Zöld út a csepeli helyi népszavazásnak

A bíróság elsőfokon megsemmisítette a helyi választási iroda elutasítását

Fidesz-KDNP frakció

„A bíróság a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges aláírásgyűjtő ívek hitelesítését megtagadó határozatait megsemmisíti és új határozat hozatalára utasítja a helyi választási iroda vezetőjét.” – így szól a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése a csepeli népszavazási kezdeményezésünkről.

Mint ismeretes, három kérdésben kezdeményeztünk helyi népszavazást még nyár elején, de az ezekhez kapcsolódó aláírásgyűjtő ívek hitelesítését – a csepeli MSZP nyomására – a helyi választási iroda vezetője megtagadta. Emlékeztetőül, kezdeményezésünk a Kis-Duna-part természeti környezetének és köztulajdonban tartásának megőrzésére, a Csepel SC sporttelepeinek kizárólag sportcélú fejlesztésére, illetve az MSZP-SZDSZ koalíció által bezárt csepeli Weiss Manfréd Kórház visszaszerzésére irányultak. Már akkor is határozott álláspontunk volt, hogy az általunk feltett kérdések jog– és szakszerűek, egyértelműen megválaszolhatóak és minden törvényes feltételnek megfelelnek.

Ezért nem fogadtuk el a hitelesítést megtagadó határozatokat, és ez ellen jogorvoslattal éltünk a bíróságon. Tudtuk, hogy az elutasító döntés mögött kizárólag a Kis-Duna-part és a csepeli sporttelepek mohó megkaparintása, és a volt kórházunk privatizációjának előkészítése zajlik. Számunkra ezekben a kérdésekben a helyi népszavazás utolsó lehetőség volt arra, hogy a csepeli emberek az előző évtizedekben felépített és megbecsült értékeiket megtarthassák, vagy visszaszerezhessék.

A bíróság jogorvoslati beadványainkat egyesítette, azokat egy eljárásban bírálta el, és valamennyi kifogásunkat megalapozottnak és jogszerűnek ítélte. Álláspontjuk szerint egyik kérdés sem tartozik a feltenni tiltott kérdések közé, valamennyi a helyi önkormányzat képviselő-testületének hatáskörében van, illetve az azokra adott állampolgári válaszok igennel vagy nemmel egyértelműen eldönthetők.

A bíróság indokolásában például a következőeket állapítja meg a Csepel SC ingatlanjairól feltett kérdéssel kapcsolatban: „aki arra igennel válaszol, az arról dönt, hogy a Csepel SC tulajdonában lévő ingatlanokra olyan kerületi szabályozási terv készül, ami kizárólag sportcélú fejlesztéseket enged, aki nemmel szavaz, támogat más jellegű (kereskedelmi, szórakoztató, lakópark, stb.) fejlesztéseket is.”

A Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésével ízzé-porrá zúzta a népszavazást megakadályozni kívánó erők jog– és szakszerűtlen érveit.

Felszólítjuk Tóth Mihály polgármester urat, a helyi MSZP elnökét, hogy ne gyakoroljanak politikai nyomást a helyi népszavazás kérdéseiben, és a bíróság döntésének megfelelően, engedjenek szabad utat annak, hogy e fontos kérdésekben a csepeli emberek dönthessenek.

Felkérjük továbbá Polgármester urat és a helyi MSZP frakciót, hogy támogassák a népszavazás mielőbbi kiírását, illetve annak döntéséig függesszenek fel minden, a Kis-Duna-parttal, a Csepel SC ingatlanjaival és a csepeli Weiss Manfréd Kórházzal kapcsolatos kerületi döntést.

Németh Szilárd
frakcióvezető
Fidesz-KDNP frakció

45 hozzászólás “Zöld út a csepeli helyi népszavazásnak” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    A nép eldönti, de ki ad hozzá pénzt? Helyeslem a népszavazást, de el kell kezdeni a befektetők keresését, hogy egyszer még az én kicsi életemben történjen már valami konkrét dolog!

  2. nekünk ment el az eszünk szerint:

    csatornázás Királyerdő déli részein?

  3. Gordon szerint:

    Na, az nem lesz.

  4. Cápa szerint:

    Hehe, ezt jól benézték Mitykáék… Kíváncsi vagyok, lesz-e pofájuk ezek után újra elutasítani a kérdéseket…

  5. csollány szerint:

    Sajnos, kedves Ernő, a demokrácia már ilyen. Általánosan mindenki egyetért vele, akinek a rész érdeke sérül, az fel van háborodva. Kíváncsi lennék, hányszor tetted szóvá a kerület vezetőinek,, mire ment el a felhalmozott adósság. Csak ez a pénz hiányzik?

  6. Nagyapó szerint:

    Kovács Ernőn
    Iigaza van, csak fontos a sorrend . Először népszavazás, azután az Önkormányzat mellett más befektetők keresése.
    Cápa
    Lesz pofájuk. Komoly propagandát fognak, komoly pénzekért folytatni a népszavazás ellen. Mindegyik csepeli médium (Újság, tv, MSZP

  7. Nagyapó szerint:

    Bocs korán küldtem. …szórólapok) tele lesz hazugságokkal. Az elkótyavetyélt É-Csepel területért kapott pénzből lenne lehetőség (ha még maradt valami).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. miska72 szerint:

    Gyözött az igazság! Gazemberek vezetik a kerületet! Önkormányzati MAFFIA! Nem kicsit! NAGYON!

  9. miska72 szerint:

    Cápa ezt nem tehetik meg! A népszavazást ki kell írni! A jegyző Dr. Szeles Gábor ELKÚRTA! Nem kicsit! NAGYON! Önkormányzati MAFFIA!

  10. Papi szerint:

    Nyugi uraim és hölgyeim LESZ NÉPSZAVAZÁS és nem csak itt Csepelen hanem országosan is. Lehet majd aláírni az íveket és akkor talán lesz Csepelen Kórház, Stadion és Kis Duna part és új kormányunk is fel a fejjel.
    Torrellánsak és béketűrőek leszünk és elzavarjuk ezt a szemét bandát Csepelről is és a kormányból is. Csendesen békésen de nagyon keményen.

  11. miska72 szerint:

    Papi így legyen.

    De szért a károkozásért felelőségre vonás jár! Mire tettek esküt, mind a kormányban mind az Önkormányzatban? A törvényes büntetés NEM maradhat el!

  12. Ice szerint:

    Kicsi jó hír, rá kell kapcsolni a csepelieknek, ne csak elképzelés legyen, hanem mielőbbi megvalósulás!Rendet kellene már tenni minden szinten!

  13. Szilveszter szerint:

    Fenjétek csak a késetek! Hírdessetek boszorkányüldözést! Ebbe fogtok belebukni higgyétek el. Őszintén, és barátságból mondom, valóban minden vagdalózás nélkül. Tárgyaltuk többször, hogy nem lesz előrehozott választás. 2010 re kifulladtok, addigra helyre jön a világgazdaság, és jönnek majd az eredmények. Senki nem akar majd előről elkezdeni semmit. Gondolok itt az általatok tervezett 2010 es rendszerváltásra, amikor mindent porig romboltok majd, mert az szocis eredmény.
    De hát Ti tudjátok! (tényleg nincs közöttetek aki ért a politikai marketinghez?)

  14. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Magatokról beszélsz? Hogy is volt Kellerrel? Na ennyit a boszorkány üldözésről. Talán magatoknál kéne körül nézni. Ti aztán értettetek a politikai marketinghez Talán Rhon Werner jó tanítótok volt. Lásd Nyakó “úr” Erdélyi beszólását. Szilveszter ha okosat nem tudsz akkor hülyeséget ne írj.
    Na mindegy nagyon féltek a népszavazástól mert tudjátok, hogy bele buktok. A kerületben biztos.

  15. ZenAce szerint:

    Az itt olvasottak alapján az országnak éraváltás, nem rendszerváltás kellene, annyira feudális íze van a gondolkodásnak nálunk még ma is. Miért is várjuk el politikusainktól az észszerű, kompromisszumokra hajló gondolkodást, ha maguk a civilizált választóik sem tudják ezt magukénak?
    Egyik oldalon sem igazán. Nem is csendesen, nem is békésen. De nagyon keményen. Semmi baj, majd csak lesz két tartomány, két kiskirállyal az élen. (Optimális esetben az összes nyakkendős ficsúrt elkergetik a parlamentből. Mindet.) Én a magam részéről azt már nem várom meg. Inkább irány külföld.
    Ja, és remélem, hogy a “Torrelláns” alatt nem a spanyol népcsoportot kell érteni. Ha a tolerancia (toleráns) leírása volt a cél, akkor egyrészt nehéz elhinni úgy is, másrészt inkább kéziszótárat kellene forgatni, nem szavazócédulákat töltögetni. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Úgy szép a világ, ha színes. De ezek után követelem a szavazati jogot a papgájomnak is.
    A legjobbakat mindenkinek.
    U.i.: Szilveszter, hagyjuk a politikai marketinget, sok szavazásra jogosult egyén még az alapvető gazdasági folyamatokkal, és az azokat övező, minimális logikával megérthető dolgokkal sincs tisztában. De az a barom sem, amelyik először a költségvetési hiánnyal papol, aztán meg beígéri a 14. havi nyugdíjat a kampányában. Persze az nem link duma volt, hanem megfontolt ígéret. Sok durcás kiskölyök egy helyen. Hagyni kell, hadd nyerjenek, aztán majd ha nem tetszik az sem, ami utána lesz, akkor legalább a saját főztjüket ízlelhetik. Vagy mehetnek a templomba térdepelni. Akkor már úgysem lesz több. A nemzet meg már Mohácsnál elveszett. Hasonló módon, mint ahogy az most kinéz.

  16. Bubus szerint:

    Bocsáss meg Szilveszter, de 2002 óta van egyre rosszabb helyzetben a gazdaság, és most is kizárólag csak megszorításokra készülnek, gazdaságélénkítés, -fejlesztés nuku.

    Dilettánsok, tolvajok, csalók – nagyjából erről szólnak a hírek, akármikor kapcsolja be az ember a rádiót, tv-t. Ma már a Strabag tok tízmilliárdos kenőpénze olyannyira megszokott, hogy nem is foglalkozik vele jóformán senki.

    2002 óta annyi pénzt loptak vagy szórtak szét az országban, amiből nem egy 13. havi de egy 14 havi nyugdíj is kijött volna. Csak itt az infón – és így csak Csepelen – vagy 300 millió forintnyi pénzszórásról írtak eddig.

  17. Wass Albert barátja szerint:

    ZenAce-nek!
    Köszönjük az értékes hozzászólást, de az “inkább irány a külföld” hozzászólásodra reagálva igazad van már így is sokáig maradtál.
    Papinak szóló kioktató stílusodhoz csak annyit, hogy sem a növény-,sem az állatrendszertan nem ismer “papgáj” nevü élőlényt. Amennyiben kitartasz a papgájod szavazati joga mellett, ezzel is egyet értek akkor, ha lemondasz a Tiedről. Azért két majom ne szavazzon! Ezt az utolsó mondatot visszavonom, de annyira magas volt a labda, hogy nem tudtam ellenállni. Bocs! Különben is külföldön már nem mindegy?

  18. nekünk ment el az eszünk szerint:

    > Torrellánsak és béketűrőek leszünk és elzavarjuk ezt a szemét bandát
    > Csepelről is és a kormányból is. Csendesen békésen de nagyon keményen.

    csak már látnám hogy szaladnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Papi szerint:

    ZenAce!
    Nagyon köszönöm a kioktatást! Azt is köszönöm, hogy a papagájhoz hasonlítasz tudod jó lenne tudni, hogy melyik fajtához. De azt viszont kikérem magamnak, hogy ilyen nagyképű – ki hanem én – stílusban társalogj velünk. Még annyit, hogy valószínűleg a papagájod okosabb stílusban írt volna mint te. A lényegen nem változtat még a te nagyképű kioktató stílusod akkor is lesz népszavazás.

  20. ZenAce szerint:

    Kedves Wass Albert barátja!

    Köszönöm véleményed, egyet is értenék Veled, de azért tisztázzunk egy-két dolgot. Lehet, hogy kicsit nyers volt a hozzászólás, és “nem ment át” a lényeg. Én ebből az országból a politikai kultúrát és az egyénre lebontott gondolkodás szikráját hiányolom. Nyugodtan kérdezz majd körbe a kampányidőszak alatt, hányan ismerik a “favorit” párt PROGRAMJÁT. Nem a plakát-dumákat, hanem kicsit részletesebben! És hány párt beszél közérthetően. Nem sokat fogsz találni sajnos. A stílusomat pedig nem szántam kioktatónak Papi irányába, csak már sok volt mindegyik oldalról az elmúlt években ezt a sok “kemény” gyereket látni. Társadalmi, politikainak tartott izomagy-viselkedés. Ez aztán előbbre viszi az országot. Az is, hogy mindkét fél ócsárólja a másikat. Mivel a legtöbb esetben nem lehet szót érteni az ilyen felfogást tanúsító emberekkel, azt meg nem bírom nézni, hogy mit tesznek az országgal nyakkendős “vezetőink” (kormány/ellenzék egyaránt), ezért inkább a nyugodtabb megélhetést választom. Nem magamnak, elhiheted, hanem nemrég született gyermekemnek. Most mindenki hazaárulózzon le nyugodtan. A sok bugrist, aki meg 56-ban húzta el a belét, ma meg a nemzet “fasza gyerekeinek” tartják. Mennyivel többek, mint én? Itt egy megoldás létezik csak: a NÉP fög össze, és aki ma a Parlamentben van, távozik. Ez kellene hogy legyen egy új parlamenti választás lényege, nem az, hogy egy másik ingyenélő hazugsággyáros kerüljön hatalomra.
    És azért rakjuk tisztába a “majmos” címzést: Te honnan származol? A lényegét tartalmazza az evolúció fogalmának leírása. (Mással ne próbálkozz, szerintem a buddhistáknak van igazuk.) Mivel Te is ezt tedted, én is visszavonom, de még elnézést is kérek. És bocs, imádom az asztaliteniszt.
    Valamint a kioktató stílusra picit visszatérve: nézd csak meg, hogy az ókorban a görög szürke kispolgárok hogyan viszonyultak a cinikus honfitársaikhoz (Diogenész Laertiosz és a többiek). Ezzel egy filozófiai iskolát alkottak, nem újkeletű dolog. Ezt SEM szánom kioktatásnak!
    Másrészről meg csak annyit, hogy annak ellenére, hogy semmilyen szinten nem szimpatizálok a Fidesz politikusaival, gratulálok (tényleg!) Németh Szilárdnak, azért, amit az elmúlt pár évben tesz a kerületért. Legalábbis próbál.
    Legmélyebb tisztelettel
    ZenAce
    U.i.: A papgájról csak annyit, hogy madárnak álcázott csuhás, vele született stílusjegyekkel: ugyanazt a pár dolgot tudja mondani, és rikácsol. Egyébként meg tényleg papagájnak szántam, bocs. 🙂
    Tényleg a legjobbakat.

  21. ZenAce szerint:

    Kedves Papi!
    A stílusommal kapcsolatban olvasd el előz hozzászólásomat. És akkor Tőled is elnézést kérek. De: nem kell maximálisan magadra venni amit régebben írtam, mert nem csak te gondolkodsz így ebben az országban. Úgyhogy inkább vedd úgy, hogy nem rólad szólt. Az, hogy maximálisan azonosulsz-e ezzel a stílussal, meg nem az én dolgom. Viszont ha az én stílusom a probléma, el lehet gondolkozni azon, vajon a magamfajta emberek gyújtogattak-e a városban.
    Nem kell arrogánsan felfogni mindent, azért tart ott az ország ahol, mert egyikünk sem igazán veszi a fáradságot, hogy beszéljen a másikkal, helyette inkább a “Takarodjon már innen!” nyer teret. Vak vezet világtalant. Talán majd egyszer szorul némi modernebb értelem ebbe az országba, minden oldalon.
    Neked is a legjobbakat.
    U.i.: Még 2 dolog.
    1. Lehet, hogy nem tartasz értelmesnek, de ha én valamit nem tudok leírni, nem is próbálkozom vele.
    2. Egyébként meg a papagájom diktált, én ilyesmire az időmet nem is fecsérelném. Ezt viszont meg a papagájom nem érti meg. De ő meg gépelni nem tud. 🙂

  22. miska72 szerint:

    Tisztelt nekünk ment el az eszünk!

    Ezzel nem vagy egyedül!

  23. Papi szerint:

    Tisztelt ZenAce!
    Természetesen elfogadom az “elnézést kérek” szöveget. De enged meg egy – két dolgot hadd közöljek veled.
    1.) A “vajon a magamfajta emberek gyújtogattak-e a városban.” erre reagálva valóban nem a magad fajta és hidd el nem is az itt beírogató emberek voltak a gyújtogatók. Tudod a nyújtogatások amikor elkezdődtek 2006 szept. 17 (TV székház) másnap reggel az akkori belügyminiszter a m1 reggeli Napkeltéjében azt mondta tudjuk kik a gyújtogatók ez nem politikai barbárság volt hanem futballhuligánok bandái csinálták.
    És (tudom nem illik éssel kezdeni mondatot) a költői kérdés: hogy kerül ki ez a banda az utcára minden balhéja után?
    Már sokszor ellett mondva ha ez a kormány eltűnik és csak akkor lehet bármiféle párbeszédről szó.
    Olyan könnyen elítéled a keményen fogalmazókat az egyik oldalról de valahogy nem hallottam (lehet süket vagyok), hogy a fasisztázó mindenféle rágalmat kiabáló kormánypártokra akár egy rossz szavad lett volna. Nem akarlak bántani de ebből az következik:, hogy vagy egyet értesz velük (ez a magán ügyed), vagy csak (kérlek ne haragudj ezért a megfogalmazásért nem sértésnek szánom) gyáva vagy kiállni az igazságodért.
    U.i.:
    Az első megjegyzésed viszont tényleg nagyon sértő.
    A második megjegyzésedre: Elégbaj ha csak ennyi telik a papagájodtól talán meg kellene tanítanod, hogy ha már diktál ne sértegesse a másikat.

  24. Gordon szerint:

    Ha már evolució. Zenacének mondom, hogy nem a mai majmokhoz (főemlősöktől) származik a mai ember. Csak az evolúciós ős volt közös. TEhát ha te azért jársz a Fővárosi Állatkertbe, hogy felmenőiddel találkozz, akkor rossz helyen keresed őket.
    A wikipedián a következőt találod ezzel kapcsolatban:

    “A biológiában evolúció alatt folyamatos változások olyan sorozatát értjük, melynek során bizonyos populációk öröklődő jellegei nemzedékről nemzedékre változnak. Ezen jellegek géneken keresztül fejeződnek ki, melyek a reprodukció során másolással adódnak tovább a következő nemzedékbe. Másolódáskor apró, (részben) véletlenszerű változások, mutációk mehetnek végbe, melyek megváltoztatják az utód génkészletét. Ezen változások új, vagy megváltozott jellegekben fejeződhetnek ki, melyek sikeres szaporodás során továbbörökíthetők. Új jellegek származhatnak még populációk közti génáramlásból, genetikai sodródásból is. Néha ezen változások növelik a túlélési és(/vagy) szaporodási esélyt, ez esetben a következő nemzedékben növekszik gyakoriságuk. Azon változatok, melyek csökkentik a túlélési vagy szaporodási esélyeket, ritkábbá válnak a populációban. Ez a természetes szelekciónak nevezett folyamat az adott környezethez való alkalmazkodáshoz, adaptációhoz vezet, mely az élőlényeket bizonyos ökológiai fülkébe igazítja, s mely végső soron új fajok kialakulását eredményezheti.

    Az evolúció természetes kiválasztódáson alapuló modelljét először Charles Darwin és Alfred Russel Wallace vetette fel, részletes leírásra először Darwin A fajok eredete (1859) című könyvében került sor. Darwin munkássága alapján az evolúció elfogadottsága tudományos közösségben általánossá vált. Az 1930-as években a darwini szelekciót és a mendeli öröklődés elméletét a modern evolúciós szintézis foglalta közös keretbe, kapcsolatot teremtve ezzel az evolúció egységei (gének) és az evolúció mechanizmusa (természetes kiválasztódás) között. Ez az erőteljes magyarázó és bejósló erejű elmélet a modern biológia rendezőelvévé, s a földi élet sokszínűségének magyarázatává vált.”

    A szakirodalom egyébként meglehetősen gazdag e téren. Kellemes olvasgatást.

  25. Papi szerint:

    Tisztelt ZenAce!
    Ami kimaradt a keménykedő gyűlölködő stílussal kapcsolatban tudod addig amíg a Fidesz kis pártvolt addig az MSzP olyan atyáskodó jóindulattal nézték a Fideszt. 1998 – ban amikor nyert a Fidesz ez az atyáskodó jóindulat olyan nagyfokú gyűlöletbe ment át, hogy egyszerűen elképesztő volt. Azóta egyre nagyobb és egyre mélyebb ez az érthetetlen gyűlölet és ezt, mesterségesen generálják is. Kovács László 99 – ben már olyan mély gyűlölettel beszélt a Fideszről és Orbánról mint a középkorban a boszorkányüldözések idején. Tudod mit folytatom: 2002 – ben létre hozott az MSzP – SzDSz kormány egy államtitkárságot, hogy milyen korrupt csaló volt az Orbán Kormány Talán emlékszel (Keller “úr”) több ezer feljelentés volt és ebből alig egy pár élt meg. Természetesen nem azt mondom, hogy szentek voltak. Aztán talán beszélhetnénk Nyakó “úr” Erdélyi okfejtésére (gyűlölet keltés). Lehetne még folytatni de minek.
    Lehet, hogy van benne hiba és megint megkapom a kézi szótár dumát nem baj. ha csak egy cseppet is elgondolkozol az elmúlt évek történésein már megérte a választ.

  26. ZenAce szerint:

    Kedves Gordon!
    Köszönöm a helyreigazítást, de nem én hasolnlítottam szerény személyemet egy majomhoz. Mivel az is egyszerű dolog volt, beértem annyival. Szerintem meg a tojás volt előbb.

    Kedves Papi!
    Sem igazságom, sem igazam nincsen, mint senki másnak sem. Az mindig is szubjektív marad részben. Elég sok mindent elítélhetek az országban: olyan 20-25 éveseket, akik “véres kommunistázásba” kezdenek, holott gőzük sincs róla, mi is az valójában. 20-25 éveseket, akik úgy mesélnek a második világháborúról, mintha átélték volna azt. Az én családom átélte, mint elég sokaké. És én még sem állok ki pattogni, hogy sztorikat meséljek huszonéves búrával a Holocaustról, a szovjetekről, félremagyarázott 56-osokról. Csakis a jelen számít, mert az nem lesz megint. Viszont a jövőnk ezen áll vagy bukik. Leírtam már ezelőtt is, és nem fogom sosem másként gondolni: nem csak a kormány a vétkes. Nekem sem tetszik, amit csinálnak. Minden mostani politikust el kellene zavarni, mert csak akkor lesz nyugalom. A másik, hogy figyelembe kell venni az ország nemzetközi megítélését is, és az leginkább Orbánék alatt romlott.
    Mivel úgy érzem, hogy már így is túlbeszéltük a témát, engedd meg, hogy köszönetemet fejtsem ki Neked. Ugyanis megérte, hogy egy picit felkorbácsoltam a kedélyeket a környéken, mert így tanúbizonyságot tehettünk arról, hogy lehet érveket is ütköztetni, és nem kell egyből kiabálni. Köszönöm, hogy együttműködtél ebben az utolsó két hozzászólásoddal.
    Minden jót.
    U.i.: Elgondolkodni csak azért nem fogok, mert amennyire lehet, nyomonkövetem az itthoni eseményeket már több, mint 15 éve, mint sokan mások, és én jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy egyik parlamenti párttal sem értek egyet. Alternatívára lenne szükség, de azok nem jutnak szóhoz. (Olyan hétköznapi alternatívára is, amikor egy tetű munkáltató nem teszi fel állásinterjún a kérdést, hogy milyen a politikai beállítottságom. Mindkét oldal “híveitől” megkaptam már ezt is. Ezek után mondd azt, hogy kit szidok, és kit nem.)
    Az meg, hogy mennyire gyáva, nézőpont kérdése. Nem szeretek fejjel a falnak menni. Viszont ha meg is utálsz érte Papi, a kedvenc mottóm eredetileg Zapatától származik: “Inkább harcolok és meghalok a lábaimon állva, minthogy térdepelve éljek életem végéig.”
    Szerintem a mai nap – és ez még így is lesz egy darabig, ahogy elnézem -,
    az ország legnagyobb gyilkosa a politika, csatlósai pedig a politikusok. Mind. Kivétel nélkül.
    A legjobbakat mindenkinek. És tényleg megéri beszélni mindenről. Ha már politikusaink nem jutnak el odáig, legalább nekünk sikerüljön.
    Ja, bocsi, a papagájom túl radikális. A tollazata alapján viszont színes egyéniség! 🙂

  27. Papi szerint:

    T.ZenAce!
    Érdekes a hozzáállásod. Jó a mottód de, hogy a mottóddal éljek akkor te féltérden “halsz meg”. Kérlek ne magyarázd félre. Ami nem baj nem kell mindenkinek állva “meghalni”. Való igaz ilyen demagóg ostoba ember minden pártnál megtalálható. Hasonló példát én is mondhatnék neked. A baj ott kezdődik, hogy egy pártot mindig az ilyen ostoba emberek miatt ítélnek meg. Tudod ez olyan mint a nemzedéki ellettétek (ha jól vettem ki a szavaidból te fiatal ember vagy) az öregek: ezek a mai fiatalok, szövege.
    Ne ebből indulj ki nézd meg melyik párt mit mond és mit csinál ez sokkal jobb megoldás (szerintem) mint bármi más. Nem tanács csak tipp volt.
    A “haragszom rád” – ra reagálva nem haragszom sem rád sem egyetlen beíróra sem mindenkinek a magán és szívügye, hogy kire teszi a voksát melyik párt színeiben indul “harcba”. Én azért vagyok haragos és valóban sokszor talán durvább is mert leírok valamilyen tényt amit történetesen jól tudok és egyszerűen lesöprik, hogy Gyurcsány nem úgy mondta. Még azt sem akarják elfogadni sokszor, hogy amit Gyurcsány bevall (Balatonöszöd) az nem úgy van.
    “az ország legnagyobb gyilkosa a politika, csatlósai pedig a politikusok. Mind. Kivétel nélkül.” (bocs, hogy idéztelek) Kénytelen vagy velük együtt élni és vagy harcolni az igazságodért vagy kénytelen leszel Zapa idézet részlete: minthogy térdepelve éljek életem végéig.
    Sajnos ez ellen nem tehetsz semmit ezt tudomásul kell venned. Ez elöl nem tudsz elbújni sem itthon sem külföldön.
    Remélem a papagájodon minden szín megtalálható.

  28. hollósi szerint:

    Aki bedől a hízelgő Szilveszter-féle dumáknak, az elveszett. A jobboldal sikerének záloga fent és lent csak egy módon lehetséges-. ne hagyja, hogy kiénekeljék a sajtot a szájából ( ez a finomabb változat volt).

  29. Wass Albert barátja szerint:

    Mondhatom úgy, hogy kedves Zenész?!
    Számomra így van értelme “nevednek”, illetve könnyebben meg tudom jegyezni. A papagáj és a majom “tévesztése” szándékos, így volt poén. Legalább most kidumálom a hibát.
    Én elkötelezett “jobboldali” vagyok, az anyatejjel eggyütt szívtam magamba ezt a gondolkodást. Nagyapám és anyai nagybátyám(saját jogon) vitéz emberek voltak. És nem vágott dohányért vették a vitézséget. Ennyi bevezetés után kizárólag jobboldali vezetésü kormányt látnék szívesen a jövőben. A mostani állás szerint csak a Fidesz jöhet szóba, mert a többi magát jobboldalinak aposztrofált párt vagy harmat gyengy, vagy Ibolya. A baloldalon a legnagyobb nem baloldali a többi alacsony támogatottságu. Ez így nagyon leegyszerűsitett, de most nem erre hegyezek. Összefoglalva: csak a Fidesz jöhet.
    Kénytelen vagyok abban igazat adni Neked, hogy egy fiatal akár családos embernek nem sok kilátása van itthon. De mikor és hol fog megállni ez a folyamat? Nem inkább az itthoni viszonyokat kellene rendbe rakni? Elzavarni az összes politikust, kiüriteni a parlamentet?! A legegyszerübb általánosítani – sajnos én is megteszem -, de ami egyszerű, könnyű az felületessé tehet bennünket!
    Visszatérve a Fideszre, szerintem teljesen könnyen követhető, kiszámítható politikát folytat. Az is valószínü, hogy közöttük is van – már csak a nagy számok törvénye miatt is – svindliző, saját zsebre dolgozó. Ezeket ki kell rúgni és kész. Volt négy évük, amikor kiszámítható volt az élet, tudtuk milyen irányba haladunk, lehetett a jövőt tervezni és még sorolhatnám. Az emberek döntő többségét nem a programok a nagy lózungok érdeklik, hanem a saját boldogulása, családja jövője. 2006-ban a szocik belekényszerítették a Fideszt az ígérgetésbe.
    Több részletben írom a magamét, ezért egy kicsit összeszedetlen. Egyelőre ennyi!

  30. Szilveszter szerint:

    Kedves Wass Albert Barátja!
    Valami nem oké! Az én nagyapám is vizéz volt, és ő sem dohányért vette a vitázséget, de nagyon nagyon messze volt a mai jobboldali eszmékhez. Sőt, ha jobban belegondolok, én is az anyatejjel szívtam magamba (a szerintetek nem) baloldaliságot. Nem véletlenül!
    Akkor most most hogy van ez a vitéz jobb, vitéz bal?
    De az is furcsa, hogy a lojalitás Nálad a támogatottságon múlik? Csak mert írod, hogy a Fideszen kívül, harmat gyenge, vagy Ibolya, a balon meg nem baloldal, vagy alacsony támogatottságú.
    Azt már csak halkan kérdezem, hogy a Fidesz mennyire jobb, amikor a mondóka átcsúszott balra, csak épp úgy, mint az MSzP-nél majdnem jobbra?

  31. ZenAce szerint:

    Kedves Wass Albert barátja!

    Köszönöm megtisztelő szavaidat, de engedj meg pár észrevételt. Egyrészt: én ezt a vitézség kérdést sosem értettem igazán. A családunk kb. 900 éve van itt. Kitüntett nemesi, harcos család volt mindig is. Mégsem ugráltunk sosem privatizációs célzattal, vagy hogy írjanak be a történelemkönyvekbe, mert mindig is úgy fogtuk fel: ez nem jogosít fel minket semmire. Főleg nem egy modern társadalomban. (A feudalizmusban talán így volt.) Ezzel nem szeretnélek bántani (ezt inkább leírom, mert már volt hasonlókból gubanc, a feszültséget meg nagyon utálom. Összeveszni meg nem óhajtok igazán sem veled, sem senki mással).
    Másrészről nem csak anyagi illetve megélhetési dolgok miatt távozom innen. Nem szeretném, ha a gyerekem ilyen mentalitású országban nőne fel. Ez így durván hangzik, de részletezni nem szeretném, mert nagyon hosszú lenne; az összéképet össze lehet rakni eddigi hozzászólásaimból.
    Azt, hogy az összes politikus elkergetése mennyire egyszerűsíti le a kérdést, inkább az észtekkel beszéld meg. Ők ezt már a rendszerváltás után megcsinálták. (Ja, bocs. Olyanokat sem engedtek jó darabig befélrkőzni a politikai életbe, akinél a legcsekélyebb gyanúja felmerült, hogy bármilyen nüansznyi kapcsolódási pontja volt a rendszerváltás előtti korszak politikai életéhez. Kérdem én: ha nálunk így lett volna anno, hol lenne most a Fidesz (is), meg az egész mostani parlamenti tagság, és kikből állna?) Egyébként meg annyira egyszerű ez a megoldás, hogy képzeld el azt, amikor egy háborúban az összes tábornokod elveszíted. Kiket raksz a helyére, akik megfelelnek minden kritériumnak? Szerintem elég nehéz döntéseket hozni ilyen helyzetekben.
    Azzal, hogy mennyire volt kiszámítható az élet akkor, annyira értek csak egyet, hogy a rendszerváltás óta mindegyik kormány alatt ugyanannyira volt kiszámítható: tudtuk, hogy még rosszabb lesz. 🙂 Én is emlékszem a kormányzásukra, és azzal sem voltam elégedett.
    Ugyanis drága politikusaink (főleg F. és V.) azt hiszik, nekik atyáskodva vezetniük kell minket. Francokat! A nép nélkül sehol sem lennének (ha igen, akkor az államforma lenne más)! A nép kellene hogy diktáljon, a rühes politikusa meg tegye a dolgát! Vagy legalább érezze jól magát a lakosság. De nem kellene még szítani is a feszültséget! (Egyik oldalról se, hozzáteszem.)
    Ne haragudj, hogy és is kicsit összeszedetlen voltam, majd igyekszem. 🙂
    Egyébként is addig jó, amíg még ha összeszedetlenül, de meg tudjuk beszélni. 🙂
    U.i.: Ja, és ne vedd sértésnek, meg magadra se vedd: “Számomra így van értelme “nevednek”” — ebben a nick-ben már önmagában benne van az alternatíva, valamint egy szóvicc (kicsit erőltetett, bocs), és egy paradoxon is. Mivel azt is írtad, hogy így könnyebb megjegyezned, ezt félve írom le, de már előre elnézést kértem ezért: azért, mert valamiben elsőre nem tűnik fel a lényeg, nem a lényeget eltüntetve kell saját ízlésünkre formálni valamit (mint ahogyan azt a keresztény egyház tette hosszú évszázadokon keresztül más kultúrákkal), hanem inkább a lényeg keresésére és megértésére kellene összpontosítani.
    Maximális tisztelettel és jókívánságaimmal
    ZenAce

  32. Wass Albert barátja szerint:

    Szilveszter!
    Bizony nem oké! A minap láttam a tv-ben, hogy egy kutya óv-véd, szoptat egy elárvult cicát. Sőt, “ha jobban belegondolok” mi a baj a mai jobb oldali eszmékkel? Remélem nem akarsz Te is előjönni a nem létező fasiszta veszéllyel? Azért ennél műveltebbnek tartalak. Ennyit a “vitéz jobb, vitéz bal”-ról.
    A Fidesz “átcsúszó mondókája” szerintem teljesen rendben van, mert egy pártszövetségnek mindenkihez szólnia kell. Részemről én csak az elkülönítés miatt használom a “jobb” és “bal” kifejezéseket, mert amilyen távol vannak egymástól legalább annyira közel is. Különben az embert a cselekedetei alapján ítéljük meg, nem aszerint, amit mond. Bár Fletónál ez a két sík egybeesik.

    Zenész!
    900-éve vagytok itt, de a Te jóvoltadból megszakad ez a hagyomány?!
    Visszakérdezek, hol lenne most a Fidesz? Javíts ki, ha tévedek. 20 év körüli egyetemista fiatalok alapították a Fidesz MPP-ot és mind létszámában, mind szervezettségében – és nem utolsó sorban – támogatottságban 1998-ra kormányzó erővé vált. Hogy közben tetü 3/akárhányasok és “megtért” kommunisták ilyen-olyan céllal folyamatosan beépültek ez egyszerűen kivédhetetlen volt. Szavaidból úgy veszem ki, -mint általában a munkáspárti blogozók pl. Banikó 21 is – hogy Te is valamilyen moszkovita-proletár parlamentre szavaznál tele traktorossal és fejőnőkkel. Gyorsan leszögezném, hogy önmagában nics baj a traktorosokkal és a fejőnőkkel, sőt bár több lenne belőlük a földeken és istállókban.
    A tábornok példádra csak annyit, hogy a Te esetedben feltehető a kérdés úgy is, hogy:Akkor tehát elhagyod az országot?, vagy úgy is, hogy:Akkor is elhagyod az országot, hogyha…..? és jöhetnének a feltételek. Elvégre csak 900 éve vagytok itt, vagy mi a szösz!(Most én bocs)
    A “rühes politikus”, ha teszi a dolgát, akkor már nem rühes? Na itt érzek én is összeszedetlenséget, ezért ezt a részt ugorjuk át!
    Egy vers, egy műalkotás más és más érzéseket, gondolatokat váltanak ki az emberekből és pont ez a “lényeg”. Az iskolában úgy tanították régen, hogy mit kell érteni abból a bizonyos versből. A ZenAce fantázi neved indukált bennem ötleteket, de nekem legjobban a Zenész tetszett.
    Persze nem vagyok ellene, ha közöttünk egy vér cikiző, mindenre lecsapó stílus foganna meg csak attól tartok , hogy ez lenne a központi téma és elveszne a mondanivaló.

  33. Papi szerint:

    T. ZenAce!
    Mivel ez nyilvános így utólagos engedelmeddel és a (többiekre is vonatkozik) el olvastam az írásaitokat. Tudod vetem a kézi szótárt (látod tanultam) és megnéztem a neved amit használsz elég furcsa összeállítás de magánügy.
    Amit írni akartam neked és a hozzád hasonló gondolkodású embernek szó.:
    Nem elítélni akar benneteket, remélem megtaláljátok a számításotokat de jusson eszetekbe minden nap Radnóti Miklós verse “Nem Tudhatom…”. Tudod ZenAce azért ahhoz is finoman fogalmazva pofa kell amit írtál az 56-ban kimenekültekről. Te most mit csinálsz? senki nem akar halálra sem börtönre ítélni. Csak azért mert egy kifejezetten magyar ellenes gyűlölködő de sajnos remek színészi képességgel megáldott gazember a miniszterelnök így inkább elmész. Rendben van menj és élj boldogul, de ne vedd magadnak a bátorságot arra, hogy bárkit elítélj. Emlékez Zappára: “Inkább harcolok és meghalok a lábaimon állva, minthogy térdepelve éljek életem végéig.” Te ott kint mindig térden állva fogsz élni.

  34. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te szokásodhoz híven megint ködösítesz. Azért mert az egyik pártnak a vezetéséről (akiknek sajnos az ország vezetése is a kezükben van) kiderült, hogy inkorrekt hazudozó törvényt nem tisztelő emberek, akkor rögtön a másik pártot is egy kalap alá akarjátok venni és egyfolytában ezt hangoztatjátok. Miért? Tudtok-e olyan súlyos bűnt elmondani Orbánra vagy egyáltalán a Fideszre amit Gyurcsány és az MSzP elkövetett ebben a 6,5 évben. Tudod amikor az a gazember azt mondta, hogy el lehet menni az országból legjobban éppen nektek kellett volna felháborodni állítólag meg a nevetek is magyar. De ti nem hallgattatok mint az a bizonyos bélsár a fűben.

  35. baniko21 szerint:

    Wass Albert Barátja!
    Remélem, félre értettél egy kicsit és azért írtad, amit írtál. Azzal kezd-
    tem, hogy a sok úri-csibész helyett látnék szivesebben egyszerübb
    embereket a parlamentben, mert azokban még van tisztesség. A sok-
    sok példa bizonyítja, hogy ahogy most megy a politika az “úri huncut-
    ság”. Amire én gondolok az az, hogy a nép problémáját, bajait kevés-
    bé tudja az megérteni, aki havonta 2-3-4 millióból gazdálkodik, mivel
    kb ennyit visz haza, mint képviselő. ( klf. bizottsági tag, stb) Ezért, ha
    megnézed a országházból a közvetitést egy-egy munkanapjukról sok-
    szor a két kezeden meg tudod számolni, hányan vannak jelen.
    Igazad van, a traktoros maradjon a megmüveletlen földön, a fejőnő
    fejje azt a kevés tehenet, amit még fel lehet lelni.
    És a jelenlegi képviselő urak és hölgyek pedig foglalkozhatnának azzal,
    amit tanultak (pedagógus, orvos, mérnök, jogász stb.-), hátha ahhoz
    jobban értenének. Tehát a suszter maradjon a kaptafánál.

  36. Wass Albert barátja szerint:

    kedves Banikó 21!
    Megértem, hogy felháborit Téged a képviselők felvett pénzei. Ez valóban ingerli a közvéleményt, engem is. De kérdezem: ez a pénz hiányzik, ez vitte szakadékba a szekerünket? Fogadok megbocsátobb lennél, hogyha nem lennének mindennapos anyagi gondjaid, ha a nyári szabadságot önfeledt pihenéssel lehetne tölteni…stb. Minden ember elsődleges célja valami hasonló lehet. Nem hiszem, hogy egy német, vagy francia képviselő “szabad idejében” otthon eladásra fenyőfatalpat gyárt.
    A lényeggel viszont alig foglalkozunk. Hogyan kerültünk ebbe a lassan kilátástalan helyzetbe, ki-kik a felelősök ezért, mit kéne valójában tenni? Sokadszor mondom:jöjjön már végre a Fidesz!!!

  37. baniko21 szerint:

    Wass Albert barátja!
    Szerinted a Fidesz tud csodát tenni? Mivel szép lassan már mindenün-
    ket kiárúsitották a következő kormánynak nem lesz miből pénzt csinál-
    ni, ha a 20 éve folyó gyakorlatot akarják követni. Ha nem lesznek új
    munkahelyek, ahol az embereket foglalkoztassák, ennélfogva nőne az
    állam bevétele, akkor nincs is az alagutnak vége. Ha nem szüntetik meg
    a szürke és fekete gazdaságot nem tudunk kilábalni. Ez a felfogás mond-
    juk ki baloldali, de én más lehetőséget abszulut nem látok arra, hogy
    egy kicsit is felemelkedjük. Remélem a képviselők létszámát megfele-
    zik, bőven elég lenne a fele is. Igaz, hogy ezek kis lépések, de sok kis
    lépésből lesznek a nagyok. Kilátástalan helyzetünk akkor kezdődött,
    amikor felelőtlenül kivonultunk egy olyan piacról, ahová mindent el-
    tudtunk adni. Aztán meg privatizálásban fogtunk: a munkahelyek szám-
    talanul szüntek meg.
    (privatizáció=szabadrablás)

  38. miska72 szerint:

    Hurrá! Éljen a DEMOKRÁCIA! Lesz népszavazás! A jegyzőt is váltsák le, és olyen embert tegyenek a helyére akinek nem csak Dr.-i dipolomája van, hanem megfelelő TUDÁSA IS!

  39. Szilveszter szerint:

    Papi! “Tudtok-e olyan súlyos bűnt elmondani Orbánra vagy egyáltalán a Fideszre amit Gyurcsány és az MSzP elkövetett ebben a 6,5 évben.” Dehogy tudunk! Apa bányája, Tokaj hegyalja, Budapest Sportcsarnok, Erzsébet tér, Ezüst Hajó, Happy End, Kaja Ibrahim, Pintér művek, gyes kurtítás, Felcsúti foci csapat beruházás, csökkentett parlamenti munka, szavazat újrasámolás, Lockheed ügy, metró beruházás felfüggesztése. Hát így annyi, ami eszembe jut hiretelen. Igaz, hogy ez nem 6,5 év, csak 4 (!)
    Hogy kerek legyen a perec, akkor dobjuk hozzá a nemrégiben kipattant megfigyelési ügyet, és akkor teljesen aktuálisak vagyunk, így akkor egál a 6,5 év is.
    Fű bűne: a tömeghipnózis, az emberek egy részének tévedésben tartása, érzelmi válságba sodrása, követőinek cél nélküli bolyongatása.

  40. ZenAce szerint:

    Papi!

    Azt honnan tudod, hogy majd a jövőben hogyan fogok odakint élni? Én már tudom hova megyek, Te nem. Én tudom, hogy odakint még ha idegen is leszek, legalább az emberi mivoltomat tisztelni fogják. Ezt itthon a saját honfitársaim tetemes százalékától nem várhatom el, nem számíthatok ilyen magatartásra. Ez utóbbit hívják tapasztalatnak.
    Tulajdonképpen meg félreértettél. Nem ítélek én el senkit sem, hacsak azokat nem, akik inkább bizonyos embereket másként próbálnak a közvélemény elé állítani, pusztán népszerűségi célzattal.
    Annyit még hadd fűzzek hozzá, hogy Zapata a név…Zappa is van, csak őt más tehetséges vonásai miatt ismerik. 🙂 Ja, meg ha tényleg ilyen jól tudod, mi vár rám odakint, hadd kérjek a jövő hétre 5 db számot, aztán felezünk… 🙂
    Ja, Papi, és mivel már sokszor visszakaptam az arcomba, azért tisztázzuk: ÉN NEM HAJTOK FEJET SENKINEK!
    Még ha el is megyek külföldre, nem azt jelenti, hogy feladom. Harcolni tudni kell, méghozzá ésszel. Erre már kitaláltak a perzsák egy nagyon jó játékot régen.

    Kedves W.A.b.!

    Egyrészt halovány emlékeimre támaszkodván kijavítalak, ha megbocsátasz, mert amikor a Fidesz alakult, az MPP még sehol nem volt a nevükben. Valamint liberális(!!! úgy bizony) mozgalomként indult, ami párttá (ez már önmagában politikai tényező) nőtte ki magát. Később konstatálták, hogy a liberális dizájn nem vezeti őket sehová (szerintem liberálist az játsszon, aki legbelül is az…meg legalább tudja, mit jelent liberálisnak lenni), azok után jöttek a külföldi tapasztalatokkal bíró szakemberek + a marketinghadsereg…volt liberálisunk pedig most már konzervatívnemzetikeresztényfreskómodellt játszik. Nekem meg bérletem van a cirkuszba. Alanyi jogon jár, mint mindenki másnak. Bocs. Persze az, hogy évek múltán ki hogy adja elő saját sikersztoriját, az már más kérdés…
    Valamint…
    Több mint valószínű, hogy a traktorosnak meg a fejőnőnek több fogalma van a munkáról, mint annak a sok “rühes” nyakkendős kirakatbábunak. Jah, jut eszembe, azokra a moszkovita-proletár traktosokra célzol, amelyek nem is olyan rég pattogtak a Kossuth téren? Amelyiknek bezzeg olyan szarul megy, hogy ha “X” összegért nem veszik meg tőlük a terményt, akkor más pénz már nem jó, inkább kiszórja…khmm….
    A dinnyésekkel egyetértettem, kicsit elharapózott a multikkal a helyzet.
    Egyébként mielőtt valaki megint köpködne rám emiatt, nézzétek csak meg, hogy arról, hogy mit engedhetnek meg maguknak itt a multik, az elmúlt közel húsz évben csakis a politikai szféra tehetett. Meg lehet nézni akár a franciák, vagy a lengyelek mit tettek az ilyen dolgok elkerülésére még idejében… (pl. franciák esetében Danone kontra USA)
    És még valami…bátorkodtam elolvasni baniko21-nek írt válaszodat…ha Te a nyári szabidat önfeledt pihenéssel töltöd, vagy szerencsés vagy, vagy nyakkendőt hordasz… (bocsi)… De elhiheted, hogy támogatott vagy utált politikusaid GARANTÁLTAN úgy töltik a szabijukat…szerintem többet is, mint kéne…

    Legmélyebb tisztelettel
    ZenAce

  41. baniko21 szerint:

    ZenAce!
    Sok-sok igazság van az általad leírtakban, csak az emberek nem biztos,
    hogy úgy értik ahogy Te gondolod. Ajánlom, hogy a vagdalkozás helyett
    alaposabban olvassák át amit leírsz. Ettől függetlenül sajnálatos, hogy
    arra az elhatározásra jutottál, külföldön jobb lesz. Az elkövetkező évek-
    ben sok tisztánlátó emberre lenne itt szükség. Az elvakultság semmi
    jóra nem vezet, semmilyen oldalon. Ha azt akarjuk, hogy még vala-
    mikor is jobb világ, élhetőbb világ legyen, mindenkire szükség van aki
    normálisan átlátja a politikai és gazdasági helyzetet. A különféle pártos-
    kodás csak megront mindenkit. A cél kellene, hogy lebegjen mindenki
    szeme elött, ha valaha valamit el is akarunk érni.

  42. Bubus szerint:

    Itt állunk a slamasztikában.

    Nincs még az a baloldali közgazdász sem, aki ne a 2002-2008-as időszakot, és a dilettáns Medgyessy-Gyurcsány kormányt adná meg a válság okának.

    És akkor néhány kivételesen jól kimosott, kiöblített agyú Gyurcsány-fan, azt sulykolja, hogy az mindennek az oka, hogy Tokaj környékén bort termesztenek (ez speciel az elmúlt évszázadokra végig igaz volt), és az Orbán kormány ideje alatt is voltak korrupt történetek.

    Voltak. Sőt, korrupció mindig lesz, de nem mindegy, hogy milyen szinten. A skandináv országokban is van korrupció, csak nem azt műveli a fél ország munka helyett, mint ebben a szerencsétlenné tett országban. A Medgyessy-Gyurcsány kormány óta Magyarország egyre mélyebbre süllyed a korrupcióba, és ezt a nemzetközi adatok is pontosan így mutatják, nemcsak mi érezzük így.

    Az a helyzet, hogy nincs semmi, amiben a Gyurcsány-kormány kihúzhatná magát. Az autópálya-építkezések lehetne az egyetlen kivétel, ha azt az ország és nem a lopás miatt csinálják. De sajnos tudjuk, hogy még abban az egyben is csak a lopás volt a fő motiváló erő.

    Nemcsak loptak-csaltak, de tönkretették az országot, tönkretették az emberek jövőbe vetett hitét. Mindent tönkretettek, amihez hozzányúltak, és amíg hatalmon lesznek, ez fog folytatódni.

  43. […] kapcsolatos döntéséről és az arról kiadott közleményről (a Csepel.hu csak a Fidesz-KDNP közleményét hallgatta el) […]

  44. ZenAce szerint:

    Kedves baniko21!

    Köszönöm pozitív szavaidat. És egyet is értek Veled. A baj az, hogy szerintem nem annyira tisztánlátó emberekre lenne szükség, mint inkább arra, hogy az ország lakosságában meg legyen egy belső indíttatásból származó igény arra, hogy tájékozódjanak minden oldalról, minél többet.
    Az már csak hab a tortán, hogy arra minden politikai erőnek (önkormányzati, (sok) kerületi szinten)van zsetonja, hogy gagyi “prospektusokat” hajigáltassanak be a postaládákba, de pl. egy sokakat érintő rendelet változásáról nem tájékoztatják az állampolgárokat. Ha éppen a betoppansz a hivatalba, és elolvasod a faliújságot, akkor már tudsz róla. Amúgy meg mindenki fizessen elő a Közlönyre?
    A balti államok jól csinálták. Már az elején elküldtek minden régi rókát a francba. Plusz az észtek Kanadából meg importáltak egy miniszterelnököt. Ezt “csak úgy” mondom… 🙂
    Igen, a cél kellene, hogy lebegjen a szemünk előtt. De nem a legelső kezünk ügyébe eső eszközt kellene választanunk, hanem jó megoldást kellene keresnünk, a benne rejlő kockázatokkal együtt. Elfogulatlanul.
    Legmélyebb tisztelemmel
    ZenAce

    Kedves Bubus!

    Pro és kontra.
    Pro: szerintem meg a 4-es metró az egyik legnagyobb szívás az elmúlt x évben.
    Kontra: azt nem feltétlen írnám az általad említett kormányok számlájára, hogy hagyták elfajulni a vállalkozói szféra dolgait. (nem az egyéniekre célzok)
    Pont ebben rejlik a poén: nehéz eldönteni, melyik a nagyobb tolvaj. Aki állami szinten garázdálkodik, vagy akinek “csak úgy” baromi nagy a profitja (az alkalmazottainak a keresetéhez viszonyítva), de úgy áll hozzá, hogy adót nem igazán akar fizetni. Épp csak annyit, hogy az APEH 3 év után ne szekálja. MINDEN TISZTELETEM A KIVÉTELEKÉ!

    Üdv
    ZenAce

    U.i.: Bubusnak még egy gondolat. A Gyurcsány-fanokról, kiöblített aggyal. Nekem az nem tetszik már évek óta, hogy lassan már ott tartunk, hogy nem 2 nagy párt van a középpontban, hanem 2 személy. Hmmm…kettős személyi kultusz…fincsi….

  45. Wass Albert barátja szerint:

    Köszönöm Banikó, Szilveszter és Zenész alias ZenAce hozzám intézet szavait, de idő hiányában nem tudok kellő képen reagálni. Arról nem is beszélve, hogy lefutunk a “képernyőről”.

Itt lehet hozzászólni !