Szenteczky is Zuglóban folytatná?

Csepel.info

Szenteczky_Janos01

A jólét fenntartásához szükség van megfelelő forrásokra

Gőzerővel keresik Szenteczky János csepeli pártelnök helyét a fővárosi MSZP-ben – értesült a Csepel.info. Az ellenzéki politikus hatszázezer forintos jövedelméből 210 ezer forintot tett ki, hogy a BKK felügyelőbizottságában “a közpénzekre vigyázott”. Csakhogy, miután hűtlen kezelés miatt a harmadik köztörvényes bűnügyben emelt ellene vádat az ügyészség, a Fővárosi Közgyűlés szerdán a felügyelőbizottságból való visszahívását kezdeményezte. 

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczkynek jó kapcsolatai vannak a zuglói MSZP-vel, amely az elmúlt hónapokban nagy csatát folytatott a párt megélhetési politikusainak elhelyezéséért. Most a felügyelő-bizottságból visszahívott politikusnak is ott próbálhatnak új helyet keresni. Ám a helyi erővonalak megváltozása miatt ez már nem biztos, hogy sikerül.

A balliberális pártok zuglói győzelme kezdettől fogva vonzotta az MSZP jövedelem nélkül maradt politikusait. Itt kreáltak új állást Török Zsoltnak, miután az MSZP korábbi szóvivője Facebook-oldalán kesergett a minimálbéréről. Szintén itt kapott lehetőséget Déri Balázs, az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, aki a bajai videót adta a Hvg.hu-nak. Imre Gergelyt, a kerület korábbi MSZP-s frakcióvezetőjét jegyzőnek, az ifjabb Feigli Ferencet – akit Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nél több százmillió forintos károkozással vádolnak – a helyi vagyonkezelő vezető-helyettesének, Baracskai Gábort, Hajdu Flórián MSZP-s alpolgármester sógorát pedig a cég vezetőjének próbálták benyomni.

Többnyire sikerrel. Az MSZP-s megélhetési politikusok zuglói önkormányzati állásokhoz juttatása azonban váratlan akadályba ütközött. Karácsony Gergely PM-es polgármester ugyanis ezt egyáltalán nem nézte jó szemmel, és a Fidesznek köszönhetően néhány esetben fel is tudott lépni ellene. Így sikerült viszonylag rövid idő alatt megválni Feigli Ferenctől és megakadályozni a korábbi MSZP-s frakcióvezető jegyzővé választását is. A balliberális pártok közötti belharc hevességét jól mutatja, hogy az MSZP-s haverok nyomulását végül csak Rozgonyi Zoltán fideszes képviselő alpolgármesterré választásával sikerült valamelyest megállítani.

Rozgonyi megválasztása óta Zuglóban viszonylagos csend van, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mélyben nem folyik tovább a balliberális pártok egzisztenciális lobbija. A DK január végén háborgott azon, hogy túl kevés közpénzt kapnak, és az MSZP-ben is nagy a felháborodás, hogy nem sikerült minden protezsáltjukat elhelyeztetni. Ilyen körülmények között pedig egészen biztos, hogy olaj lenne a tűzre Szenteczky János tanácsadói szerződéshez vagy más fizetéshez juttatásából. Ebből a szempontból lehet különösen érdekes Karácsony Gergely szavazata a Fővárosi Közgyűlés ülésén. A zuglói polgármester ugyanis tartózkodott. Ezzel nem támogatta Szenteczky visszahívását, de nem is állt ki egyértelműen mellette, mint a “nem” gombot nyomó társai. Ha valaki, akkor ő biztosan tudja, hogy ezt miért tette.

Csepel.info

Előzmény:

Vigyázhat-e “bandavezér” a közpénzekre?

2 hozzászólás “Szenteczky is Zuglóban folytatná?” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Zuglóban most próbálják a nagykoalíciót! Úgy látszik a Fidesz mégsem annyira bátor, hogy 2018-ban a Jobbikot válassza koalíciós partnernek! Orbán 25 éves politikai múltjával, háromszoros miniszterelnökséggel túl van a csúcson, innen már minden út lefelé vezet!

  2. felix szerint:

    Akad valaki aki elhiszi, hogy ezek a felügyelő bizottsági tagok valamire is vigyáznak. Simán felveszik a pénzt semmiért.

Itt lehet hozzászólni !