Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

33 újabb lakáseladás adatait várja a Fidesz

Csepel.info

Ha a második otthon a munkahely, Császár Mihálynak ez már legalább a harmadik volt

2,5 millió forintért újíttatta fel a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cége azt a szociális bérlakást, melyet egy nappal később havi kilencezer forintért bérelt ki szociális alapon Császár Mihály, Csepel korábbi rendőrkapitánya. Fél év után lehet a lakások megvásárlását kezdeményezni: Császár ezt a hetedik hónapban tette meg. A volt rendőrkapitány a 38 négyzetméteres ingatlant végül a szociális és a piaci alapú bérletidíj-különbözet kifizetése után, kevesebb mint félmillióval a felújítási költség felett vette meg – derült ki a Csepel.info birtokába került dokumentumokból.

Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő (CSEVAK) Zrt. vezetője és a helyi MSZP elnökhelyettese valamint Tóth Mihály  csepeli polgármester és a helyi MSZP elnöke szerint úgy tűnik mindez teljesen rendben volt, nincs itt semmiféle botrány vagy mutyigyanú, pláne vagyonvesztés. Nem is indítottak semmiféle vizsgálatot az ilyen jellegű ingatlaneladások felderítésére vagy azok megakadályozására, de a Fidesz-KDNP frakció újabb adatkéréseinek sem tettek eleget. Lapunk úgy tudja, hogy 2009-ben a kapitány szociális bérlakásán kívül még 33 ilyen ingatlant értékesített az önkormányzat.

Miközben Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője a csepeli rendőrkapitány lakáshoz jutásának ügyében a vagyonvesztés és színlelt szerződések gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tett és a nyomozás elvileg elkezdődött,  az illetékesek már mereven hallgatnak az újabb ingatlanok értékesítésének körülményeiről. Márpedig megdöbbentő adatok voltak azokban a dokumentumokban, melyeket több hetes titkolózás és visszautasítás után adott át a Fidesz-KDNP képviselőinek Szenteczky János, csepeli MSZP elnökhelyettese, polgármester-jelöltje és a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója. Ezeket – ha már a CSEVAK Zrt. a honlapján nem tette meg – most a Fidesz-KDNP frakció jóvoltából közzétesszük mi magunk.

Lakás félmillióból? Igen, lehetséges!

Amikor a Fidesz-KDNP képviselői és a sajtó munkatársai az iránt érdeklődtek, hogy mennyibe került Császár Mihály korábbi csepeli rendőrkapitány szociális bérlakásának felújítása, hosszú hallgatás után először azt az információt kapták, mely szerint ez 2.092.577 forintjába került a Csepel adófizető polgárainak.

Íme a sajtónak és az ellenzéknek beadott verzió: eszerint 2.092.577 forintba került a rendőrkapitány lakásának felújítása

Mint az a Csepel.info birtokába került dokumentumokból látható, valóban van ilyen teljesítési igazolás is. Csakhogy Szenteczky János CSEVAK Zrt. vezérigazgató és MSZP elnökhelyettes és polgármester-jelölt azzal már nem kérkedett, hogy – Gyurcsány után szabadon – ő is trükközött egy kicsit az adatokkal, és az ÁFA összegét elfelejtette a felújítási költséghez hozzátenni. Márpedig a felújítás így 2.511.092 forintjába került a csepeli adófizetőknek, mint ahogy az egy másik szerződésből világosan kiderül.

És a valóság: itt már 2.511.092 forint a felújítás ára

Ha végignézünk az összes, eddig birtokunkba került adaton, a korábbi rendőrkapitány – aki ellen a csepeli kettős  gyilkossággal  kapcsolatban bűnpártolás gyanújával indult a közelmúltban nyomozás – a felújítási munkák befejezését követő napon, 2008. április 1-jei hatállyal  a közjegyzői okiratban is világosan jelezve, egyértelműen szociális bérlakásként vette bérbe a később megvásárolt Vénusz utcai ingatlant.

A közjegyzői okirat 1. oldala: “alapterülete: 38 m2 (szociális bérlakás)”

A közjegyzői okirat 2. oldala: “a bérleti díj összege 9.082.- Ft/hó”

Bár nem lett volna szabad, a papírok szerint havi 9.082 forintért bérbe vett lakást információink szerint a rendőrkapitány maga is bérbe adta, majd hét hónappal a felújítás és a szerződés megkötése után annak megvásárlását kezdeményezte. Csak ekkor vették észre “véletlenül” a CSEVAK részéről, hogy a lakást Császár Mihály nem vehette volna bérbe szociális alapon, ezért utólagosan kifizette a szociális és a piaci bérleti díj közötti különbséget, az ingatlant pedig 3.003.000 forintért megvette. Ha a vételárból levonjuk a közpénzből kifizetett felújítási költségeket, a csepeli rendőrkapitány ilyen módon gyakorlatilag 491.908 forintért jutott hozzá a 38 négyzetméteres lakás tulajdonjogához.

Az ingatlan tulajdoni lapja a változásokkal: már a leváltása után került a rendőrkapitány tulajdonába a lakás

Mihez kellett a szociális kedvezmény?

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért voltak azok a “véletlenek” a szociális és a piaci alapú bérlettel kapcsolatban, ha egyszer a saját családi házzal és jól fizető munkakörrel rendelkező Császár Mihály esetében nyilvánvaló, hogy szó nem lehetett szociális rászorultságról?

Lapunk egy informátora szerint ennek az lehetett az oka, hogy a szerződés megkötésének valódi célja eleve nem lakásbérlet kötése lehetett, hanem az ingatlan megszerzése. Márpedig piaci alapú bérlakások Csepelen csak a II. Rákóczi Ferenc utcában vannak, azokban a bérházakban, melyek még az első Orbán kormány által elindított a Széchenyi Terv jóvoltából épülhettek.

– Csakhogy ezeket a bérlakásokat nem lehet ám megvenni! Megvenni csak szociális bérlakásokat lehet, amelyeket meg kiadni nem lehet nem szociális alapon.  Ezért lehetett szükség arra, hogy a polgármester és a CSEVAK-vezér engedélyével előbb szociális alapon adják ki a lakást. Ezt a hibát aztán később úgymond észrevették, a bérletet piaci alapúra fabrikálták, és az így kialakított piaci alapú bérlakás már eladhatóvá vált. Az már csak hab a tortán, mindenféle kedvezményekkel meg a lakás tokkal-vonóval történt felújításával már olyan lakást kapott a kliens, amit a megvétele után nem sokkal már adhatott is volna tovább – mondta el informátorunk.

Csepel.info

67 hozzászólás “Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Csak számszakilag nem tudtam követni az okfejtést: miért kell levonni a mintegy 3 millás vételárból a 2,5 millás felújítási költséget? A 2,5 milla közpénzen (amit egyébként minden bérlakás-felújításnál bele kell tennie a vagyonkezelőnek, mert a tisztító meszelés kevés ilyenkor) FELÜL fizetett a r.kapitány 3 saját millát! Tehát neki nem fél millába került!

  2. donquijote szerint:

    Egy 38 m2 egyszobás lakás felújításán mi került 2,5 millába, mit raktak be mahagóni burkolatot meg jakuzzit, ennyiért én is szívesen megcsináltam volna. 🙂
    vagy esetleg bombát robbantott az előző lakó?

  3. Manitu szerint:

    Szerintem egyszerű az érvelés. Mit nem értesz? Ha úgy vesszük, hogy Császár kifizette a szükséges felújítás árát is, akkor marad 490 ezer forint, amennyiért megvette a lakást. Nem rossz!

    Más miért nem vehet így lakást? Én is vennék!

    Ja, hogy én nem vagyok Szenteczky barátja, nem vagyok egyenlőbb az egyenlőknél, vagy ahogy az elvtársak mondják, nem vagyok jókor jó helyen?

  4. Manitu szerint:

    donquijote: biztos meg kellett felelni a bérlő igényeinek – vagy éppen Szenteczky igényeinek. Vagy mindkettőnek. 😉

  5. zeta szerint:

    “Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél!” Orwell

  6. Manitu szerint:

    Volt itt egy Zed nevű alak, aki azt hazudozta, hogy szó sem volt szociális bérlakásról. Hol van most?

  7. csepelino1 szerint:

    CSEPELI – ZŐD- ZED!!!!! Hol vagytok?! Elszaladtatok már szólni (sírva, hogy miket ír ez a csúnya Csepel-info) Szenteczky úrnak, vagy éppen egyeztettek Szenteczky Jánossal?
    Gondolom most megbeszélitek, és Hétfőre kiadtok majd közleményt.

    Látjátok? Én már mióta mondom, hogy tarthatatlan az MSZP Csepeli szervezetének Szenteczky János! A “barátain-hozzá egzisztenciálisan kötődő” embereken kívül senki sincsen mellette.
    Németh Szilárdnak addig jó, míg Szenteczky Úr az MSZP polgármester jelöltje.
    A legszebb: Németh úrnak már nem is kell lejáratni az Csepeli MSZP polgármester jelöltjét. Megtette Ő ezt saját magával.

    Csak azt mondjátok meg, ebben az ügyben, hol van a “szocialista”????? Mert elméletileg a pártnak a kisembereket kéne támogatnia, azért kéne kiállnia. Most meg. Osztogatják egymás között a lakásokat. Meg gondolom a jutalmakat.

    Kérdésem: Mi lesz, ha Szenteczky úr NETALÁNTÁN polgármester lenne? Az összes csatlósa kapna egy kastélyt? A többi ember Csepelen meg éhen halhat??????

    Micsoda jövőkép.

    KÖSZÖNJÜK. Megint csak KÖSZÖNJÜK a pártnak, hogy ilyen zavaros helyzetbe hozza a szavazóit. Köszönjük azt, hogy nem tudunk jó szívvel az MSZP mellé a szavazáson X-et rakni, mert inkább el sem megyünk mi választók szavazni.

    Még egyszer KÖSZÖNJÜK.

  8. bögöly szerint:

    Azontúl, hogy felháborítónak tartom az ügyet, felhívnám a Csepel.info szerkesztőinek figyelmét arra, hogy Császár Mihályt nem vádolták meg bűnpártolással, csupán nyomozás folyik, hogy elkövette-e a bűncselekményt, vagy sem. Ha majd megvádolják, azt az ügyészség teszi meg a nyomozás eredményétől függően. Azért kényes ilyet leírni, mert, ha a nyomozás nem állapítja meg a bűnpártolás alapos gyanúját, s nem emel vádat, akkor ezért a mondatért Császár nyugodtan perelhet, s meg is nyeri. Tehát: Császár Mihály ellen bűnpártolás gyanuja miatt folyik nyomozás, amelyet – mivel az ügyet a rendőrség átadta – az ügyészség folytat. A nyomozás eredménye háromesélyes: 1. Megállapítják, hogy Császár Mihály alaposan gyanusítható a bűnpártolás elkövetésével, 2. A nyomozást bizonyítottság hiányában zárják le, 3. A nyomozás bűncselekmény hiányában zárul. Ha vádemelésre kerül a sor, akkor a következő lépés a bíróságé, amely az ügyészség vádemelését követően tárgyalja az ügyet. Jelen szituációban szerencsétlen dolog azt állítani, hogy Császárt megvádolták bűnpártolással.

  9. LB szerint:

    Gigi!

    “A volt rendőrkapitány a 38 négyzetméteres ingatlant végül a szociális és a piaci alapú bérletidíj-különbözet kifizetése után, kevesebb mint félmillióval a felújítási költség felett vette meg ”

    Állítólag te szövegértésből jó vagy. Akkor mit nem lehet ezen érteni?

  10. LB szerint:

    Az árajánlat, amit a Csevak elfogadott, miért nem nyilvános?

  11. admin szerint:

    Köszi bögöly, javítottuk, és elnézést kérünk, ha valaki félreértette volna.

    Szerencsére, ha meggyanúsítanak valakit, még mindig nem arról van szó, hogy elkövette azt a tettet vagy legalább elítélték miatta, tehát olyan nagy baj nem történt. 🙂

  12. bögöly szerint:

    Admin!
    Ok. Csak nem kell támadási felület.

  13. "*" szerint:

    csepelino1,
    Te már írtad többször, hogy szoci párttag vagy. Vajon ki lehetsz, hogy ennyire utálod Szenteczkyt? 🙂
    Csak nem Horváth Gyuszi vagy valamelyik embere, akik nem tudnak belenyugodni, hogy nem Gyuszi lett a polgármesterjelölt?! Ejnye-ejnye, nem volt még elég az a közel 20 év a hatalomban?
    Én addig tuti nem fogok még egyszer MSZP-re szavazni, amíg az eddigi irányítás, az öregek el nem tűnnek. Akkor marad ősszel is inkább a teljesen ismeretlen LMP-s jelölt, mert még ismeretlenül is több fantáziát látok bennük mint a 20 éve itt garázdálkodó vénemberekben.

  14. csepelino1 szerint:

    “*”. Hogy kinek az embere vagyok? 🙂 – Az mindegy.
    De szerintem most már világos. Gondoltam az idő eldönti ki a jobb jelölt. Hát ELDÖNTÖTTE!!!! De mi (a párt) elsiettük a jelölést.
    Mint utólag kiderült, a Horváth Gyula úr sokkal jobb, támadhatatlanabb jelölt lett volna! Csak Ő nem léptetett be annyi embert a pártba (hozzá köthető körökből) 1/2 és 1 év alatt! :-))))) Próbált erkölcsileg méltó maradni. MÍG A MÁSIK OLDAL . . . Nem minősítem. 🙂

    Írod: “Én addig tuti nem fogok még egyszer MSZP-re szavazni, amíg az eddigi irányítás, az öregek el nem tűnnek.” – Ez a baj! SZERINTEM IS! Az a baj, hogy az öregebbek nem maradhatnak – maradhattak, de sajnos (ezt be kell látnunk) a fiatalok még rosszabbak. Tehát az öregebbeknek kéne maradniuk. A fiatalok ugyanis sokkal több támadási felületet adnak, elég súlyos ügyekben.
    Azért valljuk be az öregeket ennyi és ilyen súlyú ügyekkel nem lehet támadni!
    “a 20 éve itt garázdálkodó vénemberekben.” – Nem garázdálkodnak. Éppen az a baj, hogy nem nagyon fejlődött Csepel, vagy nem olyan mértékben, ahogyan az elvárható lett volna.

  15. "*" szerint:

    “Éppen az a baj, hogy nem nagyon fejlődött Csepel, vagy nem olyan mértékben, ahogyan az elvárható lett volna.” – igen éppen ez a baj, jól látod, ennyit tudott az eddigi vezetés. Gratulálok! És Horváth volt az egyik alpolgármester.

  16. Gulyásleves szerint:

    Maffia az egész bagázs,demétől gulyáson keresztül,tóthig. Tömlöcbe velük

  17. DFK szerint:

    Mindjárt jönnek, s magyarázzák: jól volt ez így.

  18. zed szerint:

    Már elnézést kérek, de miért kellene az ÁFA-t beleszámítani a felújítási költségekbe? Azt az adófizetők fizették az adófizetőknek, a közpénz közpénz maradt.
    A papírok láttán most már nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy sajnálatos tévedés esete forog fenn a rendőrkapitány lakáskiutalásának ügyében, és Szenteczky úr semmiről nem tehet. Továbbá az is nyilvánvaló a számomra, hogy a N. Sz. vezette csepeli Fidesz által befolyásolt csepel.info kampányblog (én is meg tudok fogalmazni ilyen ügyes visszafejtéseket a felelős megnevezésére 😉 ) nem véletlenül most vette újból napirendre ezt a témát. A szándékos információcsepegtetés tetten érhető, hiszen e pártújság nagy valószínűséggel nem a napokban jutott hozzá a bemutatott iratokhoz! Miért kell titkolózni?! Csak nem a kisvezér kampányüzemmódra vonatkozó utasítását kellett megvárni a szerkesztőknek?

  19. Herbert szerint:

    Zedék heteken át azzal áltatták a közvélemény még megvezethető részét, hogy piaci alapon kiutalt lakás volt.

    Most a papírokból kiderült, hazudtak. Kezdődhet a szerecsenmosdatás, csepeli szocialista módra. Hajrá!

  20. Jeniszej szerint:

    Milyenek vagyunk mi emberek. Nem becsüljük azokat, akik a minden napjaink biztonságának, nyugalmának szentelik az életüket. – Szó szerint az életüket.
    Szégyellheti a szoci vezetés magát, hogy egy ilyen magasan képzett embert képesek voltak egy néhány négyzetméteres lakással megszégyeníteni. – Csillagtelepen.
    Szembeállítani a parancsnokot a szociális bérlakásokra várókkal.
    Szégyen ez a szoci vezetőkre nézve akkor, amikor a sok léhűtő képviselőknek, kormánytagoknak lakosztályokat és különböző fényűző szolgáltatásokat biztosítanak.
    Jellemző volt a szocikra, hogy egy munkáskerület redőparancsnoka megalázó módon csak ennyit ért.

  21. Páko szerint:

    Zed.

    A Fidesz “közeli” Barikád is lehozta ezt a komcsi mutyit,mit szólsz hozzá???

    Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!
    2010-05-13 13:43 barikád.hu

    http://barikad.hu/node/53071

  22. Manitu szerint:

    Zed, majd rád hivatkozom a Tesco-ban, amikor a fizetésnél nem akarom odaadni az áfát. Szerinted megengedik majd?

  23. Manitu szerint:

    Zed, ha csak ez az egy “tévedés” volt, miért nem hozza nyilvánosságra a Csevak a többi 33 esetet?

  24. LB szerint:

    zed!

    A mai napig nem válaszoltál arra az egyszerű kérdésre, hogy milyen jogcímen lett kiutalva ez a lakás CSM-nek. Az most már világos, hogy eredetileg semmilyen piaci alapú bérletről nem volt szó!
    Az [origo] illetékeseit mikor fogjátok felvilágosítani, hogy előre megfontolt szándékkal hazudtatok nekik! 🙁

  25. Vica szerint:

    Kedves Admin!
    Számomra az általad bemásolt iratok közül hiányzik a “Vállalkozói keretszerződés”, ugyanis számomra is erősen magas felújítási költségnek tűnik a szerződésben szereplő összeg egy ilyen méretű lakás esetén. Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen munkát végzett az ingatlanon a vállalkozó, milyen anyagokat épített be.
    Az is érdekelne, hogy a vállalkozói keretszerződés egy általánosságban megfogalmazott szerződés, vagy munkánként kötnek egyet-egyet a vállalkozóval, ahol pontosan meghatározzák az elvégzendő feladatok körét. Az sem mellékes, hogy az anyagköltséget a szerződéses összegből a vállalkozó finanszírozta, vagy azt a CSEVAK számlájára vették…
    Azt sem ártana megtudni, hogy a vállalkozó pályázati úton került-e szerződéses viszonyba a CSEVAK-kal, ugyanis véleményem szerint (amennyiben több ilyen típusú munkája volt, igencsak szépen megszedhette magát ilyen borsos árak mellett…)

  26. Vica szerint:

    Kedves zed!
    Szeretném, ha tudnád, hogy Szenteczky Jánost tisztességes, becsületes, korrekt embernek ismertem meg. Szeretném azt hinni, hogy nem kell csalódnom benne, csakhogy ezek az iratok számomra mást igazolnak, mint a Te számodra.

    Kérlek, győzz meg arról, hogy itt valóban tévedés történt, és Szenteczky úr semmiről sem tehet. Őszintén szeretném, hogy sikerüljön…

  27. Vica szerint:

    Még egy kérdésem lenne zedhez. Ekkora ellentétek és gyűlölködések folynak Nálatok párton belül, hogy egy kedves párttag az ellenzék fórumán pocskondiázhatja az egyik vezetőjét? Milyen párt az, ahol ezt elnézik?

  28. LB szerint:

    Vica!
    Én az elfogadott árajánlatra is kiváncsi vagyok! A kettőt együtt lehet értelmezni. De tartok tőle, hogy üzleti titokra hivatkozva nem fogják nyilvánosságra hozni. 🙁
    Úgy gondolom, 2006-ban egy “Keretszerződést” kötöttek a vállalkozóval, amibel megígérték neki, hogy megadott időszakban a bérlakások felújításával őt fogják megbízni. Ezt követően minden egyes lakásra kötöttek egy Vállakozási szerződést, ami az adott lekásra vonatkozott. Én arra lennék kiváncsi, hogy a Keretszerződésben és az egyes árajánlatokban szerepelő árak milyen viszonyban vannak egymással!

  29. LB szerint:

    Vica!
    A csepeli MSZP-re is igaz, sok az eszkimó, kevés a fóka!
    Megindult a harc a maradék koncért! 🙁

  30. Vica szerint:

    Kedves LB!

    Az itt belinkelt vállalkozói szerződésnek szerintem nincsenek meg a tartalmilag elvárható adatai. Pontosabban nem szerepel benne, az elvégzendő feladatok részletes elemzése, magyarul hogy ez esetben mire szerződött a vállalkozó. Pl. festés-mázolás és burkolatcsere volt-e benne, vagy teljeskörű felújítás, amely a lakás teljes gépészeti és egyéb jellegű felújítását is magában foglalja (víz, gáz, lefolyó csővezetékek, elektromos hálózat, nyílászárók teljes cseréje, fürdőszoba teljes felújítása történt-e ebből az összegből), s az sem nyilvánvaló ezekből az iratokból számomra, hogy ki viselte az anyagköltséget.

    Mivel az itt belinkelt vállalkozói szerződés alapján egy meghatározatlan munka elvégzése lett időhöz kötve, úgy gondolom, hogy hibás teljesítés esetén számonkérésre sincs lehetőség.

    Szerintem hiányzik innen még a költségvetés is, ami az anyag és munkaerő költségekre vonatkozhat.

    Szóval ez az anyag nagyon hiányos. Csupán ennyit tettek hozzáférhetővé a CSEVAK-nál?

  31. LB szerint:

    Vica!
    Nézd a szerződés 2. pontját, ott hivatkoznak az árajánlatra, ami normális esetben a szerződés részét képezi. Ezt hiányolom én is!

  32. Vica szerint:

    Igen, LB.
    Tehát ami tuti, hogy hiányzik az 1. pont előtti mondat szerinti “Vállalkozási keretszerződés”, az elvállalt feladatok pontos rögzítése, valamint a 2. pont szerinti költségvetés.

  33. csepelino1 szerint:

    Zed! Ennyire sötét nem lehetsz! Mi az, hogy nem számít bele az ÁFA? Te normális vagy????? Egy kiló kenyeret nem kapsz ÁFA nélkül.
    Ha meg ÁFA nélküli árat számoltatok, az csalás. Melyik a jobb?????

  34. miska72 szerint:

    Igényessen megcsinálták az exsz rendőrkapitány “úrnak” a saját izlése szerint. MUTYIZNI TUDNI KELL!
    MSZP! IGEN IGEN!

    Már a felújításnál megvolt a mutyi, hogy megveszi a lakást.

  35. Ditte szerint:

    Csodálkozom, hogy Giginek csak ennyi jött le az egész sztoriból.

  36. percsi szerint:

    Önkormányzati panellakásban lakom. A CSEVAK harminc éve nem költöttek egy forintot sem az egész házra, lakásra. Nyolc évvel ezelőtt meg akartam venni, az önerőből felújított állagát értékelték fel. A CSEVAK az eladási érték 10 % kp kifizetés feletti részét, részletfizetéssel (nem kérhettem más banki hitelt) 25 évre havi 44000 Ft-t adta volna el az 58 mn-es 10. emeleti lakást. Tavaly lakásfelújítás előtt kértem a CSEVAK-ot, ha nem az egész kiadás összegét, de legalább a felét állja. A válasz: NEM volt. Az utolsó szögig én fizettem ki. Nem tenném szóvá, hiszen én lakom le, ha nem lennének kivételes esetek, mint a rendőrkapitányé. Harminc éve nem költöttek egy forintot sem az egész házra, lakásra. Milyen szociális beadványt kellett benyújtani a rendőrkapitánynak? Ha valaki tud segíteni, írja meg, hátha utólag visszatudom igényelni.

  37. Gigi szerint:

    Kedves Ditte,
    direkt fogalmaztam úgy: “csak számszakilag nem…”, azaz a többi része világos, ezerszer kibeszéltük már itt, egyebet nem tudok hozzátenni.

    Hogy hiszem-e vagy sem ezt a fajta tálalást, más kérdés. Merthogy a csatolt papírok adottak, tények, nem megkérdőjelezendőek – csakhogy ugyanígy tények például azok a jogszabályok, amelyek szerint mondjuk egy harminc éve leromlani hagyott bérlakásban teljes elektromos hálózatot kell cserélni a biztonságos lakhatás érdekében, a mindenki által tolerálható festésen, burkolatcserén felül. Ilyen “apróságokból” sajnos simán összejön a 2,5 milla!

  38. Gigi szerint:

    Manitu: “Ha úgy vesszük, hogy Császár kifizette a szükséges felújítás árát is, akkor marad 490 ezer forint, amennyiért megvette a lakást.”

    Nem vehetjük úgy, mert nem azt a 2,5 millát fizette ki, akkor sem, ha a Csevak így csak fél millával lett gazdagabb. CSM viszont 3 millával lett rövidebb (csakis pénzügyileg, hiszen a lakás meg a birtokába került). Tehát így csak egy frappáns csúsztatás azt állítani, hogy CSM csak fél millát fizetett – gratulálok a cikkszerzőnek, főleg, hogy többen be is nyeltétek! De attól még tisztességtelen módszer…

    Próbálom szemléletes példával: ha a 48-as buszról (=Csevak) a Nagykőrösi útnál leszállnak 25-en (-2,5M), majd a 123-asról (=CSM) átszállnak 30-an (+3M), az nem azt jelenti, hogy a 123-as buszról csak 5-en (-0,5M) szálltak le!!! Vagyis a 123-as busz nem 5 utassal könnyebbült meg (vö. CSM-nek se 0,5 millióba került a lakás).

  39. Gigi szerint:

    Kedves LB,
    nem az általad idézett szövegrészt nem értettem, hanem az alcímet (“Lakás félmillióból? Igen, lehetséges!”) és az okfejtést (“a csepeli rendőrkapitány ilyen módon gyakorlatilag 491.908 forintért jutott hozzá a 38 négyzetméteres lakás tulajdonjogához”). A Manitunak fent írtakban meg is érveltem, ez miért erős csúsztatás (és akkor még finoman fogalmaztam, mert valójában hazugság).

  40. Gigi szerint:

    Egy összefüggést kihagytam kerek megfogalmazásban, bocs, íme: a 48-as busz valóban csak 5 utassal lett nehezebb (vö. Csevak haszna), de ettől még a 123-as busz nem 5 utassal lett könnyebb…

  41. donquijote szerint:

    Gigi:

    Az egész ügy messziről bűzlik, most lehet sakkozni a számokkal, Cs. M. egy teljesen felújított lakást vett 3 milláért, amennyiért Csepelen egy kutyaólat nem kapna nemhogy felújítva, és persze baromira rá volt szorulva szegénykém ha utána még ki is adta, amúgy ha ennyire ügyel a Csevak a bérlők biztonságára gondolom akkor minden egyes szociális bérlakást legalább ilyen alapossággal felújítanak.

  42. Gigi szerint:

    Lényegében igazad van, kedves donquijote, azt hozzátéve, hogy nem mindegyik, hanem a bérlőkihalás miatt vagy egyéb úton a Csevakhoz visszakerült bérlakásokat az újbóli kiutalás előtt valóban ennyiért újítják fel – ez a törvény.

  43. Gigi szerint:

    A számokkal való sakkozást én sem szeretem, ezért mentem bele a cáfolatba. 🙂

    (Kedves admin, Fidesz, ÁA, mindegy, egyek vagytok! Ha már kipiszkáltok egy zűrös ügyet, ne hiteltelenítsétek magatokat azzal, hogy ilyen csúsztatásokba mentek bele… Ahogy bögöly fogalmazta: “nem kell támadási felület”…)

  44. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    A Csevak irodaház felújítását is ez a cég végezte, biztos elégetettek voltak a minőséggel és az árral is ezért kaptak újabb munkát.

  45. Dadus szerint:

    A lényeg az hogy a kapitány úgy kapott szociális bérlakást hogy nem szorult rá!!!!!!Szégyen Szenteckyre,és mindenkire aki benne volt!!!!!!!Ezt a magam és a gyermekeim,továbbá a több száz, szociális bérlakásra hosszú évek óta váró pályázó nevében mondom!!!!!!!!!!!!!

    Kedves Vica!!!Nekem is jó véleményem VOLT Sz. J.-ról.Eljátszotta!!!

  46. bögöly szerint:

    Császár miután megkapta, ugyanazzal a lendülettel bérbe is adta a felújított szociális bérlakást. Megvette, most árulja, ha már el nem adta. Biztos keres majd rajta összességében cca. 10 millát. A hallgatás ára.

  47. bögöly szerint:

    Más: a másik harminc egynéhány ügylet, de akár az összes kiutalás között böngészve érdekes nevek kerülnének a felszínre. Nem is értem, hogy a Fidesz miért nem kér betekintést az összes kiutalási ügyiratba. Higgyétek el megérné. Nagy lenne a meglepi! Csoda nevek vannak benne.

  48. Öreg halász szerint:

    Kedves bögöly!

    Nem adnak használható adatokat. Azért nem hülyék. Viszont így, mivel egy Fidesz-kormány mellett nem tudják eltitkolni a végtelenségig az adatokat, pont a választások idejére fognak kiderülni a dolgok.

    Tanulság: minden rosszban van valami jó-

    🙂

  49. Vica szerint:

    Kedves bögöly!
    Ha három millát fizetett érte, s a mai ingatlanárak mellett egy csillagtelepi 1 szobás, felújított gázfűtéses öröklakás erős jóindulattal 8,5 milla. Így 5,5 millát keresett az ügyön (-egyéb járulékos költségek 🙂 + kiadott lakásból befolyt bérleti díj és az általa befizetett díj közötti különbözet.
    Még mondja valaki, hogy nincs pénzben kifejezhető értéke a jó kapcsolatoknak 🙂 .

    Mindezek után azért szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy a kapitány úr jogtalanul kapott szociális bérlakást, s hogy az utolsó pillanatban, a szociális és piaci bérű bérleti díj különbözetével tették piacivá, hogy ne érje szó a ház elejét, s ne lehessen olyan könnyen belekötni az ügyletbe.
    A légy akkor röppent a levesbe, amikor a várakozások ellenére nem az MSZP nyerte a választásokat Csepelen, s nagy valószínűséggel el fogják veszíteni az önkormányzati választásokat is. Ki tudja, mi mindenre fog még fény derülni…
    Visszatérve a kapitány úr lakására, minek utána kiderült, hogy jogtalanul vásárolta meg ilyen előzményekkel a lakást (s ráadásul volt képe kiadni idő közben, amit szociális bérlakás esetében biztosan nem volt joga), véleményem szerint az ügyletet meg lehetne semmisíteni, s a vétkeseket felelősségre vonni.

  50. donquijote szerint:

    Vica:
    Lehet hogy kijön vagy még nagyobb is az összeg,ha a Csevak vásárolja vissza “baráti” áron. 🙂

  51. Vica szerint:

    Nyugodj meg donquijote, nem fogja.

  52. obama szerint:

    Kun is Csepelen lakott a Kiss János altábornagy utcában, lehet, hogy Ő is szociális bérlakásban? Talán meg is vette?

  53. csepeli szerint:

    Hopp, hopp! A vállalkozási szerződés a II. em. 25. sz. alatti lakás felújítására szól, az adásvételi szerződés viszont a II. emelet 35. sz. alatti lakásra. Ez senkinek nem szúr szemet?

    Elírás valamelyik szerződésben, vagy csalás a Fidesz részéről?

    Az áfá-t bizonyos esetekben az önkormányzatnak visszatérítik, ha itt is ez történt, akkor jogos az áfa nélküli összeget megadni.

    Egyébként meg a dokumentumok lefényképezésének dátuma: 2010. április 20-a. Ma meg május 13-a van. Vajon miért rejtegette a Fidesz mostanáig ezeket az információkat? Kampánystratégiai okokból van időzítve az információszivárogtatás? Alighanem az a cél, hogy a különféle felvetett ügyeket minél hosszabb ideig napirenden tartsák. Lefogadom, hogy még szeptemberben is újabb részletek fognak kiderülni, hogy a választók nehogy közben megfeledkezzenek az ügyről.

  54. obama szerint:

    Felhívnám a figyelmet a lakásbérleti szerződés 2./, 7./, és 8./, pontjaira!!!!!
    Lehet magyarázkodni!!!!

  55. Manitu szerint:

    Csepeli, akkor a CSEVAK szándékosan hamisított adatokat adott meg a Fidesznek? De ki vezeti a CSEVAK-ot? Csak nem a Szenteczky?

  56. panelproli szerint:

    Valóban most II.em 25 v. 35 sz. lakás. Ha nem takartátok volna ki a tul. lapon egyértelmű lenne. Én 8 évig béreltem a lakásom ,de semmi felújítást nem kinált fel a CSEVAK vásárlás előtt. Ja, dehát nem is a “szociálisan érzékeny, baloldali, mszp-s polgármesterjelölt úr” volt még akkor a CSevak feje.

  57. csepeli szerint:

    panelproli: nem vásárlás előtt van a felújítás, hanem bérbe adás előtt.

  58. Öreg halász szerint:

    Miről beszélsz csepeli? Elvtársaknak vásárlás előtt fél évvel van. Vak vagy?

  59. csepeli szerint:

    Öreg halász: töröld meg a szemüvegedet, ha rosszul látsz.
    Felújítás vállalkozási szerződésének kelte: 2007. december 20.
    Bérleti szerződés kelte: 2008. április 1.
    Adás-vételi szerződés kelte: 2009. május 20.

  60. miska72 szerint:

    Csepeli ez elítás lehet, mert szellemi fogyatékosok dolgoznak mind a rendőrségen, mind az önkormányzatnál! Tapasztalat. Engem Mihályról Miklósra kereszteltek át. És az irányítószámom sem 1215 hanem 1213.
    És mindezt egy dokumentumon!
    Na erre varjál gombot.

    És ha tudnád, hogy még mennyi hamis adat van az aktákban, mind a rendőrségi jegyzőkönyvekbem, mind az önkormányzati dokumentumokban. Na az igezságügyi szakértő, hamis adatszolgáltatásáról, már ne is beszéljek. Na meg az összeadási problámák 🙂 🙂 30.000 45.000= 85.000!!!! Nálam ez 75.000 még mindig!

  61. miska72 szerint:

    Csepeli igen bérbeadás elött volt a felújítás ami rendőrkapitány “úr” igényei szerint történt. 😉
    Mert már akkor megvolt a MUTYI, hogy meg fogja venni.

    No comment.

  62. miska72 szerint:

    csepeli:
    2010. május 14., péntek 00:52-kor
    Öreg halász: töröld meg a szemüvegedet, ha rosszul látsz.
    Felújítás vállalkozási szerződésének kelte: 2007. december 20.
    Bérleti szerződés kelte: 2008. április 1.
    Adás-vételi szerződés kelte: 2009. május 20.

    Tehát a szerződés a felújításról 2007,. december. 20.
    A felújítást 2008 januárjában kezdhették el, ami a jó minőségü anyagok, csempe járolapok tapéta ami egyedi igények szerint lettek kiválasztva eltarthatott 2 hónapig is. Jó munkához idő kell. Utánna megtekintette a rendőkkapitány “úr” a lakást, és megkötötték, a bérleti szerződést 2008. április. 1.jén. Április elseje a bolondok napja. Nem is volt bolond ez a rendőrkapitány “úr” 🙂 🙂 🙂 Jó szerződést kötött, mint a BKV-sok. 🙂 🙂
    2009. május. 20.-án meg megvette a lakást.

    Ennyi. 😉

  63. csepeli 1. szerint:

    Szerintem kár itt csak a vita! A legnagyobb probléma ebben az országban, hogy ilyen magyarság él benne, aki egymást megeszi, mind inkább tenne azért, hogy az ország valójában kikerüljön az igazi, szar helyzetéből. Nem beszélve róla, hogy inkább abba kellene fektetni már az engergiátókat, hogy igenis felelősségre vonást eszközöljenek az ilyen emberekkel szemben! Milyen dolog az, hogy felelőtlenül csak így működhetnek vezetők??? Már, ha az ilyen embereket vezetőnek lehet nevezni egyáltalán!!! Ebben kell már gondolkodni! Régen is volt felelősségrevonás, most miért nincs? Igenis járjon nekik a megfelelő büntetés, vállalják a következményét, mit tettek eddig! Milyen ország ez? Itt már mindent lehet, csak normálisan élni nem, mert ilyen emberek irányítják az országot!!!! Már ezt kellene komolyan venni és tenni ellene!!! Ennyi!!!!!

  64. Dadus szerint:

    Remélem nem laposodik el ez az ügy ,és az illetékesek ellen eljárást inditanak,hogy megkaphassák a jól megérdemelt büntit!!

  65. miska72 szerint:

    csepeli 1 az a baj, hogy ebben mindenki benne van. Maffia irányítja az országot. Mindenhol vannak embereik.

  66. […] János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (CSEVAK) vezérigazgatójaként botrányból botrányba táncoló MSZP-elnökhelyettes és polgármester-jelölt pozícióját most csak az erősíti, hogy az […]

  67. […] napon hozta lapunk nyilvánosságra az erősen mutyigyanús felújítás és lakáskiadás dokumentumait. A rendőrkapitány lakásvásárlási ügyében is nyomozás […]

Itt lehet hozzászólni !