Antal: Demszkynek is voltak konkrét kérései

Kossuth Rádió

Hagyó és Demszky

Demszky Gábor főpolgármester felelőssége a négyes metró ügyében a legnagyobb és legegyértelműbb – jelentette ki Antal Attila. A BKV volt vezérigazgatója a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban arról is beszélt, hogy előfordult: Demszky Gábor telefonon azt mondta, hogy a BKV egy konkrét cégtől rendeljen meg egy konkrét terméket.

Újabb volt BKV-vezető adott interjút a Magyar Nemzetnek. A házi őrizetben lévő Antal Attila volt vezérigazgató a Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgatóval egy hete megjelent interjú után döntött úgy, hogy ő is nyilatkozik a lapnak.

Antal Attila a metróberuházásról úgy vélekedik: működésképtelen, dilettáns a konstrukció. Szerint a főpolgármester felelőssége látható abban, hogy nem volt egységes projektvezetés, olyan szerződések születtek, amelyekben egymással homlokegyenest ellenkező kitételek vannak. Egyúttal képtelenségnek nevezte, hogy egy ilyen méretű beruházásban nincs fővállalkozó, nincs egy olyan szervezet, amely mindent kézben tart. Mindent szétszedtek külön szerződésekre, és ez magában hordozta a különféle alkuk lehetőségét – fogalmazott a Magyar Nemzetnek.

A volt vezérigazgató azt mondta: Demszky Gábor szerint ha fővállalkozói rendszerben épül a négyes metró, akkor többe került volna. „Az persze igaz, hogy a fővállalkozót meg kell fizetni, de a Demszky-féle szisztémában sokkal több pénz ment el a különféle vitákkal, perekkel, csúszásokkal” – hívta fel a figyelmet az interjúban.

Antal Attila beszámolt a lapnak arról is: volt olyan eset, amikor a főpolgármester közölte vele, hogy a BKV egy konkrét cégtől rendeljen meg egy konkrét terméket. Ez a volt vezérigazgató szerint pár tíz millió forint kiadást jelentett a társaságnak.

Egy másik esetben – olvasható az interjúban – Demszky Gábor azzal hívta fel Antal Attilát, hogy a Sawyer-Miller Group nevű marketing- vagy PR-céget – amely már akkor is szerződésben állt a BKV-val – más területeken is foglalkoztassák. Az interjú szerint ez a társaság bonyolította Demszky Gábor kampányait.

A volt vezérigazgató elmondta, hogy Demszky Gábornak és Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesnek megvoltak a kulcsemberei a vállalatnál. „Nem Hagyó vagy Demszky tett javaslatot valamire, hanem a lobbistái” – fogalmazott. Az általuk beterjesztett anyagokkal formailag soha nem volt probléma – mondta a lapnak Antal Attila.

Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója korábbi kijelentésére, amely szerint egy-egy protekciós közbeszerzésen hiába volt a győztes ajánlat a legkedvezőbb, utólag jöttek mindig a módosítások, Antal Attila azt mondta: ez valószínűleg így volt. „Én mindenesetre nem írtam alá olyan szerződést, amelyen ne szerepelt volna előttem az összes szükséges aláírás” – tette hozzá. Antal Attila szerint az úgynevezett lobbikörön belül nem esett szó részesedési pénzekről. Mint mondta, egyetlen olyan ügy volt, amikor pontosan tudta, hogy hova megy a pénz. „Ha akarja, nevezheti ezt az én Nokia-dobozos sztorimnak” – jegyezte meg az interjúban. Elmondta, Aba Botond végkielégítését a fénymásoló-állomány felméréséről szóló szerződésen keresztül rendezték.

Forrás: MTI, Kossuth Rádió

14 hozzászólás “Antal: Demszkynek is voltak konkrét kérései” bejegyzésre

  1. én szerint:

    És az illetékesek még mindig nem mozdulnak rá se Demszkyre, se Hagyóra!

  2. Tóth Mária szerint:

    Vajon miért nem??????? korrupt minden “szerv” !

  3. kispajtás szerint:

    Demszkynek is voltak konkrét kérései: konkrétan lopott!!!

  4. hahó... szerint:

    Komplett paletta váltást mindenhol…
    …ha hagyjuk,akkor….

  5. Cápa szerint:

    Délelőtt éppen jöttem a Weiss Manfréd úton, amikor láttam, hogy akasztják Podolák elvtársat. Nem vagyok telhetetlen egy példány is elég lett volna pont, de hát az elvtársak sok-sok példányban akasztottak. Ami sok az sok.

  6. kispajtás szerint:

    Fölrakták a lámpaoszlopokra a céltáblákat? 🙂

    A szargyári lehajtóhoz meg kitehetik a tablóképet!

  7. guriga szerint:

    Remélem nem ússzák meg szárazon,gusztustalan fé…..gek

  8. lolka szerint:

    De majd ha a fényképezőgép fordítva lesz és két nézetből, előröl és oldalról fényképezik a két pofát…

  9. én szerint:

    Lolka, ugye számuk is lesz?

  10. lolka szerint:

    A fotó mellé az is jár…

  11. miska72 szerint:

    Mert az egy szervezett bűnszervezet! Azért mennek ebben az országban így a dolgok, mert mindenhol vannak embereik. önkormányzat, rendőrség, ügyészség, bíróság! Az ÁVH nem szűnt meg!
    Maffia az állam!
    Gazemberek vezetik az országot!

  12. csapajev szerint:

    Csak tudják Uraim,Hölgyeim!!
    Abból a pénzből,amiből a mi “szerencsétlen” metrónk ÉPÜLNE!!!!,—nos abból legalább kettő db. világjáró hajót,–tokkal-vonóval—-,legalább kettő db. Dubai-ban épülő,és működő 5 csillagos szállodát lehetne létrehozni…..
    Ezen azért már érdemes lenne elgondolkodni,—–és lépni!!!!!!—-

  13. Nagyapó szerint:

    ződ, csepeli, aniko21,bolemann lajos, katka, nagyi, Borka-Szász!
    Mi újság? Nincs hozzászólás?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. lolka szerint:

    Kopogtatót gyűjtenek…(szerintem)”aniko21″-baniko21 /de nekem tök mindegy, csak így rémlik…

Itt lehet hozzászólni !