Helyreigazítást kért a Fidesz-KDNP frakció

Csepel.info, Fidesz-KDNP csepeli frakció

Öböl

Németh Szilárd az öbölfeltöltésnél – az országos sajtó beszámolt róla, a Csepel újság nem

Helyreigazítást kért a Csepel újságtól, kerületünk “közéleti lapjától” Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakció csepeli vezetője – értesült a Csepel.info. A frakcióvezető szerint – amellett, hogy a lap megint nem számolt be az ellenzék sajtóközleményeiről – félrevezető cikket jelentettek meg a csepeli 56-os ünnepségről is.

A közpénzből, de a helyi MSZP pártlapjaként működő újság folyamatos és durva cenzúrájával kapcsolatban az ellenzéki frakciónak az elmúlt években sok kifogása volt. Németh Szilárd bízik benne, hogy az olyan, cenzúrát alkalmazó “felelős” szerkesztők, mint a Csepel újságé, hamarosan – jó távol a közpénzektől – pártújságot szerkeszthetnek. A frakcióvezető levelét az alábbiakban olvashatják.

Tisztelt Felelős Szerkesztő úr!

A csepel.info internetes portál ma beszámolt arról, hogy az elmúlt hét hírterméséből mit nem közölt a Csepel újság. A cikket itt olvashatják: http://csepel.info/?p=2797

A csepel.info nem végzett alapos munkát! Sajnos, arról ők sem számolnak be, hogy milyen egyoldalú és félrevezető cikk jelent meg az újság 2008. október 31-i számában, “Angyal, vidd meg a hírt” címmel, nagy nemzeti ünnepünk, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc csepeli megünneplésével kapcsolatban.

A közszolgálati (???), közéleti (???) lap a következő tényeket hallgatta el:

“Az önkormányzati rendezvényen a Fidesz és szövetségesei is jelen voltak, s azt kérték, hogy a koszorúzáskor tájékoztassák a közönséget arról, hogy koszorúikat saját – évek óta hagyományos megtartandó – rendezvényükön helyezik el. Kérésüknek, azonban valamilyen rejtélyes okból nem tett eleget az ünnepség narrátora.A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Fidelitas, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Kisgazda Polgári Egyesület csepeli szervezetei, az önkormányzati ünnepség után a Szent Imre téri ’56-os Emlékműnél közösen emlékeztek meg az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 52. évfordulójáról.
A megemlékezésen nemzeti imánk, a Himnusz közös eléneklését követően Németh Szilárd kerületi frakcióvezető köszöntötte a másfélszáz fős ünneplő közönséget és Tarlós Istvánt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetőjét.
Ezt követően Tamási Lajos, baloldali gondolkodású csepeli költő Piros a vér a pesti utcán című verse hangzott el Márki Vivien, az Egressy Béni zeneiskola 5. osztályos növendékének megható tolmácsolásában.
Tarlós István, az ünnepség szónoka évszámokkal, visszaemlékezésekkel, idézetekkel alátámasztott, alapos történelmi visszatekintést osztott meg a jelenlevőkkel, beszéde végén utalva a mai válság és közállapot veszélyére is.
A szónoklat után Erdélyi Szerencse Ödön kortárs csepeli költő szavalta el a forradalom tiszteletére írt strófáit.
A jelenlévő szervezetek és a lakosok emlékező koszorúinak és virágainak elhelyezése után, közösen énekelték el Szózatot.

Az ellenzék megemlékezésén Horváth Gyula alpolgármester (MSZP) is részt vett, s a rendezvény végén közös kézfogással üdvözölték egymást, s cseréltek eszmét Tarlós Istvánnal.”

A cikk ezzel a beszámolóval lett volna korrekt, pártatlan és tényszerű, a Csepel újság pedig így felelhetett volna meg a közszolgálatiság kritériumának. S ennek bizony így kellene lennie!

Ugyanis a Csepel újságot a csepeli polgárok adóforintjaiból, közpénzből jelentetik meg, úgy, hogy a csepeli önkormányzat saját egyszemélyes gazdasági társaságának, a Csepp TV Kft.-nek adta át a kiadói jogokat.
Ez évente 65 millió forintjába kerül a csepelieknek.

Ön, kedves Felelős Szerkesztő úr, a Csepp Tv Kft. alkalmazottja. Tehát Önt közpénzből fizetik, a csepeliek adóforintjaiból. Így Önnek nem egy pártlapot illenék szerkesztenie. A fenti cikk alapján azonban az Ön szerkesztése elfogult, cenzurális, a tényeket elhallgatja vagy megmásítja.

A Fidesznek mindig két kifogása volt – és van is – a Csepel újsággal:
1. nagyon-nagyon drága, a ráfordított pénzből simán lehetne más közfeladatot vagy fejlesztést is ellátni,
2. illetve elfogult, pártos és gyakran hazug is, nem felel meg a közszolgálatiság alapelveinek.

Nagyon sokan reméljük azonban, hogy egyszer Csepelen is helyére kerülnek a dolgok! Várjuk, hogy eljön az az idő, amikor töredéknyi pénzből valódi közszolgálati lap jelenhet meg kerületünkben is. Az olyan felelős szerkesztők, mint Ön, a közpénzektől jól távol, már csak kedvenc pártjuknál koptathatják a szövegszerkesztő billentyűzetét.

Budapest, 2008. november 3.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető

A témához kapcsolódó korábbi hírek időrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

57 hozzászólás “Helyreigazítást kért a Fidesz-KDNP frakció” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Szerintem a Csepel újság szerkesztőjének és cenzorának nagyon fájt volna az igazat leírni és hagyni megjelentetni. Lehetnének a fideszesek tekintettel egy kicsit ezeknek az uraknak a lelki világára. Összeomlottak volna, ha valósághűen kommentálnak.

    Az újságíró szakma legaljai ezek! És ezek a mi adónkból élnek a qva életbe!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. titok szerint:

    A fidesznek is van miről számot adni ,mindenki mutogat.
    Költségvetési intéményt hogy merészelték megszavazni?Hogy merészelték titkositani?
    Önnök is ilyen hülyének néznek minket,egy fideszes nem állt fel hogy ebben én nem veszek részt:- Volt szerencsém.Mind tartja a markát gyf öszinte ő nem titkolja hogy az ami.De fidesz képmutató most már belőlük is elég volt.
    Soha nem fogok magukra szavazni.

  3. Laja szerint:

    Ez most hogy jött ide? Szerintem ez az intézet – HA VALÓBAN BETÖLTI A SZEREPÉT!!! – akkor értékes lehet. Működéséről egy év után érdemes számot vetni. Erről ennyit.

  4. titok szerint:

    Hogy töltené be hm…ez pontosan azt jelenti hogy az imf fog írányitani és megmondja kivel hajlandó dolgozni.12 évre szól egy megbizatás .Gondolkodjunk!

    Hogy jön ide?Ők ugyan olyan hazugok.

  5. Bubus szerint:

    Ti miről beszéltek? Vagy beindult a Csepel újság titkos kommandója?

  6. Laja szerint:

    Ez a szokásos bolsi duma. Mind a két fél ugyan olyan, mind a két fél hibás azért, hogy ide jutott az ország. Ezzel egy a cél: egy szintre beállítani mind a két nagy politikai erőt.

    Azért ahogy én sem, úgy nagyon sokan nem olyan hülyék, hogy ezt beszopják. A jelenlegi helyzet egyszemélyes felelőse az a kormány, amely 2002-óta hatalmon van. Most a nagy kormányszakadást, az SZDSZ színjátékát szerintem hagyjuk. Ők is felelősek.

    Az ellenzék több alkalommal felhívta a figyelmet a rossz kormányzati döntésekre, de semmi foganatja nem volt. Figyeltem a belpolitikai eseményeket az elmúlt években különösen.

    Úgyhogy szerintem nem kellene összemosni a két oldalt.

  7. Laja szerint:

    Hééé, én a cikkhez szóltam hozzá először, a véleményemet elmondtam. Ez a titok beszél itt mellé. Bár igaz, lehet, hogy ő tényleg Csepel újság desszantos… 🙂

  8. Wass Albert barátja szerint:

    Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy reagálja a tegnapi helyett!

    Sziveszter!
    A felsorolásodból kihagyott egy-két mozzanat. Csak így kapásból. Hamarragályon lassan apadt a belvíz 2008 tavaszán és Sziveszteriben az év első napján soha nem látott meleget mértek. Ketten össze is szedtük az Orbán és csapata által elkövetett bűnöket. Te Szilveszter, miként lehetséges, hogy ez a Náladnál is okosabb, ügyesebb(valószínü) Keller et. egy büdös, izzadságszagú bírói elmarasztalói ítéletet sem tudott összehozni a Fidesz ellen? Biztosan nem ismer Téged. Most gondolom az jön, hogy a bíróságok is Fideszesek!
    Idáig olyan jókat írtál, ez nem méltó hozzád!

    ZenAce!
    Az lehet, hogy a megalakuló Fideszben voltak liberális motívumok, sőt most is vannak, de mi ezzel a probléma? 1990-ben én az SZDSZ-re szavaztam, mert akkor a legmarkánsabban ők képviselték az antikommunista magatartást. Aztán rá négy évre beleültek azok ölébe akikkel szembeni politikájuk miatt szavaztak rájuk nagyon sokan. Azóta mélyrepülésben vannak a neoliberális elkötelezettségük okán, ami szerintem vállalhatatlan. 20 év alatt sokat változott-fejlődött a Fidesz, de az általad fanyalogva emlegetett nemzeti-keresztény irány megmaradt. Gondolom van egy-két dolog, amit Te magad is 20 évvel ezelött másként gondoltál, tettél mint most, de gyökeres, 180 fokos fordulat Nálad sem állt be. Másoknak is szabad.
    Nem alkotott a Fidesz maradandót az agráriumban, de amit a szocik az elmúlt 6 évben tettek az anulálja a Fidesz hibáit. Szinte teljes mértékben szétverték a családi gazdálkodókat. A nem, vagy csak a jóval később megadott támogatások miatt ellehetetlenült a tavaszi újra indulás, valamint visszafizethetetlen hitelekre kényszerültek. Ezek a traktorosok az általad emlegetett traktorosok és nem a moszkoviták, de Te ezt ugyan úgy tudod, mint én.
    Visszatérő elem Nálad a rühes nyakkendősök, látom kihúzták a gyufát. lehet erről is beszélni, csak ez mellék vágány arról nem is beszélve, hogy sértő és igazságtalan az általánosítás.

  9. Wass Albert barátja szerint:

    Titok nem szavaz a Fideszre és meg is indokolja. Én ugyan nem értem az indokait, de még filózok rajta. Olvasva Titkot az az érzésem, hogy ő soha nem is szavazott a Fideszre. Esetleg most szavazna csak megvilágosodott neki, hogy hazug a Fidesz és mégsem! Nem értem!

  10. Bubus szerint:

    1990-ben még én is az SZDSZ-re szavaztam, mert az volt a legantikommunistább párt a Fidesszel egyetemben. A Fidesz szimpatikusabb volt, de a nagyobbra szavaztam. Kár. Kiderült, hogy a magát liberálisnak valló, harcosan antikommunista pártot kizárólag csak a hatalom érdekli, és a volt kommunistákkal is hajlandóak lefeküdni, ha így több pénzt és hatalmat kaphatnak.

    Szerintem az 1990-ben SZDSZ-re szavazók 80%-a ma vagy a Fideszre szavaz, vagy még jobbra.

    De ha már a rendszerváltásnál vagyunk: miféle rendszerváltás volt, ha most ugyanazok, ugyanúgy cenzúráznak, mint akkor? Ha a sajtószabadság, a demokrácia legelemibb feltételei sem teljesülnek? Ha az MSZP, a volt állampárt pontosan úgy viselkedik mint elődje, az MSZMP?

    Ha volt valami, ami összeköthetné a jelenlegi pártokat, az a rendszerváltás, és a kiegyezés a demokratikus rendszerben. Ilyen meg nincs sajnos, csak erőszak, sajtócenzúra, önkényúrként viselkedő hazudozó miniszterelnök stb. stb.

  11. miska72 szerint:

    Csepeli Önkormányzati MAFFIA! Gazemberek vezetik a kerületet!

  12. baniko21 szerint:

    Belegondolok, hogy benneteket szavaitokból itélve csak egyetlen dolog
    érdekel:”antikommunista” legyen. Nem vagyok meggyőzve arról, hogy
    egyáltalán tudjátok-e miről is beszéltek? Elöbb egy kicsit át kéne tanul-
    mányozni azokat az elveket, aztán utálkozni. Az, hogy akkor is olyanok
    is vezető pozicióba kerültek akik nem voltak oda valók, most mi a hely-
    zet? Mindig is voltak olyanok, akik épp arra az asztalra …….. , ahonnan
    ettek. Nyilvánvaló, hogy annak idején ez motivált benneteket az Szdsz
    szavazásra. Nekem teljesen mindegy, hogy ki vezeti az országot, milyen
    elvek szerint, ha az tisztességes, és az embereknek élhetőbb az élete.
    Van perspektiva az emberek előtt, van jövőképük, és nem rettegnek
    attól, hogy mi lesz velük, ha elvesztik a munkahelyüket, mert biztos a
    jövő, van ennivalójuk, rezsijüket ki tudják fizetni.
    Szájat tépni könnyebb, mint ezeket elérni.

  13. Papi szerint:

    Nem értem az egész arról szól, hogy a Csepel Újság szokásához híven megint csak az önkormányzat politikájának megfelelően írt és nem azt ami az igazság. Ha jól értem.
    titok!
    Azt írja, hogy nem szavaz a Fideszre mert és itt nem értem azt amit írt, nem a Fidesz titkosít és mi az, hogy költségvetési intézményt szavazott meg? Tudomásom szerint a Fidesz nem szavazta meg a költségvetést.
    Mitől képmutató a Fidesz árulja már ezt valaki nekem!!!!!!!!!!!!!!!!
    Amit az IMF-ről írt, az igaz de hát nem a Fidesz hanem az MSzP és a kormány a felelős
    Jó lenne ha egyszer vádol akkor bizonyítana is. Mitől képmutató mondja már el, hogy én is tudjam.
    Bubus!
    Jó ha tudod az SzDSz-t az akkori MSzMp-s kormány hozta létre, hogy irányított ellenzéke legyen és az akkor még tényleg jobbos MDF-től és a Kisgazdáktól szavazókat vigyen el. Sikerült nekik.
    Még annyit,hogy az 1990-es év Fidesze és SzDSz-e között már akkor is alapvető különbség volt,hogy
    1.) A Fidesz a szabadpiac elé az állam érdekeit helyezte
    2.) Az SzDSz pont fordítva a szabadpiacot az állam érdekei elé helyezte.
    Ez az elv a mai napig érvényes mind a két párt politikájában.

  14. Szilveszter szerint:

    Hogy mitől képmutató a Fidesz? Tényleg ezt akarod tudni Papi? De ha megmondom, hogy mitől képmutató, akkor nem mondod azt, hogy vagdalkozás? Nem mondod, hogy szoci vádló duma? Megígéred? Hát jó!
    Az a baj, hogy sokkal többet tudok a Fideszes dolgokról, mint azt itt bárki is gondolná. És engedtessék meg nekem, hogy ne személyeskedjek.
    Ismerem az adott helyi önkormányzati képviselőt, aki ott volt azon a bizonyos estén abban a bizonyos vidéki panzióban, ahol azok a bizonyos Fideszesek egy szál fütyiben szaladgáltak önfeledt részegségben kurvák hada közepette (családos közismert emberek). Ismerem azt a vidéki Fideszes alpolgármestert, aki együtt fetrengett fűtől, alkoholtól kábulva hányva azzal a Fideszes nagyemberrel, aki manapság híres ember. Ismerem azt a vidéki pártelnököt, aki megcsömölt a koncon vitatkozástól, és visszalépett, “akkor csesszétek meg” alapon. Ott voltam azon a polgári kör gyűlésen, amikor azt zsírozták éppen, hogy a megyei gyűlésre mikor kinek mire kell szavazni, mikor kinek mit kell felszólalni, és mikor kinek milyen kérdésre mit kell majd válaszolni? Mert központilag el volt döntve, hogy az adott szavazáson kinek kell a pozíciót betölteni. Hát ennyit a viselt dolgokról röviden. Van még, nyugi.
    Akarsz még képmutatást? Hát jó. Nézz körül Magadon. Én a senkiházi, pár félóra alatt megakasztottam a Csepl Sc népszavazásos dolgot, lévén a tulajdonjog nem teszi lehetővé, hogy a jegyző népszavazást írjon ki egy olyan tulajdon ügyében, amihez senkinek nincs köze a kuratóriumon kívül. (itt jegyzem meg, hogy fogalmam nincs, hogy a jegyző miért nem illetékesség hiányában utasította el a beadványt a Csepel Sc ügyében?) De a helyi Fidesz vezetőségnek ezt tudni kellett! Mi ebben a képmutatás? Hát az, hogy azt a zászlót lengetik, amire az van írva, hogy Cselel lakosságáért, a sportért! Miközben munkahelyteremtő beruházást, lakhatásokat, gondoskodásokat (idős otthon), korszerű sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, és további bevételi lehetőséget gátolnak. Közben belevisznek Titeket a málnásba, és olyan ügyért harcoltatnak Titeket, ami sosem valósulhat meg jogilag! Mert arra népszavazást eröltetni, amire nincs jogi alap, az elég meleg cucc.
    Akarod, hogy ránézzek a Kis Duna part ügyére, és a kórház ügyére? Miért vagyok abban biztos, hogy találnék arra magyarázatot, megtámogatva tényekkel, hogy miért elvakultság, amiért harcoltatnak Titeket?
    Miért képmutatás a Fidesz számos mondókája? Mert hallucinációkat kergettetnek Veletek acélos harcossággal, miközben nagyonis tudják, hogy alaptalan badarság, amit Veletek eröltetnek.

  15. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Bravó, bravó, bravó tényleg egyszerűen fenomenális volt komolyan. Hasonlított 2006-ban Mesterházy szövegére amikor a balatonöszödi beszédét “paródiáját” elmondta a parlamentben. Tudod én meg ott voltam amikor prominens MSzP-s vezetők bugyi nélkül karikával az orrukban ugráltak és közben Fideszes vért ittak Keller fejéből Gyurcsány ostor pattogtatása közben. Ez a dumád még az MSzP-hez sem volt méltó, de hozzád a stílusodhoz pedig végkép nem. Egyszerűen arról van szó, hogy most az ország gazdasági csőd szélén táncol mert sajnos ott van, és ilyenkor minden ocsmányságot kitaláltok. Az a gazember főnököd (Gyurcsány) most is hazudott amikor azt mondta, hogy elkerültök az államcsődöt egy frászt nem elkerültük csak el lett odázva a másik kormány nyakába (és most mindegy, hogy milyen kormányról lesz szó).

  16. csollány szerint:

    Szilveszter! Bizonyára azt is tudod, hogy került a jelenlegi kuratórium kezébe a Csepel SC tulajdonjoga, ki adta át és mennyiért? Jól informáltságod kíváncsivá tett! Ezt is elmesélhetnéd.

  17. Papi szerint:

    Még annyit Szilveszter!
    Ha netán igazad lenne (ne haragudj ed nem hiszem) még akkor is sokkal kevesebb kárt okoztak az országnak mint a te “becsületes” kormányod. Tudod ezt a stílust már többen kipróbálták és nem jött be. Egyébként a kormányod becsületességére kérlek ne vegyél mérget mert kár lenne érted.

  18. Papi szerint:

    A zárójelen belül “de” akartam írni. Bocs!

  19. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Jaj jaj jaj! Szilveszter GRATULÁLOK a lejárató kampányodhoz.
    Meddig írtad ezt a cikket? Sok unka és gondolkodás lehetett benne.
    azt mondod, hogy: Az a baj, hogy sokkal többet tudok a Fideszes dolgokról, mint azt itt bárki is gondolná.
    Most te MSZP-s vagy vagy Fideszes?
    Honnan tudod mi történt abban a bizonyos vidéki panzióban azon a bizonyas estén? Netán 3/3-as vagy, te is ott voltál és jelenést irtál róla?
    Olyan jól leírtad az este eseményeit, drog cigi, kávé pia nők (kúrvák) Honnan tudsz te ilyeneket?
    Olyan jó volt a történet, seküszöm mekiláthatnál egy regénynek is.
    Az is lehet hogy ezt állmodtad.
    Vagy szedsz valamilyen gyógyszert? Nincs mellékhatása?

    A népszavazást meg a bírósági I T É L E T -re kell végrehajtani!
    Egyébként a jegyző NEM azért utasította el a népszavazást mert nincs benne hatásköre.
    Szilveszter a jegyzőindoklásában nem ez szerepel amit te itt leíttál, hogy ezért nem lehet népszavazást tartani.
    Csepl Sc népszavazásos dolgot, lévén a tulajdonjog nem teszi lehetővé, hogy a jegyző népszavazást írjon ki egy olyan tulajdon ügyében, amihez senkinek nincs köze a kuratóriumon kívül.
    Tehát akor a jegyző a búcsúban lőte a diplomáját? mert nem ez volt az indok? Dr-i diploma van csak nincs tudás mögötte?

  20. Wass Albert barátja szerint:

    Szilveszter! Ne fogd vissza magad, mesélj még jó szaftos Fideszes bulikról, hadd csámcsogjunk egy kicsit. Esetleg valami szupi pályaudvari polgármesteres-szopatós nincs? Mesélj Sziveszter, mesélj.
    A teljes neved nem Szilveszter Andersen?

  21. büki szerint:

    Szilveszter barátunk mindent elhisz mindenkinek. Nem volt ott, de elhiszi, ha kell kiszínezi. A Nagy Testvérnek is ezért hiszi el azt a mesét, amit évek óta hallhatunk a gazdaság dinamizmusáról és hogy hamarosan Európa irigyel bennünket. Egyébként híres nyugalma mintha nem lenne érezhető leveléből. Talán megint tud valamit?

  22. hollósi szerint:

    A csepel pálya ügy egyre jobb. A Csepel újság a nyáron azt írta , a lakossággal megvitatják, mi legyen a pályán. Miért vitatják meg, ha a tulajdonos azt csinál, amit akar? Ha Kovács úr telket vesz, arról se ír a lap, azt se vitatják meg senkivel. Ha a tulajdonos uszodát épít és azt az Önkormányzat 25, v. tudomén hány évre bérbe veszi magának, ehhez kinek mi köze?

  23. infósferi szerint:

    Lehet, hogy Sz. urat már nem érdeklik a hölgyek: én nem ítélem el a történetének hőseit. Sosem tagadtam, volt már részem olyan történetben, amit más elítél. Én meg a milliárdos csalásokat ítélem el. Elkövetőitől és a nekik falazóktól kapok hányingert. Nem vagyunk egyformák.

  24. Wass Albert barátja szerint:

    Kedves Banikó 21!
    Megértem, hogy neheztelsz az antikommunistázás miatt, de el kell szomorítsalak ezen eszme égisze alatt csak a Szú-ban 20 millió embert végezte ki, haltak éhen…stb. Lehet szavakon lovagolni, de a tény tény marad. Azt írod, hogy mindegy milyen elvek alapján vezetnek egy országot csak tisztességesen tegyék. Szerintem a tisztesség maga az alapelv. Ajánlanám Neked “névadóm” Adjátok vissza a hegyeimet című megrázó regényét. Tényleg kiolvastad már az Átoksori kísértetek-et?

  25. Szilveszter szerint:

    Nanananana! Ugye? Mindíg az a mondóka, hogy a szocik azonnal a Fidesz dolgaival jönnek elő, ha az MSzp “ügyei” szóbakerülnek. Lám-lám! Papi felvetette, hogy ugyan ki az, aki tud bármi képmutatót a Fideszről. Nos én tudok, és kérésére el is mondtam egy részét. Olyan forrásból ami megálja a helyét. (de itt feltehetném a kérdést, hogy akkor a Fideszesek hazugok?)Mellesleg egy része, ahogy mondtam is, a magam tapasztalata.
    A felháborodás magáért beszél, az MSzP-zés magáért beszél. Nincs ezzel gond. Engem nem érdekelnek a Fidesz viselt dolgai. Emberek ők is. Csak most ez a biblia orientáció kissé kissé képmutató. És ez volt Papi kérdése, én meg válaszoltam.
    W.A.b.! Most olvasom, hogy kaptam kérdést Tőled. Nos erre már válaszoltam korábban. Ami jogilag megáll, az akkor is megáll, ha erkölcsileg akkora pofátlanság, mint egy ház. A Fidesznél legalább az van (és ezt őszintén hiányolom a másik oldalon!), hogy jogilag körbejárták az összes csalást, az összes korrupciót, az összes lenyúlást, az összes “mutyizást”, és az rendben van, így a bíróság sem tud vele mit kezdeni. Itt válaszolnék a kérdésedre, egy kicsit sem gondolom, hogy a bróság Fideszes lenne. Vagy legalábbis ez (sem) bizonyítható. De hogy a fenébe nem dőltek be azzal,hogy “valahogy” leégett BS szerkezete statikailag rendben volt, és felépíthető lett volna magyar céggel is, akik 100% ban magyarokat alkalmaztak volna, de mégis valahogy 23 milliárdból újat épített egy francia cég, aki valahogy egyedül jutott hozzá a megbízáshoz, csak 70% ban alkalmaztak magyarokat, és még 20 éves üzemeltetési jogot is kaptak. (“Az új bor új tömlőbe való, balgaság a régibe tölteni” – érzékeltette Deutsch Tamás. “A francia cég vezérei ezúton is köszönetüket fejezték ki azért, hogy a magyar állam őket választotta beruházóként. Természetesen ők is egyfajta “referenciamunkának” képzelik az építést”)
    Olyan szépen elcsendesedtek a hosszúbájtok éjszakáján történtek is. És most is elhalványul, hogy nemzetbiztonsági ügyekben kotorásztak ezerrel, és saját NBH-tartottak fenn. Viktor adóbevallásához már asszem egyetlen szót sem kell hozzáfűznöm
    Tehát legalább arra figyelnek, hogy jogilag megmagyarázható legyen. No az még messze nem ad alapot a kereszténydemokrataság mögé bújtatott “ártatlanságra”. Merthogy a magyar gazdaság, meg a munkahelyteremtés, stb, stb. Ha már a képmutatásról beszélünk.

  26. emilió szerint:

    Tetszik, ahogy jogi jártasságával, dicsekszik Szilveszter. Könnyű neki, minden vitás csepeli ügyet közelről ismer. Tudja, hiába ugrál itt bárki, már minden rég le van zsírozva. Azok a figurák jutnak eszembe a régi Csepel Művekből, akik eldugdosták az új gép dokumentumait: amikor gond volt, mindig tudták mit kell tenni – kinézték a doksikból. Amikor kiléptek, mindent a szemétbe dobtak. ne legyen senkinek illúziója, ha helyben váltás lesz, utólag semmire nem derül fény.

  27. Szilveszter szerint:

    Miska!
    MSzp-s vagyok, erről már beszéltem korábban. Azt is elmondtam, hogy nem könnyű manapság MSzP-snek lenni, és még inkább nem könnyű ezt vállalni. Azt is elmondtam, hogy nem vagyok hajlandó sunnyogni akkor sem, amikor nem mennek úgy a dolgok, ahogy kellene. De a fentiekben (részben) leírtak csak azt tükrözik, hogy nem csak “úgy” nem vagyok Fideszes, hanem a saját tapasztalataim, és meglátásom alapján, köszönöm szépen nem kérek belőle. Nincs harag részemről, csak simán, köszi, nem.)
    Igen, valóban nem értem, hogy a jegysző miért nem illetékesség hiányában utasította el az indítványt. Nos ha kell egy kis segítség, akkor az a baj,hogy a feltett 3 kérdésből 2 valóban nem konkrét (többször veséztük már, hogy a sőportcélú is definiálatlan, és a mi legyen 20 % -on dolog is meglehetősen nyitott marad, még ha az igenek győznek is). De elutasítani azért kellett volna, mert a jegyző nem jogosult magánterületre népszavazást kiírni. (ezzel az erővel bármelyikőtök udvarán lehetne közcélú zöldfelületet megszavazni!) A harmadik kérdés meg simán felesleges. A baj talán annyi, hogy meg akarjátok mondani egy alapítványnak, hogy mit tehet a saját telkén. Az a vicces, hogy amit tenni akar, azt pont azért teszi, hogy egy olyan komplexumot építsen, és tartson fenn, ami a csepeliek érdekét szolgálja.
    Infós! 🙂 ilyen inteligensen még nem buziztak le engem! Ez egy élmény! 🙂 (Nyugtatásul, megrögzött hetero vagyok!)

  28. Papi szerint:

    Tudod Szilveszter én azért erős mit erős szuper erős fenn tartással fogadom és ahogy elnéztem a többieket ők is amit le írtál. Ha csak a tizede igaz lenne akkor már az MSzP ezt rég tele kürtölte volna a sajtóban. Andersen sem találhatott volna ki különbet.
    Úgy, hogy meg ismétlem a kérdést mitől hazug a Fidesz?
    De kérlek ha válaszolsz ennél pontosabban és főleg konkrétabban írjál.
    Hogy érteni lehessen amit kérdeztem. Az MSzP vezetősége azért hazug és csaló mert azt mondja, hogy baloldali ugyanakkor pont a baloldali értékek ellen kampányolt pl.: A három igenes népszavazás. Na valami ehhez hasonló választ várok ami konkrétum és nem ködbe vesző rémtörténeteket. Rendben?

  29. Szilveszter szerint:

    Emiló! Túlbecsülsz engem, ami hízelgő, és köszönöm, de sajnos nem jól látod. Én ezekkez a dolgokkal azért foglalkozom mélyebben mostanság, mert itt téma. Hogy dicsekednék jogi jártasságommal? Ez őszintén messz áll tőlem. Hol van itt a jogi jártasság abban, hogy ami nem az önkorié, az nem a népé, így nem szavazhat a nép arról, hogy mi legyen ott ami nem az övé. Mellesleg azért is furcsa ez, mert alapból azért van a hőbörgés, mert az Alapítvány fenn kíván maradni, a csepeliek, és a bajnokok sportolási lehetőségét akarja megteremteni. Be is zárhatná az egészet, mondván, hogy nincs fedezet, a terület elavult, és korszerűtlen. Feküdjetek csak nyugodtan a fejlődés útjába.
    A PTK, az PTK, a sima logika, megy simán ésszerűség.

  30. Szilveszter szerint:

    Papi!
    Erős fennartással fogadod, mert a többiek erős fenntartással fogadják? Mondod, mert a többiek mondják, nem hiszed, mert a többiek nem hiszik? Hát ennyit az egyéniségről. Szerinted mit vártam? Gondolod, hogy azt hittem, hogy Fideszes környezetben leírom ezeket, és mindenki megvilágosodik , és azonnal megtér az MSzP-hez? 🙂 Dehogy hittem. Lehet rám ragasztgatni a cimkéket, hogy provokálok, falrahányt borsó, meg ilyenek.
    Volt kérdés, volt válasz. Miért hazug a Fidesz? Hát most írjak reggelig?
    Úgy sem hiszitek el. Látni meg nem látjátok. Ennek is oka van, de ezt úgysem tőlem akarjátok tudni.

  31. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Figyelemből”egyes”
    Én konkrétumot mondtam az MSzP-ről nem mocskoltam senkit.
    Nem szokásom de először magamat mondtam és csak utána a többieket.
    Azt hittem ezt az”egyen duma” szöveget már túltárgyaltuk.
    Tudod szerintem ha 7,9 millió mondana valamit és csak 100 ezer ember mást te akkor is “egyen dumáról” beszélnél és eszedbe sem jutna, hogy esetleg te tévedsz.
    Egyébként a kérdésemet kiegészítem azzal, hogy mitől baloldali ez a kormány és egyáltalán az MSzP?
    Tehát most már kettő az az kettő kérdésre várom a válaszodat. Rendben?
    De ha lehet konkrétumot írjál és ne személyeskedj. Ne feled pártokról szól a történet.

  32. Bubus szerint:

    Kedves Szilveszter, elolvasva amit a fórumban műveltél, még szerencse, hogy csak a fideszesek vagdalkoznak.

    Olyan korrekt, nem vagdalkozó, nem mocskolódó, senkit sem besározó, valóban konkrétumokról szóló hozzászólásod volt, hogy le a kalappal, láthatóan igazi MSZP-s vagy.

    Gondolom akkor is az első sorban voltál, amikor 23 millió román munkavállaló vette el 2002-ben a munkahelyeket, Nyakó elvtárs pedig rögtön Gyurcsány szobra alatt látható a háziszentélyedben.

    Még egyszer gratulálok, sikerült megvillantanod a valódi arcodat!

  33. Bubus szerint:

    Nem lehetne azt állítani, hogy itt a fórumban sosem volt még személyeskedés, vagdalkozás, de messze nem ez volt a jellemző.

    Most azt hiszem átléptünk egy határvonalat azzal, hogy egy vállaltan MSZP-s itt is megmutatta, milyen a pártjának az igazi arca. Amikor már nem lehet érvelni, az jön, amit láthattunk.

  34. csollány szerint:

    Sajnos, kedves Szilveszter, annyi mindent írtál, de amire vártam, nem találtam. Ki és hogyan játszhatta át a kuratóriumot vadidegenek kezére? És mi (mennyi) érdeke fűződhetett hozzá. Gondolom, sok kéz nem lehetett benne, kicsit próbálj emlékezni rá!

  35. infósferi szerint:

    Bocsánat Sz., de azt írtam, hogy “lehet, hogy már”, ez pedig szerintem egész mást jelent. Ami egy kor felett – azt hallottam – nem akkora gáz.

  36. emilió szerint:

    Számomra az jelenti majd a fejlődést, ha bedöglött üzletközpontok és lakatlan lakótelepek ( lakóparkok) helyett sportpályák épülnek majd.

  37. jani szerint:

    Tisztelt Forumozó Társaim !
    Sértődés ne essék de, sokszor leírták már itt mások,most leírom én is az MSZP. NEM BALOLDALI PÁRT, csak szeretne az lenni !!!
    Az igazi baloldaliságtól ök nagyon nagyon messze vannak.!!
    Attól,hogy néha bedobnak egy két igazi baloldali értékrendet még nem baloldaliak, a tetteik keményen bizonyitják,hogy nem azok!!!
    Az igazi baloldali értékrendeket vallókat-mert vannak ilyenek – sérti, hogy összemossák őket velük !
    Az igazi baloldaliak a kisemberek, a magyar vállalkozókat, a munkásokat,az alkotó értelmiséget és mindenkit képvisel aki Magyarország felvirágoztatásáért tenni akar.,de nem szolgálja a kapitalistákat semmilyen formában,!
    Nem sündörögnek a kapitalista pézemberek körül,soha nemi is fognak a szolgálatukba állni !
    Szerény lehetőségei ellenére is ezt teszik , bár igencsak akadályozzák ebben.
    Ennek a pártnak nincs pénze, a saját párttagjai és a szimpatizánsok támogatásából műkődik !!Nem élnek az adófizetők pénzéből !!!
    A nagy rendszerváltás során eszméiket hátrhagyva a mai MSZP-sek gyorsan “megtértek a kapitalisták hitvallásához “. A pénz szagát megszimatolva,gyorsan cselekedtek !
    Egykori MSZMP-s párt vagyont betették a zsebükbe, és vitték, hogy majd ebből gazdagodjanak tovább,kiszolgálva a külföldi tőkét minden áron. Az eszmélket meg arra hagyták akinek kellett. !!
    Nem érdekelte őket akkor sem, ma sem hogy mi lesz az országgal ,az emberekkel !!
    Csak ennyit a baloldaliságról !
    Ha meg kellene fogalmaznom ,milyen párt is az MSZP.azt kell mondanom kapitalista párt !!!
    MI sem bizonyitja jobban,hogy miliárdos miniszterek milliomosok , ujgazdagok és a nekik behódolók írányitják ma az országot és osztják az észt!!
    Csak az a gond, hogy ezt egyre többen kezdik látni, felismerni, ez pedig nagyon de nagyon zavarja köreiket, féltik a pénzes zsákjaikat de nagyon. !
    Az emberek ma már kezdik látni ám hogy “hol és kik sütik a kenyeret kinek jut belőle és kinek nem jut még a morzsából sem ” ??!
    Érezve a veszélyt igyekeznek minél jobban megtömni pénzes zsákjaikat amig lehet !
    Csak figyelni kell a napi történéseket !! AZ igazi baloldaliak
    Csepelen is megtalálhatok. !! Megpróbálnak tenni a maguk módján ezt többen tapasztalhatták már.
    Szerintem nagyobb az erkölcsi hitelük mint a köpenyeget forgatóknak , van hitele még a szavuknak.
    Tudom lesz majd felzúdulás a beírásom után,kapni fogok hideget ,meleget de én jómagam is felvállalom az igaz baloldaliság értékrendjeit.,Tudom jól hogy nem vagyok egyedül és egyre többen értik,mit képviselünk,mit akarunk !!

  38. Bubus szerint:

    Kedves Jani,

    az MSZP nem baloldali párt, de – ellentétben azzal, amit írtál – szerintem nem is akar az lenni. Ott sok pénzt akarnak, azonnal, és ez forrasztja össze őket.

    Viszont a kommunizmus is csak szenvedést hozott eddig a világra. Többet, mint a nácizmus. Maga az eszme szép, de csapda, mert a gyakorlati kivitelezés lehetetlen. Emberek vagyunk, és emberi tulajdonságaink ezt megakadályozzák.

    És ez nem azt jelenti, hogy az a baj, hogy emberek vagyunk emberi tulajdonságokkal, hanem azt, hogy rossz az eszme, mert nem embereknek készült.

  39. jani szerint:

    Kedves Bubus!
    Abban egyetértünk,hogy az MSZP.nem baloldali párt!
    Én viszont ugy látom hogy nagyon is az szeretne lenni, mert néha előjön egy két baloldali értékrenddel ,igaz ezt megteszik néha mások is.
    Tökéletesen igazad van a pénz az “nagy úr!!
    A pénz rávesz embereket olyan dolgokra is ,amit egyébként soha nem tennének meg !
    Azt írod az “eszme szép, de csapda mert a gyakorlati kivitelezés lehetetlen ” ebben is van igazság, csak nem teljes mértékben ! A kivitelezést valóban szintén emberek akadályozták meg mint ahogy akadályozzák ma is!
    Ne hidd, hogy a baloldaliak nem tudják miben hibáztak,mit tettek rosszul ! A kommunizmus meg ha jól tudom nem létezett, az egy távoli célkiűzés volt,amiben egyenlő lehetett volna mindenki ! Lehet vitázni hogy jó volt e az irány az is bizonyítja ,1o megkérdezett emberből 6 azt mondja akkor jobb volt !
    Érdemes elgondolkodni rajta miért is mondják ezt ??!!
    Hogy melyik időszak mennyi ádozatot “hozott vitatkozni nem érdemes mert akkor elkezdhetjük a keresztes háboruknál és soha nem érnénk el a napjainkig aminek szintén megvannak a maga áldozatai ha beszélünk róla ha nem !!

  40. Papi szerint:

    Látod Szilveszter pedig nem is Fideszesek sokan a hozzászólok közül.
    Nem is “sablonos a szövegük”
    Tehát várom a válaszodat a két kérdéssel kapcsolatban.

  41. miska72 szerint:

    Én se vagyok fideszes! Civilszervezeti tag vagyok! De nem vagyok párt tag! De inkább a fidesz mint az MSZP! Az MSZP ről tudjuk hogy ELQRTÁK! Nem kicsit! NAGYON!

  42. baniko21 szerint:

    Bubusnak!
    Az Mszp azzal nyert, hogy azt hazudta: baloldali párt! Többek között.
    Az Mszp kapitalista-tőkés párt, a baloldalhoz a világon semmi köze.
    Nem tudom kiknek a leszármazottai, de, hogy őszinte legyek nem is
    érdekel. Nekünk magyaroknak az a legnagyobb bajunk, hogy mindig
    hátrafelé nézegetünk, a multunk felett itélkezünk, közben a jövőnk
    meg elsikkad. Mi lenne, ha inkább a közös jövőnk érdekében tennénk?
    A Janinak igaza van abban, hogy vissza lehetne menni a keresztes há-
    borúkig és számolgatni a sok-sok értelmetlen áldozatok számát. A tör-
    ténelem egy olyan tudományág, amit a mindenkori uralkodó kormány
    így, vagy úgy magyaráz. Akik meg átélték másképp emlékeznek.
    Lenne egy kérdésem hozzák, ami egy kicsit összetett.
    20 év óta hány ember veszitette el munkahelyét, megélhetését?
    Hány a lakását, mivel nem tudta fizetni? Hány ember nem jut tisztessé-
    ges orvosi ellátáshoz? Hány él ugy, mint az állatok. 40 évig nem volt
    tüdűbaj, most erősen emelkedőben van. Mi ez szerinted, ha nem mes-
    terséges népirtás? Vagy Te ezt másnak nevezed: az erősebb és törte-
    tőbb megmarad a többi vesszen?

  43. Papi szerint:

    baniko21!
    A kérdésedre a válasz: X+1 fő. Ne haragudj, hogy így írtam de hát talán még az Isten sem tudja. De, hadd mondjam azt, hogy 1990-től ez a harmadik ciklus amit a “baloldalt” hazudó MSzP-SzDSz és most már szintén át állt MDF közös tönkretevő banda volt kormányon. De, az alaptéma a helyre igazítás lett volna de a kerületben ugyan az megy “kicsiben mint az országban nagyban. Vagyis ha el akarjuk olvasni a helyreigazítást akkor különleges szemüveget kell felvennünk.

  44. Szilveszter szerint:

    Bubus! Románia lélekszáma 21,6 millió volt 2006. január elsején, ezen belül a romániai magyarok a lakosság 6,6 százalékát képviselik. Ha ebből 23 milliót elveszünk, akkor üres románföldről beszélünk? Ez már akkor is butaság volt, amikor először szóba került! 🙂

    Jani! Részemről messze nem kaphatsz “hideget”, mert egyet értek Veled. Amit a baloldaliságról leírtál, abban magamra ismertem. (gondolom, hogy most széleskörű a felhördülés! Nem baj.) Nagyapám egy szál gatyában halt meg egy messzi vidéki vályogházban, egy fillér nélkül. Én sem vettem még el senkiét, és soha nem is fogom. Azon dolgozom, hogy másoknak jó legyen, de ha már jó nem lehet, akkor elfogadhatóbb legyen. Tudom, hogy az itt leírt dolgaimból ez nem feltétlenül derül ki. Pedig már ejtettem erről pár gondolatot. Feladni azonban nem szabad! Éljen a baloldal!

  45. csollány szerint:

    Szilveszter! Nagyon kérlek, ha időd engedi, arról írj, hogyan került a csepeli pálya vadidegenek kezére és mennyiért?
    Biztosan tudod, közel ülsz a tűzhöz.

  46. Bubus szerint:

    Szilveszter: ezzel a hazugsággal és hisztériakeltéssel nyertétek meg 2002-ben a választásokat. Csak ez 6%-ot hozott az MSZP-nek.

    Akkor meg miről beszélünk?

  47. infósferi szerint:

    Éljen, de sörözzön veletek akinek elmentek hazulról.

  48. jani szerint:

    T. Silveszter !
    Amit leírtál,hogy miért és kiért dolgozol az elismerésre méltó
    /”másoknak jobb legyen, de ha már jó nem lehet, akkor elfogadhatóbb legyen “/ csak még egy kicsit ki kellene bőviteni .!!! Alpvetően ez közel áll az igazi baloldaliak ,értékrendjéhez !
    Ha igy folytatod még talán elmondhatod magadról,hogy kezdesz baloldali lenni. !
    Csak egyre figyelj de nagyon !!Az általad képviselt párt egyáltalán nem a balodali értékrend szerint cselekszik, hoz sokakat érintő, nagyon súlyos döntéséseket !
    Ne várd hogy felsorolásba kezdejek ,elhangzottak ezek itt már nagy számban, és sokan leírták!
    Egy igazi balodali valóban nem adja fel, így én sem mint azt már írtam.
    Az utólsó mondatod nagyon jól hangzik, egyetértek vele !!Akkor lenne teljes ez, ha hozzá tennéd az igazi balodal és nem a magukat annak képzelő, baloldal !!
    T. Infosferi !
    Lehet ,hogy sok mindenben nem vagyunk egy platformon, de biztos vannak közös dolgaink amiről egyformán gondolkodunk

  49. jani szerint:

    Bocs mellé nyúltam és elment amit eddig irtam!
    Elnézést kérek.
    Ez a folytatás a az egyformán gondolkodunk után !..

    …és egyformán látjuk esetleg a megoldást !
    Én bizony leülnék a Szilveszterrel, veled is, és másokkal is megbeszélni a dolgokat!
    Egyszer már csak el kellene kezdeni ezt is, ha valóban akarjuk hogy változás legyen ,és ha ez éppen egy sőrparti, én állok elébe, mint már irtam ezeken az oladalakon !
    Auztán még az is lehetségés, hogy “kitalálunk” valamiTközösen kezdésnek mondjuk kezdetben csak csepeli ügyeinkben,aztán lehet tovább lépni !

  50. titok szerint:

    Látjátok ti agymosotak vagytok én már tudok a fidesz nélkül is létezni meloztam nekik amilyen hülye vagyok .

    Kedveskéim a fidesz helyett a jobbikra szavazok .Ne merj te ostoba többet balosozni az én családomba komcsi áldozatok vannak .
    Itt az idő és tanuljatok meg kérdés felteni a fidesznek majd rájöttök ti is hogy mellé dumálnak.20 éve ott van az egész bagázs bolond aki azt mondja, hogy a fidesz nem vette ki a részét.
    Példa: Mikola ügy ,kettősállampolgárság( a román -magyar állampolgárságra allergiások ők is)
    Ébresztő!!

  51. baniko21 szerint:

    Kedves Titok! Az agymosott valószinű Te vagy! Aki a jobbikra akar
    szavazni, ne emlegesse, hogy a családjában “komcsi ” áldozatok vannak.
    Igy egyébként is érthetetlen. Kommunisták voltak a családodban, vagy
    kommunisták okozták a családodban a bajt? A valódi kommunista biz-
    tos, hogy nem vét embertársai ellen, hiszen pontosan az a célja, hogy
    jobb legyen az emberek sorsa. Nem véletlen, hogy a kapitalizmust sem-
    milyen formában nem fogadjuk el. Láthatod, hogy a bankárok telhetet-
    lensége, hogy gyűrűzik végig a világon. A multiknak is csak addig vagy
    jó, amig kizsigerelhet. Ma nem az a fontos, hogy jól dolgozz, hanem az,
    hogy hogy tudsz csalni, lopni, lenyúlni lehetőleg olyan ügyesen, hogy
    ne találjanak rajtad fogást. Csakhogy erre születni kell! Az emberi be-
    csület, tisztesség meg a fasorban.

  52. Papi szerint:

    titok!
    Tudom most a pokolba fogsz küldeni, kérlek ne tedd. Ez a duma a Fideszről csak az maszop halmára hajtja a vizet. Akármit is mondasz jelenpillanatban a Fidesz a legnagyobb ellenzéki párt. Kicsit gondolkozz azon, hogy mit írsz.
    A kettős állampolgárságról csak annyit, hogyha vissza emlékszel éppen a Fidesz volt aki a kettős állampolgárság kérdését vitte a népszavazásra.
    Mikola nyersen fogalmazott és fogalmaz de igazat mond az egészségügyről. Tudod az állítólagos “bal” oldal azért tud győzni ellenünk mert mi mindig egymást szidjuk ők meg jót röhögnek. Lesznek választások remélem a Jobbik is és a Miép is bejut ez a két kis mocskos renegát helyet (SzDSz, MDF) helyet.

  53. Szilveszter szerint:

    No akkor most megint egy kis szimultán! Megy ez nekem!

    Csollány! Lüktetsz nekem ezzel a “Nagyon kérlek, ha időd engedi, arról írj, hogyan került a csepeli pálya vadidegenek kezére és mennyiért?”- dologgal. Nos gondolom, hogy nem játszottak milliárdos dolgok a háttérben, mert ha igen, akkor Kaya Ibrahim vette volna meg. Bár ő korábban eltűnt, ma sem tudni róla semmit. Fogalmam mincs, miért gondolod, hogy tudom, hogy ki kit váltott a kuratóriumban. Csupán feltételezésem van arról, hogy megalakult egy kényszer kuratórium, hogy ne kelljen bezárni a komplexumot. Azok az emberek, akik benne voltak, feltételezem, hogy ezért vállalták ezt el. Majd dolgoztak azon, hogy megalakuljon egy olyan kuratórium, ami viszi tovább az Sc ügyeit. Lehet, hogy ez nem így van, ez csak az én elgondolásom, lévén nem vagyok közel a tűzhöz. Azonban arra meg én nem kaptam választ, hogy Közületek hányan járnak rendszeresen sportolni az Sc- be mostanság?

    Bubus! Ha olvastad, azt írtam, hogy ez már akkor butaság volt, amikor először szóbakerült, nem tudom, hogy miről beszélünk?

    Kedves Jani! Köszönöm szavaid! Valóban az van, amit fent írtam. Lehet bővíteni? Lehetne. Hiányoznak még bizonyos eszközök, és lehetőségek hozzá, most még nem abban a döntéshozói helyzetben vagyok, amivel többet tehetnék. Eljön ennek is az ideje. Sajnos azonban a végtelenségig bővíteni nem lehet. Vannak akiken lehet segíteni, és vannak, akiken nem. Ez utóbbi borzasztó, és megvisel. Hadd nem részletezzem.
    Ez a bal, igazi bal dolog olyan, mind a jobb, és Jobbik problémája. Vagyis megosztja, és legyengíti a pártot. Ezt a butaságot az MSzP soha nem fogja elkövetni! Nem úgy, mint a Fidesz. Annyira nyomult, hogy felfalt mindent, ami az útjába került. Azt hihetnénk, hogy ezzel hatalmassá vált. A valóság azonban az, hogy a koncon marakodásban “kiderült” hogy vannak akik másként csinálnák. No ők lettek az eretnekek, akik kiváltak, vagy kirúgták őket. Szerintük ők jobbak, mint a jobbosok, vagy jobban jobboldaliak, mint a jobbosok, ki tudja. Lényeg, hogy Jobbik-ok.
    Nos épp ezért nem nyer a Fidesz 2010-ben sem. A valódi partner kisgazdákat felfalta, a másik valódi partnert (az MDF-et) megosztotta, és ellehetetlenítette. Amely párt még létezni szeretne az nem szövetkezik a Fidesszel. Akiket nem bír lenyelni, az a Miép, meg a Jobbik, akikkel viszont hiába szövetkezik, mert az értelmes emberek nem szavaznak olyan pártra, akik szélsőségesekkel komálkodnak. Ehhez még túl sok olyan idős ember ad le szavazatot, akik emlékeznek!
    Sokan csak azért szavaznak a Fideszre, hogy ne az MSzP legyen. No ez eddig is kevés volt, eztán is kevés lesz. Az MSzP tábora megvan, köszöni szépen. A kellő időben csendben elballag a szavazó helyiségbe, és tol egy X-et, majd hazamegy, és nem foglalkozik többet az üggyel. Mert ő a polgár, és nem politikus. “tiszteséges ember nem keveredik a politikába”

    És látod Papi? Rendre utasítod a “titkot” aki csak simán átlát a szitán, és megszabadította magát a lelki nyomor alól, és elmondja hogy ő már a Fidesz nélkül is tud létezni. Ez azért sokat elárul….

  54. Papi szerint:

    Bocs Szilveszter de én senkit nem utasítottam rendre. Már megint elakadt a tű Szilveszter? A Fidesz már megint megevett mindenkit? Szilveszter miért nem találsz ki valami újat mikor fogsz már egy új lemezt feltenni? Inkább arról beszélj mi van az MSzP-SzDSz korrupciós ügyeivel vagy arról, hogy mi is volt a héten Dunaszerdahelyen honnét tudták a Szlovák rendőrök kik a “rendbontók” talán inkább erről beszélj. Akkor miről fogsz írni ha esetleg mégis veszteni fogtok?

  55. Wikipédia szerint:

    A határon túli magyarok számára kedvezményesen megadandó magyar állampolgárságért a Magyarok Világszövetsége kezdeményezte az aláírásgyűjtést 2004 nyarán.

  56. Papi szerint:

    Wikipédia!
    Köszönöm a helyre igazítást és elnézést a Magyarok Világszövetségétől.
    De a kettős állampolgárság kérdése nem az ellenzéken hanem az anti magyar MSzP-SzDSz kormányon múlott és ez akkor is nagy szégyen.

  57. miska72 szerint:

    Ezeket el kell hajtani mint a magzatvizet!

Itt lehet hozzászólni !