A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Levélben kérte újra a bizottsági elnök a lakásvásárlási adatok kiadását

Csepel.info

Szenteczky János polgármester-jelölt szerint adminisztrációs tévedés volt Császár Mihály lakásbérlése, az illetékes bizottság azonban nem ellenőrizheti le, hogy igazat mondott-e

Egyetlen lakásbizottsági határozatot sem teljesített a csepeli önkormányzat vezetése azok közül, amelyekkel fel lehetne tárni a Császár Mihály rendőrkapitányéhoz hasonló botrányos lakásvásárlásokat, és a jövőben meg lehetne akadályozni az ahhoz hasonló újabb eseteket – mondta el a Csepel.info-nak Ábel Attila bizottsági elnök. A képviselő most levélben fordult Tóth Mihály polgármesterhez, és ismételten kérte a lakásvásárlási adatok kiadását. Szenteczky János, a Csevak Zrt. múlt héten távozott vezérigazgatója közben a Csepel újságban fatális véletlenként mutatta be a rendőrkapitány lakásügyét.

A lakásbotrány körüli huzavona lassan fél éve húzódik. Miközben a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. nyilatkozatokban, sőt még sajtóközleményben is cáfolta, hogy visszatartaná az egyébként nyilvánosnak számító adatok kiadását, mindössze néhány tucat, 2009-es lakáseladás adatait sikerült megszereznie az ellenzéki képviselőknek. Ez töredéke a valóságos eladásoknak – mondta el lapunknak Ábel Attila.

Szenteczky János, az MSZP polgármester-jelöltje, aki egészen az elmúlt hétig a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója is volt, a Csepel újságban úgy fogalmazott: “A rendőrkapitány mint a kerület kulcspozícióban tevékenykedő és eme önkormányzati érdekből méltányosan (…) támogatandó személye (…) csak adminisztrációs tévedésből kapott szociális lakást, amit már jóval a feljelentés előtt, önellenőrzés nyomán észrevettek a kollégáim, és a valóságnak megfelelően a bérleti díj különbözetét is megfizettették vele. Ebben a formában neki lényegében piaci bérű lakást utaltunk ki, amire jogszabályi lehetőség is nyílt.”

Ábel Attila, a kerület lakásbizottságának Fideszes elnöke azonban egyáltalán nem “adminisztrációs tévedésnek” látja a történteket. “Az eset rávilágított arra a tényre, hogy a csepeli képviselő-testület tagjai és az önkormányzat lakásbizottsága elől éveken keresztül hallgattak el lényeges információkat. Amikor megpróbáltuk a lakásbotrány részleteit megismerni, ismét azt tapasztaltuk, hogy a Szenteczky János által vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. minden elképzelhető módon gátolni próbálja törekvéseinket – fogalmaz az ellenzéki képviselő polgármesterhez írt levelében.

Képviselői munkánk folyamatos és törvénytelen hátráltatása gyakorlatilag ebben az ügyben lassan fél éve tart, miközben egyre inkább az az érzésünk: a Császár Mihály-féle lakásbotrány nem egyetlen eset lehetett, hanem csak egy a sok közül. Ilyen körülmények között pedig akár több százmillió forintos kár is érhette a csepeli önkormányzatot, a csepeli embereket. Egy felelős önkormányzatnak meg kell teremtenie a feltételeket ahhoz, hogy a képviselők valamint az illetékes bizottságok tagjai elvégezhessék a munkájukat. Így áttekinthessék a lakáseladások valamennyi adatát, körülményét is, és amennyiben csalás, sikkasztás gyanúja merül fel, a felülvizsgálatra és a szükséges rendőrségi feljelentésekre azonnal sor kerülhessen – hangsúlyozta levelében Ábel Attila.

A lakásbizottság elnöke az előbbiek miatt arra kérte Tóth Mihály polgármestert, hogy teljesítse a bizottság határozatát, és küldje el a bizottság valamennyi tagjának a kért adatokat. “Szeretném felhívni a figyelmét, hogy bizottságunk rendszeresen, gyakorlatilag minden ülésén tárgyal személyes adatokat is tartalmazó előterjesztéseket, azért pontosan tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen dokumentumokat. Bárki is próbálkozna esetleg erre hivatkozva ismételten visszatartani az elmúlt évek lakáseladásainak dokumentációját, azzal magát tenné nevetségessé. És mivel az adatszolgáltatás kapcsán Polgármester úrnak is kötelezettsége van, annak elmulasztásával Önt is kellemetlen helyzetbe hozhatják. Sajnálatomat kell kifejeznem amiatt is, hogy a lakásbizottság jobbító szándékú, az elmúlt időszak lakásvásárlási botrányait a jövőben megakadályozó előterjesztéseit, javaslatait többségében értelmes érvek nélkül visszautasították.” – fogalmazott Ábel Attila.

Csepel.info

Ábel Attila levele az alábbiakban olvasható:

Tisztelt Polgármester Úr!

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság VI/206/2010.(VI. 14.) határozata arra kérte fel a Polgármester Urat, hogy 2010. július 15-i határidővel a 2006-2010 közötti időszak valamennyi szociális bérlakás elidegenítéséről adjon tájékoztatást a Bizottság számára a következő adatokkal:

– az elidegenített bérlemény címe, nagysága,
– a bérlő személye,
– a bérleti idő hossza az elidegenítés előtt,
– a bérlemény elidegenítésének összege,
– a bérlő személy bérleményhez jutásának körülményei,
– történt-e közpénzből lakásfelújítás, és ha igen, akkor mikor és mennyiért történt a bérlakás elidegenítése előtti kettő évben.

Egy 2010. július 5-i dátummal ellátott levélben a Szeteczky János vezérigazgató által irányított Csepeli Vagyonkezelő Zrt. azt a választ adta a bizottsági határozatra, hogy „a kért adatokat tartalmazó táblázatot 2010. július. 13-ig a Polgármester úr és a Jegyző úr számára megküldjük.”

A bizottsági határozatunk teljesítésének határideje 2010. július 15. volt, ami lassan három hete lejárt. A kért adatokat azonban a mai napig nem kaptuk meg!

Tisztelt Polgármester Úr!

Császár Mihály csepeli rendőrkapitány lakásvásárlási botránya mélyen megdöbbentett bennünket. Az eset rávilágított arra a tényre, hogy a csepeli képviselőtestület tagjai és az önkormányzat lakásbizottsága elől éveken keresztül hallgattak el lényeges információkat. Amikor megpróbáltuk a lakásbotrány részleteit megismerni, ismét azt tapasztaltuk, hogy a Szenteczky János által vezetett Csepeli Vagyonkezelő Zrt. minden elképzelhető módon gátolni próbálja törekvéseinket.

Képviselői munkánk folyamatos és törvénytelen hátráltatása gyakorlatilag fél éve tart, miközben egyre inkább az az érzésünk: a Császár Mihály-féle lakásbotrány nem egyetlen eset lehetett, hanem csak egy a sok közül. Ilyen körülmények között pedig akár több százmillió forintos kár is érhette a csepeli önkormányzatot, a csepeli embereket.

Egy felelős önkormányzatnak meg kell teremtenie a feltételeket ahhoz, hogy a képviselők valamint az illetékes bizottságok tagjai elvégezhessék a munkájukat. Így áttekinthessék a lakáseladások valamennyi adatát, körülményét is, és amennyiben csalás, sikkasztás gyanúja merül fel, a felülvizsgálatra és a szükséges rendőrségi feljelentésekre azonnal sor kerülhessen.

Ezért ismételten arra kérem a Polgármester Urat, hogy teljesítse a Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság VI/206/2010.(VI. 14.) határozatát, és küldje el bizottságunk valamennyi tagjának a kért adatokat. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy bizottságunk rendszeresen, gyakorlatilag minden ülésén tárgyal személyes adatokat is tartalmazó előterjesztéseket, azért pontosan tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen dokumentumokat. Bárki is próbálkozna esetleg erre hivatkozva ismételten visszatartani az elmúlt évek lakáseladásainak dokumentációját, azzal magát tenné nevetségessé. És mivel az adatszolgáltatás kapcsán Polgármester úrnak is kötelezettsége van, annak elmulasztásával Önt is kellemetlen helyzetbe hozhatják. Sajnálatomat kell kifejeznem amiatt is, hogy a lakásbizottság jobbító szándékú, az elmúlt időszak lakásvásárlási botrányait a jövőben megakadályozó előterjesztéseit, javaslatait többségében értelmes érvek nélkül visszautasították.

Budapest, 2010. augusztus 3.

Tisztelettel:

Ábel Attila
Elnök
Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság

69 hozzászólás “A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?” bejegyzésre

  1. melos szerint:

    A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?
    És erre csak most jöttök rá?!
    Ilyen naivak vagytok?????

    :-)))))

    He-he-he-he-he-he-he-heeeee . . .

  2. melos szerint:

    Szenteczky úr! És miért csak a barátainak van adminisztrációs tévedése?????
    NEKEM NEM LEHETNE?????

  3. melos szerint:

    “amit már jóval a feljelentés előtt, önellenőrzés nyomán észrevettek a kollégáim, és a valóságnak megfelelően a bérleti díj különbözetét is megfizettették vele.”
    – Vissza is lehet dátumozni egy iratot, szerződést, bármit, utólag . . .
    NEEEEEM?????
    Ez Szenteczky úr szerint hihető magyarázat? TÉVED!
    Még jó, hogy a csepeliek nem olvassák a Csepel újságot.
    De a tábortűznél jól használható az újság!
    :-)))))

  4. Manitu szerint:

    Szerintem azért mondják most, hogy nem egyedüli eset volt, mert már van nekik valami konkrétum. Egyébként kötve hiszem, hogy belemennének ilyen kijelentésbe: simán feljelentenék őket Szenteczkyék, és még az ügyvédjük is közpénzből dolgozna.

    Amúgy nehéz is elképzelni, hogy valaki véletlenül kapjon egy lakásbérletet. Ezek teljesen hülyének néznek bennünket.

  5. TI szerint:

    Hazudtak, hazudnak, hazudni fognak.

  6. Huba szerint:

    Vajon Szentiék hány hónap mulva “jöttek rá”, hogy a havi 3,20 Ft kicsit kevesebb mint több tízezer?

  7. Gigi szerint:

    Két állítás áll szemben: SZJ szerint összekészítve várják a bizottságot a kért iratok, csak a bizottság tagjai nem teszik be a lábukat a Csevakba, inkább leveleznek TM-mel. Másfelől ÁA szerint nem kaptak meg semmit, amit kértek.
    Tisztára mint egy óvoda: “A Pistike elvette a homokozólapátomat!” És “Juj, megmondalak az óvó néninek!”…
    Nem kellene már végre együttműködni? Ha van takargatnivaló, mindegy, mert minden kiderül úgyis! Ha nincs, akkor meg lehetne tiszta vizet önteni a pohárba!

  8. LB szerint:

    Gigi!

    Szerinted a Csevak vezérigazgatója és az önkormányzat lakásbizottságának az elnöke milyen viszonyban van egymással? Azaz ki kinek a főnöke vagy fölérendeltje?

    Én úgy gondolom, ha a képviselőtestület egyik bizottságának a vezetője információt kér a bizottság hatáskörébe tartozó témában a Csevak vezetőjétől, akkor ő KÖTELES a kért információt haladéktalanul megadni.

    Ha SZJ valóban összekészítette a kért anyagot, akkor miért nem küldi/viszi át a lakásbizottság következő ülésére?

    Abban teljesen egyetértünk, hogy teljesen felesleges SZJ részéről az időhúzás, mivel legkésőbb októberben úgyis minden kiderül.
    Kiváncsian várom, mit mondanak majd akkor a mezei talpasok?!

  9. Kovács Ernő szerint:

    Itt már megy az önkormányzati kampány? Csepel most nem vörös, hanem narancssárga lesz? Egyikből sem kérek!

  10. nagyapó szerint:

    Gigi kedd 17:29-kor
    Naivsága tiszteletet érdemel.. Németh Szilárdot, mint képviselőt Szenteczky et. be sem engedte a Csevakba. Játszotta a kiskirályt Tóth et. fedezetével. Hazudoztak össze –vissza.
    A helyzet a következő. A Csevak az önkormányzat cége, így az adatokat kötelessége átadni a polgármesternek, akinek szintén kötelessége átadni a lakásbizottságnak. Ennyi.
    Nem egyenlő partnerek vitájáról van szó, mint az óvodában.
    Újabb kifogás, hogy Szenteczky et. állítólag lemondott, így további lehetőség van a kavarásra (ki a helyettes? Még nem tekintette át. Stb.).
    Szerencsére már csak kevés idejük van a kavarásra, októberben előkerülnek az iratok és nem óvónéni lesz, hanem smasszer bácsi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Ábel Attila szerint:

    Kedves Gigi!

    Szerintem teljesen egyértelmű a helyzet. Kértünk adatokat, nem kaptuk meg. Amikor Szenteczky kijelentette, hogy ők minden nyilvános adatot pontosan és szépen átadnak, elmentünk a Csevakhoz, és kértük megint. Megint nem adták át. Aztán bizottsági határozatban kértük az adatokat, mire megint nem adták ide azokat. Persze, a Csevak válaszából az derül ki, hogy ők adnák, de valahogy értek el hozzánk. Így elérték, hogy végeredményben nem tudni, hol akadtak el azok a dokumentumok.

    A Csevak Fideszes FB-tagja is fél év alatt összesen 39 db 2009-es lakáseladás adatait kapta meg, amiről tudtommal titoktartási nyilatkozatot kellett aláírnia. Ez az eset erősen hasonlít ahhoz, ahogy a BKV-nál próbálták akadályozni a Fidesz delegáltjának munkáját.

    Azért egyértelmű a helyzet, mert ha nem lettek volna további mocskos ügyek és lakásmutyik, akkor nyilván ideadták volna a kért dokumentumokat. Törvény szerint nem is titkolhatják el őket. A BKV-nál ugyebár hűvösre mentek néhányan az eset után. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi fog történni.

  12. Dadus szerint:

    Ne sértegessétek az óvodásokat azzal hogy hozzájuk hasonlítjátok ezeket a “minket hülyének néző”pancserokat.Lakásmutyi volt,van,és nem bisztos hogy nem lesz ezentúl is!Világos mint a nap,csak az filózik rajta pártpolitikai frontot látva benne aki nem érintett!
    Amíg nem dolgozzák ki rendesen a szoc,bérlak.pályázati feltételeket,addig
    ebben a kerületben csak az nem jut szoc.bérlakáshoz aki becsületes,dolgos,de rászorult!Tapasztalatból mondom!

  13. cseppetsem szerint:

    Ábel Attila írja:

    “A Csevak Fideszes FB-tagja is fél év alatt összesen 39 db 2009-es lakáseladás adatait kapta meg, amiről tudtommal titoktartási nyilatkozatot kellett aláírnia. Ez az eset erősen hasonlít ahhoz, ahogy a BKV-nál próbálták akadályozni a Fidesz delegáltjának munkáját.”

    Nem egészen világos, hogy miért tekintendő a munka akadályozásának az, ha a fideszes FB-tag megkapja a lakáseladások adatait titoktartási nyilatkozat aláírása mellett.

    A szám egyébként nem stimmel, mert a Csevak 2009-ben 34 lakást idegenített el, ahogyan az a Csevak honlapján található éves beszámolóból kiolvasható.

  14. abcd szerint:

    A Nép meg…….

    Tényleg nagyot buktak a devizahitelesek
    Sajnos csaknem 600 milliárd forinttal növelte a gyenge forint a lakossági devizaadósok hátralékát júniusban – derül ki a közzétett jegybanki adatokból. A májusi átértékelődés hatásával együtt így már 800 milliárd forintnyi a háztartások pluszterhe.

  15. Ábel Attila szerint:

    Kedves Cseppetsem!

    Miért nem világos, hogy miért tekinthető akadályoztatásnak az, amikor egyébként nyilvános adatokat a Csevak nem hajlandó kiadni? Akkor minek neveznéd, hogy fél éve nem kapjuk meg, amit kérünk? Szenteczky miért sunyít hónapok óta, és miért menekült el a Csevakból?

    Szerintem azért, mert egyáltalán nem csak egy véletlen eset volt, mint ahogy ezt Szenteczky a Csepel újságban hazudta.

  16. cseppetsem szerint:

    Kedves Ábel Attila!

    Azt írtad: “A Csevak Fideszes FB-tagja fél év alatt összesen 39 db 2009-es lakáseladás adatait kapta meg”.

    Ebben pontosan mi az akadályozás?

  17. Ábel Attila szerint:

    “A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság VI/206/2010.(VI. 14.) határozata arra kérte fel a Polgármester Urat, hogy 2010. július 15-i határidővel a 2006-2010 közötti időszak valamennyi szociális bérlakás elidegenítéséről adjon tájékoztatást a Bizottság számára a következő adatokkal:

    – az elidegenített bérlemény címe, nagysága,
    – a bérlő személye,
    – a bérleti idő hossza az elidegenítés előtt,
    – a bérlemény elidegenítésének összege,
    – a bérlő személy bérleményhez jutásának körülményei,
    – történt-e közpénzből lakásfelújítás, és ha igen, akkor mikor és mennyiért történt a bérlakás elidegenítése előtti kettő évben.”

    Az volt az akadályozás, hogy nem kaptuk meg azokat az adatokat, amiket kértünk. A mai napig nem kaptuk meg őket.

  18. Ábel Attila szerint:

    Ja, és nem egyszer, nem kétszer próbáltuk kikérni őket. Egyedül az FB-tagunk, tudtommal igen sok próbálkozás után jutott hozzá mindössze 39 lakáseladás adatához.

    Ez semmi, egy nagy nulla. Sokkal több esetről van szó.

  19. spam szerint:

    Érdekes amit cseppetsem ír. Ha a Csevak honlapján 34 lakás van, ezzel szemben ők 39-ről adtak tájékoztatást, akkor megint nyúlik az orra a Szenteczkynek.

    Nem kéne már valamikor igazat is mondani???

  20. grün szerint:

    cseppetsem!
    “Nem egészen világos, hogy miért tekintendő a munka akadályozásának az, ha a fideszes FB-tag megkapja a lakáseladások adatait titoktartási nyilatkozat aláírása mellett.”
    Az a baj, hogy nem doboltathatják ki a heti piacon!
    Annál nincs rettenetesebb érzés mikor valaki tud valamit, de nem mondhatja el!

  21. Toth Kati szerint:

    Ha nincs brelakasra raszorulva valaki,akkor miert adnak neki ,miert nem vesz egyet maganak penzert,kolcsonre ugy ahogy ezt sok szazezren teszik ebben a hazaban.Az a lenyeg,hogy ezek ugy hiszik nekei minden jar ingyen es bermentve mint ahogy mindig is igy volt.Nem is ertik miert olyan nagy baj ez?Nem felnek az elszamoltatastol sem,mert meg soha semmiert nem lettek megbuntetve sot .Azt hiszik most sem lesz semmi,Gyurcsany is tok nyugodt pedig mar szorul a hurok,nemsopkara megy o is a kaptarba.judit

  22. csepeli szerint:

    spam: Itt nyilvánvalóan Ábelnek nyúlik az orra.

    Egyébként meg tudtommal a Lakásbizottság nem felettese sem Tóth Mihálynak, sem a Csevaknak. Így semmi joga nincs utasítgatni őket, meg határidőket szabni, és így tovább. Ehhez csak a közgyűlésnek van joga. Azért érdekes, hogy Ábel úgy képzeli, ő egzecíroztathatja Tóth Mihályt.

  23. Ábel Attila szerint:

    Tudod Csepeli, óriási tévedésben vagy, amikor azt hiszed, hogy egy képviselőnek semmiféle joga sincs semmihez.

    A helyzet az, hogy nem pusztán jogunk van ellenőrizni a csepeli lakáseladásokat, de Tóth Mihálynak és Szenteczky Jánosnak KÖTELESSÉGE ebben segíteni bennünket. Így aztán már akkor teljesíteniük kellett volna a kérésünket, amikor képviselőként mentünk el a Csevakhoz, vagy amikor e-mailben kértük az adatokat. Az, hogy Tóth Mihály és Szenteczky János még bizottsági határozatra sem teljesítette a kötelességét, erősen minősíti őket.

    De van egy egyértelműen ordító dolog is. A csepeli önkormányzatban nem egy lakásmutyi volt. Több is lehetett, amiért egyértelműen felelős Szenteczky János és Tóth Mihály – attól függően, hogy melyikük mennyire vett részt benne. Szenteczkynek már a Császár-féle lakásmutyiban is elsődleges szerepe volt, lévén minden dokumentumon ott van az aláírása.

  24. Gigi szerint:

    Azt olvastam, hogy a Veres-család is hasonló közérdekből kapott lakást, mint a rendőrkapitány. Dicsőséget hoznak a gyerekek a kerületnek, senki sem kérdőjelezi meg a jogosságot. Nyilván kevésbé is szúr szemet a helyzetük, ha benne laknak most is, mert nem adták ki, nem adták el, és továbbra is szállítják a bajnoki címeket. Bezzeg a kapitány! Csakhogy mégsem a hálátlan bérlő kerül kereszttűzbe, hanem akik kiutalták a lakást… Szerintem ez is sántít kicsit.

  25. Gigi szerint:

    Azt is olvastam, hogy SZJ még sokáig tartozik felelősséggel a ténykedéséért, ezért nem lehet menekülésnek nevezni a választását. Magyarul ha elszúrt valamit, felelősségre lesz vonva. Ha nem, akkor meg csak a kampány része a támadás.

  26. csepeli szerint:

    Ábel Attila: Sajnos az érvelésed mögül kilóg a lóláb, amikor ezt írod:

    “A csepeli önkormányzatban nem egy lakásmutyi volt. Több is lehetett…”

    Az első mondat egy határozott tényállítás, amit viszont azonnal súlytalanítasz a második mondatoddal, amiből kiderül, hogy semmi konkrétum nincs az állításod mögött, csak vaktöltényekkel lődözöl, sejtésekre alapozott kijelentéseket teszel. Ettől válsz teljesen hiteltelenné.

    Ha konkrét tényekről tudsz, és bizonyítékod is van rá, akkor elő a farbával! Ha viszont csak sejtesz, találgatsz, akkor jobban teszed, ha befogod a szád. Ne gyere itt nekünk sejtetgetésekkel! Tudod, mi vagy te? Politikus! És tudod, hogy ez Magyarországon szitokszónak számít.

  27. Gigi szerint:

    Rendszeresen kritizálom a megfogalmazási formákat ezen a fórumon. Mert adott ügyben lehet igaza egyiknek is, másiknak is, akármilyen (vörös vagy narancs) a szíve. Sajnos csepeli elemzését én sem tudtam volna lényegre törőbben felszínre hozni: bizony ellentmondásos a tényközlések és sejtetések kavalkádja. Most talán elég ez a hangulatkeltés a hatalom megszerzéséhez, de a megtartásához egészen biztosan ennél alaposabb, körültekintőbb, együttműködőbb, hibafeltárás helyett megoldáskereső szemlélet kell!

  28. donquijote szerint:

    Ha nem tévedek Ábel Attiláék nem férnek az adatokhoz amik ebben az esetekben a bizonyítékok, akkor most hogy hozzon föl tényeket abból amin rajta ültök, (tudom csepeli neked semmi közöd az mszp-hez sőt nem is kampányolsz nekik hiszi a piszi 🙂 😀 🙂 )
    a Császár ügy meg egyértelműen kiderült hogy haveri alapon volt -tudom csak tévedés volt :)-, akkor talán jogos a feltételezés hogy történhetett más esetben is ilyen, de ha nincs benne takargatni való akkor miért problémás a kérésük, ezzel egyértelműen lezárható lenne az ügy. Szóval egy kicsit 22-es csapdája a helyzet jelenleg.

  29. Gigi szerint:

    “…nem férnek az adatokhoz amik ebben az esetekben a bizonyítékok, akkor most hogy hozzon föl tényeket…” – oké, de akkor nem célszerű tényként állítani azt sem, hogy “A csepeli önkormányzatban nem egy lakásmutyi volt”. Ezt fejtegette csepeli.

  30. Gigi szerint:

    És valóban: az ovisok tisztábban intézik el a perpatvart. Ez a húzd meg – ereszd meg annyira fölösleges, annyi másban kellene közösen fellépni… De így, hogy egyik se enged, sose lesz béke.

  31. donquijote szerint:

    azért írtam hogy miért nem lehet hozzáférést biztosítani számukra, akkor lezáródna az ügy, és ha nincs takargatnivaló akkor mi a probléma?

  32. donquijote szerint:

    természetesen nem a “titokszobás” megoldásra gondolok..

  33. Gigi szerint:

    Apropó: tudjátok már, kit neveztek ki a Csevak élére, ha nyertek? Na, lehet borítékolni, hogyan oldódnak meg a most kifogásolt ügyletek szakértelemmel, pozitív hozzáállással, színtiszta közérdekből… Ja, és sitty-sutty, mert a sebesség is fontos.

  34. Gigi szerint:

    Azért az meghökkentő, hogy a fontos (személyes adatokkal teli, vagy kisatírozott) dokumentumok valahol félúton vannak a Csevak és a SZLEB között! Az éterben? A Bajcsy utcában? Az egyik már elküldte, de akkor miért várja, hogy bemenjenek érte? A másik még nem kapta meg, de tudja, hogy elküldték már, akkor miért nem vár? Ki hiszi el, hogy tényleg gazdátlanul keringenek valahol a kerületben a bizonyítékerejű iratok?

  35. fülöpke szerint:

    Az objektív szocialista Gigi is beállt az ellendrukkerek közé?
    Ti beszűkült gondolkodásúak fel nem tételezitek, hogy kádereitek pótolhatatlanok.

  36. fülöpke szerint:

    jav. “nem pótolhatatlanok”.

  37. Ábel Attila szerint:

    Komolytalan ez a maszatolás. A levelem egyértelmű. Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, szükségünk van azokra az adatokra, amelyeket az önkormányzat – bár kötelessége lenne – nem akar kiadni.

    Gigit vagy Csepelit ez ugyan nem érdekli, könnyedén elsiklanak a törvénytelenség felett. Aztán, ha esetleg a választási kampány közepén derül ki valami, majd azt mondják, hogy biztos addig titkolóztunk.

    Én a magam részéről biztos vagyok abban, hogy Szenteczky hazudott, amikor azt állította a Csepel újságban, hogy adminisztratív tévedés volt Császár lakásbérlése. Abban is biztos vagyok, hogy nem egy, hanem sok hasonló eset volt. Az ilyesmi nem szokott egyedül járni. A bizonyítékok, azok a dokumentumok, amelyeken ott vannak Szenteczky aláírásai, és amelyek valószínűleg ugyanolyanok, mint Császár Mihály lakásvásárlásának esetében, továbbra is ott vannak a Csevakban.

  38. " ?! " szerint:

    Annak érdekében, hogy “csepeli” cimborái (és mások is) megismerhessék “csepeli” kedden 13:09-kor és 13:35-kor nekem címzett hozzászólásaira adott válaszomat, az alábbiakban közlöm a válaszom teljes szövegét.

    Kedves “csepeli”!
    A kedden 13:09-kor és 13:35-kor küldött hozzászólásaidra, egyéb fontosabb elfoglaltságom miatt, az alábbiakban válaszolok:

    Arra a kérdésemre, hogy “miért hiányzik Csepelen a polgármester szerint is kb. 45 km közcsatorna annak ellenére, hogy a 2006-os választás előtt a Csepeli MSZP azt ígérte, hogy 2010-ig megvalósítják Csepel teljes csatornázását”, lakonikusan azt válaszoltad, hogy: “Azért, mert nem építették meg.”
    Ezen a tényközlő mondaton kívül, a hozzászólásaidban leírt összes hülye duma, nem több mint egy notórius és ezért hiteltelen hazudozó arcátlan mellébeszéléseit és újabb hazudozásait tartalmazó mentegetőzés.

    Ennek ellenére alább egy kicsit kielemzem a két hozzászólásodat.

    1.) Írod, hogy: “Ugyanazt a szöveget legalább huszonötször bemásoljátok mindenféle topikokba. A gerincúttal kapcsolatos fenti szövegedet is már beírtad korábban.
    Ez egyértelmű kampánytevékenység, annak is a legagyatlanabb módja. Már az admin is rátok szólt, de ti csak folytatjátok. Két hülye!
    Én veled ellentétben nem azért vagyok itt, hogy kampányoljak, szarok magasról a kampányra.”

    Az fenti szövegedre, a végén kezdve, az alábbiakat válaszolom:
    Te vagy nem tudod, hogy mi a kampányolás, vagy szokás szerint ismét hazudsz amikor azt állítod, hogy Te nem kampányolsz.
    Tájékoztatlak, hogy én csak azért vagyok itt, mert engem mint a csepel.infóba soha nem írogató embert felháborítottak a tavaszi választási kampány idején a Te általad és néhány hozzád hasonló hólyag által beküldött merő hazugságokat és rágalmakat tartalmazó pofátlan hozzászólások, és a hozzászólásaitok semlegesítése és korrekciója céljából kezdtem el hozzászólni, vagy cáfolatokat feltenni.
    Természetesen a Ti hazugságaitok cáfolatának tekinthető (és számotokra nagyon nem kívánatos) irományokat ezután is ott és annyiszor ismételgetem (az MSZP Gyurcsány által bevezetett szokását követve), ahol és ahányszor a hozzád hasonló mszp-s agitátorok mocskolódásai és hazudozásai miatt a jelenleg folyamatban lévő kampány időszakában szükségesnek tartom.
    Tehát a választásokig ezentúl is igyekszem “örömöt szerezni nektek”, és a szerintem szükséges mennyiségben feltenni olyan cáfolhatatlan tényeket tartalmazó hozzászólásokat, amelyek neked és a cimboráidnak a torkán akadnak.
    A választások után viszont ismét szarok a véleményetekre.

    2.) A Csepeli MSZP által 2006-ban megígért, de el nem készült 45 km közcsatornával kapcsolatban írod, hogy: “Nem ez az egyetlen beruházás, ami éveket csúszik. A budapesti csatornázás befejezését egységes rendszerben vállalta magára a főváros, EU-s támogatásokkal. Ez egy soklépéses folyamat, aminek nagyon sok szereplője van, ráadásul az EU-s finanszírozás ezt még tovább bonyolítja: az EU is beleszól, pályázatokat kell készíteni, amiket több menetben, évek alatt bírálnak el.
    Igen, természetesen szerették volna befejezni idénre, nem jött össze. Van ilyen. A te életedben eddig mindig minden pontosan úgy történt, ahogyan eltervezted? Ugye nem? Pedig az csak egyetlen ember élete. Itt meg egy kurvanagy és kibaszott sok pénzbe kerülő, nemzetközi projektről van szó. A csepeli MSZP-n meg igen kevéssé múlik a dolog, mivel nem kerületi hatáskörbe tartozik az ügy.”

    Az általad leírt fenti magyarázkodás azért nem fogadható el, mert a 2006-os választásokkor a Csepeli MSZP tökéletesen tisztában volt azzal, hogy milyen alapon tett ígéretet Csepel 2010-ig történő teljes csatornázására.
    A Fővárosi Közgyűlésben és Csepelen legtöbb képviselővel rendelkező mszp-s vezetők egymás közötti megállapodása volt, hogy Csepel teljes csatornázását (a Központi Szennyvíztisztító befogadásának a kompenzációjaként) fővárosi beruházásként valósítják meg a szennyvíztisztító építésével egyidejűleg.
    Ennek érdekében azonban nem tettek semmit.
    Az ügyben kulcsszereplőként résztvevő Hagyó Miklós elvtársatok a csepeli csatornázás helyett a pénzel töltött nokiás dobozokkal volt elfoglalva.
    A Csepel fejlesztéséért felelős Tóth Mihály polgármesternek pedig csak 65 nappal az újabb önkormányzati választások előtt jutott eszébe, hogy számon kérje (az előzetes letartóztatásban lévő Hagyó Miklós helyett) Demszky Gábor főpolgármesteren a hiányzó 45 km csepeli közcsatorna elkészítését.

    Hogy nem sül le a pofátokról a bőr, hogy a Csepeli MSZP 16 éves regnálása alatt az összes környező településen elvégezték a csatornázást és szilárd burkolattal látták el az utakat, miközben Csepelen jelenleg is hiányzik kb. 45 km közcsatorna és kb. 60 km szilárd útburkolat?

    3.) A kedden 13:35-kor beküldött hozzászólásodban írtad, hogy:
    “Viszont ami csepeli hatáskör, az az esővíz-csatorna, és a Királyerdőben kiépült esővízcsatorna-rendszert most adták át július 22-én. Ez Németh Szilárd körzete. Természetesen Németh Szilárd az átadó ünnepségen nem jelent meg (legalábbis a beszámolók nem említették, a fényképeken nem látható), és természetesen sem a csepel.info, sem a csepel.fidesz.hu nem számolt be arról, hogy történt valami a kerületben, elkészült egy 150 milliós beruházás.”

    “csepeli”: Ha egy csepp eszed volna, akkor ezt a hozzászólásodat nem küldted volna el, mert egy 2006-ban tett választási ígéretnek a részbeni teljesítése nem menti fel a Csepeli MSZP-t más ígéreteinek a teljesítése alól.
    Mivel a csapadékvíz-elvezetést én nem szerepeltettem sem a 2002-es, sem a 2006-os teljesítetlen ígéretek között, azzal a csökött agyaddal Te azt hitted, hogy a csapadékvíz-elvezetésben nyújtott részleges teljesítés a választási ígéreteken felüli túlteljesítés.
    De nem az, hanem csak egy 2006-ban tett vállalás részleges teljesítése.
    Tehát ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna.

  39. "*" szerint:

    Észrevettétek, hogy mióta szünetel a parlament és nem dolgozik oly aktívan az új kormányunk, újra erősödik a forint? 🙂
    Akkor a leghasznosabbak, amikor nem csinálnak semmit.

  40. Gordon szerint:

    Csak a Medgyessy – Gyurcsány – kormányok idején volt olyan, hogy a kormány szabadságra ment, és nem figyelt senki az országra.

    Ez most nincs így.

    A forint nem a kormány miatt mozog le vagy fel, annál a piac sokkal összetettebb. Persze anno a szocik idején volt 310 is az euró.

    De persze ezt a bankbarát mszp pontosan tudja.

  41. "*" szerint:

    Persze Gordon, a piactól mozog, meg amikor Kósa vagy Szijjártó megszólal.

  42. Manitu szerint:

    Nem kellene hagyni, hogy vöröscsillag meg a többi lakásmutyis kommancsot védelmező elvtárs félrevezessék a fórum témáját. Beszéljünk csak a laksámutyikról, és arról, hogy miért titkolják el az adatokat!

  43. grün szerint:

    Manitu!
    Döntsd már el lakásmutyi vagy laksámutyi?
    Variálod mint Vezíred a 29 pontját?

  44. csepeli szerint:

    Látom, az agyatlan vadbarom másolgató “?!” ide is bemásolta a szennyvíztisztítós cikkhez írt hozzászólásomra írt válaszát.

    Mivel én nem vagyok agyatlan vadbarom másolgató, mint “?!”, ezért én csak linkelem a válaszomat:
    http://csepel.info/?p=10277#comment-65384

    Szegény húgyagyú “?!”-nek már totál ki lehet kopva a Ctrl, a C és a V billentyűje az állandó köcsög másolgatástól.

  45. " ?! " szerint:

    “csepeli”!

    Annak érdekében, hogy itt is olvashasd a fentebb linkelt baromságaidra vonatkozó válaszomat, ide is bemásolom neked a válaszom szövegét.
    Olvasgasd! Hátha megjön tőle az eszed.

    Kedves “csepeli”!

    Ígérem, hogy ha lesz időm akkor tételesen megfogom válaszolni a fent felsorolt ködösítéseidet és hazugságaidat.

    Most csak annyit jegyzek meg, hogy miközben folyamatosan arról szövegeltek, hogy felejtsük el Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai 8 évét,
    valamint a csepeli mszp-sek 16 évét, pofátlanul előjössz az MSZP 8 éves kormányzása előtti 4 év választási ígéreteivel, majd a végén ismét megakarod magyarázni a megmagyarázhatatlant.
    Azt, hogy a Csepeli MSZP a jelentősebb ígéreteinek legnagyobb részét sem az előző ciklusokban sem most nem teljesítette, és Csepelt a környező településeknél alacsonyabb színvonalon konzerválta.

    A hozzászólásaidból arra lehet következtetni, hogy olyan mértékű elmebajban szenvedsz, hogy kipusztult belőled az egészséges szégyenérzet, vagy lerakódott és rászáradt az agyadra a vörös köd.

    Javaslom, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt nagyobb baj lesz!

  46. csepeli szerint:

    Kérem az admint, hogy ” ?! ” fenti hozzászólását törölje, mivel egy másik témához tett hozzászólásának a másolata. Kérem az admint, hogy tegyen hathatós intézkedéseket az agyatlan másolgatók ellen!

  47. CsepeliNo1 szerint:

    Ehhez a cikkhez annyit szeretnék hozzászólni, amit Csepelen hallottam egy pár napja, egy új mondást: Minden Szenteczkynek maga felé hajlik a keze.
    :-)))))

  48. " ?! " szerint:

    Tisztel “admin”!

    Kérem, hogy a “csepeli” fedőnevű trágár hazudozó és a jobboldalt rágalmazó (valamint a “csepeli”-hez hasonlók) hazugságait és rágalmait törölje az oldalról!
    Kérem továbbá a Tisztelt “admin”-t, hogy tegyen hathatós intézkedéseket az agyatlan hazudozók és rágalmazók ellen!

    Előre is köszönöm “?!”.

    “csepeli”! Most kvittek vagyunk. Az eredmény 1:1.

  49. csepeli szerint:

    “?!”: A különbség az, hogy te cenzúrát követelsz, a tiedétől eltérő vélemények elhallgattatását kéred az admintól, míg én csupán azt, hogy a több témába bemásolt, azonos hozzászólásaidat törölje a fórum jobb olvashatósága, a redundancia megszüntetése érdekében.

  50. " ?! " szerint:

    “csepeli”!

    Már megint hülye vagy.
    Te a mások által közöltek teljes törlését kérted.

    Én viszont semmit nem követeltem, és senkinek az írásának a törlését nem kértem, csak a Te kezdeményezésedre reagálva azt kértem, hogy töröljék a hozzád hasonló agyatlanok hazugságait és rágalmait.
    Azaz: A hozzászólásokból a hazugságokat és a rágalmakat.

    “csepeli”! ismét kvittek vagyunk. Az eredmény 2:2.

  51. Gordon szerint:

    redundancia? csepeli! Te ilyen szavakat is tudsz?

    Ez már a legalja. 🙂

  52. miska72 szerint:

    jaj jaj! Az egész csepeli szocialista Önkormányzati vezetést sittre vágni!
    No comment!

  53. miska72 szerint:

    Szenteczky János polgármester-jelölt szerint adminisztrációs tévedés volt Császár Mihály lakásbérlése, az illetékes bizottság azonban nem ellenőrizheti le, hogy igazat mondott-e

    A prolikat meg ellenőrizheti a HATÓSÁG?

    Egy HATÓSÁGI személy HAZUDHAT?
    Hazudhat egy RENDŐRKAPITÁNY?
    Adminisztrációs tévedés?
    KI A FELELŐS érte?
    No comment!

  54. miska72 szerint:

    Csepel vezetése mindig is azt hangsújozta, hogy nyagyon jó kapcsolatot ápolnak a csepeli rendőrkepitánysággal.

    Itt a jó kapcsolat a mutyiben is megvolt!
    No comment!
    Engem is ezek akartak megszivatni!
    A csepeli rendőrség meg az önkormányzat!
    Csa nem jött össze!
    🙂 🙂 🙂 🙂
    Hiába volt a jó kapcsolat!
    Csak azért nincsenek sitten az elkövetők, mert az egy mafia!

    No comment!
    😉

  55. Dadus szerint:

    TEGYÜK FEL HOGY ADMINISZTRÁCIÓS HIBA VOLT!!!

    Szerintem egy polgármesterjelőlt ne irogasson alá” adminisztrációs hibákat”,vagy ha igen,akkor ne “pályázzon” arra a székre,mert nem érdemes rá!!!Figyelmetlen ember nem polgármesternek való!!!

    Ha egy-két nyílvános lépést tett volna annak érdekében hogy visszacsinálják,visszaszerezzék azt a lakást(hűű de najv vagyok),talán megmarad a “böcsülete”,és több pontot kapna a” pályázatára”.

    De nem tett semmit…csak tovább hazudott…

  56. csepeli szerint:

    ?!-nek:

    “Te a mások által közöltek teljes törlését kérted.”

    Gyenge a felfogásod. Én csak a másolatok törlését kértem. Tőlem egy példány megmaradhat a faszságaidból. Még a hazugságaidból és a rágalmaidból is. Amúgy ha a hazugságokat és a rágalmakat kitörölnénk a hozzászólásaidból, akkor jószerével csak a kötőszavak és a névelők maradnának.

  57. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli. Te a Szenteczky klán tagja vagy! Miért nem véded meg a kenyéradódat?

    És hol van a többi bérenc? Zed, Ződ, BaráTOM, stb . . .

  58. " ?! " szerint:

    Kommancsok!

    Elkezdődött a visszaszámlálás.

    A mai nappal együtt már csak 60 napotok van hátra!

  59. miska72 szerint:

    Dadus ott a pont!

    🙂 🙂 🙂

    Ezt telibe találtad!

  60. Gigi szerint:

    Kedves Attila,

    csepeli érvrendszerét nem ismerem, de én nem siklanék el könnyedén a törvénytelenség felett, ha lenne már végre valami hivatalos és megfellebbezhetetlen határozat róla. De nincs! Csak találgatás és sejtetés! Elhiszem, hogy idegesítő a mozaikoknak csak a felét birtokolni, de azokat nem csak egyféleképpen lehet összerakni! Ki kellene kényszeríteni, hogy minden infó a rendelkezésre álljon, való igaz! De addig a közvéleményt sem szabadna sárdobálásra terelni (vö. uszítani)! Ez így ebben a formában többet ront, mint segít az igazságkeresők hitelén…

  61. bancz szerint:

    Egy kicsit furcsa volt nekem ez az ügy, a rendőrök, főleg aki már kapitány sokan kapnak szolgálati lakást a BM-től, vagy nagy összegű kamatmentes kölcsönt. Császár ezek szerint nem volt rászorulva egy önkorm. lakásra. Ha 3 milláért vette meg, az relatíve drága volt, nekem van egy vasutas ismerősöm (szakszervezeti középvezető), ő kb. 500 ezerért kapta meg a MÁV-os szolgálati lakást. Szóval Császár igazából nem járt olyan jól ezzel a biznisszel…:))

  62. Gigi szerint:

    Az, hogy 3 milláért megvette, tény, és az is, hogy megvehette. Bárki a helyében is megvehette volna, erről a helyi rendeletek szólnak.

    Az ellenzői kérdése lényegében inkább az, hogy miért kapott kedvező lakhatást. Pedig mások (például a bajnoknevelő Veres-család) is megbecsülésképp kaptak.

  63. bancz szerint:

    “Az, hogy 3 milláért megvette, tény, és az is, hogy megvehette. Bárki a helyében is megvehette volna, erről a helyi rendeletek szólnak.”

    Azért én kíváncsi lennék, kapnék-e szociális bérlakást a CSEVAK-tól, pedig a jövedelmem negyed annyi sincs, mint a volt kapitányé…:))

  64. Gigi szerint:

    …sőt van, akinek egyáltalán nincs jövedelme – önhibáján kívül!-, mégis csak pályázhat… A kiindulásod téves, ha még mindig szociális lakásról beszélsz, pedig az csak adminisztratíve volt az, észlelték, javították stb., ezt nem ismétlem.

    A rendelet, amit emlegettem, arról szól, hogy ha az önkormányzat piaci bérű lakását meg akarja venni a bérlő, akkor milyen kedvezmények illetik meg, ha egy összegben fizet. Ez az, ami bármelyik bérlőre él. A rendőr történetesen élt a lehetőséggel.

  65. Gigi szerint:

    Idetartozik még: ha rossz a szabályozás, a lakásbizottság javaslata vagy egyéni indítványok miért nem kezdeményezték már jóval korábban a megváltoztatását?

  66. ... szerint:

    észrevették, javították a hibát. de ha nem lett volna botrány, akkor nem veszik észre és nem javítják. ennyi.

  67. csepeli szerint:

    …: Ostobaság. A hibát az eladás előtt javították, a botrány jóval az eladás után robbant ki.

  68. ... szerint:

    legalábbis te és a dátumok ezt állítják.
    az viszont nincs a dátum mellé írva zárójelben, hogy mikor írták oda azt a dátumot.

  69. Gigi szerint:

    Ez igaz, kedves …, de ilyen erővel megkérdőjelezhetjük az egész világtörténelmet. Mondjuk, volt is, aki 300 évet csalásnak állított be…

Itt lehet hozzászólni !