Hazudott a csepeli polgármester

Ha igazat mondana, letartóztatnák?

Csepel.info

Már nem élharcos, csak utóvéd

Bár Tóth Mihály a csepeli önkormányzat képviselő-testületi ülésén még pontosan értette azt a kérdést, melyet Ábel Attila, a lakásbizottság Fidesz-KDNP-s elnöke tett fel neki, sőt, választ is ígért rá, később az SZMSZ-re hivatkozva tagadta le, hogy kérdést kapott volna a bizottsági elnöktől – derül ki a testületi ülés jegyzőkönyvéből.

A csepeli Fidesz-KDNP frakció arra kíváncsi, hogy ki és milyen hatáskörben, milyen jogszabály alapján adta ki bérletbe azokat a lakásokat, melyek mögött a Fidesz-KDNP frakció MSZP-s lakásmaffiát sejt. Mint ismert, a lakásokat előbb teljesen felújították, majd a bérlők a felújításnál alig valamivel nagyobb összegért – a piaci ár felénél is kevesebbért – megvették azokat. A Fidesz szerint csak az általuk bemutatott öt esettel legalább 35 millió forintos vagyoni kárt okoztak a városvezetők.

– Tóth Mihály valószínűleg azért nem válaszol a feltett kérdésre, mert a kérdésre az lenne a válasz, hogy a ingatlanokat törvénytelenül, a testületi és a lakásbizottság tudta és felhatalmazása nélkül, titokban utalták ki – mondta lapunknak erről Ábel Attila, a lakásbizottság Fidesz-KDNP-s elnöke.

A Németh Szilárd által benyújtott feljelentés-kiegészítés még keményebben fogalmaz: az országgyűlési képviselő szerint a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő ezáltal vezérigazgatója megvalósíthatták a hűtlen kezelés, a közokirat hamisítás és a hivatali visszaélés bűntettét, melyeket bűnszervezet esetében olyan súlyosan büntet a törvény, hogy ha megáll a vád, a csepeli MSZP volt és jelenlegi vezetői legfeljebb a börtön TV-n követhetik figyelemmel a 2014-es csepeli önkormányzati választást.

“Tóth Mihály jelzi, képviselő úr kérdésére a választ meg fogja kapni”

“Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. augusztus 12. napján tartott rendkívüli ülésén Képviselő Úr szót kapott a napirend megtárgyalása közben. Az Ön által az Önkormányzat lakásgazdálkodással kapcsolatos tevékenysége kapcsán előadottak semmilyen tekintetben nem tartoztak a napirendhez, de az éppen érintett napirend tervezethez sem. A Képviselő Úr által elmondottak ennek okán nem minősülnek sem interpellációnak (SZMSZ[1] 27. §) sem kérdezésnek (SZMSZ 28. §), sem pedig megjegyzésnek (SZMSZ 32. §) illetőleg a napirendhez való javaslatnak (SZMSZ 22. § (2) bek.) vagy a megvitatott napirendi ponthoz való kérdésnek, hozzászólásnak sem. Rendkívüli ülésen továbbá a kötött napirendre tekintettel az SZMSZ 52. § a) pontjában foglalt felvilágosítás kérésének is csak a napirend tárgyában van helye.

Mindezekre tekintettel, a Képviselő Úr által elmondottak – függetlenül attól, hogy az ülés jegyzőkönyvében szerepelnek – nem minősülnek az ülésen elhangzott érdemi felszólalásnak, a polgármesterre, illetőleg a Polgármesteri Hivatalra nézve kötelező erővel nem bírnak. Ily módon határidőt sem keletkeztetnek.”

A fenti idézet Tóth Mihály válasz nélküli válaszában olvasható, melyet Ábel Attila Fidesz-KDNP-s képviselőnek küldött el azok után, hogy a képviselő jelezte: a csepeli polgármester folyamatos törvénysértést követet el azzal, hogy nem válaszol a testületi ülésen feltett kérdésére.

A Csepel.info LB nevű fórumozója hívta fel a figyelmet arra, hogy – miközben az SZMSZ-re hivatkozva Tóth nem tekinti kérdésnek Ábel Attila kérdését – a polgármester a testületi ülésen nemcsak pontosan értette, hogy mit kérdezett a fideszes képviselő, de választ is ígért rá.

– Tóth Mihály a testületi ülésen ezzel elismerte Ábel Attila kérdését, már nem mondhatja, hogy esetleg nem értette azt. A jegyzőkönyv egyértelmű, és a törvény is, amely 15 napon belül érdemi válaszra kötelezi a polgármestert. Bizony van, amit nem lehet utólag visszaszippantani – mondta el lapunk egyik ügyvéd ismerőse.

Részlet a jegyzőkönyvből:

Ábel Attila jelzi, ő az önkormányzat egyik képviselője, nem kapott az említett dokumentumokból, másrészt napirend előtti felszólalása volt, ez lehetséges és szokásos Csepelen. Most is kéri a dokumentumokat és elvárja, hogy az önkormányzat megadja nekik.

Tóth Mihály jelzi, képviselő úr kérdésére a választ meg fogja kapni.”

Csepel.info

62 hozzászólás “Hazudott a csepeli polgármester” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Hazudik ez a Tóth össze-vissza. Olyan mint a csepeli nevű fórumozó.

  2. Gigi szerint:

    Ezt a jogi csűrcsavarást…! Inkább ovis…
    Miért nem lehet válaszolni rendben? (Ha hosszabb időt igényel a válaszadás, a haladékot korábban illett volna jelezni.)
    És miért ezt a témát kell még mindig rágni? Netán nem nyomoznak az ügyben? Vagy nincs más (esetleg nagyobb) ügy a kerületben, amit meg lehetne kapargatni?
    Szerintem a fórumozók már semmi újat nem tudnak hozzátenni ehhez.

  3. Gordon szerint:

    “Vagy nincs más (esetleg nagyobb) ügy a kerületben, amit meg lehetne kapargatni?” – írja Gigi.

    Ugye ez most csak vicc volt?

  4. Gigi szerint:

    Nem vicc.
    Nem állítás.
    Kérdeztem.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    No! Ez is egyfajta kultúrát képvisel! A műsorvezetők (celebek) egyik gyöngye!

    Í M E:

    “Erdélyi Mónika „a hely, ahol a nő pótolhatatlan, nem a munkahely, hanem a szülőszoba” mondat miatt gondolta, hogy Facebookon kifejti véleményét az üggyel kapcsolatban.

    A műsorvezetőnő – csak visszaigazolt ismerősei által látható – oldalán a következőket írta: “A szopatás megvan így is, úgy is. Ha nem szülsz, adózhatsz, ha szülsz, keress munkát, ahogy tudsz, ha egyedülálló vagy, akkor meg végképp. Csak a két gyerekem vigasztal, a fasznak amúgy is a rossz oldalán állok”.

    A Blikk megkeresésére Erdélyi Mónika elárulta, hogy a közösségi portálon megfogalmazott véleményét nem hirtelen felindulásból írta, és azt továbbra is fenntartja. “

  6. Gordon szerint:

    Ha rendszeresen olvasnád ezt az oldalt, és a bűnügyi híreket, akkor tudnád hogy vannak egyéb ügyek is Csepelen. Felsorolni is nehéz.

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Mónika!
    Úgy látom kegyed is belépett a NEMZETI KULTÚRA (hetesek) leépítők táborába! Igazán sajnálom, mert mint anya sokkal többre lenne hivatott! Tudja-e, hogy képzőművészek kezei beremegnek, megállnak, írók, költők képtelenek gondolataikat befejezni, amikor az ANYA JELKÉPÉT személyét akarják megformálni, jellemezni, megfogalmazni! Képtelenek rá! A tökéletes ANYÁT ábrázolni!
    Megnyugtatom, nem is fogja soha senki! Ezt csak egy valakinek sikerült, másnak esélye sem lesz!
    Megsúgom sokaknak, különösen azoknak akiknek nincsen tudomása róla mit jelent ANYÁNAK lenni: Semmivel sem hasonlító, a világ legcsodálatosabb érzéseivel megáldva ANYÁNAK lenni, ISTEN ÁLDÁSA! (férfi vagyok vannak gyerekeim)
    Ezek után, Mónika arról írni, hogy kegyed annak a bizonyosnak melyik oldalán állt, áll, enyhén szólva balgaság! Sajnálatra méltónak tartom Önt, hogy ennyire futotta! Hiába, ismét beigazolódik a környezet determináló hatása! Különben nem az számít ki mit mond, kinek hol a helye, hanem ANYA vagyok-e, vagy sem! Igen így csupa nagy betűvel! Nem lehet körülményekre hivatkozni (meg ette a fene). Amikor Csepelen, s előtte, majdan azt követően “tévelygett” akkor melyik oldalán állt annak a bizonyos dolognak? Kegyed a mai napig nem tudhatja miért is vagyunk e világon!

    “Ember vagyunk, a föld s az ég fia,
    Lelkünk a szárny, mely ég felé viszen,
    S mi ahelyett, hogy törnénk fölfelé,
    Unatkozzunk s hitvány madár gyanánt
    Posvány iszapját szopva éldegéljünk?

  8. Csepel-sziget szerint:

    Gondolkodó!

    Mit gondolsz, hogyan kapcsolódik az általad felhozott téma Tóth Mihályhoz és a jegyzőkönyvbe foglaltakhoz?

  9. csepeli szerint:

    Kár ezt tovább rágni, az SZMSZ szerint nem volt kérdés, így nem keletkeztet 15 napos határidőt – ennyi. Az, hogy Tóth Mihály mégis szándékozott válaszolni, csak éppen nem 15 napos határidőre, csupán az együttműködési szándék jelzése volt Tóth Mihály részéről. Ezt “hálálja” meg most az Ábel Attila irányítása alatt álló csepel.info Tóth Mihály mocskolásával.

    Tény, hogy Ábel Attila megsértette az SZMSZ-t, méghozzá tudatlanságból és ostobaságból. Nem SZMSZ-szerűen kérdezett, így bár felvetései nyelvileg értelmezhetőek ugyan, de jogilag nem minősülnek testületi ülésen feltett kérdésnek. Így a polgármester ugyan tartozik válasszal, de nem a 15 napos határidőn belül, mivel ilyen határidő nem keletkezett.

    Ezt az egyszerű jogi összefüggést azonban Ábel nem érti, mert jogilag totál analfabéta, és a felfogóképessége is gyenge.

    Ábel szerintem nem alkalmas önkormányzati képviselőnek, jobb lenne, ha megmaradna a fényképezésnél – úgyis ez a kedvenc tevékenysége, és ezzel tölti munkaidejének legnagyobb részét is. Ő a csepeli Fidesz-frakció fotósa, mindenhol ott sürög-forog, és kattintgatja a Nikonját.

  10. kuku szerint:

    Mit lehet várni egy hithü szocialista ember tipusu vezetőről

  11. ... szerint:

    lexon: szarul, mint mindig. bár bejött egy halom pénz észak csepel elkótyavetyéléséből, mégis hiteleket kell felvennie a kerületnek. és közben nem történt semmi éveken keresztül.
    most a választási évben kiszórtak ide-oda pár kiló murvát királyerdőben, hogy ne legyen akkora sár, de persze már rég elnyelte az egészet az esőtől feláztatott út. Az esővíz nincs elvezetve, gerincút nincs kész, uszoda nincs, botrányok vannak.

  12. ... szerint:

    “Vagy nincs más (esetleg nagyobb) ügy a kerületben, amit meg lehetne kapargatni?” (Gigi)

    Gigi: ha tudsz ennél is komolyabb ügyről, nyugodtan jelezd.
    De szerintem az, hogy a csepeli MSZP lapít, Tóth Mihály mindenről ír, csak a kérdésre nem ad semmilyen választ, bár elismerte, hogy volt kérdés, Szenteczky is kussol, nehogy valami hülyeséget mondjon és csepeli pedig egyre mélyebbre ássa a szervezetet az ostoba hozzászólásaival mindent megmagyaráz.
    Nekem jól indult a napom ezzel a cikkel.
    Köszönöm, csepel.info! 🙂

  13. csepeli szerint:

    csepelen.hu -n olvasható:

    Szenteczky János nyílt levele
    2010. szeptember 03. péntek, 09:10

    Nyílt levél

    Németh Szilárd szerint több száz család bűnöző és maffiózó Csepelen?

    Tisztelt Csepeliek!

    Az elmúlt évtizedben több száz csepeli családnak nyílt lehetősége a piacinál kedvezményesebb áron megvásárolnia önkormányzati tulajdonú bérlakását. És többszáz család bérel jelenleg is az önkormányzattól (piaci vagy szociális lakbérért) lakást, akik számára szintén adott a jogszabályi lehetőség lakásuk kedvezményes megvételére.

    A rászoruló családok mellett, önkormányzati bérlakást kapott Csepelen több közfeladatot is ellátó személy: pl. a korábbi rendőrkapitány, vagy több csepeli rendőr, köztiszteletben álló közalkalmazottak, vagy éppen a Fidesz egyik volt képviselőjének lánya is. A lakások bérbeadása és idővel megvásárlása minden esetben jogszerűen történt. Pont ugyanúgy, mint bármely más kerületben vagy településen.

    Németh Szilárd értékelése alapján mégis, a kedvezménnyel élő lakásvásárlók százainak maffia módszerekkel „játszották át” a lakásokat. Szerinte a kedvezmények miatt ezek a csepeliek „erkölcstelenek”, akik „tisztességtelen módon” jutottak közpénzhez. Korábban már nyilvánosan is megemlítette, hogy a szerződések törvénytelenek és semmisek…

    Megdöbbentően arcátlan feltételezés és vádaskodás ez annak a csepeli politikusnak a szájából, aki egy munkaidőben a legtöbb főállást tölti be. Aki nem átall egy ledolgozott munkaidőért több fizetést és havonta milliós közpénzt zsebre tenni.

    A leghatározottabban visszautasítom az MSZP Csepeli Szervezete, a saját, de különösen az érintett csepeli családok nevében, hogy bűncselekménnyel vádoljon meg bennünket az az ember, aki a bemutatkozó filmjében még a saját arcát sem vállalja….!

    Az MSZP polgármesterjelöltjeként kötelezettséget vállalok arra, hogy nem fogom engedni ezeknek a családoknak semminemű zaklatását! A magam részéről jogi elégtételt fogok venni. Minden segítséget megadok azoknak a lakástulajdonosoknak is, akiket hasonlóan felháborít az Arctalan Politikus ámokfutása.

    Szenteczky János
    MSZP Csepeli Szervezete elnöke
    polgármesterjelölt

  14. grün szerint:

    “Vagy nincs más (esetleg nagyobb) ügy a kerületben, amit meg lehetne kapargatni?”
    Dehogy nincs!
    Lerobbant egy 151-es busz Kispesten! Nincs képünk csak egy csepeli 148-asról, de az is így néz ki valahogy!

  15. Gulyásleves szerint:

    Az egy dolog,hogy áron alul adták el a lakásokat a haveroknak,én pedig biztosan tudom,hogy a GERINC út nyomvonalán a rózsadomb felőli részén az ártéren levö egyik telket ami 3-4 milliót érhetett azt több mint 10 millióért sajátította ki az önkormányzat,természetesen egy szocikhoz közel álló vállalkozótól aki előtte felvásárolta a telket,miközben az önkormányzat ezt megelőzően elővételi jogot jegyzett be az ingatlanra. Kedves Szilárd! Nézzen utána,hogy 2007-töl mennyi telket vásárolt az önkormányzat többek között ugyan attól a személytől és hányszoros áron. Itt is tíz milliók lehetnek elsíbolva.Ez nem kitaláció,hanem hivatalosan is adminisztrált pénz szivattyúzás.
    AKI MÉG TUD INFORMÁCIÓKKAL SZOLGÁLNI EHHEZ KAPCSOLÓDÓAN AZ ÍRJON NÉMET SZILÁRDNAK!

  16. Hugi szerint:

    Tolvajoknak börtönben a helyük.

  17. TI szerint:

    Ha az mszp-nek ez nem ügy, meg különbenis unalmas, akkor vajon miért nem zárják rövidre és állnak elő az őket igazoló iratokkal????? Ha fehéren-feketén bizonyítani tudnák igazukat már rég megtették volna. És ez a dolog csepp a tengerben az ő 16 évi ténykedésük alatt. Csepel megállt a fejlődésben, a környező települések mind elhúztak mellettünk. Szégyen! Tolvaj banda!

  18. CsepeliNo1 szerint:

    Fórumozók.

    Ti mit tennétek Tóth Mihály helyében ? ? ? ? ?
    Nem ugyanezt ? ? ? ? ?
    Próbálja húzni az időt, mert TUDJA, hogy a SZENTECZKY SÁROS az ügyben.
    Szenteczky meg már lassan mindenkit bele próbál mártani az ügybe, kapálózik.
    De minnél jobban kapálózik, annál biztosabb benne az ember, hogy Ő A BŰNÖS ! ! ! ! !
    Most már nem adminisztrációs hiba volt?????
    Akkor mi?!
    Megmondom Én!
    B A R Á T I A J Á N D É K ! ! ! ! !
    Ennyi!!!!!

    folyt. köv.

  19. csepeli szerint:

    Az MSZP egyik új szóvivője Kormos Kata:
    http://www.fn.hu/cikk/00260000/261458/3.jpg

  20. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 29 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 29 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 29 naptári nap (a 20 munkanap)!

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” Csepel-sziget:
    2010. szeptember 03., péntek 10:27-kor

    Gondolkodó!

    Mit gondolsz, hogyan kapcsolódik az általad felhozott téma Tóth Mihályhoz és a jegyzőkönyvbe foglaltakhoz?”

    Önök azt a címet adták: HAZUDOTT A POLGÁRMESTER

    T. Igazán sajnálom, hogy az asszociációs képesség, a hatás-kölcsönhatás ismeretlen fogalom Ön előtt!

  22. ... szerint:

    Szenteczky a levelében több száz családot említ. Nekik is saját hatáskörben utalt ki lakást Misivel, vagy azokban az esetekben a képviselők szavazata alapján történt a kiutalás?

  23. Miska72 szerint:

    Már kivannak nyomtatva a börtönbehívók, csak a neveket kell ráírni.
    A börtöncellák is szociális alapon lesznek kiosztva!
    🙂 🙂 🙂 🙂
    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER!

  24. Miska72 szerint:

    csepeli! Nem azokkal ven a bej akik rászorulók és lakáshoz jutottak! Hanem azokkal akin nem rászorulók és lakáshoz jutottak! Császár. ( ha jól hellottam Deme is ) ne ezekkel ven a baj! Ha császár Mihály mint Csepel legelső rendőre SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSRA SZORUL, akkor a TÖBBI CSEPELI RENDŐRNEK IS JÁR A BÉRLAKÁS!
    Császár Mihály keresett a legtöbbet a csepeli rendőrkapitányságon szerintem. Tehát akkor a többi rendörnek is szociális bérlakást!
    Na látod ezzel ven a baj! Me azzal, hogy van aki ezek miatt nem kap szociális bérlakást!
    Biztos van olyan, hogy anyuka két gyerekkel, és nem kap lakást mert szt mondják sz elvtársak, hogy NINCS!

  25. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli
    Idézed Szenteczky János nyílt levelét:
    Az elmúlt évtizedben több száz csepeli családnak nyílt lehetősége a piacinál kedvezményesebb áron megvásárolnia önkormányzati tulajdonú bérlakását.

    EZT ÚGY HÍVJÁK, HOGY MASZATOLÁS!!!!!

    Nem azokkal a családokkal van a baj (és Én ezt nem hallottam, hogy Németh Szilárdék ezt állították volna valahol) akik hozzájutottak a lakásokhoz, hanem azokkal, akik “jogtalanul” jutottak piaci érték alatt a lakásokhoz. . .
    Pl.: Császár Mihály!

    A VOLT Csepeli MSZPs országgyűlési képviselő hozzátartozója is kapott lakást, ha jól tudom. Itt a fórumon is mondta, nem egy, meg nem kettő fórumozó.
    NEM, SZENTECZKY úr?! Arról miért hallgat?????? Az is mutyigyanús??????

    ENNYI TELLETT MAGÁTÓL?????
    Ez a levál, egy FOS! Nem több!!!!! Híg, és büdös . . .

    Szenteczky nyilatkozata a Csepel újságban:
    A továbbiakban Szenteczky János torznak nevezte a csepeli viszonyok sajtóban folyó bemutatását, és más jellegű ellentmondásokra hívta fel a figyelmet. Többek között arról beszélt, hogy a 2002-2006 közötti ciklusban – amikor a lakásbizottság elnöke (és országgyűlési képviselő) a fideszes Horváth József, a szociális területért felelős alpolgármester pedig az MSZP-s Horváth Gyula volt, aki a fővárosi közgyűlés tagja is volt egyben, csakúgy, mint a helyi Fidesz-frakciót vezető és szintén parlamenti képviselő Németh Szilárd –, akkor Horváth József és Németh Szilárd jó barátságban voltak. Ez a véleménye szerint azért lényeges, mert az akkori testület alkotta
    meg azt a rendeletet 2003 novemberében, amely a lakások elidegenítésére vonatkozik, és mind a mai napig hatályos. Ennek értelmében minden egyes lakás – legyen az szociális vagy piaci alapon bérbe adott, de nem költségelvű – hat hónap elteltével megvehető a benne lakó bérlő által, ráadásul akár többszörös kedvezménnyel.

    EZ AZ EMBER HÜLYE!!!!!
    Már Horváth József, Horváth Gyula, meg Németh Szilárd is felelős?????
    NEM NORMÁLIS!
    Szenteczky Úr!
    Az Ő aláírásuk van a papíron????? – NEM!
    Ők voltak a Csevak vezérigazgatói????? – NEM!
    Tudtak a lakásvásárlásról?????? – NEM!
    Kiadta erről a dokumentumot a Csevak????? – NEM!
    Az Ő barátjuk a volt rendőrkapitány????? – NEM!
    És akkor miért nevezte nemrég adminisztrációs hibának Császár úr lakásvásárlását?????

    AKKOR MIRŐL IS BESZÉL ÖN??????
    Maga olyan mint a FOS!!!!!

  26. Ábel Attila szerint:

    Sajnos Szenteczky és Tóth inkább ijesztgetik a csepelieket ahelyett, hogy választ adnának egy egyszerű kérdésre.

  27. " ?! " szerint:

    Kedves “Lexon”!

    A ma 14:20-kor “csak nekem” küldött politikai pamfletért cserébe “nem csak neked, hanem az összes itt hazudozó mszp-s agitátornak” küldöm az MSZP főmágusa által az MSZP több mint négy éves kormányzása után a bűntársai előtt zártkörben elmondott beismerő vallomásának néhány rövid részletét.

    Javaslom, hogy magold be a főmágus vallomást azért, hogy négy év múlva a bukott főmágusotok beismerő vallomásával összevetve értékelhesd Orbán Viktornak és kormányának a négy éves teljesítményét.

    Felhívom azonban a figyelmedet, hogy négy év múlva is csak akkor lesz erkölcsi alapotok szemtelenkedni és kritizálni, ha a tőletek mszp-sektől örökölt helyzet miatt gúzsba-kötve induló Orbán-kormány négy éves teljesítménye alulmúlja azt a teljesítményt, amelyet a főmágusotok az alábbi beismerő vallomásában a bűntársai előtt ismertetett.

    Gyurcsány Ferenc mszp-s főmágus balatonőszödi beszámolója az MSZP négy éves kormányzásának az eredményeként Magyarországon kialakult helyzetről:

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.!!!!!! (Ezért van az Orbán kormány is gúzsbakötve kedves mszp-sek!)

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük!!! (Ennek a túlélésnek a következményeit nyögjük most is, és még sok évig!)

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva!!!!!! (Igen, mszp-sek. Magyarországot már 2006-ban leírták!)

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Mivel a korábbi és az újabb elkúrások miatt nem tudtátok befolyásolni a történéseket és 2008 őszére minden rátok omlott (és veletek együtt az egész országra), a főmágusotok patkány módjára elmenekült a süllyedő hajóról, másra hagyva a hajó mentését.

    Itt az ideje, hogy a csepeli hívei is kövessék a példáját, és Ti is eltűnjenek francba!

  28. Dadus szerint:

    Miska 72,péntek 16:15

    Köszönöm Miska 72!

  29. lolka szerint:

    lolka:
    2010. szeptember 03., péntek 18:30-kor

    Látom nem egy sokat látogatott hír, de azt hiszem ide vág a következő felvetésem. Nap mint nap járok a Bajáki Ferenc utcában és látom sokszor idős emberek várnak a 79-s buszra. Vagy csak az idejüket töltik nézelődéssel, mert ez a járat k………a sűrűn jár, na de mindegy. igaz Csepelnek ez a legfrekventáltabb része és nagyon jól mutat az a dizájnos, több száz éves pad, talán még a posztós dolgozók csinálták társadalmi munkában. A lényeg az, hogy hiányzik a támlája. Na most véletlen valaki hátra dőlne, mert mint említettem általában idős emberek szoktak várakozni, hanyatt esik hát biztos végzetes esés lenne. De, ha már valaki oda ül egy kis kamion füstöt “szipozni”, vagy épp a tájban szeretne gyönyörködni, had üljön már kényelmesen. Igaz sokáig nem üdögélhet, ha a buszra vár, mert “sűrű járat”…Különben is jön a választás ilyenkor két gyalult deszkát csak fel lehetne csavarozni. Na jó legyen egy, mert a kettő az már sokba kerül. Vagy ha nem futja rá a Szent Imre, vagy az Áruház térről kéne egy komplett padot áthozni (átmenetileg) aztán majd az új vezetés véglegesít egyet…Ha ez most a BKV sara akkor elnézést kérek a felvetésért…

  30. LB szerint:

    csepeli!

    Szerinted ki jogosult eldönteni, hogy a 2010. augusztusi rendkívüli KT-ülés az SZMSZ előírásainak megfelelően zajlott-e? Bár nyilvánvalóan tudod, de azért megsúgom, a jegyző úr! Se te, se Tórh Mihály nem vagytok ez ügyben kompetensek!
    Ha figyelmesen elolvasod a kt-ülés jegyzőkönyvét, láthatod, hogy több kérdésben is a jegyző úr szakmai állásfoglalását követően döntött a képviselőtestület. Ábel Attila kérdésekor Tóth Mihály nem kérte a jegyző úr állásfoglalását, hanem elfogadta, hogy kérdést intéztek hozzá és megígérte, hogy válaszolni fog. Erre a kt-ülésen nem került sor, így Ábel Attila teljes joggal várta, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően 15 napon belül írásban választ kapjon. Ha Tóth Mihályban utólag felmerült, hogy nem az SZMSZ-ben előírtaknak megfelelően fordultak hozzá kérdéssel, kért-e a jegyző úrtól állásfoglalást? Ha igen, mit tartalmaz és miért nem hozta nyilvánosságra? Ha nem, miért nem?

    Végezetül:
    Mi értelme van az egész titkolózásnak, miért nem lehetett már tavasszal rövidre zárni ezt az ügyet? Ha valóban törvénysértés történt és Szenteczky nyakig sáros, akkor a csepeli MSZP miért őt jelölte polgármesterjelöltnek? Miért nem tanultatok a Gulyás- és Deme-ügyből és választottatok egy kevésbé támadható jelöltet, aki az elmúlt években nem kompromitálódott?

  31. csepeli szerint:

    LB: Az SZMSZ magyar nyelven van írva, értelmezéséhez egyszerűen csak tudni kell magyarul és kell hozzá egy kis ész, jogi végzettség nem szükséges hozzá. Nyilvánvaló, hogy Ábel felszólalása nem felelt meg az SZMSZ-nek.

    Szenteczkyvel kapcsolatban egy dolgot tisztázzunk: ő a vagyonkezelő igazgatója volt. Nem ő hozta a döntéseket, neki csak végrehajtó szerepe volt.

    Amúgy már többször közöltem veled, hogy nincs közöm sem az MSZP-hez, sem az önkormányzathoz, úgyhogy a “miért nem tanultatok”, stb. jellegű kérdéseidet nem tudom értelmezni. Ezúton közlöm veled, hogy a jövőben figyelmen kívül hagyom az olyan, hozzám intézett hozzászólásaidat, melyekben többes szám második személyt használsz.

  32. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  33. " ?! " szerint:

    Tisztelt egymondatos fórumozók!

    A 23:09-kor feltett írásom első sorában, valamint utolsó két sorában leírtakra koncentráljatok!

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Szenteczky János úr!

    Ennyi kérdőjellel, amelyekkel az Ön közéletben végzett tevékenységét a választó polgárok jellemzik, illetik az elmúlt évek tükrében!!!? Hát…..mit mondjak? Lehet ez egyfajta minősítés is? Én a magam részéről javaslom Önnek, a közéletből való végleges visszavonulást, s nem csak annak fontolgatását! Más kérdés az, hogy amennyiben bizonyságot nyerhetnek azok az információk, amelyek az Ön tevékenysége során “be-be csúsztak” (adminisztrációs hibán túl is), nem illett volna vállalni és indulni további közszereplést!
    De hát az érdekszövetség még működésben (reménytelen) tartja a régi jól bevált reflexeket, módszereket!
    Mind ez nagyobb területen is, igaz más módon, hiszen jóval nagyobb a tét, szintén működhet.

  35. Jeniszej szerint:

    Már megint, Szenteczky János úr – így, a Szenteczky János úr meg úgy.
    🙂 (((

  36. LB szerint:

    csepeli!

    Ábel Attila szerint ő a SZMSZ-nek megfelelően tette fel a kérdéseit, Tóth Mihály szerint nem. Ebben az esetben a jegyző úr illetékes a jogszerűség eldöntésében. Mivel Tóth Mihály annak ellenére vitatja a jogszerű kérdésfeltevést, hogy a kt-ülésen már elfogadta, neki kell kikérnie a jegyző úr állásfoglalását.

    Másrészt érdekes, hogy te már azelőtt ezt az érvet hoztad fel, mielőtt TM levele nyilvánosságra került. És ezek után azt mondod, semmi közöd a csepeli MSZP-hez? 😀 😀

  37. csepeli szerint:

    LB: Ábel Attila nem állította azt, hogy ő az SZMSZ-nek megfelelően tette fel a kérdéseit.

  38. Miska72 szerint:

    “Hazudott a csepeli polgármester”

    Gyurcsány Fletótól tanulta!

  39. Jeniszej szerint:

    Ábel Attila:
    “Sajnos Szenteczky és Tóth inkább ijesztgetik a csepelieket ahelyett, hogy választ adnának egy egyszerű kérdésre.”
    Még mindig a választ várjátok egy szoci vezetőtől?
    Hiszen megmondták, hogy ők “éjjel nappal hazudtak”.
    A hazug válasz meg mire jó?
    🙂

  40. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Szíveskedjen felvilágosítani valaki arról, hogy mi a magyarázata annak, hogy a maximum néhány tízmillió Ft elsíbolását jelentő úgynevezett „lakás-mutyi”-ról több hete heves vita folyik, de ugyanakkor senki sincs kiakadva a http://www.csepel.hu oldalon közzétett „Csepel vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről szóló polgármesteri jelentés” tényszámai miatt.

    A polgármesteri jelentésből megtudhattuk, hogy a jelenlegi MSZP-s önkormányzat az üres kassza mellett,
    3 milliárd 809 millió Ft jelenlegi költségvetési hiányt,
    1 milliárd 556 millió Ft a fővárossal szemben fennálló adósságot,
    1 milliárd 392 millió Ft fejlesztési hiteltartozást,
    425 millió Ft ezév végéig esedékes fejlesztési kamat- és egyéb kötelezettséget,
    azaz összesen 7 milliárd 182 millió Ft fizetési kötelezettséget hagy rá az október 3-a után hivatalba lépő új önkormányzatra. (Feltéve, hogy szeptemberben ez nem növekszik.)

    A polgármesteri jelentés 2 oldalán leírtakból megtudhattuk azt is, hogy „2010 június 30-án az északi bevételből feladattal lekötött, de még el nem költött összegként 3.900 millió Ft volt banki betétben”.
    Vagyis, az északi bevételből egyetlen lekötetlen Ft sem marad az új önkormányzat részére.

    A valódi helyzet azonban az északi pénz tekintetében még a fent leírtnál is rosszabb, mert a jelentés 8. számú mellékletének lábjegyzetében az olvasható, hogy „a melléklet 14. tételét képező feladathoz az északi forrás nem áll teljes mértékben rendelkezésre”.

    Kérdezem, hogy az ezzel a témával kapcsolatos teljes csend azt jelenti-e, hogy az itt fórumozók nem látják a fától (a lakás-mutyitól) az erdőt (a következő önkormányzatot terhelő hiányt és adósságot), vagy arról van szó, hogy itt egy olyan brigád vitatkozik, amelynek az a feladata, hogy elterelje a figyelmet a leglényegesebb problémákról?

    Szerintem ugyanis minden egyéb probléma messze eltörpül amellett a probléma mellett, hogy Csepel új önkormányzata az üres kassza mellé minimum 7 milliárd 182 millió Ft hiányt és adósságot fog örökölni a jelenlegi MSZP-s önkormányzattól.

    Megjegyzem, hogy a polgármesteri jelentésből az is kiderül például, hogy az első Orbán-kormány által meghirdetett Széchényi terv keretében állami támogatással Csepelen épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez felvett önkormányzati önrészt biztosító hosszúlejáratú hitelnek a nagyobb részét is az új önkormányzatnak kell megfizetni, miközben ezt a 2003-ban és 2004-ben végzett lakásépítést Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt a szórólapján hazug módon a Csepeli MSZP eredményeként tünteti fel.

  41. LB szerint:

    “?!”

    Al Caponet is “csak” adócsalás miatt tudták lecsukni!

  42. Miska72 szerint:

    Tisztelt “?!”

    Ez nem fog ám a szocialistáknak ilyan simán meni! ELSZÁMOLTATÁS!
    Vagy a börtönbe fogják végezni!
    Vagy úgy mitk Kalamár! 😉

  43. Miska72 szerint:

    A választás rajtuk áll!

  44. fülöpke szerint:

    Tegnap meglátogattam egy ismerősöm az Árpád u. 6.-ban. Azt mondta, hogy az épületük – bár a felújítása benne volt az Ady-projektben – nem kap hőszigetelést.
    Úgy tudja, visszalépett a támogatástól az Önkormányzat. Összement a projekt.

    Várom a jól informáltak reagálást: igaz-e a hír?

  45. Miska72 szerint:

    Igen igen!

  46. Miska72 szerint:

    🙂 🙂 🙂 A hír igaz!

  47. Miska72 szerint:

    Igen! igen igen!

  48. Miska72 szerint:

    ELSZÁMOLTATÁST! igen? IGEN IGEN! 🙂 🙂 🙂

  49. LB szerint:

    Miska72!

    Ehhez mit szólsz?

  50. Gigi szerint:

    fülöpke,
    olyan nincs, hogy visszalép a támogatástól…
    Nem biztos, hogy az értesüléseim teljesen pontosak, mert csak újságot olvasok (sic!), de az Ady I.-projekt eredetijében 10 épület volt, amiből 3 saját maga lépett vissza a folyamat egy szakaszán, mert a lakók a közgyűlésen nem szavazták meg az önerő teljesítését. Az Árpád u. 6. ilyen ház?
    Sőt, még az is lehet, hogy a nevezett ház a bennmaradt 7 közül való, csak éppen náluk homlokzatszigetelés helyett a nyílászárócsere volt fontosabb. Tudni kell, hogy nem mindegyik épületen ugyanazt újítják fel…

  51. LB szerint:

    csepeli!

    Mi szerepel a kt-ülés jegyzőkönyvében?

    “Tóth Mihály jelzi, a napirenddel kapcsolatosan kérte a hozzászólását, ez nem része a napirendnek. Elmondja, az üggyel kapcsolatos valamennyi dokumentumot az Ügyészség megkérte és részére megküldték. A kérdéssel április 30-án a Csepel újságban, illetve április 21-én, ezt megelőzően április 20-án a testületi ülésen foglalkoztak. Ezeken a fórumokon, a médiában a válaszok elhangzottak. Megadja a szót Ábel Attilának ügyrendi javaslatra.

    Ábel Attila jelzi, ő az önkormányzat egyik képviselője, nem kapott az említett dokumentumokból, másrészt napirend előtti felszólalása volt, ez lehetséges és szokásos Csepelen. Most is kéri a dokumentumokat és elvárja, hogy az önkormányzat megadja nekik.

    Tóth Mihály jelzi, képviselő úr kérdésére a választ meg fogja kapni.”

    Azaz Tóth Mihály először visszautasította Ábel Attila kérdését, majd az érvelését elfogadta és választ ígért. Azaz, a továbbiakban nem vitatta, hogy a kérés jogszerű és megfelel az SZMSZ előírásainak! Továbra is úgy gondolom, ha ezek után Tóth Mihály úgy gondolja, hogy Ábel Attila nem az SZMSZ előírásainak megfelelően tette fel a kérdését, akkor neki kell a jegyző úr állásfoglalását kérni!
    Megtörtént ez? Ha nem, miért nem?

  52. LB szerint:

    Gigi!

    Az nem baj, ha “csak” újságor olvasol, igen dícséretes, ha igyekszel sokoldalúan informálódni. A kérdés csak az, hogy mely újságo(ka)t olvasod?
    Ha leragadsz a CSÚ-nál, akkor meglehetősen egyoldalúak az információid! 😀

  53. Gigi szerint:

    Ezek az infók a projektnyitó sajtótájékoztatóról valók, amiről a HT is tudósított… 🙂

  54. d-arkangyal szerint:

    csepeli.
    Írod: Szenteczkyvel kapcsolatban egy dolgot tisztázzunk: ő a vagyonkezelő igazgatója volt. Nem ő hozta a döntéseket, neki csak végrehajtó szerepe volt.
    – Én nem így tudom! Döntési hatáskörrel rendelkezett! Ez megint nem jött be neked!!!!!
    Hiszen nézd meg mennyi ismerős – rokon (Ő részéről is) részesült a CSEVAK javadalmakból ! ! ! ! !
    Látom kivágták a tírpák biztonsági őrt is!
    Az a cég is kihez köthető . . . ? ? ? ? ? ? ;-)))))
    ENNYI!!!!!
    Úgyhogy előbb nézz utána, és utána beszélj ! ! ! ! !
    NE ENGEM AKARJÁL MÁR MEGGYŐZNI ARRÓL, AMIRŐL TE NEM TUDSZ, ÉS AZT HISZED, AZ NINCS IS!!!!!
    TE EGY MEGVEZETETT KIS P.CS VAGY ! ! ! ! ! !

  55. Gigi szerint:

    Na, kultúrtalajon vagyunk megint… 🙁

  56. Hugi szerint:

    A nürnbergi perben is mindenki azt mondta, hogy csak parancsot teljesített. Szenteczkynek vezérigazgatóként minden jogellenes, törvénytelen ügyletet meg kellett volna akadályoznia! Mindet!

    És õ nem akadályozta, hanem segítette! És mibõl van a kampánya? Honnan vannak a tízmilliók?

  57. CSÚ100903 szerint:

    CsepeliNo1:
    2010. szeptember 03., péntek 18:22-kor hozzászólnék

    Néhány adalék még ehhez ez őrülethez:

    -Horváth József nem volt országgyűlési képviselő (SZJ ne tudná?)
    -az ilyen előterjesztéseket a Csevak készíti (SZJ ezt sem tudná?)
    – a rendelet elfogadásakor SZJ volt a Csevak ügyvezetőjének a főtanácsadója (SZJ ezt sem tudná?)
    – ebben az időszakban SZJ volt a pénzügyi bizottság elnöke is (SZJ ezt sem tudná?)
    – ezekbe az ügyekbe belekeverni – volt pártbeli ellenfeleit- nagyon veszélyes(SZJ ezt sem tudná?)

    Akkor mit tud?

    Ha ezt sem tudja

  58. Hugi szerint:

    Szenteczky úgy fog vinnyogni, amikor elkapják, mint egy patkány. És mindenkire rákeni majd a mocskát, ahogy eddig. Ez tényleg a régi stílus, csak ezekkel a mohó, ultrahajlékony fiatalokkal még gusztustalanabb.

  59. grün szerint:

    Hugi!
    A patkányok intelligensebbek attól, hogy egymást bántsák!
    Náluk ez a túlélés taktikája!
    A zember pedig a legtanulékonyabb állat!

  60. " ?! " szerint:

    Tükör az itt hőbörgő csepeli MSZP-seknek Szolzsenyicintől:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Itt lehet hozzászólni !