Németh Szilárd: Csak együtt sikerülhet!

Csepel.hu

Németh Szilárd alapítványa, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) vásárolta meg a Csepel SC-t a teljes ingatlanvagyonnal együtt. A Csepelen élő országgyűlési képviselő bejelentette: húsz év után újra a kerületi és országos sportéletet szolgálhatják az egykori szocialista városvezetés által elpanamázott klub és a hozzá tartozó ingatlanok.

Az 1912-ben alapított klub sportolói 20 olimpiai, 68 világ- és 47 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek: ezt a színvonalat akarja elérni. Németh Szilárd kifejtette, hogy a Csepel SC felvirágoztatása a csepeli sportélet szereplőivel, vagyis a sportszervezetekkel és az önkormányzattal összefogva, csakis együtt sikerülhet.

A Csepel SC-t a kerület MSZP-s vezetése és Podolák György MSZP-s képviselő 2005-ben – alvilági pletykák szerint 380 millió forintért – játszották át egy offshore-cégcsoportnak. Az ingatlanbefektető-csoport többnyire nem sportéletet akart a rendkívül értékes területen. Lakópark, idősek otthona és pláza szerepelt elsősorban a bemutatott tervekben, a papíron megmaradó néhány sportlétesítmény felújítása pedig csak ígéretekre korlátozódott. A 12 ezer fős befogadóképességű stadion bontása 2008-ban, a lámpák leszerelésével és eladásával kezdődött, ám Németh Szilárd és Hanzély Ákos akkor ezt sikerrel akadályozták meg. Nekik köszönhető, hogy a stadion és a lámpák ma is állnak. A 2010-es választások után az új kerületi vezetés minden bontási és beépítési szándékot meghiúsított. Németh Szilárd az elmúlt 15 évben folyamatosan hangsúlyozta: a Csepel SC ingatlanjain kizárólag sportcélú tevékenység képzelhető el. Azt is kiemelte, hogy az ingatlanvagyont önkormányzati vagy állami kézbe kell adni. Borbély Lénárd, Csepel jelenlegi polgármestere továbbra is azt képviseli, hogy a nagy múltú Csepel SC telephelyei kizárólag a sportolást szolgálhatják.

A cégadatokból kiderül, hogy a Csepel SC megvétele technikailag a Cs.sziget-Invest Kft. felvásárlásával történt. Ezt a céget az offshore hátterű ingatlanbefektető csoport azért hozta létre, hogy a Csepel SC alapítói jogát ráruházzák. Az új tulajdonos a KIMBA, az új ügyvezető igazgató pedig Süle László lett. Ő az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy folyamatban van a megújuló sportklub létrehozása. Az alapítvány az infrastruktúrával, a klub a sportélet szervezésével és sportszakmai kérdésekkel foglalkozik majd. Azt még nem tudni, hogy az adásvétel mennyibe került. Ám nem maradhat sokáig kérdés, hiszen Németh Szilárd az első perctől fogva azt ígérte, hogy a közpénzből fenntartott KIMBA a nyilvánosság előtt minden egyes forinttal el fog számolni.

Németh Szilárd a Csepel SC megvételének bejelentése után azonnal egyeztetést kezdett több kerületi sportegyesülettel. Eközben elborzasztó fotók jelentek meg a sporttelep mára teljesen lepusztult épületeiről. A csepeli gyerekek, sportolók méltatlan körülmények között, dohos, lepusztult öltözőkben, málló vakolatú, felpúposodott, szétesett parkettájú termekben voltak kénytelenek edzeni.

A KIMBA és az újjáalakuló klub még nem keresték meg az önkormányzatot az elképzeléseikkel. A Csepel SC megvételét Németh Szilárd Facebook-bejelentéséből tudták meg – mondta el érdeklődésünkre Borbély Lénárd polgármester. Hangsúlyozta: várják az új tulajdonosokat. Az önkormányzat egy dologban hajthatatlan. Abban, hogy a Csepel SC területén üzleti beépítés helyett sportfejlesztések legyenek, és valóban a csepelieké legyen a híres klub. „Mivel a Csepel SC telephelyei állami pénzből fognak megújulni, akár a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz kötődően is lehetnének fejlesztések. Ennek érdekében javaslattal élek Fürjes Balázs Budapest fejlesztésével foglalkozó államtitkár úr részére, és a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület véleményét is ki fogom kérni. Ez egy kiváló lehetőség nekünk, csepelieknek” – fogalmazott Borbély Lénárd polgármester.

Csepel.hu

17 hozzászólás “Németh Szilárd: Csak együtt sikerülhet!” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Tessék mondani, az alapítványnak honnan volt pénze a vásárláshoz? Mi lesz a gimnázium sorsa, a felújításra már legalább 2 éve meg volt a pénz!

  2. kormánypárti szerint:

    Micsoda hülye kérdés. Egy alapítvány a támogatóitól jut pénzügyi forrásokhoz. A csepeliek sportolni akarnak, ők a fejlesztések nyertesei és ennek érdekében hajlandóak áldozatot is hozni.

  3. robi szerint:

    “A Csepel SC megvételét Németh Szilárd Facebook-bejelentéséből tudták meg – mondta el érdeklődésünkre Borbély Lénárd polgármester.”

    Igazak a pletykák?
    Már nem is beszélnek egymással?

  4. bontsuk le szerint:

    Ez a görény mikor jön már rá, hogy vele nincs olyan, hogy “együtt”,mert még a legvérmesebb fidesz szimpatizáns is hányingert kap tőle.
    Vicces, hogy Lénártot 2x megválasztották polginak úgy, hogy dzsabba 2x kiszopott egy nevenincs szopottgombóc szabolcs ellen.

    Húzzon el a közéletből valami román határ melletti kamionos kifőzdébe.

    “Németh Szilárd alapítványa”
    Nem is titkolják, hogy a disznóé. Előbb-utóbb a csepeli fideszben mindenkinek el kell döntenie, hogy Lénárt vagy a disznó. A röfi nem tudja elviselni, hogy a csepeliek a pofáját sem bírják, pedig a többség a polgiválasztásból kiiindulva fideszes.

  5. zsák krumpli szerint:

    Úgy látom, a fideszeseknek kezd leesni, hogy Németh kinőtte a csóró csepelieket! Van jobb társasága! Hát őket hívja mindenhová! Vegyük úgy, a KIMBA egy jacht, csak ki van kötve Csepelen! Oda csak az mehet be, aki beillik a társaságba!

    Volt már ilyen, az átkosban is az úrelvtársak külön birodalomban vadásztak Somogyban! A prolielvtársak meg pecázhattak a Soroksári Dunában!

    Itt előbb-utóbb törésre kerül sor! A csepeliek nem szeretik azt, aki nem akar velük közösködni! Ezt a Sülét vajon honnan szalasztották, hogy ennyire nem érti a csepelieket!

    Kövér kedvenc mondása: “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!” Hát nem lett őbelőle sem, de Némethből sem! A csepeli szomszédok mindent tudnak a Németh-családról, hogy kik voltak az átkosban! Nem véletlen Németh vonzódása a honvédséghez!

  6. Csörgő Éva szerint:

    Kedves Mindeki!
    Én azt gondolom, Csepel lakosságának a Csepel Sc területe mindegy kinek-minek a tulajdonában van, ha a T. MŰKÖDTETŐ valóban a 70 párezres lakossági igényeket szolgálja elsősorban, különös tekintettel a csepeli gyerekek sportra, egészséges valós közzösségi életre való nevelése érdekében. Mert a csepeli lakossági igény a legelső sorban ez!
    Az Sc fénykorában a sportoló gyerekek NEM a napközistáborban töltötték a nyári szünet nagy részét, hanem maguk a szakosztályok az SC területén a nyárvégi edzőtáborok mellett napi 8 órás sportághoz kötött “helybeni sportelfoglaltságot” is biztosítottak a szakosztályokban sportoló gyerekek számára strandolással, biciklitúrákkal, futóprogramokkal tűzdelve. (Pl: 9-11-ig edzés, 12-től bicikli vagy futva-séta a Dagihoz, ott ebéd, onnan vissza a pályához vagy a strandra (ott irányított úszás), ha pályára, akkor délután edzés, vagy foci, vagy kosárlabda. Mindezt a tagdíj+ ebéd+belépő költségéért.
    AZ LENNE A NAGYON SZUPER, ha:
    Vissza kerülne a pályára a BOX, KOSÁR, BÍRKÓZÓ, FOCI, KÉZILABDA, ATLÉTIKA, VÍVÓ, RSG szakosztályok, hiszen a pálya Csepel közepén van, Csepel BÁRMELY területéről, mert ez MINDEN gyereknek elérhető közelségben van, akár SZÜLŐI KÍSÉRGETÉS NÉLKÜL!
    A CSEPELI GYEREKEKÉRT a legnagyobb tisztelettel kérem a Polgármestet urat és a Testületet , hogy ezt az irányt szorgalmazzák, akár pénzügyileg is támogathatónak érzem, folyamatos MINŐSÉG ELLENŐRZÉS MELLETT.
    Az már a hab lehetne a tortán, ha az Sc területén egy uszoda is épülne, zöld tetőterasszal akár, ahová mi szülők munka előtt, vagy este 8 után be tudnánk ugrani egy félórás vagy órás úszásra…🙂

  7. Horváth János szerint:

    Álomország mindenkié.

  8. robi szerint:

    A klub a csepelieké lett.
    Csak az nem derült ki, hány csepelié?

  9. Nagyapó szerint:

    Csörgő Éva írása, szerintem, maradi, pedig én vagyok az „öreg”. Nem mindegy a tulajdonos, mert az SC- miután a szoclib vezetés átjátszotta egy cégnek (mit gondol mennyiért?), a cég csak a lerohasztásban volt érdekelt. Ugyanis lakóparkot akartak a területen, ahol nem történt semmi a „a csepeli gyerekek sportra, egészséges valós közösségi életre való nevelése” érdekében.

    A különböző sportok egy helyen történő összevonása idejétmúlt. Ha nézi a sportközvetítéseket, nincs multi sportos egyesület egy területen. Mások a futball, és az atlétikai pályák.
    A teremsportoknak csarnok kell. A csepeli öreg sportcsarnok alkalmatlan a teremsportokra, kicsi, nincs nézőtér.
    Épülnek viszont a következők: a Szigetcsúcsnál (IX. ker.) a Budapesti Xtrém Szabadidő Park, Dunai Evezős Központ (Ráckevei (Soroksári) Duna ág) és a Budapesti Atlétikai Stadion és szabadtéri edzőpályák Budapest IX. Kerület, Vituki Sport és Szabadidőközpont, valamint Budapest XXI. Kerület, Észak-Csepel területén.
    A gyerekek sportra való nevelése az iskolákban történik, ahol rendelkezésre állnak a tornatermek, úszásoktatásra az uszodák, igaz a síelés még nincs megoldva. 😀
    Azt hiszem a fejlesztést érdemes szakértőkre bízni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Csörgő Éva nem maradi, csak naiv. Ő még hisz abban, hogy a kormány által hangoztatott
    tömegsport a cél. Ő nem tudja, hogy ezek az állam által közpénzből épített sportlétesítmények
    nem a gyerekeknek kínálnak lehetőséget, illetőleg borsos árért esetleg, talán!
    És igen, ha minden iskolának lenne normális méretű tornaterme /speciel a Mátyásé nem az/,
    és egy akkora medencéje,ahol úszást oktatnának, na az lenne a jó! Azzal kellett volna kezdeni,
    az tényleg a gyerekeket segítené, nem pedig magánzókat stafírozni!

  11. zsák krumpli szerint:

    Nagyapó és Csörgő Éva!

    Ha Németh a sportolók javát akarná, nem kérne borsos bérleti díjat! Miért is? Az államtól ingyen kapott pénzből épített Birkózó Akadémai szolgáltatásaiért? Nem a sportolókon kellene gazdagodni, hanem támogatókat szerezni az üzleti életből az Alapítványnak! Hát ez sokkal nehezebb, mint duruzsolni Orbán fülébe! Miért nem kér Mészáros Lőrinctől, Szíjj Lászlótól, Garancsi Istvántól, Tiborcz Istvántól, Csányi Sándortól, stb.?

    Hogy annak idején miből működtek a Csörgő Éva által leírt szolgáltatások? Hát a Csepel Művek és az állam támogatásából! Fideszék a fülük botját sem mozdították, hogy a Csepel Művek területére egy nagyberuházó érkezzen! Sok-sok tízmilliárddal támogatták a multik, közte autógyárak letelepülését vidéki városokban. Csepelre nem terveztek semmit! A METRANS is csak azért jött Csepelre, hogy növelje a közlekedési káoszt, meg mert Herceghalomról eltanácsolta AZ OTTANI FIDESZES POLGÁRMESTER ELLENÉRE A LAKOSSÁG!

    A csepeli lakosság közművesítés, útépítés folytatását szeretné az önkormányzati forrásokból, nem a KIMBA által birtokolt Csepel SC támogatását! Borbély viszont szeretne polgármester maradni, így nem fog Németh kedvére, a lakosság ellenére cselekedni! Én sem tenném az ő helyében! HA NÉMETH MEGFŐZTE, EGYE IS MEG!

  12. Saci szerint:

    ….és ez a németh szilárd, ez is egy akasztófavirág.

  13. pl szerint:

    Kormánypárti! Teszed te a hülyét!
    “Micsoda hülye kérdés. Egy alapítvány a támogatóitól jut pénzügyi forrásokhoz.”
    Egyáltalán nem hülye kérdés, ha Magyarországon vagyunk! A kormány a mi pénzünkből stafirungolja ki a neki lopó alapítványokat, teszi elérhetetlenné, köddé a közpénzt, és neki kedves embereket ültet az élére!
    (MNB alapítványok, egyetemek alapítványba tüntetése, egyéb, mindenféle, szedett vetett alapítványok, ide értve a Beszélő Krumpli alapítványát is, stb, stb.)

  14. kormánypárti szerint:

    Nem új a modell, mert volt eddig is olyan, hogy állami feladatokat alapítványok látnak el. Az idő be fogja bizonyítani a döntés helyességét, nőni fog a hatékonyság és mindenki jól jár majd. Függetlenül attól, hogy ki és mit mond, a fejlődés önmagáért beszél, nem lehet letagadni, mert az emberek közvetlenül tapasztalják, érzik a bőrükön és ennek jóvoltából adják meg a demokratikus felhatalmazást a folytatásra. Persze van egy nagyhangú kisebbség, aki másként látja a dolgokat. Természetesen fontos a kisebbségi jogok védelme is, amit az állampolgári jogok biztosa, a köztársasági elnök és az AB ellátnak. Kijelenthető, hogy alapvetően minden jól szuperál ebben az országban. Igazán szeretek itt élni. A kárálókat meg hagyni kell, hagy mondják csak a magukét.

  15. Saci szerint:

    Ezt a módszert a maffia használja, hogy a piszkos pénzt tisztára mossák. Ez nem tűnik fel senkinek?????????

  16. pl szerint:

    Ó te Isten Barma!

  17. Jóskapista szerint:

    Már lassan egy éve Szilardunké a stadion meg az SC.
    Történt azóta bármi is? Vagy továbbra is ugyanúgy rohad az egész?

Itt lehet hozzászólni !