Gyorshír: kivágták az MSZP-s “bandavezért” a felügyelőbizottságból

Csepel.info

Szenteczky_Janos01

Szenteczky János

A Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén erősítették meg, hogy nem vigyázhat tovább a budapesti adófizetők pénzére Szenteczky János, a csepeli MSZP több bűncselekménnyel, köztük három hűtlen kezeléssel vádolt frakcióvezetője – értesült a Csepel.info.

A csepeli Fidesz véleménye, hogy a “bandavezér” ne legyen a közpénz őre. A négy tagú csepeli MSZP-frakció tagjai ellen legalább hat büntetőügy és további négy-öt rendőrségi nyomozás folyik jelenleg is. A csepeli pártszervezethez kapcsolódó, már lezárult jogerős bírósági ügyeknél a magánokirat-hamisítástól kezdve a pedofílián keresztül a kettős gyilkosságig terjed a skála.

Tarlós István főpolgármester először a Pesti Srácok című lapnak nyilatkozott úgy, hogy a vádemelések után Szenteczky János nem maradhat tovább a tagja a BKK Zrt. felügyelőbizottságának. Szenteczky leváltását a közgyűlés hosszú vita és a balliberális pártok tiltakozása után először február 25-én szavazta meg, a végső döntést azonban csak most, és zárt ülésen hozták meg. Lapunk úgy tudja, hogy a felügyelőbizottsági tagságot egy nem csepeli MSZP-s politikus kapta.

Szenteczkyt nagy becsben tartja az MSZP, amely nem akarta lemondatni felügyelő-bizottsági tagságáról. A politikusnak váratlan őrangyala is lett: az Index – több valótlanságot állítva – címoldalas cikkekben próbálta “kikommunikálni” a bírósági ügyeiből. A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczky kieső bevételére már keresik a pártban a megoldást, így könnyen lehet, hogy a politikusnak hamarosan a zuglói vagyonkezelő környékén találnak valamilyen tanácsadói szerepkört.

“Akár egy maffia”

Szenteczky János ellen hűtlen kezelés gyanújában három büntetőper folyik, a csepeli lakásmutyi-botrányban nyújtott szerepe miatt a közelmúltban lett vádlott. A politikus ellen ezeken túl becsületsértés és rágalmazás miatt is folyik egy büntetőper. A csepeli lakásmutyi fiktív lakásfelújításai miatt vádat emeltek még két, az MSZP-hez közel álló soroksári vállalkozó és több munkavállaló ellen is, akik a Csepeli Vagyonkezelő Zrt-nél dolgoztak Szenteczky János vezérigazgatósága idején. Az ügy külön érdekessége, hogy az MSZP-hez közel álló vállalkozók egyikénekSzenteczky korábban a strómanja lehetett. Mindezeken túl jelenleg nyomozati szakaszban van az a büntető-feljelentés, mely szerint a politikus még a magánügyvédeit is közpénzből fizette. Ebben az ügyben már két jogerős polgári peres ítélet született. Az ügyvédi irodának információink szerint a politikus 3.750.000 forintot fizethetett ki közpénzből, és az iroda ezen felül még 2.250.000 forintot akart kiperelni az önkormányzattól. Ha csak a már lezárult nyomozati eljárásokat nézzük, melyek közvetlenül vagy közvetve érintik Szenteczky János Csepeli Vagyonkezelő Zrt-s vezérigazgatóságát, nyolc vádemelésről lehet beszélni.

A politikus csepeli frakciója se semmi. Takács Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselőt 2010-ben marasztalta el először a bíróság magánokirat-hamisítás miatt, de ő ezt elhallgatta. Rovott múltja akkor derült ki, amikor sikkasztással is megvádolták. Szenteczky frakciótársa később egy rágalmazási perbe is belekeveredett: a vád ellen ott azzal védekezik, hogy a nevében és a saját blogoldalán elkövetett becsületsértéshez semmi köze nincs, még csak nem is tudott róla.

Szenteczky János és társai nem teremtettek új hagyományt a törvénysértésekkel. A frakció korábbi tagjaihoz a csepeli kettős emberölés miatt egy életfogytiglani börtönbüntetés, pedofília miatt szintén egy több éves börtönbüntetés, egy ügyvéd képviselőjükhöz pedig cukor- és szívbeteg ügyfelének megkárosítása miatt a Budapesti Ügyvédi Kamarából való kizárás kapcsolódik.

Ábel Attila, a Fidesz csepeli szervezetének elnöke szerint gyalázatos, hogy olyan, az ügyészség által többszörösen hűtlen kezeléssel vádolt politikus, mint Szenteczky János, az MSZP-nek köszönhetően “a közpénzek őrzője” lehetett. “A csepeli MSZP a tucatnyi büntetőüggyel és jogerős bírósági ítéleteivel úgy néz ki, akár egy maffia” – nyilatkozta.

Csepel.info

41 hozzászólás “Gyorshír: kivágták az MSZP-s “bandavezért” a felügyelőbizottságból” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    Tisztára idegalapon voltam már! 😛
    Leült a zInfó!
    Néha egy ittas vezetés, néha egy köztartozás eltagadás, útfelújítás, néhány karamboly, tűzeset terrorral fűszerezve, elveszett kutyák, macskák…..stb. de Jani sehol!
    Most megnyugodtam, megint kivágták mint alig egy hónapja!
    http://csepel.info/?p=40014
    És ez így megy havonta egyszer legalább! 😛 😛
    .
    Favicc!
    Magyarországon minden percben szül egy nő!
    Kissé sűrű programja van, szegénykémnek!

  2. Balos szerint:

    Egyszer majd Szenteczky is a helyére kerül.

  3. felix szerint:

    Grün Rikárdó!
    Lehet, hogy Jani egy született bumeráng?

  4. Tóth Mária szerint:

    Egy “jó” csapat! gratula.

  5. Balos szerint:

    Emlékszem azzal kampányoltak, hogy Csepelen ők a fiatal demokraták. 😀

  6. helyi szerint:

    Balos! Miért inkább a piás Borbély Lénárd az igazi fiatal demokrata, akit követni kell? 🙂

  7. nagyapó szerint:

    Balos! Aki piás kijózanodik, aki hülye az marad olyan amilyen (dakota mondás)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. felix szerint:

    Vén pöcs.
    Attól még, hogy kijózanodsz, éppen olyan hülye vagy mint piálás előtt voltál.
    Ezért töltesz rá, mindig.
    Nehéz a te életed.

  9. Bugi szerint:

    Nagy a csönd a komcsi blogokon. Azt hiszik, hogy a cenzúra még mindig segít 😀

  10. gyalog szerint:

    Várhegyi Attila, Schlett Csaba, Kaya Ibrahim, Kövér Szilárd, Szijjártó Péter, Giró-Szász András, Simicska Lajos, Lázár János, Habony Árpád, Kiss Szilárd, Tarsoly Csaba, Schmitt Pál, Semjén Zsolt, Vida Ildikó – nos, ők a MI embereink!
    Legyenek áldottak! Minden jót nekik! Ha nekik jó, nekünk is!
    Nekem, speciel, már csak egy Gucci táska hiányzik.
    Szeretettel, gyalog

  11. Grün Rikárdó szerint:

    “A földművelésügyi miniszter szerint Kiss Szilárd értékes munkát végzett mint agrárattasé: hivatali idejében jelentősen nőtt a mezőgazdasági kivitel Oroszországba. “Hogy magánemberként milyen tevékenységet folytatott, arra nincs rálátásom” – mondta Fazekas Sándor egy interjúban a letartóztatott attaséról, aki a hírek szerint prostituáltaknak is szerzett vízumot.”
    .
    http://hvg.hu/itthon/20150325_Fazekas_Sandor_Jol_vegezte_munkajat_a_let

  12. ebihal szerint:

    Grün!
    Valószínűleg a saját munkájához viszonyított!

  13. Hozzászóló szerint:

    Már megint, még mindig….ez a főhír?
    Nagyon unalmas már a Szenteczky ügy. Miért nem esik szó az országot lázban tartó Quaestor buktáról az oldalon? Gondolom azért sem, mert Szenteczkynek és más baloldalinak nincsen köze hozzá.

  14. Bugi szerint:

    A Quaestor egy szoci banda volt, ilyenképpen azonnal elkezdődött a mutogatás a Fideszre. Még előszedik majd Vizoviczkit is a végén, a szoci megmondóembert, hogy hazudjon még valamit 😀

    Szenteczky meg csepeli, és az ügyei jól mutatják mi folyt, mi folyik az MSZP-ben. És akkor még nincs is szó Deméről, Takácsról meg a többiekről…

  15. Grün Rikárdó szerint:

    Bugi!
    A Szenteczky ügyei egyelőre még a Te fantáziádban léteznek!
    Mivel még egyetlen jogerős, azon a közpénzből fizetett ügyvédi szolgáltatáson kívül még nincs ellene!
    De csináld neki a reklámot, megérdemli! 😛 😀

  16. Grün Rikárdó szerint:

    Hozzászóló!
    Egyre több ügy van ami a fityesz érintettsége folytán nem tárgyalható, ezért kénytelenek a múltból elővakart ügyekkel terelni!
    Pedig itt van a Lézer Jankó példátlan sikere atomerőmű ügyben! 😛

    “Minden akadály elhárult a megoldás útjából a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges fűtőanyag-ellátási megállapodással kapcsolatban – mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter”
    .
    “Ha ezt a megoldást elfogadják”
    A “ha”-val kezdődő mondatoknak annyi az értelme mint annak, hogy ha nagyanyámnak kukija lett volna most a nagyapám lenne! 😛 😀

  17. Bugi szerint:

    Mekkora hülye vagy te Grün. Szenteczky ellen négy vádemelés volt többnyire hűtlen kezelés miatt, és akkor még ott a többi ügye. Takács Krisztián se kutya, Deme meg már életfogytos. Magyarázd meg neki, hogy a büntetőügye csak a fantázia szüleményei. Már ha bejutsz a szegedi Csillagba 😀

  18. Grün Rikárdó szerint:

    Bugi!
    A vádemelés annyi mint a lufasz!
    Feldughatod magadnak!
    A jogerős már döfné, de még az ellen is lehet felülvizsgálati vagy per-újrafelvételi kérelem!
    Szerencsénkre a zigasságszolgáltatás (egyelőre) nem a zilyen hülyékre van bízva mint Te! 😛

  19. felix szerint:

    Az igazság szolgáltatás Polt után kezdődik.

  20. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    És általában a luxembourgi bíróságon végződik! 😀

  21. felix szerint:

    Ha már banda, akkor…
    Bennfentes kereskedelem = börtön!

    Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? Úgy tűnik fel, hogy a kormány főhivatalai járnak elöl a bennfentes kereskedésben. Hiszen a külügy úgymond “időben” kimenekítette a pénzét a Quaestorból!

    A baj azonban ennél jóval nagyobb. Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!

    Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam.

    Meddig tűrjük még?

    Bokros Lajos
    elnök
    Modern Magyarország Mozgalom

  22. Grün Rikárdó szerint:

    Gumikacsa!
    Látom a sötét jövődet!
    Finomabban! Desztillálva! 😛 😀

  23. felix szerint:

    Gumikacsa !
    A mindennapos megszokott történéseknek nincs hírértéke.

  24. Grün Rikárdó szerint:

    Lemond Gyárfás Tamás és az úszó szövetség teljes elnöksége
    .
    Szűzmáriaidesanyám! Már azt hittem, hogy a Birkózó Szövetség elnöki tisztének megszerzése után Németh Szilárd rezsigladiátor újabb sportágra vetett szemet!
    Milyen jól jönne Csepelnek a birkózó csarnok mellé egy 15 000 nézőt befogadó fedett uszoda is! 😀 😛

    http://sport.hir24.hu/tobb-sport/2015/03/25/lemond-gyarfas-tamas-es-az-uszo-szovetseg-teljes-elnoksege/

  25. admin szerint:

    Ha Szenteczky ügyeiből indulunk ki, talán öt év múlva. De csak ha elégszer panaszolják meg a nyomozás megszüntetését.

  26. felix szerint:

    Ebből soha, mert az ügyészség adott nekik egérutat.

  27. admin szerint:

    Az ügyészség adott egérutat Szenteczkynek is. Meg kell panaszolni.

  28. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    Ugyanúgy elfogják sikálni mint a Horváth által felfedett ÁFA csalásokat, a kitiltási ügyeket vagy az ügynök ügyeket! 😛

  29. felix szerint:

    Ez már is ellett sikálva.
    Kaptak annyi időt amennyire csak szükségük volt.
    Amennyiben szoci közeliek lennének, már nem csak a brókeren hanem már a bráneren is bilincs lenne.

  30. királyerdei szerint:

    Vegyétek már észre,hogy a ti időtök (A.K. a vörös veszedelem) idejét múlta.
    Végetek van.

    http://kommunizmuskutato.hu/

  31. Ludas Mátyás szerint:

    Tisztelt Csepel.info és nevét vállalni nem merő cikkíró!

    2010-től nincs együttműködés a Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány között, annak ellenére, hogy a Csepeli Munkásotthon Kulturális Központ az Alapítvány alapító okiratában megfogalmazottak értelmében, hűen szolgálja az itt élő lakosok kulturális igényeinek mind jobb teljesítését. Az Alapítványunk kuratóriuma miközben törekszik az Önkormányzattal a párbeszédre és az együttműködésre, ezzel egy időben határozottan kiáll a Csepeli Munkásotthon érdekeiért. 2010-től a helyi önkormányzat vezetése és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriuma között nem jött létre egyetlen megbeszélés sem,

    leveleink válasz nélkül maradtak. Míg az előző (Németh Szilárd) polgármester még csak szóba sem állt velünk a mostani legalább tárgyalásokat folytatott a kulturális központ igazgatójával, viszont olyan feltételeket szabtak, amit az önállóságát megtartani akaró – soha ne függjön semmilyen pártvezetésű önkormányzattól – Csepeli Munkásotthon Alapítvány pont a csepeli lakosság érdekében nem fogadhat el. Már a szocialista városvezetés idején is előfordult, hogy szerették volna hatáskörükbe vonni az intézményt, ezt a kuratórium akkor sem fogadta el. Most pedig ugyanezt próbálja elérni 2010 óta az önkormányzat. Németh Szilárd volt polgármester regnálása alatt, a még meglévő alapítóktól, jogi úton, alapítói jogot kívánt szerezni. A Bíróság kezdeményezésüket elutasította. Majd Vida Istvánnal közösen aláírt kérvényükben a jelenlegi kuratórium és felügyelőbizottság feloszlatását kérték, azért, hogy Ők kapjanak jelölési jogot az új tagok tekintetében. A Fővárosi Bíróság ezt a próbálkozásukat is elutasította. A jelenlegi polgármester látszólag demokratikusabban lépett, 30 millió forintért próbálta megszerezni az Alapítványt, hiszen a feltételek a következők voltak: – 2 fő delegálása a 3 fős Felügyelő Bizottságba – 2 fő pedig az Alapítvány kuratóriumába. Ez a javaslat a Polgári Törvénykönyv idevonatkozó részével is ellentétes. Akiket pedig szeretnének hozzánk küldeni: Németh Szilárd, volt polgármester, jelenleg országgyűlési képviselő, akitől polgármesteri idején csak gyalázkodást, fenyegetést kaptunk, Dobos Sára, Németh Szilárd közvetlen munkatársa volt, Süle László az önkormányzat egyik cégének újdonsült igazgatója, Vida István a Csepeli Hírmondó kiadója, aki évek óta jelenít meg rólunk szóló, támadó cikkeket. Miért csodálkoznak, hogy törvénybe ütköző és emberi méltóságunkat sértő feltételeket nem akarunk elfogadni? Szó sincs arról, hogy félnénk az üvegzsebtől, miért is félnénk? Hisz eddig sem segített, csak vádaskodott az Önkormányzat. A 30 millió forintért semmiféle kulturális és együttműködési feltételt nem kértek, csak helyeket az irányításban. Akkor most ki dolgozik lelkiismeretesen? Az Alapítvány, aki munkaterv alapján, szigorú költségvetéssel, kis fizetésű, de odaadó munkatársakkal küzd Csepel kulturális életének, hagyományainak, történelmének, közművelődésének ápolásáért, vagy az olyan önkormányzat, akinek mindez nem fontos, csak az, hogy saját pártkatonákat delegáljon civil szervezetbe, ráadásul olyanokat, akiket már előre borítékolni lehetett (az előzőkben már említett okok miatt), hogy az itt dolgozók számára, emberi magatartásuk miatt elfogadhatatlanok.

    Ezért is döntött úgy a kuratórium egyhangúan, hogy a csepeli polgárok és az alapítvány függetlenségének megőrzése miatt (és persze annak jogszabályba ütközése miatt is) elfogadhatatlan.

    Az Alapítványunk kuratóriuma a 2015 januárjában az Önkormányzat képviselő-testülete által tárgyalt közművelődési megállapodás tervezetet abban a formában nem tartja elfogadhatónak. Távolról sem az üvegzsebtől való félelem miatt. Hanem három olyan pont van az anyagban: – a kuratóriumi tagság,

    – a FEB tagságot érintő feltételek elfogadhatatlansága és az

    – együttműködési megállapodás kidolgozatlansága,

    Mely elemek miatt a kuratórium egyhangú döntéssel utasította el a megállapodást.

    Ugyanakkor újra kihangsúlyozzuk, hogy a már 2014. április 24-én az önkormányzat részére megküldött és válasz nélkül maradt állásfoglalásunkban megfogalmazottak mentén nyitottak vagyunk a megegyezésre.

    A Csepeli Munkásotthon Alapítvány önálló jogi személy, a Kulturális Központ elfogadott éves munkaterv és költségvetés alapján dolgozik és gazdálkodik. Kérem, higgyék el, hogy a működés 95 éve alatt a kulturális központ megtanult dolgozni és tudjuk, hogy az átvett pénzekkel, hogyan kell elszámolni. Pályázatok kapcsán történt pénzügyi elszámolásainkat több esetben dicséretben részesítették.

    2010 óta a kuratórium minden elküldött levele az Önkormányzathoz megválaszolatlan maradt. Kérdés: milyen együttműködésre számíthat valójában az Alapítvány? Üvegzsebről beszélhetünk: Alapítványunk minden adata nyilvános, olvasható a Kulturális Központ és az Országos Bírói Hivatal honlapján is. A támogatások, pályázatok kapcsán történt pénzügyi elszámolásaink, minden esetben megfeleltek az előírásoknak. Ha valaki ért a kultúrához , a közművelődéshez, akkor az tudhatja, hogy egy ilyen nagy méretű intézményt fenntartani milyen nehéz. A mi intézményünk évek óta, önkormányzati támogatás nélkül, jó szervezéssel, lelkiismeretes, erőn felül dolgozó munkatársakkal éri el az eredményeket.

    Minden évben elkészítjük a közhasznúsági beszámolókat, ezt nyilvánosságra is hozzuk, de csak a számlánkra vagy pénztárunkba beérkezett pénzekkel tudunk elszámolni. Amit nem adtak, azzal nem! Mindezek tükrében csodálkozunk és nem értjük a Csepel.infon megjelent írást, miszerint alapítványunk titkolózik és félünk az üvegzsebtől. Megjegyezzük, hogy az elmúlt években, konzorciumi formában Alapítványunk együttműködött a helyi önkormányzattal a „Csepel Kapuja” pályázat keretében és abban is mindennel határidőben elszámoltunk.

    Alapítványunk a leghatározottabban tiltakozik a Csepel.infon megjelent írás tendenciózus, valótlanságokat és feltételezéseket tartalmazó írása ellen, ugyanis az a valós tényeket hamis színben tünteti fel, ezzel azt sejteti, hogy az Alapítvány gazdálkodása nem átlátható, titkolnivalója van, az Önkormányzat által nagyvonalúan felajánlott együttműködést és támogatást, emiatt nem meri elfogadni. Az írás egyoldalú, az a legalapvetőbb objektivitást és pártatlanságot is mellőzi.

    Mindezekre figyelemmel kérjük a Csepel.info-n megjelent írások szerzőit és a kiadót is arra, hogyha a Csepeli Munkásotthon Alapítványt érintően a cikkel összefüggésbe hozható konkrét példával tudnak szolgálni, úgy azt hozzák nyilvánosságra vagy hagyják abba a méltatlan és elfogadhatatlan vádaskodásukat! Ellenkező esetben most már rágalmazás miatt bírósághoz fogunk fordulni. A Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriuma nevében:

    Nagy József

    Kuratóriumi elnök”

    FORRÁS: CSMOA.HU

  32. Ludas Mátyás szerint:

    Hova lett az a cikk, melyre a fenti levél a válasz???
    Csak kérdezem.

  33. admin szerint:

    Csak a keresőszót kellene beírni a keresésbe: Munkásotthon. Amúgy itt van: http://csepel.info/?p=40437

    🙂

    Megnéztük, továbbra sem találtunk üvegzsebet a Munkásotthon honlapján, így nem lehet belenézni egyetlen szerződésbe sem. 🙁 Ez lenne ugyanis az üvegzseb.

  34. Grün Rikárdó szerint:

    admin!
    Valamit csipognak a verebek!
    Egy kárpát-aljai településnek Németh Szilárd javaslatára megszavazott 10 millióra vonatkozik a “züvegzseb” törvény?!
    Vagy az ne érdekelje a csepeli keményen dolgozó kisembereket?!
    Apropó!
    Ki az a Németh Szilárd a kerület pénzügyeinek tárgyalásánál?! 😀

  35. felix szerint:

    Grün Rikárdó!
    Az a Német Szilár a tényleges polgármester.

  36. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    Mégis Neked lesz igazad!
    Eddig azt hittem, hogy kimonóban a pipogya Lénárdka gyámja mint “álpolgármester”! 😛 😀

  37. Tarjányi László szerint:

    Ejnye fiúk! Ti még Lénárddal és Szilárddal foglalkoztok, holott az országos média-tüzérség már Orbánt, Szíjjártót, Tarsoly Csabát támadja! A végén még nemcsak a kétharmad vész el!

  38. Grün Rikárdó szerint:

    Tarjányi!
    A problémák mindig a legkisebb bajoknál kezdődnek!
    Amíg egy lábgombát kenőccsel meg tudunk gyógyítani nem kérünk amputációt! 😛

Itt lehet hozzászólni !