Csak az időt húzza az MSZP-s lakásmaffia?

Hírextra

Németh Szilárd az ATV Reggeli jam című műsorában

Régóta több tízmilliós csalást sejtenek a csepeli fideszesek, sőt egyenesen MSZP-s “lakásmaffiáról” beszélnek. A megvádolt szocialisták azonban még mindig nem hoztak nyilvánosságra minden iratot.

Régóta tudjuk, hogy Csepel nem a béke szigete, sokkal inkább a szocialistáké, legalábbis az őszi önkormányzati választásokig az MSZP helyi politikusai irányítják a kerületet.

Teszik ezt a helyi fideszesek szerint igencsak a saját szájuk íze, vagy méginkább a pénztárcájuk szerint.

Németh Szilárd, a Fidesz helyi nagyágyúja szerint a szocialista polgármester, Tóth Mihály és az őszi önkormányzati választások szocialista polgármesterjelöltje, Szenteczky János is részese volt a kerület önkormányzati lakásait érintő csalássorozatnak. Némethék szerint több esetben, összesen mintegy 35 millió forintos kárt okozva adtak el önkormányzati lakásokat jóval a piaci ár alatt. A kedvezményezettek között ráadásul olyanok is voltak, akik nem is lettek volna jogosultak igénybe venni Tóthék segítségét.

Csalás vagy adminisztrációs hiba?

Az ügy még hónapokkal ezelőtt robbant ki, mégpedig a volt rendőrfőkapitány, Császár Mihály lakásával kapcsolatban.

“Rájöttünk, hogy Császár úgy kapta meg az ingatlant, hogy nem is volt jogosult rá. Elkezdtünk vizsgálódni az ügyben, és több hasonló esetre is fényt derítettünk. Eddig több hasonló esetet találtunk, mindannyiszor a piaci ár töredékéért adták oda a lakásokat, amiket ráadásul előtte milliókért újítottak fel” – állította a HírExtrának Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármester-jelöltje.

Németh azt is elmondta, hogy hónapok óta várnak azokra a dokumentumokra, melyek végleg tisztázhatnák a kérdést: pontosan milyen mértékű csalás történt, kik részesültek az olcsó önkormányzati lakásokból, nem mellesleg ki szignózta ezeket a dokumentumokat?

“Kérem szíves türelmét”

A szocialista kerületvezetés már több levélben és nyilatkozatban adott magyarázatot, miért késlekednek a szóban forgó dokumentumok elküldésével. Tóth Mihály polgármester egyik levelében arról tájékoztatta Némethéket, hogy “…technikai korlátok okán (lásd keretes írásunkat – a szerk.), 2010. szeptember 8. napjáig teljesített adatszolgáltatás várhatóan az Ön által igényelt adatkörnél szűkebb lesz. Kérem szíves türelmét, a fent részletezett munka elkészültével az igényelt adatokat és dokumentumokat teljes körűen, másolatban, haladéktalanul az Ön rendelkezésére bocsátom”.

Ezeket, a minden kérdésre választ adó iratokat várják annyira Németh Szilárdék, miközben öt, más források szerint hét esetről, azaz nagyjából 35 millió forintos csalásról beszélnek.

Mindeközben Szenteczky János saját honlapján cáfolta ismét a fideszes vádakat. Sőt mit cáfolta, egyenesen támadásba lendült Némethékkel szemben.

“A mostani és a hasonló nyilatkozataikat, nyílt leveleiket olvasva egy kérdés mindig felmerül: a képviselő urak szándékosan hazudnak, hogy a közvélemény előtt hamis színben tüntessenek fel személyeket vagy tényeket, vagy a nyolc, illetve több mint tíz éves önkormányzati képviselői munkájuk után még ennyi ismerettel sem rendelkeznek az önkormányzat működésével kapcsolatban?! Bármelyik verzió is a helytálló, mindkettőből az alkalmatlanságuk következik” – írja a csepeli polgármester-jelölt. (Szenteczky megjegyzései a Hírextra állításával szemben régebbiek, és már nem is feleltek meg az igazságnak)

“Mindent elkövetnek, hogy partvonalon kívülre helyezzenek”

Szenteczky még korábban nyilatkozott úgy a rendőrkapitány lakásbotrányáról, hogy mindössze egy adminisztrációs hiba történt, emiatt kaphatott jogosulatlanul ingatlant Császár Mihály.

A szocialista politikus mindenesetre most azt javasolja Némethéknek, hogy “kössék fel a nadrágot”, mert “bár mindent elkövetnek, hogy a partvonalon kívülre helyezzenek (hazugságáradat, rendőrségi feljelentések sora, személyes megfigyelés (…), nem adom fel! Nem adom fel a küzdelmet, nem adom fel, hogy elmondjam a csepelieknek: közöttük élünk; ismerjük a gondjaikat és megoldásokkal is szolgálhatunk”.

Hiába azonban a feljelentés, az ügyben nehézkesen kezdődött meg a nyomozás, így egyre biztosabb, hogy az MSZP-s politikusok esetleges felelősségre vonására csak az őszi önkormányzati választások után kerülhet sor.

Ha sor kerül rá egyáltalán. Az ártatlanság vélelme ugyanis mindenkit megillet; előfordulhat, hogy a kissé késve érkező iratok végül semmilyen visszaélést nem tárnak fel.

Ezért kell várni az iratokra

“Tájékoztatom, hogy a kért dokumentummennyiség összeállítása jelentős terhet ró az illetékes önkormányzati szervezetre, amelynek napi munkája mellett számottevő többlettevékenységet okoz a közelmúltban több alkalommal igényelt, hasonló mennyiségű adat összegyűjtése, és rendszerezése. Az illetékes CSEVAK Zrt. korlátozott szzeemélyi állománya hozzávetőlegesen egy hónap alatt készül el az Ön által igényelt adatok össgyűjtésével és rendszerezésével, mivel azok túlnyomó része irattárban található, illetőleg egy részük az időmúlásra tekintettel selejtezésre került. Figyelembe kell venni, hogy az érintett időszakban a CSEVAK Zrt.-nél számítógépes nyilvántartás még nem, illetőleg csak az ügyek szűk szegmensére nézve működött, ezért az adatokat kézi erővel, egyenként kell megkeresni és feldolgozni, majd azokról másolatot készíteni.” (részlet Tóth Mihály egyik fideszeseknek címzett leveléből)

Forrás: Hírextra

23 hozzászólás “Csak az időt húzza az MSZP-s lakásmaffia?” bejegyzésre

  1. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 30 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 30 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 30 naptári nap (a 21 munkanap)!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Orbán Viktor a Magyar Gárdát nem engedi, de ő alakíthat egy katonai alakulatot, terrorizmus maszlag gyanánt! Az izraeliek mindig a terrorizmusra hivatkozva fegyverkeznek, robbantanak ki háborúkat! Ez a terrorelhárítási csoport nem a terrorizmus ellen alakult, hanem Budaházy, és más nemzeti érzelmü szervezetek ellen. Milyen érdekes idáig Orbánt nem érdekelte a terrorizmus addig, amig a testvérpártjuk a Likud kiadta a parancsot, hogy a terrorizmusra hivatkozva alapítsák meg ezt a katonai szervezetet! Interneten már megkezdte a Fidesz a totális letámadást / Szalai Annmária kinevezése /, most jönnek a lehalgatások, megfigyelések, fenyegetések, totális diktatúra! Ha a Jobbik nem veszi észre, hogy mi folyik Magyarországon, mi a terve az Orbánnak, és annak irányítóinak, akkor Magyarország nem lesz őnnáló állam. Nem lesz szuverén, igaz idáig sem volt az. Az is lehet, hogy Izraelből sokan akarnak Magyarországra költözni Izraelből, és őket kell megvédenie ennek a katonai alakulatnak? Magyar Gárda ezért csípte a liberális Fidesz szemét / Likud /, mert a gárda akadálya lehet terveiknek! Kelet Magyarország nagy része már lakhatatlan, kisebb falvak elnéptelenedtek, mert a kisebbség olyan dolgokat megtehet, amit a liberálisok a 20 év alatt megengedtek nekik. Lesz majd itt elég üres föld az új hódítóknak. És ha ez nem csak egy összeesküvés elmélet?

    Egy nem terrorista!

  3. Gordon szerint:

    Nagyon komoly ez a riporter. 😀

    Ernő te meg a témáról beszélj és ne Izraelezz. Nemrég még Che-t éltetted, most meg aggódsz a demokráciáért? 🙂

  4. Kovács Ernő szerint:

    Gordon: Téged etetnek, csak majd ha rá jösz késő lesz! SZDSZ-Mszp-Fidesz-LMP

  5. Manitu szerint:

    Szerintem nem is a riporter komoly, hanem az, hogy se Tóth, se Szenteczky nem mer nyilatkozni. Biztos attól félnek, hogy a szoba ajtajában ott lesz egy rendőr, mire vége lesz a riportnak.

    Ernő, te meg egy agyhalott vagy. Még egyszer se szóltál hozzá egyetlen cikkhez se.

  6. Gordon szerint:

    Ernő! Úgy emlékszem, hogy te nemrég még Mszp-s voltál.

    Te mszp-zel? 🙂

  7. Jobb Csepelért szerint:

    Ernő!

    Ha már ennyire aktív vagy, akkor légyszíves ezt olvasd el:

    Majdnem MSZP-s miniszter lett (Balóné) Morvai Krisztina

    Kevésen múlt, hogy a tavalyi EP választáson az SZDSZ plakátjain nem Morvai Krisztina testesítette meg a szabad, demokrata szavazókat a “félelemkeltő Árpád-sávosokkal” szemben.

    A kilencvenes években a homoszexuálisok érdekében kifejtett jogvédő tevékenységéért Freddy Mercury-díjban részesített, a közéletet mostanában „magukfajtára” és „magunkfajtára” osztó jogásznőt sokáig a liberális holdudvarhoz sorolták. Kutatási területe a „családon belüli erőszak” volt, 2005-ben könyvet írt például a brutális nevelőapját agyonlövő Simek Kittivel (a kötet borítóján a szocialista-szimpatizánsnak megismert Szegvári Katalin újságíró, a TV2 szerkesztő-riportere, Bombera Krisztina és az Állítsátok meg Teréz anyut! című könyv írója, Rácz Zsuzsa ajánlotta a művet a közönség figyelmébe).

    Ennél is érdekesebb azonban, hogy a politikai szerepvállalás már 2006 előtt is megkísértette a Jobbik EP képviselőjét. A kilencvenes évektől feminista jogvédőként megismert Morvai Krisztina 2004-ban szóba került az MSZP európai parlamenti listájára felkerült Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter lehetséges utódjaként. Legalábbis ez derül ki az MTI 2004. február 4-i tudósításából. A hírügynökség arról a kormányülésről számolt be, melyen a Medgyessy-kabinet áttekintette a 2006-ig tartó időszak „politikai, gazdasági prioritásait”. Gál J. Zoltán akkori kormányszóvivő, jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormány célja az életkörülmények „fokozatos, a gazdaság teljesítményével összhangban lévő javítása”, a „szolgáltató állam kiépítése”, az esélyteremtés. Emellett külön kiemelte „gyűlölködéstől mentes, kiegyensúlyozott közélet” megteremtését.

    „Annak kapcsán, hogy a sajtóhírek szerint Morvai Krisztina jogász és Göncz Kinga, az egészségügyi tárca politikai államtitkára neve merült fel az MSZP európai parlamenti listáján szereplő Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter utódjaként, Gál J. Zoltán úgy reagált: nem született még erről döntés, ez nem került még szóba” – olvasható a szövegben. Azaz: az egykori kormányszóvivő nem cáfolta, hogy felmerült a két jelölt neve. A történet folytatása ismert: Morvai Krisztina végül nem lett miniszter, ám idővel mégis politikai pályára lépett. Ha nincs ló, jó a szamár is, vagyis ha nincs balliberális oldal, akkor jó lesz a nemzeti radikális!

    Morvai Krisztina nem más, mint egy “hintás” karrierista, aki mindenáron politikai karriert akart csinálni. Baló elvtárs biztos, hogy támogatta célja elérésében.
    Azt hiszed, hogy ő komolyan kihozná Budaházyt a börtönből? Morvainak addig jó, amíg ott van, mert így van mi ellen és van miért hangoskodnia és addig akad néhány ember aki megtapsolja. Balóné 2006-ban tudta, hogy hová kell állni, ha jó karriert akar.

    Egyébként én is azt hallottam rólad, hogy nem is olyan rég még szoci voltál…

    Azért érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a Jobbikban miért nincsenek már ott a régi alapító tagok mint Kovács Dávid és Nagy Ervin…

  8. Jobb Csepelért szerint:

    Amúgy meg SZDSZ meg már gyakorlatilag nincs. Sokan átmentek az LMP-be és az MSZP-be.
    SZDSZ-Mszp-Fidesz-LMP? Milyen érdekes, hogy vidéken pont a Jobbik volt az a párt amelyik az MSZP-vek “közösködött” a Fidesz ellen…

  9. " ?! " szerint:

    Tisztelt fórumozók!

    Kezd felszállni a füst.

    Az Önkormányzat honlapján közzétették a polgármester 23 oldal terjedelmű 2010. 08. 31-i keltű részletes jelentését “Bp. XXI. Kerület Csepel Önkormányzata vagyoni helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről”.

    A fent említett 23 oldalas jelentés az Önkormányzat honlapjáról letölthető.

    Ha első nekifutásra jól számoltam, akkor költségvetési hiány, plusz a következő éveket terhelő kötelezettségek összege együtt kb. 7 milliárd Ft.

  10. Kovács Ernő szerint:

    Jobb Csepelért: Esztergomra gondolsz? Ott a Meggyes Tamás kicsiben azt csinálta, ami egészében majd Magyarországra is vár! Ne csodálkozz, ha összefognak egy ilyen ámokfutó ellen! Egyébként szeptember 13-án demonstráció lesz a Kossuth téren! Kiváncsi leszek lesznek e kordonok?? Lassan felébrednek az emberek, hogy átverték őket!!!

  11. Jobb Csepelért szerint:

    Ernő!

    Az általad kitett linkeken láttam néhány videót a Kossuth tér nyári demonstrációról, amin felszólalt Hegedűs Lóránt, Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina az ún. “Narancsköztársaság” ellen. Ahogy elnéztem a tüntetőket nem voltak még 100-an sem. A Jobbik egyre gyengül, itt Budapesten Staudt Gábor alig tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket. Azok akik még az országgyűlési választások előtt is vaciláltak a Fidesz és a Jobbik között, azoknak a nagy része a Fideszre fog szavazni, ezt elhiheted.

  12. Ditte szerint:

    Ernő nem vitapartner. Szimplán provokátor. Azt szeretné, ha ekéznénk a jobbikosokat. Ne tegye senki.

  13. Gordon szerint:

    Augusztus 20-án nem voltak kordonok. A szavazatát leadó választójoggal rendelkező polgárok több mint kétharmada már felébredt áprilisban, és azóta is ébren van.

  14. pricpracpruc szerint:

    Csak azt nem tudom, hogy az olyanoknak, mint az “ernő” minek válaszoltok. A hihetetlen baromságait, tájékozatlanságát és primitívséget tükröző össze-vissza hozzászólásait, ha mindannyiszor megcáfoljuk, akkor újabb ökörségekkel áll elő. Aki ennyire buta hozzászólásokat publikál, azt hagyni kell, mert vérszemet kap. Úgy, ahogyan őket hagyta aFidesz, azután vérszemet kaptak, s most tessék…Ja, még várom azt a két pofont, amit O.V. ígért nekik. (Ernő! Válaszolhatsz amit akarsz, úgysem reagálok rá!)

  15. Jobb Csepelért szerint:

    Én már kértem az admint, hogy Ernő provokáló és nem a témához fűződő bejegyzéseit törölje.

    Ditte! Igazad van, hogy Ernő ki akar provokálni a fórumon egy Jobbik-Fidesz perpatvart.
    Valóban ne üljünk fel egy provokációnak sem és ne válaszoljunk Ernő értelmetlen kreálmányaira… Én azt mondom, hogy ennyi erővel csepeli hülyeségeire is kár időt pazarolni!

  16. csepeli szerint:

    Hahaha, megnéztétek a videót Németh Szilárddal? Kabaré a pali! A végét nézzétek meg. A riporter adott neki 1 percet, hogy most akkor mint polgármesterjelölt, beszéljen a saját programjáról. Erre Németh Szilárd: Hát lezárjuk a múltat, a hazugságokat, az izé… Mire a riporter: Már megint a múltról beszél, most már csak 45 másodperce van, mit tud ígérni a csepelieknek, ha ön lesz a polgármester, most már csak 40 másodperce van. Szerencsétlen Németh Szilárd az utolsó 15 másodpercben nagy nehezen kinyögte, hogy uszoda, gerincút, csatorna. Egyszerűen Németh totál be van arra állva, hogy folyamatosan a szocikkal foglalkozik, ilyen botrány, olyan botrány, közben fingja nincs, hogy ő mit csinálna polgármesterként, ez egyszerűen nem foglalkoztatja. A riporternek harapófogóval kellett belőle kihúznia néhány szót! Nagyon jellemző!

  17. spam szerint:

    Csepeli, azt soha se felejtsd el, hogy ha nyer a Fidesz Csepelen, az első dolga az kell legyen, hogy a sok mutyista szocialistát a törvény kezére kell adni, mert mindegyiknek van valami a fején, amit a kenyérre szoktak kenni jobb esetben.

    Sok mindent meg kell oldani ebben a kerületben, de a nép haragja nem engedi, hogy szabadlábon elmehessenek az elmúlt sok év bűnösei.

  18. Gigi szerint:

    Bocs, de már megint inkább csak a hírgyártás oldaláról nézem a témát, és felmerül:

    “miközben öt, más források szerint hét esetről, azaz nagyjából 35 millió forintos csalásról beszélnek.”
    Most akkor mennyi az annyi?! Ezt nem lehet objektíven meghatározni?!

    “(Szenteczky megjegyzései a Hírextra állításával szemben régebbiek, és már nem is feleltek meg az igazságnak)”
    Ez az admin szerkesztői megjegyzése?! Miért nincs feltüntetve?!

    “Hiába azonban a feljelentés, az ügyben nehézkesen kezdődött meg a nyomozás”
    Lehet tudni, hogy mi a hátráltató tényező?! Ha igen, miért nincs leírva?!

  19. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  20. Gigi szerint:

    Szuper, milyen gyorsan és konstruktívan záporoznak a válaszok a 2010. szeptember 03., péntek 09:01-kor feltett három egyszerű kérdésemre. 🙁

  21. " ?! " szerint:

    Kedves Gigi!

    A pénteken 09:01-kor feltett hozzászólásodban kérdezted:

    Most akkor mennyi az annyi?! Ezt nem lehet objektíven meghatározni?!
    #

    A kérdésedre válaszolva, az alábbiakban a lakás-mutyinál lényegesen súlyosabb problémán keresztül mutatom be neked, hogy Csepelen még a számviteli adatok alapján objektíven meghatározható adatokról sem lehet tudni azt, hogy “most akkor mennyi az annyi”?

    Tóth Mihály polgármester az önkormányzat http://www.csepel.hu oldalán „Csepel vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről szóló jelentés” címmel 23 oldal terjedelmű jelentést hozott nyilvánosságra.

    A jelentésből megtudhattuk, hogy a jelenlegi MSZP-s önkormányzat az üres kassza mellett,

    3 milliárd 809 millió Ft 2010. szeptember 30-án fennálló költségvetési hiányt,
    1 milliárd 556 millió Ft a fővárossal szemben fennálló adósságot,
    1 milliárd 392 millió Ft fejlesztési hiteltartozást,
    425 millió Ft év végén esedékes fejlesztési kamat- és egyéb kötelezettséget,

    azaz összesen 7 milliárd 182 millió Ft (7182 millió Ft) fizetési kötelezettséget hagy rá az október 3-a után hivatalba lépő új önkormányzatra.

    A polgármesteri jelentés 2 oldalán leírtakból megtudhattuk, hogy „2010 június 30-án az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összegként 3.900 millió Ft volt banki betétben”.
    Vagyis, mivel az északi bevételből június 30-án még banki betétben lévő összeg az utolsó Ft-ig feladattal lekötött összeg, az új önkormányzat részére egyetlen lekötetlen Ft sem marad. (Azt azonban nem tudhatjuk, hogy június 30 óta mennyit költöttek el!)

    A valódi helyzet azonban az északi pénz tekintetében még a fent leírtnál is rosszabb, mert a jelentés 8. számú mellékletének lábjegyzetében az olvasható, hogy „a melléklet 14. tételét képező feladathoz az északi forrás nem áll teljes mértékben rendelkezésre”.

    Megjegyzem, hogy a polgármesteri jelentésből az is kiderül például, hogy az első Orbán-kormány által meghirdetett Széchényi terv keretében állami támogatással Csepelen épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez felvett önkormányzati önrészt biztosító hosszú-lejáratú hitelnek a nagyobb részét is az új önkormányzatnak kell megfizetni, miközben ezt a 2003-ban és 2004-ben végzett lakásépítést (amely a Csepeli MSZP 16 éves lakásépítési teljesítménye) Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt a szórólapján hazug módon a csepeli mszp-s utóbbi 4 évének az eredményeként tünteti fel.

    A fentiekből magad is láthatod, hogy a nyilvánosság számára nem állnak rendelkezésre pontos adatok, mert a polgármester hivatalos jelentéséből is közelítő pontossággal lehet megtudni, hogy az üres kassza mellé pontosan mennyi hiányt és adósságot fog örökölni a jelenlegi MSZP-s önkormányzattól Csepel új önkormányzata.

    Remélem, hogy szerinted is jó lenne pontosabban tudni, hogy mennyi lesz az átadás időpontjában a polgármesteri jelentés június 30-i és szeptember 30-i adtai alapján jelenleg 7 milliárd 182 millió Ft-ban megállapítható hiány és adósság, amelyért az új önkormányzatnak kell helytállni. (Szerintem ez Csepel legfontosabb kérdése.)

  22. Gigi szerint:

    Alapvetően egyetértek.
    Viszont Te biztosan ügyvéd vagy 🙂 , mert csak azt a kérdést hallod meg, amire válaszolni akarsz/tudsz. Bravúros az átkötésed, de sajnos nem lettem tőle okosabb a mutyikörülmények tálalásában.

Itt lehet hozzászólni !