Most a pihenést és kikapcsolódást szolgálja a Daru-domb

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester, Szuhai Erika képviselő asszony és Ábel Attila alpolgármester tartottak közös bejárást november közepén a csepeli Kis-Duna-parton a Daru-dombnál, ahol a közelmúltban nyílt egy új nyilvános vécé.

A környék most a kikapcsolódást, pihenést, egyéni sportot szolgálja: amíg tart a karantén és a súlyos járványveszély, nem lesznek rendezvények.

„A Daru-domb környékét 2011 tavaszán kezdte rendbe tenni az önkormányzat. Ezzel kezdődött a Kis-Duna-part megújulása. Minden csepeli büszke lehet rá, hogy ma már a főváros leghosszabb rendezett zöld Duna-partja itt van, Csepelen” – mondta el Szuhai Erika. „A Kis-Duna-partunk alkalmas a pihenésre, és több helyen a sportra is. Most nem számolnám össze, hogy az úszáson, a focin, kajak-kenun, birkózáson, evezésen kívül még mi mindent lehet sportolni. De a Daru-dombnál van külön BMX-pálya, skate-park a gördeszkásoknak, fitneszpark, tudnak sétálni a kutyatartók, és lehet kocogni, kerékpározni is. Ezért kellett ide egy mosdó” – emelte ki a körzet képviselő asszonya.

Szuhai Erika elmondta: legutóbb kukák és padok kihelyezését kérte, amit a Csepeli Városgazda meg is tett. Még vannak javaslatai itt, és a körzetével kapcsolatban máshol is. A bejárás során találtak egy felhívást, hogy a kijárási tilalom miatt este bezárják a toalettet: ezt levették. A polgármesterrel felhívták az illetékeseket és kérték a Városgazdát, hogy ne zárják a vécét, mivel a kutyasétáltatók ötszáz méteres körzetben a tilalom idején is kimehetnek kedvencükkel. A kijárási tilalmat az állatok érdekében a kormány enyhítette a kutyasétáltatással, de a rendőrség GPS-koordináták alapján ellenőrzi a szabályok betartását. A Kolonics sétány mellett egyébként a kompnál, a kalózhajós játszótéren, az ifjúsági tábornál, a parti büfé mellett és a Daru-dombnál van már nyilvános vécé.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Most a pihenést és kikapcsolódást szolgálja a Daru-domb” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Szép, hangulatos a fényképen látható Duna-part.

  2. csak úgy szerint:

    Ez a híd azért jó messze van a Daru- dombtól, a nyilvános WC gyalog kb 15-20 perc.

  3. Tündér Ilona szerint:

    Amennyiben a WC ugyanúgy nem fog működni mint a kompnál akkor már most bontsák le.

Itt lehet hozzászólni !