Németh Szilárd: Nem úszhatják meg

Magyar Demokrata, Csepel.info

Az elmúlt tizenhat év legsötétebb fejezete a személyes és pártkapcsolatok szövevénye, melyek nyomán a politikai döntéseket jellemzően üzleti érdekek határozták meg. Ez vezetett a rendőrkapitány lakásmutyijához és közvetve a hírhedt kettős gyilkossághoz, ami példátlan a hazai bűnügyi krónikában – mondta a Demokratának Németh Szilárd, a Fidesz – KDNP csepeli polgármesterjelöltje.

Az interjút teljes egészében itt olvashatják el (8-10. oldal).

csepel.info

22 hozzászólás “Németh Szilárd: Nem úszhatják meg” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Majd elolvasom, ha mikroszkópot is mellékelnek hozzá!

  2. csepeli szerint:

    Egyébként nézzétek meg ezen a képen szerencsétlen Németh Szilárd arcát. Süt róla a gyűlölködés, a rosszindulat.

  3. Tóth Mária szerint:

    csepeli, rólad az a gyűlölet süt, amikor megszólalsz! Tőled is csak azt tudom kérdezni, ha tények vannak, akkor miért véded mszmp-s”testvéreidet”? nyilván te sem az ideológiát véded, az tiszta sor!

  4. zed szerint:

    Hú de hosszú! A népi bölcselet úgy tartja, sok beszédnek sok az alja. A Demokrata kiváltságos helyzetének tudható be, hogy nem nyúlja le a csepel.info az újságcikket? No mindegy, talán majd elolvasom a Teszkóban ingyér.

  5. zed szerint:

    Szerintem a képen az látható, ahogy Németh éppen kezdi magyarázni: “Ez elment vadászni, ez meglőtte…” 😉

  6. pricpracpruc szerint:

    Elrendelték már a nyomozást, Németh Szilárd feljelentése nyomán? Ha igaz annak az alapos gyanúja, hogy most már hivatalos iratok is eltűnnek, akkor az ügyészségnek illene – halaszthatatlan nyomozati cselekményként – azonnal házkutatást tartani a CSEVAK-nál, az ott meglévő iratokat lefoglalni, hogy a későbbi, (amennyiben elrendelték már) nyomozás eredményességét nehogy meghiúsíthassák.

  7. pricpracpruc szerint:

    Igen Zed! Deme elment vadászni, a Kun meg meglőtte.

  8. pricpracpruc szerint:

    Zed! Vigyázz! Aki a Tescoban járt közületek, azt ott fogták el! (Deme)

  9. pricpracpruc szerint:

    Igaz, Deme nem újságot olvasott, hanem tejet ivott. Ez teljesen normális, ha a szeme előtt, néhány perce két embert hidegvérrel kivégeztek.

  10. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  11. Ditte szerint:

    Ma még ismeretlen a tettes, előbb-utóbb megismerjük.
    Amikor először hallottam a gyilkosságról, azt hittem Demét nyírták ki, hiszen előtte ő volt az igazgató. Valamit tudtak róla, ha leváltották, nem igaz?

  12. d-arkangyal szerint:

    DRÁGA ELVTÁRSAK!!!!!

    Nem csodálom, hogy ennyien kiléptek a Csepeli pártszervezetből…

    Ilyen egy bandát, akiket egy polgármester jelölt megvásárolhat, kilóra.

    SZÉP!

  13. Miska72 szerint:

    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER!
    csepeli zed hiába erölködtök, szánalmassak vagytok!
    Majd vihettek rántottlevest ez elvtársaitoknak a kaptárba!
    🙂 🙂 🙂 🙂

  14. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 22 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 22 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 22 naptári nap (a 15 munkanap)!

  15. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog a csepeli MSZP-sektől:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  16. " ?! " szerint:

    A Csepeli MSZP hagyatékát képező adósság összetétele a 2010. augusztus 31-én kelt polgármesteri jelentésben közölt adatok figyelembevételével:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az mszp-sek a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzat jelenlegi hosszúlejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

  17. " ?! " szerint:

    Tájékoztatás a csepeli mszp-sek költségvetési-hiány növelési szándékáról:

    Tíz nappal a választások előtt, a Képviselő-testület MSZP-s többsége a kerület költségvetési hiányát, a polgármesteri jelentés II/4. pontjában közölt 3 milliárd 808 millió Ft-ról, a szeptember 23-i képviselő-testületi ülés 177. számú előterjesztésének az elfogadásával a jelenleginél is magasabbra szándékozik emelni.

    Az alábbiakban idézem az előterjesztéséhez Halmos Istvánné Városgazdálkodási ágazatvezető által leírt észrevételt:

    “A módosítás eredményeként az önkormányzat költségvetésének hiánya 3,8 milliárd Ft fölé emelkedik.
    Ilyen nagyságú hiány mellett alig tudja az önkormányzat az alapvető feladatainak a finanszírozását megoldani, mivel azok ütemezett folyamatos kiadást jelentenek, a nem kötelező feladatok tekintetében pedig olyan kényszerpályán van az önkormányzat, hogy a kifizetéseknek általában azonnal és egyösszegben kell eleget tenni.
    A javaslat elfogadása esetén a költségvetés hiánya megközelíti a 4 milliárd forintot.”

  18. Miska72 szerint:

    Az igazság az átadás átvétel után derül ki!

  19. Miska72 szerint:

    Valahogy ide nem sok mocskolódást írtak a szocik. 🙂 🙂 🙂
    Úgy látszik ven benne igazság.

  20. Magyar szerint:

    Október 3.-n vörös Csepelből Magyar félsziget lesz.Aki itt lakik kötelessége Szilárdra szavazzni!!! Hajrá FIDESZ!!!!

  21. zed szerint:

    Aki Szenteczkyt választja, az nem is magyar? Tipikus fideszes mentalitás…

  22. csepeli szerint:

    Egy Magyar nem szavazhat egy Némethre 😀

Itt lehet hozzászólni !