Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Tóth és Szenteczky felejtetnék a Császár-találkozót

Csepel.info

Már nem ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Császár Mihály szociális lakás vásárlásának ügyében. Németh Szilárd országgyűlési képviselő a közelmúltban még így tett feljelentést, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság -Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi osztályának lapunkhoz került határozata szerint azonban már feltételezhető, hogy a korábbi rendőrkapitány elkövette a csalás bűntettét a lakás vásárlásakor – értesült a Csepel.info.

Egy nappal az után, hogy a csepeli MSZP-vezetés tudomást szerzett a rendőrkapitány elleni eljárásról, közleményt juttatott el a Csepel.info-hoz a Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatót, helyi pártelnököt képviselő ügyvédi iroda. A közleményben az ügyvédi iroda annak a cikknek a törlését követeli, melyben egy szemtanú beszámolója alapján megírtuk, hogy a két politikus többedmagával májusban hogyan találkozott Császár Mihállyal. A lapunk által idézett szemtanú ugyanakkor ismételten kijelentette: volt találkozó, és a saját szemével látta, hogy azon Császár Mihályon kívül valóban ott volt Szenteczky János és Tóth Mihály is.

A határozat 1. oldala

A határozat 2. oldala

“A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy Császár Mihály a Btk. 318. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a) pontja szerint minősülő csalás bűntettét elkövette azzal, hogy a rendőrség hivatásos állományú tagjaként 2009. május 25. napján piaci ár alatt vásárolta meg a Budapest, XXI. Vénusz u. 27. szám alatti ingatlant, valamint az azt megelőző időszakban jogtalanul szociális alapon bérelte azt az Önkormányzattól.”

A fenti sorokat a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság -Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi osztályának leveléből idéztük. A levélből kiderül, hogy Császár Mihály esetében a rendőrség hivatásos állományú tagja által megvalósított bűncselekmény elkövetése valószínűsíthető, ezért a bűnügy Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalához való áttételéről határoztak.

Az ingatlan tulajdoni lapja a változásokkal: már a leváltása után került a rendőrkapitány tulajdonába a lakás

Az Fidesz megszüntetné a csalásra lehetőséget nyújtó kiskapukat

A Csepel.info úgy tudja, hogy a csepeli önkormányzat keddi testületi ülésén került szóba a rendőrkapitány lakásügye és az abban indított rendőrségi nyomozás. Ábel Attila, a kerület lakásbizottságának Fideszes elnöke az ülésen elmondta, hogy a bizottság határozati döntésekkel, hivatalosan kérte fel a kerület MSZP-s polgármesterét a Császár Mihály lakásbérlését- és lakásvételét is lehetővé tevő rendeleti hiányosságok, kiskapuk megszüntetését, és 12 önkormányzati lakás kiárusításának felfüggesztését.

Lapunk információi szerint a rendőrkapitány szociális lakáshoz jutása úgy maradhatott titokban, hogy arról az illetékes bizottságnak nem volt semmilyen döntési jogköre, sőt, a lakásbizottság tagjai még értesítést sem kaptak eddig a szociális bérlakások pályázaton kívüli kiadásáról és megvásárlásáról. A Fidesz szerint mutyigyanús ügylet a csepeli kettős gyilkosság nyomozása közben került nyilvánosságra, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mennyi ehhez hasonló eset történhetett az MSZP elmúlt 4, 8 vagy akár 16 éves csepeli kormányzása alatt.

Jellemző egyébként, hogy a kerület lakásbizottságának hétfői ülésén is csak az ellenzéki tagok támogatták a javaslatokat, melyek alapján szeptemberben talán megszűnhetnek a csalásra lehetőséget nyújtó kiskapuk, és a bizottság tagjai megkaphatják végre az elmúlt évek hasonló lakáseladásainak adatait.

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság határozatai: megszüntetnék a kiskapukat

Kényelmetlen lett a meggyanúsított rendőrkapitány

Egy nappal az után, hogy a csepeli MSZP-vezetés tudomást szerzett a rendőrkapitány elleni eljárásról, közleményt juttatott el a Csepel.info-hoz a Tóth Mihály MSZP-s polgármestert és Szenteczky János Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatót, MSZP-s pártelnököt képviselő Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda, melyben egy korábbi cikkünk törlését és helyreigazítást követelnek tőlünk (a közlemény lentebb olvasható).

A kifogásolt cikk május 18-án jelent meg a Csepel.info-n. Ebben egy szemtanú beszámolója alapján azt írtuk, hogy  titkos válságtanácskozást tartottak a csepeli Hollandi úti horgásztanyán az MSZP helyi vezetői és Császár Mihály korábbi csepeli rendőrkapitány. Mint ismert, a rendőrkapitánynak a kettős emberölés előtt, alatt és az után tanúsított szerepével kapcsolatban bűnpártolás gyanújával is indult nyomozás, szociális bérlakás-vásárlásáról pedig éppen a tanácskozást megelőző napon hozta a Csepel.info nyilvánosságra az erősen mutyigyanús felújítás és lakáskiadás dokumentumait.

A tanácskozásról beszámoló szemtanú a Csepel.info-nak akkor azt mondta, hogy a Császár Mihállyal folytatott megbeszélésen Tóth Mihályon és Szenteczky Jánoson kívül részt vett még Avarkeszi Dezső akkori igazságügyi államtitkár, az MSZP korábbi parlamenti képviselője valamint Gulyás Gábor MSZP-s politikus is.

A királynőt megölni nem kell félnetek…

A csepeli polgármestert és MSZP-elnököt képviselő ügyvédi iroda közleménye épp olyan kétértelmű, mint Merániai János egykori  esztergomi érsek híres levele. A szöveg értelmezhető úgy is, hogy nem volt  semmilyen találkozó az említett felek között – vagy legalábbis a találkozón nem vett részt Tóth Mihály és Szenteczky János – de értelmezhető úgy is, hogy a csepeli horgásztanyán tartott megbeszélés nem volt válságtanácskozás és nem volt titkos sem – mint ahogy akkor fogalmaztunk.

A Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda helyreigazítás-kérése: szerintük nem volt titkos találkozó, forrásunk szerint pedig állítja: akár titkos akár nem, de találkozó biztosan volt

Az ügyvédi iroda szövege a következő: “a cikk által említett időben semmilyen titkos válságtanácskozás nem volt, és mivel ilyen válságtanácskozás nem volt, ezen titkos válságtanácskozáson nem is vehetett részt Tóth Mihály csepeli polgármester, MSZP-elnök, és Szenteczky János Csevak Zrt. vezérigazgató, MSZP-elnökhelyettes és polgármester-jelölt.”

Az ügyvédi iroda felszólítására lapunk ismét kapcsolatba lépett az általunk idézett szemtanúval, aki megismételte: volt találkozó, és azon Császár Mihályon kívül valóban ott volt Szenteczky János és Tóth Mihály is.

Mivel ilyenformán mi nem tudjuk eldönteni a vitát, bocsánatot sem áll módunkban kérni –  úgy biztosan nem, ahogy az ügyvédek kérik. Annyit természetesen elfogadunk, hogy a kettős gyilkosság és a lakásügyben elkezdődött rendőrségi nyomozás nyilvánosságra kerülése után egy nappal összehívott megbeszélés nem volt se titkos, se válságtanácskozás. Ez ugyan szerintünk megítélés kérdése is lehet, de ha ezzel valakit megbántottunk, akkor természetesen elnézést kérünk érte!

Bocsánatkérésünkért cserében annyit szeretnénk kérni, hogy ha újra lesz ilyen nem titkos és nem válságtanácskozás, akkor hívjanak már meg rá bennünket is: örömmel tudósítanánk ugyanis az ott elhangzó gondolatokról.

Ki kerülhet még nagy bajba?

A Csepel.info úgy tudja, hogy nagy bátorság lenne Császár Mihály lakásvásárlási ügyével kapcsolatban  bármelyik nyomozó szervet is azzal hitegetni, hogy a rendőrkapitány Tóth Mihály polgármester és Szenteczky János Csevak Zrt. vezérigazgató tudta nélkül juthatott a Vénusz utcai szociális bérlakás bérleti jogához majd tulajdonjogához.

Amennyiben tehát a bűncselekmény gyanúja kapcsán folytatódik a rendőrségi és főügyészségi nyomozás, és beigazolódik, hogy megvalósult a csalás bűntette, a most helyreigazítást követelő politikusok is kényelmetlen kérdéseket kaphatnak majd a rendőrségtől vagy később a bíróságtól.

Csepel.info

86 hozzászólás “Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    A csepeli MSZP-ben az az aranyszabály, hogy csak addig jó elvtárs valaki, amíg a nyilvánosságra nem kerül, hogy mit művel. Gulyást is megtűrték addig, Deme is ügyködhetett, de úgy tűnik Császár se maradt Császár most, hogy már eljárás folyik ellene.

    Mi lesz, ha a Misit vagy a Janit is eljárás alá vonják? Őket sem ismerik majd meg a többiek?

  2. BaráTOM szerint:

    Na a nagyokos helyi erős emberek találtak maguknak egy nagy-nagy lócitromot, és nem is késlekednek belerántani Németh Szilárdot, Borbély Lénárdot, Ábel Attilát, mint társtetteseket. Fidesz öngól. Vicces, hogy a rendőrség ugyanúgy 5 percet vár majd 2014-ben a két nagyfiú mandátumának lejártakor. Ábel viszont addigra már szabadulhat!

  3. csepeli szerint:

    Teljesen röhejes határozatokat hozott a lakásbizottság. Többségük úgy szól, hogy a bizottság felkéri Tóth Mihályt, hogy tegyen olyan javaslatot, hogy a mittudoménmilyen rendeletet így és így módosítsák. Hát vaze! Miért nem teszi meg a javaslatot maga a lakásbizottság? Ábel Attila, ahelyett, hogy erre a szaros website-ra pakolgatja fel a hülye cikkeket, miért nem fogalmazza meg a rendeletmódosítási javaslatot saját maga? Ja, mert ahhoz dolgozni kéne, meg kéne keresni a rendeleteket, gondolkozni, átnyálazni a paragrafusokat, összehangolni az egyéb rendeletekkel, megfogalmazni szabatosan a módosítás szövegét, kiszámítani az esetleges költségvetési hatásokat, lefektetni írásba az előterjesztést, stb. stb. Ábel Attilának ez már büdös! Milyen egyszerű azt mondani: csinálja meg a Tóth Mihály! Ábel Attila, te miért kapod a fizetésedet? Elárulom, nem azért, hogy fotózgassál a Nikonoddal szerteszét a városban, meg ide toljad fel a kampánycikkeidet, hanem azért, hogy dolgozzál az önkormányzatban! Bakker! Lakásbizottság elnöke, oszt derogál neki rendeletmódosítást fogalmazni! Remélem, ősszel ki lesz penderítve az önkormányzatból ez a tehetségtelen, alkalmatlan alak!

  4. LB szerint:

    csepeli!

    És mit szólsz az ügyészség leveléhez?
    “A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy Császár Mihály a Btk. 318. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a) pontja szerint minősülő csalás bűntettét elkövette azzal, hogy a rendőrség hivatásos állományú tagjaként 2009. május 25. napján piaci ár alatt vásárolta meg a Budapest, XXI. Vénusz u. 27. szám alatti ingatlant, valamint az azt megelőző időszakban jogtalanul szociális alapon bérelte azt az Önkormányzattól.”

    Úgy gondolom, ebben az ügyben ez a lényeg:
    “A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy Császár Mihály a Btk. 318. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a) pontja szerint minősülő csalás bűntettét elkövette …”

    A többi csak habverés!

    Kérdés: Kik a tettestársak, akik ehhez aszisztáltak, akik ezt lehetővé tették?

  5. anticsóka szerint:

    Idióták!
    Megöltek két embert, amihez az önkörmányzat vezetői és a csepeli rendőrkapitány asszisztált. Utóbbinak még egy lakással is megköszönték a tevékenységét. Mit nem lehet ezen érteni BaráTOM, csepeli???
    Azzal, hogy kenitek a szart, ti is szarosak lesztek.

  6. anticsóka szerint:

    … és hogy értsétek, miről beszélek:

    Aki látta a Tények oknyomozó riportját, arra a következtetésre juthat, hogy Orosz nem mond igazat. Orosz a kényes kérdések elől értetlenséget színlelve bújuk ki, de valószínűleg tényleg nincs lelkiismeret-furdalása és az ellene felhozott vádakat mentálisan kizárja a saját világából.
    Tipikus szoci viselkedésmód, a tetején habként díszelgő Császár-féle lakásügylettel.

  7. zed szerint:

    anticsóka:
    Császár 2008. ápr. 1-től volt bérlő. A csepel.info azt állítja, hogy eleve hátsó szándék húzódott meg a lakásbérlet mögött, vagyis a kapitány azért vette bérbe a lakást, hogy később megszerezze a tulajdonjogát.

    A csepel.info nem vette számításba, hogy a szemtanújuk csőbe húzta, szándékosan félreinformálta a szerkesztőséget. Amúgy én úgy tudom, aznap Szenteczky vidéken volt.

    A rendőrségi határozat arról szól, hogy az ügyet áttették az ügyészséghez, mivel Császár úr az állomány tagja volt a gyanúsítás alapjául szolgáló bűncselekmény feltételezett megvalósításakor.

  8. Ábel Attila szerint:

    Tisztelt Csepeli és BaráTOM!

    Nem a lakásbizottság vagy a lakásbizottsági elnök feladata rendelettervezetek, rendeletváltozások előkészítése, hanem a polgármester illetve a jegyző által vezetett önkormányzaté. Sajnálom, hogy ezt sem tudjátok, pedig láthatóan sokat foglalkoztok politikával. Ráadásul itt nem pusztán egy rendeletváltoztatásról van szó, hanem változások olyan sorozatáról, melyek sok százmillió forintos további vagyonvesztést és csalást előzhetnek meg.

    Egy ilyen előterjesztésnek precíznek és szakszerűnek kell lennie, tehát azoknak kell előkészíteniük, akik a rendeletváltoztatásokat egyébként is előkészítik. (Csak nem gondoljátok, hogy Tóth vagy Szenteczky vagy bárki más maga írja a határozati javaslatokat? Ők a politikai felelősséget viselik.)

    Másrészt, meggyőződésem, hogy a polgármester felelőssége megszüntetni azokat a kiskapukat, melyek láthatóan lehetőséget nyújtottak csalásra, az önkormányzat vagyoni megkárosítására. Az ő becsületbeli ügye is, hiszen 16 éves szarvashiba. Sajnos attól tartok, hogy az ilyen hibák ráadásul olykor szándékosak, és pont a mutyi és a kiskapuk fenntartását szolgálták. Szégyenletes, hogy a hibák helyrehozatalára 16 éves MSZP-s regnálás után kerület csak sor, ha egyáltalán elkészülnek az általunk sürgetett előterjesztések.

    És akkor még arról egy szót sem írtam, hogy bizony a Császár-féle lakáskiutalás meg sem történhetett volna Tóth Mihály és Szenteczky János tudta és engedélye nélkül!

    Azt sem árt tudni, hogy az MSZP megpróbálta most is elbuktatni a javaslatok elfogadását. Bojkottálták volna az ülést, csak az egyik tag véletlenül eljött rá. (Ehhez még annyi kellett, hogy én külön levélben és telefonon is kértem, hogy az egyebekben beszéljünk hozzá kapcsolódó ügyekről, és biztosítottam, hogy ott lesznek a pártjának a bizottsági tagjai – hiányzásról csak egy tag szólt előre.)

    Nekik nem jó, ha a mutyi, a vagyonvesztés, a csalás nyilvánvaló lehetősége megszűnik? Miért nem terjesztett elő Tóth Mihály a Császár ügy kirobbanása után azonnal ilyen javaslatokat? Nem ez lett volna a dolga? És miért sunnyog tovább Szenteczky János a többi lakáseladás adataival? Mennyi ügy van még a háttérben, hogy nem merik megadni a nyilvános adatokat, azokat, amelyeket állítólag két-három hónapja folyamatosan készek megadni?

    És még egy utolsó kérdés: ti láthatóan azt támadjátok, hogy szűnjön meg a csalás lehetősége. Szerintetek jó így, szerintetek rendben van az, hogy a Tóth és Szenteczky engedélyével, titokban bárki szociális lakáshoz juthat, azt felújítják 2,5 millió forintért, aztán megveheti 3 millióért? Komolyan azt gondoljátok, hogy ez így rendben van?

  9. " ?! " szerint:

    Hajrá BaráTom! Hajrá Csepeli! Csipkedjétek magatokat!
    Elfelejtettétek, hogy mit igétetek, amikor Sz..Jani kiadta az ukázt arra, hogy szálljátok meg a csepel.infót?

    #
    BaráTOM írta 2010. június 18., péntek 01:51-kor:
    Vicces, hogy a rendőrség ugyanúgy 5 percet vár majd 2014-ben a két nagyfiú mandátumának lejártakor.
    #

    BaráTom!
    Fogalmaz pontosabban, mert nem értik meg az mszp-s oldalra átcsábítandó szavazók, hogy szerinted Németh Szilárd és Borbély Lénárd esetében is “a rendőrség ugyanúgy 5 percet vár majd 2014-ben (a képviselői mandátumuk lejárta után) mint az MSZP kulcsfigurájaként és fővárosi reprezentánsaként számon tartott Hagyó Miklós mszp-s főpolgármester-helyettes esetében, akit 5 perccel a mandátumának a lejárta után vettek őrizetbe, mert már korábban egyértelművé vált, hogy a pozíciójával visszaélve, nokiás dobozokba csomagolva és egyéb módon gyűjtetett össze a bűntársaival sok tíz millió Ft-ot a BKV-tól és a fővárosi közmű cégektől.
    Ja, és azt se felejtsd el beírni legalább pletyka indító sugalmazás szintjén (tudod, úgy ahogy szoktátok), hogy Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot mivel fogja gyanúsítani a rendőrség a 2014-ben esedékes őrizetbevételkor!

    #
    csepeli írta: 2010. június 18., péntek 02:03-kor:
    Miért nem teszi meg a javaslatot maga a lakásbizottság? Ábel Attila, ahelyett, hogy erre a szaros website-ra pakolgatja fel a hülye cikkeket, miért nem fogalmazza meg a rendeletmódosítási javaslatot saját maga? Ábel Attilának ez már büdös! Milyen egyszerű azt mondani: csinálja meg a Tóth Mihály!
    #

    Csepeli! Keményebb legyél! (Ne feledd, Szent… János többet vár tőled!)
    Emlékeztesd Ábel Attilát arra, hogy az mszp-s többségű Képviselő- testület rendszeresen napirendre vette és támogatta a fideszes képviselők előterjesztéseit és rendeletmódosítási javaslatait! (Azzal ne törődj, hogy a valóságban az mszp-s többség eddig minden fideszes előterjesztést és javaslatot lesöpört és napirendre sem vett.)
    Keményen üssed Ábel Attilát amiért nem hajlandó a Tóth Misi hatáskörébe tartozó rendeletmódosítási javaslatot részletesen kidolgozni, mert biztos abban, hogy ha azt egy fideszes nyújtja be, akkor a javaslat csak a napirendre vételi szavazásig jut el!
    Holt biztos, hogy Ábel Attila a Te szavazatoddal jutott be a Képviselő-testületbe, ezért a választójaként jogod van megkövetelned, hogy a kívánságod szerint dolgozzon.

  10. Öreg halász szerint:

    Ha jól rémlik Zed is látta a díszes társaságot, és ő mondta azt, hogy a Gulyás csak véletlenül jelent meg és csatlakozott az elvtársias asztaltársasághoz. Tóthnak és Szenteczkynek szerintem most egy zabszem se férne be…

  11. zed szerint:

    Jól mondod, Öreg, azonban én sem beszéltem arról, hogy Tóth vagy Szenteczky jelen lettek volna az összejövetelen. Úgy fogalmaztam, hogy “a csepel.info nem vette számításba”, azaz csak egy olyan alternatívát említettem, amely akár valós is lehetne.

  12. csepeli szerint:

    Ábel Attila!

    Olcsó mellébeszélés az, amit itt művelsz! Bármely képviselő elkészíthet és beadhat bármilyen módosító javaslatot akármelyik rendelethez! Egy képviselőtől elvárom, hogy ha látja, hogy rendeletet kéne módosítani, akkor elkezd rajta dolgozni és megcsinálja. Csak te tehetségtelen és lusta alak vagy, aki mással akarja a munka nehéz részét elvégeztetni! Te csak ott ülsz és várod, hogy majd más megcsinálja helyetted a munkát, miközben fotózgatod a szemetet az utcán, és ide irkálsz baromságokat! Mit keresel te a képviselő-testületben egyáltalán?

  13. csepeli szerint:

    anticsóka!

    Gondolkozzál már el, kiscsóka, a dátumokon egy kicsit!

    Mikor adták bérbe Császárnak a lakást? 2008. április 1.
    Mikor kérte, hogy megvásárolhassa? 2008 novemberében.
    Mikor történt a kettős gyilkosság? 2009 januárjában!

    Akkor szerinted az önkormányzat vezetői már előre tudták, hogy kettős gyilkosság fog történni, és előre megköszönték Császárnak azt, amit majdnem egy év múlva majd a jövőbeli gyilkosság nyomozása során csinálni fog? Te agyalágyult!

  14. nemTom szerint:

    Helló BaráTom! Illetve Borka-Szász Tomi. Már a Red Bull álneveddel is lebuktál, meg a többivel, mint “mocskoskomcsi” vagy éppen a “Csapajev”.

    Kicsit legyél már kreatívabb. Többet vár el a párt. Én már csak tudom, hiszen én is a “mi pártunk” tagja vagyok, de már én sem bírom nézni ezt az egészet.

    Utálom a Fideszt, mert legyőztek minket itt Csepelen is, de azt mond el már tényleg, hogy a két fideszest szerinted miért fogják 2014-ben azonnal lecsukni? Ilyen kijelentés előtt azon gondolkozz el, hogy milyen morális alapod van erre ? Sőt, Tamás, erre nekünk milyen alapunk van egyáltalán!?!?!?!?

    Abban a pártban dolgozunk, ahol a pártunk börtönfrakciója nagyobb létszámú, mint a parlamenti frakciónk. Abban a pártban dolgozunk, ahol Deme Gábor alelnök lehetett (másokat kinyomtatok miatta), ahol egy Gulyás érvényesülni tudott, ahol a polgármester-jelöltünk ügyeiről beszélnek Csepelen. Ennek a beszédnek a vízhangja pedig már a rendőrkapitányágon is behallatszik.

    A mi emberünk Zuschlag János (aki börtönben csücsül épp), Wieszt János (szintén…), Hagyó Miklós (szintén…). Ők csak a legjobb példák, de vannak még többen is. Te is jól tudod Tamás. Tóth Miska egyik polgármester barátja a fővárosból szintén bajban van, Misi ezért is ideges.

    Szenteczky biztosan nyugodtan alszik, mert azt hiszi, hogy vele nem történhet meg az, ami mással. Nagyon nagy képű a fiú. Sokkal jobb lett volna, ha a Gyulát válasszuk meg jelöltnek. Vele még lett volna esélyünk. (Ha őt nem viszik el. Mert a fővárosi ügyek elég zavarosak.)

    Ez a lakás ügy pedig csak arra példa, hogy ennyi mindent megengedtek maguknak a többiek. Hiszek a párt megújulásában, de nem veletek Tamás!

  15. Hugi szerint:

    Milyen primitív banda ez az MSZP! Ahelyett, hogy földig hajolnának a Fidesz elõtt, mert igyekeznek meggátolni a lopásokat, sikoltoznak, mert még mindig nem loptak eleget, és még ezt a pár hónapot is végiglopnák!

  16. Hugi szerint:

    Csepeli meg a többi alávaló kommunista miért nem kérdezi meg azt, hogy Tóth és Szenteczky miért mutyiztak a Császárral? Miért nem kérdezi meg, hogy õk, akiknek a kötelességük lett volna, miért nem változtatták meg a rendeletet, ami a csalást lehetõvé teszi?

  17. " ?! " szerint:

    BaráTom!

    Fogalmaz pontosabban, mert nem értik meg az mszp-s oldalra átcsábítandó szavazók, hogy szerinted Németh Szilárd és Borbély Lénárd esetében is “a rendőrség ugyanúgy 5 percet vár majd 2014-ben (a képviselői mandátumuk lejárta után) mint az MSZP kulcsfigurájaként és fővárosi reprezentánsaként számon tartott Hagyó Miklós mszp-s főpolgármester-helyettes esetében, akit 5 perccel a mandátumának a lejárta után vettek őrizetbe, mert már korábban egyértelművé vált, hogy a pozíciójával visszaélve, nokiás dobozokba csomagolva és egyéb módon gyűjtetett össze a bűntársaival sok tíz millió Ft-ot a BKV-tól és a fővárosi közmű cégektől.

    Ja, és azt se felejtsd el beírni legalább pletyka indító sugalmazás szintjén (tudod, úgy ahogy szoktátok), hogy Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot mivel fogja gyanúsítani a rendőrség a 2014-ben esedékes őrizetbevételkor!

  18. anticsóka szerint:

    csepeli, te agyalágyult!
    Okoskodsz itt, mint az, aki azért tagadja a gravitációt, mert feltalálta az angol klotyót. Egy hatalmas fos vagy!

  19. spam szerint:

    csepeli nyálazna, hát rajta!

  20. spam szerint:

    ja, és csepeli ideges is

    Ki ez a csepeli? Szerintem János, Tamás vagy György lehet a keresztneve. Ezek mindegyike jól állna neki!

  21. " ?! " szerint:

    #
    BaráTOM írja 2010. június 17., csütörtök 12:14-kor

    Ha a Fidesz nyer, akkor kapkodás, családos emberek munkahelyeinek elvesztése, boszorkányüldözés, terror, megtorlás várható.
    Ha az új vezetésű MSzP nyer, akkor a dolgok tisztázása, a megkezdett fejlesztések folytatása várható. Nem utolsó sorban: nem kell félnie az embereknek attól, hogy elveszítik a munkahelyeiket!
    #

    BaráTOM! Ez így nem elég hatásos.

    Elfelejtetted leírni, hogy “ha a Fidesz nyer akkor Fideszes karhatalmisták és munkásőrök fogják begyűjteni a tisztakezű becsületes mszp-seket, és a fideszes vérbírók által koholt vádak alapján hozott halálos ítéleteket ünnepélyes nyilvános akasztások keretében Német Szilárd saját kezűleg fogja a Lenin-szobor helyén végrehajtani, EZÉRT RESZKESSEN MINDENKI, AKINEK MÉG MEG VAN A BALOLDALA, és reszkessenek a balkezesek, de leginkább a kétbalkezesek (akik jelenleg irányítják a kerületet).

    Azt is elfelejtetted leírni, hogy “Ha az új vezetésű MSzP nyer”, akkor Csepel körül tej és méz fog folyni a Kis-Dunában és a Nagy-Dunában. Csepelen pedig kolbászból lesz a kerítés, továbbá, hogy azok biztos nem fogják elveszteni a munkahelyüket akik az elmúlt 8 évben elvesztették és jelenleg sincs munkahelyük, továbbá a jelenlegi 9 igazgatói állás mellé annyi új igazgatói beosztást fognak kreálni a Csevaknál, ahány álláskereső hajlandó belépni a csepeli mszp-be”.

  22. Dadus szerint:

    donquijote!:-)))))naaagyon jÓÓÓÓÓ

  23. Dadus szerint:

    Egyébként mi,”egyszerű rászorúlt bérlakáspályázók”, örömmel olvassuk hogy vissza vonnák a 12db önkormányzati lakás eladását,és drukkolunk Ábel Atillának hogy sikeresen járjon el ebben az ügyben (is).

    Kelt mint fent(P Howard)

    Tényleg,még nem adták el a lakásokat?

  24. "*" szerint:

    Milyen agresszív a teljes fidesz frakció, amikor erre az oldalra írogatnak. Ja bocsánat, nem csak akkor… 🙂
    Imádom ezt a tikos informátor dolgot.
    A másik oldal informátorai is sok mindent jelentettek, pl. Németh Szilárd hogyan sikkasztott kampány pénzeket. Csak éppen nincs bizonyíték erre sem és a titkos találkozóra sem. Mindaddig pedig csak sárdoblálás.
    Amire van bizonyíték és dokumentum, az rendben van. Hogy Császár ellen van bizonyíték az rendben van. A többi viszont mind spekuláció és csúsztatás és a dolgok összemosása.
    Utálom az ilyet, bármelyik oldal is csinálja, ha Ti, ha a szocik, mert az egymásra köpködés nem vezet sehova.
    Nem a másik lejáratásából kell politikai tőkét kovácsolni, hanem tenni is kellene valamit a csepeliekért. És ezt mindkét oldalnak üzenem.

  25. Királyerdei szerint:

    Csillagocska!Figyelj csak!
    Azért,mert ti komonisták hülyék vagytok,nem kell feltételezni,hogy mindenki az.Igen,az önkori a fakabátokkal együtt olyan piszkos ügyekben van benne,hogy ha csak a negyede kiderülne,akkor földrengés lenne Csepelen.És nem csak a Deme ügyről van szó.A közelmúltban történt egy gyanús,megmagyarázhatatlan öngyilkosság s sporiban.A fakabátok gyorsan lezárták az ügyet,mint “sajnálatos öngyilkosság”.Valaki leszólt nekik,hogy “kuss”.Ki(k)nek is a kezében van az összes csepeli játékgép?
    Kik(k) is a behajtó “nehézfiúk”?Ja,hogy senki nem meri birizgálni az ügyet?
    Pedig érdekes dolgok derülnének ki.És ez csak egy pitiáner ügy a többihez képest.

  26. Hugi szerint:

    Vöröscsillag! A találkozóról a bunkó zed is tudott, õ csak abban vitatkozott, hogy Gulyás elvtársatok meghívott lett volna. Császár meg csak Tóth és Szenteczky elvtársak tudtával és segítségével juthatott a lakáshoz.

  27. zed szerint:

    Hugó! Tök mindegy, hogy én mit mondok, hiszen már számtalanszor hazugnak minősítettek az ellentétes oldalon álló fórumozók, tehát akkor járnának el helyesen, ha a erről a találkozóról szóló beszámolómat is kétségbe vonnák. Én sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom a saját szavaim igazságtartalmát, hiszen ez nem az én kompetenciám. Inkább azt tessenek elárulni, hol van a bizonyíték akármire is! Ja, az nincsen! Hát akkor miről beszélünk, kérem szépen?!

  28. "*" szerint:

    Érdekes mekkora port kavar nálatok a csepeli rendőrkapitány 30 nm-es lakása. Kezdjetek el a belügyminiszteretek, Pintér ügyei után nézni. Ja hogy ő olyan nagyban játszik, hogy megpiszkálni sem meri senki? De mindenki tud róla. Nemrég még a lányáról is kiderült, hogy pont a legnagyobb adóbotrányba keveredett cég egyik vezetője volt. Nahát. És kb. mindenkit lecsuktak ott a vezetők közül, kivéve a lányát. Ez persze tudom senkit nem érdekel ezen az oldalon.

  29. Miska72 szerint:

    Csepeli Önkormányzati Maffia! És ebben a rendőrség keze is benne volt mint látszik! A Csepeli rendőrség különben se független az Önkormányzattól! Az Önkormányzat támogatja a csepeli rendőrséget! Akitől a pénzt kapják, csak nem nyomoznak ellenük. MARGIT? NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS?
    Engem is kivágtak mint macskát sz@rni mikor felekartam jelenteni az önkormányzatot!
    Hülye korrupt sünök!
    No comment!

  30. Hugi szerint:

    38 nm-es az a lakás. Ti komcsik csak hazudni tudtok. Meg lopni.

  31. lolka szerint:

    Az alpinista is alulról kezdi megmászni a hegycsúcsot, fentről lefele nem lehet mászni, csak zuhanni…

  32. BaráTOM szerint:

    Kedves Ábel Attila: Nem dőlök be! Hol van az a rendeletmódosítás, amit Ábel benyújtott a kiskapuk bezárása okán – ha azt tudja, hogy ez 16 éves hiba? Sok olyan emberrel beszéltem már, aki elmondta, hogy helyi Fideszesek hogyan bíztatják a lakásigénylésre a rászorulókat. Hol vannak a lesöpört indítványok? Lehet, hogy meellé kell tenni azon ügyek fontossága mellé, ami a helyi sport ügyet, és civil ügyeket illeti, amit nem lehetett megszavazni a Fidesz távozása miatt. Inkább erről beszéljünk!

    Kedves: ” ?! “! Köszönöm a megerősítést, és a támogatást!

    Kedves Hugi: Megkérdeztük. Nem volt Mutyi. Bizonyíthatóan em volt mutyi. Most Te is kérdezd meg a Fideszeseket, hogy ők miért kevernek moslékot?

    Kedves NemTOM: Tévedni emberi dolog. Bár következtetési szabadság van, de arra nem gondoltál, hogy TOM, az lehet nemtom, meg barátom, is, de nem bisztos, hogy BorkaTOM.
    Mellesleg nem tudom, hogy Te melyik párt tagja vagy, de az alapvető lojalitással bizonyára vannak gondjaid. A barátai, társai hátamögötti kipofázás, a legelvetemültebb dolog a világon. Ha nem tetszik a dolog, miért nem próbálod megérteni, megbeszélni valakivel – aki nem az ellenfél, és nem a média nyilvánossága- de ha erre képtelen vagy, akkor miért nem fogod be a szád, vagy miért nem lépsz ki? Annyi lehetőség van a tisztességre, miért nem választasz belőle?

  33. obama szerint:

    Ki állította azt, hogy nincs bizonyíték?
    Lehet, hogy valaki kimentette a horgásztanya előtti térfigyelő kamera felvételét, amelyen az érkezés és a távozás is rajta van!! Lehet, hogy a belső, rejtett kamera is megörökítette a “díszes” csapatot!! De az is lehet, hogy a “kisérő” készített titokban felvételeket!!! Lehet, hogy több közvetlen szemtanú is van, olyan személyek, akik jól ismerik a felsorolásban szereplő személyeket, tehát nem tévednek!!! Lehet találgatni, mely bizonyítékok állnak rendelkezésre, lehet, hogy mindegyik? Gáz van elvtárskáim!!!!!

  34. obama szerint:

    Ja!! Nem szép dolog piásan kocsit vezetni!!!!!

  35. zed szerint:

    “Németh Úr polgármester szeretne lenni. Ez esetben nem egy ilyen üggyel találná szembe magát – így jó lenne, ha kicsit kitágítaná az ismereteit. Ábel Úr többször is az általa vezetett –egyébként nagyon fontos– bizottság elnöki tisztségében tetszelgett és teszi ezt úgy, hogy halvány fogalma sincs az általa felügyelt területről… Ez bebizonyította néhány nappal korábban is, amikor az önkormányzati törvény, valamint a lakástörvény, sőt, több más helyi rendelet ismeretének teljes hiányát bizonyító megjegyzéseit helyezte el a blogon.

    Mindig várom, hogy a Választók azt mondják, illetve megkérdezzék: Milyen jó, hogy ezek a fideszes fiúk így felhívják az önkormányzat működésének problémáira a figyelmet! De vajon javaslatot a megoldásra mikor tesznek?”
    http://szenteczky.hu/index.php?mact=Blogs,cntnt01,showentry,0&cntnt01entryid=67&cntnt01returnid=52

  36. Manitu szerint:

    Zed, Csepeli és a többi hitvány kommancs!

    Szerintetek Császár Mihály meggyanúsítása után hány perc kell majd a rendőröknek, hogy rájöjjenek: Szenteczky János és Tóth Mihály nélkül nem kapott volna lakást?

    Szerintetek Szenteczky és Tóth miért nem akarják megváltoztatni a rendeleteket? Csak nem azért, mert beismernék vele, hogy 16 évig több száz hasonló eset lehetett több százmillió forintos kárrral, ami ezek az általad istenített elvtársak miatt történhetett?

    Azzal, hogy azokat támadjátok ilyen vadul, akik a mutyikat akarják megszüntetni, a saját bandádat minősíted te szerencsétlen!

  37. "*" szerint:

    Obama, kit nézel hülyének? Ha lenne bármilyen bizonyítéka a Fidesznek, akkor Németh Szilárd már orszgos sajtótájékoztatót tartana, ahol lobogtatná azokat, levetítené a felvételeket és pöffeszkedne a kamerák előtt, miközben a megszokott módon fröcsögne belőle a gyűlölet. Ha lenne bizonyíték, ő nem hagyna ki egy ilyen szereplési lehetőséget, úgyhogy a Te hozzászólásod is csak spekulációnak és megtévesztésnek jó.

  38. csepeli szerint:

    “Bocsánatkérésünkért cserében annyit szeretnénk kérni, hogy ha újra lesz ilyen nem titkos és nem válságtanácskozás, akkor hívjanak már meg rá bennünket is: örömmel tudósítanánk ugyanis az ott elhangzó gondolatokról.”

    Ez blöff! Dehogy tudósítanának! Hiszen a csepel.info szerkesztői nem vállalják fel a nevüket, arcukat. Hogy a fenébe mennének el egy ilyen találkozóra? Ez egy ilyen “sajtótermék”: innen-onnan összegányolnak cikkeket, de az szóba sem jöhet, hogy pl. a csepel.info személyes interjút készítsen valakivel. Hiszen akkor oda kéne menni és bemutatkozni, oda lenne az inkognitó!

  39. zed szerint:

    A beszkennelt rendőrségi határozatból kiderül, hogy csepel.info állításával szemben nem a Fidesz tett feljelentést, hanem Németh Szilárd egyszemélyben, magánemberként. Kérdéses, hogy akkor Borbély miért kísérte el a rendőrségre a főnökét. Németh és Borbély szerelmesek egymásba? Vajon mit szoktak ezek együtt művelni édes kettesben, amikor senki nem látja őket? 😉

  40. codec szerint:

    T. csepeli, zed és társai! Hiába erőlködtök ezerrel, ma már ez senkit nem érdekel.
    Nem szeretek fogadni, de emlékezzetek rá, mit mondtam: ősszel betliztek és utána marakodhattok egymással a megmaradt listás helyeken.
    A blöff szó nem áll jól a szátokból: sohasem voltatok vitaképesek, mert homályos ügyeket lepleztetek. A konkrét ügyekre sohasem reagáltatok, mellédumáltatok. Ebben a témában is ezt teszitek.
    Egy kerületi polgárt nem az érdekli, ki tesz feljelentést. vagy hogy titkos volt- e az összejövetel? Úgy tesztek, mint ha nem értenétek a lényeget. Persze, érthető.

    Jó nyaralást!

  41. tücsi szerint:

    Ki áll a CsIP mögöt?

    A szenteczky.hu, az avarkeszi.hu, és a *sepelinfoplusz.hu IP címe azonos: 95.131.49.109, valamennyi honlap az INTREX-HOSTING Kft. szerverén található. Véletlen egybeesés?
    (bárki könnyen ellenőrizheti: nyiss meg egy DOS-ablakot, majd pötyögd be: ping [honlapnév])

  42. Manitu szerint:

    Vöröscsillag!

    Eddig senki nem kérdőjelezte meg azt a kettős gyilkosság-lakásmutyi csúcstalálkozót, még a Zed is, aki ott volt, ő is csak abba kötött bele, hogy a Gulyás Gábor elvtársatok meghívott lett volna.

  43. zed szerint:

    Ki áll a csepel.info mögött?

    A csepel.fidelitas.hu, a jozsefvaros.hu, a c-p.hu és a csepel.info, a Vármegye Média Kft. szerverén üzemelnek. A cég tulajdonosai:
    – Balogh Ákos Gergely (an.: Tóth Edit)
    – Hegedűs Zoltán (an.: Gecse Ágnes)
    – Novák Tamás (an.: Sipőcz Mária)
    – Ambrus Balázs (an.: Kosári Orla)
    – Skrabski Fruzsina Annamária (an.: Kopp Mária)
    – Rajcsányi Gellért (an.: Gerold Éva)
    – Szálinger István (an.: Salamon Mária)

  44. anticsóka szerint:

    zed már megint szellentett egy jó nagyot. Egészségedre!

  45. zed szerint:

    Miért is? A napnál is világosabb, hogy a csepel.info mögött a Fidesz áll.
    A fidelitas.hu IP-címe: 80.249.166.183
    A mandiner.hu IP-je: 80.249.166.182
    A csepel.info internetcíme: 80.249.166.181
    Teccikérteni? 😉

  46. lolka szerint:

    ” zed:
    2010. június 19., szombat 11:05-kor
    A napnál is világosabb, hogy a csepel.info mögött a Fidesz áll.”
    Szerintem tökmindegy, de egyben becsülendő, hogy van aki üzemeltet egy ilyen infó-t nincs cenzúra ( ameddig normális a hangvitel) és párt állástól függetlenül aki akarja és van véleménye el ill leírhatja azt itt a Csepel. infó-n…

  47. Csepelino1 szerint:

    zed:
    2010. június 19., szombat 01:10-kor
    A beszkennelt rendőrségi határozatból kiderül, hogy csepel.info állításával szemben nem a Fidesz tett feljelentést, hanem Németh Szilárd egyszemélyben, magánemberként. Kérdéses, hogy akkor Borbély miért kísérte el a rendőrségre a főnökét. Németh és Borbély szerelmesek egymásba? Vajon mit szoktak ezek együtt művelni édes kettesben, amikor senki nem látja őket?

    Zed! Őszintén mondom, Te egy NYOMI vagy!
    Te bírálod Németh Szilárdot, és Borbély Lénárdot? Ilyen arcátlanul? Mit képzelsz magadról?
    Akkor mit mondasz Szenteczkyre? Az Ő nyomában is ott van 1-2 seggnyaló mindig! Akkor Ő?!
    Sőt, Szenteczky úr még azt is írta itt a csepeli.info-n, Őt még követik is! Látszik, hogy egy karsztba tartoztok!
    AKKOR KI A BETEGES?

    NEKED MI VAN BEÍGÉRVE, HOGY ÍGY LEJÁRATOD MAGADAT?????
    Te szerencsétlen!!!!!

  48. anticsóka szerint:

    Jól van zed, csücsülj csak a liszteszsákon és ha jól esik, durrants bele!
    Amint látszik, rendesen működik a bélrendszered, minden nap hagysz itt
    egy-egy kupacot magad után.
    Csak azon csodálkozom, hogy hogyan bírjátok még egymás szagát a többi szarkeverővel?

  49. csepeli szerint:

    csepelino1: “egy karsztba tartoztok” – ez édes! 🙂
    Pl. mindketten az Aggteleki-karsztba tartoznak :)))

  50. pedró szerint:

    zed et.! Nem voltál véletlen 3/2-es a régi szép időkben?

  51. zed szerint:

    A Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft. honlapja:
    http://varmegye.com, IP-címe azonos a csepel.info internetcímével: 80.249.166.181
    Látható, hogy a világhálón keresztül nem regisztrálhatta magát a csepel.info. Egyébként a cég hivatalosan nem végezhet tárhelyszolgáltatást, mert ez nem szerepel a tevékenységi körei között (TEÁOR 6311). Ezért a Vármegye Kft. szerverén üzemeltetett valamennyi honlapot a cég saját honlapjának kell tekinteni, amelyeknek a tartalmáért felelősséggel tartozik.

  52. Királyerdei szerint:

    Ha most “zed”-et nem vágja ki az admin. az IRL-ezésért,akkor megérdemli,hogy itt piszkoskodjanak vele a komcsik.

  53. Királyerdei szerint:

    A komcsik Megyója bejelentette,hogy nyugdíjba vonul.Potom havi 1,5 milkó
    lesz a nyögdíja.(A gyilkos Biszku havi 624 000 Ft-ot kap az “érdemeiért”.)
    Mit is tett Megyó?

    “Az arabok bejövetele
    Magyar kastélyokat kínálnak a szaúdi hercegnek

    Tizenhárom kastély, nagy értékű épület, illetve telek szerepel azon a listán, melyet Medgyessy Péter nyújtott át áprilisban a szaúdi hercegnek. A világ ötödik leggazdagabb emberét a magyarországi befektetési lehetőségek vonzották hazánkba. A történelmi családok leszármazottai tiltakoznak az “ősi fészkek” áruba bocsátása ellen.

    “Szigetvár is a szaúdiaké lehet” – borzolta a kedélyeket áprilisban a Blikk szalagcíme, miután Medgyessy Péter egy tizenhárom tételből álló befektetési csomagot ajánlott a Budapestre érkező Al-Valid bin Talal szaúdi herceg figyelmébe. A bulvárlap híradása nyomán nemcsak a baranyai városban, hanem Körmenden, Tatán, Fertőrákoson és még közel tucatnyi településen kaphattak szívükhöz a helyi kastély vagy vár sorsáért aggódó lokálpatrióták – nem is beszélve a megnevezett épületek bérlőiről, használóiról. Az arab befektetőktől való aggodalom határainkon túli reakciókat is szült: május végén a történelmi magyar családok nevében az Ausztriában élő Széchényi Antal fejezte ki tiltakozását az érintetteknél. Levelében arra kéri a szaúdi herceget, illetve a magyar kormányfőt, hogy álljanak el szándékuktól; a kastélyokat ugyanis fél évszázada törvénytelenül vették el gazdáiktól, s a magyar állam mostani vezetőinek nem üzletelni kellene velük, hanem visszaadni eredeti tulajdonosaiknak.

    Múzeum és kaszinó

    Aztán kiderült: nem eszik olyan forrón a kását – legalábbis ami a kastélyokat illeti. Miként a Heti Válasz kiderítette, a bulvárlap tévedésből nem a ténylegesen felajánlott ingatlanokat tette közzé, hanem a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) kezelésében, tartós állami tulajdonban álló kastélyok nevét szerepeltette. A két lajstrom között pedig csak három ponton – a soponyai Zichy-kastély, a hatvani Grassalkovich-kastély és a komáromi monostori erőd esetében – található átfedés. Miként a lapunk birtokába került igazi listából kiderül, az ajánlat csak néhány valódi kastélyról tesz említést; a többi tétel között nagy értékű belvárosi és budai ingatlanok, valamint építési telkek szerepelnek.

    A tucatnyi történelmi épület külföldi kézre juttatásának híre ugyanakkor korántsem nélkülöz minden alapot: a Műemlékek Állami Gondnoksága (MÁG) ugyanis még az előző kormányzati ciklusban kijelölt tizenkét reprezentatív ingatlant, melyet nemzetközi befektetői megmérettetésre akartak előkészíteni. Ezen a listán olyan tételek szerepeltek, mint a fertődi Esterházy-kastély, a fertőrákosi püspöki palota, a tatai Esterházy-kastély, a sümegi püspöki palota, valamint a szegvári Károlyi-kastély. Ezt a tervet azonban a kormányváltáskor felfüggesztették, s – miként Csány Évától, a MÁG igazgatójától megtudtuk – a szaúdi beruházási csomagot is a szervezet nélkül állították össze.

    A szaúdiaknak kínált ingatlanok
    Budapest – állami pszichiátriai és neurológiai intézet
    Budapest – sváb-hegyi állami gyermekgyógyintézet
    Budapest – a Vörösmarty tér-Vigadó utca-Dorottya utca-Szende Pál utca határolta épülettömb
    Csepel – telek a Gubacsi híd lábánál
    Csepel – telek a Francia-öbölnél
    Csepel – a Lágymányosi híd és lehajtója által közrefogott telek
    Hatvan – Grassalkovich-kastély
    Visegrád – a Duna-partra tervezett szálloda- és sportkomplexum, valamint nemzetközi jachtkikötő kialakításában való részvétel
    Kisbér – királyi lovarda
    Komárom – monostori erőd
    Tatabánya – Szent Borbála Kórház
    Soponya – Zichy-kastély
    Gyula – Almássy-kastély

    A magyar kormányfő rendelkezésére bocsátott ajánlatot az ITD Hungary Kht. dolgozta ki – mondta lapunknak a magyarországi beruházásokat szervező cég projektmenedzsere. Miként Tóth Attilától megtudtuk, az ITD felkérésre rendszeresen szolgál hasonló befektetési ajánlatokkal – korábban például az Egyesült Arab Emírségekbe közvetítettek a szaúdi listához hasonló lehetőségeket. A szóban forgó csomagot most a hamarosan megnyíló katari magyar nagykövetség első beosztottja is megkapta, hogy a lehetőségeket odakint népszerűsítse. Eddig azonban sehonnan sem mutatkozott komoly érdeklődés – ennek oka többek között az lehet, hogy Magyarország a luxusberuházások terén nem bővelkedik megvalósíthatósági tanulmánnyal ellátott, nemzetközileg is versenyképes ajánlatokban. A nehézségeket tetézheti, hogy egy-egy ingatlant jelenleg akár tucatnyi bérlő hasznosít, esetenként perek terhelik az épületet, s a kilátástalan jogi hercehurca elveszi az érdeklődők kedvét.

    A műemlékbe befektetni szándékozók keze amúgy is számos tekintetben meg van kötve. Az állam az általában leromlott épület felújításáért, illetve turisztikai célú hasznosításáért adja át (legfeljebb 99 évre) az épület vagyonkezelői jogát. Egy kastély akár több milliárd forintba kerülő felújítása azonban – tekintettel az építészeti kötöttségekre és hasznosítási korlátozásokra – belátható időn belül nem térül meg. A beruházás ezért csak akkor kifizetődő, ha a műemlék környezetében nem csupán profitot aligha hozó múzeum, hanem haszonszerzésre inkább alkalmas gyógyszálló, termálfürdő, kaszinó és egyéb turisztikai szolgáltatásokra alkalmas létesítmény épül. Miként azonban a KVI műemléki főosztályának vezetőjétől, Salamin Kálmántól megtudtuk, az államnak nem kevés pénzt kell költenie a majdani üzlet megalapozására. A kincstári vagyonkezelőnek a kastélyokat legalább olyan állapotba kell hoznia – idén több mint félmilliárd forintot fordítanak kastélyfelújításokra -, hogy az épület felkeltse a befektetők érdeklődését.

    Tura indiai ura

    Jelenleg mintegy hetven kastély van kizárólagos állami tulajdonban; Salamin szerint ez a szám a közeljövőben csökkenhet, ugyanis kiderült: az ingatlan esetenként jobb helyen van magánkézben, hiszen a költségvetésből képtelenség elvégezni a horribilis összegeket felemésztő felújításokat. (A magyarországi műemlékjegyzék 800 kastélyt, illetve kúriát tart számon, a védelem alatt nem álló épületekkel együtt kétezerre tehető az állomány. A védett kastélyok közül húsz szolgál múzeumként, ötvenet vendégfogadásra rendeztek be, többségük szociális intézmény, kórház vagy iskola, sok épület pedig üresen áll.) Az utóbbi években több állami forrás is támogatta a kastélyok turisztikai célú hasznosítását: a Széchenyi-tervből például szálloda vagy panzió kialakításakor legfeljebb 200 millió, kiállító- vagy koncertterem létrehozásakor maximum 40 millió forintot lehetett kapni.

    Persze ellenpélda is akad. A turai Schossberger-kastélyt a kilencvenes évek elején egy indiai befektető vásárolta meg. Mivel azonban évekig jószerével birtoka környékére sem nézett, az elhanyagolt épület helyreállítását a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak kellett elrendelnie, s a renoválás elmulasztásáért 125 milliós bírságot róttak ki a tulajdonosra. Ez eset kapcsán többen emlegették az angliai rendelkezéseket, melyek szerint ha valaki eltűnik vagy nem tartja rendben a kastélyát, a hatóság megvonhatja tőle a tulajdonjogot, illetve eladásra kényszerítheti. A szakma hazai művelői nálunk is hasonló törvényeket sürgetnek – a turai esetben pedig, amennyiben a tulajdonos nem folytatja a kastély helyreállítását, a magyar állam kisajátítás útján megszerzi az ingatlant.

    Arab számok
    A szaúdi király unokaöccsét, a 46 éves Al-Valid bin Talal bin Abdulaziz al Saudot a világ ötödik leggazdagabb embereként tartják számon. A milliárdos olyan cégekben érdekelt, mint az AOL Time Warner, a Motorola, a Four Seasons-szállodalánc, a Kodak, az Euro Disney vagy a Planet Hollywood. A szaúd-arábiai politikai ambícióit átmenetileg takarékon tartó herceg a nemzetközi üzleti körökben és a világpolitikában hívja fel magára a figyelmet. “Az Egyesült Államok kormányának felül kellene bírálnia Közel-Kelet-politikáját, és kiegyensúlyozottabban kellene kezelnie a palesztinok ügyét” – mondta a közelmúltban. A kijelentésnek az adott különös jelentőséget, hogy Bin Talal azután bírálta az amerikai vezetést, hogy egy tízmillió dolláros csekket nyújtott át Rudolph Giulianinak a szeptember 11-i merényletben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére. Csoda, ha e szavak hallatán a New York-i polgármester visszautasította a segítséget?

    Ugyancsak a zsidó-arab viszálykodáshoz fűződik egy másik botrány. Négy éve történt, hogy az arab államok bojkottal fenyegették a Disney-termékeket, mert a cég egy floridai kiállításon Jeruzsálemet – az arabok által a leendő Palesztina fővárosaként tekintett szent várost – Izrael fővárosaként akarta ábrázolni. Mivel a legtöbb New York-i befektetést jegyző nem amerikaiként Al-Valid-részvényeket birtokol a Disney párizsi leányvállalatában is, nem esett nehezére személyesen közbenjárni a cég elnökénél, hogy vessék el a tervet. Az ügyet végül elsimító érvei között előkelő helyen szerepelt a tény, hogy az Egyesült Államok sem Jeruzsálemben, hanem Tel-Avivban hozta létre izraeli nagykövetségét.

    Bár az Antall-kormány idején hozott törvények – és az azóta hatalomra került kormányok – nem engedtek a teljes reprivatizációt szorgalmazó törekvéseknek, a szaúdaik felbukkanása hallatán a történelmi családok leszármazottai ismét azt sürgetik: az állam ne ilyen-olyan befektetőknek kótyavetyélje el egykori birtokaikat, hanem nekik szolgáltassa vissza jussukat.

    Tudomásunk szerint ez a szándék annyiban találkozik a gyakorlattal, hogy a KVI kvázi “elő-vagyonkezelési jogot” biztosít az ingatlan egykori birtokosának. Ez történt például Körmenden, ahol az állam képviselője felvette a kapcsolatot Batthyány Lászlóval, ám a nemesi család sarját a kastély állapota elrettentette. (Ehelyett egy mindössze hárommillió forint alaptőkével rendelkező cég – a Szeleste 2001 Kft. – próbálja megszerezni a kastély vagyonkezelői jogát. A helyiek egy része fenntartásokkal fogadja a több mint tízmilliárd forintos beruházás ígéretét – el lehet képzelni, hogy itt mekkora riadalmat keltene a szaúdiak “bejövetele”.)

    Arra is akad azonban példa, hogy az egykori tulajdonos leszármazottja visszaszerezte az “ősi fészket”. A nádasdladányi Tudor-stílusú kastélyban Nádasdy Ferenc egyelőre csak a családról elnevezett alapítványt működteti, Fehérvárcsurgón azonban Károlyi György már a vagyonkezelői jogot is megszerezte, sőt ritka kivételként a Magyar Fejlesztési Banktól félmilliárd forintos kölcsönt is felvehet az ingatlan felújítására. Ez azért számít nagy fegyverténynek, mert a törvény szerint hitel fejében jelzálogot nem lehet ráterhelni a kastélyra – itt a bank a vagyonkezelői jogot fogadta el biztosítéknak.

    Csepel és a világpolitika

    Ma még nem tudni, hogy kerül-e magyar kastély szaúdi kézre. Az viszont tény, hogy – miként a világ számos országában – Al-Valid herceg otthonosan érezheti magát Magyarországon is – elég csak lakosztályt kérnie a részben általa birtokolt Four Seasons-hotellánc ősszel megnyíló újabb szállodájában, a budapesti Gresham-palotában. A luxushajlék kapuinak kitárásakor a milliárdos ismét hazánkba látogat, s ígérete szerint ekkor jelenti be, mely befektetési lehetőségek nyerték el tetszését: a pszichiátriai és neurológiai intézet Hűvösvölgyi úti épületét alakítja-e át szállóvá, avagy a Vörösmarty téren támad kedve reprezentatív bankot nyitni, netán királyi szeszélye Csepelre vezérli, ahol a Gubacsi híd lábánál épít mondjuk egy kaszinót.

    Annyi bizonyos: Magyarország a közeljövőben a világgazdaság átrendeződésében játszhat epizódszerepet. Miklóssy Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-arab tagozatának elnöke arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy az arab államok mostanában átértékelik piacaikat, s – az ismert világpolitikai körülmények miatt – előszeretettel keresnek Amerikán kívüli befektetési lehetőségeket. Ennek jeleként járt hazánkban a szaúdi herceg áprilisban – Medgyessy Péterhez pedig egyenesen kormányfőnk albán kollégájától repült, miután Tiranában ugyancsak turisztikai és pénzügyi befektetésekről tárgyalt. Szakértők szerint pedig az európai uniós Magyarország nem rés, de újabb erős bástya lehet az öreg kontinensen lábukat megvető arab befektetők számára.

    Haas György – Szőnyi Szilárd “

  54. anticsóka szerint:

    Királyerdei:
    Kösz, hogy elővetted a Csipkerózsika történetet, Megyónak is gratulálunk nyugdíjba vonulása alkalmából és a nyilván “megérdemelt” nyugdíjához!

    De: A blogbejegyzés címe, ill témája – “Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása”
    “Tóth és Szenteczky felejtetnék a Császár-találkozót”

  55. Királyerdei szerint:

    Igen.De más helyet nem találtam,hogy betegyem.
    Tkp. a komcsik piszkosságairól van szó.

  56. anticsóka szerint:

    Úgy gondolom, hogy a konkrét és főleg aktuális csepeli üggyel foglalkozni, véleményt formálni fontosabb, mint off-olni.
    Tudod, innen már nehezebb újra felvenni a szálat…

  57. Királyerdei szerint:

    Van a cikkben szó a csepeli mutyikról is,nem?
    Amit csak sejtünk,de semmi konkrétum sincs eddig.

  58. anticsóka szerint:

    Semmi konkrétum? Gondolod Te! Ez a cikk is arról szól és közvetve arról is, hogy van mit felgöngyölíteni még jócskán a kettős gyilkosság kapcsán az előzményekről, az összefonódásokról, a szoci védőháló alatti korrupcióról.

  59. Királyerdei szerint:

    Pontosan.De a pártbasák még mindig ott ülnek,nem?
    Talán egész BP-en nem történt annyi mutyi mint Csepelen.

  60. anticsóka szerint:

    Az tuti, hogy a készenléti rendőrség csapatszállító járművei megtelnének, ha be lehetne már gyűjteni Csepelről az önkormányzati és a politikai bűnözőket.

  61. zed szerint:

    Kicsoda
    – Balogh Ákos Gergely?
    A mandiner blog főszerkesztője, korábban a Fidelitas frontembere , a Magyar Vizsla egyik tulajdonosa, 2002-ben Fidesz-MDF listáról próbált bejutni a parlamentbe akárcsak Németh Szilárd,
    http://mediapedia.hu/balogh-akos-gergely
    – Hegedűs Zoltán?
    Szervezőember, másodhegedűs a Fidelitasban (alelnök), 2002-ben szintén Fidesz-MDF listáról indult,
    – Novák Tamás?
    Mandiner.hu szerkesztője, a Biszku-film egyik készítője
    – Ambrus Balázs?
    Óbudai önkormányzati sajtóreferens, mandiner blog szerkesztő
    – Skrabski Fruzsina?
    Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya ( http://kdnp.hu/ezaz/kopp-maria-es-skrabski-arpad-kapta-iden-a-polgari-magyarorszagert-dijat ), publicista, a Biszku-film másik készítője
    – Rajcsányi Gellért?
    Mandiner.hu főszerkesztő helyettes, újságíró,
    – Szálinger István?
    ?

  62. anticsóka szerint:

    zed: a firkálmányaiddal a CsIP-en nagyobb hatást érnél el, feltéve, ha olvassa valaki rajtad és egy-két agyalágyulton kívül, akikkel jól elszórakoztatjátok egymást.

    Egyébként ennek a blogbejegyzésnek a címe és témája – “Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása”
    “Tóth és Szenteczky felejtetnék a Császár-találkozót”

    Meszes az agyad, hogy eltévedtél és már a neten sem tudsz közlekedni?

  63. panelproli szerint:

    nemTOM!
    Szenteczky csak nyugodtnak tetteti magát , ám nem az, Ukrajnába akar lelépni, ha majd rá is sor kerül…

  64. fülöpke szerint:

    zed, csepeli minden esetben tudatosan, szándékosan irka-firkál. A blog bejegyzésekre válaszként – ő tudja miért- nem írja, hogy szemenszedett hazugság.
    Mondom, ő biztosan ismeri a részleteket és sohasem tiltakozik a súlyos szavak miatt.

  65. Dadus szerint:

    Kedves admin!

    Ezek után várjuk zed vezeték és keresznevét,valamint (an:……),teljeskörü személyleirását,családi állapotát,születési dátum,hély,stb….

  66. csepeli szerint:

    fülöpke: “zed, csepeli minden esetben tudatosan, szándékosan irka-firkál”

    Gondolom, ez azt jelenti, hogy te viszont általában tudatlanul, akaratlanul irka-firkálsz ide 😀

  67. anticsóka szerint:

    Botrányos tökölés az érintettek hathatós asszisztenciájával – önkormányzati vezetők, országgyűlési képviselők, csepeli mszp, rendőrség és nem utolsó sorban az alapítvány körül sündörgők. Így áll össze a díszes társulat, melynek ténykedése két ember életének kioltásába torkollott.
    Bűn és büntetlenség – ide illően kölcsönvéve a biszku film címét.
    Mi változott Csepelen ’56 óta?

  68. Miska72 szerint:

    anticsóka SEMMI!

  69. lolka szerint:

    Miska72:
    2010. június 20., vasárnap 11:20-kor

    anticsóka SEMMI!-Á,… dehogy,… kivágták a nyárfasort a Kikötő úton…

  70. zed szerint:

    A csepel.info ugyanarról a szerverről működik, mint Szíjjártó Peti honlapja. Találtam ott egy érdekes képet:
    http://www.szijjartopeter.hu/kepek/szijjarto_fidelitas_bal.jpg
    Sz. P. társaságában Bagó Zoltán és Hagyó Tamás látható. Igen, jól tetszik gondolni, a testvére az ismertebb Hagyónak: http://img.index.hu/cikkepek/0709/belfold/camino//.gdata/gpb_DSC03421.JPG

  71. BaráTOM szerint:

    Egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Várhegyi Attila fideszes országgyűlési képviselőt folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság

    http://nol.hu/archivum/archiv-81511

    Bezzeg, ha szocialista képviselő lenne, rározsdálna a műanyag lakat!

  72. tücsi szerint:

    Tóth és Szenteczky a megfelelő személyhez fordultak jogi képviseletért:
    http://www.mno.hu/portal/334148
    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=55031

  73. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Helló BaráTom! Illetve Borka-Szász Tomi. Már a Red Bull álneveddel is lebuktál, meg a többivel, mint “mocskoskomcsi” vagy éppen a “Csapajev”.

    Kicsit legyél már kreatívabb. Többet vár el a párt. Én már csak tudom, hiszen én is a “mi pártunk” tagja vagyok, de már én sem bírom nézni ezt az egészet.”

    KEDVES ELVTÁRS!
    AZ UTÓBBI ÉVEKBEN MÁR KIZÁRÓLAG SAJÁT NÉVVEL ÍRTAM ERRE A FÓRUMRA. EGYIKE VAGYOK AZOKNAK, AKIK RÉGÓTA SAJÁT NEVÜKKEL (!) VÁLLALJÁK ITT A VITÁT. ELLENTÉTBEN A HOZZÁD HASONLÓ LAPÍTÓ FÉRGEKKEL….

    MELLESLEG AZ OLDAL ÜZEMELTETŐI PROFIN SZOKTÁK VIZSGÁLNI AZ IP CÍMEIT A HOZZÁSZÓLÓKNAK ÉS HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A HOZZÁSZÓLÓK KÜLÖNBÖZŐ BECENEVEIT. MÁSKÜLÖNBEN HONNAN TUDNÁ BÁRKI IS, HOGY VALAKI KORÁBBAN MILYEN NICKNEVEKKEL ÍRT BE VALAHA IS ERRE A FÓRUMRA.
    A CSEPEL.INFO MÁR SOKSZOR BEBIZONYÍTOTTA, HOGY A LEGALAPVETŐBB ETIKAI SZABÁLYOKAT SEM TISZTELI….

    “Abban a pártban dolgozunk, ahol a pártunk börtönfrakciója nagyobb létszámú, mint a parlamenti frakciónk.”

    AKI BŰNÖS, NYILVÁN AZT KAPJA, AMIT MEGÉRDEMELT.
    DE MAJD AZ EGYES ELJÁRÁSOK LEZÁRULTA UTÁN, A JOGERŐS ÍTÉLET (VAGY FELMENTÉS) UTÁN ÉRTÉKELJÜK EZEKET AZ ÜGYEKET EGYENKÉNT, JÓ?
    MERT JELENLEG EMBEREKET, POLGÁRMESTEREKET TARTANAK BENN VAN AKIT MAJD 2 ÉVE, ÉS MÉG VÁDAT SEM EMELTEK ELLENÜK. POLITIKAILAG MÁR KINYÍRTÁK ŐKET, DE MI LESZ AZ EMBERREL, AZ ELVETT ÉVEKKEL ÉS A SZÉTZILÁLT CSALÁDOKKAL, HA A VÉGÉN ESETLEG MEGDŐL A MÉG NEM IS ISMERT VÁD A BÍRÓSÁG ELŐTT?…. EZEN GONDOLKODSZ AZÉRT NÉHA, HOGY MENNYIRE MEG LEHET HURCOLNI AKÁR ÁRTATLAN EMBEREKET IS, HA A POLITIKAI ÉRDEK AZT KÍVÁNJA?

    2Abban a pártban dolgozunk, ahol Deme Gábor alelnök lehetett (másokat kinyomtatok miatta),…”
    EZ A HAZUGSÁG IS SOKSZOR VISSZHANGZIK ITT EZEN A FÓRUMON. DEME GÁBOR SOHA NEM VOLT ALELNÖK A CSEPELI MSZP-BEN, KICSIT FRISSÍTENI KELLENE A MEMÓRIÁT….

    Hiszek a párt megújulásában, de nem veletek Tamás!
    KÁR, MERT PL. AZ ÉN NEVEM EDDIG SOHA SEMMILYEN FELSOROLÁSBAN NEM SZEREPELT, ÁM EZ SEM SZÁMÍT, UGYE? 🙂
    ÉS TETSZIK NEM TETSZIK SZENTECZKY JÁNOS IS JELENLEG TISZTA EMBERNEK SZÁMÍT, MERT UGYAN KŐKEMÉNY POLITIKAI TÁMADÁSOK ÉRIK (KÉTSÉG NE FÉRJEN HOZZÁ, E SEJTETÉSEK MÖGÖTT MINDEN ESETBEN POLITIKAI ELLENFELEI ÁLLNAK), SEMMILYEN KONKRÉT VÁD NEM ISMERT SZEMÉLYE ELLEN. AMI NYILVÁN ROPPANT BOSSZANTÓ EZ ELLENFELEK SZÁMÁRA.
    ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY ARRÓL MÁR ELFELEJTETT EZ A LAP IS BESZÁMOLNI, HOGY BORBÉLY KÉPVISELŐ ÚR KORÁBBI FELJELENTÉSE IS CSÚFOSAN ELBUKOTT (BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN! – HŰ DE KÍNOS!).
    PONTOSABBAN A FELJELENTÉSRŐL NAGY DÉRREL-DÚRRAL OLVASHATTUNK ITT A LAPBAN, DE A TÖRTÉNET VÉGÉRŐL NAGY HALLGATÁS VOLT A KORREKT SZERKESZTŐK RÉSZÉRŐL….

  74. Csepelino1 szerint:

    Tisztelt Borka-Szász Úr!
    LAPÍTÓ FÉRGEKKEL… – Milyen szép egy frakcióvezető úrtól . . . Igazi vezéregyéniség!
    A CSEPEL.INFO MÁR SOKSZOR BEBIZONYÍTOTTA, HOGY A LEGALAPVETŐBB ETIKAI SZABÁLYOKAT SEM TISZTELI…. – Ez majdnem jó, Borka-Szász úr, csak lemaradt a PLUSSZ! Csepel Info Plussz! Az csinálja ezt!
    EZ A HAZUGSÁG IS SOKSZOR VISSZHANGZIK ITT EZEN A FÓRUMON. DEME GÁBOR SOHA NEM VOLT ALELNÖK A CSEPELI MSZP-BEN, KICSIT FRISSÍTENI KELLENE A MEMÓRIÁT… – DE BE VOLT ÍGÉRVE neki, Drága uram!
    KÁR, MERT PL. AZ ÉN NEVEM EDDIG SOHA SEMMILYEN FELSOROLÁSBAN NEM SZEREPELT – Nem véletlenül. Ismerjük a kvalitásait! 🙂
    ÉS TETSZIK NEM TETSZIK SZENTECZKY JÁNOS IS JELENLEG TISZTA EMBERNEK SZÁMÍT – Magának! De ahányan már kiléptek miatta a pártból, azoknak ezt nem tudja bemagyarázni. És a lelke mélyén saját magának sem! De fordítsuk meg! Akkor mit tesz Borka-Szász úr, ha a vádak igazak?

  75. Manitu szerint:

    Borka elvtárs!

    Én bizony hallottam a nevét az igazságügy legnagyobb közbeszerzési gurujaként (Avarkeszi főkegyelmű elvtárs hű fegyverhordozója és bedolgozójaként), no meg a Rác fürdő milliárdos közbeszerzésének, beléptető rendszerének botrányszagú ügyében is mintha az igen tisztelt elvtárs neve hangzott volna el.

  76. Manitu szerint:

    Persze többek között. Olyan büdös a csepeli MSZP, hogy még a szavazók is megérezték. Nem tudom tetszettek-e nézni itt azt a táblázatot, mely szerint 2006-ban még a Csepeli MSZP előrébb volt a választási eredményben, mint a XIII. kerületi. Most meg akkorát buktak, hogy öröm volt nézni.

    Most komolyan: senki sincs, aki ezen elgondolkozna? Vajon kik és kiknek a bandája került előtérbe az elmúlt négy évben, amikor ez a zuhanás történt?

    Megmondom:

    Borka elvtárs, Gulyás elvtárs, Deme elvtárs, Szenteczky elvtárs. És ezek után Szenteczky elvtárs fogja megmondani a tutit.

    Ennél többet nem is tehettek volna a Fidesz győzelméért.

    🙂

  77. tücsi szerint:

    A csepel.hu, a csepelen.hu és a budaprox.hu oldalak azonos szolgáltató alól üzemelnek (IP cím: 88.151.101.2**). A csepel.hu webmestere Tóth Loránd, a budaPROX studio honlapnak a hátterében a Hillcomp Bt áll, amelynek Tóth a tulajdonos-ügyvezetője.

  78. Manitu szerint:

    Ezek után el tudom képzelni, hogy mennyibe kerül az MSZP-s párthonlap fenntartása. Kb. nullába.

  79. @lolka@ szerint:

    Tessék tippelni-vajon szerepel e Bolka cége a fekete listán?

    http://www.feketelista.hu/kereses-egy-konkret-cegre/cegazonositas/344238-galeton+vezet%C3%A9si+tan%C3%A1csad%C3%B3+kft/1/

    Mitől lett az OKM beszállítója?
    A fővárosnál Hagyó a kapcsolat,de a minsiztériumoknál kicsoda?

  80. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Borka elvtárs!

    Én bizony hallottam a nevét az igazságügy legnagyobb közbeszerzési gurujaként (Avarkeszi főkegyelmű elvtárs hű fegyverhordozója és bedolgozójaként), no meg a Rác fürdő milliárdos közbeszerzésének, beléptető rendszerének botrányszagú ügyében is mintha az igen tisztelt elvtárs neve hangzott volna el.”

    Kedves Manitu!
    Bár hozzászólásai alapján néha feltételeznem kell, hogy magyarul nem ért és olvasni sem tud, továbbra is birkatürelemmel próbálom elmagyarázni Önnek azokat a makacs tényeket.
    Az igazságszolgáltatási szférához dr. Avarkeszi úrnak mint kormánytagnak semmilyen köze nem lehetett, mert az független. Az OITH a harmadik hatalmi ágat vezető OIT mint testület hivatala, semmi köze a mindenkori kormányhoz (a mostanihoz sem).
    Az OITH és a bíróságok megengedhetik maguknak azt a “luxust”, hogy szakértőket a szakértelmük alapján alkalmazzanak, ne pedig a sapkájuk színe alapján…. Hogy képzelik ezt? Felháborító! 🙂

    A fürdő beléptető rendszerrel kapcsolatban pedig azon kívül, hogy említésre került a nevem egy cikkben, tudna még valami alátámasztott KONKRÉTUMOT említeni, ami rossz fényt vetne rám?
    Kíváncsian várom, hogy reagálhassak a nyilvánosság előtt, ha szükséges…..

  81. Borka-Szász Tamás szerint:

    “Csepelino1: Akkor mit tesz Borka-Szász úr, ha a vádak igazak?”

    Milyen vádakra gondol, noname elvtárs? 🙂

Itt lehet hozzászólni !