A terror iskolája

Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt

Az alapítványi iskola és környéke a Norc.hu-n:  fiktív számlák, sikkasztás, fekete-kassza, kábítószeres zsarolások, gyerekek bántalmazása – kik tudtak még róla?

Gyerekeket vert és fojtogatott. Volt, akit a Dunába lökött. Volt, akit az osztályteremben a többiek előtt vagy a mellékhelyiségbe rángatva bántalmazott. Az általa nem kedvelt tanárnőkről megalázó szex-pletykákat terjesztett, másokat pedig kábítószeres vagy sikkasztási vádakkal zsarolva rúgott ki. Az iskolai erőszakra végül két ember kivégzése tett pontot, de a gyilkosok még ezt a bűntettet is megpróbálták az egyik diákra kenni.

Bár az iskolai erőszak egyre gyakoribb, az esti híradó bel- és külföldi hírei között összesítve sem szoktak egyszerre ennyi szörnyűségről beszámolni. Lapunk forrásai szerint a fentiek mégis egyetlen iskolában történtek meg Csepelen. Egy volt a gyerekek és tanárok elleni szörnyű zsarolások, lelki és fizikai terror elkövetője is: Deme Gábor, az iskola igazgatója. Aki nem engedelmeskedett a tanárok között csak „kis Hitler-nek” hívott igazgató kénye-kedvének, előbb sárga lapot kapott. Ha ebből sem értett, jött a kegyetlen megtorlás. Cselezni nem lehetett, az igazgató mindenről értesült.

Többek között ez derül ki abból a tantestületi levélből, amelyet még januárban küldött el egyik olvasónk lapunkhoz, és amelynek valódiságát a Blikk vasárnapi számában nyilatkozó Weszelovszky Károly iskolai kuratóriumi elnök is elismert. Lapunk úgy tudja, hogy a TV2 március 14-i Napló című műsorában szintén szó lesz az iskolában történtekről, és erről a bizonyos levélről, melyből mi most részleteket is ismertetünk.

„Gennyes sebként fakadt ki a megaláztatások sora”

Amikor 2009. január 7-én este agyonlőtték Takács Józsefet, a helyi önkormányzat MSZP-s képviselőjét és Papp Lászlót, tehetséges, fiatal tanártársát, az addig példa nélküli iskolai gyilkosság az egész országot megrázta. Csepelen a megdöbbenés akkora volt, hogy a legtöbben ma is pontosan meg tudják mondani, hogy hol voltak, mit csináltak, amikor a gyilkosság hírét hallották.

A csepeliek még magukhoz sem tértek első sokktól, máris jött a következő: január 8-án a rendőrség sajtótájékoztatót tartott, melyen közölték, hogy a két gyilkossággal Kun Tamást, az iskola biztonsági őrét és Deme Gábort, az iskola MSZP-frakciótag igazgatóját gyanúsítják. Az első hírek szerint az igazgató 3-4 millió forint összegben sikkasztott, és a gyilkosságnak is ez volt a kiváltó oka.

A következő héten pszichológusok érkeztek az iskolába, hogy segítsenek feldolgozni a diákokat és tanárokat ért sokkot. Arra azonban még ők sem számítottak, ami ekkor történt. A Csepel.info-hoz eljutott levél szerint a tanárok január 30-án így számoltak be erről: „szinte gennyes sebként fakadt fel az embereket ért megaláztatások sora”.

Rosszindulat, ármány minden mennyiségben

„deme gábor (nem helyesírási hiba a kis betű) folyamatosan megalázta a tantestületet. Kijátszotta őket egymás ellen, hazugságokat, álhíreket terjesztett. Kihasználta az emberek egzisztenciális félelmét, megrágalmazta, embertelen módon kirúgta a neki nem tetsző pedagógusokat.” – áll abban a levélben, melyet a Csepel.info egyik forrása szerint az iskola tantestülete küldött Weszelovszky Károlynak, az alapítványi iskola kuratóriumi elnökének 2009. január 30-án.

A levél beszámol egy esetről, amikor Deme egy kolléganőjét úgy üldözte el az iskolából, hogy súlyos pénzügyi visszaéléssel vádolta meg: „azt hazudta, hogy kétmillió forintra büntették meg az iskolát miatta, amit neki ki kell fizetni, vagy felmond. Papírt, bizonyítékot nem mutatott neki. A kolléganő megszégyenülten felmondott.”

A levél írói kábítószeres zsarolásokról is említést tesznek. Az egyik tanárnő, aki több éve dolgozott az iskolában, azt az információt kapta, hogy táskájában kábítószert fognak találni. Az illető a férjével együtt érkezve félelmében felmondott. „Volt olyan kollegánk, aki nem mert többé táskával bejönni, mert szintén olyan figyelmeztetést kapott, hogy drogot fognak találni a táskájában.” A beszámoló szerint a tanárok gyerekei között is volt olyan, akiről Deme azt terjesztette, hogy drogos.

A levél alapján az aljas szexuális pletykák az igazgató úr kedvencei lehettek. „Egy kolléganőről azt terjesztette a háta mögött, hogy a tantestület minden férfi tagjával szexuális viszonyt létesített. Neki is felkínálkozott, de neki nem volt rá gusztusa.” Volt, akiről Deme azt terjesztette, hogy az aberrált szexet kedveli. Egy fiatal tanárnőt azzal vádolt meg, hogy osztálya előtt bugyira vetkőzött a születésnapján, egy másik kollégájáról pedig azt terjesztette, hogy munka után az idejét idős férfiakkal tölti, természetesen pénzbeli ellenszolgáltatásért – áll a levélben.

Megalázta, verte, fojtogatta a gyerekeket

A Csepel.info-hoz eljuttatott tantestületi levél szerint 2007-ben Deme – miután egy diák nem vette le a sapkáját előtte – becsengetés után berohant az osztályterembe, és ököllel verte véresre a gyereket úgy, úgy, az a földre esett. Egy másik, hatodikos gyereket a mellékhelyiségbe vonszolt, ahol szintén nem volt térfigyelő kamera, és ott fojtogatta.

Deme állandóan a kapcsolataival kérkedett – egy forrásunk szerint többször állította azt is, hogy Gyurcsánnyal van munkaebédje

Egy alkalommal egy nyolcadikos gyereket ért utol az igazgató bosszúja: őt a lépcsőn verte meg, és a beszámoló szerint csak kevés hiányzott ahhoz, hogy a fiú le is guruljon azon. A szülők az eset után felháborodásukban hajszál híján neki mentek az igazgatónak – számol be az esetről a tantestület által jegyzett levél, amely azonban arra már nem tér ki, hogy az ügynek bármilyen hátrányos következménye lett volna Demére nézve.

„Egy sportnapon kivitte a gyerekeket focizni a Duna partra, ahol egyik tanulónkat belevágta ruhástól a Dunába, majd fojtogatni kezdte. Ha nincs ott a meggyilkolt kollegánk, Papp László, ki tudja, mi lett volna! Ö szedte ki a kezéből a tanulót, akit Deme Gábor vizesen haza zavart Szigetszentmiklósra. Számtalan esetben lépett fel a gyerekek ellen fizikális és hatalmi helyzetét kihasználva erőszakosan, emberi méltóságukban megalázva a tanulókat. A gyerekek felé is a befenyítés módszereit alkalmazta, akiknél ez nem tiszteletet, hanem félelmet váltott ki.” – áll a levélben.

„A cigány gyerekeket a Dunába kéne lőni” – Kun Tamás, a segítő

„Mindenki előtt ismeretes volt, hogy k. tamás mindenről beszámolt d. gábornak, amit hallott, vagy látott a kamerarendszeren keresztül. D. g és k. tamás gyakran tartott az iskola épületében személyes megbeszélést.” – fogalmaz a tantestület levele.

Lapunk információi szerint Kun Tamás nem tartozott a csendes rasszisták közé: véleményét egyáltalán nem titkolta. Bár romákkal is szóba állt, de nem egyszer „köcsögnek” titulálta a cigány gyerekeket, és azt is többször megfogalmazta: „minden cigány gyereket a Dunába kéne lőni.” A tantestületi levél erről megjegyzi: Deme az ilyen kijelentéseket egyáltalán nem utasította vissza, értük Kun Tamást nem volta felelősségre.

Hogyan lehetséges, hogy megtörténhetett?

A tantestület levelének tartalmát – mint egyben a saját rettenetes élményét – az egyik érintett iskolai dolgozó osztotta meg velünk. A teljes szöveget még mi sem kívánjuk nyilvánosságra hozni, de annyit elárulunk: Deme Gábor zseniálisan játszott az emberekkel, használta ki őket egymás ellen.

Az iskola dolgozóinak egy része, a gazdasági és vezetői ügyekbe betekinteni nem tudó tanárok az ármányból alig láttak valamit. Mellékszereplők voltak. Nem ismerték a zsarolások hálózatát, az iskolai szörnyűségek egészét: a háló szálait, mint valami pók, mindvégig Deme Gábor tartotta a kezében. A tisztán látást megnehezítette az is, hogy akikkel Deme jóban volt, azokkal nagyon készséges és behízelgő volt a modora. Az ilyen dolgozók jól is kerestek, akik pedig az igazgató útjába kerültek, hamar eltűntek a színről.

„A tantestület előtt állandóan kapcsolataira hivatkozott, éreztetve azt, hogy vele szemben senkinek nem lehet igaza. A tanárokat nem kollegáknak, hanem alattvalóinak tekintette, kénye, kedve szerint és gyakran pillanatnyi hangulatának megfelelően alázta meg az embereket. Elvárta az általános csodálatot fantasztikus személyét illetően. Takács úrhoz felmenni nem volt szabad, csak az ő tudtával. Ha mégis valamilyen oknál fogva a tanároknak dolga volt fent, arról be kellett neki számolni.” – fogalmaz a tantestületi levél arról, hogyan alázta meg Deme az alatta állókat, és hogyan tudta Takács Józsefet szinte hermetikusan elzárni az iskolában történő eseményektől.

Egy máig eltitkolt iskolai betörés és a sikkasztás dokumentumai (katt a képre!)

„Aki tapasztaltabb kollega lévén látta, hogy az iskola milyen pedagógiai hiányosságokkal küzd az ő részéről, annak állt a zászló, hogy az utcán találja magát. A kirúgott kollegáknak nem volt szabad még a holmijukért sem visszajönni, és ha valakiről megtudta, hogy kapcsolatot tart a volt kollegájával, azt megtorolta. Nem ok nélkül a szakképzős kollegák egymás között kis „Hitlernek” titulálták d. gábort. A kollegákban olyan mértékű a félelem, hogy még most is tartanak tőle.” – fogalmaztak levelükben az iskola tanárai arról, hogy milyen irracionális félelemmel teli légkört tudott létrehozni Deme Gábor, a sikkasztásban vele részt vevő élettársa és Kun Tamás.

Az elmúlt nyolc év legelhallgatottabb gyilkossági ügye

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csepeli kettős gyilkosság az elmúlt nyolc év legrejtélyesebb és leginkább elhallgatott emberölési ügye. Az előzmények, például az iskolai sikkasztás részletei, a bűncselekmény „házon belüli” elsimításának kísérlete, a máig fel nem tárt rejtélyes iskolai betörés, Takács József Deme Gábor feljelentésére tett sikertelen próbálkozása csak a Csepel.info-n megjelent tényfeltáró cikksorozatban kerültek nyilvánosságra.

Deme Gábor hét évig élt együtt K. Ildikóval, Takács szerint együtt is sikkasztottak: Ildikót valahogy mégis elfelejtették

Az elmúlt több mint egy évben szinte csak Deme Gábor ügyvédje szólalt meg hivatalosan, az ügyészség és a rendőrség részéről beérték annyival, hogy fenntartják a Deme Gábor elleni társtettesi vádat. Deme tanárokkal szembeni kábítószeres zsarolásai, rosszindulatú, szexuális tartalmú pletykái, a gyerekekkel szembeni erőszakos fellépései talán egészen a gyilkosság tárgyalásáig rejtve maradtak volna, de az sem elképzelhetetlen, hogy soha nem kerültek volna nyilvánosságra.

Sokan ezt egyáltalán nem tartják véletlennek.

Az érintett iskolában igazgató-helyettesként dolgozott Avarkeszi Dezső, a Magyar Köztársaság igazságügyi államtitkárának, Csepel egyik MSZP-s országgyűlési képviselőjének a felesége. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Deme Gábor a gyilkosság előtt másfél órával Podolák Györggyel, Csepel másik MSZP-s országgyűlési képviselőjével tárgyalt – vélhetően a sikkasztási pénz előteremtésének sikertelenségéről – és tőle indult az emberölés helyszínére, duplán rejtélyessé válik a történet.

Deme (jobbra) Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárral (balra)

Podolák György a gyilkosság után nem jelentkezett önként tanúvallomást tenni, sőt, több mint egy évig még el is titkolta, hogy a bűncselekmény előtt találkozott Demével. A rendőrség és az ügyészség, melynek ki kellett – volna – nyomozni a gyilkosság előzményeit, szintén nem keresték meg az MSZP-s politikust. Amikor pedig a HVG próbált ennek utána járni, egymásra kenték a felelősséget.

A Csepel.info népi mozgalmat is indított a gyilkosság ügy nyomozási háttérmunkájának elősegítésére.

Ezek után nem meglepő, hogy egyre többen a politikát, Deme Gábor sikkasztási ügyének elkenését sejtik a gyilkosság kiváltó okának, és annak, hogy Takács József még akkor sem tudta megtenni a rendőrségi feljelentést az iskolai sikkasztás miatt, amikor a bizonyítékokkal annak a végzetessé vált napnak a reggelén személyesen ment be a Csepeli Rendőrkapitányságra. Talán ezekre a kérdésekre is választ kapunk a TV2 Napló című műsorának március 14-i adásából.

Csepel.info

A témához kapcsolódó népi mozgalmunk:

Podolák menjen tanúskodni!

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

60 hozzászólás “A terror iskolája” bejegyzésre

  1. Cápa szerint:

    Ha leírnám, hogy mit kívánok ennek a kis hitlernek, meg azoknak, akik őt a pozíciójába és ott tartották, attól tartok, kimoderálnának…

  2. donquijote szerint:

    Ahogy ez a kis gerinctelen hájfejű gabika kinéz, szerintem ezt egy mai 14 éves simán betakarhatta volna, de biztos mindig megvédte a “hóhér” portás bácsi, vagy csak elég lett volna (kamerás mobilok korában) videóra venni aztán mehet a feljelentés, vagy elbeszélgetés egy sötét sarkon vele
    hogy mit illik és mit nem.
    amúgy jellemző hogy a fletó “barátja” volt

  3. hahó... szerint:

    ….tudomásom van arról is,hogy a híres Dr.Gulyás Gábor is az iskolában dolgozott ez idő alatt. Milyen érdekes?

  4. Gordon szerint:

    Demeszp.

  5. csepeliiszap szerint:

    Tóth, Orosz, Podolák, Avarkeszi… a legsötétebb dolgok irányítói.
    Érdekes, Orosz valahogy ügyesen lavírozik, róla kevés szó esik, vagy alig.
    Pedig a felelőssége nem kisebb, sőt… Nála is járt Takács József, ő megmenthette volna a “földijének” az életét. Ehelyett a “könnyes” nekrológot, búcsúbeszédet választotta a ravatalnál. Nem ember az ilyen, hanem féreg!

  6. Manitu szerint:

    És az MSZP vezetői ezt nem vették észre, aztán megpróbáltak sikamikálni. Máris hihető, hogy egy kerületet is felelősen tudnak vezetni.

  7. Gordon szerint:

    És mit “tanított”? Hogyan verjünk át védtelen nyugdíjasokat?

  8. donquijote szerint:

    “Az elmúlt nyolc év legelhallgatottabb gyilkossági ügye”

    podolákék szerintem kihoztak volna ebből egy kettős öngyilkosságot, börtönben lenne a helye neki is.

  9. Vátesz szerint:

    Miért tartogattátok januártól idáig ennek a levélnek a megjelentetését?
    Szerintem, előbb-utóbb a teljes levelet meg kell jelentetnetek, a bajt növeli, aki a gócot elfedi! Ki kell derülni annak is kik gátolták azt, hogy Takács József aznap a rendőrkapitányságon megtegye a feljelentését!
    Már leírtam példaként, hogy amikor 2000-ben bejelentettük a tüntetést a Wallis szerződés ellen, 20 perc múlva már az alpolgármester keresett bennünket telefonon, lebeszélni, hogy tüntetést tartsunk! Milyen kapcsolat van a polgármesteri hívatal és a rendőrség között? Takács József feljelentési szándékakor már nem Vágóné volt a kapitány, mint 2000-ben, tehát az összekötőt alacsonyabb beosztásban kell keresni!
    Nincs mese, Csepelen le kell fejezni a szocialista hidrát, levágni minden fejét, a klientúráját elzárni minden közmegrendeléstől, s ezzel a hidra elveszti a támogatóit, s lehull Csepel testéről. Minden számlát végig kell nézni, a kapcsolatokat a cégláncolatok között feltérképezni, végül megállapítani melyik cégláncolat mely természetes személyek állnak. Akik szívták Csepel gazdasági erejét az elmúlt 16 évben, azok mehetnek máshová munkáért, megrendelésért! Jó lesz kapcsolatot tartani szomszéd önkormányzatokkal, mert ezentúl majd tarthatjuk egymás hidráit!
    Különös tekintettel kell a soha meg nem valósuló tervek készítőit, az önkormányzat munkáját átvilágítóit megvizsgálni, mennyi munkát végeztek, mennyiért. Nekem az is feltűnt, hogy a 2004. júniusi hatalmas, csepeli szélvihar után egy vállalkozó vagy 12 iskolában tüntette el a kidölt fákat néhány nap alatt, ezt hogyan tudta megtenni néhány emberrel, másrészt a többi cég is óriási pénzeket számlázott ki a kidőlt fák köbméteréért, jóval többet, mint amiért összevágva a tűzifát házhozszállítják!!! Talán lehetett volna Csepel egy helyre szállítani, összevágatni és kiosztani tüzelőnek a rászorulóknak! Két legyet egycsapásra, munka is elvégezve s egyben segély is osztva!
    Örülök, hogy végre a Fidesz helyesen mérte fel a csepeli erőviszonyokat, s az ellen veti be a kampányerejét, akik ellen kell! A Jobbik helyben még nem jelent erős konkurenciát, az országos kampányt meg nem Csepelről kell megnyerni!!!

  10. Jeniszej szerint:

    Mi lesz, ha a madárka elkezd dalolni a köcsögbeesés félelmétől?
    Vajon miket tudhat a hasonló iskolákról itt Csepelen?

  11. admin szerint:

    Vátesz, a levélben leírt esetek többségét más forrásaink segítségével igyekeztünk alátámasztani. Ez sokkal komolyabb munka volt, mint gondolnád, egyszerűen még nem értünk a végére, amikor az iskola vezetése maga igazolta a levél létezését és tartalmát.

    A levél lényege a cikkben benne van. Amit kihagytunk belőle, az Deme és a kettős gyilkosság szempontjából nem lényeges.

  12. nem csepeli szerint:

    Én csak attól félek, hogy ki fogják mosdatni ezt a szemetet.
    Egy ilyen hatalommániás simán képes megöletni két embert.
    Tőlem bármit magyarázhat az ügyvédje (akit szintén tudnék minősíteni, hogy egy ilyen undorító deme gábort véd), hogy ő nem tudott semmiről, ő csak “rosszkor volt rossz helyen”. Nyilván nem a Kun Tamás találta ki, hogy akkor ő itt most lövöldözni fog. És szegény deme is csak áldozat. Persze, akkor miért tüntette el a szervert és miért próbálta a rendőrséget is becsapni, hogy a Dunába dobta. Még akkor is félt Kuntól? Ugyan már. És ezek a szálak magasabbra vezetnek (Podolák, Avarkeszi). Tönkretettek rengeteg embert, akik Takács József és Papp Laci családtagjai, rokonai, barátai voltak. Én a mai napig gyászolok, és tudom, hogy még sokan mások is.
    A bűnősök nem úszhatják meg.

  13. Csepeli XXI szerint:

    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/rettegtek-az-igazgatotol-a-terror-iskolajaban-2013329/

    Igy nem mer viselkedni egy patkány,csak abban az esetben,ha tudja,hogy vannak “fent” pártfogói.(Meg a rendőrségnél is.)
    De ebben a szörnyű ügyben nem csak Deme sáros.”Vétkesek közt cinkos aki néma.”
    Amúgy egy tipikus kommunistára jellemző viselkedés.
    Többezer deméhez hasonló (kissztálin) volt az elmúlt éveknen.(És nem kis-Hitler)Kineveztek igazgatónak egy primitiv prolit,és másnaptól már utálta a proliszagot.

  14. Gulyásleves szerint:

    Deme Gábornak a rendőrségen is lehetett segítője,Dr Gulyás Gábor összeköttetése miatt. Gulyás volt a lakásmaffia elleni országgyűlési bizottság egyik tagja ,illetve ha jól emlékszem egy csepeli bűnmegelőzési alapítvány tagja,vagy vezetője.Kitűnő kapcsolatai lehettek a rendőrségen belül. Talán BIR21 néven jegyezték. Ha valaki többet tudna erről javítson ki.Tehát ezek együtt dolgoztak az iskolában hermetikusan lezártak mindent.Ezért tehettek meg sok mindent amiért börtön járna.Mindketten torzszülöttek és tele vannak gonoszsággal és hatalom vággyal!! Azt ne mondja senki,ha valaki gyilkosságra készül ,az nem mérlegeli a következményeket. Ez a kis tetű megmerte tenni,vagy előkészítette,mert biztos volt benne ,hogy a mögötte állók eltusolják az ügyet. Kik lehetnek mögötte? Podolák,Avarkeszi,Tóth,Orosz,Szeles,Gulyás??? Remélem kiderül az igazság és megkapják a méltó büntetésüket.

    Figyelem. Arra kérném a csepel infó munkatársait ,hogy nyissanak egy információs oldalt ahol közzétehetnénk azokat az információkat amelyek terhelőek lehetnének ennek a maffia hálózat börtönbe juttatásához. Többen lehetünk akik sokat tudunk ezekről,csak mindegyik egy külön kocka. Ha már több információ összeillik ,könnyebben össze áll a kép.

  15. lolka szerint:

    Régebben a HIR TV-n láttam egy műsort a címét nem tudom, ott szerepelt a nagypapa a gyerek és az unoka. A nagypapa az ’56-s múltjáról a fia a nagy gyári múltjáról és párt tevékenységeiről, a gyerek a jövőjéről beszélt. Nem gondoltam volna a kis nagyfejű gyerek ilyen g……i legyen. Bár a beszéd stílusa úgy normálisnak látszott, de azért lejött róla, hogy nem 100-s. Így akkor mer valaki viselkedni, ha vagy olyan dolgokat tud ami miatt nem mernek hozzá nyúlni. Lehet valaki akármilyen okos, vagy nagy tudású emberileg nulla azt előbb-utóbb pi…..n rúgják, mert pótolhatatlan ember nincs… Igen is a bűncselekmény napján minden percéről elkelett volna számoltatni ( még arról is, hogy előző este mit vacsorázott). Kivel találkozott, miről beszélgettek stb. ezek nagyon fontos dolgok. A motiváció a lényeg a mozgató rugó, mert szerintem ez nem egy hirtelen jött ötletből fakadó esemény volt…Főleg nem ilyen előzmények után amiket a fenti szülői és tanári beszámolóból megtudhadtunk. Sőt a hatóság helyében a gyerekkorára is kitérnék egy kicsit, főleg a családi környezetre a gyerek nyitott könyv a szülőről…

  16. kispajtás szerint:

    lolka:
    Erre gondoltál?
    /Csepel.info blog archívum 2009. március 21./

    A “Túlélők” című film eredetileg abból a célból készült, hogy bemutassa, hogyan élték meg a “rendszerváltás” utáni 12 évet az egykori “Vörös Csepelen” a hithű kommunista szakmunkástól a volt KISZ- és párttitkárokig, munkásőrökig. A 2002-ben készült dokumentumfilmben többek között megszólalt Takács József, a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata, Kosik György, az iskola egyik vezetője-tulajdonosa, valamint Deme Gábor is, akit ma a kettős gyilkosság felbujtásával vádolnak.

    A film szereplői – még évekkel a tragikus események előtt – maguk mesélték el, hogyan éltek, mit csináltak a Párt védelmező árnyékában a szocializmus alatt és után – például a csepeli horgászatban vagy az alapítványi iskola vezetésében. “A rendszerváltozás vesztesei és nyertesei: néhány emberi sors a túlélésért folytatott küzdelemben” – fogalmazott a film egykori ismertetője, melynek készítői nem is gondolták, milyen dermesztő folytatása lesz alkotásuknak…

  17. Csepeli XXI szerint:

    Gulyásleves!

    “Figyelem. Arra kérném a csepel infó munkatársait ,hogy nyissanak egy információs oldalt ahol közzétehetnénk azokat az információkat amelyek terhelőek lehetnének ennek a maffia hálózat börtönbe juttatásához. ”

    Jó ötlet!Egyben biztosak lehetünk:itt nem az eltapsolt 3 milkó volt a kiváltó ok.

  18. kispajtás szerint:

    A TV2 Napló c. műsora perceken belül kezdődik!!!

    Gondolom, azért az info is felteszi majd a riportot!

  19. kispajtás szerint:

    Csepeli XXI:

    Abban biztos lehet mindenki, hogy valami iszonytos mértékű disznóság rejlik az ügy hátterében !!!!!!!!!!!!!!!!

  20. kispajtás szerint:

    Az Orosz hazudik!!!!! Biztos, hogy ő telefonált át a kapitánynak, hogy ne vegye át a feljelentést!!! A k..va életbe!!!

  21. kispajtás szerint:

    Visszanéztem a felvételt, Orosz baromi nagy zavarában hazudik!!!
    Vajon mi oka lehet rá?????

  22. codec szerint:

    Hetekkel a szörnyű gyilkosság után a Csepel Újság kétrészes cikksorozatban méltatta a volt rendőrkapitány eredményes tevékenységét.
    Utólag más megvilágításba kerül az írás!

  23. nem csepeli szerint:

    Egyértelmű, hogy Orosz hazudik. A csepel.info már rég megírta, hogy Takács nem tett feljelentést és másnapra rendelték vissza.
    Akkor miért mondja, hogy most hallott először arról, hogy nem tett feljelentést. A volt rendőrkapitány pedig jobb sztorit is kitalálhatott
    volna egy üveg bornál.

  24. toto szerint:

    mekkora tetű ez a Deme! Ez az igazi baloldal, Deme, Gulyás, a szociálisan érzékeny politikusok! Hányinger keltő!

  25. Gulyásleves szerint:

    A rendőrt csak az egyenruhája különbözteti meg a bűnözőtől!! Ez a Deme ezért merte elkövetni ezt az iszonyatos bűnt ,mert érezte és tudta,hogy a rendőrkapitány mögötte áll,és nem csak a Deme ,hanem az egész bagázs mögött.Az is gyanús,hogy a rendőrkapitányt miért csak áthelyezték!! Feljebb is benne lehet valaki??

  26. Gulyásleves szerint:

    Az Orosz át telefonált a kapitánynak,hogy megy a Takács .A kapitány visszarendelte másnapra,de közben már leadták a drótot ,hogy a Takácsot ki kell nyírni. Ki is nyírták mert a portás a kapitány embere volt és az a gyilok után hívta is a kapitányt. Maffia a javából. Nem csak az a három millió lehet a tarsolyba.Más is van ott. Ez csak az én eszmefuttatásom.

  27. kispajtás szerint:

    A feljelentés meggátolásában tuti, hogy az Orosz keze van benne.
    A riport ránézve megdöbbentően leleplező!!!
    De vajon még miben lehet benne, miben sáros az alpolgármester et.???
    Gyanítható, hogy az eseménysorozatban kulcsszerepe van?!

  28. Démosz szerint:

    Itt a szigeten van egy suli még ,ahol szintén dolgozik egy tanár és évek óta tudják róla a kollégái hogy időként elveri a diákokat.A fiamat kikezdte de még nem ütötte meg,ha megteszi ,cím lap lesz belőle.

  29. unkasz szerint:

    Ennek a Demének már a kinézete is ijesztő. Nem csodálom, hogy pszichopata, ránézésre is komoly komplexusokkal küzdhet. Az ilyennek az OPNI-ban vagy rács mögött a helye.

  30. nagyapó szerint:

    T. hahó, T. Gulyásleves!
    Gulyás doktori címe csak mondat elején írandó nagybetűvel. A nagybetűs Dr. az akadémiai doktorok megjelölése, pl. Dr Klinghammer, Dr Csurgai stb. Gulyás nem érdemelte ki ezt a címet, ő „sima” dr., igaz az aljából. Az írások többi részével egyetértek.
    Apropó, még ki fog kapni csepeli kitüntetést a szocik közül, az alapítványi iskolából?
    Az önfényező Vatesz, és csapata tehetne is már valamit. Duma, duma. Próbáljanak kideríteni valamit, és feljelentést tenni. Nem más kezével kell szedni a csalánt! A Jobbik mikor fog a szocik ellen menni? Nem fog, mert akkor elapad a hrivnya ill. rubel támogatás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  31. Gulyásleves szerint:

    Mi van itt csepelen!! Azt kellene megtudni hol volt nagy beruházás,honnan tudtak ezek pénzt ellopni. Ott lehet a kutya elásva!! A deme tudhatott mindenről és talán abban bízott,hogy ha Ő bukik akkor kitálal. Ezért elvárta,hogy kimossák a szarból. Az a szerencsétlen Takács aki talán becsületes komcsi volt azt meg lelőtték.Porszem került a gépezetbe!! Ezek annyira aljasak,hogy még a saját elvtársukat is kivégeztetik. Figyeljétek meg itt nem csak az iskolapénzről van szó. Ki fog derülni más is. Szívemből várom,hogy menjenek a börtönbe ezek a paraziták.

  32. Démosz szerint:

    Nagyapó!
    Mindegyik párt volt “vezető szerepben”20éve ott van.
    Tényleg elhiszed hogy a fideszed semmiről sem tudott?

  33. Csepeli XXI szerint:

    Nagyapó,nem ez a téma!Itt a szoci-gyilkosságról van szó!

  34. Gulyásleves szerint:

    Kösz nagyapó,ezt a nyelvtani botlást nézd el nekem. Nem vagyok egy sűrűn író személyiség és már több mint 30 éve érettségiztem,úgyhogy kiestem a helyesírás gyakorlatából. Sokat felejtettem,gyakorlás hiányában.

  35. Beló szerint:

    Kérdés (lehet, hogy naiv, de nem biztosan): Nem kellene tüntetést rendezni a csepeli mszp és a szervezett bűnözés összefonódása, az erőszak, emberek megkárosítása (lásd: Gulyás) ellen? Pl. a rendőrkapitányság elé… Nem mondom, hogy nem lenne bennem egy kis félsz (sajnos ez a helyzet, még most is), de ha nem csak 10 – 20-an lennénk, ott lennék…

  36. Gulyásleves szerint:

    Menjünk!!! Bárki tud valami információval szolgálni az nagymértékben segítheti az igazság kiderítésében. Azt kellene megtudni mi az összefüggés a Deme és a polgármesteri hivatal vezetői között. Mit takargatnak ezek!!

  37. kispajtás szerint:

    Nem térek napirendre. Takács József tájékoztatja az Oroszt, hogy elmegy feljelentést tenni a kezében lévő bizonyítékok alapján.
    Maj több, mint egy évvel az események után Orosz zavarodott csodálkozással belehazudja a kamerába, hogy nem tudta, hogy Takács József mégse tett aznap feljelentést. Podolák után újabb zavarkeltő figura az ügyben…

  38. nem csepeli szerint:

    Az ötlet jó, de bizonyíték nélkül nem sok értelme van.
    Én ott lennék. Csak mit érnénk el vele?
    Nyomozni kéne még, hogy végre kiderüljön az igazság.
    Ha egyáltalán kiderül valaha is…

  39. Csepeli XXI szerint:

    >Az ötlet jó, de bizonyíték nélkül nem sok értelme van.<

    Igazad van!A jelenlegi helyzetben semmi értelme.

  40. nem csepeli szerint:

    Nyilván nem az 5 millió miatt kellett meghalnia Takácsnak és Papp Lászlónak. Szerintem Takács még a tisztességesebb komcsik közül való volt. Papp Lacit pedig soha nem érdekelte a politika. Nem tudom, mi van az ügy hátterében, de ki kellene nyomozni. És, hogy a rendőrség is benne van, ez nagyon durva.

  41. bekaphatjamindkétoldal szerint:

    Arra lennék kiváncsi, hogy a beharangozóban még benne volt a Podolák amint egy lépcsőn állva kérdezgeti a Tvrtko, hogy miről beszélgetett a gyilkosság előtt a Demével.
    A riportból viszont már kimaradt.
    Vajon miért…….
    Szóltak neki, hogy nem egészséges dolog Podolákot is belekeverni az ügybe?

  42. csepeliiszap szerint:

    A volt rendőrkapitány, Császár Mihály is tahó módon hazudta azt a boros históriát.
    Nem véletlenül nyalták körbe a seggét a távozása előtt, ügyes terelés.
    Ezek szerint az alpolgármesternek és a rendőrkapitánynak forró drótja volt egymáshoz? Hülye kérdés, mert nyilvánvaló.
    Jól kiépített védőháló alatt működött a szervezet és ezt Deme is tudta.
    Ez lett a veszte a két ember életének…

  43. nem csepeli szerint:

    Persze, hogy deme csak azért merte ezeket megcsinálni, mert tudta, hogy az elvtársak kimosdatják.
    Azt nem is tudtam, hogy Podolák benne lett volna a műsorban…
    De ki az az ember, aki a rendőrségnél volt, és nem vállalta az arcát?
    Mert ő sok mindent tudhat. És vallomást kéne tennie. Gondolom fél, hogy vele is az történne, mint Takáccsal.
    És vajon miért hívta Kun Császárt?
    Ez egy nagy maffiaszervezet.
    A diktafon nélkül is lebuktak volna, hisz Kun lábnyoma rajta volt a szerveriroda ajtaján.
    És deme miért semmisítette meg a szervert, ha azzal az ártatlanságát bizonyíthatta volna?
    Egyedül ő tudja, hogy hol az a szerver. De az már soha nem lesz meg.
    Pedig Kun akkor már nem árthatott volna neki.
    Amúgy azon is lebuktak volna, hogy meglőtte magát. Hiszen lőpornyomnak kellett a kezén lenni stb. Szóval amatőr munka volt.

  44. kispajtás szerint:

    Tvrtko mint mindíg, most is észrevette a háttérben zajló sötét, fucsa dolgokat.
    Megjegyezte, hogy ilyen még sohasem fordult elő vele, hogy bárkivel beszélt az ügy kapcsán, az illető már minderől tudott, hogy korábban kivel és miről folyt a beszélgetés a riport készítése okán.
    Szegény Takácsnét sajnálom és féltem, mert ezek a gazemberek mindenre képesek. Aljas, hazudozó, rács mögé való bűnbanda ez az egész!

    Ha fent lesz az info-n a riport, lesz még mit ízekre szedni belőle!

  45. Gigi szerint:

    Kedves nagyapó,

    a dr. előtag a mai helyesírási szabályok szerint csak egy esetben írandó nagybetűvel: ha a mondat elején szerepel. Még névjegykártyán sem lenne szabad naggyal feltüntetni, mert a tudományos fokozatok mai rendszerében már nincs szerepe/jelentősége/rangja a “kis- és nagydoktori” címek megkülönböztetésének…

  46. Gigi szerint:

    Ráadásul aki ilyen aljas, mint dg (+3g), azoknak mindig mindent csak kicsivel – kivéve a büntetést, azt jó naggyal…!

  47. kispajtás szerint:

    Gigi:
    Te most tényleg komolyan gondolod nagyapóval együtt, hogy a nyelvészkedéseitek a téma? Legalább Te ne off-olj légyszi!
    Tologasd az Öreget a Kis-Duna partján, ott meg is beszélhetitek és talán még a szerver is előkerül.

  48. Vátesz szerint:

    Nagyapó! Velem ne próbálkozz, mert én csak olyat írok le, amire bizonyítékom vagy tanúm van! Én megtettem, amit tudtam, konkrétum:
    “Már leírtam példaként, hogy amikor 2000-ben bejelentettük a tüntetést a Wallis szerződés ellen, 20 perc múlva már az alpolgármester keresett bennünket telefonon, lebeszélni, hogy tüntetést tartsunk! Milyen kapcsolat van a polgármesteri hívatal és a rendőrség között?”
    A többi az ügyészség dolga, az itteni feltételezésekkel meg nem foglalkozik senki. Majd ha valamelyik szereplő megnyílik, mert esetleg van lelkiismerete VAGY A FIDESZ VALAMI NAGY LENYÚLÁSBAN RÁTALÁL, AKKOR MAJD VÁDALKU KERETÉBEN ERRŐL IS DALOLHAT! Úgy hogy fiúk hajrá, ne velem, meg ne a Jobbikkal foglalkozzatok, becsszó hogy mi nem voltunk érdekeltek senki halálában. Az én ízlésem szerint, mindenkit a börtönbe bevarrnék, nagy bűn esetén magánzárkába, beveretnék egy nagy kampót a falba, bekészíttetnék egy kötelet. Magyarországon nincs halálbüntetés, ha valaki elunja odabent magát, legyen módja megoldani a problémáját!

  49. Jeniszej szerint:

    Akinek a teste gnóm, annak a lelke is gnóm /utalás demére/, persze tisztelet a kivételnek. Én a megvert, megalázott gyerekek szüleinek a fellépését, feljelentéseit hiányolom. Habár a félelem nagy úr, de az emberi méltóság és igazságérzet mindennél fontosabb kellene, hogy legyen. Létezik egy Oktatási Hivatal ahová adott esetben fordulhattak volna. Persze ez nem azt jelenti, hogy a szülőkre akarom hárítani a felelőséget. Távol álljon tőlem!!! Remélem, hogy ennek a mocskos, aljas, bestiális ügynek minden szálára fény derül inkább előbb mint utóbb. /tetves népség/bocs admin.

  50. admin szerint:

    Gulyásleves!

    A hozzászólásodat töröltük.

    Minden fórumozónkat arra kérjük, hogy a saját érdekükben se tegyenek olyan kijelentéseket, amelyben bárkit is, aki nem áll még rendőrségi eljárás alatt sem, a bűncselekményben való részvétellel vagy a gyilkosságra való felbujtással vádoljon.

  51. lolka szerint:

    ” kispajtás:
    2010. március 14., vasárnap 18:26-kor

    lolka:
    Erre gondoltál?
    /Csepel.info blog archívum 2009. március 21./”-Igen, erre gondoltam…

  52. Nagyapó szerint:

    T. Gulyásleves!
    Elnézést! A dr. cím csak indok volt, hogy meg tudjak említeni olyan embereket, akik jobban megérdemelnének egy kitüntetést, mint pl. egy szoci, akit balekként egy másik szoci megölt.
    Önfényező Vátesz (latinul vates)! Igaza van! Szólt, sokat. Erről jut szembe, „az elefánt, meg az egér mennek a hídon….”. A háry jánosi hőstett helyett mondja el mit tett a Jobbik, vagy ön a galvániszap, a gerincút, a parkoló, vagy bármilyen Csepelt érintő ügyben!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  53. […] A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt […]

  54. […] A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt […]

  55. […] A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt […]

  56. […] A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt […]

  57. timi szerint:

    kérnék tanácsot. az én gyerekemet már második osztálytól sorosan verik. de már nem tudok mit csinálni.de mindig az én fiam a kibúvó.mert a tanár fél acigánytól. 24 gyerek van az osztályban abból 3 paraszt. de 2ő nem hagyja békén. allandóan verik.ha bemegyek az iskolába akkor mindig az én fiam bűnös mert ö magyar. most is hazajött.óráról mert még az órán is macerálják. mmost éppn azért mert nem adott grafitot. de érdekes módon a tanár nem lát semmit!

  58. […] Deme Gábor szexuális és kábítószeres zsarolásairól, fizikai erőszaktól sem mentes önkényuralmáról. Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkári pozíciója miatt is lényeges szereplő lehet az […]

  59. […] A környéken történt aztán 2009-ben Csepel egyik legtragikusabb bűncselekménye, amikor a háttérben álló Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és egyik tanárát agyonlőtték. Az elkövetők egyike az MSZP színeiben politizáló Deme Gábor volt, aki tanárként maga is számtalanszor fordult a rosszul értelmezett makarenkói pofonokhoz – de tanártársainak zsarolását, megfélemlítését is napi szinten gyakorolta. […]

  60. […] A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt […]

Itt lehet hozzászólni !