Csepelt is érintő 23 kilométer hosszú kerékpárút épül

Csepel.hu

Miután Karácsony Gergely főpolgármester egyszemélyes döntése értelmében nem épül meg a három kerületet, ezen belül több százezer embert érintő mintegy 2,4 milliárd forintos Dél-budapesti kerékpárút, most a kormány támogatásával lehetőség nyílik beruházás megvalósítására.

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár tartott közös sajtótájékoztatót Csepelen, ahol az államtitkár elmondta: fontos, hogy legyen jövője az elmaradt fejlesztésnek.

 

Az elmúlt 1 évben világossá vált, hogy a fővárosi önkormányzat kivételével a XXI., a XXIII. és a XVIII. kerületnek továbbra is nagy jelentőséggel bír a beruházás, amit ezen kerületek szándéknyilatkozattal is támogattak.

Borbély Lénárd a fejlesztés kapcsán elmondta: az itt élők csak nyerhetnek vele. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy az érintett kerületek a politikától függetlenül támogatják a beruházást. A mostani fejlesztés sokkal összetettebb projekt a műszaki tartalmát illetően, a hozzá kapcsolódó zöldterületi és rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően pedig minden sportolni vágyónak óriási előrelépés lehet.

A tervek tartalmaznak a biciklisút mellett, egy rekortán futópályát, a csepeli kompnál ugyanakkor egy a biciklis és gyalogos híd kötheti majd össze a kerületeket. „Mindez jól illeszkedik abba a fejlesztési koncepcióba, amit mi Csepelen képviselünk.” – tette hozzá a polgármester.

Mint megtudtuk, a kormány az uniós programozás tervezésénél kiemelten figyelembe vette a kerületek álláspontját. A „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút projekt” az említett kerékpáros fejlesztést egészítené ki egy évtizedek óta felhagyott vasúti mellékvonal elhanyagolt területének revitalizációjával, a kerékpár mellett egyéb sportokra alkalmas lineáris park, zöldfolyosó kialakításával.

A zöldfolyosó és kerékpárút 23 kilométer hosszúságú összefüggő, a környező kerületekhez való közvetlen kerékpáros összeköttetést és sportolási lehetőséget jelent majd sok tízezer ember számára.

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !