Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

Csepel.info

A párton belül máris vitákat generált: mi lesz, ha Szenteczky Jánost elmossák a botrányok?

Az MSZP-s politikusoknak nem érdekük, hogy kiderüljön a csepeli kettős gyilkosság valódi oka és háttere – ezt a választ tippelték a legtöbben a Csepel.info legutóbbi szavazásán, amikor azt kérdeztük olvasóinktól: mi lehet az oka annak, hogy Podolák György parlamenti képviselő nem tett tanúvallomást arról a találkozóról, amely közte és Deme Gábor között zajlott le alig másfél órával a kettős gyilkosság előtt?

Több olvasónk is jelezte ugyanakkor szerkesztőségünknek, hogy ideje volna kérdést cserélni. Az új kérdés pedig a csepeli rendőrkapitány lakásmutyija fényében könnyen adja magát, hiszen az ellenzék szerint az eset nem egyedi volt, ha pedig ez bebizonyosodik, Szenteczky János MSZP-elnök, a párt polgármester-jelöltje a választások idejére akár teljesen el is lehetetlenülhet – nem is beszélve az esetleges súlyosabb következményekről.

Bár a csepeli kettős gyilkosságban ígért vádemelés több hónapja késik, információink szerint a bűnügy újabb részleteinek kiszivárgása szintén kínos helyzetbe hozhatják a polgármester-jelöltet. Deme Gábor gyilkosság utáni telefonálgatása – már amennyiben a Blikk információi helytállóak –  párttársaihoz irányultak, annyi pedig biztos, hogy Szenteczky egyike volt azoknak, akiket különleges körülmények között hallgatott ki a kettős emberölés után a rendőrség. Forrásaink szerint az MSZP teljes vezetősége részt vett Deme iskolai ügyének párton belüli rendezésében, Szenteczky János pedig akkoriban alelnök volt.

A kérdésünk tehát, amely adja magát: ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani? Azaz, olvasóink szerint kit fog az MSZP polgármester-jelöltnek kinevezni, ha Szenteczky Jánost esetleg már a választások idejére elmossák a csepeli botrányok? A kérdés csak első ránézésre tűnik könnyednek és súlytalannak, a lehetséges válaszok között ugyanis olyan is akad, amely újra teremthetné a jelenleg kettészakadt MSZP egységét.

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

Tóth Mihály vagy Orosz Ferenc?

Tóth Mihály 16 éve polgármester Csepelen. Jelölését erősítené, hogy négyszer választották meg polgármesternek, ismertsége tehát messze a legnagyobb. Ugyanakkor az elmúlt négy év teljesítményéről nehéz lenne beszélni: nyom nélkül tűnt el az Észak-Csepelért kapott 9,3 milliárd forint, még egy uszodát se volt képes építtetni, a csepeli kettős gyilkosság pedig brutálisan megmutatta, hogy milyen mélyre süllyedt a párton belüli belterjes, protekciós politika.

Tóth Mihály polgármestert Szenteczky János azonnal hátrébb tolta, amint megszerezte a pártelnökséget. Tóth még kongresszusi vagy budapesti küldött se lehetett, ami azt jelzi, hogy Szenteczky nem hagy levezetési időt azoknál, akik nem a közvetlen belső csapatának tagjai. Ez, és a képviselő-jelöltek egyoldalú cseréje arra is rámutat, hogy Szenteczky hogyan bánna az önkormányzat köztisztviselői karával esetleges polgármesterré válásakor. Szenteczky eddigi tevékenysége alapján egyértelmű, hogy kevesen úsznák meg a leváltást az önkormányzat ágazatainak vezetésében. Ezt vélhetően az önkormányzati dolgozók is pontosan érzékelik, ezért Tóth Mihály polgármester-jelöltsége az önkormányzati szervezeten belülről is komolyabb támogatást kaphatna.

Orosz Ferenc 16 éve Tóth Mihály árnyékaként dolgozik. Információink szerint összeszokott párosról van szó, és Orosz többször is úgy nyilatkozott, hogy nem kíván Tóth nélkül politizálni. Bár a sajtóban ő a kellemetlen ügyek felelőse is egyben, érdekes módon soha nem veszítette el népszerűségét, legalábbis még 2006-ban is igen nagy arányban választották meg körzete képviselőjének.

Informátoraink szerint Orosz volt a felelőse a párton belüli káderpolitikának, amely közismerten súlyos következményekkel járt.

A jelenleg alpolgármesterként is dolgozó politikus Tóth Mihályhoz hasonlóan nincs is jelen még az MSZP képviselő-jelöltjei között sem. Minden, amit Tóth Mihályról írtunk, gyakorlatilag rá is vonatkozik.

Nunibubus vagy az új fiú?

Amennyiben a szóba jöhető jelöltekről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a régi csapaton kívül a Szenteczky János által felépített újat sem.

Az új csapat egyik legígéretesebb jelöltje Koncz Attila lehetne – már ha a választók többsége a fehérmájú nők közül tevődne ki. Addig azonban, amíg az MSZP részéről nem adnak ki valami bővebb tájékoztatást a személyéről, csak annyit tudunk róla, hogy tagja a “Punci, pina, muff, szex, A nuni imádók klubjának”.

Ujcz Tibor, Szenteczky másik üdvöskéje vállalkozóként került be a csapatba. Az ifjú politikus erősségeként említik, hogy az a Zárai László az apósa, aki a Csepel SC Alapítvány elnökeként életveszélyre hivatkozva akarta lebontani a Csepel SC lámpaoszlopait. Zárai nagy szómágus is: miután kategorikusan tagadta, hogy a Csepel SC területét be akarják építeni, simán a szószólója és kezdeményezője lett a beépítésnek.

Ujcz előnye az, hogy maga mögött tudhatja a párt legerősebb támogatóit és a Csepel SC átváltoztató-művészeit. Hátránya, hogy ebből a legtöbb csepeli egyáltalán nem kérne.

Horváth Gyula?

Polgármester-jelöltet állít a július 28-án megalakult Új Pólus Csepelért mozgalom – számolt be a Csepel.info arról, hogy baloldalról is lehet alternatívája a korábbi csepeli rendőrkapitány lakásvásárlási botránya miatt előtérbe került Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltnek.

Horváth Gyula, a mozgalom polgármester-jelöltje nyolc évet dolgozott MSZP-s alpolgármesterként Csepelen. Így előnyére szolgál, hogy jól ismeri a párt belső viszonyait, kapcsolatrendszerét. Ellent mond azonban a lehetőségnek az a tény, hogy Horváth a párton belül az elmúlt években nem csak Szenteczky Jánossal került konfliktusba, hanem a Szenteczkyt támogató korábbi pártvezetéssel is. Tóth Mihály polgármester ugyanakkor már megtapasztalhatta, milyen Szenteczky hálája, Horváth visszatérése pedig ismét egységet teremthet az MSZP-ben: tehát a győzelem és a legjobb szereplés reményében ezt a lehetőséget nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Dobák István?

Dobák István jelenleg a párt alelnöke, tehát hasonló helyzetben van, mint Szenteczky János volt polgármester-jelölésekor. Ahogy az a brezsnyevi kommunista pártmechanizmusban és az olasz maffiában is kialakult, az utódlási rend szerint Dobák most nagyon közel áll ahhoz, hogy Szenteczky esetleges pótlásakor ő kerülhessen szóba.

Dobák István mellett áll, hogy mindig is “megbízható elvtárs” volt. Az ellenzéki képviselők tipikus keményvonalasnak tartják, aki még akkor sem habozik felvenni a szemellenzőt és kiállni bármilyen pártálláspont mellett, ha az történetesen tökéletesen értelmetlen. Dobák ráadásul az un. “gyári csapat” tagja, amely az elmúlt időben meglehetősen megroggyant, miközben mindig is a csepeli MSZP fő erejét adta.

Borka Szász Tamás?

Borka-Szász Tamás volt már MSZP-s “udvari bonyolító” és szép reményű csepeli frakcióvezető is. Kreativitását jól mutatja, hogy a közelmúltban pártja egy soha nem létezett SZMSZ-bejegyzésére hivatkozva mondott le a frakcióvezetésről, miután képtelen volt kézben tartani a Szenteczky által szétbombázott csapatát.

Borka-Szász Tamás polgármester-jelöltségéről súlytalansága miatt most nem tudunk pro és kontra érveket írni. De talán pont ez lehetne az ő legnagyobb előnye is.

Paprika Jancsi?

Paprika Jancsi bizonyosan nem vett részt a csepeli rendőrkapitány lakásmutyijában. Lapunk információi szerint Deme Gáborral és Kun Tamással sem állt szoros barátságban – nem úgy, mint a szóba jöhető MSZP-s polgármester-jelöltek.

Ugyanakkor Paprika Jancsi – aki másképpen Vitéz Lászlóként is ismert – nem csak vörös, de bátor és igazságos is, azaz pont olyan, mint amilyennek a párt mindig is szerette volna önmagát mutatni.

A Csepel.info MSZP-közeli informátora szerint azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy ilyen mesebeli vezetője legyen a csapatnak:
– Paprika Jancsi ellen szól, hogy ha ő lenne a csepeli MSZP polgármester-jelöltje, úgy pofozná ki  a felső vezetést a pártirodából, hogy arról koldulnának. Hiába, pofonokat senki sem akar, főképp, ha az ellenzéktől is állandóan csak azt kap – emelte ki forrásunk.

Csepel.info

87 hozzászólás “Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?” bejegyzésre

  1. nem Jani szerint:

    Szeretnék elhatárolói!:))))

  2. Hugi szerint:

    Az biztos, hogy rájuk fér pár pofon, de Paprika Jancsit majd a szavazók játszanak.

  3. Gordon szerint:

    Mi lesz ha Szenteczky Jánost elmossák a botrányok?

    Megy a levesbe. 🙂

  4. d-arkangyal szerint:

    Gordon.
    De lehet, hogy hűvösre megy.
    Császárával együtt!!!!!

  5. Hugi szerint:

    Császár-morzsa lesz belõle. Egyszer minden a helyére kerül.

  6. fülöpke szerint:

    Várom csepeli, zed, BTOM, grün stb, élénk tiltakozását: a cikk rágalmaz, mert az Észak-Csepelért kapott 9,3 milliárd nem kopott el.
    Most akkor hol van a pénz és mennyi maradt belőle?

  7. Hugi szerint:

    Mondhatnánk, hogy annyi maradt Észak-Csepelbõl, amennyi a zsebekben csörög, de az nem aprópénz.

    Viszont Paprika Jancsi azt is kirázhatná. 😉

  8. " ?! " szerint:

    “Hugi”!

    Paprika Jancsi mást szokott kirázni.

  9. "*" szerint:

    milyen izzadságszagú írás… Ennyire futja mint kampány?

  10. Hugi szerint:

    Vöröscsillag!

    A Szenteczky nevû Mutyijancsi óriásplakátjai az izzadtságszagúak! Szégyelljétek magatokat milliárdos tolvajok!

  11. Gigi szerint:

    Nem vedd kukacoskodásnak, admin, csak bántja a szemet… A pontosság kedvéért tehát:
    – “… a bűnügy újabb részleteinek kiszivárgása szintén kínos helyzetbe hozhatjA…”;
    – “…újrateremthetné…”;
    – “…NEMCSAK Szenteczky Jánossal került konfliktusba, hanem…”;
    – “…szépreményű…”,
    – (az alcímben és a szavazásnál) Borka-Szász Tamás.
    Köszönöm…

  12. Gigi szerint:

    A találgatás egyébként a kampány része, talán csak korai volt előhozakodni vele.

    Két témáról van ellentétes információm:
    – az északi bevétel kb. fele ment el fejlesztésekre (nem csak látványosakra), a másik fele a bankban kamatozik… Ezt egyébként a képviselő-testület minden tagja minden ülés előtt olvashatja a tájékoztatókban, sőt, azok a laikus érdeklődők is, akik veszik a fáradságot a honlapon megnézni a hivatalos és nyilvános mérleget…
    – TM és OF koruknál fogva nem kívánnak több aktív szerepet vállalni a politikában, tehát csak vetítés, hogy a feltörekvő ifjúság csinálta ki őket.

    A többi megállapítás lényegében megállja a helyét, főleg, hogy van, akiről tényleg csak az iwiw-ről lehet tájékozódni, mert máshol nem nyüzsög a közéletben. Az a megnyilvánulása meg szerencsétlen ahhoz mérten, hogy politikusnak (ha nem lennék szkeptikus, azt mondanám: példaképnek) készül…

  13. "*" szerint:

    Hugi, a Te megnyilvánulásaid olyan egyszerűek, hogy az ember elolvassa és csak legyint egyet, hogy erre időpocsékolás regálni érdemben. Nem tudom a válaszomra miért jöttél elő Szenteczkyvel, ezt tanították? Nekem amúgy teljesen mindegy mit gondolsz róla. Lényeg, hogy Szilárd hátsójára ügyelj, hogy mindig tiszta legyen. És rázzad mint Paprikajancsi… 🙂

  14. Hugi szerint:

    Gigi, nem korai. Remélem, hogy épp idejében. Ha csak a Császár lakásmutyija igaz, akkor börtönben a helyük!

    De tudjuk, hogy 56-ban nem egy embert, 90-ben meg nem egy millát akasztottak!

  15. "*" szerint:

    Gigi,
    két kérdésem lenne hozzád, az egyik az hogy minden párt minden képviselőjelöljte régi motoros, akik sokat nyüzsögtek a közéletben? Jobbik, Fidesz, Civilek, stb, nem tudom kik indulnak még.
    A másik kérdés: Szerinted hogy van az, hogy olyanokra akik eddig is a közéletben mozogtak azt mondják, hogy nem lehet ezekkel megújulni, hiszen régi kommancsok, ha pedig jönnek a fiatal, eddig nem ismertek, akkor azokat meg az a kritika éri, hogy hol voltak eddig és mit akarnak ezekkel!?

  16. csöves szerint:

    Nem ide tartozik, de csoda történt. Elvitték a kiégett roncsautót. “hihetetlen”

  17. csepeli szerint:

    A csepel.info cikkírója ismét arcátlanul az olvasók szemébe hazudik.

    Az északi pénz nemhogy nyom nélkül eltűnt, hanem az önkormányzat az utolsó fillérig el tud vele számolni. És ezt nagyon jól tudják a fideszes képviselők. Náluk a hazugság a megengedhető kampányeszközök sorába tartozik.

    Hiába, a csepel.info névtelen, arctalan cikkírója egy született geciláda. Szívlapátot érdemelne a rohadék!

  18. Gigi szerint:

    Kedves “*”,

    nyilván máshol is lesznek új arcok. Az, hogy kevesebb mint két hónappal a nagy nap előtt hiányolom a szoci újoncok bemutatását, még nem jelenti, hogy a többi pártét nem… 😉

    A másik kérdésedre: nekem túl általános az, ha a kora alapján ítélnek meg valakit, tiltakozok is minden olyan ellen, amikor hasonló alapon akarnak egy kalap alá venni embereket. Bizony a régi arcok is lehetnek még aktívak és hasznos tagjai a társadalomnak, és az ismeretlenségből is bukkanhatnak fel titánok.

  19. Hugi szerint:

    Csepeli, te hol élsz? Itt mindenki tudja, hogy ellopták Észak-Csepelt. Csak az teszi az eszét, aki a tolvajbandában benne volt.

  20. Gigi szerint:

    csepeli,

    a higgadt érvelésedről voltál nevezetes, tartsd meg e jó szokásodat, akkor is, ha szakad a cérna…

  21. donquijote szerint:

    Gigi:
    higgadt érvelés?
    már bocsi, de akkor te nem olvastad csepeli mester gyöngyszemeit, most nem idézném őket, elég egy kicsit visszaolvasni.

  22. Hugi szerint:

    Gigi, te kis hal vagy. A komcsik mindig lenézték az újságírókat, az ugyanis értelmiségi munka. A tolvajok, gyilkosok viszont mindig pozíciót kaphattak.

  23. Ditte szerint:

    donquijote! Hát, azt hiszem ezt a “higgadt érvelést” én sem értem. Lehet, hogy két “csepeli” van? A trágár trógert én is ismerem, a másikat nem.

  24. csepeli szerint:

    Hugi: Igen, az tudja ezt, aki fenntartás nélkül beszop minden baromságot, amit a geciláda fideszesek összehazudoznak. Úgy látszik, te is ebbe a csoportba tartozol. Jó szopást!

  25. Hugi szerint:

    Nem is kell bemutatkoznod sehol. Akár Szenteczky is lehetnél a stílusod alapján.

  26. Hugi szerint:

    Most esik csak le; Csepeli rajta van a listán!

    😉
    🙂
    😀

    De nem õ a Paprika Jancsi 🙁
    Inkább a másik

  27. Gigi szerint:

    donquijote,

    kicsit visszaolvasva barom állat módjára vagdalkozik, fülsértően szitkozódik, de korábban logikusan felépített okfejtéseket (is) hallatott…

  28. islander szerint:

    Kedves “*”!

    A Jobbik, a Fidesz az MSZP és egyéb szoci “civilek” mellet az LMP is el fog indulni ősszel.

    Kedves csepeli!

    ccc…a nettó 9 Mrd-t + ÁFÁ-t elég nehéz ám hitelesen lepapírozni…De megkérdezném: Hova is tűnt a pénz 5 év alatt?

  29. Gigi szerint:

    Kedves Hugi,

    a 22.05-ösöd mi alapján született? Nem én vagyok a téma, legalábbis remélem! 🙂 Amúgy lehet igazad. Bár a pénztárcámat nézve én kis hal sem vagyok, csak egy plankton a sok közül. 🙁

  30. donquijote szerint:

    Én is hajlok Ditte meglátása felé, így visszagondolva szerintem is legalább két ember váltogatja egymást, mert néha teljesen megváltozik normálisról a stílus “trágár trógerre”, de lehet hogy kettős személyiség.

  31. Gigi szerint:

    Vagy csak ivott.

  32. csepeli szerint:

    islander! Te hol éltél az elmúlt 5 évben, a Holdon? Mi az, hogy hova tűnt? Hát baszki! 2006 óta az összes fejlesztés Csepelen abból ment! Idióta! A többi pedig bankszámlára van téve! Ezerszer el lett magyarázva! Mi lenne, ha nem csak hazug fideszes brosúrákból meg kampányoldalakról tájékozódnál?

  33. islander szerint:

    Kedves csepeli!

    1. Miért van a pénz bankszámlán? Kinek rakták félre? Csak nem a jövendő önkormányzatnak?

    2. A fejlesztések mellékesen nem érték el a milliárdos nagyságrendet. Ugye nem a 0% önrészes TÁMOP, vagy 5 %-os KEOP pályázatokra gondolsz?

    3. Letöltöttem a budapest21.hu-n fentl évő táblázatot, amelyben 2005-2008 közti pályázati eredmények vannak. A 2009 már nincs fent…Hát elég szánalmas pályázati eredmények vannak…

    Szóval én innen tájékozódom, nincs szükségem a FIDESZes tájékoztatása, elég nekem a nyilvános adat is…

  34. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. augusztus 05., csütörtök 21:50-kor

    A csepel.info cikkírója ismét arcátlanul az olvasók szemébe hazudik.

    Hiába, a csepel.info névtelen, arctalan cikkírója egy született geciláda. Szívlapátot érdemelne a rohadék!
    #

    Kedves, drága “csepeli”, Te cuki-pofa!

    Ne legyél ilyen trágár, mert hozzám hasonlóan Te is intőt kapsz a “grün” fedőnevű Fityisz Jenő tanár úrtól!
    Vegyél példát rólam, és a jövőben Te is kerüld a negatív jelzőket, akárcsak én megtettem az alábbi neked címzett korábbi hozzászólásom kijavított változatában:

    “csepeli”, Te teflonarcú idióta bugris barom!
    (A “teflonarcú idióta bugris barom” törölve.)

    Mielőtt a hozzászólásodat leírtad igazán megnézhetted volna az index grafikonját, és akkor nem járattad volna le ismét magadat.

    A grafikon azt bizonyítja, hogy az első Orbán-kormány alatt süllyedt legalacsonyabbra az államadósság szintje.

    A grafikonnak a 2002-es állapotot bemutató részén azt láthatod, hogy a 2002. január 1-től a kormányváltásig terjedő időszakot egy vízszintes vonalszakasz ábrázolja, amely azt jelenti, hogy a 2002. év elejétől az év közepén lezajlott kormányváltásig sem nem süllyedt, sem nem emelkedett az államadósságnak a GDP-hez viszonyított 58,3 %-os szintje.

    Azt is láthatod (csak gerinctelenül elhazudod), hogy a 2002. év közepén lezajlott kormányváltás után kezdett emelkedni az államadósság.

    Ez az emelkedés 2007. közepéig is gyors ütemű volt, de 2007. őszén átváltott meredek emelkedésbe, és így jutottunk el a Medgyessy kormány hivatalba lépésekor a GDP-hez viszonyított még csak 58,3 %-os szintről, a 2010-es kormányváltáskor már kb. 80 %-os szintig.

    Ezt a helyzetet csak egy teflonarcbőrű és beszáradt vörös festékkel borított tudatú idióta hazug barom magyarázhatja úgy, hogy a kommancs Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai kormányok időszakában bekövetkezett államadósság növekedést az Orbán-kormány idézte elő.
    (A fenti mondatból törölve a “teflonarcbőrű és beszáradt vörös festékkel borított tudatú idióta hazug barom” jelzők.)

    Javaslom mindenkinek a csepeli által hivatkozott grafikon figyelmes tanulmányozását, és emlékeztetek mindenkit arra, hogy a 2002-es kormányváltáskor a szocialisták azzal vádolták az Orbán- kormányt, hogy nem adtak eleget a népnek, pedig szerintük a gazdaság helyzete ezt lehetővé tette volna.
    Erre a véleményükre alapozva, a hivatalba lépésük után Medgyessyék azonnal osztogatásba kezdtek, és a gazdaság jó állapotára hivatkozva megígérték az euró 2006 végén történő bevezetését.

    Ha a kétbalkezes Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai kommancs kormányok nem cseszték volna el a helyzetet, és az államadósság megfelelő szinten tartásának eredményeként teljesítették volna az ígéretüket és 2006. végén bevezették volna az eurót, akkor most nem okozna problémát senkinek a forint árfolyammozgása, és a deviza hitelesek problémája, valamint az ország eladósodottsága.

    Ezek ismeretében felháborító arcátlanság a kommancs-seggnyaló hazudozó trágár-tróger “csepeli” fenti véleménynyilvánítása, és a kommancs kormányok által kialakított helyzetért az Orbán-kormány hibáztatása. (A mondatból törölve a “kommancs-seggnyaló hazudozó trágár-tróger csepeli” szavak.)

    Remélem Te kedves cuki-pofa “csepeli”, hogy ebben a finomított változatban már egyet értesz a hozzászólásomban leírt tényekkel.

  35. csepeli szerint:

    ?!: Faszt másolgatsz már itt, köcsög!

  36. csepeli szerint:

    islander!

    1. Hogyhogy miért van bankszámlán a pénz? Hová kéne tenni a még nem fel nem használt összeget? Párnahuzatba varrni?

    2. 4 milliárd forintot költöttek el fejlesztésre.

    3. Ha egyszer nyilvános adatokból tájékozódsz, akkor hogy írhatsz akkora egetverő marhaságot, hogy eltűnt az északi pénz? Nyilvános adatban biztos nem találtál ilyet, ilyet ugyanis csak a köcsög fideszesek hazudnak.

  37. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. augusztus 05., csütörtök 23:42-kor

    ?!: Faszt másolgatsz már itt, köcsög!
    #

    Kedves drága “csepeli”!

    Eddig nem tudtam, hogy faszt másolok, ha azt másolom, hogy “csepeli”, de ha Te mondod neked elhiszem.

  38. bögöly szerint:

    Színvonalas vita. Szegény Csepel.

  39. bögöly szerint:

    “Orosz Ferenc 16 éve Tóth Mihály árnyékaként dolgozik.” – írja a cikk.
    Ez nem igaz! Tóth Mihály dolgozott Orosz Ferenc árnyékaként, ha úgy tetszik bábjaként.

  40. Manitu szerint:

    Miközben öt éve Csepel kapott 9,3 milliárdot, Csepel az elmúlt öt évben növelte az elmaradottságát Budapest többi kerületéhez képest.

    Minden más kerület, ahol nem volt pluszban 9,3 milliárd tovább előzött bennünket. Azaz ott tudtak fejleszteni, itt nem. Azért, mert az a bizonyos 9,3 milliárd eltünt, mint süni a ködben.

    És ezért valakinek felelni kell!

  41. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” bögöly:
    2010. augusztus 06., péntek 00:37-kor

    Színvonalas vita. Szegény Csepel.”

    EZÉRT IS TARTANAK ITT, AHOL TARTANAK!
    OLYKOR HIÁBA VILÁGÍTANAK A PUSKÁS FERENC STADION REFLEKTORJAI, ENNEK ELLENÉRE ÓRIÁSI A SÖTÉTSÉG!!!

    ILYEN MAGASAN KVALIFIKÁLT EMBEREKEN, IGAZÁN NEHÉZ URALKODNI, HÚSZ ÉVE FENNTARTOTT HATALMI ZSÁKMÁNYSZERZÉSSEL!!!
    CSAK GRATULÁLNI TUDOK ÖSSZESSÉGÉT TEKINTVE, VALÓBAN NEM LESZ NEHÉZ A KERÜLETET IDEGENEKNEK FELVÁSÁROLNI!
    (arról most nincsen tudomásom áll-e még az ajánlat)

  42. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” Manitu:
    2010. augusztus 06., péntek 07:26-kor

    Miközben öt éve Csepel kapott 9,3 milliárdot, Csepel az elmúlt öt évben növelte az elmaradottságát Budapest többi kerületéhez képest.

    Minden más kerület, ahol nem volt pluszban 9,3 milliárd tovább előzött bennünket. Azaz ott tudtak fejleszteni, itt nem. Azért, mert az a bizonyos 9,3 milliárd eltünt, mint süni a ködben.

    És ezért valakinek felelni kell!”

    T. Manitu! Nem szabad elfelejteni “EZ ITTTTEN MAGYARORSZÁG!!!!
    (itt soha senki nem felelt, és nem fog felelni semmiért!!!)
    Ne ringassa senki sem magát illúzióban! (ejnye-bejnye)

  43. Manitu szerint:

    Bögölynek csak részben van igaza. Orosz szerintem nem volt mindenben a góré. De a koszos ügyeket ő vitte meg – úgy tűnik – a Szenteczky.

  44. Herbert szerint:

    Manitu! azért ne feledjétek, a közelmúltig volt ( és tán ma is van) egy kulcsfigurája csepel politikai életének.

  45. miska72 szerint:

    Paprika jancsi.

  46. Sarolta szerint:

    Én is rá szavazok! 😉

  47. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 59 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem.

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok akkor a mai nappal együtt hátralévő 59 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat.
    Ha sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.
    Ha viszont nem, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek! Kapaszkodjatok!
    (Már csak 59 napotok van hátra.)

  48. " ?! " szerint:

    Ezt naponta be fogom másolni mindegyik témához. Én így kampányolok. Remélem, hogy majd kapok ezért valami jutalmat Szilárdtól.

  49. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    Mielőtt ismét elküldenéd az igen kulturált “?!: Faszt másolgatsz már itt, köcsög!” hozzászólásodat, légy szíves (légy kedves, stb.) választ adni arra, hogy miért van bankszámlán a Csepel északi területeiért kapott pénz jelenleg annak ellenére, hogy az előző hozzászólásom 1. pontjában leírtak szerint azt ígérték, hogy azt a pénzt “Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítják”!

    Mi akadályozta meg az elmúlt 8 évben a csepeli mszp-seket abban, hogy a pénzt tényleg “Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére” fordítsák?

    Esetleg várják valakik az alkalmat, hogy mikor lehet ezt a pénzt ellopni?

  50. csepeli szerint:

    ?!: “Mi akadályozta meg az elmúlt 8 évben a csepeli mszp-seket abban, hogy a pénzt tényleg “Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére” fordítsák?”

    Az első 4 évben az, hogy akkor még nem volt meg a pénz. Ugyanis az északi területet 2005 végén adták el.

    A második 4 évben pedig semmi. Arra fordították.

  51. " ?! " szerint:

    #
    ” ?! “: 2010. augusztus 06., péntek 12:04-kor

    Ezt naponta be fogom másolni mindegyik témához. Én így kampányolok. Remélem, hogy majd kapok ezért valami jutalmat Szilárdtól.
    #

    Gerinctelen mszp-s propagandisták! (Akinek nem inge, ne vegye magára.)

    Remélem, hogy a 12:04-kor valamelyiktek által nekem tulajdonítva beküldött hamis hozzászólás után, soha többet nem sivalkodtok azért, mert valamelyik jobboldali blogozó állítólag több nevet használva írogatott valamelyik hírblogra.
    A fenti hamis hozzászólásra reagálva közlöm, hogy ha nem is naponta, de majdnem minden nap legalább egyszer be fogom másolni a Csepeli MSZP nem teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteit.
    Augusztus közepe után pedig emlékeztetem az mszp-s bagázst az 1994-es és 1998-as nem teljesített ígéreteire is.
    Magányos farkasként “Én így kampányolok”.

    A hamis bejegyzés második mondatára reagálva, pedig közlöm, hogy olyan mértékig nem remélek jutalmat Németh Szilárdtól, hogy azt sem fogja megtudni, hogy ki volt az aki “?!” fedőnéven blogozott.

    Remélem, hogy majd kapok ezért valami jutalmat Szilárdtól.

  52. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. augusztus 06., péntek 12:17-kor

    ?!: “Mi akadályozta meg az elmúlt 8 évben a csepeli mszp-seket abban, hogy a pénzt tényleg “Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére” fordítsák?”
    Az első 4 évben az, hogy akkor még nem volt meg a pénz. Ugyanis az északi területet 2005 végén adták el.

    A második 4 évben pedig semmi. Arra fordították.
    #

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    A csütörtök 23:00-kor elküldött hozzászólásodban még azt írtad, hogy
    “islander! Te hol éltél az elmúlt 5 évben, a Holdon? Mi az, hogy hova tűnt? Hát baszki! 2006 óta az összes fejlesztés Csepelen abból ment! Idióta! A többi pedig bankszámlára van téve!”

    Ha az északi területért kapott a pénzt a péntek 12:17-kor leírtak szerint “Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére” fordították, akkor nem lehet igaz a csütörtökön 23:00-kor elküldött fenti állításod, miszerint 2010. augusztusban “A többi pedig bankszámlára van téve”.

    Kedves drága “csepeli” aggódom az elmeállapotodért, ezért javaslom, hogy az általam fent felvázolt tünet miatt fordulj sürgősen elmeorvoshoz.

  53. csepeli szerint:

    ?!: Komolyan ennyire gyengeelméjű vagy? Szerinted csak két lehetőség van: vagy fejlesztésre fordították az egész pénzt, vagy pedig bankszámlára van téve?

    Seggfejkém! Az nem jutott eszedbe, hogy egy részét fejlesztésre fordították, a maradék pedig bankszámlán van? Ez már meghaladja az értelmi képességeidet?

  54. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    A péntek 13:05-kor küldött hozzászólásod alapján orvosi vélemény nélkül is konstatálom, hogy tényleg elmebeteg vagy.
    Ugyanis, ha azt ígérik, hogy egy bizonyos bevételt konkrét célokra fordítanak, akkor a csak abban az esetben maradhat “maradék” a bankszámlán, ha a célokat az előirányzatnál kevesebből sikerül megvalósítani.
    Az optimális állapot eléréséhez “Királyerdő, Ófalu és Háros” esetében tízmilliárdokat kellene fejlesztésre fordítani, ezért nem beszélhetünk maradékról, csak ígéret megszegéséről.
    Miután a jelenlegi kóros állapotodban Te ezt nem vagy képes felfogni, csak a sajnálatomat fejezem ki irántad.

  55. csepeli szerint:

    ?!: Senki nem mondta, hogy az egészet arra fordítják, te marha. Ezzel pontot is tehetünk elmebeteg ámokfutásod végére.

  56. " ?! " szerint:

    Kedves drága “csepeli”! Te cuki-pofa!

    Mint már korábban írtam, reménytelen eset vagy, és az általad védett elvtársaiddal együtt fogsz bukni.

    Sajnálatra méltó vagy, mert beteg vagy.

  57. Manitu szerint:

    csepeli melyik lehet? A Dobák? A Red Bull-Borka? Azért kíváncsi lennék, hogy melyik képviselő. Ilyen sötét csak MSZP-s képviselő lehet.

  58. Toth Kati szerint:

    Mindegy mi a neve ,hogy hivjak az elvtarsat abszolut alkalmatlanok a kerulet vezetesere.A komcsikbol lett disznofeju nagyurak csak pusztitani,lopni,hazudozni tudnak,ugyanis ehhez semmilyen tudasra nincs szukseg ,csak gatlastalansagra ,ami boven van nekik.Jol jegyezzetek meg szocikra soha ne szavazzatok,soha semmi jora ne szamitsatok veluk kapcsolatban.Ne tevesszen meg titeket,hogy egymasnak estek ,ha megis nyernenek azonnal megint osszekapaszkodnanak.

  59. islander szerint:

    csepeli

    “Ha egyszer nyilvános adatokból tájékozódsz, akkor hogy írhatsz akkora egetverő marhaságot, hogy eltűnt az északi pénz?”

    Én ezt nem állítottam. Én csak kérdeztem vmit…
    Csak a nyilvános táblázat alapján és a fejlesztések volumene alapján kezdek kételkedni a szigetcsúcsi pénz racionális felhasználásában.
    A számlapénzről nem tudok nyilatkozni. Ha akarom hiszem, akarom nem…bocs

  60. Ditte szerint:

    islander, nálam csak női megérzés, amit te a táblázatból kiolvastál. A pénz elfolyt, látszata nincs. De ezt csak halkan merem mondani, mert félek, hogy a trágár tróger “csepeli” csúnyákat mond rám is, és nem fogok jól aludni.

  61. csepeli szerint:

    Ditte: Igen, mert a pénzt nem egyetlen, látványos nagyberuházásra költötték, hanem sok apróbb fejlesztésre. Mint például a lakó-pihenő övezetek kialakítása, parkolók építése, járdák felújítása, útépítés, jelzőlámpás csomópontok kialakítása, esőcsatornák építése, továbbá művelődési házak, iskolák, óvodák felújítása, ezekben nyílászárók cseréje, rendelőintézet építése, felújítása, mentőállomás létrehozása, játszóterek építése, felújítása, társasházaknak nyújtott különféle támogatások (öko program), stb. Ezeknek a többségét észre sem veszed, mert te nem jársz arra, nem vagy érintett, amit meg észreveszel, azt meg természetesnek veszed, és pár hónap után már azt hiszed, hogy mindig is ott volt, és nem is emlékszel a korábbi állapotra. Pedig ezek a dolgok mind megtörténtek, mind pénzbe kerültek, és mind az északi pénzből mentek.

    A fideszes képviselők pedig ezt nagyon jól tudják, mert szinte nincs olyan köztestületi ülés, amin ne lenne valamilyen fejlesztési döntés, ami szintén az északi pénz terhére megy. Ezért is felháborító a csepel.info aljas hazudozása és hangulatkeltése ebben a témában.

  62. islander szerint:

    csepeli

    “lakó-pihenő övezetek kialakítása, parkolók építése, járdák felújítása, útépítés, jelzőlámpás csomópontok kialakítása, esőcsatornák építése, továbbá művelődési házak, iskolák, óvodák felújítása, ezekben nyílászárók cseréje, rendelőintézet építése, felújítása, mentőállomás létrehozása, játszóterek építése, felújítása, társasházaknak nyújtott különféle támogatások (öko program), ”

    TÁMOP, TIOP, KEOP pályázatokból valóban ezek valósultak meg. Tessék csak megnézni az ezt hirdető kék táblákat, ún. ÚMFT tájékoztatásokat a fejlesztési helyszíneken. Ezekhez az önkormányzat pedig 25-30-50 % önrésszel járult hozzá. Ezek pedig nem tudom, elérik-e a milliárdos nagyságrendet. A nyilvános adatok szerint -amit Kedves csepeli Te is ki tudsz számolni- úgy tűnik, nem. Szóval, a kétségeimet fenntartom.

    Egyébként meg http://www.nfu.hu, illetve budapest21.hu…

  63. csepeli szerint:

    islander: Akkor rossz adatokat nézel. http://www.csepel.hu, testületi anyagok, archívum. Minden év áprilisi ülésén megtalálod a beszámolót az előző év költségvetésének végrehajtásáról. Ennek az 5. sz. melléklete részletezi a felújítási és felhalmozási kiadásokat. Meglátod, hogy sok kicsi sokra megy!

  64. atlétaa.. szerint:

    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL FC……………

  65. zzz szerint:

    Azt látom, hogy “csepeli” nevű fórumozó nagyon ideges, amikor az északi pénzről van szó.

    Biztos azért van ez így, mert ő is részt vett a “nagy varázslásban”.

    csepeli!

    Évekig jó volt abból a pénzből jól élni? Majd jusson eszedbe, amikor ezt fogod mondani: “Szia Gabi, megjöttem!”

  66. islander szerint:

    csepeli

    Értem-értem és meg is nézem újra pontosabban, de a többit meg Neked javasolnám megtekinteni. Csak hogy értsük egymást…feltéve, ha érdekel, amiről irogatok.

  67. " ?! " szerint:

    A csepeli választókhoz a Csepeli MSZP által 2006. szeptember 3-án 35 ezer példányban eljuttatott Csepeli Szegfű című színes választási újságban Tóth Mihály polgármester úrnak, a Csepeli MSZP elnökének, a csepeli szocialisták polgármester-jelelöltjének a 2006-2010 közötti időszakra szóló választási programjában egyebek mellett az alábbi választási ígéretek olvashatók:
    A 2010-ig tartó időszakban elkészül
    – a csepeli gerincút,
    – a volt Csepel Művek területén a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő út,
    – a Corvin csomópont kétszintes kereszteződése,
    – a kerület teljes csatornázása,
    – majdnem valamennyi utca szilárd útburkolatot kap,
    – a Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    Jövőre a Csepeli strand területén elkészül és megnyílik a fedett uszoda.

    Kedves nálam jobban tájékozott Csepeliek!

    Tekintettel arra, hogy a kerületünket irányító Csepeli MSZP 2005-ben jelentős ráfordítással elkészíttette Csepel „turisztikai-koncepcióját”, a családommal Csepelen szeretném eltölteni az éves szabadságom egy részét, ezért az alábbi kérésekkel fordulok Önökhöz:

    1.) A csepel.infon szíveskedjenek megírni a Csepeli Strand területén 2007-ben megnyílt fedett uszoda hétköznapi és hétvégi nyitvatartási idejét!

    2.) Szintén a csepel.infon szíveskedjenek megírni az elmúlt 4 évben a Szent István úton (Királyerdőben) épült bevásárló központ pontos címét és nyitvatartási idejét!

    Fáradozásukat az alábbiak szerint megjutalmazom:

    – Akik hitelt érdemlően megírják a csepeli strandon 2007-ben megnyílt fedett uszoda nyitvatartási idejét, azok számára átadok egy-egy éves bérletet ebbe a fedett uszodába.

    – Akik hitelt érdemlően meg tudják adni az elmúlt 4 évben a Szent István úton (Királyerdőben) épült bevásárló központ pontos címét és nyitvatartási idejét, azoknak egy-egy 20.000,- Ft-os bevásárlását finanszírozni fogom ebben az üzletben.

    Tisztelettel várom a fentebb kért információkat. „?!”.

  68. miska72 szerint:

    atlétatrikó kinegedtek a zárt osztályról?
    Ja ott is nyári szünet van!
    🙂 🙂 🙂

  69. nagyapó szerint:

    Egyszerű számolás. Érkezett 11.2 milliárd Ft az É-i területek elkótyavetyéléséből. Jelenleg van 4 milliárd Ft a bankban és 3 milliárd Ft adóssága az önkormányzatnak 11,2 – 4 + 3 = 10,2, azaz 10,2 milliárd Ft hiányzik.
    Bunkó csepeli! Hol a lóvé? Ez mind játszóterekre ment???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  70. csepeli szerint:

    Hazug nagyapó bazmeg! Már az elején elrontottad, amikor a 2 milliárd Ft áfát nem vontad le a 11 milliárdból. Osztán meg ami az adósságot illeti, az már volt az északi területek eladása előtt is. Ezen felül arról sincs fingod sem, hogy az önkormányzat elkötelezte magát amellett, hogy az északi bevételt kizárólag fejlesztésre használja, vagyis nem használja a működési kiadások során fellépő hiány fedezésére. Tehát igen, van egy csomó pénz a bankban, és eközben van adósság is, mégsem fizetik ki az adósságot a pénzből, mert az nem arra van szánva. Picit jobban mélyedjél el az önkormányzat költségvetésében, mielőtt nekiállsz gyermeteg módon számolgatni.

  71. " ?! " szerint:

    Kedves “nagyapó”!

    A “csepeli”-vel vitatott helyzet, egy kissé másként levetve, a következőképen néz ki:

    Az É-i területek utáni árbevétel ÁFA-val: 11,2 milliárd Ft,
    ÁFA nélkül: 9,3 milliárd Ft.

    A 9,3 milliárd Ft bevételből: Elköltve: 5,3 milliárd Ft.
    Állítólag meg van: 4,0 milliárd Ft.

    Az Önkorm. adóssága: Pénzintézetekkel szemben kb. 3,0 milliárd Ft.
    A Fővárossal szemben kb. 1,5 milliárd Ft.
    —————————————————-
    Adósság összesen kb. 4,5 milliárd Ft.

    A fentiek alapján, az állítólag meglévő É-i pénzeket is beszámítva, kijelenthető, hogy az októberben lelépő Önkormányzat kb. 0,5 milliárd Ft tartozással fogja átadni a kasszát az új önkormányzatnak annak ellenére, hogy az É-i területekért befolyt 9,3 milliárd Ft-ot úgy használta fel, hogy a rendelkezésére álló 9,3 milliárd Ft-ból komolyabb fejlesztéseket nem valósítottak meg.

    A fenti nagyon leegyszerűsített mérleg azonban csak akkor valósulhat meg, ha a kassza átadásáig nem költik el az É-i pénzből “állítólag” még meglévő 4 milliárd Ft-ot.

    Én azonban tartok tőle, hogy szeptember végéig ebből a pénzből nem marad semmi.

  72. islander szerint:

    Kedves csepeli!

    Ugye a félrerakott pénz minimum egy rövid, vagy középlejáratú alacsony kockázatú befektetésben van, mint pl. államkötvény. Mert ugye a banki kamat az elég szánalmas.

  73. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli!
    Sejtettem, hogy ekkora marhaságot ír. A bruttó bevétellel szemben áll a bruttó kiadás. Ezt egy magát okosnak tartó szocinak is tudni kellene. A bevétel ÁFÁ- ja és a kiadás ÁFÁ-jának különbsége szerepel a könyvelésben.
    Még egy bunkó csepeli. A fing a fejében van ész helyett!
    A fejlesztésekről szólva mondjon egy beruházást, mert a játszóterek hintacsavarjainak meghúzása 40 millióért nem tekinthető beruházásnak, hanem szoci pénzkiszivattyúzásnak, valamint az önkormányzat kötelezettsége az (óvodák, iskolák, középületek, stb.) karbantartása, felújítása.
    Tehát:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  74. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli:
    2010. augusztus 05., csütörtök 21:50-kor

    A csepel.info cikkírója ismét arcátlanul az olvasók szemébe hazudik.
    Az északi pénz nemhogy nyom nélkül eltűnt, hanem az önkormányzat az utolsó fillérig el tud vele számolni. És ezt nagyon jól tudják a fideszes képviselők. Náluk a hazugság a megengedhető kampányeszközök sorába tartozik.

    csepeli:
    2010. augusztus 05., csütörtök 22:20-kor
    Hugi: Igen, az tudja ezt, aki fenntartás nélkül beszop minden baromságot, amit a geciláda fideszesek összehazudoznak. Úgy látszik, te is ebbe a csoportba tartozol. Jó szopást!

    csepeli:
    2010. augusztus 05., csütörtök 23:00-kor
    islander! Te hol éltél az elmúlt 5 évben, a Holdon? Mi az, hogy hova tűnt? Hát baszki! 2006 óta az összes fejlesztés Csepelen abból ment! Idióta!

    KÉRDÉS!
    KI AZ IDIÓTA?!

    De Ti meg mit szórakoztok ezzel a RETARDÁLTTAL?!

    csepeli. Neked mit ígért a Szenteczky?????

  75. csepeli szerint:

    Hazug nagyapó! Egy ilyen agyatlan vadbaromnak, mint te, nem fogom elismételni azt, amit már csomószor leírtam. Olvass vissza és kussolj!

  76. csepeli szerint:

    CsepeliNo1: Szívesen válaszolok a kérdésedre: TE VAGY AZ IDIÓTA!

  77. islander szerint:

    Kedves csepeli!

    Nincs válasz?

  78. öregapó szerint:

    Kedveskéim!
    Ne felejtsétek, kb. 2,5 milliárdos beruházás volt a szakrendelő
    és 0,5 a gyermekrendelő.
    Az egészségügyet szépen fejlesztették a “komcsik” Ugye drágáim?

  79. donquijote szerint:

    öregapó úgy látszik már egy kicsit szenilis, és mi lett a kórházzal ?

  80. öregapó szerint:

    Kedveskéim!
    Ne felejtsétek, kb. 2,5 milliárdos beruházás volt a szakrendelő
    és 0,5 a gyermekrendelő.
    Az egészségügyet szépen fejlesztették a “komcsik” Ugye drágáim?
    Kérdő és felkiáltójelecske Te is elhiszed ugye?

  81. öregapó szerint:

    A Kórház drágám nem került pénzbe. Saját magát tette tönkre, három alkalommal volt csődbiztos kijelölve. Máskülönben három alapszakmás kórház nem kórház! (Nőgyógyászat, sebészet belgyógyászat) Hidd el igy a betegeknek biztonságosabb, és a szakrendelő sok mindent kiválthat pláne ha az egynapos sebészet is beindul majd. Lehet hogy még nem vagyok szenilis?

  82. Lucifer szerint:

    A szakorvosi rendelő felújítása és bővítése nem 2,5 milliárdba került, mint ahogy azt öregapó a mai 09.09 – es hozzászólásában írja. Ez a szóbanforgó fejlesztés 6,6 milliárdba került és a Fővárosi Önkormányzat finanszírozta.

    A csepeliek számára a problémát az jelenti, hogy a – egyébként a Fővárosi Önkormányzat tulajdonát képező – Csepeli kórház eredeti funkcióját megváltoztatták, helyette a Csepeli önkormányzat kezelésébe adták a Szakorvosi rendelőt. A nagy átverés ott volt, hogy a Szakorvosi rendelő átadásával a Főváros megszabadult annak üzemeltetési terheitől és azt a Csepeli önkormányzat nyakába rakta. Annak idején a Fidesz, meg a Munkáspárt tiltakozott a kórház bezárás ellen A Csepeli önkormányzat azonban figyelembe se vette a tiltakozásokat és eltűrte, hogy kidurrantsanak a csepeliekkel..

  83. donquijote szerint:

    Mi lett volna ha nem szétverik, hanem fejlesztik a kórházat, nemcsak a kerületről van szó ellátás terén hanem az egész Csepel-szigetről, de így tényleg “jobb” ha egy beteggel fél napokat kering a mentő mire valahol befogadják.

  84. LB szerint:

    Azt hiszem, jó lesz, ha a csepeli fideszesek ezután meghúzzák magukat! 🙂

    Ezt írják a CSIP-en:

    “??? szerint:
    2010. augusztus 9. hétfő – 10:14

    “… a csepeli önkormányzat tegyen lépéseket a kórház visszaszerzésére. Ezt pedig megtette.” – ezt kifejtenéd bővebben?!

    ———————————————————————————–

    Van! szerint:
    2010. augusztus 9. hétfő – 15:19

    Nem, nem fejteném ki bővebben. Ha írsz valamit, akkor előtte nézz körül, mert könnyen kiderül, hogy nem vagy tájékozott. Úgy legyen véleményed, pláne ha hangulatkeltés a motivációd, hogy tudod, miről beszélsz, és ne akadj meg rögtön az az elején, mert kiderül, hogy valami mantra beszorult Nálad.

    ————————————————————————————

    ??? szerint:
    2010. augusztus 9. hétfő – 15:27

    Van! Igazan Vad! A csepeli önkormányzat valóban minden tőle telhetőt megtett a csepeli kórház és a csepeli lakosok érdekében!

    Hogy a csepeliek ezt hogy értékelik, az október elején egyértelműen ki fog derülni!

    ———————————————————————————–

    Van! szerint:
    2010. augusztus 9. hétfő – 17:43

    Javarészük a helyén értékeli, mert látják az új gyermek rendelőt, látják az épülő házakat, látják a megújuló társasházakat, látják az új játszótereket, látják a szilárd burkolatú utakat, a csatornázást, a csapadékelvezetőket, a parkosítást, az Ady projektet, a lakásfenntartási támogatásokat, az iskolafelújításokat.
    Látják, és egyre inkább hallják, és tapasztalják a helyi MSZP meújulását, társadalmi közeledését.
    Hibáztunk abban, hogy elért eredményeinket nem harsogtuk hangosabban, de hiányzott belőlünk mindig az erőszakosság, ami a másik oldalban gyökerestől megvan. A szocialisták dolgoznak, és meg sem fordul a fejükben, hogy a mellüket kellene döngetni az elért eredményeket harsogva, és szaladgálva minden médiához. Pedig lehet, hogy ezt kellett volna tenni! Aki Csepel egyik részén él, az nem megy át a másik részre megnézni, hogy elkészült a csapadékelvezető, vagy hogy felújítják a Radnóti Művházat. Ellenben azt hallják, hogy Námeth (celeb) Szilárd óbégat a médiában, hogy rettenetesfeláborítóköveteljükelszámoltatjuk.
    Mondom Neked: Vége van a hallgatásunknak, mindenre van válasz, mert komoly eredmények vannak! Vége a sunyi Fidesz mantrázásnak! Itt vagyunk, dolgozunk!”

  85. öregapó szerint:

    Kedves Lucifer!
    A szakrendelőre a Főváros 1,8 milliárd Ft-t adott, a kerület akkor 0.7 milliárdot. Ha nem hiszed nézz utána a testületi anyagokba. Nem igaz, hogy a szakrendelőt a korházzal egyidőben a “kerület nyakába varták”. 1992 dec. 31-vel vette át a kerület Hajdu Béla vezetésével a kórház nélküli járóbeteg szakrendeléseket és az alapellátást. Egyébként a kórház működtetése mit gondolsz mennyibe kerülne csepelnek, mert ha jól emlékszem a FIDESZ át akarta venni! Mennyi üzemeltetési költsége lett volna? Szerencsére nem sikerült! A kórház fejlesztésére nem volt alternatív lehetőség, mivel rossz helyen a gyár által körülzártan, összes közművel oda csatlakozott. Le kellett volna bontani és egy másik helyen egy új kórházat építeni traomatológiai centrummal.

  86. Manitu szerint:

    A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy hová lett 9 milliárd forint északi pénz és hogyan lett még emellett is négymilliárd forint hiánya az önkormányzatnak?

    Kérdés, hogy miért nem tehetett Takács József feljelentést, mennyi lakásmutyi van még a rendőrkapitányén kívül?

  87. öregapó szerint:

    Olvasd el a csepel újság mostani számát, Orosz F. elmagyarázza.

Itt lehet hozzászólni !