Orbán Viktor: Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra – reagált Orbán Viktor a baloldalnak a járvány alatt mutatott magatartására a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a baloldali politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében.

– Az omikron egy új kihívás, sokfajta változatát láttuk már a vírusnak, eddig úgy történt, hogy megjelent egy új variáns, és ez nagyobb veszélyt jelentett a korábbiaknál – mondta ma Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök azt mondta, hogy a vele konzultáló virológiai szakemberek szerint most más a helyzet, gyorsabban terjed az új variáns, de már nem jelent akkora veszélyt az emberek egészségére. Orbán Viktor rámutatott, hogy növekszik a fertőzöttek száma, de csökken a kórházban kezelteké, ma reggelre például a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent a korábbi napokhoz képest. 

A kormányfő megerősítette, február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá változik, szerinte az új variáns természete miatt is ez a logikus.

– Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is, vagy akinek a második oltása óta nem telt el hat hónap – tette hozzá. Mint mondta, az omikron lefutása gyors, és a lefolyása nem annyira brutális, mint a korábbi variánsoknak. A miniszterelnök elmondta, hogy mely napokon lehet továbbra is regisztráció nélkül oltakozni.

– Egy demokráciában természetes, hogy vita van a védekezésről – mondta Orbán Viktor. A kormányfő olyat viszont máshol nem tapasztalt, hogy politikusok kamuvideókat készítettek volna.

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra. Mintha a kórházban dolgozó emberek nem lennének alkalmasak arra, hogy ellássanak minket. Egyáltalán nem gyengék az orvosaink és az ápolóink, az oltás megszervezése pedig nagyon jól halad. Az egész gépezet, ami több mint hatmillió ember beoltását lehetővé tette, nem ad okot szégyenkezésre – kommentálta a baloldal magatartását a kormányfő. Szerinte politikai ellenfelei nem tudnak különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között.

A keleti vakcinák bírálatáról Orbán Viktor úgy nyilatkozott, a kínai vakcinákról szóló vitát zárójelbe lehet tenni, mivel a WHO akkreditálta azokat. Továbbá kiemelte, hogy komoly nemzetközi szervezetek foglalkoznak azzal, hogy melyik vakcina használható és melyik nem, és senki nem veheti magának a bátorságot, hogy önkényesen döntsön egy olyan szakmai kérdésben, hogy melyik vakcina jó és melyik rossz. Elmondta, üzleti érdekek jelennek meg a vakcinapiacon, de kell, hogy legyen egy felelős, nemzetközi, tudományos közösség, amely a vakcinákat vizsgálja.

– A politika olyan világ, ami közel van a költészethez – válaszolta Orbán Viktor a Magyarország előremegy, nem hátra! szlogenre vonatkozó kérdésre.

– Én azok közé tartozom, akik azért szeretik ezt a mondatot, mert benne van a küzdelem, amelyet az ország az elmúlt 12 évben folytatott – magyarázta a kormányfő. Felidézte, hogy 2010-ben egy csődbe juttatott országot vettek át, a baloldali kormányzás bűneinek eredményeit pedig az eltelt időszakban Magyarország kijavította; a munkanélküliség jónak mondható, a növekedés hét százalék. Orbán Viktor szerint tizenegy év munkáját nem érdemes kidobni az ablakon. A kormányfő kiemelte, a kampányszlogen második része is fontos, mert a baloldal most újra azt mondja az embereknek, hogy bízzák meg őket az ország vezetésével.

Szerinte ezek a politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében. Nem emeltek minimálbért, nem tettek semmit az energiaárak ellen.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a baloldal a parlamentben 2010 után sem támogatta a kormány döntéseit, melyek kijavították a balliberális kormányzás hibáit.

Márki-Zay Péter korábban azt mondta, leváltották a régi ellenzéket, és ő maga nem fog visszatérni a 2010 előtti világhoz. Szavai mégsem ezt tükrözik, hiszen a baloldal az élelmiszerár/stopot és az egészségügyet is támadja. A kormányfő úgy fogalmazott, a magyar egészségügy magánosítása mögött mindig üzleti érdek rejlik, a nagytőkét és nemzetközi tőkét segíti a privatizálás. Azt akarják elhitetni, hogy nem az állam adja a biztonságot, hanem a magántőke beengedése.

– Az orvosok bére az elmúlt időszakban jó irányba mozdult el, az ápolónők bére is emelkedett, az Orvosi Kamarával is sikerült megállapodni abban, hogy közegészségügyi rendszer legyen Magyarországon, tehát azon dolgozunk, hogy jobb körülményeket teremtsünk – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, van még min javítani, már csak azért is, mert a világ egészségügyi helyzete is változik, fejlődik. A miniszterelnök személyes meggyőződése, hogy az államilag felügyelt egészségügyi rendszernek kell jó teljesítményt nyújtania, amely a kispénzűek számára is elérhető.

– Az egészségügy privatizálásával sokan maradnának ki az egészségügyi ellátásból – hívta fel a figyelmet.

– 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőreink és a katonáink, 2021-ben pedig már 121 ezret – reagált a migráció erősödéséről szóló kérdésre Orbán Viktor. Szerinte az állandó készenlét megviseli a határt védőket, annak ellenére, hogy erőfölényben vannak a migránsokkal szemben.

– Hálásak lehetünk a munkájukért – mondta a katonákról és rendőrökről.

– Ebben az évben két hét alatt 4200 határsértőt fogtunk el, ez azt vetíti előre, hogy idén még magasabb lesz a migrációs nyomás – mondta Orbán Viktor, hozzátette: új erőket kell bevonni, hogy továbbra is biztosítani tudják a határvédelmet. Elmondása szerint ezen a belügyminiszterrel már dolgoznak. Ezalatt az egyik EU-s biztos arról beszél, hogy a bevándorlás nélkülözhetetlen az európai gazdaságok helyreállításában – idézte fel a kormányfő.

– A magyarok nem kérnek ebből, még akkor sem, ha ez rövid távon olcsóbb megoldásnak tűnik – szögezte le Orbán.

– 2015 óta hatszázmilliárd forintba került eddig az uniós határ védelme, amit a magyarok teljesítettek, ez akkora összeg, mint amit most a családok vissza fognak kapni, mert a tavalyi adóévben befizették az államnak – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: Az EU a kerítésre nem ad pénzt, újra és újra kiújul a bevándorlóországok és a közép-kelet európai országok közötti vita.

– Az új német kormány programjában rögzítették, hogy Németország bevándorlóország, míg mi és még jópáran a kontinensnek ezen a felén (magyarok, lengyelek, csehek, szlovákok, horvátok) nem akarnak azzá válni – mondta Orbán. – Mi nem akarunk bevándorlóországgá válni, nem akarjuk a hiányzó keresztény gyerekeket muszlim felnőttekkel kiváltani – fogalmazott. A miniszterelnök szerint Magyarországon mindig a soron következő nemzedék veszi át azt, amiért az előzőek megdolgoztak.

– Így gondolkodunk, ettől nem tágítunk – szögezte le Orbán Viktor.

 

Magyarnemzet.hu

 

19 hozzászólás “Orbán Viktor: Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Nagyon jó. Vajon mindenkihez eljut ez az üzenet? Jó lenne.

  2. László szerint:

    2 hete intéztem magamnak védettségi kártyát 13ezer Ft-ért, szigorúan SZTK alapon (hogy lenne már fizetős egészségügy ebben az országban?) Május 1. van ráírva, erre febr.15. kuka. Ezt meg fogom köszönni felcsutok génuiuszának.

  3. pl szerint:

    “és senki nem veheti magának a bátorságot, hogy önkényesen döntsön egy olyan szakmai kérdésben, hogy melyik vakcina jó és melyik rossz.”
    Ez tényleg egy elmebeteg…
    Ja, és az e.ü-s dolgozókat sem támadja senki, csak azokat a gazembereket, akik lepusztították a magát az egészségügyet!

  4. Gyula szerint:

    A magyar “szakma” (akit bevettek a buliba) megmondta a világnak IS a tutit.

  5. Nagyapó szerint:

    pl kezdheti: Gyurcsány, Horváth Ágnes, Márki-Zay, Kórozs, stb.!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. László szerint:

    Az egészségügy privatizálásával sokan maradnának ki az egészségügyi ellátásból – hívta fel a figyelmet.
    “Szijjártó Péter örömmel jelentette be Kóka János közpénztámogatással épült magánkórházának fejlesztését..”
    “Kóka János magánklinikája gyógyíthatja a közmédia dolgozóit…”

  7. pl szerint:

    Demens Salabakter, már nem is érted amit olvasol.
    Gazdádat idéztem, aki megerősíti, h:
    “senki nem veheti magának a bátorságot, hogy önkényesen döntsön egy olyan szakmai kérdésben, hogy melyik vakcina jó és melyik rossz”
    Gazdád anno önkényesen döntött, h az a két vakcina jó! Az E.U. a mai napig nem döntött az egyikről a másikat is jóvak később engedélyezte!)
    Ha azt a hülyeséget akarnád beadni, h a mi egészségügyi hatóságaink nem OgV nyomására döntöttek, akkor hangos röhögésben fogunk kitörni, h mennyire hihetetlenül gerinctelen féreg vagy!… Most már érted-e?!

    “pl kezdheti: Gyurcsány, Horváth Ágnes, Márki-Zay, Kórozs, stb.!”
    Ennek meg semmi értelme te Isten Barma! Ők (mi) csak azt akartuk volna, h tartsuk be az E.U. normákat, eljárásokat, de gazdád eladott bennünket, az országot délibábért üveggyöngyökért keletnek! 🙁

  8. apostolos szerint:

    Aztán a negyediket, tizediket, századikat. Szépen lassan eloltanak mindenkit.

  9. apostolos szerint:

    A sok hülye meg csak röfög a disznóólban, hogy én is kérek, meg kérem a negyediket is!

  10. kormánypárti szerint:

    A tüskefehérjén kívül még három szerkezeti fehérjéje van a koronavírusnak: membránfehérje (M), burokfehérje (E), nukleokapszid fehérje (N). Aki átesett a fertőzésen vagy teljes vírust tartalmazó vakcinát kapott, nem feltétlenül szerzett védettséget az S (spike) fehérjével szemben. A strukturális fehérjék ellen termelt ellenanyagok közül mérhetők az S és az N fehérjék elleni antitestek. A covidból felgyógyult betegek többségénél az N antitest pozitivitás jellemzőbb, mint az S vagy mindkét antitest pozitivitása. Az omikron variáns S fehérjéje könnyebben tud dokkolni, egyszerűbben jut be a sejt belsejébe. A fertőződés és a továbbfertőzés nehezebbé tétele érdekében egyszerre van szükség nyálkahártya immunitásra és tüskefehérje elleni antitestes védelemre.

  11. László szerint:

    És máris megvan magyarázva CSAK AZ OLTÁS. “Már a százat is meghaladta a koronavírus-fertőzöttek száma a kézi-Eb-n” – felelős: orbán viktor

  12. PáLoS TReND szerint:

    FŐ CÉL az ŐRANGYALTALANÍTÁS és a LÉLEKTELENÍTÉS!!!
    Ki merne vitatkozni a család megélhetését veszélyeztetve, karrierje derékba töretésének fenyegetettsége terhe alatt szembeszegülni az ÚJ PAPOKKAL, az ún. “TUDÓSOKKAL”?!

    Ha azt mondák, hogy minden hónapban vakcina, akkor azt kell követni, ők a “MINDENT „IS” TUDÓK” a “beavatottak”, akiknek szavával nem lehet ellenkezni.

    Amíg a feudalizmusban az uralkodók hatalmát az egyház szavatolta, addig korunkban a “kormányok” vagyis a mély-állam iskoláiban kiképzett türannoszok uralmát az új vallás a “TUDOMÁNY”, és annak új egyháza a Fenevad celebjei által fenntartott bio-terrorista szervezet a “WHO” szavatolja.

    A népirtók által teljesen felvásárolt “új egyház”, élükön a szintén kilóra megvett “TUDÓSOKKAL” majd megmondják (EU szinten is!!!) a kollaboráns, népirtó kormányoknak, hogy mit csináljanak az alattvalókkal, a túlóráztatott bér-rabszolgákkal.

    Túl sokan vannak?
    Fel akarnak szabadulni a rabszolgák?
    A sátáni “egyház” /WHO/ majd elrendel nekik KÖTELEZŐ népirtó oltásokat.
    A helyi farizeuskodó “kispapok” / bér-tollnokok, újságírók, oltó “orvosok”/ pedig szórják az egyház /WHO/ újabbnál újabb hülyeségeit, hamis hittel hitegetve a népet a “templomokban” /tele…vízió/, és a piactereken /internetes “portálok”/.

    Ez a húsbavágó és vérre menő globális újfeudalizmus, új Egyiptom a saját “papi” kasztrendszerével, melynek feje az új “egyház”, vagyis a WHO, vagyis aki mögötte áll!!!
    A mesterségesen létrehozott faj Rockefellerjei, Rothschildjai, Wartburgjai stb. irányítják a kupola alatti világot.
    A politikusok alattomos szolgák, a népek pedig rabcsordák, akikre már annyi szükségük sincs, mint korábban, mivel az általuk végzett munka nagy részét már meg tudják oldani automatizációval, robotizációval.

  13. kormánypárti szerint:

    Az omikron mutáció tüskefehérjéjén sok változás látható, amely által könnyebben jut be a sejtmagba. Az eddigi variánsoknál sokkal fertőzőképesebb ugyan, ám enyhébb lefolyású betegséget vált ki. A vírus a tüskefehérje segítségével kapcsolódik az ACE2 receptorhoz, így lép be a sejt belsejébe:
    https://www.youtube.com/watch?v=Xuc9D4LVJdg

    Az omikron olyan receptorokhoz kötődik erősebben, amelyek a felső légutakban nagy számban vannak jelen. Vagyis megakad a felső légutakban (orrüreg, szájüreg, garat, gége, légcső) és kevésbé jut le a légzőszerv mélyebb rétegeibe, csökkentve ezzel a tüdő érintettségét. Ugyanakkor magasabb fertőzőképességet eredményez, mivel a vírus ott van jelen nagy számban, ahonnan a külvilágba ürül, vagyis a száj és az orr nyálkahártyáin. Az elképesztő reprodukciós képessége miatt a szervezetbe jutott vírusmennyiség egy-két nap alatt a duplájára nőhet. Azoknál az egyedeknél a legalacsonyabb a fertőzőképesség, akiknél a legmagasabb a védekezőképesség, tehát a vírus minél több alkotóeleme ellen képes a szervezetük antitestek előállítására.

  14. Gyula szerint:

    A tudomány? Eddig már mondott mindent, ugyanúgy mint a sok hülye antivaxxer. 😁

  15. Nagyapó szerint:

    Meghalt Csollány Szilveszter

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  16. kivégzett tanár szerint:

    Mert nem akarta elveszíteni a munkalehetőségeit.
    (Négy gyerekkel egy tanár se kockáztathatná meg…)

  17. apostolos szerint:

    Kb 6 oltásom van (nem gyerekkori)- mielőtt oltásellenességgel vádolnának.
    Nézzenek már utána az olyanoknak, hogy:
    1. Mi az az RT-PCR teszt és mire találta ki Kary Mullis?
    2. Mi volt a WHO-nál a pandémia fogalma a SARS-Cov-2 előtt és utána, és miért lett COVID-19?

    Csollány Szilveszter nyugodjon békében!

Itt lehet hozzászólni !