Topánka László levele a Kavicsos-tó tulajdonosaihoz

Csepel.info

A kép illusztráció

Tisztelt Csepel-Szigetszentmiklós Kavicsos Tórendszer  TULAJDONOSAI!

Tisztelt  Horgásztársak, a Tórendszer vizét Használók és Használni kívánók!

Örömömre szolgált a sok hozzászólás (néhány tartalmával nem értek egyet, mivel helyzet-körülmény nem ismeretek miatti pontatlanságoktól hemzseg) azt bizonyítva számomra, hogy nem közömbös a Tórendszer sorsa, jövőbeni léte sem a Tulajdonosoknak, sem a Horgászoknak, sem a vizet egyéb módon élvezőknek, sőt a kívülállóknak sem!

A Tórendszer sok és egyre több Tulajdonosa által felkért, írásban meghatalmazott, a Képviselő Testületbe delegált képviselőjeként ismételten kérve soha nem lankadó figyelmüket, most csak a kora őszi halpusztulás óta történtekről, a Tórendszer általam elképzelt jövőképéről, használatáról, működtetési módjáról kérem a véleményüket, építő kritikájukat, és egyben igyekszem válaszolni, a hozzászólok kérdéseire.

Mindenek előtt bejelentem, hogy a Tórendszer Szigetszentmiklós közigazgatási területi részén a dr. Balás István ügyvéd úr, hosszú évek során végzett munkáját dicsérő, Tulajdonjog bejegyzési kérelmek elbírálása, cca. 15 éve tartó viszontagságok és leküzdhetetlennek látszó akadályok felszámolása után, (közvetítői, mintegy Katalizátori segítséggel) 2009 novemberében, elkezdődött!

A „tömbösített” Tulajdonlapok elkészülte (a megosztási vázrajznak megfelelően) ez év március végére be is fejeződik. (érdeklődés, kérdésekre válasz:/toplasz@freemail.hu/)

Azaz a horgászparcellák gazdái immár TULAJDONOSOK, az ezzel járó összes örömteli joggal és kötelezettségekkel együtt.

Sajnos ugyan ez a Tórendszer Csepeli részére még nem mondható el, pedig 1994-ben a Csepel Ö.K. Testület tagjaként emlékszem, hogy elfogadtuk a területre érvényes RRT-t! Ezt a Főváros nem hagyta jóvá!

Máig nem értem miért, hiszen a Központi szennyvíztisztító befogadásának feltételei között sok mással (pl. Csepel központját elkerülő út, Csepel-szigeti gerincút, Csepel szennyvízének tisztítása, közmű díjak csökkentése stb.) együtt rögzítettük, mindmáig ezekből SEMMI nem valósult meg! (bővebbet ezekről a kérdésekről itt most nem írok, de szívesen válaszolok az érdeklődőknek email-ben /toplasz@freemail.hu/)

Visszatérve, milyen viszontagságok, és akadályokról beszélek (nek)? A múltban is a Tórendszeren belüli különböző, meglévő, valós, ám egyes személyek által önhatalmúlag felturbózott tisztségeiket kihasználva, mintegy úgymond hatalmi pozíciót építettek ki.

A köréjük csoportosulók belső torzsalkodásokat gerjesztettek, ezekből különböző feljelentgetések, és az ebből fakadó zűrzavaros állapot született. Ennek az állapotnak a mindenároni fenntartásából kialakult helyzeti előny tisztességtelen kiaknázása folyt, kihasználva a Tulajdonosi többség bizalmát, egyes meghatározó kérdésekbeni dezinformáltságát, tájékozatlanságát.

Bizonyos személyek meglévő és önjelölt, a közösségre és esetenként különböző hivatalokra(!?) erőltetett nem létező titulusaikat kihasználva, a Tórendszert érintő féligazságokat, erősen csúsztatott információkat mondtak (mondanak) el.

Közvetlen környezetükben is ezt teszik, esetenként kocsmában, büfében vigyázva arra, nehogy a széles nyilvánosság is hallja!? hogy esetleg reagálhasson az általuk összehívott valamilyen fórumon! Mert ott az adott problémákat, kérdéseket jobban ismerők, esetleg szavukon foghatják és bizonyos jogtalan tettüket, meghatalmazás nélküli intézkedéseiket számon kérhetik tőlük! Voltak erre példák, elszigetelt próbálkozások….mind ez idáig sikertelenül.

A nagy Tulajdonosi többség, mely együttesen eleddig nyilvánosan még nem hallata véleményét, nem mondta ki ítéletét (gondolom alkalom, és lehetőség híján) ám sokuk által nekem is elmondott, egyébként közszájon forgó a Tulajdonosi közösséget irritáló, jogukat sértő, ám sajnálatos módon bizonyos ügyvéd segédletével, is szentesített tetteikkel nem érdemes tovább foglalkozni!

Azért nem, mert ami számon kérhető ezekből a jogosulatlan tettekből, azt számon is fogják kérni tőlük, a sok esetben „megvezetett”(átvert) érintettek, ha nem akarnak jelentős anyagi veszteséget, kénytelenek lesznek!

Ami a lényeg, ezek a számonkérések, már remélhetőleg nem lesznek eredménytelenek!

Azt tapasztalom és a Tó közösség tagjai a tulajdonosok, folyamatosan és egyre többen keresnek meg és mondják el véleményüket a Tórendszeren tapasztaltakról, a sürgető változtatás igényével, és fejezik ki elégedetlenségüket az eddig volt, és van helyzettel.

Ezért is javaslom, a viszontagságos múltat, a pozitívumok (mert azok is vannak!) megőrzésével, tovább vitelével, az elért eredmények, és az azokat produkáló Személyek munkájának elismerésével, méltó keretek között, de zárjuk le!

Folytatva a halasítással, a Tó újra telepítését remélhetőleg már áprilisban, el lehet kezdeni az ellenőrző szakvélemények elkészülte után.  A méreg a vízben lebomlott ez igazán jó hír, csak a károkozás mértéke akkora, hogy azt helyrehozni, 2-3 év intenzív haltelepítése kel!

Sajnos a Tettesek kézre kerítése ez idáig még sikertelen, a rendőrségi nyomozásról bővebbet még nem tudni, de amint lehet a konkrétumok után, érdeklődök.

Tehát rátérve a Tórendszer jövőjére, most már adott a legfőbb feltétel, az igazi Tulajdonosi cím, már az identitással és annak megerősödésével sem lehet baj.

Tudomásul kell venni, a közösség többségi akaratát, hogy a jelenlegi helyzeten változtatni kell és lehet, de nem csak a horgászoknak, hanem minden Tulajdonosnak!

Itt a hangsúly valóban a „minden Tulajdonos”-on van!

A Tórendszer rehabilitációja, fenntartása, működtetése minden Tulajdonos jól felfogott érdeke kell, hogy legyen! csak együttes erővel, értelmes áldozatokkal oldható meg!

Erre vonatkozó meglévő javaslataimat, ötleteimet a Képviselő Testület elé terjesztem.

Az ezekről ott demokratikusan hozott Határozatok, döntések, az eddigiektől eltérően, a normál, jogszabályokkal is biztosított keretek között, a nagy nyilvánosság által kísért módon, és figyelemmel hajthatók végre!

Hiszem, hogy hathatós és még a kívül állók számára is érzékelhető, Isten agyja! jó értelembe vett élvezhető változások, érhetők el a Tórendszer életében, fejlődésében, ennek érdekében tenni akaró és áldozatot vállaló minden Tulajdonossal, és az illetékes Önkormányzatokkal közösen.

Csepel, 2010-03-14 véleményüket várva,

maradok Tisztelettel:

Topánka László

toplasz@freemail.hu

34 hozzászólás “Topánka László levele a Kavicsos-tó tulajdonosaihoz” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Ez a levél egy semmitmondó, érthetetlen blabla. Ilyen szemetet miért közöl a “szerkesztőség”? A helyesírási hibák tömkelegét már nem is említem.

  2. Csepeli XXI szerint:

    Arról van szó “csepeli”,hogy az ingyen kapott horgásztelkek most hirtelen ingyen magántulajdonba mentek át.El lehet már adni jó pénzért.

  3. Nagyapó szerint:

    Ki az a Topánka? Csak nem az aki önkormányzati képviselő volt a 90-es évek elején, aztán eltűnt, mint szürke szamár az őszi ködben? Vajon miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Földhözragadva szerint:

    T. Topánka úr!
    Egy, a fenti web oldalhoz hasonló oldal elindítását ajánlom. Ennél persze sokkal fontosabb lenne egy(?) narancsos embert beszervezni, még az őszi esküvő megkötése előtt, mert most még sok mindent ki lehet követelni a leendő arától…:)
    Harcának közérdekű részéhez sok sikert és kitartást…Földhözragadva, aki a tópartra le se mehet…:(

  5. lolka szerint:

    Földhözragadva, aki a tópartra le se mehet…:( EZ ÍGY NAGYON GÖMBÖLYŰ…

  6. lopoa szerint:

    Tisztelt Topánka Úr! Tisztelt tulajdonostársak!
    Örülök, hogy megmozdult valami, vannak támogatói, és a többségre hivatkozik, azok jogait igyekszik támogatni, a privatizálás tövényessé tételét tüzte a zászlajára.
    A tavat 1996-ban megvásároltuk, egy “Csepelinek XXI” néven hozzászólónak üzenem hangsúlyozva: m e g v á s á r o l t u k 668-an.
    Az szomorú, hogy még mindig nincs a nevünkhöz kötve. Miért?:
    Megjelentek a tavon a “zavarosban” halászók, az önmagukat “mindent tudó és mindenható”-nak kikiáltók, saját és a közeli haverok zsebeibe az osztatlan közös vagyonból ellenőrizetlenül dugdosók.
    Sajnos ügyvédi támogatással. Ez a nagyobb baj! Ha ez nincs, már rég rend és nyugalom övezné e Budapest – közeli “üdülő- és horgászparadicsomot” , ahogy ezt Topánka Úr említi soraiban.
    Én tudom, 668 ember egyéni érdekeit, nehéz közös nevezőre hozni, de itt a lehetőség. Hangoljunk, hangolódjunk, fogjunk össze és kezdjük meg a már lassan 15 éve lerakott alapokra az építkezést, de szigorúan a jog által támogatott módon!
    Ha van közös akarat, van, vagy lesz újra hal.
    Nem kell ide, narancsos ember,/ mint ahogy ezt egy “fölhözragadt” hozzászóló leírta / nem kell ide politika, kell egy jó szervező, akinek szava van és hiteles. Mellé néhány pénzhez, joghoz, és ami a legfontosabb a közösség vagyonának kezelését, felhasználását ellenőrző személy és a dolog haladni tud és fog.

    Topánka úrnak és magunknak sok sikert és kitartást kívánok a rendcsináláshoz! A többi magától menni fog – remélem!

  7. alterego szerint:

    “Isten agyja!” Jééézus! Ez egy képviselő?
    Aranyos, hogy tárgyalópartnernek tekint mindenkit, aki egy elhagyatott bányatavon (ahol még a bejárás is tilos volt akkor) lekerített magának egy területet, ami mostanra a víznek köszönhetően mini paradicsom lett. Tökingyen.
    És köszönetet mond nekik, miért is? Hogy megfosztották a csepelieket az ingyenes fürdési lehetőségtől? Nah mindegy, ez már égi történet, legyenek boldogok vele.

  8. lopoa szerint:

    Alterego!
    Csak írsz, vagy olvasol is?
    Nem ingyen, megvettük, ÉRTED?
    Hol laksz? Mennénk a baráti társaságommal hozzád egy kicsit fürdeni!
    Strandot , Kis Dunát, Nagy Dunát, nem ismersz?
    Oda is mehetsz!
    A lekerítések olyan emberek miatt vannak , akik közösnek tekintett dolgokat, elviszik, eltulajdonítják etc.

  9. doki jani szerint:

    Tisztelt Uraim!

    Lehet, hogy én még nem tudok mindent, de most szeretnék résztulajdonos lenni az egyik osztatlan közös tulajdonban a II. partszakaszon. Sajnos az oldal olvasása során meginogtam.

    Lehet, hogy nem is tulajdonrészt veszek, csak fizetek egy földdarabért, ami nem lehet még részben sem az enyém? Javasolták, hogy keressem meg Dr. Balás urat, mert Ő mindent tud!
    Egyébként tetszik, és megvenném, mert csendes, nyugodt környék és talán még halak is vannak!

    Üdvözli Önöket egy lehetséges jövőbeli tulajdonos!

  10. tulajdonos szerint:

    jani!v
    Nyugodtan megveheted. Az irigykedők irnak össze-vissza mindent.
    Keresd meg Balás Urat. Mi is megvettük, már 30 éve itt nyaralunk. Most végre tulajdonosok lehetünk.
    Üdv.

  11. lopoa szerint:

    Hát nem volt semmi!
    Május 27.-én a Polgárőrség kezdeményezésére egy Fórumot hívtakössze a “hirhedt” Móni büfé környékére.
    Természetesen nem az őrzés – védelem, hanem ahogy az “magyaréknál lenni szokott” minden más és a Tavon élők és üdülőtulajdonosok közvilágítással, telekkönyvezéssel, szeméttel, utak állapotával, és a KTS alapítvánnyal etc. volt a központi gondolat. Engem a személyeskedő, olykor ordenáré megnyilvánulások háborítanak fel.
    Köszönet és tisztelet a Város vezetőinek , képviselőinek, a rendőrségnek hogy két “Hősök napi” rendezvény között a fórumot megtisztelték és tájékoztattak.
    Alakulóban van -amit a többség szeretne- egy a tulajdonosokat, azok érdekeit hitelesen képviselő, tiszta-kezü, megbizható és hozzáértő testület, mely ügyeinket, érdekeinket – hasonlóan a lakóközösségek közös képvislőihez- valamiféle közös költség fejében intézné.
    Még nincs vége a földhivatali bejegyzéseknek, már a fennmaradást és annak lehetőségeit firtatják.
    Arrogáns módon támadta -letegezve- Dr Balás István ügyvéd urat , szót sem kapva, valami Jószerencsét HE feleiratait a terepruháján viselő egyén. Környezetemben Szilágyinak nevezték. Nálam az Ő neve Bunkó.
    Valami tulajdon KTS Alapítványnak történő átjátszását emlegette, meg,
    hogy kinek a Képviselője a Topánka!
    Aztán – szarok rátok – bevonult a Móni “becsületsüllyesztőbe”. Ekkor már a közel 100 ember zugolódott és tudta , hogy itt nem lesz értelmes tájékoztatás. A kör egyre szükült , a számonkérést valami “Krisztus” földi helytartója friss Földhivatali papirokkal a kezében folytatta, nem győzve sorolni, hogy kikit és miért jelentett föl.
    Valami székházat is emlegetett, de az azt hiszem, abból a pénzből épült, melyet ügyvédi segédlettel az osztatlan közös tulajdonból 99 évre bérbe adott , valakiknek jó pénzért. A körülöttem szorongók , az ezekről szóló tájékoztatását várták. Ő is megvádolta az ügyvéd urat, hogy a tulajdoni lapokon szereplő területen kivüli “apró” területeket a KTS alapitványnak kivánja , akarja átjátszani.
    Ez az ember jól és tudatosan szervezte a botrányt mert az Ő “háttéremberei,”mindig – eléggé iluminált állapotban- fejezték ki támogatásukat. Bekiabálásaik, a rendőrök távozása, fokozta a káoszt.
    A helyi polgárőr parancsnok már nem tudta kézben tartani az ügyeket , így Topánka úr csak megpenditeni tudta a jövő teveit. Arról nem is beszélve, hogy egy – két jóizlésü emberen kivül, már csak a mindent hátráltató, “Krisztus” földi helytartójának emberei és Móni büfés támogatói maradtak.
    Zavarosban halászni, mindennel szembeszállni ami törvényes! Ki ez az, embernek , nem merem nevezni, személy aki, azt csinálhat a tavon, amit akar egy – két hőzöngő néhány főből álló üvöltöző Bunkó támogatásával.
    Aggódom a Tóért. Nem tudom elhinni, hogy ezt a friss és jó kezdeményezést, az együttmüködést elindító ötletet, újra talonba lehessen , vagy kelljen tenni.

  12. lina szerint:

    Kedves Lopoa! és többiek!
    Nekem is és rajtam kívül még sokkunknak tetszik a tegnapi kezdeményezés, úgy vettem észre a Topánka Úrék ismertetésével a tömeg nagy része egyetértett. A csendes helyeslő és öröm teli megjegyzések, mely a sikeres telekkönyvezéssel kapcsolatosak voltak, bizakodásra adnak okot! Többen személyesen, kifejezték köszönetüket és hálájukat Dr. Balás és Topánka Uraknak! A Topánka Úrék felszólalásai és annak tartalma alapján úgy gondolom és biztos vagyok benne, hogy lesz értelmes folytatása és eredménye is a kezdeményezésnek és azt az egyetértésünkkel a tó és körülötte élők javára sikerre is viszik. Egyébként nekem és a körülöttem állóknak is az a véleményünk, hogy végre a Maca néniék óta először van egy tenni akaró és tenni is TUDÓ ember aki nem ijed meg a saját árnyékától és tudja mit és hogyan kell tenni a tó és itt élők érdekében. A jövőbeni teljes támogatásunkkal, Kívánok hozzá neki és társainak, jó egészséget és kitartást!

  13. lopoa szerint:

    Nekem csak a körités és a tudatos szemben állás nem tetszett. Egyébként LINA kezeit csókolom, nincs egyedül a véleményével, Önnel vagyok és hasonlókat gondolok.
    Nem csak hozzáértő és TUDÓ ember, hanem “tiszta” is ! Ami még ennél is fontosabb hiteles! Már legalább ketten vagyunk! Segitsünk Nekik és önmagunknak!

  14. dodi szerint:

    Helló Mindenkinek! Sajnos csak most találtam rá erre a lapra. Ami a levelekben leírtakat illeti tökéletesen igaz én már tulajdonos lettem hála a Topánkáéknak! úgy halottam Ők végre beindították. Meghallgattam az elképzeléseit a jövővel kapcsolatban, nekem is tetszik és tisztességesnek is tűnik ezért támogatom én is! A környezetemből halottam a Topánka Úrról és kerestem vele a személyes találkozást megérte! Minden lehetőségemmel segíteni is fogom!

  15. fater szerint:

    T. Topánka úr !
    A közösségnek dolgozni mindig hálátlan dolog volt és lesz. A balfékek és a “csepeli” féle emberek csak betartani és elégedetlenkedni tudnak. Épitő jellegű hozzászolása soha nem volt nem is lesz mert olyan primitiv ember. Amellet érdektelen mert neki nem fűzödik hozzá érdeke csak az elégedetlenség és az írigység fröcsköl a szájából. Ha már neki nem fűződik hozzá anyagi vagy erkölcsi haszna akkor már másnak se legyen. Gondolom ismeri már ezt az ember típust. Kérem ne vegye ezeknek az embereknek a véleményét, mert ez nem is vélemény hanem írígység. Ezek az emberek mindig valaki vagy valami mögé bújnak, tehát mindig álarcot viselnek. Híbáztatják a politikát (sajnos van mikor igazuk is van) és lehet, hogy egyszer kétszer csalódtak. De ezek a szerencsétlenek írigyek is, ez pedig nem a politika bűne, ez az emberi gyarlóság, de az is lehet ,hogy csak a zavarkeltés a fő célja. Szerintem semmi köze az egészhez, hanem hazamegy a rózsadombi villájába és talált egy oldalt amin szerencsétlen horgászok vizét megmérgezték és hallott arról, hogy nincs még a nevünkre iratva akkor a vélt dolgokba belekapaszkodva jót szórakozik másnak az idejével és türelmével, ahelyett, hogy a neveletlen kölykeit tanítgassa jómodorra és szeretettre. De hát ilyen az élet uriembernek születni kell, a “csepeli” az meg nő mint a parlagfű.
    A levelem célja igazából csk az volt, hogy megköszönjem amit idáig értünk tett és kérem, hogy az ilyen (tetü emberek mint a “csepeli”) véleményét ne vegye figyelembe.
    Egyben szeretném megkérdezni az aug 12-i gyülésről valmi írást, vagy eredmény született-e és ezt hol és mikor lehet elovasni. A csepp tv-ben láttuk a riportott de sajnos a csepp tv weboldalán nem találtam róla információt. Tudom ott sem ment minden simán. De elégedetlenek mindenhol vannak.
    Most majd azért lesznek sokan felháborodva, hogy fizetni kell, de hát minden pénzbe kerülés az emberrekben a széthúzás nagyon benne van. Akár hány összejövetel volt, mindig voltak elégedetlenek és sohasem azt nézték, hogy értük mennyi mindent megtesznek. Mindig gyanakvóak, mert egy párszor becsapták őket és a jószándékuakat is egykalp alá veszik azokkal akik becsapták őket
    Köszönettel Fater

  16. L.Dzsozi szerint:

    T. Hozzászólok!!

    Topánka úr első nagy huzása volt, hogy a nyakunkra engedte régröl ismert zugügyvédet,aki most széplassan kiárulja alólunk a KTS alapítvány még megmaradt
    főldterületeit.Úgylátszik evésközben jön meg az étvágy.

  17. lopoa szerint:

    Néhány gondolat a 12.-i gyülésről. Fater arra amit írt, az elégedetlenkedőkről, Ők nem elégedetlenek hanem szervezettek és annak a szószólói, akik nem akarják a RENDET!
    Mert a zavarosban nem lehet tovább halászni és a közösség vagyonát “lenyúni. Mert közel 5 éve ez megy. Akkor szerveztek uj, horgászegyesületet, amikor már csak egy volt, és a régiek,/Ikarus, Trafó, Elektromos HE-ek etc/ készek voltak az egyetlenbe beszállni. Megjelent Fogarasi és a Molnár , akik a Maca néni támogatásával összekalapálták a Jó Szerencsét He-t., és kikiáltották magukat egyetlennek és csak törvényesnek. Mondván, hogy ez magántó és azt tesznek amit akarnak. Próbáltak is, de hála néhány kitartó és törvénytisztelő embernek nem sikerült.
    Ezt követően megalakítottak egy Kft-t, -talán Cseppszig néven- , de miután kiderült, a közösség osztatlan közös tulajdonát kezdték el- ill. bérbe adni jó pénzért és törvénytelenül, az sem működik ugy ahogy kéne, még ügyvédi segédlettel sem.
    Az említett “sztárügyvéd” és a Tavon megjelent Topánka Urak alig 3 és fél hónap alatt elvégezték a Földhivatali bejegyzéseket. Ma már csak a kérdésesek /öröklés, jogtalanul szerzett etc /és a másik fél által bérbe- és eladott telkek sorsa nem rendezett.
    Visszatérve a gyüléshez, mely lakossági fórumként lett meghirdetve, itt is megjelent az üvöltő dervisek hada. /kb 16 embernek látszó valaki/
    Szervezettek voltak, az Úr mindenkinek meghatározta a feladatot:” te ekkor, te akkor üvöltesz és ha én szólok tapsolsz. Ja és innen , aki nem engemet támogat, törött orral megy haza, mert székekkel szétverjük a gyülésüket” Egy a baj egyre kevesebben vannak, igaz Ők üvöltenek. Amikor a közös területek eladását kérdezték tőle meghátrált.
    Tudomásom szerint nem lesz hova csak a – remélem- a BV valamelyik intézményébe.
    Ugy tudom ennek érdekében eljárás indult ellene.
    Nem értik az emberek, miénk lett a terület és azzal költségek lesznek: szemétszállítás, egy jogszerüen működő horgászegyesület, a parlagfütlenítés, a víz kezelési, és használati jogainak megszerzése, a XIII. sz parton a parasztokkal a megegyezés. Stb.
    Arról nem is beszélve, hogy az összeg a Tanyánkénti egy horgászengedélyt is tartalmazza.
    Igen, soknak tünik a kérdéses 5000 ft de csak most , amikor ilyen kiadások várnak a közösségre. Történtek számítások, azok többre rugnának.
    Nem lenne baj ha lenne közvilágítás, az sem két forint.
    Erős ellenőrzés alatt minden törvényesen megoldható, néhány hozzáértő és a haladást akaró ember közreműködésével.
    Az üvöltők el kell helyezni a saját helyükre mert olyan ugy sem lesz, hogy 1200 ember egyet akarjon.
    Most az építő javaslatok ideje van és nem a veszekedésé.
    Én kihámoztam a gyülésen történtekből , hogy mit szeretne a Tótanács és támogatom az ötletet, mert a vezetőjük néhány hónap alatt többet tett, mint az összes “előd” 16 év alatt.
    Szervezkedjünk, és segitsünk azoknak akik, a javunkat akarják.

  18. L.Dzsozi szerint:

    Jónapot kívánok minden kedves horgásztársnak. Akaratom ellenére egypár szót mégis
    csak írok. Nos Topánka urat a szomszédságomban levő telekről ismerem, ahol multévben három hetet horgászot,nem kimondottan szabájosan. A tavon tőrténtekről
    elősször tőlem hallot, és kocsmáros barátjától és vendégei elmondásaik, hatására
    belevágot a tótanács szervezésébe.Gondolom régi munkahelyével befürdöt / A Csepelt
    elkerülő úttal foglalkozot volna / igy hát kellet neki egy új munkahely. / hát csinált magának / Az ügyvédnek meg ép idelye volt már valamit alkotnia, mert elégsokat ” ült”
    a pénzünkön amit nemtudom milyen bankszámlán kamatoztatot,csak azt nemtudom
    kinek!? Nemtudom , hogy a két rossz közül melyik lessz a jobb
    Üdv. mindenkinek, és jólenne ha nem esne az eső !

  19. lopoa szerint:

    Dzsozi!
    Mi a másik rossz? Csak az egyikről ír?
    Végre megmozdult valami, van ötlete a jóra? Egy sort sem ír arról, hogy mi lenne a jó.
    Patvonalról bekiabálni nem is ismerve azt , aki valamit tesz a köz érdekében nem tisztességes. Hányszor szólt rá például ha szabálytalanul horgászott? Az ügyvéd urról csak annyit, a KTS alapitvány fizette 1996 óta. Most meg azt mondom, milyen jó, hogy még itt van, hisz ma mindenki és minden tanya adtaival, azok gondjaival csak Ő van tisztában. aztán akkor is el lehet zavarni ha nem a közösséget, vagy az ügyeinket képviseli.

  20. L.Dzsozi szerint:

    Kedves horgásztárs LOPOA

    Gondoltam egyértelmű mindenkinek a mindkét hatalomra törő. / Topánka L. &
    Fogarasi A. / A bekiabálásokat én is megbotránykoztatónak tartom és nem
    előremozdító magatartás , de nemvagyunk egyformák. Az ügyvéddel kapcsolat-
    ban csak annyit, hogyha jól emlékszem az 1996 körül a telkek árának befizetése
    után, vissza fizetet sokaknak akik többet fizettek a telekméretéhez képest.
    A túlfizetésre azért volt szükség mert a közösen használt területeket is kikellet
    / fizetni.Nos a visszafizetések alkalmával került sor bizonyos összeg visszatartására
    átiratás címszó alatt.A Topanka úr horgászati modszeréről csak annyit, hogy szóltam
    sőt a halőr is szólt neki, hogy a fölöslegesen bedobált botjait ha úgygondolja szedje ki.
    Ő ezt viccel elütötte ,már akkor sem volt akárki./ ez csak egy nüans volt / Hogy mi
    lenne jó? Talán ha vissza adnánk MOHOSZ kezelésbe a vízterületet,volt rendes telepí-
    tés és ellenörzés ott legalább voltak szakemberek.Most csak levitézlet mebízott
    rokkant nyugdíjjasok , fertőzik a nem hozzáértésükkel a tavunkat.
    A Topánka úr is a Gödöllöi Tudományi Egyetem kisérleti részlegét van szándékában
    megbízni a telepítésel, cserében kisérleti célokra használhatnák a vízünket./piranják,
    cápák, kétfejü halak stb…./ Még csak ez hianyzik?Ezeket a dolgokat ovatosan kéne
    kezelni, ez a TÓ lassan drágább lessz a Balatonnál. Üdv. Dzsozi

  21. róka szerint:

    Kedves L.Dzsozi!
    Rosszul emlékszel. Nekem még meg van 1996-ból az a levél, melyet a Képviselőtestület küldött ki, s az ügyvéd csak postázta.
    Ebben a 33 Ft/m2 költség nem holmi “átiratás” költségeként szerepel, sőt nem is a közös területek vételáraként, hanem igen pontos költségelszámolást tartalmazott a következők szeint:
    I. A 33 Ft/m2-ből 10 Ft a Részletes Rendezési Terv elkészíttetését megelőző helyszíni földmérői felmérések, majd a megosztási vázrajz elkészíttetésnek költségei voltak. Azaz nem “átíratási” költség, nem közös terület vételára, s nem is ügyvédi díj.
    II. A 33 Ft/m2-ből további 13 Ft a Részletes Rendezési Terv elkészíttetésének a szigetszentmiklósi önkormányathoz befizetendő költsége volt, mely tehát még mindig nem “átiratási” költség. nem a közös területek vételára, s persze ez sem ügyvéd díj.
    III. A 33 Ft/m2-ből további 5 Ft az 1100 parcella részletes adatainak, továbbá a másfélezer ember telekkönyezéshez szükséges adata tárolására és a telekadatokkal való összekapcsolására alkalmas számítógépes program elkészíttetése, majd az adatbázis feltöltésének, s ezt követően éveken keresztül az adatváltozások folyamatos vezetésének költsége volt. Tehát ez sem “átíratási” díj, s nem is ügyvédi díj.
    IV. Végül a 33 Ft/m2 költségből mindössze 5 Ft/m2 volt az ügyvéd díjazásának fedezete. Persze ez sem “átíratási díj”, mert Te ilyet nem fizettél.
    De azért lehettél végül tulajdonos, mert elvégezte a munkáját a földmérő, az RRT készítő-gárdája, a számítógépes szakember, a titkárnő, s persze az ügyvédünk is.
    Lehet, hogy nem örülsz annak, hogy tulajdonos lettél, dehát ezt akartuk nem?

  22. fater szerint:

    T. Topánka úr!
    Elnézést kérek, de ez az oldal olyan mint az egyírányú utca. Én drukkolok Őnnek és a terveinek, de hamár nyitott egy fórumot akkor néha az Őn véleményére is kiványcsiak lennénk. Mert ne csak az legyen, hogy az ember írja meg a véleményét és kiugrasszuk a nyúlat a bokorból aztán minden marad úgy ahogy idáig volt. Elnézést de szerintem volt egy pár vélemény a dolgainkról és egy választ sem kaptunk, csak mi monjuk- csak mondjuk aztán kész. Vagy ez az oldal olyan mint a szelep, vagy mint régen a hofi müsor. Ott is jól megmondták a véleményt a közösségnek, mi jól röhögtünk magunkon azután semmi nem történt. Ha lehetne megkérném, hogy a felmerülő témákra-problémákra ha van lehetősége akkor írja meg a válaszát-véleményét. Ezt a horgásztársaim is jó néven vennék. De azért szeretném, hogy mindenki fékezze meg az indulatait . Én azt szeretném hogy ez az oldal egy építőjellegű forúm lenne. Mert az összehívott gyűléseknél elszabadúl a pokol-mint előttem is írták- itt meg sokkal egyszerübben olcsóbban kényelmesen egymással beszélgethetnénk. Mert itt van a helye az építő tanácsoknak és még azt is megkockáztatom, hogy az aláíráások ne anonimmak legyenek. Mert ha valakinek van egy őtlete vagy észrevétele akkor legyen mögötte valaki. Mert úgye ha a gyülésen felszólal valaki ott is be szoktak mutatkozni, vagy válalja az arcát. Itt sem kellene a jeligék mögé elbújni. Az a helyzet, hogy szerintem a horgásztársak zöme jó barátságban vannnak-vagyunk-egymással és ezt egy álarc mögé eldugni felesleges. Én szeretném, hogy ez az oldal tényleg egy építő jellegű oldal lenne, mert akkor egy nagy kincset síkerűlne létrehozni. Tudnánk egymást küllönböző dolgokról tájékoztatni- amiről a tórendszer másik végén lakó-horgászó társunk nem hallot nem tud róla. Mert ugye kíváncsiak vagyunk -mikor és hol és mikor telepítettek halat, mire jön a hal,milyen kapitális halat fogtam-tak. Mert ugye itt majdnem mindenkinél a hal körül forog a világ. Szóval szeretném ha ez a fórum olyan lenne mint a kérdezz felelek. Mert ugye azért örülhetünk, hogy végre vannak halak a vízben, igaz amit telepítettek pontyot az már igencsak elfogyott, de maradtak kis pontyok azokat tápláljuk mert ugye az is meg nő majd egyszer, láttam akishalak között piros pontyot nem is emlékszem mikor talán 1976-ban ettem utoljára ilyen halat, meg amikor a Pista bácsi kb 1980ban a büfénél kifogott majnem egy méteres piros halat ott a magaaspartról fárasztotta. Példáúl olyan információ- hogy nagy harcsa van a vízben- Akkor úgye már a tógazda is értesülne a dologról és a nagy ragadozóra valamilyen intézkedést kell ezközölnie, akár még jutalom engedélyt is adhatnának ,vagy versenyt tűznének ki a az ilyen halak kifogására. Tavaly amikor ez a szomorú esemény bekövetkezet akkor meghökkenve láttam a nagy szürkeharcsákat elpusztulva. Mennyi drága pénzen vett halunkat pusztitotak el. Hol van a felelős személy? Tehát én ilyendolgokra lennék kíváncsi, biztos vannak köztünk olyanok akik szívessen beszámolnának horgászkalandjaikról, merre voltak pecázni- másnak tippet tudnának adni milyen szerelést talált ki vagy milyent alkalmaz, merre és hová érdemes elmenni pecázni.
    Szóval én nagyon szeretném, hogy ennek az oldalnak a tartalma megváltozna- persze a hívatalos dolgoknak és a róluk alkotott véleményünket is tartalmazza. De ha valakit megszólitanak vagy érint akkor az lenne a legbecsületessebb ha egyből reflektál, mert akkor ha ezt nem teszi meg az emberek nem véletlenül a rosszabb verzióra teszik a voksukat. Igy az ember becsülete igen hamar elvész.
    Még az is megbocsájtható mert az ember gyarló és ha híbáz- rajtakapják akkor azt mondja elnézést máskor jó leszek, de ha meg sem szólal akkor mit mondjon az ember.
    Na szóval legyünk jók és sokat nevessünk és fogjunk sok halat
    Üdvölök mindenkit jó egészséget kívánok
    Fater

  23. lopoa szerint:

    Kedves Dzsozi!
    Megszólitottál és reagálok.
    Nem lehet a két embert és az Őket támogatókat egy napon de egy levélben sem.
    Az egyik a javunkat, a másik a zavarosból minél többet törvénytelenül /és saját hasznára/ kimarkoló, tehát a közösség akarata ellen akarja. Remélem és bízom abban , hogy az utóbbi valósul meg.
    A Mohosz soha nem kezelte a vizünket, csak a Budapesti IB és annak az elnöke a már elhunyt Miterer János volt. Az más kérdés, hogy igy közvetve a MOHOSZ-nak volt köze a tóhoz. Soha nem tudtuk honnan hozza a halat, csak azt hogy hozott, meg a számlákat is benyújtotta.
    Mióta leváltunk róluk tudjuk mi kerül a tóba és magunknak rakjuk be. Már a halakat.
    A Gödöllő igaz , de csak annyiban, általában az Aranyponty Halászati Rt. kiváló halai kerülnek a tóba. Az sem utolsó, hogy kedvezményesen és felelősséget vállalva. Néha ivadékot és “tó-alját” is adnak ami a jövőnek szól. A figyelmébe ajánlom, az Iszapfaló Kft.- akik szintén Gödöllőiek és a tavak rehabitációjával tudományosan foglalkoznak , arról nem beszélve, hogy a mérgezést követően Ők segitettek elsőként az okok kiderítésében illetve a közömbösítében.
    Szeretném azt is tudni milyen számokat használ az összehasonlításnál a Balatonnal történő összevetését illetően.
    Igen eddig nem volt a tulajdonunkban sem a Tó, sem a környéke és nem került semmi semmibe. Tudomásul kell venni ennek van vége és a magunk urai vagyunk, és ez pénzbe kerül.
    A rokkant nyugdíjasoktól pedig én kérek elnézést az Ön nevében is.
    Az ujonnan alakuló vezetésben egyet sem látok, vagy csak vak vagyok.
    Lopoa

  24. L.Dzsozi szerint:

    Üdvözöllek!
    Örülök annak , hogy mindenki jobban informált nálam,de ebböl tanul az ember.
    Szeretném ha az a sok szép dolog amit ezen a fórumon olvasok beteljesülne,
    csak nehogy sírás legyen a vége.Elnézést a rokkant nyugdijasoktól, nem a testi
    állapotuk miat hoztam szóba őket, / magam is az vagyok / a többségük hozzá
    értésüket kérdőjeleztem meg. Azt tartom furcsának ,hogy aki eddig aztsem tudta
    hogy ez a tó létezik, már a királyságra tőr. Gondolom egy hazai ember több bizalo-
    mal indulhatna,mint egy bevándorló. Dzsozi

  25. lopoa szerint:

    Az lenne a jó ha megmondanád ki lenne alkalmas erre?
    Tudsz ilyet?
    Most jelentkezett valaki, és szerintem jól csinálja.
    Helyettünk és értünk teszi, hidd el körüljártam Őt és a csapatát. Jobb lesz mint eddig bármelyik volt. Nekem legalábbis ugy tünik
    Már csak a Fogarasit kell a huhogóival együtt eltávolítani.
    Minél gyorsabban ennál jobb.
    Úgy tudom keresnek rajta 300 millát. az pedig büncselekmény. Ami miatt nem elöször fogják elitélni sőt a bünpártolóit is.
    1100 ember akaratát csak parancsuralmi rendszerrel lehet közös nevezőre hozni.
    Az pedig nem demokrácia!
    Hozzértők, van köztük közgazdász, rendőr, államigazgatásban-, környezetvédelemben jártas és van köztük horgászegyesületek működtetésében otthonosan mozgó szakember is. előlegezd meg a bizalmat.
    Arról nem beszélve, ha nem tetszik a munkájuk visszahívhatók lesznek.
    Most folyik a Szervezeti és Működési Szabályok kidolgozása, és a csatlakozások aláírással történő hitelesítése, és a Cégbírósági bejegyzés is. Most majd kiderülnek a ” Krisztus” követőinek, illetve bünpártölóinak a névsora is. Akik soha nem írnak alá és tanyájuk sincs, de gondolom hangosan huhognak a zavarosság mellett.
    A Váradi ügyvéd is kiszállt, nem véletlen talicskázta be az általa ellenjegyzett adás-vételi és bérbeadási bizonylatokat Balás ügyvédnek, mondván nyugdíjba és nem börtönbe készül.
    Ja , és aki a “királyságra” készül jobban ismeri Csepel-sziget minden településének gondjait, mint gondolnád. Csak Őt is meg akarta vezetni Fogarasi. Nem sikerült.
    Üdv : LOPOA
    .

  26. L.Dzsozi szerint:

    Tisztelt LOPOA

    Látom nagyon bevagy indulva, csak nem neked is van valami poziciod!?
    Neked biztos igazad van , csak nekem személy szerinti problémám van
    a kolégával. Mivel a partunkon gusztustalanul bele bonyolódot egy telek
    problémába amit a közösségünk alol mentet át az ügyvéddel együt egyik
    pénzes palytásának. Gondolom neked sem tetszene ha a környezetedben
    ilyen történne. Különben nem nagyon érdekelne ,hogy erzsébetiből hogyan-
    let csepeli polgár, és mióta érdekli ennyire a mi sorsunk. De legyen,nekem
    azért lesznek vele fentartásaim. üdv.Dzsozi

  27. Ali szerint:

    Látogassátok meg a ktsalapítvany.blog.hu vagy a ktsalapítvany.blogol.hu oldalakat is.
    A környezetvédelmi, Természetvédelmi Sport Alapítvány fontos felhívást tett közzé a Kavicsostól tulajdonosai számára

  28. lupus szerint:

    Az alapítvány most megjelent felhívásának pontos blogcíme: http://ktsalapitvany.blog.hu/

  29. kovi szerint:

    Kedves Lopoa!
    Jól látod: a Csepszig kft egy nagyon zűrzavaros dolog. Nincs alkalmazottja sem. Csak arra találták ki, hogy az egyik végén millákat fizessenek be a gyanútlanok, s ezek a millák a másik végen éveken át szép csendben kicsorogtak két ember zsebébe. Ilyen egy közönséges pénzmosoda. Aki a kft-nek fizetett, az most futhat a pénze után, amíg nem késő. Ezért volt ideges Fogarasi a gyűléseken, amikor megkérdezték tőle, hogy hová tette a pénzünket…

  30. lopoa szerint:

    Kovi! Legyen pénzmosoda de a Tó érdekében!
    Állítolag szerződés van hogy kinek mennyit fizettek havonta.
    Dr Váradinak , Fogarasi önmagának , valami Cseppszig Kft ügyvezetőjének, meg a benzinmotoros halőrnek /aki nem is halőr /, aki Krisztus urat fuvarozza és hozza – viszi a Móni büfébe.
    Az hogy miből fizették az az érdekes, a Te , Én meg még 668 ember osztatlan közös tulajdonának, kiárusításából és állítólagos bérbeadásából.
    Kiváncsi lennék erre ki kérte Őt fől ? Talán valaki a mi nevünkben?
    Folyt be még lové az utak használatából is, arról meg senki nem beszél, vagy nem akar, esetleg nem mer.
    Valami büzlik az egyesülete körül is , az idén már nem kaptak állami jegyet.
    üdvözlettel: lopoa

  31. Vrnyu Ferenc szerint:

    Tekintsétek meg a totanacs.hu weboldalt!

  32. Elekes Anikó szerint:

    Üdvözlöm!

    Biztos nem egyedül én tettem fel eddig ezt a kérdést..Érdekelne,hogy mi az oka a kotrás több évtizedes elmaradásának?Gyanítom találnának ezt-azt a meder alján.
    Tudni lehet hogy évente egyszer illendő lenne a karbantartás.
    Pl.csatornerendszer is jól jönne.Sajnos vannak akik még mindig a tóba engedik az elhasznált folyékony hulladékot.Mi sem bizonyítja jobban a habzó vízfelszínnél,ami a szél által a nádasomban köt ki…
    Örvendetes a tény,hogy működik a telepítés,lehet is horgászni évi 30 ezerért..De fürdés után koszos alsóneműbe bújni?Hatalmas ostobaság.Nem gondolom hogy kivitelezhetetlen egy iszapszívás.Főleg egy cirka 50 éves tóból.Már a víz szagán is érződik hogy haldoklik a tó a karbantartás hiánya miatt.
    Köszi h.elolvassa.

    Üdv.Elekes Anikó

  33. SimonTheSorcerer szerint:

    Hello,

    Én nemsokára szomszédjuk leszek ha jól mennek a dolgok. Sok embertől sok félét hallottam, esetleg valaki lenne olyan kedves és egy jövendőbeli szomszédot kisegíteni az alábbi kérdések pontos (tényeken alapuló! személyeskedések nélküli) megválószálasában:

    Megtörtént a halállomány újratelepítése és regenerációja a 2010-es permetezőszermérgezés után?

    Milyen az általános állapota a tónak?

    A jogi komplikációk lezárultak? Ha én megveszem a nyaralónak meghirdetett telket + ingatlan, akkor az az enyém lesz ténylegesen, lepapírozva? És után a hatályos ingatlantörvényeknek megfelelően módosíthatom? (furcsa és ijesztő dolgokat lehet itt erről olvasni, ingatlanos és tulaj meg elfogult, de legtöbb komment 2010-es)

    Mi a helyzet akkor most ezzel az iszapszívással?

    Köszönöm, tisztelettel,
    Simon

  34. patterson szerint:

    Tisztelt Telek tulajdonosok és horgász társak.
    Nem tudom hogy mindenki tud-e róla de 1 hónappal ezelőtt elindult egy nagyszabású építkezési lánc folyamat amit egy gátlástalan vállalkozó Rajnai Zoltán végez! Nem törődik a többi tulajdonossal és nem kér beleegyezést sem lévén osztatlan közös tulajdon az egész.
    Itt ott építkezik és eladásra kínálja a telkeket továbbra is építési engedély nélkül építkezik sittet és veszélyes hulladékot tölt a tóba a 13-mas part -nál érdemes megnézni mit művel de a Szigetszentmiklósi önkormányzat sem tudja megállítani!

Itt lehet hozzászólni !