Kövér: Százmilliók eltüntetésén dolgozik a kormányzat

Magyar Nemzet

Grál-lovagok voltak Hornék ehhez a kormánygarnitúrához képest – fogalmazott a választási felkészülés elején lévő Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a Lánchíd Rádió vasárnapi háttérműsorában. Kövér véleményt formált a forintban százmilliókat eltüntetni képes apparátusról, a kiszavazó szocialistákról, nemzeti jelképekről, Bajnai romakvótájáról és az MDF és az SZDSZ közti különbségről is.

Az utóbbi években elterjedt a hazai sajtó egy részében, hogy utcai tömegdemonstrációkkal nem lehet semmi eredményt elérni, ám ezt vitatnám: az, hogy most már mindenki tudja, ez a kormány erkölcsi hulla, többek között az utcai megmozdulásoknak köszönhetően derült ki – utalt az október 10-ére meghirdetett, a kormány költségvetési tervének elutasítását célzó önkormányzati tüntetésre Kövér László, aki a Lánchíd Rádió vasárnapi háttérműsorának vendége volt.

Itt most nem politikai oldalakról van szó

A Fidesz választmányi elnöke hangsúlyozta, a kormány számára megfogalmazott kritikákat a balliberális oldal elég nehezen viselte, és bár nem szombaton, a Kossuth téren fogják megtudni, hogy ez a büdzsé milyen rossz, de egyfajta kompromisszumkészség kialakulhat. A politikus megjegyezte: ha MSZP-s önkormányzati vezetők is megjelennének a rendezvényen, azokat a szervező Kósa Lajos debreceni polgármester külön is üdvözölné. „Itt most nem politikai oldalakról van szó; egy kormány vagy csődbe viszi az önkormányzatokat, vagy nem. Ez fekete vagy fehér. Volt már olyan polgármester az ő oldalukról, aki nem szavazott meg népnyomorító intézkedéseket” – tette hozzá Warvasovszky Tihamérra utalva, aki szocialista polgármesterként nem szavazta meg a 13. havi nyugdíj elvéltelét.

A héten Szolnokról indult egy kezdeményezés, ami megmozdította a közvéleményt: kezdetben a város, majd a megye valamennyi iskolájában is hetente eléneklik a Himnuszt. „Ha Dél-Afrikában lennénk, nem kellene elénekelni hetente a Himnuszt az iskolában. Hogy most miért vagyunk mégis ezen a szinten, nem kell visszamenni a Kádár-korszakig az okok keresésében. Az SZDSZ például már Kovács Lászlót megelőzően meg akart tanítani bennünket kicsiknek lenni” – mutatott rá Kövér, megállapítva, hogy a Himnusz-éneklés nem véletlenül fideszes kezdeményezés. Önkritikát is gyakorolt: „annak idején ezt mi azért nem vezettük be, mert azt gondoltuk, ilyen intézkedések nélkül is a millennium szellemében lehet haladni. Ma más idők járnak: olyan zuhanórepülésben vagyunk hét éve, hogy sokkal direktebb eszközökhöz kell nyúlnunk. Aki ebben vitatkozna, az elmúlt években már leszerepelt”.

MSZP-szavazók kontra antalli örökség

A politikus reagált az MDF és az SZDSZ „rendszerváltó” közeledésével kapcsolatban napvilágot látott hírekre is, így kezdte: „valójában az a kérdés, hogy létezik-e még ez a két párt. Kétségtelen, hogy ott voltak a rendszerváltozáskor, de a két alakulatot az is megkülönbözteti például egymástól, hogy mekkora szerepet játszott saját pártja elsorvasztásában”. Kövér úgy véli, az MDF az MSZP-től elpártolt szavazókra vadászik, „hogy ez hogyan viszonyul az antalli örökséghez, azt hagyjuk”.

Mint ismert, hazánk befogad az USA-tól egy guantánamói palesztin foglyot, s mivel a Fidesz-alapító a polgári kormány titokminisztere is volt, erről is elmondta – szigorúan – magánvéleményét: „a dolog értelme, hogy az Amerikai Egyesült Államok megpróbálja szétteríteni azt a morális felelősséget, amit maga Obama sem bír már elviselni”. A nemzetbiztonsági bizottság tagjaként is dolgozó honatya szerint a fogoly befogadásáról szóló döntést a kormánynak kell vállalnia, igaz, „a választások után kisebb dolgunk is nagyobb lesz annál, mint hogy mit csináljunk azzal az egy szem palesztinnal. Lehet, hogy akkor már itt sem lesz” – véli Kövér.

Grál-lovagok

A közvéleményt hosszú hetek-hónapok óta foglalkoztató sukorói botránnyal kapcsolatban rámutatott: „ahol emberek vannak, ott gyarlóságok is vannak, de itt most nem erről van szó, hanem arról, hogy a korrupció kormányzati szintre emelkedett. Egy egész apparátus dolgozik azon, hogyan lehet százmilliókat eltüntetni. Ezért is kell a következő kormánynak ezt a rendszert megváltoztatni”. Kövér László úgy emlékszik, „Hornék Grál-lovagok voltak a mostani garnitúrához képest”.

A héten az is kiderült: vélhetően a BKV-nál folyósított végkielégítéseknél sokkal nagyobb pénzek áramoltak szét a vasútnál, miközben a kormányzat megkurtítja a vakok és gyengénlátók számára eddig juttatott költségvetési forrást. „Ez most elsősorban jogszolgáltatási kérdés” – elemezte a helyzetet a Lánchíd Rádióban Kövér. Azzal kapcsolatban, hogy egyes vélemények szerint már egybillióra rúg a MÁV előtt görgő adósságállomány, egy másik megszorítással vont párhuzamot: „a szárnyvonalak bezárása csepp a tengerben, nem is mérhető ehhez az adóssághoz. A szárnyvonalakon ennyit nem lehet visszanyerni – ha csak a hatékonyságot vennénk figyelembe”. A fideszes politikus szerint inkább azon kellene elgondolkodni, hogy talán éppen valakik a szárnyvonalak bezárásával akarnak betörni a közúti fuvarozás piacára.

Romakvóta

Bajnai Gordon a közelmúltban bejelentette azt a tervét, hogy diplomás cigány fiatalok számára úgynevezett „romakvótát” vezetne be. Ezzel kapcsolatban Kövér aggodalmának adott hangot: „nem fog-e további előítéletességet generálni, miközben a többségi társadalom diplomás fiataljai lehet, hogy ilyen helyzetben esnek el egy lehetőségtől? Nemcsak a többség felel a kisebbségek helyzetéért, de a kisebbséget is rá kell vezetni a saját felelősségére”. Hozzátette: a roma és nem roma társadalom közti különbség éppen a kormány politikája nyomán alakult ki, a Teleki László romaügyi kormánymegbízott által is felvázolt szavazatszerző szándék nyomán, miszerint „romavoksok kellenek”.

A napokban született egy bírósági döntés, miszerint semmilyen jogszabály nem tiltja a „Gyurcsány, takarodj!” kifejezés használatát. Ezzel kapcsolatosan visszaidézte: „első ízben Kuncze Gábor oszlatott fel utólag jogszerűnek minősített demonstrációt”. Általánosságban úgy véli viszont, hogy az ilyen helyzetek kezelésére a jogszabályok csak egy bizonyos szintig alkalmasak, „a többi politikai kultúra kérdése”. Emlékeztetett arra is, „az Orbán-kormány idején szocialista képviselők szerveztek be nem jelentett tüntetést a képviselőház elé, akkor a rendőrség a füle botját sem mozgatta, és ez így volt jól”, valamint arra, hogy „a kordonbontás helyett pont a kordonállítás ütközött törvénybe”. A vitás helyzetek tömege miatt Kövér László úgy gondolja, „majd korrekt vitapartnerekkel le kell ülni és beszélgetni a gyülekezési törvényről”.

Ha a média kívánja

Azzal kapcsolatban, hogy lesznek-e választási viták tavasszal, úgy felelt: „majd a média fogja eldönteni. Mi tartalmi válaszokkal készülünk, hisz már régen kiderült, hogy a két oldal között nincs közös nevező. ’98 és 2002 között merőben mást csináltunk, mint ez a kormány, és sokkal sikeresebbek is voltunk”. A Fidesz egyébként a választási felkészülésről is beszámolt: jelenleg a 176 egyéni választókerületi elnököt hallgatja meg a pártvezetés.

mno.hu

16 hozzászólás “Kövér: Százmilliók eltüntetésén dolgozik a kormányzat” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    REMÉLEM, AZ ÚJ KORMÁNY MEG A TOLVAJOK ELTÜNTETÉSÉN FOG DOLGOZNI!
    Javaslom a büntethetőség határát 1000 évre emelni, ami jó magaviselet esetén felezhető!
    TELJES VAGYONELKOBZÁST!
    RENDSSZERVÁLTÁST!

  2. miska72 szerint:

    Ne a népnek keljen Í T É L N I !
    Mert akkor akaszt@s lesz!

  3. miska72 szerint:

    Az állam képzi a terroristákat! 😉

  4. Katka szerint:

    Kedves Kövér elvtárs! Ti meg Rákositól tanultatok sokat!!!
    Kedves Csepel infó, érdekes a saját galádságaitókról egy betű sem jelenik meg.
    Nekem pl. ez sem tetszik, sok mindennel együtt, amit manapság a fideszes önkormányzatok művelnek.

    http://www.hirszerzo.hu/cikk.az_otvenes_eveket_idezo_allamositas_pecsett_.125540.html

    “Páva államosít
    Az ötvenes éveket idéző államosítás Pécsett

    Az ötvenes évek államosításait idéző módszerrel vette ma hajnalban birtokába a Pécsi Vízmű Zrt. központi épületét a pécsi önkormányzat. A város szerint törvényes visszavétel, a cég szerint önkényes birtokbavétel történt. Az önkormányzat és a francia kisebbségi tulajdonos közötti csata valószínűleg a bíróságon folytatódik.
    Kattints ide

    Le kellett nyúlni a vízközművet, és egy újonnan létrehozott cégbe átvinni a sok száz milliós üzletet, aminek máris megvan a vezérigazgatója, a fideszes alapitó? :

    A reneszánsz fideszes

    A Tettye Forrásház Zrt. egyébként teljes fegyverzetben pattant ki a városvezetés fejéből, hiszen már a cég vezérigazgatója is megvan Winkler Tamás, a biatorbágyi vízmű eddigi ügyvezetője személyében. Azt, hogy a vezetőt nem pályáztatással választották ki, az időhiánnyal magyarázta Páva Zsolt polgármester, ám információink szerint az új vezető személye már több héttel ezelőtt eldöntött tény volt.

    Winkler igen fordulatos pályafutás után került a Tettye Forrásház Zrt. élére. A 43 éves közgazdász 1988-ban a Fidesz alapító tagja volt, majd az Orbán-kormány idején a Nemzeti Lóverseny Kft.-t vezette. Az új vezérigazgató a Fidesz nagykőrösi szervezetét is éveken keresztül elnökölte, egészen addig, amíg 2003 őszén konfliktusba nem keveredett a város szintén fideszes polgármesterével. A viszony olyannyira elmérgesedett, hogy Winklernek később a városi vagyonkezelő élén is komoly gondjai támadtak.

    Páva Zsolt polgármester egyébként a közgyűlésen meglepetéssel értesült Winkler fideszes kötődéséről, ami, tekintve, hogy a párt egyik alapító tagjáról van szó, akinek pártkarrierjét az internet alapszintű használatával lehetséges rekonstruálni, meglehetősen furcsa fejlemény.

    Az új vezérigazgatónak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, a közgyűlés ugyanis nem szavazta meg 900 ezer forintos havi javadalmazását, ami annak fényében, hogy az összes többi határozati javaslat ellenszavazatok nélkül ment át, komoly üzenet mind neki, mind Páva Zsoltnak.

    “A Pécsi Vízmű Zrt. sajtóközleménye

    “Nem kezdtünk még sajtóközleményt dátummal, ezúttal kivételt teszünk.

    Ma 2009. október 5. van.

    Ma hajnalban több tucat biztonsági őrrel dr. Szabó Iván budapesti ügyvéd részvételével és Winkler Tamás a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója vezetésével erővel behatolt a kizárólagosan a Pécsi Vízmű Zrt. által tulajdonolt Nyugati ipari út 8. szám alatti épületbe, semmibe véve a hazai érvényben lévő jogszabályokat és tulajdoni állapotokat.

    Ezzel a lépésével Páva Zsolt polgármester és a városháza teljes bizonytalanságban tart 400 munkavállalót és családtagjaikat, de érintheti a biztonságos vízszolgáltatást is. Mint azt korábban már jeleztük, munkavállalói toborzás törvénybe ütközik, jogszerűtlen.

    A teljes eljárás törvénytelen és a legminimálisabb jogi normáknak sem felel meg.
    A városháza által kijelölt társaság a Pécsi Vízmű Zrt. tulajdonában álló nyomtatókat, faxokat, internetes hálózatot, ügyfélszolgálati szoftvert, gépjárműveket, gépeket, egyéb eszközöket is jogtalanul használja, ráadásul a Pécsi Vízmű Zrt. költségén.

    A Pécsi Vízmű Zrt. felteszi a kérdést: ki az, aki az éj leple alatt tesz meg ilyen lépéseket? Csak olyan, akinek nem egyenesek a szándékai.

    További kérdés, hogy milyen üzenetet hordoz ez a külföldi befektetők felé az, hogy ma Magyarországon a viták elrendezésének ezt a módját választja egy önkormányzat?
    A Pécsi Vízmű Zrt. aláhúzza: a Nyugati ipari úti épület nem a városi közművagyon része, hanem a Pécsi Vízmű Zrt. tulajdona és ezért ennek elfoglalása törvénytelen, súlyos jogi következménnyel jár.”

    Franciaország nagykövete tájékoztatást kért Pávától.

    Hogy is mondta Orbán elvtárs? “….egy bizonyos vagyontárgynak állami tulajdonban kellene lennie, (ilyen például a repülőtér) akkor azt kell mondani a tulajdonosnak, hogy legyen kedves, adja vissza!… ”
    Orbán elvtárs szépen kéri, Páva elvtárs visszakéri. Jön az államosítás, és majd jönnek a politikai perek is, ahogy azt Balsai elvtárs felvázolta. Rákosi elvtársnak odafent- vagy inkább odalenn könnyei hullnak az örömtől!!”

    Egyben nagyon téved a fidesz és a pitsányi nagypofájú csatlósa a kdnp, most már ők sem tehetnek majd meg mindent, kiskirályok már ők sem lehetnek. Hajrá Jobbik!!!!!!!!

  5. hugi szerint:

    Igazad van Katka, a Jobbik nem tudna a sarkára állni és elküldeni a kiskirályokat. Hajrá Páva, csak így tovább!

    Katka, te meg dönts már el, hogy MSZP-s vagy vagy Jobbikos!

  6. Vátesz szerint:

    Kövér legutóbbi csepeli fórumán kérdeztem tőle a véleményét a “romakvótá”-ról, akkor éppen mésképp vélekedett. Amit Bajnai javasolt, az már hónapokkal előbb közszájon forgott, hogy a cigányságot az százalékarányuknak megfelelően részeltetni kellene az értelmiségi pályákon (orvosok, mérnökök, stb.), s ezt pozitív diszkriminációval kívánják megvalósítani. Ezzel kapcsolatban fejtettem ki a véleményem, jó de akkor a 13 magyarországi nemzetiség és a két etnikum mellett, a “14-dik nemzetiséget, a magyarországi magyarokat” is megilleti a százalékarányuknak megfelelő részesedés az értelmiségi pályákon!!! Egyébként csak a romák számára megvalósított arányosítás NUMERUS CLAUSUS!!! Erre adott kitérő választ Kövér, s amikor igyekeztem rászorítani az érdemi válaszra (miért nem illeti meg a 14-dik nemzetiséget az arányszámának megfelelő képviselet a jólfizető állásokban, pl. média, bankszektor, stb.), akkor azt mondta érti a kérdést, de erre nem kíván válaszolni!!!
    Értjük Kövér úr a nemválaszát is. “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”, hogy Önt idézzem.

  7. Gordon szerint:

    “Az ötvenes évek államosításait idéző módszerrel vette ma hajnalban birtokába a Pécsi Vízmű Zrt. központi épületét a pécsi önkormányzat. ”

    A szociális piacgazdaság híveként nem vagyok híve az esztelen államosításnak, de vannak szektorok, ahol az állami vagy önkormányzati tulajdonnak van létjogosultsága (ezért nem vagyok pl. vadliberális, bár egyesek folymatosan ezt hazudják rólam ezen a fórumon). A különböző “Vízművek” pl. pont ilyenek. A helyi önkormányzatnak széles körű hatalmat kell kapnia, hogy a helyi közösség érdekeit érvényesíthesse. Ha a helyi befektető ezen érdek ellen megy, akkor “les kaps”.

    Érdekes ahogy a nagy nemzeti elkötelezett mszp-s-ből jobbikossá lett katka most épp a nemrég még gyűlült “tőkés” oldalára áll (köpönyegforgatók).

    folyt.köv

    Franciaország nagykövete meg üljön vissza a székébe, mert elkezdhetnénk vizsgálni, hogy a Magyarországon tevékenykedő francia, vagy részben francia tulajdonú cégek mikor és hány esetben hágták át a hatályos munkaügyi, gazdálkodási, élelmiszerbiztonsági, és esetenként büntetőjogi szabályokat tevékenységük folytatása során.

  8. Gordon szerint:

    bocs, kiment egyben…

  9. Öreg halász szerint:

    “A francia Suez zászlajának levonásával és helyére a magyar lobogó felhúzásával jelezte hétfő reggel a Pécsi Vízmű főépületénél a pécsi önkormányzat, hogy új, 100 százalékban magyar korszak kezdődik a vízmű életében. Más kérdés, hogy ez az új korszak jó eséllyel igen drága lehet a pécsiek számára.”

    “…A kisebbségi tulajdonos Suez képviselője akkor, a közgyűlési döntés után a Hírszerzőnek úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a PV Zrt.-t tekintik a jogos vízszolgáltatónak, egészen addig, amíg nincs megállapodás a Suez és a város között.”

    Kicsit abszurd, hogy a Suez kisebbségi tulajdonosként ezt műveli. Még szép, hogy nem a kisebbségi tulajdonos a többség!

  10. Öreg halász szerint:

    Bocsesz, rossz helyre írtam.

  11. Katka szerint:

    Kedves hugi: Nekem az egészből az jött le, hogy törvénytelenül kezdi a fidesz a tisztogatást. Azt szeretném, hogy minden párt, minden ember tartsa be a törvényeket. Ne mond már nekem azt, hogy ezt az egészet így kellett végrehajtani. Ha más párt csinálta volna, akkor menne pl. itt is a pofázás. Ezért kell a Jobbik, hátha közéjük vág végre és vége lesz a pofátlan bizniszeknek…….

  12. Gordon szerint:

    Katka hol ezt mondja, hol azt mondja. Szerintem le kéne pihennie, mert teljesen megzavarodott a csaj.

  13. Lexon szerint:

    Katka: “Ezért kell a Jobbik, hátha közéjük vág végre”. Téged is az orrodnál fogva vezetnek. Pont olyan az is, mint a tóbbi párt. Semmivel sem különb.

  14. Freki szerint:

    Csak nézzétek meg és vonjátok le a következtetést! Kedves admin!Sztem egy főoldali postot megér, ha egyetértesz az elhangzottakkal: http://www.youtube.com/watch?v=mEeWfEPu9l4

  15. admin szerint:

    Freki egyszer is elég beírni.

  16. médi szerint:

    Vátesznek üzenem, hogy remélhetőleg nem kerülte el figyelmét a romakvóta a közigazgatásban. Kíváncsi vagyok mi az igaz: a 200 cigány vezető a közigazgatásban, vagy a létszámstop, vagy egyik sem.
    Ma még Bajnaiékra kell koncentrálni, utána jöhetnek Kövérék! Teljes erővel ellenük, nehogy Főnix madarat játsszanak!

Itt lehet hozzászólni !