Felújítják a volt Ifjúsági Tábort Csepelen

Csepel.hu

Megkezdődött a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont – volt ifjúsági tábor – felújítása.  A korszerűsítések két ütemben zajlanak, várhatóan 2023. végére készülnek el. A fejlesztés nyomán egy új családbarát, sport- és rekreációs terület jön létre a Kis-Duna-parton – jelentette be Borbély Lénárd polgármester július 18-ai sajtótájékoztatóján.

Borbély Lénárd polgármester kiemelte, 15 éve merült fel először az a szándék, – az akkori önkormányzat és ingatlanfejlesztők részéről- hogy a csepeli Kis-Duna-partot beépítsék. Ezt ellenzéki képviselőként, civilszervezetekkel közösen utasították el. „A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni kizárólag természet közeli, családbarát, sport és rekreációs céllal lehet fejleszteni, minden olyan célú beépítést meg kell akadályozni, amivel a lakosság nem ért egyet” –hangsúlyozta. Ennek fényében 2016-ban az önkormányzat visszavásárolta és újjáépítette a napközis tábor területét, a mai napon, pedig átadják a munkaterületet és elindul az ifjúsági tábor fejlesztése is. A beruházást széles körű lakossági párbeszéd és közösségi tervezés előzte meg, fórumokon és kérdőíveken kérték ki a helyiek véleményét, mérték fel igényeiket.

A teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott felújítás során elbontják a rossz állapotban lévő pavilon és öltözőépületeket, új vendéglátó helyiséget, játszóteret, gyalogos sétányokat, parkolóhelyeket hoznak létre, utcabútorokat helyeznek ki, felújítják a meglévő csónakházat, teniszpályákat alakítanak ki, új vizesblokkokat, tábori szálláshelyeket és konyhát építenek. Ugyanakkor a zöldfelület és a növényállomány is megújul – ismertette a polgármester. Egyúttal hangsúlyozta: a lakosság, az önkormányzat és a helyi civilszervezetek (a Csepelért Lokálpatrióta Egyesület és a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület) felújítással, fejlesztéssel kapcsolatos elképzelései teljes mértékben egybeesnek. A ma induló beruházás is a csepeli családok, gyerekek aktív kikapcsolódását, hasznos időtöltését szolgálja.

Csepel.hu

 

 

19 hozzászólás “Felújítják a volt Ifjúsági Tábort Csepelen” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Ez az a terület, amit Németh Szilárd a birkózó csodapalotájához akart csapatni?

  2. Fater trollja szerint:

    …mint egy falat kenyérre.

  3. PáLoS TReND szerint:

    PÉNZTEMETŐ és KIEMELT BERUHÁZÁS 1SZERRE!?
    Mindig az van ami van-nak látszik.
    Abban a vanságban ott a nincs-ség, ami kiegészíti működő paradoxonná.
    Aki megérti a paradoxon egyszerre létezését és nem létezését, annak nem lesz több kérdése, és nem fog kétellkedni önmagában.
    Hiszen ami van az nincs és ami nincs az van. Hol itt a két-ely?

  4. 1csepeli szerint:

    A használhatatlan tanuszodával is csinálnak vmit? Van infó?

  5. Zsuzsa szerint:

    Már Rogán Antal grúz barátjának, Shabtai Michaelinek az érdekeltségéhez tartozik egy teljes épület a belvárosi Bástya utcában, a főváros egyik legértékesebb részén – erről tanúskodnak az Opten cégadatai és az ingatlanhoz tartozó tulajdoni lapok.

  6. PáLoS TReND szerint:

    EZ FELHÁBORÍTÓ !!!!!!!!!!!!!!!

    HŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ !!!
    HŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    TŰRHETETLEN !!!!!!!
    HŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Ibolya szerint:

    Ebben az elképesztően szorult helyzetben,amikor azt sem tudjuk,mi is lesz velünk,EZEK a százéves!! hírek a fontosak…???

  8. Gyula🔥 szerint:

    A fidisztániaknak igen, még az emelt rezsire és a várható üzemanyaghiányra is hájpolnak. Szellemi toprongyok.

  9. Józsi szerint:

    Mészáros Lőrinc és az Opus Global tulajdonában van az ország egyik legnagyobb kandalló- illetve fatüzelésű tűzhelygyártó vállalata – emlékeztet hétfői cikkében a Magyar Narancs. A lap szerint már be is indult a cég, mióta a kormány egymás után hozza azokat az intézkedéseket, amik a fatüzelés irányába terelik a fogyasztókat.

  10. Nagyapó szerint:

    Látja Józsi! Ezért kell, hogy legyen hazai gyártás. Privatizálták, felszámolták a salgótarjáni tűzhelygyártást, most lesz magyar gyártó!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Gyula szerint:

    Én Fater nem vennék túlárazottat, jó nekem az import, abból nem tudtok lopni! 🤣👍

  12. Nagy János szerint:

    Az ifjuság tábor cikk tööb mint egy hónapja nyitó cikk !! Nincs más mondásra érdekles dolog , akkor jó az üres lap is ! Oszt jónapot !

  13. apostolos szerint:

    @Nagy János: De tényleg.
    Én például szívesen olvasnék arról, hogy
    1. Mikor fogja az Önkormányzat felmérni, hogy hol és milyen engedély nélkül épített “épületek” vannak a kerületben- már ott, ahol ennek jelentősége van (nem a Csepeli út jobb oldalán látható favellákra gondolok).
    2. Mikor mérik majd fel, hogy hol vannak engedély nélkül épített kémények (kályhacsövek, stb.), amikből dől a füst, télen-nyáron (ismét nem a favellákra gondolok).
    3. Ki fogja egyszer a) megállítani a “vasat veszek”-et ordító autókat, hogy van-e házaló kereskedői engedélyük, vagy b) esetleg megtiltani, hogy az ember azt halgassa hétvégenként.
    4. Milyen alapon választották ki azokat a helyszíneket, ahol az elmúlt időszakban fekvőrendőröket építettek és ha a kertes házas övezetben a járművek lassítása volt a cél, akkor miért nincs máshol, ugyanazon utcában (pl. Határ út: Kolozsvári utca és Temesvári utca közötti szakaszán van, máshol nincs).
    5. Mikor mérik azt fel és milyen módon kívánnak az ellen fellépni, hogy munkásszállókat hozzanak létre kertes házakban (valószínűleg engedély nélkül, mert nem hiszem, hogy az OTSZ-nek megfelelnének).
    6. Mikor módosítják a kerületi Építési Szabályzatot úgy, hogy ne építhessenek 200 vagy annál kisebb négyszögöles telkekre társasházakat.
    Ezek (és még sorolhatnám vég nélkül) szerintem sokkal fontosabbak a ki a fa@sza gyerek: a Fidesz vagy az ellenzék dumáknál és a sportéleti vajúdásoknál.

  14. Gyula ↸⨌ szerint:

    apostolos!
    Egy következmények nélküli társadalom van, ahol erre nem lehet népszerűtlen intézkedéseket meglépni. A jelenleg regnáló hatalomban ne keressük az észt, mint Kádár alatt, ami kerek viszik, ami szögletes, azt gurítják. Meg kell bármit nézni, ennyi…

  15. apostolos szerint:

    @Gyula: épp erről beszélek, nem politikai garnitúrákra kell fogni, az emberek ilyenek, erre van igény(telenség). A szanaszét szórt hulladék (a minap az egyik Spar előtt láttam afrikai állapotokat), az előkertek ápolatlansága (mert ami belül van az enyém, ami nem, azt meg lesz@arom), a közutakon elterjedt furbóság (női vezető nem áll meg a babakocsis nőnek a zebránál!). Ezek nem politikai, hanem társadalmi problémák.

    Ha már itt tartunk, nem tudok magamban tartani egy újabb szösszenetet, ami a felsorolásomhoz tartozik, de csak este jutott eszembe:

    7. Mi az az iszonyatos bűz, ami néha éjszaka indul és beteríti Budapestet Csepeltől Lágymányosig? Ez egy régi ügy, de semmi hír róla.

    Jó lenne, ha az ilyen fórumokat arra is használná az Önkormányzat, hogy például beszámoljon az ilyen témákról.

  16. Gyula ↸⨌ szerint:

    apostolos!
    A mindenki “kapja be” “dzsucse” politikai kijelentések átragadnak ám a társadalomra is. Az, hogy nincs rend már a fejekben sem, az részben köszönhető a fentieknek és a bűntetések hiányának is. Innentől jön a lejtő.
    A sz.rszag, amit említesz… Itt a Majorban minden napos sztori. Az erzsébeti szennyvíztisztító(?) ha az egyáltalán tisztít. Volt idő bekötni a központiba, de így lehet legalább mutogatni a másikra, vagy vissza, a tettek helyett.

  17. kormánypárti szerint:

    Szerintem azért van bűz, mert árad belőled a Soros-szag! 😉

  18. Gyula ↸⨌ szerint:

    Anyádból, köcsög!

Itt lehet hozzászólni !