Nyugdíjba vonul a “csepeli főcenzor”

Még a karácsonyi üdvözletek és a gyászközlemények se úszták meg

Csepel.info

Stílusosan az sem került be a helyi sajtóba, amikor a Fidesz frakció gázálarcban tiltakozott a cenzúra ellen

Húsz évvel a rendszerváltás után nyugdíjba vonul az ellenzék által csak  csepeli főcenzorként emlegetett Polgár György – értesült a Csepel.info MSZP-s forrásokból.

„Én sem hittem a saját szememnek, amikor láttam, hogy Bárány Tibor, a lap főszerkesztője minden hétfőn, amikor elkészülnek az első levonatok, berakja őket a táskájába és elviszi őket Polgár Györgynek, a csepeli polgármester főtanácsadójának. Nem egyszer előfordult, hogy ezután kihúzattak, vagy megkurtítottak olyan cikkeket, amelyeket politikailag károsnak ítéltek” – mesélte el a Csepel újság egy korábbi munkatársa a MUOSZ lapjának, hogyan működik Csepelen a cenzúra.

A csepeli cenzúrában nem voltak erkölcsi határok: előfordult, hogy nevet töröltek a csepeli kettős gyilkosság után kiadott gyászközleményből, olvashatatlanná zsugorították a Fidesz karácsonyi üdvözletét, elhallgattak híreket vagy éppen teljesen máshogy számoltak be azokról, mint ahogy valójában történtek. Amikor a csepeli Fidesz frakció gázálarcban is tüntetett a cenzúra ellen, a nevek és hírek szorgalmas kitörlője és átírója azzal mutatta meg a hatalmát, hogy az se kerülhetett be a helyi sajtó hírei közé.

Azzal azonban, hogy a “főcenzor” nyugdíjba vonul, még nem szűnik meg a cenzúra, a nyugdíjazás ugyanis csak egy MSZP-n belüli hatalmi harc kisebb fejezete – figyelmeztettek ellenzéki forrásaink. A Csepeli Vagyonkezelő Zrt-ben, amely a kettős gyilkosság óta a helyi MSZP-szervezet legnagyobb foglalkoztató intézményévé, “inkubátor cégévé” vált, az elmúlt években több olyan fiatal MSZP-tagot is foglalkoztattak közpénzből, akik hamarosan Polgár György helyére léphetnek – állítják egyaránt a Fideszes és MSZP-s forrásaink.

– A rendszer nem szűnik meg, csak átalakul: a Tóth Mihályhoz hű kiszolgáló személyzetet fokozatosan felváltják a Szenteczky Jánoshoz hűek. Vannak, akik busás megváltással kerülnek nyugdíjba, hogy utána csendben maradjanak. De lesznek, akiket egy kicsit még megaláznak, megcincálnak előtte. Így járt még Tóth Mihály polgármester, korábbi pártelnök is, akit az MSZP tisztújítása után még a párt küldöttjei közül is kiszavazták az új elnökhöz, Szenteczky Jánoshoz hű MSZP-tagok – emelte ki egyik MSZP-s forrásunk.

Csepel.info

A csepeli cenzúrához kapcsolódó hírek időrendi sorrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Miről nem ír a Csepel újság?

Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

Ismét hallgat a Csepel.hu

Munkában a “névzabáló”

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Most is hallgat a Csepel újság

Tovább hallgat a Csepel újság

Két hónapja hallgatnak Gulyás botrányairól és a csepeli MSZP-s vezetők hazugságairól

Dezsőt is elérte a csepeli cenzúra

92 hozzászólás “Nyugdíjba vonul a “csepeli főcenzor”” bejegyzésre

  1. toto szerint:

    Nagyon törtet ez a Szenteczky, de nagy pofáraesés lesz a vége!

  2. Huba szerint:

    Akkor lesz hova esnie, mert neki csak az van mint a törpeharcsának.

  3. "*" szerint:

    De jól áll a fiúknak a gázálarc. Mindig így kellene járniuk, sokkal helyesebbek hogy nem látszik az arcuk.

  4. Hugi szerint:

    Remélem Szenteczky a cenzorpalántáival együtt õsszel repülni fog!

  5. " ?! " szerint:

    Dr. Lampert Mónika mszp-s miniszter egy mszp-s zártkörű rendezvényen mondta 2006. október 8-án (a legtöbb helyen a Fidesz által megnyert önkormányzati választások után):

    “Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat.
    Én olyan javaslatot fogok a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak, a szocialista politikusoknak erős lehetőségeket és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsokban.
    Értitek ugye?”

    Csepelen most zajlik azoknak a pozícióknak az újraosztása az MSZP-n belül, ahol a szocialista politikusok az őszi bukás után is erős lehetőségeket birtokolhatnak.

  6. Hugi szerint:

    Ezerrel mehet most a pénzszórás.

  7. Béla szerint:

    A Főcenzornak egy intelem:

    előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de mindenki azt fogja kapni az élettől, amit érdemel. A bűneit soha nem fogja tudni lemosni magáról ez a hű kommunista elvtárs.

    Viszlát Gyuri! Csepel megint egy kicsivel könnyebben lélegezhet.

    Ja, és Tóth Mihály többi hűbérese pedig jó ha tudja, ha ők maradnának ősz után is, és Szenteczky Jancsi lesz a polgármester (…ments meg tőle Urunk), akkor Jancsi egyenként fogja őket kirugdosni, de úgy, hogy porig is alázza őket. Valakinek el kell vinni majd a balhékat. Politikai vezetőket pedig nem fog bemártani a szocialistáktól senki.

    Azt lehet tudni amúgy, hogy havonta mennyi pénzért cenzorkodott az kommunista elvtárs?

  8. Gigi szerint:

    És ki a “cenzorpalánta”?

  9. Gigi szerint:

    Vagyis kik?

  10. Manitu szerint:

    Be ne pisilj az izgalomtól, hamarosan megtudod, hogy ki lesz a főnököd. 🙂

    Bár az eddigiek alapján lefogadom, hogy a cenzúra miatt azt is innen fogod megtudni. Meg azt is lefogadom, hogy ha megnézed a kommunista ganajblogot, akkor annak a szerkesztője lesz az új cenzor. Te jobban tudod, hogy ki lehet.

  11. Manitu szerint:

    Nem hiszem, hogy cenzorként is a “zed” nevet fogja használni.

  12. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Zed, Csepeli egykutya, lehet, hogy ők osztoznak majd a koncon ??

  13. Nyugi szerint:

    Kedves Gigi!

    A te kérdésed engem is érdekelt, hát utánanéztem a válasznak. Nekem a jól értesült fideszes ismerőseim azt mondták, hogy az utdód nem a Csevaktól, nem is a Csepp TV-től, nem is a hivatalból, hanem a Csepel újságtól lesz. Bár nevet nem voltak hajlandók elárulni, közölték, hogy a jelölt V.V. monogrammal ír a Csepel újságba, és, hogy ez állítólag valamilyen kódolt üzenet a Fidesznek, ami annyit jelent: V.V. Veletek Vagyok. Ha töbet tudok, akkor szólok. Addig is:
    Nyugi!

  14. CsepeliNo1 szerint:

    Remélem Szenteczky a cenzorpalántáival együtt õsszel repülni fog!

    He-he-he-he-he-he-he-heeeee . . .

    Na de Hugi. :-))))))
    Ez naggyon jó volt! Jó napot szereztél ezzel a hozzászólásoddal nekem.
    F E L V I D Í T O T T Á L ! ! ! ! !

    Erről biztosan még csak nem is hallott Borka-Szász Tamás úr. A cenzorpalántákról!

    :-))))))

  15. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,
    ostobaság lett volna érdeklődnöm, ha tudnám – nem? A CSIP szerkesztőjét ugyanúgy nem ismerjük, mint ahogyan az ittenieket is csak találgatjuk-valószínűsítjük.

  16. Gigi szerint:

    Kedves Nyugi,
    a V.V. monogramúnak van neve is, ki is írják egyes cikkek alá, ezen nem kell titkolózni. Na de újságíróból SZJ-féle cenzor lenne belőle? Inkább politikusi babérokra törőkből tudnám elképzelni ezt a lehetetlen státuszt.
    Bár ha azt vesszük, hogy a Fidesz nyer, és akkor nem lesz Csepel újság, akkor nyilván cenzor se lesz! A PGy-féle beosztás jogutód nélkül megszűnik, nem?

  17. Vica szerint:

    Kedves Gigi!

    Miből gondolod, hogy nem lesz Csepel újság, ha a FIDESZ nyeri az önkormányzati választást? Hiszen megmarad a Polgármesteri Hivatal, a CSEVAK, s szerintem a Csepel újság is. Egyszerűen gazdát cserél…

  18. Gigi szerint:

    Kedves Vica,
    szinte nem volt olyan testületi ülés az utóbbi egy évben, ahol a fideszes javaslatok forrásaként nem a Csepel újságra költött közpénzeket nevesítették… Ha a Fidesz következetes ebben, akkor egyik első intézkedése lesz megszüntetni a lapot.
    Ha viszont megmarad, érdekes kérdés, hogy ki az új (várományos) gazda helytartójelöltje…

  19. Vica szerint:

    Érdekes kérdés… No, majd meglátjuk.

  20. Öreg halász szerint:

    Vica!

    Olyan Csepel újság hosszabb távon biztosan nem lesz, amelyik hetente jelenik meg, és százmilliókat költ rá az önkormányzat. Ez eddig is pénzkidobás volt, és a politikai propagandán kívül semmi haszna nem volt belőle az MSZP-n kívül senkinek. (De az MSZP haszna is kétségbe vonható, mivel a lapot nem olvassák sokan.)

    Amikor 4 milliárd forintra emelkedik a hiány, nem szabad megengedni az efféle pénzszórást.

  21. Vica szerint:

    Tudod, Gigi, a Csepel újságnak neve van itt Csepelen. Sokan függetlennek hiszi, s nem dobják ki a többi kéretlen szeméttel együtt a kukába. Lapozgatják, olvasgatják benne a hirdetéseket. Aztán az sem mellékes, hogy a fenntartására önkormányzati segítség is társul. Nem gondolnám olyan ostobának a helyi FIDESZ-t, hogy eldobjon ennyi lehetőséget, s akkor még ott a CSEPP TV is, melynek szintén változhat a gazdája. Ezek mind, mind munkalehetőséget rejtenek emberek számára, ezen kívül pedig óriási erőt, ami az ismertségét és sokak feltétlen bizalmát jelenti az onnan érkező hírek irányába.
    Szerintem sokkal okosabbak a FIDESZ-esek annál, hogy eldobjanak ilyen lehetőségeket.

  22. Manitu szerint:

    Zed! Lefogadom, hogy a ganajblogod is közpénzből megy és a blog szerkesztője is közpénzből kap fizetést.

    Szerintem pártújságot pártpénzből kell fenntartani. Ez vonatkozik a Csepel újságra is. Ha az MSZP lapja, akkor fizesse az MSZP. Csakhogy nem így van és százmilliókat fizettek ki rá közpénzből.

  23. Nyugi szerint:

    Gigi!
    Te nem figyelsz. Nekem a fideszesek azt mondták, hogy V.V. (Vértes Viktor? Vető Valér? Voksán Virág?) nem a Szenteczky embere, hanem a csepeli Fideszé. Én még nem ismerem VV-t de most aztán tényleg elolvasoma a Csú-t. Valóbankiírják a teljes nevét? Akkor a fieszesek mit titkolóznak? Naná, hogy nem dobják el a fideszesek a Csú-t. Nekem már az édesapám és a nagyapám is azt olvasta. Leánykori neve Fogaskerék volt. Akkor még a gyárból hozták haza. Ez legalább 65 év. Ha 200 milliárdot ölnének bele egy új lapba, akkor se érhetnének a nyomába. Tudják ezt a fideszesek, nem buta fiúkák ők. Csepel újság tehát volt, van és lesz. Ezért:
    Nyugi!

  24. Ditte szerint:

    Most olvastam a CSÚ-ban, a kerületi vicclapban, hogy Szenteczkyék beállnak a Civil Mozgalom nevű párt aláírásgyűjtésébe, hogy polgármester ne legyen parlamenti képviselő. Az ezen kettős szerepvállalást lehetővé tevő törvényt még a szép emlékű Horn kormány alkotta a 70%-os többsége birtokában. Ez akkor nekik roppant kedvező volt.
    Tudtommal, ha parlamenti képviselő a polgármester, nem kap teljes javadalmazást polgármesterként. De ezt nem propagálják.
    Amúgy szerintem a népek nem bánják, ha a városuk, kerületük erős képviseletet kap az ország házában.

  25. CsepeliNo1 szerint:

    Én azt hiszem tudom ki a VV ! ! ! ! !

    Hi-hi-hi-hi-hi-hííííí . . .

    :-)))))

  26. "*" szerint:

    Na, átlapoztam a CSÚ-t, azt hiszem én is tudom. Ki van írva a neve.

  27. abcd szerint:

    Cenzorok aggódnak !!!!!!

    A médiacsomag visszavonását sürgeti a Nemzetközi Sajtóintézet
    A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) igazgatója sürgette a magyar kormányt, hogy vonja vissza a médiacsomag egészét, és nyisson arról széles körű vitát.
    A világ legjelentősebb sajtóorgánumainak kiadóit és főszerkesztőit tömörítő, hat évtizede alapított bécsi székhelyű szervezet – csütörtöki keltezésű – közleménye idézi David Dadge igazgató véleményét a magyar médiacsomagról: “Aggódunk a kormányzó párt javaslatára gyorsított eljárásban tárgyalt tervezet miatt, amely erőteljes befolyást biztosítana a kormánynak az ország közszolgálati műsorszolgáltatói és nemzeti hírügynöksége felett.” Az IPI vezetője úgy véli, hogy a magyar kormánynak vissza kell vonnia az egész médiacsomagot, és széles körű vitát kell nyitnia a tervezett módosításokról. Dadge hangsúlyozta, hogy “minden reform esetén meg kell őrizni a média függetlenségét”.

    A Rogán Antal és Cser-Palkovics András fideszes képviselők által június 11-én benyújtott médiacsomag négy eleméről hétfőn tartják a parlamenti végszavazást, míg az úgynevezett médiaalkotmány további vitáját őszre halasztották.

    Az elmúlt napokban több európai szervezet is felemelte szavát a magyar médiarendszer tervezett átalakítása ellen. Dunja Mijatovic, az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) sajtószabadság-képviselője csütörtökön felszólította a magyar kormányt, hogy állítsa le a médiacsomag parlamenti elfogadásának folyamatát, és kezdjen nyilvános konzultációkat a szakmai szereplők részvételével a szükséges módosítások érdekében.

    Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) szintén aggodalmát fejezte ki egy szerdai közleményben: a szervezet szerint a sajtószabadság tekintetében az új szabályozás “visszafordítaná az időt”.

  28. Ditte szerint:

    Ja, akkor VV, amikor propagandál az mszp-nek, akkor konspirál? És a Vas Noémi nevű újdondász is fideszes?
    De ki törődik Donnert Karcsival?

  29. Bella szerint:

    Azért a Csepel Újság valódi lapszáma és a nyomdai számla közötti különbséget zongorázni lehetne…
    Emlékszik valaki arra, hogy mennyit perkáltak a csodálatos Csepel-portál megalkotásáért?
    Egyszerűen tökéletes: naponta aktualizálva, on-line ügyintézéssel. (El ne higgye senki! Nagyon gagyi!!!)
    Még az ügyfélkapura sincs rákötve. Nagyon MODERN.

  30. Gigi szerint:

    Kedves Bella,
    ugye, nem gondolod, hogy egy lap előállításakor csak a nyomdai munka kerül pénzbe?

  31. Gigi szerint:

    Kedves Vica,
    én is azt tapasztaltam, hogy azok, akiknek nincs előítélete válogatás nélkül mindennel szemben, ami a múló rendszerhez tartozik, azok tájékozódásképpen veszik kezükbe a CSÚ-t. És nincs azzal semmi baj, ha ugyanakkor a Helyi Témát is forgatják; csak szélesedik a látókör. De hogy a Fidesz mit akar, arra tényleg csak aggasztó jel, amit a testületi üléseken aztán meg itt köpködnek a CSÚ-ra. Vagy lehet, hogy PGy főcenzor nélkül ez is megszűnik majd?

  32. Gigi szerint:

    Drága Nyugi,
    stimmel a 65 év, a közelmúltban meg is jelent róla egy évfordulós cikk a 8. oldalon:
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file%5C/CSEPEL_UJSAG/2010-04-07-14.pdf

  33. islander szerint:

    ezek a hozzászólások hatalmasak! :-))

  34. szkipper szerint:

    Én csak akkor hiszem el azt( ha a fidesz lesz hatalmon a kerületben ), hogy nem gengszterváltás történt Ha a csepel újság és a csepp tv azonnal és jogutód nélkül testületi határozattal megszűnik!

  35. ... szerint:

    biztos, hogy van értelmesebb helye is az újságra és a tv-re szánt pénznek.

    Az önkormányzat támogathatná az árvízkárosultakat azzal, hogy a következő számot nem adja ki, hanem az árát átutalja a rászorulóknak.

  36. Gigi szerint:

    Nem az önkormányzat adja ki, hanem az egyik cége, a Csepp TV Kft. – így pontos.

  37. ... szerint:

    És honnan kapja a pénzt a Csepp TV Kft.?

  38. Gordon szerint:

    A fő kérdés nem ez, hanem hogy Gigi honnan kapja a pénzét.

  39. Nyugi szerint:

    Mesélj kedves Gigi!

    Hogyan kell ezt érteni, amit írtál? (Abban sem vagyok biztos, hogy te írtad, hiszen ilyen”köpködős” kifejezéseket a sajtótudományokban elmélyült Gigi nem szokott leírni.) Szóval mit jelentenek ezek a sorok, idézlek: “De hogy a Fidesz mit akar, arra tényleg csak aggasztó jel, amit a testületi üléseken aztán meg itt köpködnek a CSÚ-ra. Vagy lehet, hogy PGy főcenzor nélkül ez is megszűnik majd?”

    Ha a Fidesz meg akarná szüntetni a Csú-t, akkor azt már régen kezdeményezte volna, még akkor is, ha tudván tudja, hogy leszavazzák, hiszen csak profitálhat az oly annyira gyűlölt orgánum elleni akcióból, mivel a csepeliek utálják a Csú-t, és a Fidesszel értenek egyet. Nemde, kedves Gigi? Ha pedig PGY főcenzor nélkül a haza és a CSú fényre derül, akkor inkább bonts pezsgőt! Látod, a fideszesek bölcsebbek nálad, pedig ők nem sajtótudorok. Beépítették megbízottukat, V.V.-t, és ha kihúzzák a nyerőszámukat, akkor csak egy főszerkesztőt kell cserélni (tényleg, ki az?). A nyertesnek – ha az a Fidesz – ölébe pottyan egy 65 éve bejáratott újság. Még a Magyar Nemzet is megnyalná a száját nem hogy a Magyar Hírlap! Jól gondolom, Gigi? De ki az a V.V. ? Hiába forgatom a Csú-t nem jövök rá. CsepeliNo1 már tud valamit. É te kedves Gigi?

  40. Csepeli diák szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Lehet szídni Polgár Györgyöt, mindenkinek szíve joga. Biztosan sok hibája volt, de senki sem tökéletes. Csak az tud hibázni, aki dologozik. A jelenlegi kormánypártiak közül sokukról ez nem mondható el. Soha életükben nem dolgoztak, csak beületk a parlamentbe, aztán azóta is onnan nyalják fel a pénzeket, meg önkormányzati képviselőségből. Erről is kellene írni. Persze ez sem vonatkozik valamennyi jelenlegi kormánypárti emberre. DE azért nézzük meg a FIDESZes mádiát. Hát az is cenzúrázott, nem is kevéssé.
    A főcenzor szidása mellett azért ismerjük már el, hogy több iolyan dologról is hírt kaphattak a csepeliek, amiket a képviselők (mszp-s) fű alatt akartak intézi. Szerintem elég csak a fiatalság tevékenységére gondolni, ezekről mindig megjelent valami az újságban és a honlapon. Az éremnek két oldala van, jó lenne, ha itt is lenne olyan aki a jót is észreveszi… De ennek az oldalnak sem sajátja sajnos…

  41. Hugi szerint:

    Igazad van diák. Aki cenzúrázni akar, az tegye. De ne az én pénzembõl! Polgár György az én pénzembõl gazdagodva az én pénzembõl kiadott újságban vezetett félre embereket.

    Diák! A saját zsebedre te is azt teszel, amit csak akarsz. De az enyémre nem. Márpedig lefogadom, hogy ti is kaptok közpénzt a rendezvényeteikre, miközben csak azzal foglalkozol itt is, hogy kinyald egy cenzor fenekét.

    Ilyen fiatalon ilyen mélyre süllyedtél?

  42. Csepeli diák szerint:

    Hugi!

    Igazad van. Kapnak a diákok a rendezvényekre közpénzt. Az oktatás közpénzből megy ha nem tudnád. Ha csepeli diákok rendezvényeket csinálnak az is közpénzből megy természetesen. De sok minden más is közpénzből megy. Egészségügy, igazságszolgáltatás, tűzoltóság, honvédelem és még sokáig sorolhatnám. DE közpénzből finanszírozottak a pártok, a képviselők is. Persze Polgár György is közpénzből kapta a fizetését, nit ahogy a FIDESZes polgármesterek tanácsadói is. VCagy különbség van köztük? Az, hogy ki kinek nyal, hát ez magánügy. Egy vélemény mitől fenéknyalás? VAgy az a probléma, hogy esetleg valami jót is lehet találni egy ember munkájában. Ha ez probléma, akkor bocsi.

  43. Nyugi szerint:

    Ne kérj bocsánatot csepeli Diák! Tanaulj! Tanulj ezekből a fogvicsorgató eszement vitákól. Tanulj a roszindulatból és tanulj a jóból is. Te ebbe a világba születtél és remélem, itt itt is fogsz majd élni. Ez a gyűlölködés, persze sehova sem vezet, zsákutca. De ezeket a zsákutcákat is látnod, ismerned kell, hogy kiekerülhesd őket. Sok sikert!

  44. Öreg halász szerint:

    Kedves diák!

    Van még mit tanulni. A közpénzt mindig VALAMIRE adják. Nem másra, nem azzal ellentétes dologra, hanem valami konkrét, közösséget szolgáló célra.

    Pl. a Magyar Nemzet vagy a Népszabadság azt jelentet meg, amit csak akar. Saját szerkesztőjük dönti el, hogy milyen hírekre koncentrál és milyenekre nem. Igaz, őket is lehülyézték volna, ha pl. nem számoltak volna be a kormányfő legutóbbi 29 pontjáról.

    A helyi média arra kapott az elmúlt 16 évben több mint egymilliárd, azaz ezer millió forintnál is többet, hogy beszámoljon a helyi közéletről. Nem tette meg. Sőt, Polgár György a közpénzből amit kapott még ferdített is a híreken, letiltatta az igazságot, és hazugságot kellett megjelentetni belőle.

    Nem erre kapta a pénzt. És azt kell mondjam, hogy ha te ezt nem érted, akkor veled is nagyon nagy baj van, mert alapvető dolgokat nem értesz. Például azt, hogy a közpénzt mindig VALAMIRE adják. Nem másra, nem azzal ellentétes dologra, hanem valami konkrét, közösséget szolgáló célra.

    És ez itt nem valósult meg, és ez itt az elmúlt 16 évben több mint egymilliárd forint a pénz mai értékén.

  45. Nyugi szerint:

    Öreg halásznak ez persze ez a magánvéleménye, de tényként próbálja meg eladni. Én csepeliként mindig pontosan értesülhettem a választások előkészítéséről, a részletes eredményeiről. Mikor, mi volt, mi lesz, miért történik a kerületben. melyik utcában építenke, mit csinált a rendőrség. Igaz, nem a cikkek szerzőivel, hanem azok tartalmával foglalkoztam, és az írásokból megtudtam, hogy mi megy itt Csepelen. Gigivel ellentétben én nem vagyok sajtótudós, de egy dologban biztos vagyok: velem együtt mások sem adnának fel hírdetést a Csú-ba, ha azt látnák, érzékelnék, hogy nem olvassák. De bizony olvassák, lám még Öreg halász is, miközben a zavarosban pecázik.

  46. Csepeli diák szerint:

    Egy diák is tudhat sok mindent. Tudom, hogy a közpénzt isa valamire adják. Konkrét célra. Ha ifjúsági programra, akkor arra kell felhasználni, ha sajtóra, akkor arra. Ki hogy használja fel a közpénzt, az a felhasználóját minősíti. Én csak azt mondom, tiszteljük már embertársainkat, de sajna a mai világ nem erről szól. Nem ellenfelek vannak, hanem ellenségek. Ez hova vezet? Ebben minden oldal hibás. Tisztelni kéne az embert, a véleményeket, a sikereket, a kudarcokból, hibákból pedig tanulni kellene.

  47. Öreg halász szerint:

    Kedves Nyugi!

    Néhány dologról lehet, hogy értesültél. De pl. a galvániszap botrányról nem. A kettős gyilkosság mögötti botrányokról nem. A csepeli önkormányzatban történtekről nem. Az észak-csepeli pénz eltűnéséről nem. A Szabadkikötő öbölfeltöltéséről sem, a Császár Mihály lakásbotrányáról sem, és még nagyon sok mindenről nem, egy napig is lehetne folytatni.

    Elfogadom, hogy te és ez a szerencsétlen diák ölelitek Sztálint vagy Hitlert, mert imádtok mindent, ami nem demokratikus, ami hazugság vagy ami hazugságot támogat közpénzből. Jogotok van hozzá, ugyanis demokrácia van. De se te se ez a szerencsétlen elhülyített diákgyerek ne legyen büszke rá, hogy így látja a világot.

  48. Nyugi szerint:

    Kedves Öreg halász.
    Mindenek előtt Csepeli diákot hagyd ki ebből a diskurzusból. Érveivel semmit sem tudsz kezdeni, a gyalázkodásoddal tisztelj meg engem.

    A Csú, ugye ti így mondjűtok a Csepel újságot, máris sokat köszönhet neked és Giginek. Például azt, hogy én elkezdtem alaposabban olvasni. Nem tudom, tudod-e, én felfedeztem, a Csepp TV honlapját, ahol a régi számok is megtalálhatók. Hát én bizony igen részletes beszámolókat és uram bocsá’ az alpolgármestertől még emberszabású búcsúztatót is olvastam a kettős gyilkosság után. Minden benne van erről a trgédiáról. A galvániszap történetét is nyomon követhetem. Sajnos én nem tudok olyan jól linkelni mint ti, mert akkor most ide tenném a cikkeket. Kétségtelen, nem véleményt, hanem tényeket közölnek. Biztos bennem van a hiba, annyi nekem elég. Ha megengeded és elvbarátaid megengedik egy kis időre, akkor a közölt tények alapján magam alakítom ki a véleményem. Nem baj? Az észak-csepeli pénzről meg masszív számokat közölnek rendszeresen a Csú-ban, amint látom. Igaz, ahhoz sem fűznek véleményt. Én a tényeknél demokratikusabb információt nem tudok elképzelni. Ha neked az a jó, hogy a falatokat már megrágva adják a szádba, hát ám legyen. Gusztus dolga. Látom, nem vagy egyedül, jólesik nektek az akol melege. Én jobban szeretem, ha rám hagyják az információ falatozását is. Mit kéne még elolvasnom? Tényleg nem vagy te véletleneül a Csú felbérelt propagátora, aki így akarja a lap olvasására szoktatni az embereket? Azt meg csak Te tudod, hogy mi köze az egészhez a te két példaképedenek. Ölelgesd Te az undorító képüket. Én maradok a csepeli hölgyeknél, csak a feleségem meg ne tudja. Szóval téged, Öreg halász nem zavarlak, pecázz továbbra is a zavarosban. A csepeli lányokat, asszonyokat pedig ölelem.

  49. Hugi szerint:

    A Csepel újságot meg kell szüntetni.bOlyan mint a kommunizmus, szépnek látszott, mocskot hozott. A legnagyobb hasznot akkor hozza, ha megszûnik.

  50. islander szerint:

    Béláim, gondolkodjunk!

    Ugye ez nem komoly, hogy egy kerületi/települési újságot meg kell szüntetni?

    Minden bp-i kerületnek van saját újságja. Nem megszüntetni kell, hanem átszerkeszteni, átstrukturálni.

  51. megmondom szerint:

    Tényleg nem tudjátok ki az a VV vagy csak úgy csináltok…?! A mostani számban is írt teljes névvel, 3. oldal, gerincutas téma. Varga Violetta.

  52. Hédi szerint:

    Sajnos tudomásul kell venni,hogy szűkebb hazánkban azaz Csepelen is eljött az idő a változtatásra. Szerintem sokan gondolják ezt így még ha nem is mondják ki!De azért vannak ezek a fórumok,hogy igenis vitatkozzunk-beszélgessünk.Én eltudom képzelni a jobboldali vezetést a kerületben is.
    Sajnos nekem alapból nem jön be a szucilizmus:-)

  53. Ditte szerint:

    megmondom: tudjuk, ki a VV, csak úgy csinálunk…
    Ez a “Csepeli diák” valószínűleg már régen nagykorú. Valószínűleg az élethosszig tartó uniós projektben tanul.
    A CSÚ-hoz hasonló, komoly hirdetési bevétellel rendelkező helyi lapot nem ismerek. Ilyen hirdetési potenciállal, akár el is tarthatná önmagát.

  54. BaráTOM szerint:

    Pedig bizony islander, hogy meg akarják szűntetni! Ezt elég közelről hallottam!
    Lesz it még más is, hiszen látszik, hogy országosan mit művelnek!

    Hjaaa, és felhívnám a figyelmet a nagyon fontosra! A Fidesz MOST MÉG ÓVATOS! Féken tartják még magukat, mert a helyhatósági választások előtt nem mernek nyíltan rárontani az országra, és polgáraira. Így óvatoskodva azért beborították a forintot, kétes hírű embereket nyomtak kulcs pozíciókra (mert ugye az ártatlanság vélelme) ÁSZ botrány, vezérkari lefejezés, EKI lefejezés, SZRT lefejezés, jön a Posta lefejezés.
    Mondom, most óvatos visszafogottság van! Gondolhatod, hogy mi lesz, ha elengedik magukat?
    No Csepelen akkor mi várható, egy Fidesz győzelem után? Az, hogy megszűntetik sok-sok ember kedvenc újságát, csak egy aprócskaság lesz! Becsületes, tisztességes hivalatali dolgozók, tanárok, ügyintézők kerülnek majd utcára tucatjával! Ezt nem boritékolom, biztosan tudom!

  55. Ditte szerint:

    BaráTom, te sötétben bujkáló, rémhírterjesztő ellenforradalmár reszkess!

  56. Királyerdei szerint:

    Aki ilyen pofátlan baromságokat ír,azzal nem szabad szóba állni:

    ““A baloldali ember inkább felköti magát, minthogy aljas besúgó legyen. Küzd, harcol, szervezkedik, ha kell bömböl, ha kell szitkozódik, mondja a magáét, és kiáll az igazáért. De a szívében balos soha nem venne el kenyeret a másik oldal asztaláról.”

  57. Királyerdei szerint:

    Nesztek komcsik,az eredeti “Vörös Csepel”,amit szintén elloptatok valahonnét:

  58. tibor szerint:

    Program helyett rémhírterjesztés felső fokon.
    Ez talán a “megújuló” MSZP új arca?

    BTOM! Ott vagytok eltévedve, hogy most utáljátok ki közületek a józanodó nyugdíjasokat és azt hiszitek, hogy a tanult fiatalabb korosztályok is hülyíthetők a régi módszerekkel.
    Nem baj, csak folytassátok és váljatok teljesen röhejessé!!!

  59. balszélső szerint:

    tom! Én is hallottam egy rémhírt!
    A választások után a csepeliek hozzájárulása nélkül komoly vagyonhoz jutott, becsületes off-shore cégek átvizsgálására készülnek!
    Hogy mik vannak!

  60. zeta szerint:

    BaráTOM:
    2010. június 26., szombat 22:02-kor
    ……………Ezt nem boritékolom, biztosan tudom!
    Ezek szerint te is “beépitett” vagy ?!

  61. Öreg halász szerint:

    Máris hisztéria van abból, hogy a Fidesz megszüntetné a pénzszórást és a politikai propagandát. Még ilyet!
    🙂

  62. V.V. szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    Minden bizonnyal nem lennék jó politikusnak; ők hagyni szokták, hadd írjanak róluk ezt-azt (találgatásokat) különböző sajtótermékekben vagy ehhez hasonló fórumokon. Én viszont ilyen értelemben nem vagyok közszereplő, csak egy mezei – nem független (mert senki nem az, akinek fizetnek a munkájáért), de objektív – közéleti újságíró. Ezért úgy érzem, tudatnom kell így, közvetlenül: csak a családom és a hivatásom iránt vagyok elkötelezett. Hogy hova teszem az ikszet a szavazófülkében, az ugyanúgy magánügy, mint ahogyan azok az Önök, nicknevű hozzászólók választásai is.
    A monogramomat egyébként kizárólag a szüleimnek köszönhetem. Nincsen semmiféle titok körülötte, csak az újságíró szakma szabályai szerint egy lapoldalon nem szokott szerepelni többször ugyanaz a név, hanem monogrammal vagy egyéb szignóval rövidítünk. Ha valaki mégis gúnyolódik rajta, illetve adott célokra felhasználja-kiforgatja, a lelke rajta…
    Amennyiben a Csepel újság általános stigmáján túlmenően az általam jegyzett írások (például cikk az öbölfeltöltésről, rendszeres tudósítások a kt-ülésekről) tartalmával, esetleges kiegyensúlyozatlanságával kapcsolatban merülnek fel szakmai kifogások, megtalálnak a szerkesztőségben, illetve elérhetőségeim az iwiw-en is nyilvánosak. Újságírásról bármikor szívesen eszmét cserélek.

    Üdvözlettel:
    Varga Violetta

    Ui.: Kedves Ditte, Vas Noémi kolléganőm gyakornok, pártpreferenciája szintén csak rá tartozik. Munkáját nem ez, hanem a megjelent írásai minősítik. Ahogy Donnert Karcsi kollégámét is, aki pár hónapja önszántából nem dolgozik az újságnál.

  63. Gigi szerint:

    Kedves …,
    a Csepp TV Kft., ahogy említettem, önkormányzati cég, tehát részben az önkormányzat finanszírozza, vagy adott esetben egy testületi határozattal meg is szüntethető. Ugyanakkor jelentős hirdetési bevételekből tartja fenn magát, amiről az éves beszámolókból lehet tájékozódni (elérhető az önkormányzati honlapon, a testületi anyagok előterjesztései között). A CSÚ kiadói jogait azonban nem az önkormányzat, hanem a kft látja el.

  64. Gigi szerint:

    Kedves Gordon,
    most tényleg azt akarod, hogy turkáljak én is a pénztárcádban? Ez vélemények fóruma (elvileg), te is ezért nem feded fel a kilétedet, nemde? 😉

  65. Gigi szerint:

    Kedves Nyugi,
    a köpködés nyomdaképes kifejezés ahhoz képest, AMIT szoktak köpködni egymásra a helyi politikusok. 🙂 Amúgy fentebb kifejtettem: a Fidesz-KDNP-frakció annyiszor és úgy támadta már meg a CSÚ-t a képviselő-testület nyilvános ülésein és itt (ld. a fenti cikk után a csepeli cenzúrához kapcsolódó belinkelt írásaikat), hogy kétség sem fér hozzá: nem kérnek belőle. (Hogy eddig nem értek célt, az szerintem kizárólag a többségük hiányának köszönhető.) Az egy elgondolkodtató kérdés, ahogy Vicával elemeztük, hogy vajon fenntartják-e ezt egy új helyzetben is, amikor a CSÚ cenzor nélkül maradt.

  66. csepeli szerint:

    A Csepel Újság újságírói alighanem jól teszik, ha elkezdenek állást keresni. Az új hatalom féktelen arroganciája láttán nem hiszem, hogy a jelenlegi szerkesztőgárdának sok esélye lenne a helyén maradni.

  67. Csepeli diák szerint:

    Úgy látom, hogy ha valakinek más egy kicsit is a véleménye, akkor az kommunista. Én nem vagyok az, ráadásul a rendszerváltáskor mentem óvodába, így nem is tapasztalhattam milyen az. A diákok védelmébe (?) talán csak annyit, hogy volt a kerületnek egy diákpolgármestere, aki emlékező beszédet tarthatott az ’56-os emlékműnél a csepeli hősök teljes megelégedésére. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen diákpolgármesterem volt. Ráadásul országos hír is volt belőle és egyik oldal sem kritizálta. Taláén még megtaláklható a csepeli honlapon. Emlékezetem szerint a CSepel Újság is tudósított róla.
    Kérdezem, miért baj ha a diákok a programjaikra pénzt kapnak. Netán baj, hogy ilyen, elisnmert vezetőik voltak. Ezt támogni miért hiba. Nem ez a cél?
    Kezd az egész óvodássá válni. Egymásra mutogatunk, semmi sem jó amit a másik mond, vagy csinál, és megyünk árúlkodni (csak nem az óvónénihez, hanem a pártvezérhez).
    Miért nem lehet békességben élni egymás mellet, elfogadva azt, hogy léteznek a miénkkel ellentétes vélemények. Szerintem csak így lehetne előre haladni, remélem ezzel minden fórumozó egyetért. Ha nem akkor van nagyon nagy baj!

  68. Gigi szerint:

    Kedves Csepeli diák,
    ne törődj vele, ha sokan naivnak bélyegeznek majd a hozzászólásodért! Van benne valóságtól való elrugaszkodottság, mert sajnos a csepeli közéletet (is) velejéig fertőzte az árokásás, és túl kevesen vagyunk békességre és politikaiak helyett szakmai vitákra törekvők, de te (is) őrizd meg az elveidet, és akkor talán egyre többen leszünk…

  69. Jeniszej szerint:

    A csepeli most a becsületes újság írókat kezdi riogatni. Azt mondja a fater, ne higgyetek neki! – a csepeli egy sötét hazudós uszító álalak.
    😀

  70. Jeniszej szerint:

    Uszitó alak – igy jobb! 😉

  71. Gigi szerint:

    Uszító a helyes a helyesírási tanácsadó szerint. 🙂

  72. Nyugi szerint:

    Kedves Gigi!

    Látod, Jeniszej és itteni kis együttese majd megmondja, kik a becsületes újságírók. Minden megy tovább a Csú-nál is. Ilyen egyszerű ez. Félre bánat, félre bú, nincs is itten háború. Azt, hogy miről lehet megtudni, ki a becsületes újságíró Te mint sajtótudor és Jeniszej bizonyára külön-külön is, de főként együtt majd amikor eljön az ideje, kiválóan eldöntöd, eldöntitek. A jelenlegi főszerkesztő maradhat szerinted és Jeniszej szerint? Megengeditek? Egyáltalán szabad lesz neki élni?

    Csak egyet nem értek az esetedben: látom, hogy mindig elméletileg közelíted meg a Csú kérdését. Szerintem nagyon helyesen semmit sem fogadsz el készpénznek, amit az itteniek többsége szajkózik. Akkor Te, aki nem a Csú-nál dolgozol, azt miért fogadod el tényként hogy ott egy húsz éve működő főcenzor szól bele a lap összeállításába, a cikkek megírásába. Hogy lehet ez? Mesélj. Te mit tudsz erről. Van ismerősöd a Csú-nál? vagy inkább fideszes barátaimon keresztül kérjek fogadóórág VV-től? Ő többet tud a főcenzor működéséről?

    És hogy jön össze ez a húsz év? Az Téged mint csepelit nem zavar, hogy 1990. és 1995. között nem is létezett a Csepel újság? Az, hogy a csepel.info adminjainak erről fogalma sincs, az természetes, de Te, aki sajtótörténettel, műfajelmélettel tágítod az itteni nagyérdemű tudását, és az enyimét is, enyhén szólva meglepő. Ja és még valami: 1990 és 1994 között itt SZDSZ-es fideszes vezetés volt itt Csepelen. Nekünk a lakásra Csepeli Tükör néven hoztak egy újságszerű valamit, havonta. Azt sem tudtam, mi történik Csepelen, mi a bánatért kellene nekem leszakadni Budapestről. A gaz szocialisták 1995 őszén, már a lap indulásnál kéthetivé tették a Csepel újságot öt éves szünet után. Aztán, ahogy sűrűbb lett az élet, jött a hetenkénti megjelenés. Konkurens lapok jöttek-mentek, a Csú maradt. A hírdetők száma bizony még így a válság közben, a Helyi téma mellett is igen szépnek látszik, ha belenézek a lapba. (Neked köszönhetően ezt most sűrűbben teszem meg.) Rohangászó életem mellett is ebből a lapból tudom meg a számomra fontos híreket Csepelről. Legyél olyan kedves: magyarázd már el nekem, miként cenzúrázzák ezt a Csú-t. A főszerkesztő csak úgy felveszi a pénzét a smmiért? Ja, és mit csinál V.V.? Őt üldözik? Átírják a cikkeit? nem kapja meg a pénzét, sarokba állítják

  73. ... szerint:

    Tételezzük fel, hogy ősztől Csepelen is Fideszes többségű önkormányzat és polgármester lesz. Kíváncsi lennék, hogy ha a Csú ősztől megmaradna a mostani formában, és a mostani arányban jelennének meg a pártok illetve a kerületi vezetés cikkei, hány jelenlegi szoci rajongója olvasná továbbra is a kedvenc újságát. 🙂

    Szerintem meg kell szüntetni, mert semmi szükség nincs rá. Pártlapot pedig nem közpénzből kell fenntartani.

  74. grün szerint:

    …!
    “Pártlapot pedig nem közpénzből kell fenntartani”
    Így bizony! Tartsa fenn a párt a pártlapot a pártfinanszírozásra kapott pénzből, amit a demokrácia jegyében a közpénzből kapott!

  75. " ?! " szerint:

    grün: 2010. június 27., vasárnap 18:30-kor

    Tartsa fenn a párt a pártlapot a pártfinanszírozásra kapott pénzből.

    “grün”!
    Ezt eddig miért nem mondtad?
    Vagy úgy gondolod, hogy csak ősztől, és csak akkor ha Fidesz nyer?

  76. nagyapó szerint:

    Nem akarom a CSÚ színvonalát elemezni. A cenzorkérdésről kérdezzék meg az előző főszerkesztőt. Elmondja, hogy mint a szocik által kinevezettet miért rúgták ki.
    Viszont van néhány kérdés, amit nem értek. A CSÚ évi 40 millió önkormányzati Ft-ba kerül. A hasonló felépítésű Helyi Téma saját bevételeiből tartja fenn magát. Közel azonos mennyiségű hirdetés van mindkét lapban, ellenben a CSÚ tartalmaz egy hirdetési lapot, a Csepp Csepelt, ennek bevétele hová kerül?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  77. islander szerint:

    de emberek….

    ha fideszes lesz a polgármester, neki miért állna érdekében megszűntetni a kb. 70 éves Csepel Újságot? (mert bizony-bizony kb. a ’40-es évek óta megjelenik, ha nem tévedek..)

    A kerületi hírekről tudósítani kell, továbbá egy becsületes településnek VAN saját újságja. A mostani struktúrát át kell alakítani, a finanszírozást átláthatóvá kell tenni és ennyi a történet.

    Ezt ennyire nehéz agyilag felfogni?

    Kedves Violetta!

    Kár a gyöngyöt disznók elé vetni. Itt az észérvek kevésbé hatnak….

  78. grün szerint:

    “?!”!
    “Ezt eddig miért nem mondtad?”
    Azt hittem tudják! Annyira bugyuták lettek volna, hogy a saját fizetésükből finanszírozták?
    Akkor még inkább nem értem a zellenzék ájvékolását!

  79. Gigi szerint:

    Kedves Nyugi!

    Érdekes felvetés, hogy én dönthetnék – Jeniszejjel – a stáb, benne a főszerkesztő személyéről. Ezt elméletinek veszem, inkább a véleményemet írom le, amit olvasóként tapasztalok a lapról: a jelenlegi főszerkesztés tematikájában és szerkezetében megfelel a helyi önkormányzati lapok mai elvárásainak. Csiszolni való lenne rajta (kevesebb ugyanabból a programajánlóból, kevesebb a receptekből stb.), de ez többnyire pusztán ízlés dolga, és nem is ezek miatt áll támadások kereszttüzében.

    Pártlapnak minősítik azok, akik csak az MSZP-s cikkeket olvassák el belőle. Ha valóban pártlap lenne, a választási kampányokban szóhoz juthatott volna egyforma terjedelemben minden jelölt? Vagy tudósított volna a lap a szocikon kívüliek kampányrendezvényeiről vagy például a trianoni emlékmű avatásáról? Nyilván nem, de ezt a bírálók rendre elfelejtik…

    Ami a főcenzort illeti, azt nem lehet nem tényként kezelni. Nem úgy és nem annyira, mint a Fidesz beállítja (a fenti linkelt cikkek a laikusoknak szólnak), de PGy ténykedett (szerencsére egyre inkább múlt időben) szakmailag vitatható módon. Például egy-egy mondat kihúzásával, egy-egy cikk későbbre halasztásával – csupa olyasmivel, amit egyébként a főszerkesztők tesznek meg. Ez nem azt jelenti, hogy a főszerkesztő nem dolgozik meg a pénzéért. Sokkal inkább azt, hogy hagyta magát befolyásolni.

    Az újságírók berke szűk, ismerjük egymást, beszélünk egymással akkor is, ha nem belülről tapasztaljuk a viszonyokat. Mindazonáltal VV és a többiek nevében sem nyilatkozhatok, ezt nyilván tolerálni tudod az eddigi széles látókörű megnyilvánulásaid alapján.

    A 20 év egyébként a fenti cikkben csak úgy jött össze, hogy a rendszerváltás óta telt el ennyi, a CSÚ újkori megjelenése valójában ennél kevesebb. Csak a cikk szerzőjének így jobban hangzott az összefüggés. 😉

  80. Gigi szerint:

    Kedves nagyapó,

    történetesen dolgoztam a Témánál; a hirdetési bevételek ugyanúgy csak egy részét képezik az összbevételnek, mint a CSÚ-nál. A különbség csak annyi: a Témát egy magánszemélyekből álló üzleti kör finanszírozza. Nos, lehet akkor függetlennek mondani?

    Ma Magyarországon nem jellemző a független közéleti lapkiadás, ahogy BBC-típusú közszolgálati tévézés sem létezik. Ha tájékozódni akarunk, meg kell nézni a Hír TV-s, az ATV-s és az RTL Klub-os esti híradót is, miként el kell olvasni a Magyar Nemzetet és a Népszabit is. (Én speciel HVG-párti is vagyok, mert az így-úgy tálalt tények mellett az elemzéseket is szeretem.) Ez van, bár sokan sürgetünk változást…

  81. Jeniszej szerint:

    Grün:
    Idézem:A kényes izésednek mind a két változat ott van jelen.
    – a csepeli egy sötét hazudós uszító álalak. 😀
    – Uszitó alak – igy jobb!
    Azt mondja, írhatod így is meg úgy is a lényegen nem, változtat.
    A csepeli egy hazudós, irigy képződmény, aki trágár is – mondja a fater.
    😀

  82. Nyugi szerint:

    Gigi a Csú-ra, Nagyapó a Helyi témára szoktat rá.

    Ez utóbbit is megnéztem. Na, abból (a HT-ból) nem sokat tudok meg arról, ami Csepelen történik, de főként semmit nem tudhatok meg a a közérdekű információkról, programokról, pályázatokról, sportról. Márpedig Gigitől tudom, hogy egy újság mégis csak a hírektől újság. A balhé. különösen, ha a Fidesz gerjeszti, fontos, de azért mégis csak lényegesebb, hogy mikor vihetem a gyereket az új gyerekorvosi centrumba, civil szervezeti vezetőként hogyan pályázhatok, mennyire büntetnek, ha nem irtom a parlagfüvet, milyen eredményt értek el a csepeli sportolók, stb., stb…? Erről bizony a HT-ban semmit sem találtam, ellentétben a Csú-val, ahol részletesen írnak ezekről. Biztos ezzel verik át a csepelieket meg engem. Jó trükk, ezért bolsevik trükk. A HT-nak erre nincs helye, meg amint látom, Németh úr is gondoskodik a helykitöltésről. A HT csepeli szerkesztője viszont a kép alapján igen csinos, és jók az írásai is. Nyilván nem ő tehet róla, hogy csak egy-két oldallal gazdálkodhat a 8-ból vagy 12-ből. Gigi a saját tapasztalatai alapján ezekről nyilván többet tud. Meg arról, hogy nem akárki lehet az a főcenzor, ha a sajtóberkekben ennyit beszélnek róla, bár Gigi lassan kideríti: nem hogy húsz évet, de még tizet sem cenzorkodott. Tíz év után (egye fene, admin: legyen húsz) nyugdíjba lehet menni? Még a rendőrök meg a katonatisztek is legalább 25 évet dolgoznak. Jól tudom, Gigi? A többi adminos állítás is ennyire igaz? Hát akkor én most kinek higgyek? A tényeknek, Giginek vagy adminnak?

    Nagyapónak hinnék igazán, ha nem lenne előttema CSú meg a Ht is. De itt van, és látom, hogy legalább ötször annyi hirdetés van a Csú-ban mint a Ht-ban. Talán Gigi megerősít: hírdetni csak abban az újságban szeretnek a híretők, amelyikről tudják, hogy el is olvassák. Kedves Gigi! Az újságírók szűk berkeiben is így tudják? Vagy forduljak inkább válaszért az infós Nagyapóhoz, aki ha kinyitja a száját félrebeszél, ha kinyújtja a kezét, akkor kiütést kap?

  83. grün szerint:

    Jeniszej!
    Jeniszej:
    2010. június 27., vasárnap 22:54-kor

    Grün:
    Idézem:A kényes izésednek mind a két változat ott van jelen.
    Nagyon elizélt Téged a faterod!

  84. Gigi szerint:

    Kedves Nyugi,
    a HT szerkezetileg mindig is olyan volt, hogy a fővárosi közös köntösbe kerületenként csak pár oldal helyi mellékletmellényt szabtak – tényleg nem a szerkesztő tehet róla.
    A szolgálati évekről: a most nyugdíjba vonuló PGy nem ebben a kétes minőségében kezdte ténykedését, tehát az abszolút kora miatt megy nyugdíjba.
    A hirdetésekről helyes a megállapításod: ott hirdetnek, amit olvasnak. Meg amelyik díjszabásában a sűrű fillért részesíti előnyben a ritka forinttal szemben. 🙂

  85. Manitu szerint:

    A csepeli MSZP honlapján még mindig nincs egy árva szó sem a frakciót ért újabb sokkról, (amit Borka et. nagyszerű ötlete szerint az SZMSZ okozott).

    Igaz, az állítólagos SZMSZ sem olvasható. Meg az se, hogy Bátky úr is elhagyta a fedélzetet.

  86. Nyugi szerint:

    Kedves Gigi!

    Csaknem minden szavaddal egyetértek.

    Az azonban továbbra sem világos előttem, hogy olyan emberről, akiről magad is azt mondtad: nem ismered személyesen, tények nélkül miként írhatsz “kétes minőséget”? Nem kellene ezeket a fél mondatokat meghagynod a tényeken (10 év 20 év és a többin) könnyedén átlépő itteni adminnak és az infós törzsközönségnek?

    Egyébként ahogy átnéztem a két lapot, fixa ideám lett: a HT-nak és a Csúnak is megvan a helye a nap alatt. Nem fog a Csepel újság megszűnni, ebben biztos vagyok. (Sajnos azért most nem annyira jó a Csú, mint amennyire az itteni gyűlölködés alapján gondoltam. Bár mint láttad, a híreket tartom az alapnak, a legfontosabbnak, de azért kellene valmilyen vélemény is azoktól, akik írnak bele.) A Csú nagy számú hírdtéseiből úgy látom, az olvasók már régen letették a garast a Csú mellett. Kritikámmal együtt a magam garasát én is a Csepel újság, pardon a Csú mellett teszem le.

  87. Gigi szerint:

    Kedves Nyugi,
    egy újságíró megtarthatja az információforrásait. Attól még azok hitelesek. 🙂

  88. BaráTOM szerint:

    Semmi gond Manitu! Akkor olvasgathatod a helyi Fidesz oldalát, ott sem változott semmi!
    Borbély Lénárd még mindig büszkén vállalja, hogy:

    “Hiszek abban, hogy egy városrész akkor is gyarapodhat, ha az ország – vezetői hibái, hazugságai és hataloméhsége miatt – súlyos válságot él át.”
    http://csepel.fidesz.hu/?page_id=18

    Trgédia hogy egyetlen ötlete sincs, hogy mit kell csinálnia!
    “Fogjunk össze, kérem, segítsen munkámban hasznos ötleteivel, tanácsaival!” – írja Borbély
    Borbély Lénárd nem csak hogy vállalja, hogy hazugnak, és hataloméhesnek tartja a kormányát, de azt is bevallja, hogy ötlettelen és tanácstalan. Háááát……

  89. Nyugi szerint:

    Kedves Gigi
    A forrást Te ismered. Ami belőle jön, az mérges… 🙂

  90. Manitu szerint:

    Amellett, hogy jellemtelen vagy, még gyenge is vagy BaráTOM. Egy négy évvel ezelőtti szöveggel jössz? Akkor Gyurcsány kormány volt, és egy csaló kormányfő.

Itt lehet hozzászólni !