Kisikálták a miniszter-jelölt honlapját

Csepel.info

Egy letörölt kép: Avarkeszi köszönetet mond kampánymunkájáért Deme Gábornak (forrás: Avarkeszi.hu)

Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár személyes honlapját azóta nem frissítették, hogy Deme Gábor politikustársa a csepeli kettős gyilkosság után előzetes letartóztatásba került.

Nem sokkal Draskovics Tibor lemondása előtt azonban feléledt a honlap, és eltűnt róla az összes olyan fénykép, amelyen az államtitkár, jelenleg miniszter-jelölt az előzetesben ülő Demével vagy a botrányokban elhíresült Gulyás Gábor látható.

Elsőből utolsó: túl sok a botrány Csepelen?

A Csepel.info úgy tudja, annak ellenére, hogy közvetlenül Draskovics Tibor távozása után még Avarkeszi Dezső volt a miniszteri bársonyszék első számú várományosa, az államtitkár mára „a kanyarban sincs” a jelöltek közötti versenyben.

A kormány-közeli Népszabadság keddi száma már arról számolt be, hogy Simon Gábor, az MSZP országos etikai és érdekegyeztető bizottságának elnöke, a parlament igazságügyi bizottságának tagja a legesélyesebb az igazságügyi és rendészeti minisztérium vezetésére, de szóba került Bárándy Péter volt miniszter neve is.

Van olyan magyarázat, hogy Avarkeszi a volt koalíciós társ, a jelenleg is kormányt támogató SZDSZ-es partnereknek nem felelt meg. Valószínűbb azonban, hogy az államtitkár háttérbe szorulása éppen annak köszönhető, ami miatt honlapjának frissítése címén az ott található fényképeket törölték: túl sok a botrány Csepelen.

Gulyás Gábor Avarkeszi “ingyenes” jogi tanácsadásán – ezt a képet szintén törölték

Baljós árnyak

Az államtitkár felesége egészen véletlenül pont abban a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában dolgozott igazgatóhelyettesként, amely egészen 2009. január 7-ig a kerület MSZP-pártszervezetének egyik fő foglalkoztatójaként működött. Itt kapott munkát a párt tagjainak és családtagjainak egy része, így Deme Gábor, annak patrónusa, a meggyilkolt Takács József, Gulyás Gábor és még mások is.

Gulyást akkor vette fel az iskola vezetése, amikor kizárta tagjai közül a Budapesti Ügyvédi Kamara. A korábban ügyvédként praktizáló csepeli MSZP-s politikus azzal vált hírhedté, hogy kiderült: idős, beteg embereket vert át nem kevés pénzzel, és korábbi ügyfelei közül volt olyan is, aki kontármunkája miatt veszítette el vagy veszítheti el a közeljövőben otthonát. Akadt, akit Gulyás éppen Avarkeszi Dezső „ingyenes” jogi tanácsadásain ismert meg. Egyik károsultja, egy csepeli özvegyasszony lapunknak elmondta: amikor azzal próbálta visszakérni Gulyástól a százezer forintját, hogy Avarkeszi Dezsőnél is panaszt tesz, ő cinikusan csak annyit válaszolt: „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét“. Gulyásnak lett igaza. Párt- és ügyvédtársa sem tett az ígérgetésen kívül semmit, az özvegyasszony pedig négy éve fut hiába a pénze után.

A csepeli kettős gyilkosság után Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a rendőrségi források által gyilkosságok indítékaként megjelölt iskolai sikkasztási ügyről azt nyilatkozta: „az anyagi természetű vitáról” a kuratórium, az alapítvány, a polgármester, Csepel országgyűlési képviselője is tudott.

Bár Csepelnek jelenleg két MSZP-s parlamenti politikusa is van, és egyes információk szerint mindkettő tudott a párt belügyeként kezelt iskolai sikkasztásról, Ruttner itt nagy valószínűséggel arra az Avarkeszi Dezsőre célzott, akinek a felesége az iskolában igazgató-helyettesként dolgozott. (Egyébként is nehéz elhinni, hogy egy iskolai sikkasztásról az ott dolgozó államtitkár-feleség ne számolna be férjének.)

Csepel.info

Előzmények:

A nagy delete

A Nagy Delete 2

30 hozzászólás “Kisikálták a miniszter-jelölt honlapját” bejegyzésre

  1. - szerint:

    Pedig a mostani kormányban annyira beleillett volna az Avarkeszi ezzel a háttérrel. Az erkölcsi háttér adott lenne Gyurcsány kormányában!

    Viszont ez a cikk most megzavarat. Most akkor az alapítványi iskola a helyi MSZP fő foglalkoztató bázisa? Én eddig úgy tudtam, hogy az a Csevak. Vagy csak versengenek? Azt beszélik, hogy a Csevakban újabban csak olyanok nyernek felvételt, aki engedelmeskedik a Szenteczkynek, belép a pártba, és mélyen meghajol neki.

  2. zed szerint:

    Nincs mit, kedves csepel.info.

  3. admin szerint:

    Kedves Zed, megnyugtathatod magad, nem te szóltál először. Tudtuk, hogy ez bekövetkezik, ha ismét lesz a honlapnak webmestere, ezért idejében lementettük a honlap eredetijét. (Ugye jól sejtjük, hogy Deme volt a webmester?)

  4. zed szerint:

    Kedves Admin!

    Avarkeszi képviselő úr honlapján ajánlom szíves figyelmedbe az impresszumot. Tudod, ami helyett a csepel.info csepeli hírblogon -amely számos hasonlóságot mutat a csepeli Fidesz weblapjával- mosolygós jel található legalul középen. A szerkesztők névsora mellett kiemelném a szerzői jogokat, melyeket már nem először sértette meg a csepel.info. A csepel.info is igazán megnevezhetné a webmesterét vállalva ezzel a jogkövetkezményeket (nemcsak Avarkeszi képviselővel szemben).

  5. vermes szerint:

    zed már-már ügyvéd módjára védi Avarbolsi honlapjának szerzői jogait…

    zed=GGG?

  6. codec szerint:

    Nem tudjuk zed valójában kicsoda, de azt látjuk, hogy 24 órás szolgálatban van.

  7. Manitu szerint:

    Egy igazságügyi államtitkárnak még em gáz, ha az előzetesben ülő politikustársával és a csepeli nyugdíjasok ügyvéd-rémével együtt szerepel a honlapján. Milyen jó, hogy miniszterként ezt már problémásnak tartaná, milyen haladás ez Gyurcsányhoz képest, aki börtöncella helyett a miniszterelnöki székbe kerülhetett!

    Senki nem mondhatja, hogy nincs javulás.

  8. zed szerint:

    A csepel.info összeesküvés-elméletével szemben az én értesülésem szerint maguk az érintettek kérték az őket ábrázoló fényképek eltávolítását az államtitkár úr honlapjáról. Ezen okból bátorkodtam szóvá tenni a szerzői jogokat.
    Annak azonban örülök, hogy sikerült kiugrasztanom a nyulat a bozotból. Admin elismerte, hogy már azelőtt tudtak a fotók eltávolításának a tényéről, mielőtt közöltem velük. Ezáltal tulajdonképpen bevallotta, hogy szándékosan csepegtetik a Gulyás Gáborra terhelő információikat MSZP-s konspirációként beállítva azokat -gondolom kizárólag a károsultak érdekében. Már alig várom a karácsonyi “szeretetcsomagot”!

  9. Manitu szerint:

    Bocsesz Zed, Avarkeszi milyen sűrűn találkozik Demével és Gulyással?

  10. toto szerint:

    Gondolom, Deme az előzetesben Avarkeszi honlapján nosztalgiázik, és kiüzent, hogy vegyék már le a képeit. Nyilván ez a legnagyobb problémája. Na ne röhögtessük egymást!

  11. zed szerint:

    Ha hiszed, ha nem, Deme Gábor maga kérte a személyes honlapjának a felszámolását, másnak nem lett volna joga önkényesen megszüntetni.

  12. kispajtás szerint:

    Miért kérték vajon az érintettek az őket ábrázoló képek eltávolítását?
    zed, már ne is haragudj, de ez bődületes és nagyon dedós duma, ez már rég kiment a divatból. Vagy netán szégyellik az urak, hogy rajta vannak az Avarkeszi et. honlapján?
    Már megint rosszul jössz ki a saját hülyeségeidből. (Te tényleg nő vagy?)

  13. toto szerint:

    Nem is hiszem. Azért, ha megfordult volna Avarkeszi kobakjában, hogy levegye a képet saját honlapjáról, akkor csak megtehette volna, nem?

  14. Öreg halász szerint:

    Deme valóban kérhette a saját honlapjának megszüntetését, és ez meg is történt még januárban. Csak itt Zed pajtás egy jó gyurcsányosat csusszantott, hiszen Avarkeszi nem Deme, márpedig ebben a ckikben Avarkeszi honlapjáról volt szó eredetileg. Vagy Deme Avareszi személyes honlapjának felszámolását kérte volna? 😉

  15. zed szerint:

    Kispajtás! Van aki őrizgeti az ex-kedvese fényképét és a telcsiszámát nem törli ki a telójából, és van aki mindent eltávolít, ami emlékezteti a volt párjára. Mint mondtam, Deme Gábor hozzájárulása nélkül nem lehetett volna megszüntetni a személyes honlapját. Gulyás Gábor miért kérte, hogy B.-Sz. T. és Sz. J. nyilvánosan kérjenek tőle bocsánatot? Ő kívánt elhatárolódni az MSZP-től és bejelenteni, hogy a továbbiakban nem kíván közösséget vállalni az egykori párttársaival. Ezen okból kérte, hogy távolítsák el a személyét ábrázoló fényképeiket a nyilvános weboldalukról.

  16. Öreg halász szerint:

    Atyaég! Ha mindezek után még a Gulyás akart elhatárolódni az MSZP-től, akkor mi folyhat a frakcióban?

  17. zed szerint:

    “Dr. Gulyás Gábor, az MSZP Csepeli Szervezetének tagja, a 8. sz. önkormányzati választókerület képviselője úgy döntött, hogy nem kívánja személyes problémájával terhelni az MSZP Csepeli Szervezetét és önkormányzati frakcióját. Ezért október 27-i dátummal kilépett az MSZP frakcióból és tevékenységét független képviselőként folytatja, illetve párttagságát felfüggeszti mindaddig, amig az általa indított jogi eljárások jogerősen lezárulnak.
    Az MSZP Csepeli Szervezetének taggyűlése dr. Gulyás Gábor döntését egyetértően tudomásul vette.

    Budapest, 2009. október 29.

    MSZP Csepeli Szervezete”

  18. Nagyapó szerint:

    zed!
    Megint, Gyurcsány módra, nem bontotta ki a teljes igazságot, mert mit tett erre az MSZP (MSZMP) frakció? Lehetőségek:
    a. elfogadta a frakcióból való kilépést (jegyzőkönyv), és intézkedett az Önkormányzatnál (határozati javaslat)
    b. nem tett semmit, így a szégyenfolt továbbra is ott van a frakción.
    Eddig a b. eset él.
    Nehéz lehet az et.-aknak, hogy a legfiatalabb tagot zárják ki. Mi lesz így a megújulással, ha ilyen az utánpótlás ?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. zed szerint:

    Maradjunk a száraz tényeknél! Gulyás Gábor egyoldalúan kilépett az MSZP-frakcióból, és a párttagságát felfüggesztette. 2009. október 29-től Gulyás Gábor független önkormányzati képviselő, aki a képviselőtestületnek és közvetlenül a választóinak tartozik elszámolással. Az MSZP-frakció bármiféle elhatárolódása a személyétől okafogyottá vált.

  20. LB szerint:

    zed!
    Tudtommal a “képviselő úr” a mai napig nem lépett ki az MSZP-ból, tehát az MSZP elhatárolódása tőle nagyon is érthető és elvárható lenne, már csak azért is, mert eddigi áldásos tevékenységét MSZP párttagként végezte!
    De akkor el kellene határolódni azoktól a helyi potentátoktól is, akik hosszú évek óta támogatták és évek óta tudnak az ügyeiről, de eddig semmit sem tettek ellene.
    Remélek Avarkeszi képviselő úr megköszönte neki, hogy lenullázta a miniszteri esélyeit. Mert teljesen logikus lett volna, hogy a hátralevő pár hónapra az eddigi államtitkárt léptetik elő és ő lesz a miniszter, ahogy az első hírekben szerepelt is.

  21. AntiGulyás szerint:

    ZED,TE MESTERSÉGES INTELLIGENCIA! Amikor oktatták a jogi sulin a sikkasztás,lopás,csalás és a tudatos hazudozodás fogalmait,te még betegen is ott voltál minden órán lefogadom.A diploma munkád is ez lehetett. Természetesen ezt azóta is nap,mint nap megvéded. Még szerencse,hogy apád nem Dzsepettó apóka a pinokkióból. Ha balra nézel vagy jobbra,le kell hajolni nehogy leverj vaalkit.

  22. Papi szerint:

    Zed!
    Már megint maszatolsz! Ennek sikkasztó gulyásnak az ügyei a pártod és az önkormányzat védő szárnyai alatt történtek! Úgyhogy egyáltalán nem okafogyott a reklamáció. Az lett volna a minimum, hogy a pártod és az önkormányzat azonali hatállyal kirúgja a soraiból! Gondold végig a mai világban ha valaki ilyen súlyos dolgokat csinál és nem tagja az MSzP-nek vagy az önkorinak már rég a sitten ülne! És hídd el téged is sokkal kevesebb támadás ért volna!

  23. Kovács ernő szerint:

    Legyen az Orsós kormány belügyminisztere Pintér elvtárs! / Az Órsos jelzőt ma hallottam egy ismerősömtől /

  24. Öreg halász szerint:

    Ernő, szerintem meg hét éve hallottad az MSZP-s barátaidtól, akik most hozzád hasonlóan átálltak a Jobbikhoz.

  25. ... szerint:

    szerintem Ernő úgy emlékszik vissza, hogy ő alapította a jobbikot és nem átállt. 🙂

  26. malacka szerint:

    Kovács Ernő: kire gondoltál?

  27. […] Deme Gábor, a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja korábban Avarkeszi Dezső választási kampányában nyújtott olyan kiemelkedő teljesítményt amelyért 2006-ban a parlamenti képviselő külön is megjutalmazta. Avarkeszi személyes honlapján is fent volt a Deme Gáborral közös fotó, de azt a közelmúltban, amikor igazságügyi miniszter-jelöltként az ő neve is szóba került, letörölték. […]

Itt lehet hozzászólni !