Parkolót kérnek a Jahn Ferenc csepeli telephelyéhez

Fidesz-KDNP csepeli frakció

A parkolási tilalom feloldását és parkolóhelyek kialakítását kérték a Jahn Ferenc Kórház csepeli telephelyéhez a polgármesterhez írt levelükben Szuhai Erika és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakciójának tagja és frakcióvezetője. Az alábbiakban ezt a levelet idézzük.

Tisztelt Polgármester úr!

Augusztus végén értesültünk arról, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a Déli utcában, a Jahn Ferenc Kórház csepeli telephelye előtti utcaszakaszon. Kevés a parkolóhely, a betegek, hozzátartozók nem tudnak hol megállni, gyermeküket cipelő kisgyermekes édesanyák, vagy idős betegek kényszerülnek arra, hogy messziről gyalogolva érjék el az ott működő rehabilitációs osztályt, mert az intézmény területén nem várakozhatnak. Akik viszont -nem látva más lehetőséget-, mégis megkísérlik az utca jobb oldalán való parkolást, visszaérkezve az autójukhoz büntetőcédulával, esetleg kerékbilinccsel találják szemben magukat!

Ellenzékben dolgozó önkormányzati képviselőként más törvényes és jogszerű eszközünk nincs, mint az interpelláció, hiszen mi senkit sem utasíthatunk az önkormányzatnál arra, hogy parkolóhelyeket alakítson ki, vagy az utca mindkét oldalán tegye lehetővé a várakozást. Polgármester úrhoz fordultunk, kérve, hogy oldja meg a problémát, segítsen a beteg embereknek. Választ kaptunk, megoldást a problémára azonban nem!

További pikantériája a helyzetnek, hogy a „gyár” területe felől és felé komoly teherautó forgalom van, melyet ugyan próbáltak szabályozni, de ezt is elég furcsa módon tették. A Déli utca Bajáki Ferenc utca felöli végén 7,5 tonnás, míg a „gyár” felöli oldalán 6 tonnás korlátozó tábla van kihelyezve. Hogy lehet az, hogy egy utcába az egyik oldalról „nagyobb”, míg a másik oldalról „csak kisebb” teherautókkal lehet behajtani?

Intézkedni csak Önnek van jogköre, ami egyben kötelessége is! Ezért arra kérjük Polgármester urat, hogy haladéktalanul tegye meg a megfelelő intézkedéseket, és gondoskodjon a betegek védelméről a meglévő súlykorlátozó táblák 3 tonnásra cserélésével, a Déli utca jobb oldalán található, megállást tiltó táblák leszerelésével, illetve – a legfontosabb! – új parkolóhelyek kialakításával.

Továbbá kérjük, a megtett érdemi intézkedésekről értesíteni szíveskedjen bennünket!

Budapest, 2008. október 31.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető

Szuhai Erika
önkormányzati képviselő

4 hozzászólás “Parkolót kérnek a Jahn Ferenc csepeli telephelyéhez” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    No, ez már fontosabb, mint a Munkásőr utca elleni kirohanás…Az egész gyártelep közlekedése és táblázása hagy némi kívánni valót maga után…Hja, miért is nem lehet egyszerűen lezárni a Déli utcát a négy (és több) kerekű járművek elől, mint korábban? Azzal a jóféle vaskapuval?

  2. Laja szerint:

    Ez is fontos kérdés, de szerintem a parkoló fontosabb lenne.

  3. lolka szerint:

    Na,akkor mondok még vadabbat!- Miért nem lehet a 79-es járatot beküldeni a volt II-es kapun és ki a volt III-on… mindjárt egy megállóval a korháznál…hol élek én, illyen hülyeségekről állmodozni! Igaz ráérek amig a Sétálóutcától elgyalogolok az Egyedigépgy. utcáig és délután vissza akkor már fáradtabban, de ez már kitérdekel.

  4. JENYISZEJ :) szerint:

    Van ettől még furcsább táblázási rend is. Pl:reggel balra, délután zsákutcába vezet a terelő út. )))))) 😀 (((

Itt lehet hozzászólni !