Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Csepel.info

Csepel újság

A Fidesz-KDNP frakció a közelmúltban a csepeli önkormányzat testületi ülésén meghökkentő módon, gázálarcban tiltakozott a cenzúra és a csepeli főcenzor ellen. A legtöbb újságban megjelentetik az ilyen híreket, hogy bizonygassák: “lám, mi nem is cenzúrázunk, ez is megjelent.”

Csepelen azonban nem így mennek a dolgok, a változatlanság máza mindennél fontosabb. Így aztán kellemetlen dogokról most sem szól a lap, kimaradtak a híradásokból az elmúlt hetekben megsokasodott autó-gyújtogatások is.

Az elmúlt években számtalan alkalommal kifogásolta az ellenzék a közpénzből kiadott Csepel újság MSZP-s pártújságként való működését. Bár a lap vezetői és Polgár György – többek szerint a párt csepeli főcenzora – ezt folyamatosan tagadják, a helyzet nem sokat változott.

A “közéleti lap” legutóbbi számában nem találtunk híradást az utóbbi időben aggasztó mértékűvé vált gépkocsi-gyújtogatásokról. Bár lapunk “csak” kettő ilyen esetről számolt be, olyan levelet is kaptunk, amely szerint az elmúlt hetekben hét-nyolc személygépkocsit gyújtottak fel Csepelen.

Ugyancsak elmaradt a híradás arról, hogy a Fidesz-KDNP frakció tiltakozott a lap cenzúrája és Polgár György főtanácsadó – többek szerint a lap főcenzora – minősíthetetlen kijelentései miatt. Arról sem szól a lap – és a Csepel.hu sem -, hogy a Fidesz-KDNP frakció rendkívüli testületi ülést kezdeményezett „Kerületi válságkezelési akcióterv” elfogadására, amit a helyi MSZP frakció úgy támogatott, hogy leszavazta.

Természetesen – ahogy azt megszokhattuk – a Fidesz-KDNP frakció több közleménye sem jelenhetett meg az állítólag nem cenzúrázott Csepel újságban és Csepel.hu önkormányzati portálon. Így egyetlen szóval sem tettek említést a bíróság népszavazással kapcsolatos döntéséről és az arról kiadott közleményről (a Csepel.hu csak a Fidesz-KDNP közleményét hallgatta el) .

Csepel.info

A témához kapcsolódó korábbi hírek:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

21 hozzászólás “Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Nem is lehet ezen csodálkozni. Amíg a cenzor csepelen tevékenykedik, addig nem is lesz benne semmilyen olyan hír, amely árt a vezetés imázsának. Hiszen ezért kapja a havi 1 milliós fizetését, vagy mi a fene…

  2. Gordon szerint:

    Röhejes ez a Csepel Újság. A bolsevik típusú állampárt jogutódja már tényleg teljes kézivezérlés alatt tartja a lapot? Visszajött a 3T elve? Senkinek sincs semmi újságírói önérzete annál a lapnál? A bolsevik típusú állampárt jogutódja mondja meg nekik, hogy miről írhatnak?
    Az autógyújtogatással – azon felül, hogy nagyon elszomorító eset – mi volt a baja a cenzornak?

  3. Bubus szerint:

    Ezekben az esetekben az a legviccesebb, mikor az MSZMP/MSZP főcenzorokat tesz kioktató emberekké. Odaállnak a plénum elé, és pöffeszkedve kioktatnak mindenkit, mi is az a demokrácia. Lásd Lendvai Ildikót.

    Aztán a jól felépített folyamatban előbb a Bolgár Györgyök jönnek, akik elmagyarázzák a fehérről, hogy fekete, és a feketéről, hogy fehér. Az áldozatok vérfarkasok lesznek, a farkas fehér báránnyá válik.

    A folyamat végén Szilveszter úr, a jó szándékú kisember odaül a számítógép elé, és teljesen jó szándékkal elkezd olyasmit írogatni a csepel.info fórumba, aminek már semmi köze a valósághoz.

    Hát így megy ez.

  4. asdf szerint:

    Gordon: újságírói önérzet a Csepel Újságnál? A mókus őrs naplóját írták még pár évvel ezelőtt azok a kontárok. Biztos szabin volt a cenzor, amiatt nem szólt semmiről a mostani szám sem. Bezzeg a szerkesztőségük előtti fírkálással telekűrtöltek mindent. Az hír volt a javából.

  5. Szilveszter szerint:

    Bátki azt mondta, hogy szájkosár kellene. Gondolom, azt nem találtak, akkor marad a gázállarc. 🙂 Mi a gond ezzel? 🙂

    Komolyan: Nem tudom, hogy mi miért van a CSÚ-nál. Se rálátásom, sem ráhatásom nincs. Ha széleskörű jóérzéssel tölt el Titeket, akkor elmondom, ahogy eddig is emondtam már, hogy nekem személyszerint semmi gondom nincs azzal, ha a helyi Fidesz megjelentet(ne) néhány cikket az újságban. Nem rajtam múlik! A Helyi Téma gond nélkül leközölte fényképpel, cikkel.
    Kérdeztem, hogy mit szeretnétek, hogy megjelenjen a CSÚ-ban? Egyszerűen nem kaptam rá választ.

    Bubus! Az emberek valóság látására sincs semmilye ráhatásom, és jó nekem, hogy nincs. A jószándékot jól látod, valóban messze áll tőlem a rosszindulat. Simán annyi van a dolog mögött, hogy “meglátási szabadság van”, ami azt jelenti, hogy mindenki, bármit úgy lát, vagy gondol valóságnak, amit saját lelkivilága, értékkészlete lehetővé tesz. Ha írok valamit, és Szerinted annak semmi köze nincs a valósághoz (így egyszerűen, és sommázva), akkor én azt mondom, hogy oké, Szerinted nincs köze a valósághoz. Kész.
    És nem is szabad ebből nagyobb ügyet csinálni.

  6. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Bolsevik = többség! Remélem nem azt akarod mondani, hogy ezek
    vannak már Csepelen többségben?

  7. Földhözragadva szerint:

    Újabb érdekes tény. Foglalkozzunk már más dolgokkal, ne mindig a szomszéd láncos kutyájával. Ezzel a “mi megmondtuk-mi lehoztuk-mi aztán így-meg úgy” dumával nekem fenntartásaim vannak…:(

  8. Földhözragadva szerint:

    Ezt a cikket minden “Csepel újság” megjelenés után be lehet kopizni. De aki eddig megértette, az már nem fogja elfelejteni, aki meg ennyiből sem érti, annak meg hatszor megjelenhet…:(

  9. Bubus szerint:

    De azért elgondolkoztató, hogy mennyire falra hányt borsó a demokrácia azoknak, akik egyfolytában összefogásról meg demokráciáról papolnak.

  10. Laja szerint:

    Én személy szerint nem így tekintek erre a cikkre. Bár igaza van az előttem szólónak, minden megjelenés után be lehetne iktatni ugyan ezt az írást, azért mégis megdöbbentő, hogy a helyi média totálisan figyelmen kívül hagyja az önkormányzatban helyet foglaló ellenzéki frakció véleményét, megnyilvánulásait. Úgy jelenik meg az újság hétről-hétre, mintha ebben a kerületben nem létezne a Fidesz, csak az MSZP, na és persze az SZDSZ néha néha.

    Pofátlanságnak tartom, már csak azért is, mert hiába szoci a kerület mostani beállítottsága, azért elég sokan vannak/vagyunk, akiket nem ők, hanem a jobboldal képvisel az önkormányzatban. Azt, ha őket figylemen kívül hagyják és semmibe veszik a fideszeseket, az azt jelenti számomra, hogy azokat az embereket veszik semmibe Tóth Mihályék, akik oda küldték a fideszeseket. Ez jelenleg kissebbség a kerületben, de ha jól sejtem, elég sok emberről van szó. És egyre többről…

  11. miska72 szerint:

    A hatalom megtartásáért mindenre képes az MSZP szekta! A főnöküktől tanulták! Gyurcsány Jó mester Tóth Mihályék jó tanítványok! A maffia mindig összetart! Nem kicsit! NAGYON!

  12. miska72 szerint:

    Az Önkormányzat 1 milliót fizet a gezemberek becsületének mgvédésére? Ezért nem jelennek meg a Csepel újságban kínos hírek? Hát amit most irnák az adminnak nem tetszene, igy hát kipontizom…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ha rádió riport lenne, akkor kifütyülnék!

  13. Gordon szerint:

    Kedves Szilveszter! Értelmetlennek találtam a hsz-edet.
    Az hogy Bátki kijelentésén mulatsz, az téged minősít, és a szólásszabadsághoz való viszonyodat. Ahhoz az alapjoghoz való viszonyodat, melynek megléte nem mindig volt egyértelmű Magyarországon. Legutóbb mikor ez a szomorú helyzet fennállt, akkor az MSZP jogelődje, az MSZMP volt hatalmon. És többek között a maihoz hasonlóan az utolsó első titkár szabta meg Csepel jövőjét. A világ változott, de ez még nem jelenik meg a Csepel Újságnál. Remélem ebben is változni fogunk egyszer. Bár szemmel láthatóan neked a jelenlegi helyzet is nagyon megfelel. Ez van, nem vagyunk egyformák.
    “Nem tudom, hogy mi miért van a CSÚ-nál. Se rálátásom, sem ráhatásom nincs.” -írod. Nos, senki sem kérte tőled, hogy tisztában légy azzal, hogy mi folyik egy CSÚ-s szerkesztőségi megbeszéléseken. Mindketten csak a végeredményt látjuk, ami egyértelmű.
    Továbbá nem értem, hogy miért írod azt, hogy nem rajtad múlik a csepeli Fidesz megjelenése a lapban. Miért tartod magadat ebben felelősnek?
    Valóban ne vedd a szivedre, ha bírálnak a véleményed miatt, hisz amint írtad “meglátási szabadság van”. Tehát vélemény és szólásszabadság. Azt viszont szerintem érdemes elítélned, ha egy politikus (te azt írtad, hogy Bátki) szájkosarat rakatna a helyi ellenzékre. Ha Bátki kijelentését üdvözlöd, akkor miért hivatkozol a saját esetedben arra, hogy szólásszabadság van, és emiatt fogadja el mindenki amit írtál. Első mondatod ezért áll szöges ellentétben a Bubusnak írtakkal. Ezt az aprócska logikai törést látom hozzászólásodban. Emiatt tartom értelmetlennek amit írtál.

  14. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Köszönöm, és rendben is van ez így, amit írsz. Cinikus voltam valóban. Figyelek Rátok, és szó nincs arról, hogy figyelmen kívül hagynám a helyreigazítást. Sajnálom a fentieket, bocsánatot kérek! Csak azért, mert a régmúlt idők dolgaival ez esetben egyetértünk.
    Valóban nem kérte senki, hogy tisztában legyek a CSÚ belső dolgaival, ebben is igazad van, csupán kissé belecsúsztam ebbe a számonkérősdibe, és ezt megelőzendő mondtam előre, hogy nincs.
    Részemről egyszer, és mindenkorra mondom, tőlem elférnének a Fideszes cikkek a CSÚ ban.
    Nagy út van még előttünk az ügyben, hogy meghallgassuk egymást cimke nélkül. És ebben nekem is van fejlődnivalóm!

  15. Gordon szerint:

    Köszönöm Szilveszer.

  16. […] A csepel.info internetes portál ma beszámolt arról, hogy az elmúlt hét hírterméséből mit nem közölt a Csepel újság. A cikket itt olvashatják: http://csepel.info/?p=2797 […]

  17. miska72 szerint:

    Hallgaznak mint s.ar s gazban!

  18. […] Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu […]

  19. […] Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu […]

Itt lehet hozzászólni !