Dezsőt is elérte a csepeli cenzúra

Megkezdődött a helyezkedés az önkormányzati választásokra?

Csepel.info

Dezsőnek akár jól is jöhetett volna a lemondás

Hiába válaszolt Avarkeszi Dezső közleményben az őt párton belülről ért durva támadásra, úgy tűnik, hogy a Csepelen egyébként jellemző cenzúra most az MSZP politikusát sem kíméli.

Szerdán került fel a csepeli MSZP hivatalos honlapjára és a szocialisták negatív kampányára létrehozott blogoldalra az a közlemény, amely vadul támadja Avarkeszi Dezsőt a keddi, LMP javára történt visszalépése miatt. A közleménynek már a címe is sokat mondó: “A csepeli MSZP-elnökség elutasította dr. Avarkeszi Dezső egyoldalú lépését”.

Avarkeszi Dezső a választásokra létrehozott kampányoldalán reagált a rá nézve meglehetősen megalázó hangvételű közleményre. Az MSZP-s politikus rövid válaszában hangsúlyozza: “az MSZP Országos Elnökségének és Országos Választási Bizottságának kérésére, saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy visszalépek a 31-es országgyűlési választókerület jelöltségétől.”

Avarkeszi Dezső válasza azonban már nem került fel a csepeli MSZP hivatalos honlapjára és választásokra létrehozott kampányblogra. Sőt. Az ellenzéki képviselők által csak “csepeli főcenzorként” emlegetett Polgár György főtanácsadó által szerkesztett Csepel.hu oldalra még Avarkeszi napokkal ezelőtti lemondásának híre sem kerülhetett fel. Lapunk egyik informátora szerint a kerületi sajtó irányítását kézben tartó MSZP-s tanácsadó maga sem fogadta el a lemondást, és ezért lehetséges, hogy nem hajlandó kitenni annak az országos sajtóban címoldalon lehozott hírét sem.

A közlemények azonban már másról is szólnak – hívta fel figyelmünket egy, az MSZP helyi szervezetét és politikusait jól ismerő forrásunk. Szerinte megkezdődött az önkormányzati választásokra való helyezkedés.

– Most úgy tűnik, hogy sokkal kevesebb lesz a hely mint eddig, főként, ha a Fidesz még felezi is az önkormányzati képviselők számát. Ehhez jön hozzá, hogy a polgármester-jelöltnek megválasztott Szenteczky János MSZP elnökhelyettes is saját csapatot épít, azaz a “régi garnitúra” tagjainak zöme biztosan kiesik – emelte ki informátorunk.

– Ez nem pusztán érzékeny veszteség, ez itt felér egy valóságos katasztrófával. Itt minden MSZP-s képviselőnek volt “egy szeletke Csepel”, ahol elbabrálhatott. Emiatt van, hogy most bárki kerül szembe vélt vagy valós okok miatt akár csak egy pillanatra is a többiekkel, azonnal számíthat a teljes ellehetetlenítésére. Márpedig Avarkeszi Dezső eddig nem volt “megosztó” politikusa a csepeli MSZP-nek. Már a megjelenése is nyugodtabb, megfontoltabb mint Szenteczkyé, a megválasztott polgármester-jelölté. Ilyen feszült időkben pedig mindenki tudja, hogy semmi sincs lepapírozva, a párt akár polgármester jelöltet is választhat. Avarkeszi pedig talán több támogatót tudna maga mögé gyűjteni, mint a Csevak Zrt. botrány-szagú lakásmutyijaival és a közérdekű adatok eltitkolásával magának országos hírnevet szerző MSZP-elnökhelyettes, polgármester-jelölt. Utolsóként pedig azt se felejtsük el, hogy Avarkeszi  önként mondott le az LMP javára, amit egy önkormányzati kampányban akár fel is használhattak volna. Azaz, az MSZP-s politikus a lemondásával valójában veszélyessé is válhatott az eddig kialkudott erőviszonyokra – mutatott rá forrásunk.

Csepel.info

A csepeli cenzúrához kapcsolódó hírek időrendi sorrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Miről nem ír a Csepel újság?

Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

Ismét hallgat a Csepel.hu

Munkában a “névzabáló”

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Most is hallgat a Csepel újság

Tovább hallgat a Csepel újság

Két hónapja hallgatnak Gulyás botrányairól és a csepeli MSZP-s vezetők hazugságairól

76 hozzászólás “Dezsőt is elérte a csepeli cenzúra” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Hülyék vagytok. Avarkeszi közleménye nem a csepeli MSZP-nek szóló válasz, hanem a választókhoz címzett bejelentés. Idióták vagytok, hogy “reagálás”-nak nevezitek.

  2. admin szerint:

    Mindegy minek nevezzük, ha egyszer Avarkeszi Dezső pártja, az MSZP sem jelenteti meg.

  3. zed szerint:

    A teljesség kedvéért, a Szenteczky úrral készült interjúból:
    “Császár Mihállyal 2008 áprilisában kötöttünk lakásbérleti szerződést. Ennek előzménye megítélésem szerint a kerület vezetése és a kapitányságvezető közötti jó munkakapcsolat volt – amit én magam is nagyon fontosnak tartok. Ismereteim szerint a kapitány úr kereste meg az önkormányzatot azzal az igénnyel, hogy ha rendelkezésre állna kis alapterületű és kis értékű lakóingatlan, akkor azt bérbe venné – ezzel is megkönnyítve, illetve egyszerűbbé téve a kerület életébe való bekapcsolódást, hiszen tudtommal Császár Mihály Érden lakik. Hosszabb ideig nem állt rendelkezésre olyan lakás, ami a meghatározott paramétereknek megfelelt, csak néhány nagyobb, többszobás lakóingatlana volt az önkormányzatnak. A szóban forgó lakás elhalálozás után került vissza a vagyonkezelőhöz – ezt jeleztem a polgármester úrnak. Szeretném megemlíteni, hogy a kerületi önkormányzat több lakást is biztosított a kerületi kapitányságnak, illetve az ott szolgáló rendőröknek.
    (…)
    Ha jól tudom, Németh Szilárd számos fórumon ígérte már meg, hogy ha ő lenne a polgármester, minden rendőrnek adna lakást! Akkor az fideszes mutyi lenne? Nem hinném. Nagyon helyesnek tartom azt, hogy egy város vezetője minden olyan eszközt megragad, illetve kihasznál, amivel a kerületi rendvédő szervek működési körülményeit javítja. Ezért is értettem egyet a polgármester szándékával és jóérzéssel kötöttem meg a bérleti szerződést a kerületi rendőrökkel.”

  4. csepeli szerint:

    Egyébként az MSZP közleménye nem “vadul támadta” Avarkeszit, és nem volt “megalázó hangvételű”. Ezt csak ti barom fideszesek találtátok ki. A közleményben egyszerűen az áll, hogy nem támogatják a visszalépési szándékot. Mi ebben a vad, mi ebben a megalázó?

    Magatokról állítottatok ki ismételten szegénységi bizonyítványt.

  5. admin szerint:

    Zed, a rendőrkapitány szociális bérlakást kapott, amit vélhetően milliókért felújítottak, aztán megvett. Hárommillió forintért.

    Németh Szilárd piaci alapú bérlakást kért a rendőröknek, de nem megvételre és nem mutyira.

    Nagy a különbség.

  6. Tóth Mária szerint:

    csupa okos, baloldali hozzászólás!

  7. csepeli szerint:

    Hazudsz, admin. Te is jól tudod, hogy a rendőrkapitány piaci alapon bérelte a lakást. Miért hazudsz?

  8. Vátesz szerint:

    Avarkeszi doktor majd megél a jogászkodásból, lévén 53-as születésű, van még bőven ideje a nyugdíjig. A munkát ajánlom a többi bukott mszp-snek is, ha nem találnak állást, jelentkezhetnek közmunkára az új fideszes Csevak-vezérnél. Ideje lenne fellendíteni a csepeli barnamezőt is, a rozsdatemető Nagy Gyárat.
    A visszaléptetést nem a médiában kell kommunikálni! Amig meg nem jelenik a valasztas.hu-n, addig szemfényvesztés az egész! Meggondoltam magam, na és!

  9. admin szerint:

    Kedves Csepeli!

    Mivel Szenteczky János nem teszi lehetővé a dokumentáció megtekintését, ezért ma még csak azt lehet biztosan tudni, hogy szociális bérlakásról van szó, mivel nem szociális bérlakás a Vénusz utcában nincsen. Szociális bérlakást szociális bérlakásként szoktak kiadni.

    Ez esetben valóban nem volt pályáztatás, ami információink szerint kellett volna, és Szenteczky János Tóth Mihállyal nem tájékoztatták a csepeli képviselőket sem a lakásbérletről, a lakásfelújításról és a lakáseladásról.

    Ami biztos, hogy szociális bérlakásról van szó, hogy 1-2,5 millió forintot szokott az önkormányzat ilyen jellegű lakások felújítására fordítani, 3 millió forintért adták el a lakást, és 7-11 millió forintért árulják az ilyen ingatlanokat.

  10. csepeli szerint:

    admin! Totál hülyeséget beszélsz. Egy lakás akkor szociális bérlakás, ha szociális lakbért fizetnek érte, és akkor piaci bérlakás, ha piaci lakbért fizetnek érte. Mivel a rendőrkapitány piaci lakbért fizetett, ezért az egy piaci bérlakás volt. Nem azon múlik a dolog, hogy mi az utca neve.

  11. Manitu szerint:

    Csepeli, ki hisz neked? Nem az lett volna a legegyszerűbb, hogy bebizonyítjátok az igazatokat? Mi folyik a háttérben? Ha nem szociális bérlakásról lenne szó, már régen megmutattátok volna a dokumentumokat!

    Csak Nykó elvtársat tudom a hitelességetekhet idézni a Csepel.info cikkére reagálva:

    “Cáfolta az MSZP szóvivője a párt jelöltjének az LMP javára a csepeli választókerületben való visszalépésről szóló híreket. Nyakó István szerint a híresztelések egyszerűen nem igazak.”

  12. Skiman szerint:

    Lehet azon vitázni, hogy ki mit ért “szociális” vagy “piaci” bérlakáson, a lényeg, hogy ez a “Tisztes garnitúra” lecserélődjön… Jó pár évig ültek a jóban és nem csináltak semmit. Ideje, hogy vége legyen ennek. Ja, de csináltak: egy “gyönyörű” szökőkutat…

  13. Gordon szerint:

    Azt is kétszer adták át.

  14. toto szerint:

    azt támogatni tudom, hogy a rendőrök kapjanak bérlakást (Csepelen is), de miért károsítja meg magát, így a csepelieket is az önkormányzat, hogy utána áron alul eladja azt? Miért nem vették vissza tőle, ha már nem kell neki és adták volná át másnak?

  15. csepeli szerint:

    Idézet a Csepel Újság márc. 26-i számából:

    Csepel fejlődése 1994-2008 között

    Tények és adatok

    19 milliárd 618 millió 453 ezer
    forint értékû felújítás, fejlesz-
    tés valósult meg a kerületi ön-
    kormányzat beruházásában:
    Csatornák, szilárd útburko-
    latok, új út (Csepeli út) épül-
    tek, összesen 5 milliárd 835
    millió 266 ezer forint érték-
    ben.
    *****
    – 281 mFt-ot fordítottunk jár-
    daépítésre;
    – 181 mFt-ot parkolók építé-
    sére;
    – 545 mFt-ot a játszóterek
    teljes felújítására;
    – 106 mFt-ot parképítésre,
    például az Áruház tér, a
    Szent Imre tér egy részének
    felújítására;
    – 156 mFt-ot a Karácsony
    Sándor utcai Sétáló utca ki-
    alakítására, 422 mFt-ot a
    lakó és pihenõövezetek (Er-
    dõsor utcai, Simon Bolivár,
    Szent László utcai, Király-
    major lakótelepek) felújítá-
    sára.
    *****
    2,2 mdFt-ot fordítottunk la-
    kásfelújításokra új lakások
    építésére, a Széchenyi Terv
    keretében megépült, II. Rákó-
    czi F. utcai, 116 lakásos lakó-
    telepre.
    *****
    591 mFt-os pályázati támoga-
    tást kaptak a csepeli társashá-
    zak (10917 lakás) rehabilitáci-
    ós kéményfelújítási, panel-, il-
    letve az ÖKO programmal
    kapcsolatos terveik megvaló-
    sításához.
    *****
    Új csepeli piacot építettünk,
    közel 1 mdFt-os költséggel.
    *****
    2,9 mdFt-ot „kapott” a kerüle-
    ti egészségügy: újjáépült az
    SZTK, új háziorvosi rendelõk
    épültek, új otthont kaptak a
    védõnõk, mintegy 40 mFt-os
    önkormányzati támogatással
    új mentõállomás épült a kerü-
    letben, több száz millió forin-
    tot fordítottunk új orvosi mû-
    szerek beszerzésére;
    – Közel 2,7 mdFt-ot fordítot-
    tunk Csepel oktatási, mûve-
    lõdési, sport- és ifjúsági in-
    tézményeinek felújítására,
    fejlesztésére.
    – Ebbõl 118 mFt a bölcsõdék,
    – 457 mFt az óvodák,
    – 1,3 mdFt az általános isko-
    lák,
    – 199 mFt a középiskolák,
    – 282 mFt a mûvelõdési in-
    tézmények (többek között a
    Csepeli Galéria és a Hely-
    történeti Múzeum) megúju-
    lását szolgálta.
    *****
    97 mFt jutott a csepeli szociá-
    lis intézmények (családsegítõ
    szolgálat, nappali szociális el-
    látás, gondozói központok)
    felújítására.
    *****
    Több köztéri szoborral, mû-
    tárggyal gazdagodott kerüle-
    tünk:
    II. világháborús emlékmû,
    56-os emlékmû, szökõkút,
    Deák Ferenc és József Attila
    mellszobrok, Radnóti Miklós
    mellszobra a Radnóti Miklós
    Mûvelõdési Házban, „Üzenet a
    jövõbe” c. millenniumi emlék-
    hely, Árpád, Aradi vértanúk,
    Táncsics Mihály, Bajcsy-Zsi-
    linszky Endre-, Ady Endre-
    emléktáblák stb.
    *****
    Felújítottuk a két Kossuth La-
    jos utcai üzletsort; az ifjúsági
    tábort; díszkivilágítást „kap-
    tak” a csepeli templomok; in-
    tézményeink akadálymentesí-
    tésére 63,4 mFt-ot; a közleke-
    dés biztonságával kapcsola-
    tos beruházásokra (jelzõlám-
    pák, körforgalmak kiépítésé-
    re) 123 mFt-ot, a térfigyelõ
    rendszer kiépítésére több
    mint 73 mFt-ot fordítottunk.
    *****
    A fentiekben felsorolt, közel
    20 mdFt értékû felújítási, fej-
    lesztési feladatok megvalósí-
    tásához 5,3 mdFt európai
    uniós pályázati összeget, illet-
    ve fõvárosi támogatást nyer-
    tünk el, azaz a megvalósított
    beruházások, felújítások 27
    százalékát pályázatokkal biz-
    tosítottuk.

    Fõvárosi felújítások, fejlesztések a kerületben:

    A fõvárosi önkormányzat felújította:

    – a Csepeli HÉV vonalat, a megállókat, végállo-
    másokat;
    – a Kvassay és a Gubacsi hidat;
    – a központi vízkezelõ mûvet;
    – a Csepeli Mûszaki Szakiskola és Szakközép-
    iskolát;
    – a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház Csepeli Te-
    lephelyén mûködõ rehabilitációs részleget,
    közel 200 mFt értékben.
    A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár új fiókot nyi-
    tott a II. Rákóczi Ferenc úton, s a fõváros jelen-
    tõsen fejlesztette a csepeli strandfürdõ szolgál-
    tatásait.
    *****
    A tömegközlekedési útvonalak tervezett felújítá-
    si programjából a fõvárosi önkormányzat Cse-
    pelen megvalósított projektjei:
    Szabadkikötõ út, Kossuth Lajos u., II. Rákóczi
    Ferenc út, Erdõalja u., Kölcsey u., Vénusz u.,
    Szabadság u., Ady Endre út, Hollandi út, Szent-
    miklósi út, Völgy u, Katona József u., Erdõsor
    u., Széchenyi u., Koltói Anna u. részleges vagy
    teljes felújítása.
    *****
    A fõvárosi önkormányzat 1,2 mdFt-tal járult
    hozzá a kerületi SZTK újjáépítéséhez, több száz
    millióval a panelházak felújításához.
    *****
    Csepelen valósul meg a Budapest Központi
    Szennyvíztisztító Telep, Közép-Európa legna-
    gyobb környezetvédelmi beruházása.
    *****
    Vállalkozói tõkébõl, magánerõbõl megvalósult
    beruházások:
    – Közel 750 családi ház épült a kerületben; vál-
    lalkozói beruházásban több mint 1000 új la-
    kással nõtt a kerület lakásállománya.
    Új egységekkel bõvült a kerület kereskedelmi
    hálózata:
    – Csepel Plaza, Kaisers, Spar, BAUMAX,
    TESCO, McDonalds, Corso üzletház, Csikó
    sétányi üzletsor, Match, Penny Market, viz-
    torony melletti üzletház, Jisk, Diego stb., de a
    kerületi határ mellett épült Auchan és
    Bauhaus is „szolgálja” a csepelieket.
    *****
    Több gyógyszertárral bõvült a kerület egész-
    ségügyi szolgáltatása.
    *****
    Új, alapítványi fenntartású iskolák kezdték meg
    mûködésüket a kerületben: Csepel-sziget Álta-
    lános és Szakképzõ Iskola, az Egressy Béni Ze-
    nemûvészeti Szakiskola, Montessori Kétnyelvû
    Óvoda és Bölcsõde, Génius Általános Iskola, és
    új oktatási épületeket adott át az ADU Oktatási
    Kft.
    *****
    Templomot építettek a csepeli görög katoliku-
    sok, amelyhez az önkormányzat is hozzájárult.
    *****
    Több bank, biztosító nyitott fiókot a kerületben:
    Raiffeisen, Citybank, MKB, Budapest Bank,
    K&H, Erste Bank, CIB Bank, Unicredit, Allianz
    stb.
    *****
    Autószalonokkal, új, autókereskedelemmel fog-
    lalkozó telepekkel, szervizekkel bõvült az autó-
    piac, a csepeli lakosok által használt autók szá-
    ma elérte a 30 000-et, 6 új benzinkúttal gyara-
    podott a kerület.
    Az elmúlt 15 évben tehát sokat változott, fej-
    lõdött Csepel, a csepeliek élete. A tények mö-
    gött azonban rengeteg emberi erõfeszítés van.
    A csepeli emberek, vállalkozók hozták létre, „vi-
    selték el” a változásokat.
    Munkájuk gyümölcse látható a számok mö-
    götti valóságban, érezhetõ a jobb életkörülmé-
    nyekben, a lakhatóbb környezetben, a csepeliek
    mindennapjaiban.
    A csepeli önkormányzat mindehhez – felada-
    tának megfelelõen –, megteremtette, szervezte a
    feltételeket, ösztönözte a fejlõdést, szolgálta –
    sok csepeli támogatásával együtt – a csepelieket.
    Tóth Mihály

  16. csepeli szerint:

    A Csepel Újság április 7-i száma felsorolja a 2008-2010 időszak csepeli fejlesztéseit:

    A feladatokra az elõirányzat: 2 milliárd 640
    millió 553 ezer forint.
    A módosított elõirányzat: 2 milliárd 630 mil-
    lió 460 ezer forint.
    Eddig ténylegesen felhasznált összeg: 676
    millió 688 ezer forint.
    Ebbõl az összegbõl elkészült
    – a Kölcsey utca – Völgy utca csomópont jel-
    zõlámpás csomóponttá alakításának tervki-
    egészítése, engedélyeztetése
    – Kölcsey utca – Völgy utca csomópont jelzõ-
    lámpás csomóponttá alakítása (50 százalé-
    kos fedezet)
    – Szabadság utca 23–39. – Fogarasi utcáig,
    járdafelújítás
    – TEUT pályázat (hazai) burkolatfelújítások
    (Katona J., II. Rákóczi F. u. bal pálya, Tán-
    csics M. u., Árpád u.)
    – KMOP, EU-s pályázat 10 utca útépítése
    (Fürjes, Róka, Magyarádi, Deák, Komáromi,
    Tarpataki, Uzsoki, Repkény, Fecske, Borz)
    – közvilágítás fejlesztése (Iskola tér, Virágos
    u., Bordás u. – Mázoló u. 18. között, Feny-
    ves utcai óvoda, Vihorlát u. 108., Pakos u.
    26-30., Szentmiklósi u. 10., Kapos u. 25.,
    Puli stny. 18–20. – Cirmos stny. 19–21. kö-
    zött)
    – közvilágítás fejlesztése (Iskola tér, Virágos
    u., Bordás u. – Mázoló u. 18. között, Feny-
    ves utcai óvoda, Vihorlát u. 108., Pakos u.
    26–30., Szentmiklósi u. 10., Kapos u. 25.,
    Puli stny. 18–20. – Cirmos stny. 19–21. kö-
    zött)
    – Erdõalja u. 10 kV kábelkiváltás
    – Seregélyes u. (Mária kir.né – Fácános u. kö-
    zött) útépítés (normatív támogatásból)
    – Zerge u. (Nyúl u. – Szarvas u. között) útépí-
    tés (egy része normatív támogatásból)
    – csapadékvíz-csatorna tervezések
    – Szárcsa utcai iskola, Szúnyog utcai óvoda
    szennyvízkezelõ felújítása
    – összes játszótérre ivókút terve
    – Katona J. Ált. Isk – uszoda gépészet felújí-
    tás
    – Hermann O. Ált.Isk. – kémények bontása
    – Erdei Óvoda – fürdõszoba felújítása
    – Repkény u. – folyosó és ölt. Padozat felúj.
    – Mészáros J. Ált. Isk.– tetõ részl.felúj. Pót
    – Gyermeklácffû Óvoda tetõfelúj. Pót
    – Gyermekláncfû Óvoda – nyílászárócsere
    – Füstifecskék Óvoda – nyílászárócsere
    – Tátika Óvoda – nyílászárócsere
    – Egyesített Bölcsõdék – nyílászárócsere
    – Csodakút Óvoda – nyílászárócsere
    – Kádár Katalin Óvoda – nyílászárócsere
    – Gyermeksziget Óvoda – nyílászárócsere
    – Móra Ferenc Ált.Isk. – nyílászárócsere
    – Gyermekláncfû Óvoda, Mészáros Isk – tetõ-
    felújítás
    – Füsti Fecskék Óvoda – új fordulóakna építé-
    se
    – Kölcsey F. Ált. Isk. – 2 tanterem balesetve-
    szélyes parkettáinak cseréje
    – Kölcsey F. Ált. Isk. – Panelcsere
    – Kölcsey F. Ált. Isk. – új fordulóakna
    – Fenyves Ó. – udvari pancsoló felújítása
    – Rákóczi téri Bölcsõde – játszóudvar felújítá-
    sa
    – Egyesített Bölcsõdék Mázoló u. – játszóud-
    var felújítás
    – Népmûvészeti és Kézm. Ó. – fûtés-felújítás
    – Erdõsor-festõ Ó. – tetõszigetelés
    – Móra F. Ált. Isk. – elõtetõ
    – Jedlik Á. Gimn. – sportpálya bekerítése
    – Erdõsor-Festõ Ó. – 2 db bojler csere
    – 2008. évi felújítási feladatok
    1 milliárd 825 millió 566 ezer forintra van
    még szükség a módosított elõirányzatból a
    további feladatok elvégzésére.
    A kivitelezés megkezdõdött 10 feladatnál:
    – Szent István út – Hollandi út körforgalom-
    nál parkolóépítés
    – Hollandi út vége (busz forduló)
    parkolóépítés és a parkolóhoz történõ út-
    csatlakozás kiépítése
    – Névtelen utca (Ady ltp.) parkolófelújítás
    – Szentmiklósi út járdafelújítás mindkét olda-
    lon szakaszosan és a II. Rákóczi F. út hiány-
    zó járdaszakaszainak elkészítése, Csepeli út
    befejezés
    – Szent László tér felújítása
    – Királyhágó utca – Somlyói utca szennyvíz-
    csatorna-építés
    – Mária királyné utca (Mátra utca – Ölyv utca
    között) szennyvízcsatorna-építés
    – közmûvelõdési intézmények – felújítások
    – 9+2 intézmény – kéményfelújítás (befejezés
    elõtt)
    – Eötvös J. Ált. Isk. – homlokzati szigetelése
    6 tételnél a tervezés zajlik.
    További 26 feladatnál az engedélyeztetési eljá-
    rás folyik.
    21 feladatsornál a közbeszerzési eljárások
    folynak, különbözõ fázisokban.
    6 tételnél a mûszaki elõkészítés fázisában van
    a folyamat.
    Várható maradvány: 129 millió 670 ezer fo-
    rint.

  17. csepeli szerint:

    Szintén a Csepel Újság április 7-i számából:

    K Ö Z L E M É N Y
    Budapest XXI. Kerület Csepel
    Önkormányzata belterületi csapadékvíz-
    elvezetõ rendszerének fejlesztésérõl

    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata az Új Magyarország
    Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támoga-
    tási rendszeréhez benyújtott „Budapest XXI. kerület Csepel belte-
    rületi csapadékvíz-elvezetõ rendszerének fejlesztése” címû KMOP-
    3.3.1/B-2008-0029. jelû pályázata támogatásra vált jogosulttá.
    A projekt keretében Budapest XXI. kerület Csepel közigazgatá-
    si területén csapadékvíz-elvezetési mûtárgyak kerülnek kiépítésre
    az alábbi helyszíneken:
    – Fürdõ utcai csapadékvíz-kivezetés;
    – Hajós utcai csapadékvíz-kivezetés;
    – Ladik utcai csapadékvíz-kivezetés;
    – Hollandi úti, Matróz utcai csapadékvíz-csatornaépítés;
    – Hollandi út árok (Matróz utca–Hullám utca között);
    – Jegenye utcai csapadékvíz-kivezetés;
    – Királyerdõ utcai csapadékvíz-kivezetés.
    A csapadékvíz-elvezetõ rendszer kiépítésének költsége 158
    millió forint. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar
    Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban 142 165 800 fo-
    rinttal (ami a költségek 90%-a) támogatta a beruházást.
    A csepeli önkormányzat 10% önrésszel, azaz több mint 15
    millió forinttal járult hozzá a csapadékvíz-elvezetõ rendszer kiépí-
    téséhez.
    A munkák 2010. április 6-án kezdõdnek, és 2010. július 28-ig
    befejezõdnek.
    A kivitelezésért felelõs:
    Csevak Zrt. (1215 Budapest, Katona u. 62–64.)
    Mûszaki ellenõr: Gyenei Nándor.
    Kapcsolattartó: Mohácsi Csaba. Tel.: 427-0193, 278-5848.
    A kivitelezõ vállalkozó: Dél-Pesti T&T Kft. (1202 Budapest,
    Bessenyei u. 49.)

    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai
    Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

  18. toto szerint:

    A felsorolás akkor lesz teljes, amikor valamelyik (menekülő) elvtársad bekopizza mennyit loptatok el!

  19. csepeli szerint:

    toto: Mindenki magából indul ki.

  20. toto szerint:

    ne kend el a felelősséget!

  21. Jobbikos szerint:

    Na figyeljetek már;

    Ezentúl minden csepeli szociális bérlakást piaciként kell kiadni, ha lehet elvtársaknak. Előtte felújítani az igényei szerint. Majd félév után eladni.
    Csepeli hozzászólása erről szólt.
    Szerintem ez így folyt-és a rendőrség ezt a mostani helyzetben alapos okként fogja kezelni. És sokan buknak majd.(esetleg PHI mozgása is összefügg ezzel-hiszen Ő is bejáró)

  22. Manitu szerint:

    Vajon milyen hosszú lenne a fejlesztések listája, ha az észak-csepeli pénzt normálisan költik el, ha a Csepel újságra kidobált százmilliókból bölcsődék, óvidák jöhettek volna létre, újulhattak volna meg, ha a mutyilakások nem mutyilakások, a milliós felújítási költségek pedig csak százezresek lettek volna?

  23. Manitu szerint:

    Akkor még hosszabb lehetne a lista, ha pl. egy óvodai nyílászáró-cserénél minden ablakot külön rublikába tennének.

    Nagyon komolytalan a Tóthék kampánya.

  24. Nagyapó szerint:

    csepeli!
    Azonkívül, hogy bemásolja a szoci pártlap ellenőrizetlen, ellenőrizhetetlen cikkeit és adatait, hozzátehetné, hogy Podolák 2 milliárdot hozott (azt, hogy Szeva bácsival mennyit vitt, arra is jó lenne adat).
    Hasonlítsa össze a “4 muskétás” kerület fejlődését (testületi előterjesztés), ezen belül Csepelét, meg fog lepődni. 0, azaz nulla. De elmehet Szigetszentmiklósra, Halásztelekre, Tökölre és tátott szájjal nézheti azok fejlődését.
    Úgy látszik csepeli a fiók Nyakó.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. csütörtök szerint:

    csepeli, ha nem pár karakter lenne egy-egy sorban, akkor 4-5 sorba belefért volna minden amit idemásoltál. persze a saját jutalékaitokat (értsd: ellopott közpénz) nem írtad le, így a lista hiányos és nem elfogadható.

  26. xy szerint:

    Csepeli!
    most már a legjobb, amit tehettek, elmentek szavazni, és leadjátok a fideszre. Legyen meg a 2/3, és akkor ha semmi nem lesz jobb, szidhatjátok őket. De most nem megfontolandó?? A szegfű már úgyis elszáradt.
    Úgyhogy azt mondom, húzzunk bele! Csáljuk meg!

    ui:
    a lakásnál nem a szoc. vagy piaci a lényeg, hanem, hogy 1 év után megvette 3-ért, értem?

  27. xy szerint:

    Ja és még valami! Ha a fidesz ekkora, vagy fele ekkora mocskot csinál, én nem fogom őket védeni, csak akkor már nem tudom, mi marad, mert remény az nem.

  28. kispajtás szerint:

    csepeli:

    “a szőlőt szemenként kérem blokkolni és visszamegyek még egy kiló mákért”

    Te szerencsétlen, ha valaki csepel újságot akar olvasni, tegye.
    De te mi a szarnak kopizol be ide féligazságokat – hazugságokat?
    Miért nem írtad mellé tételesen azt is, hogy ezekből a milliárdokból az elvtársaknak mennyi csorgott vissza a zsebükbe???

  29. nem jani szerint:

    Csepel fejlődéséhez:

    Hány métert épült eddig a Gerinc út??????????????? Nem 2010 vége a határidő????

  30. Urbanics Gábor szerint:

    Mikor lesz Királyerdőben szennyvízcsatorna? 1990 óta minden évben megígérték.

  31. zed szerint:

    Vajon melyik utcában fogják először kiépíteni? 🙂

  32. Vica szerint:

    Úgy látom, szegény Avarkeszi úr már elég sokáig koptatta a széket a Polgármesteri Hivatalban. Ideje lenne lenyugdíjaztatnia magát, így hamarosan talán 2 fő fővel csökkenhet a “vének tanácsának” létszáma itt, Csepelen. (Ugyanis Tóth úr nyögdíjba megy, s talán kivonul a politikából…)
    Ha jól értelmeztem, lesznek a Csepeli MSZP-ből néhányan, akik 25-én az LMP képviselőjére fognak szavazni, így – ha nem szeretne megszégyenítő vereséget szenvedni a szerencsétlen – jobban tenné, ha tényleg visszalépne.

  33. Vica szerint:

    Kedves zed!
    Szerintem (nyugodtan javíts ki, ha rosszul gondolom) ott kell folytatniuk, ahol abbahagyták, ugyanis a csatorna, ha nincs hozzákötve a már elkészült részhez, mit sem ér. Gondold csak el, ha egy olyan utcában fektetnek le csatornát, ahol nincs mire rákötni, hová folyik a szmötyi?
    Ez nem olyan ám, mint az úttest felújítása, vagy a busz elterelése. Itt csatlakozni kell…

  34. csütörtök szerint:

    Avarkeszi is az LMP-s jelöltre fog szavazni? 😀

  35. zed szerint:

    Hudák úr felveszi a kesztyűt! N. Sz.-ot K.O.-val fogjuk kiütni, csak figyeld meg, Vica!
    Szívesen megnézném, ahogy felforr az agyvize, és elvörösödve csapkod össze-vissza. Nem ártana jó előre kikészíteni a kényszerzubbonyt! 🙂

  36. LB szerint:

    zed!

    Várjuk a bejelentést!

  37. csepelino1 szerint:

    Csepeli, Zed! Annyira szánalmasak vagytok, hogy már reagálni is kár az írásaitokra. DE AZÉRT MOST IS MEGPRÓBÁLOM!!!!! :-)))))
    Bazz, bemásolja csepeli fejlesztéseket… Nyomban lepetézek! Ezt az ukázt ki adta ki neked? Te meg teljesíted! VAZZ! 🙂
    Viszont kihagytak még egy pár fejlesztést: 1.) ahol Én lakom, annak a társasháznak a tetejét is lecserélték. És az Önkormányzat is beszállt! 2.) Plussz, tavasztól-télig a parkokban szokták vágni a füvet…
    A Császárhoz még annyit azért hozzáfűznék, hogy: Ha a rendőrkapitány lakásvásárlásában nem lenne semmi svindli, akkor már rég bemutatták volna a lakásvásárlási iratokat (a Csevak)! Arról már nem is beszélek, hogy szegény rendőrkapitánynak azért kellett a lakás, mert neki nem volt hol laknia. Erre kiderül(t), hogy Érden mégiscsak volt ingatlanja? Ejnye-bejnye FIÚK!

  38. Vica szerint:

    Hoppá zed!
    Ez pontosan azt jelenti, hogy ha az LMP-re szavaznak a még gondolkodók, akkor MSZP vezetése marad Csepelnek? Most, így a választások előtt az LMP azt harsogja, hogy ellenzékben akar maradni. Ha a választások után kiderül, hogy etetés volt, akkor az LMP egy életre elvágja magát, és esélye sem lesz a továbbiakban ennél többet elérni. El fog veszni a süllyesztőben. Az MSZP-nek ez végülis nem lehet nagy probléma, hiszen szerintem úgyis darabokra fog szakadni hamarosan, viszont a belőle alakuló új pártoknak egyel kevesebb ellenféllel kell majd 4 év múlva megküzdenie… Ügyes.

  39. anticsóka szerint:

    Éljen zed, az eddig mszp színeiben bújkáló LMP-s.
    Csak egyet nem értek, a gyümölcs előbb zöld, majd ha beérik, akkor lesz piros.
    zed, neked hogyan sikerült a természet rendjét megfordítva vörösből zölddé érni???

  40. csepelino1 szerint:

    Csepeli! Hol van a GERINCÚT, hol van Királyerdő csatornázása, hol van az USZODA????? Ez is mind meg volt ígérve… Most meg vergődtök? Minek? Nem kellett volna felelőtlenül ígérni.
    “zed, neked hogyan sikerült a természet rendjét megfordítva vörösből zölddé érni???” – Úgy, hogy Zed, egy szegfű. Csak most levágták a virág részét, és már csak a szára maradt! :-)))))

  41. zed szerint:

    csepelino1:
    Olvasd el a Szenteczky-interjút a CsIP-n! Ha a Csevak hibázott, az legfeljebb annyi volt, hogy nem járt utána, a rendőrkapitány életvitelszerűen használja e a bérelt lakását. Császár nem kapott azonnal kiutalást, egy ideig várt, amíg üresedés történt, és 2008. április 1-től vette bérbe piaci bérleti díjat fizetve a lakást. Az önkormányzat dolga, hogy a helyben szolgáló vidéki rendőrök számára lehetőleg minél előbb megfelelő elhelyezést, lakást biztosítson.

  42. csütörtök szerint:

    LB: Jobb később, mint soha 🙂

  43. anticsóka szerint:

    Érd az nem vidék, te sötét! Agglomeráció.
    De pláne az M0-son hamarabb lehet Érdről Csepelre érni, mint a belvárosból.
    Tudsz még valami okosat?

  44. LB szerint:

    zed!

    Már többször megkérdezték, de még egyszer sem válaszoltál! 🙁
    Milyen jogcímen utalták ki Császárnak a lakást?

  45. Hugi szerint:

    LB; szerintem baráti alapon.

  46. zed szerint:

    LB: Alapvetően a lakástörvény jogszabályi rendelkezései alapján (1993. évi LXXVIII. tv.).

  47. zed szerint:

    1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról

  48. "*" szerint:

    Azért az vicces, hogy az eddig sokat szapult Avarkeszi itt az infon hirtelen tehetségesebb és jobb lett mint Szenteczky. Talán csak nem Ti is az önkormányzati választásokra készültök?
    Egyébként ha szerintetek ilyen jó politikus Avarkeszi, miért nem veszitek be gyorsan a soraitokba?

  49. Hugi szerint:

    Avarkeszi csak Szenteczkynél lehet jobb. Amúgy egy nulla.

  50. Nagyapó szerint:

    zed! Minden komcsi ennyire lökött?
    Ezt írja:”Császár nem kapott azonnal kiutalást, egy ideig várt, amíg üresedés történt”
    Addig, amíg várt, hol lakott? Talán a hajléktalanszállón?
    Miután megkapta a lakást, hol lakott, mert a Csevak által felújított lakást azonnal kiadta albérletbe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  51. zed szerint:

    Egyszer már idéztem:
    “…tudtommal Császár Mihály Érden lakik. Hosszabb ideig nem állt rendelkezésre olyan lakás, ami a meghatározott paramétereknek megfelelt, csak néhány nagyobb, többszobás lakóingatlana volt az önkormányzatnak. A szóban forgó lakás elhalálozás után került vissza a vagyonkezelőhöz – ezt jeleztem a polgármester úrnak.”

    Ha Császár úr átverte a Csevakot, az nem a vagyonkezelő bűne!

  52. "*" szerint:

    Hugi!
    Avarkeszi Szilárdnak lenne jobb egy polgármesterválasztásnál ellenfélenk. Mert ő egy ilyen nem sok vizet zavaró, teljesen semmilyen és jelentéktelen politikus. Őt könnyebb lenne legyőznie. Szenteczkyvel nem lesz ilyen könnyű dolga, ezt pontosan tudják a Fidesznél, ezért születnek ilyen írások részükről, mint ez is.

  53. zeta szerint:

    Hugi:
    2010. április 15., csütörtök 16:54-kor
    Avarkeszi csak Szenteczkynél lehet jobb. Amúgy egy nulla.
    A fenti nem nagyon igaz:
    Avarkeszi, amúgy egy nulla, de Szenteckynál nem jobb, N.SZ. igazi ellenfele Szentechky!

  54. zeta szerint:

    Rosszul irtam a nevét elnézést: Az igazi ellenfél: Szentecky

  55. "*" szerint:

    zeta: Szenteczky 🙂 de a többit jól írtad.

  56. zeta szerint:

    Bocsi megint tévedtem!

  57. Skiman szerint:

    Hová lett a “csepeli”? amióta bemásolta a kötelezőt, már nem mer megszólalni? 😀

  58. Screepy szerint:

    Tisztelt Csepeliek,MSZP szavazók és mindenki akinek fontos a demokrácia!
    Ajánlom szíves figyelmükbe ezt a frappáns,nagyon igaz írást elolvasásra! Érdemes!
    http://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/04/13/onok_lennenek_a_demokracia_orei_tisztelt_szocialistak

  59. LB szerint:

    zed!

    Játszod a hülyét és az értetlen (ami egyébként jól áll neked :)), de te is tudod, hogy mire gondoltam.

    A hatályos KT rendelet értelmében:
    (2) A lakások bérbeadása
    a) pályázat útján,
    b) versenytárgyalás útján,
    c) bérlőkijelölési és bérlőkiválasztási jog alapján,
    d) törvényben előírt elhelyezési kötelezettség,
    e) törvényben előírt bérbeadási kötelezettség,
    f) a rendeletben előírt – másik lakás biztosítására vonatkozó kötelezettség,
    g) a rendeletben meghatározott lakásgazdálkodási feladatok
    h) rendeletben meghatározott más önkormányzati és közérdekű célok megvalósítása érdekében,
    i) lakáscsere alapján, továbbá
    j) magántulajdonú lakás Önkormányzat részére történő elidegenítésével
    történhet.

    (4) Szociális bérlakás elsődlegesen pályázat útján adható bérbe.

    (5) Költségelvű, illetve piaci bérlet a (2) bekezdés a), b), c), i) és j) pontjai alapján létesíthető.

    Tehát ismét megkérdezem:
    Az ominózus lakást milyen jogcímen adták bérbe Császárnak?

  60. zed szerint:

    LB!
    Légyszíves ne keverd a sz@rt!!!

  61. LB szerint:

    zed!

    Azt állítjátok, Császár piaci alapon bérelte a lakást.
    Így ismét megkérdezem, az alábbi öt jogcím közül, melyik alapján kötött vele a Csevak bérleti szerződést? Hogyan kapott Császár bérleti jogot?

    a) Pályázat útján,
    b) versenytárgyalás útján,
    c) bérlőkijelölési és bérlőkiválasztási jog alapján,
    i) lakáscsere alapján, vagy
    j) magántulajdonú lakás Önkormányzat részére történő elidegenítésével?

    Miért nem tudtok, akartok erre az egyszerű kérdésre hetek óta válaszolni?

  62. csepelino1 szerint:

    Szenteczky NEM ELLENFÉL a Szilárdnak. A legrosszabbat döntötte a taggyűlés (Szilárd szempontjából a legjobb), amikor Szenteczkyt megszavazta (Szenteczky megszavaztatta magát az embereivel pl.: Csevakosok, ilyen-olyan érdekemberek akik kötődnek hozzá). De ezek az emberek akik(nek) be van ígérve ez az, és ezért szavaztak úgy ahogy, fél év múlva majd rájönnek, hogy: ROSSZ VONATRA SZÁLLTAK!!!!!

  63. csepelino1 szerint:

    IGAZGATÓCSKÁK, ebbe Ti is beletartoztok! 🙂

  64. Tamási Juli szerint:

    Nem tudom, miért szidjátok Avarkeszit. Ő egyáltalán nem egy olyan semmilyen politikus. Amikor a kis-dunás tüntetés bevonult az ügyben (amúgy nélkülünk) tartott lakossági fórumára, nagyon szépen mosolygott és szemrebbenés nélkül, néhány nagyot nyelve elviselte, hogy nem csak az õ emberei vannak ott. Néha még egyet is értett, És mindenesetre megígérte, hogy mindent megtesz.
    No, hát ez nektek egy semmilyen politikus?! Nektek semmi sem jó?? Ilyennek kéne lenni MINDEN politikusnak – a Kádár-korszakban!!!!! 😀 😀 😀

  65. "*" szerint:

    csepelino1, Szilárd hogy választatta meg magát? Úgy hogy először mi

  66. "*" szerint:

    bocs. szóval úgy hogy először mindenkit módszeresen kicsinált, aki mert bármit is ellene szólni. Aztán hozta a saját embereit a pártba…

  67. Manitu szerint:

    Vöröscsillag, arra gondolsz, amit most a Szenteczky művel? A Fideszben nem emlékszem ilyen gusztustalan leszámolásokra. Elképesztő, ahogy ország-világ elétt mocskolják magukat.

    Mindettől függetlenül remélem, hogy ez még csak a kezdet, és akikkel kitolnak, azoknak is lesz egy-két szavuk.

  68. "*" szerint:

    „A párton belül, aki nem egy véleményen volt vele, azokat mára mind módszeresen kicsinálta. Borbély Lénárdot akkor ismerhette meg a helyi Fidesz, amikor Németh Szilárd behozta a pártba Horváth József helyi képviselő és országgyűlési képviselőjelölt kampányfőnökének. Tette mindezt Horváth József tudta nélkül, aki akkor éppen külföldön tartózkodott, és mire hazajött, addigra már a kész tények fogadták. Köztudott volt ekkor már mindenki előtt, hogy a két képviselőjelölt között, mármint Németh és Horváth között ellentétek feszülnek. Borbély Lénárd Némethnek volt jó ismerőse, és nem is csinált mást Horváth kampányában, mint kiszervezte alóla az embereket és Németh kampányában dolgoztatta őket. Majd Németh két fő emberére, Borbélyra és Ábel Attilára bízva a piszkos munkát, egyesével meggyőztek mindenkit arról, hogy mondják azt, hogy Horvátthal már nem akarnak együtt dolgozni. A fővárosi közgyűlésen pedig, ahol Horváth nem volt jelen, Németh levetette a listáról is vetélytársát, és azt állította, hogy Horváth saját döntése, hogy nem szeretne már indulni az önkormányzati választásokon. Lassú, de kitartó munkával elérte, hogy Horváth magától távozzon. Korábban hasonlóan csinálta ki szintén nagy pártbéli ellenfelét, volt csepeli polgármestert, Hajdú Bélát. De amikor Pálfay Rita képviselő nem értett egyet módszereivel, akkor nála is rövid úton érte el, hogy távozzon a pártból. Amióta mindenkit eltakarított, aki számára kellemetlen volt, úgy választja ki a képviselőjelöltjeit, hogy mindenki valamilyen függőségi viszonyban van vele. Régi nagy barátságok kötik össze őket, mint például a Gárday családdal. Gárday Balázs apjával a Gárday család Gárdonyi nyaralójában évek óta tivornyáztak már együtt, amikor a fiát képviselőjelöltté tette. Van, aki volt kollégája, mint például Morovik Attila, vagy ott van Szuhai Erika, őt például Kövér László, köztudottan Németh jó barátja ajánlotta be a helyi pártba.”

  69. LB szerint:

    csillagocska!

    Jó lenne ha Szanyi sunnyogó elvtársad javaslatát is hasonló részletességgel kommentálnád.
    Másrészről mivel tudod alátámasztani, bizonyítani, hogy az általad idézett szöveg igazat mond?

  70. Ábel Attila szerint:

    Ebben a szövegben több valóban létező, élő személy neve is megtalálható. Ezzel azonban sajnos a szöveg valóságtartalma kimerül.

    Hiába kampányoltok ezekkel a hazugságokkal, nem értek el vele semmit. Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezt ti is tudjátok, mégis csináljátok.

  71. LB szerint:

    csillagocska!

    Erre gondoltam:

    „Mindenkit, akit csak ismerünk nem csak szavazásra kell buzdítanunk … hanem azt kell mondani mindenkinek, hogy szóljon a testvérének, a rokonának, a barátainak, hogy még Budapesten belül is, hogyha teheti kérje át magát a XIII. kerületbe, feltéve, hogy MSZP szavazóról beszélünk. Annyit kell mondani, hogy aki teheti ne Zuglóban, ne Ferencvárosban, ne Karcagon, ne Zalaegerszegen, hanem a XIII. kerületben szavazzon, főleg ha megbízható ismerősről van szó. Tehát nem általában szólógatunk, hanem akiről feltételezzük, hogy van az ismeretségi körében szintén baloldali szavazó.”

    http://angyalfold.blog.hu/2010/04/16/szanyi_audio_iv_baloldali_szavazok_importalasa

    Ugye milyen jó, amikor a fagyi visszanyal! 🙂

  72. csepelino1 szerint:

    “*” TE, ÜTŐDÖTT! Szilárd bevitt 1-2 embert?! Ugye nem akarod, hogy itt a Szenteczkyről, meg a bandájáról meséljek? Pl.: Hogy hogyan szavazták meg az elnökséget a taggyűlésen, vagy hogy hogyan szavaztatta meg magát polgármester jelöltnek????? ;-/

  73. islander szerint:

    csepeli!

    A nagy csepeli fejlesztésekről meg annyit, hogy tekintélyes része 0 %önrészes volt, pl. TÁMOP. Tehát az önkormányzatnak nem került semmibe.
    A TEUT, meg KEOP pedig minimális önrészes.

    A másik, hogy ezek a fejlesztések az Önkormányzati Trv. értelmében kötelező tevékenyeségeket jelentenek túlnyomó részt. Tehát meg kell csinálni (ezért vannak az EU-s források, ugye…)

    Kérdés, hogy mire fejlesztették el a 9 mrd +ÁFA bevételt ami a Szigetcsúcs egy részének eladásából keletkezett? Na?

  74. islander szerint:

    “*”

    Két kérdés:
    Hajdú Béla nem MDF-es volt véletlenül?
    Pálfay Rita nem az SZDSZ főemberrel lóg együtt véletlenül ugyanabban a civil szervezetben?

  75. DFK szerint:

    Röhejes, amikor “vörös csillagok”, akik sosem jártak a fideszben, osztják az észt, ki kicsoda, honnan jött, mit csinált.

Itt lehet hozzászólni !