Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?

A Fidesz szerint már a fedőnév is színtiszta cinizmus

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Miközben Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. leköszönő vezérigazgatója, a csepeli MSZP elnöke és polgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy a korábbi csepeli rendőrkapitány szociális alapú lakásbérlése és botrányos lakásvásárlása csak egy adminisztrációs tévedés volt, Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője újabb négy esetet mutatott be a sajtónak.

Az összesen öt “piaci alapú” és kettő szociális alapú lakásvásárlási ügyben feltűnő hasonlóságok vannak. A bemutatott esetekben az átlagos  szociális alapú lakáseladásoknál sokkal kedvezőbb feltételekkel ment az ingatlanok elidegenítése -, és azok “piaci alapú”-ként voltak adminisztrálva. A csepeli Fidesz-KDNP frakció szerint az eddig napvilágra került öt “piaci alapú” esettel megközelítőleg 35 millió forintos kára keletkezett az önkormányzatnak.

Ha az önkormányzat által fizetett felújítási költséget levonjuk a vételi árból, 2.755 Ft-os négyzetméter ár is előfordul

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Fidesz képviselői tovább vizsgálják a lakáseladásokat, így nem kizárt, hogy hamarosan további gyanús esetek is nyilvánosságra kerülnek. Németh Szilárd országgyűlési képviselő kijelentette: mivel felmerül a gyanúja annak, hogy folytatólagosan elkövetett bűncselekmények állnak a háttérben, a Legfőbb Ügyészséghez fordul, és Császár Mihály korábbi csepeli rendőrkapitány ügyében is feljelentés-kiegészítést tesz.

A Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján kiadott háttéranyaga:

A mutyi neve: „piaci alapú”

Cinikus fedőnevet választottak a lakásmutyiknak

Az önkormányzati lakások kiárusítása hosszú évek óta tart Csepelen. Az értékesítések az elmúlt években a legtöbb esetben 70 ezer Ft/m2-es ár környékén történtek, miközben ugyanezen lakások piaci ára a legtöbb esetben meghaladta a 150 ezer Ft/m2-es árat. A rendkívül kedvező árakat, az eladások „szociális jellegét” ugyanakkor megkérdőjelezi, hogy akik készpénzből képesek voltak ezeket a lakásokat megvenni, azok biztosan nem lehetnek szociálisan rászorulók.

Nyilvánvaló, hogy már a szociális bérlakások esetében igen komoly összeget jelent az önkormányzat folyamatos vagyonvesztése, amely a m2 árak alapján a bevétel nagyságával közel azonos. Amennyi bevételt hoz tehát a szociális lakások elidegenítése, kb. ugyanannyi vagyonvesztést is okoz egyben. A vagyonvesztés a több százmillió forintot is meghaladhatja.

A Fidesz-KDNP frakció kezdettől fogva ellenezte a szociális lakások eladását.

Ha azonban az ingatlanok vételi árát a rájuk költött közpénzzel arányosítjuk, a „piaci alapú” lakásvásárlások egyenesen elképesztőek. Ezek közül eddig egyetlen egy esetben derülhetett fény arra, hogyan történt a lakásbérlés és -eladás: Császár Mihály rendőrkapitány esetében.

A csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

  1. Császár Mihály rendőrkapitány bérlakás-kiutalását Tóth Mihály csepeli polgármester (MSZP) rendelte el. A polgármester a lakás kiutalásáról nem értesítette az illetékes lakásbizottságot és az önkormányzat képviselő-testületét.
  2. A Császár Mihálynak megfelelő lakás megkeresésében és kiutalásában a Csevak Zrt., Szenteczky János, a cég vezérigazgatója szerint maga segített.
  3. A Csevak Zrt. egy szociális bérlakást ajánlott fel Császár Mihály rendőrkapitánynak, aki azt megfelelőnek találta.
  4. A Csevak Zrt. ez után felújította a szociális bérlakást. A lakásfelújítás 2008 márciusában 2.511.092,- Ft-ba került.
  5. Császár Mihály rendőrkapitány 2008. április 1-jén, a lakásfelújítás befejezését követő napon hivatalosan is a szociális lakás bérlőjévé vált. A közjegyzői okirat – amely Szenteczky János, a Csevak Zrt. vezérigazgatója és Császár Mihály rendőrkapitány jelenlétében készült – „szociális bérlakás”-ként jelöli meg a bérleményt. Szenteczky János aláírta az okiratot.
  6. Császár Mihály 7 hónappal a lakás felújítása és a bérleti szerződés után kérelemben kezdeményezte a lakás megvásárlását.
  7. A lakásvásárlási kérelmet a Csevak Zrt. engedélyezte.
  8. 2009. január 20-i dátummal (ez már a kettős emberölés után volt) Szenteczky János vezérigazgató levelet írt Császár Mihálynak. A levél megállapítja, hogy nem lehetett volna szó szociális lakásbérletről, ezért be kell fizetni a szociális és a piaci lakbér közötti különbözetet.
  9. Császár Mihály 3.000.003 forintért, mindössze 489.000 forinttal a felújítási költség fölött, kb. 4,2 millió forinttal a piaci ár alatt megveszi a szociális bérlakásként eladott a Vénusz utcai ingatlant.
  10. 2009.05.05-én a lakás tulajdoni lapjára is felkerül, hogy Császár Mihály az ingatlan tulajdonosa 1/1 arányban.

Császár Mihály tehát mindössze hét hónappal a lakásfelújítás és az ingatlan szociális bérlakásként való bérlése után kezdeményezte a megvételt, és 3.000.003,-Ft-ért, azaz a piaci árnál 4.200.000,-Ft-tal olcsóbban vehette meg a 2.511.092,-Ft-ért még fel is újított lakást.

A közjegyzői okirat 1. oldala: “alapterülete: 38 m2 (szociális bérlakás)” – Szenteczky János személyesen jelen volt, és alá is írta

Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója a Csepel újságban úgy fogalmazott: “A rendőrkapitány mint a kerület kulcspozícióban tevékenykedő és eme önkormányzati érdekből méltányosan (…) támogatandó személye (…) csak adminisztrációs tévedésből kapott szociális lakást, amit már jóval a feljelentés előtt, önellenőrzés nyomán észrevettek a kollégáim, és a valóságnak megfelelően a bérleti díj különbözetét is megfizettették vele. Ebben a formában neki lényegében piaci bérű lakást utaltunk ki, amire jogszabályi lehetőség is nyílt.”

Mint láthattuk, a Csevak Zrt-nek a rendőrkapitány lakásvásárlása esetében tudnia kellett, hogy szociális bérlakás került felújításra és kiadásra.

Titkolózás és az újabb esetek

Császár lakásvásárlási botránya a dokumentumok folyamatos visszatartásának botrányaival folytatódott. Ahogy a BKV esetében történt, úgy a Csevak Zrt. esetében is minden eszközzel akadályozták a dokumentumok kiadását. A Fidesz felügyelőbizottsági tagja a dokumentumok helyett itt is megismerhette a „titokszobát”, de a képviselők adatkéréseit szintén többször visszautasították. Az önkormányzat lakásbizottságának a kiskapuk megszüntetésére vonatkozó határozatait elutasították, a lakáseladásokra vonatkozó adatkérésüket pedig csak másfél hónappal később, a tiltakozás, nyílt levél és egy, a Magyar Nemzetben megjelent, erről szóló cikk után adták ki.

A megismert dokumentumok alapján azonban már több, a rendőrkapitány lakásvásárlásához hasonló esetet találtunk.

Az esetek közötti hasonlóságok:

  1. a bérleti jogviszonyok megnevezése: „piaci alapú”,
  2. az illetékes lakásbizottság és a képviselőtestület elől a bérleti jogviszonyokat ezekben az esetekben is elhallgatták. Vélhetően ismételten Tóth Mihály polgármester és a Csevak Zrt. voltak a döntés-előkészítők és döntéshozók,
  3. a lakásokat a bérlő beköltözése előtt teljesen felújították, a felújítási költségeket közpénzből finanszírozták,
  4. a lakások vételi ára és a piaci ár között minden esetben 4-5 millió forint különbözet volt,
  5. a bérleti jogviszony kezdete és a lakásvétel között igen rövid, az esetek többségében 10 hónap-1,5 év telt el.

A megismert esetekben a lakások felújítására 13.565.919 Ft-ot költött el az önkormányzat. Az elidegenített ingatlanok eladási ára és a piaci ár között 21.795.097 Ft volt a különbség. Ha a kettőt összeadjuk, azaz kiszámoljuk, hogy az önkormányzat közpénzből mennyit költött a lakásokra, és a piaci ár alatti eladásból mennyi kár keletkezett még pluszban, a teljes összeg: 35.361.016 Ft.

Példa

Árpád utca 10/X, emeleti, 45 m2-es, 1 + ½ szobás lakás:

  1. bérbeadásáról 2008.05.01-én döntöttek
  2. felújítása 2.952.920 Ft-ba került
  3. 2009.03.18-án, 10 hónappal később adták el az ingatlant
  4. a vételi ár 3.076.900 Ft volt, ami 3.923.100 Ft-tal alacsonyabb, mint a piaci ár
  5. a felújítás összege és a vételi ár között 123.980 Ft a különbség (!), a m2 ár így 2.755 Ft
  6. az önkormányzat kára (paci ár – eladási ár – felújítási költség): 6.876.020 Ft

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

115 hozzászólás “Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 53 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok akkor a mai nappal együtt hátralévő 53 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat.
    Ha sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.
    Ha viszont nem, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!
    Kapaszkodjatok! Mert csak 53 naptári napotok, azaz csak 37 munkanapotok van hátra.)

  2. Manitu szerint:

    Kánikula után jön a hűvös!

  3. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Piti bűnözők. Mert nem elég nekik a milliárdos mutyik nekik a 6 millás lakás is kell. Időszerű lenne már lecsukni mindenkit aki hatalommal való üzérkedés , sikkasztás, hűtlen kezelés stb… vádakat vastagon kimeríti…. .

    Szerény véleményem szerint már nem “Mutyi” a helyes kifejezés, nevezzük nevén ezeket a dolgokat. Vannak erre hivatalos terminusok a PTK-ban!

  4. Ábel Attila szerint:

    A sajtótájékoztatón szó volt még további két esetről, amelyek ugyanakkor nem “piaci” néven futottak, de a felújítás utáni eladás mindkettőre igaz volt.

  5. cseppetsem szerint:

    Úgy látszik, sem Ábel Attila, sem Németh Szilárd nem ismeri a 32/2003. (XI. 25.) kt. rendeletet, amely pontosan meghatározza, hogy mennyiért kell eladni a lakásokat. Miért csodálkoznak, hogy a piaci ár alatt történtek az eladások? A rendelet ezt írja elő! És kötelező eladni, ha azt a bérlő kérelmezi:

    2. § A rendelet hatálybalépésekor az Önkormányzat tulajdonában álló bérlakásokat az Önkormányzat az Ltv. 49. §-ában meghatározott jogosultak részére elidegeníti, amennyiben a jogosultak vételi szándékukat írásban, külön kérelemmel benyújtják az Önkormányzat vagyonkezelője, a CSEVAK Kft. (a továbbiakban: Kezelő) felé a rendelet hatályának fennállta alatt.

    Az eladási ár pedig fillérre meg van határozva:

    4. § (1) Az adásvétel tárgyát képező önkormányzati tulajdonú bérlakás értékesítése során az elidegenítésre kerülő lakás forgalmi értékét az Ltv. 52. §-ban foglaltak alapján kell meghatározni.
    (2) Paneles építési módú épületnél a forgalmi értéket 10%-kal csökkenteni kell.
    (3) A forgalmi érték alapján megállapított vételár
    a) kettő vagy kevesebb lakásos lakóépületnél az (1)-(2) bekezdések figyelembevételével kialakított forgalmi érték 20%-kal,
    b) kettőnél több lakásos lakóépületnél az (1)-(2) bekezdések figyelembevételével kialakított forgalmi érték 30%-kal csökkentett összege.
    (4) A vételár a helyben szokásos forgalmi érték 15%-ánál kevesebb nem lehet és 100%-át – a 8. § szerinti eladás kivételével – nem haladhatja meg.

    5. § (1) Az önkormányzati lakások a vételárnak
    a) külön kérelemre részletfizetés ellenében, vagy
    b) egyösszegben történő megfizetése mellett idegeníthetők el.
    (2) Ha a lakást a jogosult kérelme alapján, részletfizetéssel vásárolja meg, az adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg a vételár 10%-át egyösszegben köteles megfizetni.
    (3) Amennyiben a jogosult a teljes vételárnál kevesebb, de a vételár 10%-ánál magasabb összeget fizet meg első vételárrészként az adásvételi szerződés megkötésével egyidejűleg, úgy a vételár 10%-át meghaladó többletfizetés után 30% engedmény illeti meg.
    (4) Az első vételárrészleten túlmenően fennmaradó vételárhátralékot a jogosult vállalása szerint 10, illetve 25 éves időtartam alatt köteles kamatokkal terhelten megfizetni, oly módon, hogy amennyiben
    a) a vételárhátralék megfizetését 10 évre vállalja, a futamidőben teljesített fizetési kötelezettsége alapján évi 5%-os kamat megfizetésére köteles,
    b) a vételárhátralék megfizetését 25 évre vállalja, a futamidőben teljesített fizetési kötelezettsége alapján évi 10%-os kamat megfizetésére köteles.
    (5) Amennyiben a jogosult a 4. § alapján meghatározott vételárat egyösszegben fizeti meg, árengedményre jogosult. Az engedmény a kötelező 10%-on felüli vételár 50%-ának megfelelő összeg.

    Ha Németh Szilárdtól, akinek bokros teendői bizonyára nem teszik lehetővé a helyi rendeletekkel való bíbelődést, nem is várható el a jogszabályok ismerete, Ábel Attila részéről, ha már a lakásbizottság elnöke, azért az lenne a minimum, hogy betéve tudja ezeket a rendeleteket.

  6. TI szerint:

    Cseppetsem!
    Világos! A helyi rendeleteket is ti hoztátok, tehát mocskos tolvajok vagytok. Undorító amit müveltetek. Remélem, hogy hamarosan rács mögé kerültök!

  7. Ábel Attila szerint:

    Egy rendszert építettetek fel arra, hogy elpazaroljátok az önkormányzati vagyont. Ez védene benneteket? Aligha.

    Meg lehet nézni a lakáshoz jutásokat. Egyértelmű, hogy a lakásbérletek valójában nem a bérleti jogviszonyról, hanem a lakásvételről szólnak.

    Ahogy pedig a lakásbérlet létrejött, az a mutyista, titokban tartott módszer szintén egyértelműen jelzi, hogy az egész művelet az önkormányzati vagyon feléléséről, töredék áron való kótyavetyéjéről szólt.

    Látta ezt a csepeli vezetés? Naná, hogy látta. Nem lehetett nem látni! Tett ellene bármit is? Dehogy tett, még segítette is, hiszen polgármesteri segítséggel jöttek létre a “piaci alapú” lakásbérletek!

    Amikor kiderült Császár Mihály esete, a lakásbizottság kezdeményezte a kiskapuk bezárását. A Szenteczky János által vezetett Csavak utasította vissza a javaslatainkat!

  8. cseppetsem szerint:

    A rendelet már 7 éve hatályban van. Felvetette a Fidesz egyetlenegyszer is, hogy nem jó a rendelet, módosítani kéne? Tettek javaslatot? Hol? Mikor? Kinek? 2003 óta most először veszik észre, hogy van egy ilyen rendelet?

    És ezek az emberek akarnak önkormányzatot vezetni… szánalmas!

  9. Ábel Attila szerint:

    Természetesen jeleztük, hogy rossz a rendszer. Ez se Szenteczky Jánost se mást nem zavartatta.

    A lakásbizottság a Császár-eset után javaslatokat tett a kiskapuk bezárására is. A Szenteczky János által vezetett Csavak utasította vissza a javaslatainkat!

  10. Ábel Attila szerint:

    Szenteczkyvel egyébként külön és személyesen is beszéltem arról, hogy rendkívül károsnak tartom a szociális bérlakások kiárusítását.

  11. cseppetsem szerint:

    Ábel Attila: Az elmúlt 7 évben pontosan mikor, hogyan, kinek jeleztétek?

  12. cseppetsem szerint:

    Ábel: “Szenteczkyvel egyébként külön és személyesen is beszéltem arról, hogy rendkívül károsnak tartom a szociális bérlakások kiárusítását.”

    A fentebb közölt táblázatból kiderül, hogy ezek nem szociális bérlakások voltak, mindegyiket piaci alapon adták bérbe.

  13. TI szerint:

    csepetsem!
    Amit ti csináltatok, azért ti fogtok felelni.

  14. " ?! " szerint:

    Kedves itt fórumozó csepeli mszp-sek!
    “csepeli”, “Gigi”, “Lexon”, “*”, “grün”, “zed”, “Csepel-sziget”, “BaráTOM”, Csaba Péter, “Lucifer”, “cseppetsem” és a többiek!

    Ne legyetek idegesek, és ne mérgelődjetek a jelenlegi helyzet miatt!

    Vigasztaljon benneteket az a tudat, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderállomány.

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Néhány év múlva, amikor szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.
    Akkor visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    A fent felsorolt és a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után lesz igazán hozzátok méltó párt a megújult MSZP.

    A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig meg majd csak kibírjátok valahogy.

  15. Ábel Attila szerint:

    Császár lakásáról is azt állítottátok, hogy nem szociális alapú volt, aztán kiderült, hogy mégis az volt.

    Én nem vennék rá mérget, hogy ezek itt “piaci alapúak” voltak. De ha mégis, akkor is maradnak a tények, a bérlés, a felújítás, az eladás beszédes számai.

    És igen, elleneztük a szociális bérlakások eladását. A lakásbizottság pedig igen, javaslatokat tett a kiskapuk bezárására. Itt is vannak: http://csepel.info/?p=10176

    A Szenteczky János által vezetett Csavak utasította vissza a javaslatainkat!

  16. ... szerint:

    cseppetsem: az általad bemásolt rendeletben én nem láttam olyan pontot, hogy a csepeli adófizetők pénzéből fel kell újítania az önkormányzatnak eladás előtt a bérlakást. csak én nem vettem észre, vagy tényleg nincs ilyen pont?

  17. cseppetsem szerint:

    Ábel: Az összes javaslatotokban kizárólag szociális bérlakásokról van szó. Itt viszont csak piaciakról.

    A cikkből is kitűnik, hogy totális zavar van a fejetekben, össze-vissza keveritek a szociális meg a piaci fogalmát, pl. szociális alapú eladásról hadováltok, ami nemlétező fogalom.

  18. Ábel Attila szerint:

    Kedves Cseppetsem!

    bármennyire is próbálsz a fejekben zavart kelteni, tartok tőle, hogy nem fog menni.

    1. Császár Mihály szociális lakást kapott. Ez tény. Még Szenteczky is elismerte.
    2. Mivel Szenteczkyék sem előtte sem a botrány kirobbanása óta nem engedik, hogy belenézhessünk a dokumentumokba, egyelőre nem tudom, hogy a többi esetben miről van szó. Mivel tudomásom szerint Szenteczky már több adminisztrációs tévedésről beszél, könnyen lehet, hogy a többi esetben is szociális bérlakásokról van szó.
    3. A lakásbizottság pont azért tett javaslatokat a szociális bérlakásokra, mert azokról volt szó. Egyébként a “piaci alapú” lakásokon túl a mostani sajtótájékoztatónkon még kettő szociális alapú bérlakásról is külön beszéltünk, mint gyanús esetekről.
    3. A lényeg azon van, hogy gyaníthatóan a bérleti jogviszony létesítésének célja az ingatlan nyomott áron való megszerzése volt, az ingatlanokat pedig még közpénzen fel is újították előtte.

    A lakáskiutalások pedig Szenteczky János és Tóth Mihály révén mentek, akiknek tudniuk kellett, hogy milyen lakásbérletekről van szó és mi történik a lakásbérletekkel a döntésük után.

  19. király szerint:

    Most olvastam-a Csepel.hu honlapon

    Az MSZP helyi elnöke, polgármester jelöltje azért kapott 3 havi átlagjövedelmet a Csevakból való távozásáért, hogy 2011.nyaráig ne ártson a Csevaknak. Jaj, de mi lesz utána?

    Hát, szerintem Szentecky már feladta a meccset.

  20. mimi szerint:

    Szerintem pénzmosásra is használták a lakások vételét. Igaz most nem önkormányzatira gondolok, hanem más egyéb lakások megvételére. Ezt is lehetne vizsgálni.

  21. cseppetsem szerint:

    Ábel: Ti magatok közlitek a táblázatot, és mindegyikhez az van írva: “jogviszony: piaci”. Akkor hogy jön ide egyáltalán a szociális bérlakások témája? Úgy, hogy tücsköt-bogarat összehordtok.

  22. Manitu szerint:

    Azért nem semmi, hogy van pofájuk ilyen ordító tények mellett még az ellenzéket támadni.

    Cseppetsem-Szenteczky elvtrás, nem sül le az orcádról a bőr?

  23. nagyi szerint:

    “?
    !”,?,?”!?.
    Szar kupac.

  24. ... szerint:

    A Csevakon kívül melyik cégnél adnak azért végkielégítést, ha a munkavállaló felmond?

  25. ... szerint:

    cseppetsem: az általad bemásolt rendeletben én nem láttam olyan pontot, hogy a csepeli adófizetők pénzéből fel kell újítania az önkormányzatnak eladás előtt a bérlakást.

  26. cseppetsem szerint:

    …: Nem az eladás előtt, hanem a bérbeadás előtt újították fel a lakásokat. Lelakott, lepusztult, használhatatlan állapotú lakásokat ugyanis nem szokás bérbe adni.

  27. Hugi szerint:

    Bezzeg, ha fideszes önkormányzatnál történne ilyen, már Orbán fejét követelnék.

    Szerintem teljesen egyértelmû, ami történt. Azért adták bérletbe a lakásokat, hogy megvegyék õket. Azért újították fel õket közpénzen, hogy nagyobb legyen a haszon.

  28. ... szerint:

    na de ennyi pénzért kell felújítani? nem voltak meg a falak?

  29. nagyapo szerint:

    A felmondási időt nem kell letölteni de kifizetik minden munkáltatónál.

  30. Gordon szerint:

    A csepeli mszp pártirodában “piaci alapon” három millióért lakást lehet venni? Hogy van ez?…

  31. Demeter J. szerint:

    Megdöbbentő!
    Ha a bérlő akkor veszi meg a lakását, amikor akarja, akkor ő gazdálkodik a kerületi lakásállománnyal, nem pedig a CSEVAK.

    Gratulálok a kiváló szakembereknek!

  32. miska72 szerint:

    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER!

  33. miska72 szerint:

    cseppetsem és ez szerinted normális? Olyan jogszabályt hozott az onkormányzat, hogyel lehet herdálni az onkormányzati vagyont! Margit! Nóórmális? Ki hozta ezt a rendeletet? FELELŐSSÉGRE VONNI! BÖRTÖNBEN A HELYÜK! Miért csodálkoznak hogy annyiért kell eladni a lakásokat? A rendelet azt írja elő? Ki hozza a rendeletet? A CSEPELI ÖNKORMÁNYZAT! Kiknek a neve szerepel a rendeleten és megszavazták, SITTRE VELÜK!
    No comment!

    🙂 🙂 🙂 🙂

  34. miska72 szerint:

    cseppetsem neked elgurult a gyógyszered?

  35. miska72 szerint:

    Cseppetsem az a szánalmas, hogy a csepeli MSZP vezeti ezt a kerületet. Hiszen beismered, hogy 7 éve van ez a rendelet! Szerintem igen is tettek javaslatot, hogy nem jó ez a rendelet, csak napirendre se vették az elvtársak!
    No comment!

  36. " ?! " szerint:

    #
    nagyi: 2010. augusztus 11., szerda 16:12-kor

    “?
    !”,?,?”!?.
    Szar kupac.
    #

    Kedves “nagyi”!

    Látom, hogy a végelgyengülés határán vagy, azért nem tudsz már írni sem.
    Hiába görcsölsz. Lejárt a szavatosságod, mint a szociknak.
    Te mész a tepsibe. Ők meg mennek ellenzékbe. Egy részük meg megy a börtönbe.

  37. codec szerint:

    Akik ilyen rendeletet alkotnak és azok, akik ilyen nívón dolgoznak, azok nagyobb feladat “megoldására” is képesek.

  38. miska72 szerint:

    Jaj jaj És csepeli önkormányzatnak tudnia kell. hogy nem minimál bért keres egy kerület rendőrkapitánya!
    Vagy ilyen anivak?
    AKKOR A KIS RENDŐR MENYIT KERES?
    FILLÉR HÚSZAT HAVONTA?

    Ne röhögtessetek!

    🙂 🙂 🙂 🙂

    Akkor az eglsz csepeli rendőrállománynak kellett volna szociális bérlekást kiutalni!

    🙂 🙂 🙂 🙂

    Szánalmasak vagytok!
    Ezért nem tudtatok engem se koholt vádakal elitélni! 🙂 🙂 🙂
    Komunista gyökerek!

  39. Pálfay Rita szerint:

    7/2006.(III.21.)Kt. rendelet az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről
    23.§.(2)bekezdés
    Nem kell figyelembe venni a bérbeadás feltételeit akkor sem,

  40. Kovács Ernő szerint:

    Kecskét kap Orbán korona helyett! Likud testvérpártja!http://barikad.hu/node/59227

  41. Pálfay Rita szerint:

    ha a Képviselő-testület az önkormányzat szerveinek alkalmazásában álló köztisztviselőnek, közalkalmazottnak, állami szerv alkalmazásában álló közalkalmazottnak ajánl fel lakást bérbevételre………..

  42. " ?! " szerint:

    Kedves “Kovács Ernőke”!

    Már megint nem vagy elég óvatos!

    Itt kérdezősködnek utánad az elmegyógyintézeti ápolók, Te meg ismét felhívtad magadra a figyelmet.

    Maradj csendben, mert rád rántják a kényszerzubbonyt, és bedugnak a gumiszobába!

  43. Kovács Ernő szerint:

    A Fidesz átverte a népet! Ez egy kamu forradalom Orbán elvtárs!!

  44. Ditte szerint:

    T. Pálfay Rita! Azt értem, hogy szerinted jogszerű a Császárféle lakásvásárlás, de vajon helyes-e? Teljesen rendben van minden? A jognak meg az igazságosságnak nem kéne közelebb kerülnie egymáshoz?

  45. " ?! " szerint:

    “Ernőke”!

    Nyomodba vannak az ápolók.
    Vigyázz, mert visznek a gumiszobába!

  46. Ábel Attila szerint:

    Kedves Rita!

    Lényegtelen, hogy ki, mivel magyarázkodik. Nézd csak meg a bérleti jogviszony kezdetét, majd a lakások megvételének időpontját.

    Előbb felújították közpénzből a lakást, utóbb rendkívül olcsón megvették, és mindezt Tóth Mihály és Szenteczky János segítségével és tudtával.

    Az egész “lakásbérlés” nem a bérlésről, hanem az ingatlanok megvételéről szólt. A vevő rendkívüli módon jól járt és gazdagodott, az önkormányzat hihetetlenül rosszul járt és súlyos anyagi kárt szenvedett minden egyes mutyi során.

    Mi gátol a megértésben?

  47. Dadus szerint:

    Az hogy nem rászorult!

  48. " ?! " szerint:

    Kedves mszp-s fórumozók!
    “csepeli”, “Gigi”, “Lexon”, “*”, “grün”, “zed”, “Csepel-sziget”, “cseppetsem”, “BaráTOM”, Csaba Péter és más csepeli mszp-sek!

    Az augusztus 20-án kezdődő szabadságom alatt szeretném felkeresni a Csepeli MSZP és Tóth Mihály polgármester 2006-os választási ígérete alapján

    – a Csepeli Strand területén 2007-ben megnyílt fedett uszodát,

    – az elmúlt 4 évben a Szent István úton (Királyerdőben) épült bevásárló központot,

    – a Csepeli Önkormányzat által sok ezer Ft-ért elkészíttetett “kerületi turisztikai koncepció” alapján létrehozott csepeli turisztikai létesítményeket.

    Annak érdekében, hogy a fenti létesítményeket megtaláljam és más csepeli lakosok is megtalálhassák, szíveskedjetek a itt a csepel.infon sürgősen közölni:

    – a Csepeli Strand területén 2007-ben megnyílt fedett uszoda pontos helyét,

    – az elmúlt 4 évben a Szent István úton (Királyerdőben) épült bevásárlóközpont címét,

    – az Önkormányzat által sok ezer Ft-ért elkészíttetett kerületi turisztikai koncepció alapján létrehozott csepeli turisztikai létesítményeket, és turisztikai lehetőségeket!

    Ha ezek a 2006-os választási ígéretek között megígért létesítmények megépültek, akkor ne titkoljátok tovább ezeknek a létesítményeknek helyét, hanem a pontos cím megadásával tegyétek lehetővé, hogy ezeket minden csepeli lakos igénybe vehesse!

    A gyorsan válaszolókat, a korábban közölt ígéreteimnek megfelelően megjutalmazom.

  49. csepeli szerint:

    ” ?! “: Bumburnyák!

  50. csepeli szerint:

    Baszki, ezt a cikket melyik tehetségtelen balfácán izzadta össze? Tök zagyva az egész!

    Aszongya: “öt “piaci alapú” és kettő szociális alapú lakásvásárlási ügy”
    Mi a tököm az a “szociális alapú lakásvásárlás”? Megbuggyant a cikkszerző? Lakásvásárlás nem lehet szociális alapú meg piaci alapú. Csak a lakásBÉRLET lehet az! Ekkora faszt…

    Aztán: “az átlagos szociális alapú lakáseladásoknál sokkal kedvezőbb feltételekkel ment az ingatlanok elidegenítése -, és azok “piaci alapú”-ként voltak adminisztrálva.”

    Már megint! Mi a tököm az, hogy “szociális alapú lakáseladás”, és mi lófaszt jelent az, hogy “átlagos szociális alapú lakáseladásoknál sokkal kedvezőbb feltételekkel? Miért, mennyire kedvező az átlagos szociális alapú lakáseladás? Egyáltalán van halvány segédfogalma a tökkelütött cikkszerzőnek arról, hogy mi a francról hablatyol?

    Aztán aszongya (ez már a Fidesz közleménye vagy mi a lófasz): “A rendkívül kedvező árakat, az eladások „szociális jellegét” ugyanakkor megkérdőjelezi, hogy akik készpénzből képesek voltak ezeket a lakásokat megvenni, azok biztosan nem lehetnek szociálisan rászorulók.”

    Na ez meg mi hányást jelent? Az eladások szociális jellegét megkérdőjelezi? Miért, az eladásoknak szociális jellegűeknek kellett volna lenniük, vagy mi a ménkü? És a “rendkívül kedvező árakat” hogyan kérdőjelezi meg az, hogy a vásárlók nem lehettek rászorulók? Akkor mégsem volt olyan kedvező az ár?

    Komolyan berosálok, egy cikkben ennyi faszságot összehordani, ehhez már tehetség kell! A cikkszerző egy nyáladzó elmebeteg lehet.

  51. csepeli szerint:

    Úgy látom egyébként, hogy ez a szerencsétlen Ábel Attila még mindig abban a hitben él, hogy magának a lakásnak a tulajdonsága az, hogy szociális vagy piaci, és nem pedig a kiadására kötött bérleti szerződésnek. Ábel, mi neked a végzettséged? Nyugtass meg, hogy nem jogi! Már ha egyáltalán végeztél egyetemet…

  52. Manitu szerint:

    Csepeli, azt a szót ismered, hogy LOPNI? És azt ismered, hogy NE LOPJ?

    Úgy látszik nem. Pedig így nem lett volna szabad Csepelen 16 évig politizálni!

    Most már emberek haltak meg, se kórházunk, se uszodánk, ide költöztetik a ferencvárosból kiutált cigányokat, a béka segge alatt van a kerület. Ezt az a banda érte el, amelyik azt a parancsolatot se ismerik, hogy “Ne lopj!”

  53. ... szerint:

    szerintem jó nyomon vannak a képviselők.
    ha csepelit ennyi időbe tellett felkészíteniük a pártközpontban, hogy tudjon fröcsögni itt valamit akkor az mutat valamit. gondolom még egy levél nyugtatót is beadtak neki, nehogy elveszítsék a bér-fórumozójukat.

  54. csaba péter szerint:

    üdv mindenkinek

    Szerintem ez a lakásdolog választási kampánnyá érett
    Feltártatok valamit , feljelentettetek, a tobbi a bíróság dolga.
    Az érintettek megvédik magukat ahogy tudják.
    Legfeljebb más is kiderül mint amit egyesek szeretnének.

    Esetleg hallhatnánk valmi érdemlegest a kerületi fidesz programról ,ha van?

  55. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. augusztus 11., szerda 22:20-kor

    ” ?! “: Bumburnyák!
    #

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa bunkócska Te drága!

    Hogy lehetsz ennyire nehéz felfogású, hogy többszöri közlés ellenére képtelen vagy megjegyezni, hogy “bumburnyák” a jó édesanyád, akit már a születésedkor is kicseleztél azzal, hogy Ő elől várt, de Te hátul jöttél. (A szar útján, mert már akkor is szar voltál, és az is maradtál.)
    Emlékezz rá, hogy már akkor is olyan rafinált és gátlástalan voltál, hogy az anyád gátját megkerülve kerested meg a hozzád méltó lyukat a világra jöveteledhez!

    Javaslom, hogy magold be a fentiket azért, hogy el ne felejtsd, és ne keljen ismét a tudomásodra hoznom.

  56. " ?! " szerint:

    Kedves Csaba Péter!

    A volt mszp-s bandatagként jobban tennéd, ha csendben maradnál az után, hogy a Csepeli MSZP a korábbi választási programjait az alábbiak szerint teljesítette:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

  57. csaba péter szerint:

    ettől ez még nem lett fidesz program

  58. csepeli szerint:

    ” ?! “: Bumburnyák !

  59. csaba péter szerint:

    drága”?!”
    Azért mert anonimként bunkó vagy más még lehet úriember.
    Fájlalom hogy sajnos te nem vagy az , kár !
    Azt hittem lehet valami értelmeset kihozni ebből a diskurzusból. …nem hát nem .
    Ettől a stílustól senkinek nem lessz szimpibb a fidesz…… De ha a programról lehetne egy két tényszerű gondolatot … esetleg

  60. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. augusztus 11., szerda 23:32-kor

    ” ?! “: Bumburnyák !

    #

    Mi történt “csepeli”, hogy ennyire beszűkült a szókincsed?
    Talán a torkodon akadtak az előző hozzászólásaim?

    Alább bemásolom neked a 23:16-kor küldött hozzászólásomat azért, hogy fejlesszem az önismeretedet.

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa bunkócska Te drága!

    Hogy lehetsz ennyire nehéz felfogású, hogy többszöri közlés ellenére képtelen vagy megjegyezni, hogy “bumburnyák” a jó édesanyád, akit már a születésedkor is kicseleztél azzal, hogy Ő elől várt, de Te hátul jöttél. (A szar útján, mert már akkor is szar voltál, és az is maradtál.)
    Emlékezz rá, hogy már akkor is olyan rafinált és gátlástalan voltál, hogy az anyád gátját megkerülve kerested meg a hozzád méltó lyukat a világra jöveteledhez!

  61. csaba péter szerint:

    Mintha a mester a népnemzeti együtműködési hogyishívjákban nem ezt a stílust szorgalmazná.
    Ha a fidesznek ez lessz a nemzeti kötelező stílusa akkor lehet hogy inkább az elvtársak………

  62. csepeli szerint:

    ” ?! “: Bum-bum-bumburnyák!!!

  63. csaba péter szerint:

    Az meg hogy mszpés bandatag vagy fideszes rablótárs majdnem mindegy

  64. " ?! " szerint:

    Kedves Csaba Péter!

    Te írtad: “De ha a programról lehetne egy két tényszerű gondolatot … esetleg”.

    A válaszom:
    Te is tudod, hogy mi lehet a Fidesz programja, de összefoglalom két mondatban.

    1.) Az MSZP-től megörökölt folyamatban lévő ügyek átvilágítása, a hibák kijavítása, és a folytatásra érdemes témák folytatása.

    2.) Az MSZP korábbi választási programjaiban megígért, de nem teljesített fejlesztések fontosság szerinti megvalósítása, a jelenlegi 4,5-5 milliárd Ft-os örökölt adósság által determinált pénzügyi lehetőségek függvényében.

  65. " ?! " szerint:

    #
    csaba péter:
    2010. augusztus 12., csütörtök 00:06-kor

    Az meg hogy mszpés bandatag vagy fideszes rablótárs majdnem mindegy
    #

    Kedves Csaba Péter, ha a “fideszes rablótárs” megnevezéssel rám céloztál, akkor nagyon mellé találtál azért, mert én még soha egyetlen pártnak nem voltam tagja egy percig sem.

  66. " ?! " szerint:

    Kedves Csaba Péter!

    A csütörtök 00:13-kor általad említett “fideszes rablótársra” visszatérve felhívom a figyelmed a témához illő alábbi hozzászólásra a “rabló-elvtársak” témakörben:

    Kedves itt fórumozó csepeli mszp-sek!

    Ne legyetek idegesek, és ne mérgelődjetek a jelenlegi helyzet miatt!

    Vigasztaljon benneteket az a tudat, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderállomány.

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Néhány év múlva, amikor szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.
    Akkor majd visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    (Például megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó rabló-elvtársakat. A Csepeli MSZP elnökének pedig Deme Gábor sikkasztó és gyilkos elvtársat.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után lesz igazán hozzátok méltó párt a megújult MSZP.

    A fentiek reményében tartsatok ki!

    A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig majd csak kibírjátok valahogy.

  67. csaba péter szerint:

    honnan kell tudni hogy kinek a rablótársa vagy “?!” amikor ez a neved?

    Attól még senkinek sem lett nagyobb igaza hogy nem tud tisztességesen viselkedni , fröcsög és mindenkit sérteget meg trágár………
    ha ez a fidesz program és ezt te képviseled ….
    nem irigylem a főnökeidet
    nehéz négy évük lesz

  68. csaba péter szerint:

    “?!” csak meg ne üssön a guta a nagy indulatok közepette, kár lenne érted.
    Írva vagyon ” ne menjen le a nap a te haragoddal”
    Szeresd felebarátod mint tenmagad

  69. Pálfay Rita szerint:

    Kedves Attila !
    Az egyébként általad is megalkotott rendelet ide vonatkozó szakaszát idézni, magyarázkodás ? A Szociális, Lakás-és Egészségügyi Bizottság elnökeként nem érted, hogy az idézett szakasz arról szól, hogy Császár Mihály lakás kérelmét a Képviselő-testület elé kellett volna terjeszteni ? Hogy neked is az egyik döntéshozónak kellett volna lenned ?
    Hatáskör, Attila !

  70. Demeter J. szerint:

    csaba péter éjszakai kérdéseire megpróbálom megfogalmazni a ( számára is érthető ) válaszokat:

    a.) Talán mostanáig külföldön élt és nem ismeri a szocialista mutyi lényegét?
    Bíróságot emleget, pedig a szocik mutyivilága épp arról szól, hogy jogilag minden rendben van. Az előző hozzászólásokból ( pl. cseppetsem 13:34) egy égbekiáltó rendeleti hiányosság körvonalai rajzolódnak ki. A rendeletből következik, hogy a bérlő bármikor megveheti ingatlanát, ő gazdálkodik a kerületi ingatlanvagyonnal, nem a vagyonkezelő.
    A passzus örvényes keretek közt jött létre, jogilag rendben van, csak a torka véres.

    Lehet büszkének lenni, hogy milyen dörzsölt, tökös legények a szoci fiúk, de a kisded játékaik árát a csepeliek ( ha csaba péter az, akkor ő is ) fizetik meg

    b.) Vajon mi lehet a következő önkormányzat programja?
    Először is kárrendezés. Ebbe beletartozik a Csepel SC, a kisduna stb. elpanamázásának megakadályozása. Az info kivesézte korábban mindkettőt.
    Másodszor: a sok éve húzódó munkák ( gerincút, csatornázás, útépítés stb.) beindítása és befejezése.
    Hosszú távon a kerület felemelkedése.
    A 16 éve regnáló vezetés szégyene, hogy Csepel lemaradt a környező kerületek és települések fejlődése mögött. Cél a 21. kerület, mint minősítés javítása.

    Aki igénytelen, vagy az üzleti érdekei azt diktálják, nyilván a jelen állapottal tökéletesen elégedett.

  71. Ábel Attila szerint:

    Kedves Rita!

    1. A lakásrendeletet nem én alkottam meg.
    2. A szociális lakások kiárusítását elleneztük.
    3. A mutyivilág leglényegesebb pillére éppen az volt, hogy se Császár se a többiek nem kerültek a testület elé, mert a polgármester saját hatáskörben döntött róluk, Szenteczky János pedig végrehajtotta a döntéseket.

    Csak a szociális lakások esetében több százmillió forintos vagyonvesztés érhette az önkormányzatot. A mutyista rendszer csúcseleme, a “piaci alapú” lakásbérlések mögé bújó lakásvásárlások csak az általunk feltárt öt esetben kb. 35 millió forintos kárt okoztak. A többi “piaci alapú” eset nem mind olyan egyértelmű, mint amit a táblázatban láthatsz: ezekben az esetekben 10 hónap és 1,5 év között volt a lakásvétel ideje a bérleti jogviszony megadása után.

  72. Ábel Attila szerint:

    Kedves Rita!

    Egyébként értem amit írsz, úgy tűnik mégis nekem volt nehezebb felfogni, hogy mire utalsz. Nem siklunk el felette, csak még nem értünk oda.

  73. Pálfay Rita szerint:

    Kedves Attila !
    Örülve annak, hogy végül is megértettél, felhívom a figyelmedet az Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzata 5/A számú melléklete I. pontjára, amely a polgármester saját hatásköreit tartalmazza. Ebben nem szerepelnek lakások és helyiségek bérbeadásával, elidegenítésével kapcsolatos hatáskörök.

  74. csepeli szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Tájékoztatnád a választóidat, hogy milyen végzettséggel rendelkezel? A fideszes bemutatkozó oldaladon is hallgatsz erről. Gondolom, indulsz a választásokon. Akkor illene elárulni, mégis mihez értesz. Jártál főiskolára vagy egyetemre? Szereztél valamilyen diplomát?

    A fideszes helyi képviselők egyébként nem túl bőbeszédűek ennek kapcsán:

    Ábel Attila – nem közli
    Balogh Ernő – előadóművész
    Borbély Lénárd – igazgatásszervező (ez egy 3 éves képzés)
    Gárday Balázs – villamosmérnök
    Morovik Attila – tanár
    Németh Szilárd – nem közli (de azt beszélik, technikatanár)
    Noé László – villamosmérnök
    Szuhai Erika – nem közli
    Tóth János – nem közli
    Zupkó János – nem közli

    Szerintem aki nem közli a végzettségét, annál feltételezhető, hogy nincs diplomája. Egyelőre tehát van két villamosmérnök, egy előadóművész, egy tanár, egy igazgatásszervező, valamint 5, diplomával valószínűleg nem rendelkező jelölt. Nagyon képzett képviselő-testületünk lesz… kb. mint egy lakógyűlés.

  75. Ábel Attila szerint:

    Kedves Csepeli!

    Nevetséges vagy ezzel az erőlködéssel. Egyébként geofizikus mérnök és mérnök-közgazdász diplomáim vannak.

    Elfogytak a kifogások a lakásmutyival kapcsolatban?

  76. Kovács Ernő szerint:

    Kovács Ernő-nem közli
    Orbán Viktor-közli / király / Ma megy a kecske délután!

  77. csepeli szerint:

    Ábel Attila: Valamiért eddig nem büszkélkedtél a diplomáddal. Ezek jó szakmák, nem értem, ilyen diplomákkal mit keresel a politikában, amikor végezhetnél értelmes munkát is. Nem váltál be?

    A “lakásmutyival” kapcsolatban már el lett mondva fentebb minden lényeges dolog. Az ellenérveket elengedted a füled mellett és csak fújod tovább a magadét. Szociális eladás, meg egyéb zagyvaságok.

  78. csepeli szerint:

    De ha már mutyi, beszélhetnénk arról, hogy kiderült: Orbán Viktor is érintett a Sukoró-ügyben. Visszanyal a fagyi?

  79. ... szerint:

    csepeli, nem minden a diploma. feltételezem, hogy neked is van legalább egy, ha már ennyire rámentél erre a témára, mégis ha megkérdeznéd a fórumozóktól, hogy mit gondolnak rólad, egy sötét, primitív embert írnának le.

  80. csepeli szerint:

    “Még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel – tudta meg lapunk.”

    “a megbeszelését Estée Lauder fia, a Magyarországon is iskolákat alapító korábbi bécsi amerikai nagykövet maga kezdeményezte. Meg akarta tudni az okát, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen az országnak milliárdokat hozó és munkahelyeket teremtő kaszinóprojektet.

    Úgy tudjuk, Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót. A Martonyi házában megtartott megbeszélésen az üzletember felvetésére Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy Magyarországon jelenleg négy ilyen jellegű kaszinóberuházás van előkészületben, közülük Lauderé az egyetlen, amelynek ügyében tőle nem kértek támogatást, vele nem egyeztettek. Márpedig Orbán nem tűri el, hogy bár ellenzékben van, ilyen horderejű ügyeket nélküle intézzenek – hangzott el értesüléseink szerint.”

    “Orbán Viktor Lauder értésére adta, hogy Joav Blum izraeli-magyar üzletember helyett szívesebben látná a beruházásnál George Patakit. A találkozón a Fidesz-elnök a telekcserében érintett Blum szerepe mellett azt rótta fel a milliárdos üzletembernek, hogy a beruházásban nem érdekeltek a jobboldalhoz közel álló cégek.”

    “A Népszava hozta először nyilvánosságra, hogy kaszinó ügyben Orbán és Lauder is találkoztak, amit Orbán sajtófőnöke a Hírszerzőnek kedden meg is erősített.”

  81. csepeli szerint:

    …: Jobban szeretném, ha nem 8 általánost végzett tuskók irányítanák a kerületet.

  82. ... szerint:

    szerintem neked teljesen mindegy, hogy kik irányítják a kerületet. ha nem a szocik, akkor hőbörögni fogsz.

  83. Vica szerint:

    —!
    A diploma valóban nem minden, s ha valaki nem végigbukdácsolva jutott hozzá, bizonyára többet tud, mint az, aki nem rendelkezik vele.

    Más viszont a tárgyi tudás, és más a természetes, mondhatnám született intelligencia, aminek köze sincs a diplomához. Az érzelmi gazdagság/érzelmi sivárság, a jóindulat, a segítőkészség, empatikus képességek sem kötődnek diplomához.

    El lehet gondolkodni azon, kinek mi a fontos ezek közül.
    Hát kinek mi. Van, akinek a tárgyi tudás, vagy csupán a diploma, hogy villoghasson vele, hogy van neki olyanja 🙂 . Van, akinek az emberi kapcsolatok, az emberi értékek a fontosak az egyebekkel szemben, Valamint vannak olyanok is, akiknek mindkettő.
    Van, aki csak a munkájának él, és nem létezik számára másik világ…
    Tehát sokfélék vagyunk. Nem mondhatjuk tiszta szívvel egyikre sem, hogy csupán az az egy érzelmi/viselkedésforma az ideális, tökéletes, amely számunkra szimpatikus.
    Nekünk egy bizonyos embertípus jön be, a másiknak egy másik, így talán mindenki talál magának barátokat, közösségeket, ahol jól érezheti magát.
    Mindezzel csupán azt akartam megfogalmazni, hogy – bár lehet számunkra valaki kedves, és lehet valaki ellenszenves -, nem ítélkezhetünk fölötte.

    “Ne ítélj, hogy ne ítéltess!” Talán elcsépeltnek tűnhet, hisz oly sokszor hallhattuk. Egyszer azért érdemes lenne ezt a mondatot mindenkinek alaposan átgondolni, milyen óriási igazságot tartalmaz.
    Ez az a mondat, amit – úgy hiszem – nem érez át a maga valójában pl. GONDOLKODÓ, aki oly sok bibliai idézetet ír időnként erre a fórumra, s mégis úgy érzem, időnként tele van a lelke gyűlölettel. Szomorú. Hát senki sem tökéletes…

  84. csepeli szerint:

    Vica: ha valaki képviselő az önkormányzatnál, annak egy csomó háttéranyagot, jogszabályt és jogszabálytervezetet kell átnéznie és megértenie. A költségvetés kapcsán pedig egy csomó gazdasági fogalommal kell tisztában lennie, nagy táblázatokat kell tudnia értelmezni. Nos, ha valaki az életében csak 8 általánosig vitte, annak ez biztosan nem fog menni, tehát alkalmatlan. De ha csak érettségije van, akkor is erősen kérdéses, hogy rendelkezik-e a szükséges kaliberrel.

    Ugyanakkor az is igaz, hogy ha valaki a szakmájában tehetséges, akkor ugye mi a fenének menne el politikusnak? De azért időnként előfordul ilyen.

  85. Hugi szerint:

    Sokat loptak az elvtársak. Csepeli, vége a dalnak, lefõtt a kávé; mehet a vezetés a börtönbe! Tolvajbanda!

  86. Vica szerint:

    Tudtommal polgármesterjelöltjeink mindegyike diplomás 🙂 .
    Van, akinek van ilyen típusú gyakorlata, ami jelenthet előnyt és hátrányt is. Azt mondják, új seprő jól seper. Talán bejön, talán nem. Végülis minden tanulható. A lényeg – úgy gondolom -, hogy becsület, jó szándék, tenni akarás vezesse azt, aki elnyeri ezt a posztot, és képes legyen együttműködni a munkatársaival.

  87. Lora :) szerint:

    Felfoghatatlan, hogy ebben az országban még mi minden fog kiderülni.
    Mások belekényszerítik magukat házasságba, meg életük végéig tartó hitelfelvételbe, hogy lakáshoz jussanak, vagy egyáltalán hogy önálló életet kezdhessenek –

    erre hidegzuhany!!! Így megalázni a csepeli polgárokat, ennyire hülyének nézni mindenkit….el tudom képzelni a hízó pofájú vezetőket, ahogy szivarfüstbe burkolózva, whiskey-t kortyolgatva örömittasan, azon röhögtek nagyokat, hogy ez nem fog kiderülni, és mennyire kijár ez nekik……na azért ezt már eltűrni nem lehet.
    A szélsőséges megnyilvánulás ebben a témában -szerintem – elkerülhetetlen.

    Az a nagy szerencséje ennek az egész bűnbandának, hogy nincs a parlament mögött egy erős katonai vezetés, kvázi mint Törökországban például; ahol ezt nemhogy 2010-ben még mi minden derül ki, és mindenki október 3-át várja már, hogy végleg benarancsosuljon az ország, hanem már a 2006-os nagy demonstrációk idején a nép mellé állva, padlóra küldte volna a kormányzást, és a négy év kínkeserves szenvedés elkerülhető lett volna…..

    Kedves Polgárok! Ha mélyebben akarom érinteni, és értelmezni a leírtakat, akkor az még inkább fájóbb; minden egyes nappal, amíg ezek hatalmon vannak, fél évekkel nő a lemaradásunk Nyugattól, így is már egy majdnem nyugdíjkorban lévő lemaradásunk van.

    Én csak egy egyszerű kérdést teszek fel, mert erről érdekes senki nem beszél –
    mekkora pénzek lehetnek itt Csepelen, iparűzési adótól kezdve minden beáramló pénzt nézve, ha mai napig van miből lopni??????????????

    Orvoslás Lora módra:
    NEKÜNK POLGÁROKNAK KELL MEGKEZDENI A VÁLTOZÁST, A FELSŐ VEZETÉS MEGADTA AZ IRÁNYT: EL KELL SZÁMOLTATNI EZEKET, FELELŐSSÉGRE KELL VONNI ŐKET A TETTEIKÉRT, NEKÜNK PEDIG EGY ÉLHETŐ-LAKHATÓ MAGYARORSZÁGOT KELL FELÉPÍTENÜNK, AKIK BECSÜLETES ÚTON DOLGOZZUK MEG A KENYÉRRE VALÓT, AMIRE MAJD KÉSŐBB AZ UNOKÁINK IS BÜSZKÉK LESZNEK, HA A KITARTÁS NEM LANKAD.

    LEHET ISTEN 6 NAP ALATT TEREMTETTE A FÖLDET, A HETEDIKEN MEGPIHENT, DE NEKÜNK AZÉRT EZ ELTART PÁR ÉVIG – DE HA MINDEN NAP CSAK 1-2-3 CSALÁD MONDJA, HOGY BEÁLLNAK A SORBA, ÉS VÁLLALJÁK EZT A KÜZDELMET, AMI TÁRSADALMILAG (MIVEL NEM A MAGYAR A LEGÖSSZETARTÓBB NÉP) IS, DE EGY SZOROS KÖTELÉKET TUDNA LÉTREHOZNI KÖZTÜNK, A KÖTELÉKEKBEN PEDIG KEVESEBB FESZÜLTSÉG URALKODNA, ANNÁL TÖBB MEGÉRTÉS, ÉS TOLERANCIA EGYMÁS FELÉ.

  88. csepeli szerint:

    Lora: Arról eddig szó sem volt, hogy kik kapták ezeket a lakásokat, pedig a Fidesz nyilván utánanézett. Nyilván nem ismert emberek, ellenkező esetben már telekürtölte volna a Fidesz a sajtót.

  89. Hugi szerint:

    Itt azok az igazi bûnösök, akik a lopást lehetõvé tették, majd közremûködtek benne.

  90. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    A mai hozzászólásaidban keményen forszíroztad Ábel Attilának a képviselő-testületben való részvételre jogosító végzettségét.

    Valószínűnek tartom, hogy annak ismeretében aggódsz ennyire, hogy az elmúlt 16 évben (Tóth Mihály polgármester személyében) egy olyan középfokú végzettséggel és a Szovjetunióban szerzett politikai főiskolai bizonyítvánnyal rendelkező személy irányította a kerületünket, aki a megfelelő végzettség hiány mellett, az előéletében végzett munkája során sem szerezhetett megfelelő ismereteket Csepelnek a “piacgazdaságon alapuló kapitalista rendszerben” történő irányításához, hiszen sok évig az MSZMP apparátusában dolgozott, később pedig a Csepeli Munkásotthon igazgatója, majd a rendszerváltásig Csepel utolsó függetlenített kerületi párttitkára volt.

    Örülök, hogy Csepel érdekében keményen forszírozd azt, hogy a polgármesteri tisztséget az elmúlt 16 évben betöltő személyhez hasonló színvonalú személyek soha többé ne kerülhessenek a polgármesteri széknek a közelébe sem, és ne ismétlődhessen meg Csepelnek az elmúlt 16 évben tapasztalt dilettáns irányítása, amelyet a Tóth Mihály polgármester által vezetett Csepeli MSZP alább idézett nem teljesített választási ígéretei reprezentálnak.

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

  91. krtek szerint:

    Remélem arra is fényt derítenek, avarkeszi képviselő édesanyja által lakott 3 szobás önkormányzati lakás hogyan került a képviselő úr lányának tulajdonába. most avarkeszi édesanyja lakja, több mint 5 éve.
    szintén csillagtelepen található ez a lakás.

    avarkeszi úr ! nyilatkozzon !

  92. munkásököl szerint:

    ?!: 🙂

    Épp említeni akartam, hogy nehogy már az MSZP talpnyalói kérjék számon a diplomát, amikor náluk a foximaxi jelenti azt. Podolák elvtársnak mije is van pl.? Ja, ő munkálkodhatott a kerületért, mert a foximaxi iparpolitika szakán képezték ám a kapitalizmus igazi hőseit! Igazi lokálpatrióta képző volt, igaz, “csepeli”?

  93. codec szerint:

    Térjünk a lényegre ( hagyjuk már nyugdíjba menni a Politikai Főiskolán diplomát szerzett városvezetői társulatot) :
    VOLT VAGYONVESZTÉS VAGY NEM ?

    A mellébeszélés helyett világos választ adhatnának ( ha tudnának) csepeli és társai.!

    A Sukoróról majd máskor.

  94. miska72 szerint:

    Az öszes MSZP-s fórumozó bekaphatja a faxomat!

  95. miska72 szerint:

    Pláne csepeli meg atlétatrikó. 🙂 🙂 🙂

  96. miska72 szerint:

    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER! 😉
    Elvtársak és elvtársnők!
    Sitten a helyetek!

  97. fülöpke szerint:

    Szerencsétlen csepeli!
    Gazdáid elhűlve olvassák a 9:38-as, iskolai végzettségeket firtató hozzászólásod.
    Amit te a ( Kossuthban szerzett érettségijük mellé pártiskolai diplomát szerzett ) távozó kerületi vezetőktől kapsz, nem teszed zsebre!

    Apropó! A 16 éve irányító vezetők közül néhányat, akiknek a szakképzettségét tudnád kiemelni -olyat, ami a városvezetéshez kapcsolódik. Legalább a végén ismerjük meg, kik a távozó értékes szakemberek!

  98. YRR szerint:

    Ahogy kezd a dolog szépen kirajzolódni tán a gyengébbek számára is világossá vált,
    hogy az idézett lakásmutyik felelősei , igaz nem egyenlő mértékben.
    1/a Képviselők mint testület
    2/a polgármester ( ők a tulajdonosok képviselői )
    3/és a csevak vezetője.( aki a tulajdonosok képviselőinek utasításait végrehajtja.)

    az érintettség nem mellőzhető.
    Ha azok akiknek dolga esetleg , elolvasnák a vonatkozó passzusokat , minimum gondolkodóba esnének hogy kire miért és mivel lőnek.

    Úgy látom hogy Szenteczky neve csak azért lett céltábla , mert polgármesterjelölt.
    Ha nem lenne az , meg sem lett volna említve.

    Azért érdekelne,
    hogy a képviselők miért nem ismerik saját
    szmsz üket,
    rendeleteiket,
    Feladatukat és hatáskörüket.
    Pártsemlegesen!
    Mire vették fel közpénzből vaskos tiszteletdíjaikat , ha a legelemibb dolgokat sem végezték el egymás torkának átharapásán kívül.

    Tudom ez nagyon fontos !
    Ámde szerintem ha a testület hatáskörét valaki korlátozza akkor nem a választás előtti hónapokban kell azt észrevenni.
    A rendeleteket pedig a testület közös felelősséggel hozza
    óhéber duma arra hivatkozni hogy én ellene szavaztam.

  99. d-arkangyal szerint:

    cseppetsem:
    2010. augusztus 11., szerda 13:34-kor
    MEGINT JÖNNEK A NAGY OKOS CSEVAKOSOK!!!!!

    Ilyenek voltak a Császár ügynél is, bizonygatták ilyen, meg olyan rendeletekkel, és mi lett a vége?????

    AZ, HOGY SÁROS A SZENTECZKY BENNE!!!!!
    Mint kiderült, adminisztrációs hiba volt! BAZEEEEEEG!!!!!
    Azért ez nem semmi!

    CSEVAKOS nagy okosok (akik munkaidőben képesek rendezvényekre menni – vizslatni – és még ezért fizetést is kapnak), JOBB LENNE, HA ELKEZDENÉTEK CSOMAGOLNI, NEHOGY EGYSZER ÖSSZEPAKOLJANAK (lásd: Hagyó, Zuschlag, stb . . .) TITEKET RENDELETESTÜL, ÉS A BÍRÓSÁGON KELLJEN MEGVÉDENI MAGATOKAT!!!!!

  100. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 52 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 52 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 52 naptári nap (a 36 munkanap)!

  101. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    A ma 09:38-kor elküldött hozzászólásodban Ábel Attila és a Fideszes képviselők végzettségének a közlését követelted.

    A kérdésedre 9:45-kor Ábel Attilától választ kaptál, és megtudhattad, hogy geofizikus mérnök és mérnök-közgazdász diplomái vannak.

    Az általad felvetett témához kapcsolódva 13:32-kor én is tájékoztattam a fórumozókat arról, hogy az elmúlt 16 évben (Tóth Mihály polgármester személyében) egy olyan középfokú végzettséggel és a Szovjetunióban szerzett politikai főiskolai bizonyítvánnyal rendelkező személy irányította a kerületünket, aki a megfelelő végzettség hiány mellett, az előéletében végzett munkája során sem szerezhetett megfelelő ismereteket Csepelnek a “piacgazdaságon alapuló kapitalista rendszerben” történő irányításához, hiszen sok évig főállású MSZMP pártmunkásként dolgozott, később pedig a Csepeli Munkásotthon igazgatója, majd a rendszerváltás előtt, a rendszerváltásig Csepel utolsó függetlenített kerületi párttitkára volt.

    Most, hogy a társaiddal visszajöttél az mszp-s propagandisták eligazításáról, a délelőtt általam 13:32-kor elküldött hozzászólásom kiegészítéseként arról tájékoztatom az itt fórumozókat (közöttük Téged is), hogy az előző években, a képviselő-testület mszp-s frakciójában négy képviselő az alábbi végzettséggel látta el a választók képviseletét:

    1. evk.: Glavanov Miklós, esztergályos szakmunkás + gimnáziumi érettségi.

    11. evk.: Podolák Sándor, 8 általános.

    13. evk.: Horváth Gyula, (alpolgármester) technikumi érettségi + politikai iskola.

    14. evk.: Polyákné Hajas Ilona, valószínűleg 8 általános (mert egyik önéletrajzában
    sincs megjelölve semmilyen egyéb végzettsége.)

    Összegezve megállapítható, hogy az elmúlt 16 évben a kerületünket egy középfokú végzettségű mszp-s polgármester vezette, és a képviselő-testület mszp-s frakciójában 2 fő csak 8 általános iskolai végzettséggel, 2 fő pedig csak középfokú végzettséggel rendelkezett. (Részben ez lehet a magyarázata az eredménytelenségüknek.)

    Tehát kedves drága “csepeli”, a kötekedéseddel ismét sikerült beleszaladnod egy pofonba.

  102. Csaba Péter szerint:

    kedves”!?”
    Lazíts mert infarktust fogsz kapni

    Mit izgulsz ? Győztetek a mesteré a dicsőség az ország és a hatalom . Nem kell már fenekedni
    A mester csepeli személyes képmása rendet tesz mint írtad mindenkit lecsukat , jön a kánaán amibe csak bele kell szottyanni.

    Mi ez a nagy idegeskedés ? vagy valamitől még mindig kell félni?
    vagy ez a parancs?

    A fidesz eddigi kudarcainak oka mindig az volt , hogy elvetették a sulykot . túlspilázták a dolgot és a többség ezt nem szereti. A túl hangos üvöltözés és az erőszakos durva trágárkodás mindig visszaüt.
    nyugodtan dőlj hátra és nézd hogy elleneid hogy csinálják ki egymást.

  103. Pálfay Rita szerint:

    A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000.évi XCVI. törvény
    Képzés, továbbképzés
    12.§. Az önkormányzati képviselők képzéséről, továbbképzéséről a feladataik eredményes ellátása érdekében a képviselő-testület gondoskodik.
    A törvény rendelkezik az önkormányzati képviselők képzéséről, továbbképzéséről annak érdekében, hogy a helyi képviselők minél mélyebb ismereteket szerezzenek az önkormányzat jogi környezetéről, lehetőségeiről, a demokratikus közélet szabályairól.

  104. Gordon szerint:

    “minél mélyebb ismereteket szerezzenek (…) a demokratikus közélet szabályairól” …. jaj Istenem. 🙂

  105. Pálfay Rita szerint:

    Kedves Attila !
    Megnézted már az SZMSZ mellékletét képező hatásköri jegyzéket ?
    YRR nagyon helyesen állapítja meg, hogy a hatáskörelvonást nem a választás előtti hónapokban kell észrevenni.

  106. Gordon szerint:

    “az SZMSZ mellékletét képező hatásköri jegyzék” Hihi 🙂 Ez egyre jobb. A pogácsazabálás mikéntjéről nincs az SZMSZ mellékletét képező hatásköri jegyzék?

    Ha nincs az hiba, és csinálni kellene.

    Felelős: Pálfay Rita.

    Muhahaha. 😀

  107. Pálfay Rita szerint:

    Gordon
    Az nincs. Csak ilyenek vannak, mint pl.: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata polgármesterének saját hatáskörei, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata rendeleteiben szabályozott Szociális, Lakás-és Egészségügyi Bizottsági feladat- és hatáskörök, és így tovább…….

  108. Ábel Attila szerint:

    Kedves Rita!

    Természetesen néztem az SZMSZ mellékletet. YRR-nek pedig nagyon-nagyon nincs igaza, és ezt ő is nagyon jól tudja.

    Aki figyelte a történteket, az láthatta:

    – világosan kiderült, hogy sem a testület tagjai sem az egyébként illetékes lakásbizottság tagjai nem kaptak semmiféle tájékoztatást nem kaptak a lakásmutyikról. Császár ügye is véletlenül derült ki.
    – onnantól, hogy Császár lakásügyéről tudomást szereztünk, az önkormányzat és a Csevak vezetőihez fordultunk, emellett pedig a sajtónak is elmondtuk, hogy mit sejtünk a háttérben.
    – onnantól, hogy Császár lakásügye kiderült, hónapokig tartott, amíg megkaptuk a kért dokumentumokat.
    – múlt héten kaptuk meg azokat az adatokat, amik feltétlenül kellettek ahhoz, hogy további eseteket derítsünk fel.

    Meggyőződésem, hogy csak a szociális lakásokon több százmillió forintot vesztett az önkormányzat, és a mutyigyanús ügyek is elérhetik a százmilliós kárösszeget. Ezeknek az ügyeknek a felderítésére még mindig idő kell, a lakások dokumentumait már kikértem, de megint nem fogják ideadni, minimum egy hónapos hacacáré kezdődik. És akkor majd azt fogod kérdezni, hogy miért nem hamarabb, miért a választás előtt jövünk elő az újabb ügyekkel? Azért, mert addig nem tudunk róla, csak sejtjük őket!

    A hatáskörök pedzegetése meg akkor aktuális, amikor odáig érünk. Tóth Mihály egyébként nem válaszolt az erre vonatkozó kérdésemre, és szerintem nem is fog egyértelmű választ adni akkor sem, ha a kérdést írásban megismétlem, aztán meg esetleg nyílt levelet adok ki, hogy válaszoljon. Én jobban örülnék, ha nem jutna el odáig az ügy.

  109. " ?! " szerint:

    #
    Csaba Péter: 2010. augusztus 13., péntek 00:53-kor

    kedves”!?”
    Lazíts mert infarktust fogsz kapni
    Mit izgulsz ? Győztetek a mesteré a dicsőség az ország és a hatalom . Nem kell már fenekedni
    Mi ez a nagy idegeskedés ? vagy valamitől még mindig kell félni?
    A túl hangos üvöltözés és az erőszakos durva trágárkodás mindig visszaüt.
    Nyugodtan dőlj hátra és nézd hogy elleneid hogy csinálják ki egymást.
    #

    Kedves Csaba Péter!

    Először is arról tájékoztatlak, hogy kiváló az egészségem, és fenyeget infarktus veszély.
    Már csak azért sem, mert én ezt a blogozást a számítógépes munkám közben kikapcsolódásként végzem.

    Ideges sem vagyok, és nem is félek, mert soha nem féltetem, csak féltettem másokat.

    Ami a túl hangos üvöltözést, az erőszakosságot és a durva trágárkodást illeti, nem ártana ha a Titeket képviselőket figyelmeztetnéd.
    Én ugyanis csak reagálni szoktam úgy mint amikor egy rám támadó kutyának belelépek a vicsorgó pofájába.

    Azt a tanácsodat pedig, hogy “nyugodtan dőljek hátra”, azért nem fogadom el, mert ha az ember nem figyel rátok akkor rögtön előbújtok, mint az eső utáni csendben a gomba és csináljátok a cirkuszt mint jelen esetben Te is.
    Ezen kívül én levontam a tanulságot az MSZP viselkedésével kapcsolatban a következő hozzászólásomban feltett szövegekből is.

  110. " ?! " szerint:

    Gyurcsány Ferenc személyes elbeszélése arról, hogy hogyan lehet a választások esélyeit hazugságra épített kampánnyal megváltoztatni,
    avagy
    Kövér László „köteles beszédének” a valódi története.

    A 2002-s választások előtt két komoly fordulópont volt.
    Egyik az Orbán-Nastase megállapodás. A másik Kövér köteles beszéde.

    A mi stábunk volt az amely szembefordította az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase paktummal.
    Egy hosszú vitában meggyőztük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács László előző este rábólintott.
    Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az addig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén – még nehezebben – Kovács László is beadta a derekát.
    Akkor rendesen felépítettük ennek a kommunikációját és az Orbán-Nastase megállapodást követő csaták fordulópontot hoztak a Fidesz és az MSZP választási küzdelmében.

    A választási harc finisében azonban a Fidesz-MDF pártszövetség támogatottsága felülmúlta az MSZP támogatottságát és a kormányoldal tűnt a választások esélyesének, a baloldal pedig tanácstalannak és bénultnak.

    Ekkor csináltuk meg a „köteles akciót”.

    Kövér László a választási harc finisében egy viszonylag szűk körű, mondhatni, belterjes rendezvényen a hívek körében mondta, hogy „ha azokra hallgatnánk, akik nem látják a kormány által vezetett országépítés eredményeit, akik a kiábrándulás, a reménytelenség, a nihil légkörét terjesztik, akkor akár le is mehetnénk a pincébe, és felköthetnénk magunkat.
    Aztán még annyit hozzátett, hogy persze azt elvárja az illetőktől, hogy ebben elől járjanak.

    Semmi kétség, hogy Kövér nem akart akasztani, de amit mondott azt kiforgatni sem nagyon kellett, csak ki kellett használni a benne rejlő lehetőségeket és megfelelő szövegkörnyezetben tálalva, és kellőképpen leegyszerűsítve kellett ismételgetni az elmondottakat.

    Kövér mondta amit mondott, de a sajtóban elsikkadt a sok hír között.

    A választások előtt voltunk tíz nappal. Minden kutatás azt mutatta, hogy pár százalékkal, de ők vezettek.
    Úgy tűnt, hogy elveszítjük a választásokat.

    Összehívtam magamhoz öt embert. Pontosabban hármat, merthogy összesen voltunk öten.
    Mi ketten: Klára meg én, és jött Gál Zoli meg még két ember, akiknek nem mondom meg a nevét, mert ártana nekik.

    Tehát Ott van Gál, a feleségem, meg ez a két ember.
    Mi a csudát lehet itt még tenni? Többek között az is elhangzik, hogy semmit. Mert vége van a történetnek.

    Csütörtök este volt, másnap nagypéntek. Húsvét után következő hét a választás.

    Ebben a helyzetben voltunk, és kerestük, hogy mit lehetne még….

    Valamikor késő este jött ötletként ez a kötél dolog, de az első híradás már vagy tíz napja történt, és már senki nem foglalkozott vele.
    És akkor mégis úgy döntöttünk, hogy ezt a kötélügyet meg kell csinálni, mert ott van benne mindaz a félelem, ami a Fidesszel szemben valami módon létezik.

    Ekkor elindult midenkinek az agya, még ott éjszaka megszülettek a sztoriboardok, hogy hogyan kell ehhez reklámfilmet készíteni. Hogyan nyikorog a kötél, szóval, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni.

    Másnap engedélyt kértünk arra, hogy ezt a köteles dolgot elindítsuk.
    És összeraktuk. Kitaláltuk Szili Kati szerepét.

    Az egy szem kazettát lejátszottuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondta el, hogy ez milyen borzasztó.

    Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesített mindenfajta leveleket, és elindítottuk az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés volt a Fidesz székház előtt.
    Az élen Kovács László egy kötéllel a nyakában.

    A parlamenti választásokat az előzetes várakozások ellenére végül minimális különbséggel a baloldal nyerte, amelynek eredményeként a szocialisták és a szabaddemokraták koalíciója került kormányra, Medgyessy Péter vezetésével.

    Forrás: Debreczeni Józsefnek a 2005-ben Gyurcsány Ferenccel folytatott és magnóra vett harminchat óra beszélgetés alapján megírt „AZ ÚJ MINISZTERELNÖK” című könyve.

  111. Pálfay Rita szerint:

    Kedves Attila !
    Most néztem meg Németh Szilárdot az Echo Tv Napi Aktuális műsorában. Nem pedzegette, hanem egyértelműen nyilatkozott a hatásköri problémáról.

  112. papa szerint:

    Ábel Attila. Hol lehet ilyen diplomákat venni a fidesznél, és mennyiért?

  113. miska72 szerint:

    papa az MSZP-nem meg agyat kéne venni!
    Mert mindent észnélkül csinálnak!
    No comment!

  114. miska72 szerint:

    mekkora pofáraesés lesz itt a maszopnak!

    🙂 🙂 🙂

  115. Pálfay Rita szerint:

    Kedves Attila !
    Azért azt az önkormányzati törvényt sem ártana olvasgatni, s akkor tudnád, hogy melyik szakaszát kell idézni akkor, amikor a polgármester nem akar válaszolni a kérdésedre.
    19.§.(2) A települési képviselő:
    a) a képviselő-testület ülésén a polgármestertől (alpolgármestertől), a jegyzőtől, a bizottság elnökétől önkormányzati ügyekben felvilágosítást kérhet, amelyre az ülésen -vagy legkésőbb 15 napon belül írásban- érdemi választ kell adni.

Itt lehet hozzászólni !