Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

A jelölt lelép, a polgármester falaz

Csepel.info

A most lemondott vezérigazgató párton belüli hatalmi harcához is felhasználta a Csepeli Vagyonkezelő Zrt.-t – állítják MSZP-s forrásaink

Augusztus elsejével távozik a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak Zrt.) éléről Szenteczky János, az MSZP csepeli polgármester-jelöltje – adta hírül közleményben az önkormányzati tulajdonú  részvénytársaság. A politikus-cégvezér távozása előtt azonban még a Csevak Zrt. elutasított minden olyan javaslatot, melyekkel – legalábbis a jövőben – megakadályozhatók lennének a csepeli rendőrkapitány lakásbotrányához hasonló esetek.

Hiába kérte határozatban a kerület lakásbizottsága azt is, hogy számoljon be a polgármester az elmúlt négy év valamennyi szociális bérlakás-eladásról, a kért adatokat a bizottság tagjai nem kapták meg. “Tóth Mihály polgármester és Szenteczky János Csevak Zrt. vezérigazgató bebizonyíthatták volna, hogy a rendőrkapitány lakásmutyija egyedi eset volt. Azzal, hogy hónapok óta eltitkolják még az egyébként nyilvános adatokat is, az ellenkezőjét sikerült bizonyítani. Mi továbbra is mindent megteszünk, hogy az összes hasonló esetet felderítsük” – mondta el lapunknak Ábel Attila, a bizottság Fideszes elnöke.

Céget nem tudott vezetni, most kerületet akar

Szenteczky János 2002-ben lett az MSZP csepeli önkormányzati képviselője. Bár kezdetben párton belül és kívül is sokat kritizálta az akkori vezetést, 2003 márciusától mégis nekik köszönhetően dolgozhatott tanácsadóként az önkormányzati tulajdonú Csepeli Vagyonkezelőnél. 2006-ban lett ügyvezető, 2007-től, a cég részvénytársasággá alakulásától kezdve vezérigazgató. Ellenzéki vélemény szerint irányítása alatt a Csevak a helyi MSZP-tagok egyik legfontosabb munkáltatójává vált. A cégnél – és akörül – dolgozó párttársai lettek legfőbb támogatói akkor is, amikor az MSZP polgármester-jelöltjévé választották.

Szenteczky a Csevak Zrt.-n belül nyolc különböző igazgatói pozíciót hozott létre, akik alatt még öt részlegvezető, két osztályvezető és egy csoportvezető is dolgozott. Bár ezt a 16 tagú  vezetést egy multinacionális cég is megirigyelhetné, a Csevak az irányítása alatt képtelen volt elérni a megalakulásakor kitűzött legelemibb célt, hogy veszteség helyett számottevő nyereséget produkáljon – állítják az ellenzéki képviselők.

A politikus-cégvezérnek nem sikerült elérnie azt sem, hogy az önkormányzat legalább tisztában legyen  lakásállományának nagyságával, minőségével, és az önkormányzati lakásokat bérlők életkörülményeivel. Ennek lett egyik  következménye, hogy idén április 30-án a Csevak egy 83 éves, mentálisan is sérült asszonyt akart kilakoltatni otthonából. Szenteczky, aki korábban éppen a szociális érzéketlenségük miatt bírálta Tóth Mihályt, az MSZP akkori felsővezetését és országgyűlési képviselőit, ez után megpróbálta az esetet az ellenzék és a polgármester hibájaként feltüntetni.

Szenteczky politikai szerepléséhez kapcsolódik az a szégyenletes eset is, amikor Takács Józsefet, pártja csepeli frakciójának helyettes vezetőjét, a kettős gyilkosság egyik áldozatát egy MSZP-s sajtótájékoztatón úgy próbálta beállítani, mintha semmi köze se lett volna az MSZP-hez. A cégvezért a polgármester-jelöltség mellett a közelmúltban választották meg a párt csepeli szervezete elnökének. Mostani lemondása az ellenzék szerint csak arról szól, hogy a korábbi rendőrkapitány lakásvásárlási botrányához kapcsolódó nyilvános adatok további visszatartását már ne lehessen hozzá kötni. Ezt erősíti, hogy információink szerint már tárgyalások folynak arról, hogy a közös megegyezéssel elhagyott vezérigazgatói pozíció után Szenteczy a polgármesteri hivatalban kapjon státuszt.

Tovább bűzlik a lakásmutyi-ügy

– A csepeli önkormányzat lakásbizottsága öt határozatban kezdeményezte azoknak a kiskapuknak a bezárását, melyek a korábbi kerületi rendőrkapitány lakásmutyiját lehetővé tették. A hatodik határozatunkban arra kértük fel a polgármestert, hogy a 2006-2010 közötti időszak valamennyi önkormányzati lakáseladásáról adjon tájékoztatást, méghozzá olyan módon, amiből egyértelműen kiderül, hogy voltak-e a rendőrkapitány lakásbotrányához hasonló esetek – mondta el lapunknak Ábel Attila, a csepeli lakásbizottság Fideszes elnöke.

– Tóth Mihály polgármester és Szenteczky János Csevak Zrt. vezérigazgató most bebizonyíthatták volna, hogy a rendőrkapitány lakásmutyija egyedi eset volt, és nem is akarnak több hasonlót. Azzal azonban, hogy a  legelemibb adatszolgáltatást is hónapok óta megtagadják a képviselők elől, és a kiskapukat sem szüntetik meg, az ellenkezőjét sikerült bebizonyítani. Ezért mi mindent megteszünk, hogy az összes hasonló esetet felderítsük. Ezek után ugyanis egyre valószínűbb, hogy a rendőrkapitány lakásmutyija csak egy volt a sok közül, és így sok tíz vagy akár százmilliós kár is érhette a csepelieket – hangsúlyozta Ábel Attila.

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság elutasított vagy figyelmen kívül hagyott határozatai: megszüntették volna a kiskapukat

Csepel.info

37 hozzászólás “Folytatódik a mutyivilág Csepelen?” bejegyzésre

  1. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepelinfo!

    Érdekelne, hogy miért köszönt le pont most Sz úr?

    Mivel és kinek indokolta a lemondását, és miért pont augusztustól, amikor szinte senki nincs az önkormányzatban?

    Az is érdekelne, hogy mennyi végkielégítést kap, illetve hogy kinek adja át leltár szerint, tételesen az általa vezetett céget?

    A Csevak honlapján megjelentetett közlemény szemérmesen hallgat minderről, és helyettesítési rendre hivatkozik, de a legfelső felelős vezető távozását vajon mi indokolja ilyen menekülés-szerúen?

    Az is érdekelne, hogy vajon kit ültet a helyére szeptemberben az önkormányzat, hiszen sem idő, sem lehetőség nincsen ilyen hamar vezetői pályázat kiírására és elbírálására?

    Üdv menyus

  2. admin szerint:

    Információink szerint egyelőre két helyettese vezeti majd a Csevakot. Szenteczky egy budapesti kerületből próbált átcsábítani vezérigazgatót, a jelek szerint ez – egyelőre – nem sikerült.

    Arra, hogy kapott-e valamilyen “végkielégítést”, most nem tudunk válaszolni. Arról susmorognak, hogy a polgármesteri hivatalban azért kapni fog valamilyen státuszt, azzal meg anyagilag “ki lehet váltani” egy végkielégítést.

  3. Gigi szerint:

    menyus,

    ha SZJ a Civil Mozgalommal együtt a pozícióhalmozás ellen kampányolt, úgy fair, hogy most már csak polgármesternek készül, sőt már korábban is lemondhatott volna…
    Az is nyilvánvaló, hogy a választásokig már nem lesz helyette kinevezve új vezér, azt majd hadd tegye meg az új testület. Addig meg a két vezérigazgató-helyettes frankón el tudja látni a szükséges feladatokat…

  4. Manitu szerint:

    Gigi, ha Szenteczky a pozícióhalmozás ellen küzd, miért halmozza a pozíciókat?

    Amíg kampányba nem kezdett, a vezérigazgató úr pártvezető és polgármester-jelölt is volt, és hogy még mi minden, arról fogalmunk sincs.

    Te mit szólsz ahhoz, hogy fél éve nem hajlandó a Csevak és a pohi kiadni a lakáseledások dokumentációját? Szerinted ez arra utal, hogy minden rendben volt a cégnél?

  5. Gigi szerint:

    Kedves Manitu,

    az első kérdésedre már megelőlegeztem a véleményemet 11:10-kor: “már korábban is lemondhatott volna…”.

    A másodikra: az én tudomásom szerint (mert el szoktam olvasni az “ellen” álláspontját is, hogy ne egyoldalú képet kapjak) a Csevakban hónapok óta várják a SZLEB tagjait meg a Fideszéket, hogy végre nézzék meg, amit akarnak… Nos, hogy a témát melyik fél használja fel jobban és hatékonyabban a saját kampánycéljaira, az csak X. 3-án derül ki…

  6. Gigi szerint:

    Az biztos, hogy a fenti “cikknek”, amire most itt reagálunk, csak a fele alapul tényeken; a másik fele merő sejtetés. Kampányszövegnek kiváló. 🙂

  7. Kovács Ernő szerint:

    Nem lennék meglepődve, ha a Csevak Zrt nem sárgulna be!

  8. Gordon szerint:

    Gigi milyen jólértesült volt múltkor Szenteczky ügyében.

    11:36 megkezdődött az ebédszünet a Csevakban? 🙂

  9. CsepeliNo1 szerint:

    ELŐBB KELLETT VOLNA!

    Most már minek mond le?!

    Azt hiszi, ez a pár hónap számít?????

    ELÉG SZÁNALMAS, HOGY ILYEN HÜLYÉNEK NÉZI A CSEPELI MSZP VEZETŐJE (POLGÁRMESTER JELÖLTJE) A VÁLASZTÓKAT!!!!!

  10. Herbert szerint:

    Aki nem várja meg, hogy felmentsék, az manapság csomagol.

  11. Gordon szerint:

    A közeli Spar-ban kérhet dobozokat. 🙂

  12. Gigi szerint:

    A papírgyár még közelebb van. 🙂

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    ŐK VOLTAK A MAGYARORSZÁG (a kommunisták-Mszp-s) MINISZTERELNÖKEI!!!!?
    NA, DE Mszp-k tényleg ti választottátok őket?!

    2010-07-28
    HAMISAN TANÚSKODOTT GYURCSÁNY ÉS BAJNAI?

    Budai szerint a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán

    Dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt – mondta Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Budai Gyula kiemelte: birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amit Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

    Hozzátette: a 2008. május 26-i kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amely alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő “valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást” tett ügyészségi meghallgatásán – közölte.

    Mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet – fűzte hozzá a miniszterelnöki megbízott.
    MHO/MTI
    Hír küldése ismerősnek Hír küldése ismerősnek
    |
    Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása
    |
    Hozzászólások Hozzászólások (190

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    HÉÉÉÉÉÉÉÉ! T. Csepeli Mszp-sek ÉBRESZTŐ! OLVASTÁTOK, HA MÉG NEM TUDTÁTOK?! OTT EGY KICSIT FENTEBB!!!

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ami a társadalmi folyamatok megítélését illeti, úgy tűnik az emberek egyre inkább látják, és értik a “lezajlott események tükrében” annak valóságos mivoltát. Többek között azért is van felfokozott, türelmetlen várakozás a NEMZETI VAGYONNAL TÖRTÉNŐ elszámoltatás tekintetében.
    Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy e tekintetben is, NEMZETÜNK “egyre felkészültebbnek” mondható.

  16. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    A világ legramatyabb érzése lehet, nyolc év sóvárgás után, a hőn áhított húsosfazék fülét két marokra fogva rájönni, hogy mások szabják meg, markolhatok-e belőle?

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. grün! Nem erényem a dicsekvés, de ha Ön elérte azt amit Én akkor…..
    Ön valószinüleg olvashatta “Marx Tőkéjét”, Én nem győztem számolni, miközben beutaztam a világot! Nem az Állam pénzén! Legnagyobb sajnálatomra a SIRATÓFALHOZ még nem jutottam el.

  18. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Teljesen kár lenne a Sirató-falhoz utaznia, mikor itt megértjük az Ön finoman cizellált lelkivilágát!
    Nyugodtan sírja el bánatát és ürítse ránk és a site-ra lelki szemetesládáját!
    Remélem az Ön szintjét sohasem fogom elérni!

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    Régóta, de remélhetőleg utoljára tapasztalom a “csepeli távollétében” lévő másodhegedűs szereplőnek adatott helyettesítést! (Istenem! Ez adatott!)
    Arra kérem ne írogasson nekem,mint ahogyan magam sem kívánok Önnel társalogni semmilyen szinten! Mindenkinek van “egyfajta küldetése,” Én a magamét igyekszem teljesíteni!
    Köszönöm szíves együtt nem működését!!!

  20. " ?! " szerint:

    #
    grün: 2010. július 28., szerda 18:15-kor

    GONDOLKODÓ!
    A világ legramatyabb érzése lehet, nyolc év sóvárgás után, a hőn áhított húsosfazék fülét két marokra fogva rájönni, hogy mások szabják meg, markolhatok-e belőle?
    #

    Kedves “grün”!

    Akik az általad “húsosfazék”-nak nevezett edény fülébe 8 évig kapaszkodtak, azok az edényben hús helyett szart és kifizetetlen adósságokról szóló adósságleveleket hagytak.
    Azért kellett kivenni az edényt a kezükből, hogy az edényből kicsorduló szar ne árasszon el bennünket.

    Annak érdekében pedig, hogy az edényben ismét húst lehessen tartani, az edényt ki kell takarítani.

    Sokan reméljük, hogy az edény takarítása úgy fog megtörténni, hogy azokkal etetik ki az edényből a szart, akik beleszartak, és az adósságlevelek törlesztéséhez szükséges pénz legalább egy részét is ezektől a gazemberektől fogják behajtani. Utána pedig megfelelően elzárják ezt a díszes társaságot attól a lehetőségtől, hogy ismét a húsosfazék közelébe kerüljenek és ismét belepiszkítsanak.

  21. " ?! " szerint:

    EMLÉKEZTETŐ A CSEPELI KOMMANCSOK ÉS LIBERÓK RÉSZÉRE

    Tárgy: A Csepeli MSZP által a 2002. évi választások előtt politikai hirdetésben tett ígéretek teljesítésének értékelése, 67 nappal a 2010. október 03-án tartandó önkormányzati választások előtt.

    1.) Azt ígérték, hogy “A kormány megálljt parancsol a korrupciónak, a visszaéléseknek, a közpénzek elherdálásának és a hatalmi gőgnek”.
    Eredmény: Zuschlag ügy, Hagyó ügy, Hunvald ügy, Wieszt ügy, Főtáv-Csepel Kovács Lajos ügy, BKV-s Mesterházi ügy, FŐKERT ügy, MALÉV ügy, sukorói telekügy, kormányzati-negyed ügy, Deme ügy, Gulyás ügy, Császár ügy, stb.

    2.) Ígéretet tettek arra, hogy “A következő években felgyorsítják a kerületfejlesztést.
    Az ígérethez kapcsolódóan, a következő célok megvalósításához kérték a csepeli választók szavazatait”:

    a.) Azt ígérték, hogy “Határozott és eredményes intézkedéseket kezdeményeznek a kormánynál, Budapest vezetőinél, és követelik a gerincút megépítését”.
    Eredmény: A gerincútból a mai napig egyetlen méternyi szakaszt sem építettek meg.
    A választási ciklus vége előtt pár hónappal a kivitelezés kezdésének a látszatát keltik, de már fizikai lehetetlenség az ígéretük teljesítése, ezért ennek a feladatnak a megoldása is az új önkormányzatra marad.
    (A gerincútra majd külön tanulmányban visszatérek.)

    b.) Azt ígérték, hogy “Az északi terület hasznosításából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu, és Háros fejlesztésére fordítják”.
    Eredmény: Az északi terület bevételének nagyobb részét elköltötték, de a bevételből a mai napig semmit ne fordítottak sem Királyerdő, sem Ófalu, sem Háros fejlesztésére.

    c.) Azt ígérték, hogy “Nyomatékosan igényelik a tömegközlekedés feltételeinek javítását, továbbá, hogy megvizsgálják, hogy van-e mód újabb buszjárat saját erőből történő beindítására”.
    Eredmény: A tömegközlekedés színvonala romlott és új buszjáratok indítására nem került sor.

    d.) Azt ígérték, hogy “Felgyorsítják a csatornázást és az útépítést Királyerdőben”.
    Eredmény:
    – Királyerdőben az elmúlt 8 évben említésre méltó mennyiségű csatorna építésre nem került sor, mert a csatorna építési feladat a kerület és a főváros megállapodása alapján 2003. január 1-től átkerült fővárosi hatáskörbe, de a főváros ezt a vállalását is úgy teljesítette, mint a gerincút megépítését.
    – 2001-ben 460 millió Ft, 2002-ben 480 millió Ft értékben szilárd burkolattal látták el Királyerdő számos földútját, de ezek megépítése az első Orbán-kormány érdeme, mert az ehhez szükséges pénzeket közvetlenül az első Orbán-kormány adta Csepelnek, a jelentős mennyiségű földutakkal rendelkező külső kerületek úthálózatának fejlesztése keretében.
    A Medgyesi/Gyurcsány/Bajnai kormányok ezt a hagyományt megszüntették és azóta számottevő mennyiségű szilárd burkolat nem készült Királyerdőben.

    e.) Azt ígérték, hogy “Csepel teljes csatornázottsága érdekében részt vesznek a régió szennyvíz-elvezetési és szennyvíztisztítási programjának megvalósításában”.
    Eredmény: Csepel díszeként megépült a más kerületek szennyvizét befogadó észak-csepeli szennyvíztisztító, de miközben a szennyvíztisztító létesítési és működtetési költségeit a csepelieknek is fizetni kell csatornadíjban, Csepel szennyvize a Vas Gereben utcánál továbbra is tisztítatlanul ömlik a Dunába, és az MSZP-SZDSZ irányítású fővárosi vezetés ígérete ellenére a kerületnek a szennyvíztisztító építésével egyidejűleg történő teljes csatornázását sem valósították meg.

    f.) Azt ígérték, hogy “Húsz kilométer közcsatornát építünk”.
    Eredmény: Az ígéret, ígéret maradt.

    g.) Azt ígérték, hogy “Huszonkét kilométer földutat látunk el szilárd burkolattal”.
    Eredmény: Annyi valósult meg belőle, amennyinek a megépítéséhez az első Orbán-kormány pénzt biztosított.

    h.) Azt ígérték, hogy “Előkészítjük Háros közművesítését”.
    Eredmény:
    Csepel-Háros közművesítésének az előkészítésében a mai napig érdemi előrelépés nem történt, ezért a fővároshoz méltatlan körülmények között ott élő több ezer ember jelentős része vezetékes ivóvízzel sincs ellátva.
    A csatornahálózat hiánya miatt az ott lakók hagyományos árnyékszékekkel és szennyvíz-szikkasztókkal szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely vízbázis a Fővárosi Vízművek csepeli kútjainak a vízét biztosítja.
    Ennek az állapotnak köszönhetően Csepel lakossága és a csepeli vízmű-kutakból ellátott többi budapesti lakos a hárosi árnyékszékekkel és szennyvíz-szikkasztókkal szennyezett vízből előállított ivóvizet fogyaszthatja.

    i.) Azt ígérték, hogy “Megkezdjük a teherforgalmi mentesítő út építését”.
    Eredmény: Ebből az útból a mai napig egyetlen méter sem valósult meg, de az északi terület bevételéből erre a célra már elköltöttek több mint 700 millió forintot.
    (Külön tanulmányban később erre a témára is visszatérek.)

    j.) Azt ígérték, hogy “Csepel közbiztonságának az erősítése érdekében a körzeti megbízotti rendszert két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük”.
    Eredmény: Sok egyéb mellett ezt az ígéretet sem teljesítették.

    k.) Azt ígérték, hogy “Kezdeményezzük és szorgalmazzuk a Weis Manfréd kórház korszerűsítését, fejlesztését”.
    Eredmény: A korszerűsítés és fejlesztés helyett a kórházat gyógyító intézményből elfekvő intézménnyé alakították, ezért a csepeli betegek más kerületek kórházaikba kénytelenek utazgatni. Arról nem is beszélve, hogy súlyos esetben az sem biztos, kibírják a szállítást a kórházig.

    l.) Azt ígérték, hogy “Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    Eredmény:
    Nem kezdeményezték a lakhatáshoz való jog kimondását, és Csepel Önkormányzata az elmúlt 16 évben csak a 2002-2006 közötti ciklusban épített bérlakásokat.
    Ezek a bérlakások azonban, azokban a II. Rákóczi Ferenc út nyugati oldalán látható vörös házakban vannak, amelyek az első Orbán-kormány által meghirdetett “Széchenyi-terv” keretében az Orbán-kormány által a kerületünknek adott pénzből lettek megépítve, ezért ezek létesítése is az első Orbán-kormány érdeme.

    m.) Azt ígérték, hogy “Felgyorsítjuk a kerületi iskolák rekonstrukcióját, az épületek korszerűsítését, a taneszközök cseréjét”.
    Eredmény: Csak halaszthatatlan felújításokat végeztek, és csak az iskola-bezárásokat gyorsították fel. Pl.: bezárták és bagóért eladták Csepel egyik legújabb és legkorszerűbb iskoláját, a Csikó sétányi 24 tantermes általános iskolát.

    n.) Azt ígérték, hogy “Olyan Csepelt akarunk, ahol
    – tisztaság, és rend van, egészséges a környezet,
    – erős a közbiztonság,
    – gyors, kényelmes és biztonságos a közlekedés.”
    Eredmény: A lakosság többségének a véleménye szerint az itt felsorolt óhajok ellenkezőjének a megvalósulásáról beszélhetünk.

  22. grün szerint:

    “?!”!
    A kormány fegyelmezett költségvetési politikát fog folytatni, nyilatkozta O.V.!
    Ha Gyurcsány, Bajnai megkezdte, bevált, akkor miért ne folytatná?
    Előre a kitaposott úton!

  23. Ditte szerint:

    grün, a “motorozós” téma jobban fekszik neked. Inkább ne politizálj!

  24. " ?! " szerint:

    #
    grün: 2010. július 28., szerda 20:26-kor
    “?!”!
    A kormány fegyelmezett költségvetési politikát fog folytatni, nyilatkozta O.V.!
    Ha Gyurcsány, Bajnai megkezdte, bevált, akkor miért ne folytatná?
    Előre a kitaposott úton!
    #

    Kedves “grün”!

    Ha ilyeneket írsz, hogy Gyurcsány fegyelmezett költségvetési politikát folytatott, és a politikája bevált, akkor joggal gondolhatják az olvasók, hogy nem vagy normális.

  25. cukibaba szerint:

    Szenteczky János hét év munkavégzés után, 2010. augusztus elsejével leköszön a vezérigazgatói posztról.
    (Ennyi pont)

  26. cukibaba szerint:

    Szenteczky János hét év munkavégzés után, 2010. augusztus elsejével leköszön a vezérigazgatói posztról.

  27. cukibaba szerint:

    A hír ennyi és pont…

  28. cukibaba szerint:

    Lassan értem miért nem zárják felénk már a játszótereket este!

  29. grün szerint:

    ” Ditte:
    2010. július 28., szerda 20:30-kor

    grün, a “motorozós” téma jobban fekszik neked. Inkább ne politizálj!”

    Ezt neveznék politikának, amikor a régebben megevett dolgokat felböfögve (bekopizva), újra megrágják (sőt velünk is megetetnék), magyarul elkérődzenek rajta, majd lenyelve úgy érzik enni adtak az állatnak?
    Régi, jó birka szokás!

  30. grün szerint:

    “?!”!
    ‘Gyurcsány fegyelmezett költségvetési politikát folytatott, és a politikája bevált” Ejnye, kimaradt Bajnai miniszterelnök úr, pedig a gatyába rázás jórésze Neki köszönhető!
    Ha nem így volt, akkor a Vezír mire alapozza, hogy tartható a 3.8%-os hiánycélkitűzés? Üres BUX-ból nem lehet fizetni! Nehogy már 56 nap alatt rendbe tette a magyar gazdaságot!
    Régi jó jobbos szokás szerint, hadd kopizzak be én is valamit:

    “A világ legramatyabb érzése lehet, nyolc év sóvárgás után, a hőn áhított húsosfazék fülét két marokra fogva rájönni, hogy az IMF szabja meg, markolhatok-e belőle és mennyit?”
    Lehet kérődzni!

  31. Gigi szerint:

    Itt és kérem: külön posztot ” ?! ” és GONDOLKODÓ! “küldetésének”!
    Mire jó, hogy nem a témára érkeznek hsz-ek?

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Gigi:
    2010. július 29., csütörtök 10:42-kor

    “Itt és kérem: külön posztot ” ?! ” és GONDOLKODÓ! “küldetésének”!
    Mire jó, hogy nem a témára érkeznek hsz-ek?” Gigi:
    Anélkül, hogy bárkit megbántanék ( nincs szándékomban) oly sekélyesek, semmiről nem szóló megnyilvánulások elszenvedői lehetünk, sajnos általában, és nagyon gyakran amely méltatlan az emberhez! A trágárságokról nem is szólva. Sokszor leírtam már: a stílus maga az ember! Mind hiába, hiszen nem értelmezhető, valószínüleg.
    “Ők mind együtt- a jók a rossz miatt-
    Egy máglya üszkén elhamvadjanak?
    Oh nem, nem! amit mondtam, fájdalom volt,
    Hogy annyi elszánt lelkek fáradalma,
    Oly fényes elmék a sár fiait
    A sülyedéstől meg nem mentheték!”

  33. " ?! " szerint:

    Gigi: 2010. július 29., csütörtök 10:42-kor
    Mire jó, hogy nem a témára érkeznek hsz-ek?

    Kedves “Gigi”!
    Idézek neked fentebbről néhány mondatot azért, hogy megtudd, hogy mi a téma amelyre a hsz-ek érkeznek.

    A cikk alcíme: “A jelölt lelép,..”

    A cikkből: “Augusztus elsejével távozik a Csepeli Vagyonkezelő éléről ….. az MSZP csepeli polgármester-jelöltje”.

    “Manitu” írja 2010. július 28., szerda 11:22-kor:
    “Amíg kampányba nem kezdett, a vezérigazgató úr ….”

    “Gigi” írja 2010. július 28., szerda 11:36-kor:
    “Nos, hogy a témát melyik fél használja fel jobban és hatékonyabban a saját kampánycéljaira, az csak X. 3-án derül ki…”

    “Gigi” írja 2010. július 28., szerda 11:38-kor:
    “Az biztos, hogy a fenti “cikknek”, amire most itt reagálunk,… Kampányszövegnek kiváló.”

    A fentiekből láthatod, a téma már a választási kampány, és ehhez a témához érkeznek a hozzászólások, amelyek biztos, hogy nem mindenkinek egyformán tetszenek, de tudomásul kell venni, hogy demokráciában mindenki azt írja le a témához kapcsolódóan, amelyet fontosnak tart. (Sok esetben pedig azt, amelyet a vitapartner nem szívesen olvas.)

  34. Gigi szerint:

    Én szívesen olvasom, csak nem minden témában ugyanazokat a mantrákat… Ha érted… Vitatkozni egy ilyen fórumon annyit tesz, mint az adott (lehetőleg közvetlenül a megelőző) érvre mindig új és új formában ellenérvelni. A Te bemásolásaid, tisztelt ” ?! “, szerintem megérnek egy külön témát, és akkor a szólásszabadság sem sérül, és a fórumtémákat sem “ölöd meg” azzal, hogy egy idő után már senki nem tudja követni a hosszúra nyúló fonaladat. 🙂

  35. " ?! " szerint:

    SZEMBESÍTÉS A CSEPELI MSZP 2006. ÉVI ÍGÉRETEIVEL

    Az MSZP Csepeli Szervezetének Programja a 2006. évi önkormányzati választásra
    (Megjelent a Csepeli Szegfű 2006. szeptember 1.-i számában.)

    A csepeli szocialisták értékrendjének alapja az értékteremtő munka.
    Terveinket erre az elvre alapozzuk, eredményeinket ennek köszönhetjük.

    Céljaink eléréséhez kérjük az Önök bizalmát azért, hogy terveinket és a már elindított programjainkat megvalósíthassuk.

    Legfontosabb célunk, hogy Csepel fejlesztését felgyorsítsuk.

    Kerületünk fejlődését a következő években meghatározza:
    – A Csepel északi részén épülő új városrész.
    – A 2010-ig elkészülő csepeli gerincút.
    – A városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő út építése.
    – A Corvin csomópont kétszintes kereszteződésének megépítése.
    – A Kis-Duna melletti terület fejlesztése.
    – A fedett uszoda felépítése.
    – A Hollandi út meghosszabbítása.
    – A Szent Imre téri buszpályaudvar áthelyezése.
    – A Gubacsi híd felújítása.
    – Csepel-Háros belterületbe vonásának előkészítése.

    Folytatjuk és 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.

    Bővítjük a csapadékvíz-elvezetési hálózatot.

    A Csepeli strand területén jövőre elkészül és megnyílik a fedett uszoda.

    Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.

    Felgyorsítjuk a parkok és a játszóterek kialakítását.

    A rendőrséggel és polgárőrséggel szigorúan fellépünk a közterületek szennyezőivel és rongálóival szemben.

    Enyhítjük a foglalkoztatási gondokat, különös tekintettel a fiatalkorú munkanélküliekre.

    Gyorsítjuk az iskolák és a gyermekintézmények felújítását.

    Fejlesztjük a polgármesteri hivatal közszolgáltatói munkáját.

    Ehhez kéri támogatásukat, szavazatukat az MSZP Csepeli Szervezete.

  36. panelproli szerint:

    Csevak honlap”és az ügyfélszolgálat kialakításával, ügyfélközpontú ügyintézéssel korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő társaságot alakított ki.” majdnem így van, csak az ügyf.szolgálaton nekem kellett elmagyarázni a lakásvásárlás könyvelését.. Valakit érdekelt a pénz. ÍME:
    Szenteczky János vezérigazgató bérezése
    480 000 /hó személyi alapbér
    100 % az alapbér éves prémiuma
    16 000 cafeteria/hó
    végkielégítésnek mértéke nincs
    1 év felmondási idő
    3 havi átlag Köt. vállalás ellenértéke. Helyettesei 442 000 Ft.-ot kapnak fejenként.

  37. […] Vagyonkezelő) vezérigazgató, MSZP polgármesterjelölt Csepelen – csepeli lakásmutyi ( http://csepel.info/?p=10176#more-10176 […]

Itt lehet hozzászólni !