az alperest (Gulyás) arra is, hogy „az APEH külön felhívására a Magyar Állam javára fizessen meg 109.400 forint illetéket”.

    És:
    2009. január 6.
    A bírósági meghagyás jogerőre emelkedik.

    Tehát jogerős. Megismétlem: J-O-G-E-R-Ő-S !!!

    Akkor most mi a fenéről hablatyol az mszp????

  4. Öreg halász szerint:

    Lehet, hogy a Központi bizottság még nem minősítette jogerősnek.

    Engem azért továbbra is érdekelne, hogy lehetett kétszer is kizárni a kamarából. Visszamászott az ablakon?

  5. Vica szerint:

    Kedves Olvasó!

    Valószínűleg az MSZP vár egy olyan jogerős döntést, ahol 3G urat nyertesként hozzák ki egy ellene folytatott/folytatandó perben. Ez a döntés még nem született meg, s lehet, hogy nem is fog. Tehát az MSZP vár…

  6. Vica szerint:

    Persze hogy visszamászott! Csúszómászó, nem de?

  7. T.: szerint:

    Vica!

    A per már nem folytatódik, jogerős határozat született már 3G ellen! FIZETNIE KELL!
    Mire várnának?

    Szerintem a korábbi kamarai kizárás csak ködösítés volt 3G részéről!?
    Vagy a korábbi, csak figyelmeztetés volt?!

  8. Vica szerint:

    Nem erre a perre gondoltam. Szerintem az MSZP-nek tökmindegy, melyik perben születik jogerős döntés, ami 3G-nek kedvezne. Lényeg, hogy politikai ügyet csináljanak belőle a helyett, hogy elismernék, van közöttük egy-két féreg típusú gazember. Addig a jogerős döntésig pedig várhatunk…

  9. Elyza szerint:

    MSZP Csepeli Szervezetének!
    Amit Németh Szilárd ismertetett valóban rémtörténet,de a krimi főszereplője
    a rosszfiú az Önök egyik párttársa. Tessék mondani a konkrét ügyben
    még melyik illetékes hatóság döntését várják? Hiszen ebben az ügyben
    már jogerős végzések vannak. ! Szánalmas. Önök szerint hiéna az, ha
    valaki szót emel az igazság mellett ? És minek nevezik azt, aki sikkasztott és így bánt el egy idős beteg emberrel?

  10. miska72 szerint:

    “Azt írja most az mszp:
    “A konkrét ügyben várjuk az illetékes hatóságok jogerős döntését,”

    Hol van itt korrekt hatóság?
    Mindenhol a gazemberek vannak.
    Igaz hogy megnyertem 2 pert ügyvéd nélkül, de a tettesek továbra is garázdálkodnak! A FELELŐSSÉGREVONÁS NEM TÖTTÉNT MEG!

  11. miska72 szerint:

    gezemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  12. Mózsi szerint:

    Nem irigylem a csepeli szocikat, most biztos nem fér be a babszem nekik. Amit reagálásként megjelentettek, az magáért beszél. Ennyit tud Szito Á Jenő, csak most név nélkül!
    Ugyan mit is vártunk tőlük? Beismerést, igazmondást ? Az elmúlt időszakban nem egy ilyen, illetve ehhez hasonló ügy kötődött hozzájuk, de mindig a járatlan utat választották!

  13. csepeliiszap szerint:

    Mszp-Fidesz háborúvá “emelte” a csepeli mszp az erkölcstelenséget és a jogtiprást. A saját házuk táján soha nem fognak rendet tenni, a kettős gyilkosság is az ő szennyesük. Pénzmosás, sikkasztás, korrupció -velejéig romlott, levitézlett banda. Ideje lenne már névsorolvasást tartani.
    OROSZ FERENC, Tóth Mihály, Avarkeszi, Podolák, Szenteczky… kihagytam valakit???

  14. Jani szerint:

    Mózsi: Szerintem nincs babszem. Kimossák magukat, ahogy az szokás a magyar politikai “elitben.”:(

  15. Gordon szerint:

    Ezek azt hiszik, hogy bármit megtehetnek.

  16. Torro szerint:

    Szerintem nem hiszik, hogy bármit megtehetnek. Ennyi kudarc és elvesztett MSZP-s bástya, Csepelen is csúfosan bukott időközi választás és EP választás után már nem lehet ekkora köd a szemük előtt.

    Az a helyzet Hölgyeim és Uraim, hogy Gulyás valószínűleg olyasmit tudhat, amibe szőröstül-bőröstül az egész brancs belebukhat.

    Ne felejtsük el, hogy miután az elvtársak kimentették az elvtársat az MSZP-s (óh bocsánat: KISZ-Munkásőr-Párt) iskolába, Gulyás Deme Gábor, Takács József és Avarkeszi Dezsőné munkatársa lett. Ebben az iskolában milliókat sikkasztottak, és az egyik ilyen bizonyosan Deme Gábor volt, de a “fekete doboz” históriája a tesiórákról még el sem terjedt igazán a csepeli közvéleményben.

    Gulyás olyasmit tud, ami miatt kitartanak mellette.

  17. […] Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett […]

  18. Screepy szerint:

    SZÁNALMAS-ak vagytok!Hátrébb az agarakkal “Uraim”!Itt is meg lesz az elszámoltatás!Várjanak csak!!!!!A Nép (csepeli lakosok) nem felejtenek!BUNKÓK!

  19. […] Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett […]

  20. […] Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett […]

  21. […] Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett […]

  22. […] Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett […]

  23. […] A Gulyás-botrány akkor robbant ki, amikor lapunk tudomására jutott, hogy a volt ügyvéd, MSZP-s képviselő hogyan károsított meg egy szív- és cukorbeteg csepeli rokkantnyugdíjast. Kiderült az is, hogy Tóth Mihály MSZP-s pártelnök, csepeli polgármester már két éve tudott frakciótársa ügyéről, egy nyílt levélben azonban mégis letagadta ezt. Németh Szilárd ezért akkor a polgármestert és Avarkeszi Dezső rendvédelmi államtitkárt lemondásra szólította fel. […]

  24. […] Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett […]

Itt lehet hozzászólni !