Gulyást visszahozták – ismét megvan a csepeli MSZP abszolút többsége

Csak a pénzelosztáson volt egy kis marakodás

Csepel.info

Több hónapos igazolatlan hiányzás után ismét megjelent Gulyás Gábor az önkormányzat testületi ülésén – értesült a Csepel.info. A Budapesti Ügyvédi Kamarából is kizárt MSZP-s ügyvéd-politikus azóta nem vett részt az önkormányzat munkájában, hogy a nyilvánosságra került: több idős és beteg embert is megkárosított.

„Helyreállt az MSZP-s rend” a testületi ülésen is, az MSZP, az SZDSZ és az MDF ismét együtt szavazták meg a napirend döntő többségét, csak a felújítási költségek összegének elosztásán vesztek össze.

Gulyás ismét a szocialista fedélzeten

Több hónapos hiányzás után, január 26-án ismét részt vett Gulyás Gábor a csepeli önkormányzat képviselőtestületi ülésén – értesült a Csepel.info. Lapunk úgy tudja, hogy a politikus egyetlen hiányzását sem jelentette be előre, ezért kérdéses, hogy kapott-e mégis tiszteletdíjat, és ha igen, akkor miért. Bár a helyi MSZP kommunikációja szerint a volt ügyvéd nem tagja az MSZP frakciónak és a helyi pártszervezetnek, túl messzire azért nem száműzték, Gulyás ugyanis továbbra is tagja maradt a fővárosi MSZP frakciónak.

A politikus egy korábbi ügyfele a vesszőfutásáról elmondta:
– Egy alkalommal sikerült felkeresnem Gulyás Gábort az irodájában, és természetesen kérdőre vontam, hogy mikor fizeti vissza nekem azt a pénzt, amivel tartozik. Nem mondott semmi konkrétat, ezért figyelmeztettem, hogy nagyon messzire hajlandó vagyok elmenni, hogy fizetésre bírjam, és a jövőben több ismert személyt is fel fogok keresni. Erre ő gúnyosan csak annyit válaszolt, hogy hiába megyek bárkihez a főnökei közül, mert „holló a hollónak nem vájja ki a szemét”.

Háromszor is felkerestem dr. Avarkeszi Dezső urat, aki megígérte, hogy beszél Gulyás Gáborral, és vissza fogom kapni a pénzt. Avarkeszi úr készségesen fogadott, megígérte, hogy „hivatalból segít” nekem, de mint az mára kiderült semmit nem tett az érdekemben. Az egyik találkozónk alkalmával elkérte azt a levelet, melyet Gulyás úr nem volt hajlandó átvenni. Nem tudom miért volt fontos ez, talán nem gondolta, hogy készítettem egy piszkozatot is róla? Több mint egy évvel ezelőtt levelet is írtam Avarkeszi képviselő úrnak, de azóta sem történt semmi.

Gulyás Gábornak nem ez volt az egyetlen „ügye”. Mint a Csepel.info arról beszámolt, egy alkalommal egy cukorbeteg rokkantnyugdíjast károsított meg olyan módon, hogy az emiatt további egészségromlást szenvedett. Egy több gyermekes cigány család a közeljövőben veszítheti el otthonát, miután – Gulyás Gábor segítségével – olyan személytől vettek meg egy ingatlant, aki nem volt az ingatlan tulajdonosa. Hasonló körülmények miatt veszítette el egy csepeli hölgy is a lakását, neki 13 millió forintos kára származott abból, hogy Gulyás Gábor jegyezte az ingatlan adásvételi szerződést.

Csak a pénzelosztáson volt egy kis marakodás

A közelgő választások szempontjából figyelemre méltó, hogy „feltámadt” az SZDSZ-MSZP koalíció, amihez az MDF is csatlakozott. Az Erdősor úti lakótelep szabályozási tervében elfogadták a Csikó iskola lebontását és annak helyén lakópark felépítését. A volt pedagógus szálló nem bölcsőde lesz, hanem azt is lebontják, s parkolókat akarnak építeni a helyén. Az Akácfa utca Kiserdő kiirtását és felparcellázását ugyanakkor most elhalasztották. Az MSZP szerint ugyan ilyesmiről szó sem volt, de azt bárki láthatta, hogy az erdőség egy részét tavaly év végén már útépítésre hivatkozva kiirtották – összegezte a tapasztalatokat Gárday Balázs Fidesz-KDNP-s képviselő.

A koalíciós egység gyorsan felborult, amikor az intézmények választási felújításának másfél milliárdos pályázatáról szavaztak. A nagy pénz feletti asszisztálás komoly MSZP-s SZDSZ-es marakodássá fajult. Az SZDSZ javaslata az volt, hogy az Oktatási Szolgáltató Intézmény köztisztviselő vezetője, az MSZP-é pedig az volt, hogy leendő polgármester-jelöltjük, a csevakos Szenteczky János felügyelje a pénzes ládikó kulcsát, ellenőrizze és oszthassa el a nagy pénzeket. Mi ebben a kisstílű marakodásban nem vettünk részt, tiltakozásul kikapcsoltuk a szavazó-készüléket – mondta el lapunknak Borbély Lénárd frakcióvezető.

Forrás: Csepel.info

A Gulyás-botrányhoz kapcsolódó cikkek időrendben:

Valóban kizárták a politikust az ügyvédi kamarából

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

“Gulyás-ügy”: pro és kontra, ami eddig elhangzott

Az MSZP büszke Gulyásra

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast károsított meg az MSZP-s politikus

Ismét várják a bejelentést

Az MSZP büszkén kiállt képviselője mellett

Borka-Szász Tamás frakcióvezető álláspontját hét végére ígérte

Borka-Szász Tamás és Szenteczky János válasza a Fidesz-KDNP nyílt levelére

Túl sok az ellentmondás az MSZP-s közleményekben

Ismét megvédte Gulyást az MSZP

A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

Szenteczky János bocsánatot kért Gulyás Gábortól

Az elévülés miatt nem vizsgálhatta tovább az ügyészség Gulyás Gábor tettét

„Holló és Holló”: így működik az ingyenes jogsegély MSZP-módra?

„Ilyet ügyvéd nem ad ki a kezéből”

Volt ügyfele szerint 13 milliós kárt okozott neki a csepeli politikus

Kisikálták a miniszter-jelölt honlapját

91 hozzászólás “Gulyást visszahozták – ismét megvan a csepeli MSZP abszolút többsége” bejegyzésre

  1. Vica szerint:

    Szégyen, gyalázat, hogy nem sül le a bőr a képükről.

    Minek utána ügyvédhez méltatlan viselkedése miatt kizárták a kamarából, többeket megkárosított, az MSZP tárt karokkal fogadja. Még lejjebb züllesztik a pártjukat ezzel az alakkal? Van még hová? Mindig kiderül, hogy még van lejjebb is… Őszintén sajnálom azt az egy-két jóravaló, becsületes MSZP tagot, akik miattuk szégyenkeznek…

    Németh úr talán még most is élhetne, ha nem kellett volna visszafizetgetnie évekig a részére folyósított, de a kedves 3G által felhasznált pénzösszeget, s megvehette volna a gyógyszereit, s nem idegeskedett volna annyit…
    A tartozása töredékét ugyan visszafizette, de ki tudja, mi lesz a többivel és a többiekkel? Ilyen ember képviselhetné a csepeliek egy részét?
    Ez viccnek is rossz. Mi a csoda folyik itt Csepelen? Kedves uraim, vagy inkább elvtársak(?)! Igazán azt hiszik, hogy mindent megtehetnek???

  2. tóth mária szerint:

    Igen, sajnos ők mindent megtehetnek még ápr.11-ig! mi meg csak ájultan nézzük, és nem csinálunk semmit! mi lett veled Magyar Nemzet???????

  3. Zolika szerint:

    Rohadj meg Gulyás!

  4. Gigi szerint:

    Vica,
    a sokáig “rokkantnyugdíjasként” emlegetett Németh úr elhunyt? Nem hallottam róla…

  5. Gigi szerint:

    Admin,
    csak két szembeszökő javítandó az utolsó bekezdésben: MSZP-é; csevakos… Előre is köszi! 🙂

  6. Gigi szerint:

    A marakodás egyébként erős túlzás (mert akkor minek neveznétek a mainál sokkal harsányabb, személyeskedésig fajuló csatározásokat?), de hát aki ott sem volt, az úgyis innen tájékozódik, mert a TV-felvételt vagy lusta megnézni, vagy nem foghatja az adást, úgyhogy tényleg úgy tálaljátok a helyzetet, ahogy csak akarjátok. 🙁

  7. Gigi szerint:

    3G jelenléte egyébként gyomorforgató egy ilyen tökéletesen tisztázatlan helyzetben, több ember adósaként, egyetértek.

  8. Vica szerint:

    Remélem, nem bántottam meg a családját azzal, hogy ezt itt leírtam, de sajnos már nincs közöttünk, s tényleg úgy érzem, hogy a sok idegeskedés, a 3G féle ügye közrejátszhatott ebben.

  9. Gold szerint:

    Szia Gigi!

    Üdv neked a fedélzeten. Rég láttam tőled bejegyzést. (Lehet, hogy az én hibám.)

    Bár igazad van, de remélem, csak lesz valaki, aki tisztességesen beszámol itt is az önkormányzati ülésről. Te nem voltál ott? Tény, hogy több dologban nem értek veled egyet, de szívesen olvasnék tőled egy összefoglalót

  10. Zolika szerint:

    Tolvaj banda, húzzatok el Csepelről! Teljes felelősségrevonást!

  11. Gigi szerint:

    Vica,
    ez nagyon rossz hír, nemcsak az emberélet elvesztése miatt, hanem mert így 3G úgy érezheti, hogy már nincs kinek fizetnie, és talán ezért (is) jelent meg újra a közéletben. Gördíteni kell tovább a többi ügyet, felelőssége alól nem bújhat ki! (Ha emlékeztek, nekem is van közeli hozzátartozóm, akit 50 ezer forinttal károsított meg még ügyvédkorában, csak ő nem akar nyilvánosság elé lépni, ezért nem is citálható. Viszont gondoljatok bele: ilyen erővel még hányan lehetnek károsultak…) Attól mindenesetre óvva inteném a hirtelen haragúakat, hogy Németh úr halálát bizonyíték nélkül, csak sugallat gyanánt egyenes arányú összefüggésbe hozzátok a megbuktatandó szocialisták mahinációival…

  12. T. szerint:

    Kedves Gig!

    Bár ennél nagyobb veszteség, és fájdalom nem érheti az embert, mint ami történt, de 3g csak ne érezze úgy, hogy nincs kinek fizetnie! A dolgok nem állnak le, mert úgy gondolja, hogy töredéket fizetett abból az összegből, amit megítéltek!
    Én is megköszönném, ha senki nem kombinálna – nyilvánosan – a halálesettel kapcsolatban. Gondolni pedig bármit lehet, mindenkinek szíves joga! Illetve azt is megköszönném – előre-, ha egyes fórumozók nem a szokásos stílusukban nyilatkoznának erről az “esetről”. (akinek nem inge….)
    Előre is köszönöm!!!

    Ezen felül szégyen, és felháborító, amit megenged magának 3g. Avagy megengednek neki!

  13. Gigi szerint:

    Gold, kedves,

    nemigen volt olyan téma, ahol olyanokkal vitázhattam volna, akik nyitottak az érem másik oldalára, vagy amihez késztetést éreztem volna hozzászólni. De 3G mindig kihozza belőlem. 🙁

    És persze a testületi ülésekről szóló egyoldalú tudósítás is. Ma is ott voltam érdeklődő állampolgárként, és tényleg feltűnő volt a teljes létszám, különösen a várakozás, hogy mindenki befusson. Több, decemberben már leszavazott téma újra előkerült, Lénárdék le is vetették volna a napirendről. Nem sikerült, innentől kezdve mintha ott sem lettek volna, nem szavaztak ezekben az ügyekben. (Egyszer azért világítsátok meg, hogy miért jó nem szavazni tartózkodás helyett…)

    Kisstílű marakodásnak hívni azonban egy eltérő álláspontot nemcsak azért fals a részükről, mert tényleg nem huzavonásan, hanem kulturáltan ütköztek az álláspontok a fent jelzett, pályázati témában, hanem mert maga a Fidesz-KDNP ellenzék nagyságrendekkel többször bonyolódott valóban súlyos (és dedós) marakodásba az elmúlt hónapokban, mint az SZDSZ és az MSZP. Tehát a fenti minősítést erős csúsztatásnak ítélem. (Persze csak a saját szűrőmön keresztül.)

    Visszatérve az ülés eseményeire, a jelenlévő többség elérte, hogy mind a 4-5 újra előrántott témában (többnyire) olyan döntés szülessen, amilyent akartak. Ezt lehet vérlázítónak nevezni, én toleránsabban és reálisan azt mondom: bármennyire igazságtalan, ez a politikai játszmák játékszabálya. Ugye, nem gondoljátok komolyan, hogy az új hatalmasok másképp trükköznek majd?

  14. Gigi szerint:

    T.,
    igazad van: 3G-t már rég s…be kellett (és lehetett) volna rúgni! Vagy kiről-kiről mit tudhat, hogy még besározva is engedik szerepelni?!

  15. Vica szerint:

    Biztos vagyok benne, hogy 3G ezzel már réges-rég tisztában van, s abban is, hogy nem úszhatja meg a fizetést. Németh úr előrelátó, okos ember volt, bíróság elé vitte az ügyet, és megítéltek számára egy 3G által megfizetendő összeget. Az ügy hivatalos úton, a behajtónál van, a tartozást az örökösöknek vissza kell fizetnie! A törvény rá is vonatkozik!

    Mélységesen felháborító, sőt gyomorforgató, hogy egy kis pihenő után ez az alak visszatérhetett a közéletbe. Milyen vastag bőr kell ehhez? Abból akár már bakancsot is lehetne készíteni, ha elkezd hámlani…

  16. kispajtás szerint:

    Gold, a kedves, nemigazán nyitott az érem másik oldalára…, mint már tapasztaltuk egynéhányszor.

  17. Gordon szerint:

    Hát ideáig süllyedt a csepeli mszp, szdsz, és mdf.

  18. Iványi Gabi szerint:

    Jellemzi a csepeli mszp-t…hogy lehet Gulyást visszaengedni? Volt egy elhatárolódás…tőle!

    Mi lesz azzal az öreg nénivel? Megvárják, amíg Németh úr “sorsára” jut? Ki és mikor szab már gátat a kerületi mszp-szdsz rombolásnak? Ki állítja már meg, hogy Szenteczky minden pénz felett diszponál…
    Vica!
    A 8 év arra volt elég, hogy az ábrázatokon megvastagodjon a bőr!
    Tapasztaljuk! Becsületes párt….Podolákkal,Avarkeszivel az élen…
    Gulyás, Szenteczky, meg a többiek!…

  19. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Fórumozók!
    A Kt. ülésről tényszerűen.
    1. Erdősor uti lakótelep rendezési terv. Azért mert az SZDSZ-nek legalább javaslata volt a terv megváltoztatására még nem kéne koalíciót kiáltani. A mélygarázs és a parkolóház építés lehetősége kikerült a tervből. Bontásról és lakóparkról sem döntött senki. Nem is szerepelt ilyen sem a tervben sem a beterjesztett javaslatban.
    A Fidesz-KDNP frakció viszont még a nem szavazattól is tartózkodott kikapcsolták a gépüket. Nem először és nem utoljára a Kt. ülés során.

    2. Pénzes ládikó és a kulcsa.
    Arról kellett dönteni, hogy az oktatási és nevelési intézmények felújítása érdekében készíttet-e a testület egy vizsgálati anyagot arról, hogy a pályázati feltételeknek meg tud-e felelni az önkormányzat, s a határozati javaslat azt tartalmazta, hogy ennek végrehajtója és felelőse az Oktatási és Szolgáltató Intézmény vezetője legyen. Pusztán azért mert az ehhez szükséges összes információ és szakember gárda az OSZI-ban rendelkezésre áll. A munka elvégzéséhez egy forintra sem lett volna így szükség. Azzal a javaslattal nem értettem egyet, hogy ezt a feladatot a Csevakhoz delegálják. Ésszerűség és célszerűség okán. Az egyet nem értés nem marakodás. Tárgyszerű és tényszerű vita folyt. A többség meg döntött.
    Ami viszont érdekes.
    A bizottsági ülésen a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek mindegyike megszavazta az általam előterjesztett javaslatot. Sőt az Oktatási bizottságban Fidesz-KDNP, MDF, MSZP részvétellel 8 igennel a jelenlévők mindegyike. A Pénzügyi Bizottság Borbély elnök úrral együtt 4 Fidesz igen 2 MSZP nem szavazat mellett támogatta az előterjesztést. Az Ügyrendi Bizottság 3 Fidesz és 1 MSZP igennel szintén támogatta. A Tulajdonosi Bizottságban 1 Fidesz és 1 SZDSZ igen és 2 MSZP nem alapján nem kapott többséget az anyag.
    A mai Kt. ülésre már megváltozott a véleményük. Oly mértékben, hogy ki is kapcsolták a gépüket.
    folyt.köv.

  20. kispajtás szerint:

    Mi a fenének gép??? Csak az járt jól vele, aki elnyerte a megbízást a telepítéséhez.
    A vén szarok nem tudják felemelni a kezüket ennyi pénzért?

  21. Iványi Gabi szerint:

    Tesz annyit az mszp-szdsz…hogy joggal változik a vélemény! Körül kell csak nézni…minden nap kiborul egy mszp-szdsz bili….Az alattomosai..a hatalom-mámorosok, megérjük, hogy pitizni fognak a kerületi fidesznek: nem úgy gondoltuk, nem tehettünk mást, mi mindig is becsültük a fidesz javaslatait….

    Jussak eszetekbe! Eljön még ez a nap.

    Kispajtás!
    Fején találtad a szöget!…és nem a korszerű IT rendszerrel van bajom!

  22. Kál Károly szerint:

    Folyt köv.
    A 15-ös napirendnél “jelzőrendszeres önkormányzati agyrém” amit decemberben sem szavaztunk meg és most sem, most mégis átment, el lehet rá költeni a költségvetésből két év alatt negyvenmillió forintot. Kamrák a Kertvárosba, Királyerdőbe, sétányokra, Csillagtelepre leszavazva. Edig ha FIDESZ-KDNP frakció nem kapcsolja ki a gépet, és úgy szavaz ahogy erről vélekedett eddig, vagyis nemmel, akkor ez a javaslat nem megy át, sőt kivételesen most még a kamerák telepítése többséget is kapott volna.

    Slusszpoén.
    A 13-as napirend: Javaslat új integrált szociális városrehabilitációs pályázatban történő részvételre.
    Ezt a napirendi pontot Borbély frakcióvezető úr a Kt. ülés elején levételre javasolta. Meg is indokolta.
    A pályázat kb. egy milliárd forint beruházást jelenthet, a kiíró befogadása esetén a megvalósítás 2011 – re prognosztizálható. Viszont 300 millió forint önrész kell hozzá biztosítania az önkormányzatnak. Arra az anyagban nem tett javaslatot az előterjesztő, hogy a Kt. ezt honnan biztosítsa. Viszont az előkészítésre 37,5 millió ft-ot javasolt beállítani és elfogadni.
    A Képviselő Testület Fidesz,MSZP együttműködéssel megszavazta.
    Kivéve Németh Szilárdot és személyemet.
    Ez most akkor koalíció, mégpedig nagy koalíció? A ládikán és a kulcson senki nem marakodott.
    Ami furi ez ügyben az az, fogy Borbély Lénárd úr véleménye valamiért már megint, csak most sokkal gyorsabban megváltozott. Most is az ellenkezőjére.

  23. zed szerint:

    Igazán sajnálatos ami Németh úrral történt. Amennyiben valós az értesülés, azt javaslom a szerkesztőknek, kegyeleti okokból ne bolygassák tovább Gulyás doktor úr kapcsolódó ügyét.

  24. Iványi Gabi szerint:

    zed:

    Egyértelmű..ez az álláspont kedvez nektek!

  25. Manitu szerint:

    Zed, azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire alávalók vagytok. Bármi történik, nektek arra jó, hogy ne bolygassuk.

  26. Gold szerint:

    Giginek és Kál Károly úrnak köszönöm a beszámolót. ennek alapján már én is ki tudom alakítani a saját véleményem.

  27. Iványi Gabi szerint:

    hány embernek kell még az élők sorából távozni? a felelőtlenség miatt?
    ..és ezt büntetlenül lehet megtenni a párton belüli..(mszp)…és párton kívüli áldozatokkal?

  28. Manitu szerint:

    Kál úr, a rendezési tervek tudtommal éppen lehetővé tesznek beépítési módokat. Ha ez most lehetővé teszi pl. az ingatlanbontásokat és azt a lakópark építést, amit a vállalkozó akar, akkor arról döntöttek. Legalábbis én úgy tudom, hogy a vállalkozók oda még egy lakóparkot akarnak építeni. Nyilván nem szocializmus van már, és nem az önkormányzat épít. Tehát, ha egyszerűen és érthetően kell a dologról beszélni, akkor Kál úrnál bizony mégiscsak jobban fogalmaztak a fideszesek.

  29. admin szerint:

    Köszönjük Gigi a hibajelzést, javítottuk.

  30. Gordon szerint:

    Kál úrnak valóban sokat köszönhet Csepel. Meg is lesz érte a jutalma egyszer…

  31. Gordon szerint:

    De hol van csepeli? Tele lett bögrével a konyha?

  32. LB szerint:

    “Igen, sajnos ők mindent megtehetnek még ápr.11-ig!”
    Sajnos tévedsz! Nem április 11-ig, hanem szeptember végéig! 🙁

  33. Gulas szerint:

    Sajnálatos tény , de 3G szinte minden nap jelen volt a csepeli okmányirodában , mindig volt a jegyző úr aláírásával parkolási engedélye , de a paripája érthető okokból mindig máshol parkolt le . Roppant egyszerű a dolog , HÜLYÉNEK NÉZNEK MINKET! VEGYÜK MÁR ÉSZRE EMBEREK , ADDIG MÍG NEM TESZÜNK MEGFELELŐ LÉPÉSEKET , SAJNOS MÉG ENNÉL IS BIZARABB DOLGOKAT FOGNAK TENNI VELÜNK , EMBEREKKEL.

  34. trembi szerint:

    Vajon 3g házát mikor szállják meg a rendőrők?
    Vagy a végrehajtók?
    Vagy a behajtók?
    Illetve azok a személyek,akiknek még tarozik?!

  35. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Manitu!
    Önnek igaza van abban, hogy a rendezési tervek pontosan a beépíthetőség mértékét, módját szabályozzák.
    A jelenlegi rendezési tervben, pontosan meg van határozva, az, hogy intézményi szolgáltatás nélkül lakás nem építhető. Ebből eredően lakópark építésről beszélni nem teljesen helyes.
    Igaz, hogy nem szocializmus van, ( jobb is ) de, attól még a vállalkozó nem azt tesz, tehát nem azt épít amit akar. Az engedélyezési eljárásban az építési hatóságnak joga és kötelessége, hogy a vállalkozót a meghatározott keretek között tartsa, különben nem adhatja ki az építési engedélyt.
    Viszont ebben az új helyzetben a vállalkozó nem térhet ki az elől, hogy konkrétan megmondja, hogy a rendelkezésére álló keretek között mit akar építeni fejleszteni. És ez sem jelenti azt, hogy azt is teheti majd amit akar.

  36. Gordon szerint:

    Kál úr! Önnek hány mszp kampánybögréje van otthon? Mit szól az szdsz-mdf szövetséghez?

  37. Manitu szerint:

    Tisztelt Kál Úr!

    Ha figyeli a híreket, sajnos pont az van, hogy mindenki azt csinál, amit akar. Intézményi szolgáltatás nélkül nem építhető a lakópark? Majd lesz intézményi szolgáltatás, valamit kineveznek annak. Nagy dolog, láttunk már furcsa dolgokat itt Csepelen. Pl. hogyan tűnt el a részletekben kilencmilliárd forint. Mert ugye se uszoda se más bemutatható, normális és értelmes dolog nem épült belőle.

    Fel lehetett élni ezt a pénzt? Nem. Mégis felélték szinte észrevétlenül? Igen. Meg lehet ma bármit tenni Magyarországon? Igen. Akkor meg miről beszélünk?

  38. kispajtás szerint:

    Gold:
    Ugye, milyen nagyszerű blog ez a csepel.info, hogy innen gyűjtöd össze az információkat ahhoz, hogy kialakítsd a véleményed! 🙂
    Hogy te milyen nyálas/nyalós vagy… brrrrrrrrr

  39. Csepeli XXI szerint:

    “Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni.Gyurcsány Ferenc.”

  40. Kál Károly szerint:

    Kedves Gordon nekem egy sincs, Mármint kampánybögrém. Semmilyen. Egyébként mitől kampányolás az amit fórumozók kérdésére tényszerűen leírtam. Ráadásul mszp-és. Még csak nem is a véleményemet írtam. Csak azt amit mindenki láthatott tapasztalhatott aki ott volt.
    Ön elég gyakran ír véleményt itt a fórumon. Van véleménye, közli. Én nem tartom ezt se kampánynak. Ön is írja, elég gyakran, hogy ez a fórum azért van, hogy mindenki, aki úgy érzi megírhassa a véleményét.

    SZDSZ, MDF szövetség. Nem örülök neki.

  41. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Manitu!
    Akármit nem lehet intézményi szolgáltatásnak kinevezni. A jogszabály az ami meghatározza, hogy mi minősül annak.
    Tényleg nem épült uszoda és nem is az SZDSZ-es két képviselőn múlt, hogy nem épült meg.

  42. Gordon szerint:

    Kedves Kál úr szerintem Ön egy picit túlérzékeny. Csupán annyit kérdeztem, hogy van-e otthon bögréje, vagy nincs. Mert most sokaknak a bögregyűjtés lett a mániájuk. 🙂

    Köszönöm, hogy az MDF-es kérdésre válaszolt.

    Lenne még kérdésem: Ön szerint ki tehet róla, hogy nem épült uszoda Csepelen?

  43. Manitu szerint:

    Tisztelt Kál Károly!

    A sétányok valaha Csepel egyik legkeresettebb része volt az ingatlanpiacon. Én már akkor sem értem, hogy miért akarnak olyan zsúfolt helyre költözni olyan sokan, de mindegy. A kocsik egymás hegyén-hátán, túl közeli házak az utak mentén.

    A lényeg: ott már egy bölcsit vagy ovit teleépítettek házakkal, tovább fokozva a zsúfoltságot. Ha most telenyomják még az iskolai területet is valami sz@rral, küzjenek meg a szocik az egyébként többségében szoci lakókkal, miután döbbenten konstatálják, hogy csökken a lakásaik értéke!

    Ki akar majd egy tömegnyomorba menni? A sétányok szerinem már régen elérte azt a lakósűrűséget, ami még elfogadható. Persze én nem ott lakom, a lakók meg az MSZP-SZDSZ-t fogják vádolni, hogy lecsökken a lakásaik értéke, úgyhogy…

  44. fülöpke szerint:

    Hagyjátok már Gold urat! Az egész cirkuszt az ugratásotokra találta ki.
    Nagyon is tudja, mi volt az ülésen: minden alkalommal ott ül.
    Nem képviselőként.

  45. LB szerint:

    Hogy is mondták anno?
    Összenőtt, ami összetartozik! – Gulyás és az MSZP! 🙁

  46. Borbély Lénárd szerint:

    Tisztelt Kál Károly képviselő társam!

    Az említett előterjesztés kapcsán, ahol arról döntöttünk, hogy elinduljunk egy olyan pályázaton, ahol egy jelentős lakóövezet akár milliárdos nagyságrendben megújulhat, a következőket tudom elmondani.

    Levételre javasoltam az anyagot, valóban így történt, mert az ülés előtt kiosztásra került annak egy módosítása, amin semmilyen törvényességi jóváhagyás nem szerepelt és így zavarosnak tűnt. Viszont ez tisztázódott, jogilag rendben volt. A pályázati lehetőségről sürgősséggel kellett dönteni, hogy időben legyünk. Természetes dolog számomra, hogy támogatok egy olyan lehetősséget, amely következtében egy elszegényedett, szociálisan hátrányos csepeli terület új életre kelhet.

    Remélem a pályázat sikeres lesz!

    És még egy apróság: én is azt gondolom, hogy nem kevés az a 37,5 millió forint, amelyet keretösszegként az előkészítésre szavazott meg a testület. Remélem olcsóbb lesz! Ez kb. pont olyan nagyságrendű összeg, amelyet a TE céged kap évente az önkormányzattól különböző megbízásokra. Ilyen megbízás része volt pl. a Bokros utcai játszótér felügyelete. Ez a játszótér mára eltűnt. Vagy ilyen megbízás volt, amikor nem szavaztad meg a galvániszap elszállíttatását, aztán pedig a céged kapta meg annak őrzését havi 366 ezer forintért.

  47. Iványi Gabi szerint:

    Hoppá!

  48. Csepel-sziget szerint:

    Micsoda illusztris társaság…

  49. Kál Károly szerint:

    Kedves Gordon!
    Bögre ügyben ha poénnak szánta, egyetértek a mániával is. Egyezzünk meg. Jót nevettünk mind a ketten.

    Az uszoda ügyben nem szeretnék csak úgy csípőből rámutatni senkire. Inkább megpróbálom röviden leírni a történetet.
    2006. Északi pénzből befolyt kilenc milliárd. 2006. októberétől vagyok tagja a testületnek. Az szdsz javaslata az volt, hogy a pénz 50%-t tartalékoljuk, és olyan pályázatok önrészének fedezetét biztosítsa, melyekkel ezt meg lehet többszörözni a fejlesztések során.
    2007. eleje. Megszületett a döntés legyen uszoda. A Főv.Gyógy.Zrt.-vel közös beruházásban a Csepeli strandon. Erre 400 milla el lett különítve.
    2007. nyara Eljutott hozzám az infó a FHGY Zrt. szívesen eladná a strandot, mert szüksége van fejlesztési pénzre. Javasoltuk (SZDSZ) vegyük meg, hogy ne magán kézbe kerüljön, de csak a vízkivételi joggal együtt. És akkor fejlessze Csepel a strandt, uszoda, élményfürdő stb. Másfél milliárd bruttóval indított az FHGY, de ennél olcsóbban is meg lehetett volna venni. Végül nem kellett. Indok nem gazdaságos a strand.
    Időpontot nem írok, mert most pontos dátumot nem tudok leírni, a folyamat viszont tényszerű.
    400 millió vissza az északi tartalékba, strand fejlesztés és strandon uszoda kifújt.
    Újabb ötlet: Kisdunaparti telkek fejlesztése strandtól északra felfelé kisduna öbölig. Projekt, telkeket eladni, befektető fejleszt, uszodát, élményfürdőt, szállodát épít. SZDSZ álláspont, telkek nem eladók, max. tartós bérlet lehet. Terület beépítése csak úgy, hogy a lakosok részére is biztosítva legyen a szabadidő kellemes eltöltése. Huza-vona, lakossági ellenállás, projekt kifújt.
    Új ötlet: SC területén legyen uszoda. SZDSZ álláspont: legyen ha lehet.
    Projekt: befektető épít, önkormányzat bérel és a végén nem kap semmit.
    SZDSZ álláspont: ha az önkormányzat fizet a futam idő végén az önkormányzat tulajdonába kerül az uszoda.
    Huza-vona cirkusz. Népszavazási kezdeményezés, az SZDSZ akárhányszor került naprendre ez a kérdés a népszavazást mindig támogatta.
    Végül nem lett népszavazás és uszoda sem lett.
    Elérkeztünk a mához. A hegyek egeret se szültek.

  50. Kál Károly szerint:

    Kedves Lénárd!
    Te is tudod, hogy amit leírsz az lehet hogy jól hangzik, csak nem egészen úgy van ahogy állítod. Ha nincsenek érveid, akkor felteszed ezt a lemezt.
    Tőlem még csak érveket és tényeket halhattál a testületi üléseken és máshol is.
    Ma is Te kezdted az állítólagos marakodással és a ládikóval meg a kulccsal.

  51. Csepel-sziget szerint:

    Lénárd vagy Károly… Lénárd vagy Károly, Lénárd vagy Károly! Valamelyikük nem mond igazat!

    Lénárd a belső íven próbál elmenni Károlynak, a liberális versenyző azonban nagyszerűen zárja a szöget. Kerék a keréken, s már csak pár kör van hátra. Ez itt a 6. “magyar nagydíj”, a versenyzők 1990 óta négy évente mérhetik össze tudásukat élesben…

    Na de hova tűnt Németh Szilárd, hova tűnt Németh Szilárd?

  52. Kál Károly szerint:

    Végül egy közmondást idéznék:
    A hazug ember tragédiája nem az, hogy neki nem hisznek, hanem az, hogy ő nem képes hinni senkinek.

  53. zutyó szerint:

    T. Kál úr!

    Téved! Szerintem ua.-ok írnak ide is (nem a kommentekbe!), akik a Csepel Újságba. Csak itt más a szél. Egyszer saját szememmel láttam, hogy a Csepel újság főszerkesztője beszélgetett a Fidesznyikekkel.

  54. Csepel-sziget szerint:

    S ha már itt tartunk, nagyon úgy tűnik, hogy “az SZDSZ autója lelassult és végleg kiállni kényszerült a versenyből!”

    Istenem, Palik Lacit választási kommentátornak!

  55. Csepel-sziget szerint:

    Kál úr! Önök beszélnek hazugságról? Még egyáltalán van a képükön bőr leírni ezt a szót? 8 éven keresztül megvezettek egy egész országot “reggel, éjjel meg este!”
    Ez most nem volt egy jó kör, úgy érzem.

  56. Vica szerint:

    Kedves Kál Úr!

    Ha jól értettem, amit leírt, mindazon tervek, melyekhez fel lehetett volna használni az Északi pénzből befolyt 9 milliárdot, egymás furkálása miatt szépen kútba estek.

    Tehát megvan a pénz!!! Mostanra mennyire kamatozott? Ha mégis hiányzik belőle, akkor hová került a hiányzó összeg?

    Úgy gondolom, ezek fontos, a csepeli lakosságot igencsak érintő kérdések.

  57. csepeli szerint:

    Na, kimerült a Deme-téma, most megint elő lehet ráncigálni Gulyást, pár hétig ezen a gumicsonton fogunk rágódni.

    Mi a meglepő abban, hogy Gulyás elment a képviselő-testületi ülésre? Egyéniben választották meg, nem listán jutott be! Pártállástól függetlenül képviselő marad, az MSZP-nek nincs is rá jogi lehetősége, hogy a képviselőségtől megfossza, hiába lépett ki az MSZP-ből!

    Elég szomorú, hogy helyi szinten sem tudnak a kerület érdekében a pártok összefogni, csak a kakaskodás megy. A Fidesz Csepelen is a “minél rosszabb, annál jobb” elvét alkalmazza.

  58. Manitu szerint:

    csepeli, tedd hozzá, hogy Gulyás ma is az MSZP frakció büszke tagja, és feltehetően az MSZP is nagyon büszke lehet rá, hiszen a fővárosi bizottságban nem életfgytig és nem is a választásokig tart a bizottsági tagság – ha a párt úgy akarja.

    http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=20021105-kozgy-bizottsagok#A13

  59. Csepeli XXI szerint:

    ”Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

    Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a maga biztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

    Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

    Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött – mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még – öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a picsába ezzel. Gyerünk előre.

    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák – ismeritek.

    Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kibaszott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

    Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

    Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

    Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

    Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, bassza meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat.

    Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új …ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort…

    …nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ….. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

    Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

    De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.

    Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

    Gyerekek!

    Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

    ——————————————————————————–

  60. nagyapó szerint:

    Kál Károly, ahogy a kínaiak mondják, elvesztette arca fényét, amikor szociból szadeszes lett. Így ő „ellenzéki”.
    Az önkormányzati szavazásoknál látható, hogy a polgári oldal semmilyen pénzügyi előterjesztésnél nem szavaz, mert nem akar a „kaptárban” kikötni, mint több, szocik vezette önkormányzat képviselője.
    Remek ötlete a szoci képviselőknek, hogy indítanak különböző terveket, amelyek az ott lakókkal nem lett egyeztetve (bolsi szemlélet, „mi megmondjuk, nektek mi a jó”), de komoly pénzeket lehet elkölteni az előkészítésre, a tervezésre, módosításra. Erre el lehet költeni 50-100 mFt-ot. Ebből sok pénz ledörzsölődik.
    (Apropó csepeli! Hová tette a BKV igazgatónője a hiányzó 30-40 mFt-ot? Csak nem a pártkasszába került?)
    Szerintem a polgári oldal ezt akarja elkerülni, megakadályozni.
    Hajrá a 2/3.ért!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  61. Gigi szerint:

    zutyó,

    olvastál Te itt CSÚ-t dicsérő, vagy akár csak megtűrő cikket? Nos, max álmodtad. 🙂

    Az indokod meg egy vicc: miért ne beszélgethetne egymással egy főszerkesztő és egy politikus? (Bárcsak gyakrabban tennék, kevesebb gyalázkodást kellene itt végighallgatnunk!)

    Ha a pártszínük is fontos, olvastál Te manapság CSÚ-t? Már dől belőle a Fidesz-kampány (is).

  62. hehehehe szerint:

    mi lenne ha az uszodát a szent imre téren építenék fel. normálisan be lehetne építeni a bkv végállomást. akár úgy is, hogy a közlekedési funkció megmarad, vagy már most érdemes elköltöztetni a rákóczi út, és a tehermentesítő út közötti területre, az ady-budafoki út magasságában, a majdani híd csepeli lábához. a 3-as villamos is ott fog jönni egyszer 🙂

    ma is gyalog átvágtam a ‘belvároson’, rengeteg üzlet bezárva, vagy kiadó tábla rajta. csepel szinte teljesen alvósáros jellegű lassan. nincsenek jelentős közintézmények, irodaházak, nincs belváros (hiába hívják annak). így forgalom sincs. ahol átszállási lehetőség van, és csúcsforgalomban sokan megfordulnak, ott megy a biznisz, de 100méterrel arrébb már nem.
    majd a városban…úgyis oda megy a többség iskolába, dolgozni.

    ha csepel önálló lenne, idővel ezen is lehetne változtatni. pl normális közlekedéssel, normális építészettel idecsábítani 1-2 céget. egy önálló csepelnek lehetne saját kórháza, saját felsőfokú intézménye. (kissé nyugatabbra úgy gondolják, hogy egy várost az tesz várossá, ha van saját főiskolája/egyeteme). a kórház és a főiskola is rengeteg diplomás és adminisztratív munkahelyet jelent, ami cégeket is vonzna.

    miért kéne beletörődni, hogy csepel páriahkerület a nagy budapesten belül? miért nem a rákóczi út épült ki úgy, mint az üllői út, vagy a váci út? miért nem kapott még tizedannyi esélyt sem, mint amazok?

    el kell szakadni bp-től, és elkezdeni dolgozni csepelért.

    jah, csepel megyei jogú városként, és budapest tőszomszédjaként simán lehetne pest megye székhelye (most Budapest az). ide lehetne hozni sok közintézményt. megyeháza, megyei közgyűléseket itt tartani, pest megyei bíróság stb stb.

    az önálló csepel sikerre lenne ítélve. minden szempontból jobb lenne, mint budapest lesajnált páriahkerületének lenni

  63. hehehehe szerint:

    hévet a belvárosi szakaszon levinni a kéreg alá és a szintbeli kereszteződéseit megszüntetni, rákóczi utat 2×2 sávosra alakítani, és akkor a Kossuth Lajost az SZTK/McDonalds vonalától a Szent Imréig sétáló utcává alakítani.(vagy akár az ady endre utcáig)

    az elkerülő út és a hév kéreg alá vitelével felszabaduló rákóczi út lenne csepel új ütőere úgyis. a buszok is ott közlekednének, közvetlen kapcsolatot kialakítva a HÉV-vel. (ezért kell áthelyezni a BKV végállomást is ide). 1-2 járat menne a táncsicson, a többi a rákóczin.

    a kossuthon a csúnya ‘üzletközpontokat’ le lehetne bontani, és egy normális sétálóutcának megfelelő épületegyüttest odatenni. vagy átalakítani, de úgy, hogy mindenképpen zöldterület legyen a tetején.

  64. LB szerint:

    hehehehe!

    Attól tartok, ez a hajó már ’94-ben elment! 🙁

  65. Gigi szerint:

    …és lőn reggel, és hehehehe felébredt… 🙂

  66. Vica szerint:

    Kedves Csepeli!

    Ha Gulyást egyéniben választották be, s közben elkövetett egy sor erkölcstelenséget, amiértis kizárta az ügyvédi kamara a soraiból, s azóta a csepeli lakosság azon része, akik értesültek a disznóságairól felháborodva követelte, hogy szedje a sátorfáját és lépjen ki a közéletből, még mindig képviselő.
    Ki a fészkes fenét képvisel? Nem szégyen ez a képviselő testületre nézve? Ha az ügyvédi kamara – tudván, hogy hosszú évek munkája kell ahhoz, hogy valaki az egyetem elvégzése után ügyvédként praktizáljon – megvonta tőle a jogot, hogy a továbbiakban a szakmájában dolgozzon, hogyan lehetséges, hogy egy képviselő testület ilyen esetben nem írhat ki a körzetére új választást?
    Nincs a képviselőknek etikai kódexe, ami szerint önként fel kell állnia az asztal mellől, ha vét a jó erkölcs ellen, és másokat megkárosít? (Azt már meg sem kérdezem, hogy magától miért nem jutott eszébe…)
    Lehet, hogy akkor más pártok képviselői, esetleg egyéniben induló másik párt tagja kerülhetne a testületbe, s akkor hiányozna egy fő az MSZP mellett testületi ülésen szavazók közül?

  67. Gigi szerint:

    Minden bizonnyal ez van a háttérben. 🙁
    A magyar demokrácia (de lehet, hogy máshol is így van ez) olyan faramuci, hogy maguk az elégedetlen választók sem kezdeményezhetik a saját képviselőjük távozását, olvastam a neten keringő köztársasági elnöki hivatali válaszlevélben. A hatályos jogrend szerint négyévente nyilváníthatunk akaratot.
    Ettől függetlenül léteznek politikai módszerek a távozás kikényszerítésére: ahogy mondod, ha lenne bőr a képén, az már rég lesült volna, vagy a t. kollégái meneszthették volna. Vajon miért nem tették? Miért maradt alul markáns ellenvéleményével BSZT és SZJ?

  68. bátor szerint:

    GULYÁS TŰNJÖN EL!
    GULYÁS TŰNJÖN EL!
    GULYÁS TŰNJÖN EL!
    GULYÁS TŰNJÖN EL!
    GULYÁS TŰNJÖN EL!
    GULYÁS TŰNJÖN EL!

  69. zed szerint:

    De bátor itt valaki! 😉
    Gulyás ne menjen tanúskodni?

  70. Iványi Gabi szerint:

    zed:
    ellene tanúskodnak…sokan!

  71. Vica szerint:

    Kedves zed!
    Az elmés, kitérő megjegyzésedet már több ízben olvashattuk… Látszik, hogy politikus vagy, ugyanis csak arról írsz, ami az érdekedben áll. Nem hiszek benne ezek után, hogy egyszer színt vallanál, mi a véleményed arról, hogy egy politikustól, aki olyan helyzetbe hozza magát, mint Gulyás, mi az elvárható magatartás, mégis megkockáztatom megkérdezni tőled.
    Amennyiben méltatnál arra, hogy válaszolsz, kérlek, próbáld őszintén és egyenesen megtenni azt, talán sikerül. (Majd drukkolok érted. 🙂 )

  72. zed szerint:

    Vicuska drága! Nem vagyok politikus.
    Véleményem szerint lelkiismereti kérdésről van szó. Ha Gulyás doktor lemond, azzal elismeri az ellene felhozott “vádak” valódiságát. Nem kötelezhető arra, hogy tisztázza a szerepét egyes -nem a közéleti tevékenységéhez kapcsolódó- ügyekben, az elvárható erkölcsi minimumnak eleget tett azzal, hogy kilépett a frakcióból, felfüggesztette a párttagságát, valamint nem indul újra a következő választásokon.

  73. Vica szerint:

    Kedves zed!
    Persze, nem kötelezhető, s hogy is vitatkozhatna “szegény” a tényekkel, amikről pontosan tudja, hogy megtörténtek…

    Valójában a kérdésemre, mi szerint mi az elvárható magatartás egy politikustól, aki ilyen helyzetbe hozza magát, nem válaszoltál. 🙂

    Ha nem lennél politikus, az nagy hiba lenne (hacsak nem Te vagy a kedves 3G), ugyanis hogy politikusi vér csörgedezik az ereidben még a net-en keresztül is nyilvánvaló (s ami még nem mellékes, jó megélhetést ad, s a legkényesebb helyzetekben teljes vállszélességgel melléd állnának 🙂 ).

  74. Vica szerint:

    Szóval nem az erkölcsi minimumról beszéltem, hanem az elvárható magatartásról. Számomra a kettő nem ugyanaz…

  75. zed szerint:

    Köszi, Vica, ezt bóknak veszem. 🙂 Gondolkodtam rajta, hogy politikai pályára lépek, talán a választások után belevágok!

  76. Vica szerint:

    Ne késlekedj! Ekkora veleszületett tehetséget parlagon hagyni vétek! 🙂

  77. hehehehe szerint:

    LB: 93ban volt a népszavazás.

    miér tment volna el? lehet megint népszavazást tartani, azóa sokminen változott, és hátha megjött az emberek esze.

    93ban demszkí midnent megígért. gerincutat 96ra, ami akkor a soroksári és az m0 közötti, 2×2 sávos, lámpa nélküli, szintbeli kereszteződés nélküli utat jelentettt volna.

    aztán ezt alhalasztották, és helyette lett betervezve az elkerülő út. az is addig húzódott, mire fogták, az elkerülő utat átnevezték gerincúttá, a grincutat pedig el is felejtették.

    és az elkerülő út sincs még kész… 17 év alatt.

    17 év alatt sikerült építeni egy szaros plázát a lehető legrosszabb helyre.

    vagy nézzétek meg mik épülnek a rákóczi úton? azok egy fasza városrndezési terv, normális városkép elemei?
    talán még a MURUS ház, ami elfogadható, de legalább a közértet lebonthatták volna, hogy néz az ott ki? vagy ami a kugli söröző helyén épül? az a csepel korzó ami 10 éve odaépült? vagy a pláza hátulja?

    csepelen a rákóczi útból kell ‘főutcát’ csinálni, nem a Kossuth lajosból. HÉVet a kéreg alá, ady-rákóczy-budafoki comópontot felszabadítani, és csakis neves építészek által tervezett, rendezett, 21. századi környezetbe illő épületek felépítését engedélyezni. nem hagyhatjuk ezt a vadkeleti szemléletmódot, mert az egész rákóczi út egy hányás lesz így azután is, hogy a régi, elbontandó épületek helyére mindenféle nyerészkedő politikusok és vállalkozók mutyijából csupa szart húznak fel oda.

    irodaházak, szálloda, megyei közhivatalokm színház, iskola – rengeteg fontos dolog találhatna helyet ott magának. sőt, a hév végállomást megszüntetve,és az egész területet az erdősorig letarolva, egy hatalmas ingatlanfejlesztést lehetne végrehajtani a rákóczi-állomás tér-kossuth-erdősor közötti területen. víztorony tetejébe pedig kilátót és kávézót kalakítani. azt nem értem, miért nem lehetett már az átkosban gondolni erre, és a műszaki funkciót a turisztikaival összekötni?

    a viztornyok.hu-n van egy képsorozat. vagy 100 kép csepelről a víztorony tetejéről fényképezve. miért nincs ez a lehetőség kihasználva?

    de azt sem tartom elképzeéhetetlennek, hogyha azon a területen megvalósulna egy ilyen fejlesztés, a víztornyot is le lehetne bontani, és előírni az ingatlanfejlesztőnek, hogy minimum 50m magasságú épületet húzzon fel a HÉV végállomás helyére, és annak a tetején létesíthető egy u.akkora víztartály.

    persze, lehet most jönni, hogy ez csak álmodozás. lehet. nekem van vízióm csepel egy lehetséges jövőjéről. nem holnapra lesz ez így, és az is lehet, hogy soha. ha meg se próbáljuk, akkor biztos így lesz.

    de én felismerem, hogy micsoda potenciált rejt az, hogy egy 100-200ezres városként, egy EU-s fővárossal, egy ‘világvárossal’ egybeépülve, mégis önállóan létezzünk,és micsoda csapást jelent a budapesti külső kerületi alárendelt lét. 60 év Budapest elég volt, főleg 20 év demszkyvel.

    Csepelnek el kell szakadnia Bp-től, és Pest megye legnagyobb, megyei jogokkal is rendelkező városává, és megyeszékhellyé kell válnia. csak így lehet csepel sikeres, különben maradunk egy lesajálnált, elhanyagolt köpet kerület.

    UI: vki mondta itt múltkor, hogy a Fideszesek ezt nem támogatnák a várható eredmények tekintetében.
    én jobboldali ember vagyok, és az MSZP-SZDSZ-t természetesen nagyon nem szeretem, de pártállástól függetlenül minden csepelivel össze tudok fogni, ha Csepel önállóságáról, ésjövőjéről van szó. mindenkivel.

  78. hehehehe szerint:

    közben felvetődött bennem a következő (először csak a fideszes jelölteket, Borbély vagy Németh urat akartam megkérdezni, de inkább válaszoljon minden párt részéről valaki, a következő kérdésekre

    1. személyesen támogatnák-e Csepel önállósodását – egy 100-200ezres EU-s nagyváros, az ország 3.-4. legnagyobb városának polgármesteri/közgyűlési képviselői széke jobb pozíció, mint egy lesajnált külső kerület helytartója lenni.(ez a véleményem a jelenlegi kerületi polgármesteri funkcióról)

    2. személyesen támogatnák ugyan, de pártjuk Budapesttel kapcsolatos politikájába nem fér bele egy csepeli önállósodás, ami végül mondjuk elvezethet Bp karcsúsodásához. (ha újpest és mások is vérszemet kapnak)

    3. pártjuknak nincs kialakult álláspontja erről a kérdésről, és a lakosokra bízná a döntést.

    4. egy erről szóló, civil kezdeményezésű helyi népszavazási kampányban támogatnák, támadnák vagy közömbösek lennének? tehát lenne-e ellenkampányolás, populista-demagóg igérgetések, mint tette azt demszky 93ban.

    erre kérném ha válaszolnának.látom, hogy Borbély Lénárd, Kál Károly, Gulyás úr és mások is szoktak ide írni, tehát hanem nagy kérés, ugyan fejtsék már ki személyes álláspontjukat a kérdésről, és pártjuk álláspontját is meséljék el. havan jobbikos, vagy ne adj isten van LMP és MDF a kerületben, az ő véleményük is érdekel.

    előre is közzönöm

  79. Vátesz szerint:

    Hehehehe! Felteszem neked a szokásos kérdésemet, kikből állna az a 100-200ezres EU-s Csepel lakossága, általában Gordontól szoktam kérdezni, mert nekem egyáltalán nem mindegy. A csepeliek rettegnek, hogy elvesztik a budapesti bérletet, pedig itt van helyette a Budapest-bérlet, ugyanis sokan kiköltöztek, akiknek van akkora érdekérvényesítő képességük, hogy lassan lesz azonos árú környéki+BP. bérlet is.
    Ha valaki nagyot akar, az ne csepeliként akarjon nagyot, hanem magyarként, van élet az Únión kívül is, s lehetne Csepel egy Únió utánni regionális államszövetség központja is (Szent Korona Országai, kifejezetten Gordon bosszantására), erre Észak-Csepelen van elég hely.

  80. hehehehe szerint:

    északcsepel be fog épülni, és biztos nem külvárosi jelleggel. A dűlőkre is elvileg van már rendezési terv. legalábbis 10 éve volt, azóta sem történt semmi, pedig ott egy új városrész épülhetne ki.

    másrészt csepel önállósodása után a felsőtagi lakosokat is rá lehetne venni egy kis népszavazásra, hogy csatlakozni akarnak-e csepelhez, vagy maradnak miklósnál. úgyis csepellel van egybeépülve, miklós onnan kurvamessze van.

    így a határ az m0-s vonala lenne. így asszem egy önálló csepel, megfelelő fejlesztések megvalósulása esetén 1-2 évtized alatt elérné ezt a lakosságot.

    a többi idiótaságodra nem kívánok reagálni.
    na jó, csak egyre: miért vesztenék el a budapesti bérletet? szenilisek? vagy szórakozottak? 😀
    a bkv attól simán maradhat, mint szolgáltató. vagy szted az a diósdi, aki 113-assal, vagy 13-assal jár, nem vehet budapesti bérletet?

  81. Vátesz szerint:

    Arra az idiótaságomra azért válaszolhatnál, kik lennének ennek a Csepelnek a lakosai, vagy te vagy Gordon második énje, s erre nem is kívánsz válaszolni?

  82. Nagyapó szerint:

    csepeli, baniko21, bolemann lajos, zed, katka!
    Valahogy nem látom a hozzászólásokat a “gulyás partihoz”! Jó lenne, válaszolnának néhány kérdésre:
    – Gulyás állítólag kilépett az MSZP-ből. A párt törölte?
    – ha Gulyás nem tagja az MSZP-nek, miért ül a frakciójuk közepén?
    – ha Gulyás igazolatlanul nem vett részt a üléseken, miért nem vonta meg a polgármester a tiszteletdíjat (tiszteletdíj Gulyásnak? hm)? Csak nem Hunvald módszer, “szegénynek élni kell valamiből”.
    – ha Gulyás nem tagja az MSZP-nek, miért ül a fővárosi MSZP frakcióban? Ott is mer hiányozni?
    Kál Károly úr, nagyon ügyesen, a témához nem szólva (mi kutyánk kölyke), indította kampányát. “Ögyes”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  83. zed szerint:

    Én úgy tudom, Gulyás doktor szünetelteti a párttagságát, tehát nem törölték a tagnyilvántartásból.
    Nem tök mindegy, hol ül valaki a kt. ülésein? Ez nem ált. isk. alsó tagozat, kéremszépen! Egy ember miatt boruljon a megszokott ülésrend?
    Mi a helyzet azoknak a képviselőknek a tiszteletdíjával, akik negyedóra után távoznak a kt. ülésről?
    Az utolsó előtti kérdést Borka-Szász frakcióvezető úr már megválaszolta egyszer itt a csepel.info-n.
    Kál úr igenis a cikk témájához szólt hozzá, Gordon jött a kampánybögrével, meg az MDF-SZDSZ együttműködéssel.

  84. zed szerint:

    Létezik fideszes bögre is! 😉 Bár jelenleg nincs készleten:
    http://www.fidesz.hu/index.php?Shop

    “A termékek többsége bőven kijön 500 forintból, ennyi pénzért többek közt sapka, sál, bögre, poháralátét, karkötő, egérpad és öngyújtó közül lehet válogatni. A legolcsóbb a a Fidesz-matrica, ami csupán 30 forintba kerül. A Bayer Zsolt publicista által jegyzett, 5000 forintos A Nagy Fideszkönyv-ért már mélyebben zsebbe kell nyúlni, az internetes bolt legdrágább áruja pedig a narancssárga, Fidesz feliratú polár felső, amiért 5800 forintot kell fizetni.”
    http://www.origo.hu/itthon/20061127fidesz.html

  85. Gordon szerint:

    Ezek megvásárolhatók és nem a bérkommentelők kapják őket, mint ti.

  86. zed szerint:

    A megvásárolható cikkek egy része ajándéktárgy!
    http://www.fidesz.hu/index.php?Shop&Csoport=2

  87. hehehehe szerint:

    vátesz: hogyhogy kik lennének a lakói? há a 100ezer kínai, akikért cserébea gonosz zorbán eladta az IMF hitelt…
    vagy izraeli telepesek. esetleg osztrák-holland földbirtokosok. de még az is lehet, hogy a szlovákok lassan kinövik rajkát, és egész csepelig felvásárolnak minden lakást…

    jah, 89ben már németh miki is mini-hongkongot akart ide 😀

    ezért írtam, hogy idiótaságra nem válaszolok.hogyhogy kik lennének? magyar emberek, magyar állampolgárok.

    tudod, vannak ilyen természetes folyamatok, aminek eredményeként nő vagy csökken egy település lakossága.

    Gordonhoz meg mi közöm? még csak nem is ismerem az ő álláspontját.

  88. T. szerint:

    Kedves Zed!
    Szégyen, hogy nem páros lábbal távolították el 3g-t az MSZP-ből, csak “szüneteltetik”! Legalább a látszatra adnának, és addig ne ült volna vissza a székébe, míg nem rendezi dolgait, és ki nem fizeti az összes tartozását mindenkinek! (Tudom, erre az lenne a válaszod, hogy függetlenként ül a székében! Persze, mi pedig végtelenül naivak vagyunk!):-)

    Szomorú az is, hogy míg 3g vígan él, az általa megkárosított embereknek egyre rosszabb a helyzetük. 🙁 (Nem csak az anyagilag).

  89. Öreg halász szerint:

    Kedves T!

    Gulyás Gábort nem szüneteltetik: furcsa “szüneteltetés” az, hogy minden bizottsági helyét, pozícióját megtartotta, és továbbra is a budapesti MSZP frakció tagja.

    Gulyás a mai napig MSZP-s.

  90. kocsis.tamas szerint:

    Matolcsy györgy képviselő úr nem vádoltam ha nem segítségét kértem ö
    is Fidesz-kdnp tagja vagy nem a Fidesz és Orbán Viktor miniszter elnök
    úr nem teszi meg a ápolási dij-ba le irt kérésemet akkor kérdezem a… Bővebben
    fidesz-kdnp választó polgárok nem kapnak ápolási díj emelést a
    Fidesz-kdnp választó polgároknak nem kéne jobbá teni
    életkörülményeit… Bővebben
    a Fidesz válástópolgárok nem érdemlik meg hogy a ápolási díj
    módosítást Orbán Viktor és Spaler Endre 13ker fidesz-kdnp ország
    gyűlési képviselő és a egész fidesz-kdnp frakció 2.3mada támogassa és
    Magyarország tejes lakossága gyógyulhatsson szociális helyzete javulhat.
    hiszen a szavazatuk az jó volt ügye. akkor most elvárnak egy kis
    jutalmat egyenes beszéd ahogy Sanyi Tibor ország gyűlési képviselő
    mondja különben is Orbán Viktor miniszter elnök úrnak szól a nyílt
    levél és a fidesz-kdnp szavazok is kíváncsiak a válaszra segíti e őket
    a fidesz-kdnp akit kormányra jutott és Magyarországon 2010.07.15én
    Magyarországon kormányon van nem kell a gyűlölet keltés nem jó ez
    senkinek foglalkozunk a probléma megoldásával elég a gyűlölet
    politikából remélem Orbán Viktor miniszter elnök úr 100.000ezer ember
    akik ápolási díjat kapnak 22.800ft átlátja a helyzet nehézségét és a
    baloldali pártokkal együtt szavazzák meg a parlamentbe és egyenes
    válasz nem az lenne hogy nincs rá pénz meg majd 2012be visszatérünk rá
    a pénz értéke romlik a 22.800ft nem változik csak a villany számla
    lakbér élelmiszer árak ha a fidesz-kdnp 100ezer emberen nem tud
    segíteni mit várjon a többi tízmillió ember magyar országon a
    következő 4évbe. a MSZP-jobbik lmp. választópolgárok fidesz-kdnp
    vállásztó polgárok várják a egyenes választ úraim tiszteletem Kocsis.
    Tamás 2010.07.15 kelt.

  91. kocsis.tamas szerint:

    Tisztelt Orbán Viktor miniszter elnök Úr > Azzal a kéréssel fordulok
    ónhoz hogy az ápolási díj törvény > módosítását segítse 22.800ft
    alapszintű ellátási formát meg emelni > ami kettő dologból ált. össze
    az egyik hogy a 22.800ft -ról emeljék fel > a mindenkori minimál
    nyugdíj kétszeresére 57ezer Ft -ra és 8 órás fő > munka időnek
    számítson de ne csak a nyugdíjas évekbe hanem ügy hogy > mint aki
    reggel 7töl 3ig dolgozik a másik meg a mini bár bére émelyék > fel
    71.000ft-ra 22.800ft-ból szinte lehetetlen meg élni > 60.000ezer ember
    kap ápolási díjat > élelmiszer 25% áfára hivatkozva a gáz víz villany
    > lakbér antenna áramról nem is beszélünk de a miniszteri fizetések >
    államtitkári fizetéseket a Fidesz kormány az elsőként emelte mit >
    várhat az a 60.000ezer ember Magyarországon legyen pártol semleges aki
    > 22.800ft alap szintű ápolási díj -ból kel megélnie Magyarországon >
    nincs még egy olyan szegény csoport aki 22.800ft kap egy hónapra most
    > csak az ápolási díjról 60.000ezer ember társam megélhetése
    élelmiszerhez jutása > Fidesz kormánytól várnak meg oldást és előre
    lépést az ápolási > díj ügy be 2.3harmados győzelmet szerzet és a
    vállásztó polgárok > bizalmát élvezik és az emberekért felelősséggel
    tartozik a Fidesz > kormány úgy a minta beteg ápoló a beteg irányt >
    kevés hogy át is menyen az ápolási díj törvény a parlamenten kérem
    hogy az egész Fidesz frakció támogassa kérésem > az első lépés lehet a
    választópolgárok élet körülményeinek javításán > Orbán Viktor
    miniszter > elnök úrhoz megértő segítő embertársa találnak én hiszem
    és bízom > benne hogy szavaim és kérésem megértő fülekre talált
    azoknak az embertársaim és embertársaink ért > akik ilyen nehéz
    körülménye körött ápolják beteg lebénult agyvérzéses > végtagját
    elveszítő szívbeteg cukorbeteg szellemi fogyatékos beteg >
    embertársaikat családtagjaikat tisztelettelés jó munkát kívánva a >
    következő 4 évre > > Tisztelettel a nyílt levelem fontosságára Orbán
    Viktor miniszterelnök úrtól személyes választ kérek köszönettel Kocsis
    Tamás >Spaler Endre országgyűlési képviselő bizonyosan közben jár
    Orbán Viktor miniszter elnök úrnál és az angyal földi lakosok nem
    maradnak hoppon és nem 5évett kell várni hogy levél tartalma a Fidesz
    KDNP 2/3-dal elfogadja vagy szoba sem állnak 100 000 emberrel mert
    csak 3 millio nyuger számít nekik kérdezzük Szanyi Tibor azt mondja
    egyenes beszéd és nem hallgatás de minket most csak az eredmény
    érdekel de gyorsan ahogy Orbán Viktor mondta a visszaszámlálás
    elkezdődött 22.800ft-ból megélni lehetetlen főleg ha beteg család
    taghoz 3öránként haza kell menyi és mellette dolgozni lehetetlen a
    13ker be menyi Fidesz-KDNP választópolgár van aki 22 800 Ft ápolási
    díjat kap kérdem értük is küzdök és teszek nem hagyom őket cselbe
    nekik is enniük kell nem igaz ők is fizetnek bakbért gázt vizet nekik
    is van gyerekük és őértük is harcolok még élek pedig MSZP vagyok
    Szanyi Tibor és Tóth József munkáját segítem és Mesterházy Attilát
    remélem Spaler Endre országgyűlési képviselő is így gondolja. Szép
    napot minden angyalföldi Újlipótvárosi és vizafogói 13ker lakosnak
    remélem a levelembe a megélhetés kenyerét látja mindenki én igen és
    aki egyetért írjon mindenki véleménye számít 2010.07.09 kelt

Itt lehet hozzászólni !