Tarlós: Szenteczky nem maradhat felügyelő-bizottsági tag

Pesti Srácok

Szenteczky nem maradhat

A történtek után Szenteczky János nem maradhat tagja a BKK Zrt. felügyelőbizottságnak. Kezdeményezni fogjuk a leváltását az MSZP-s képviselőknél, illetve a közgyűlésben – válaszolta Tarlós István, Budapest főpolgármestere a PestiSrácok.hu kérdésére, miszerint vádlottként is alkalmas-e a közlekedési cég törvényes működésének felügyeletére a csepeli MSZP-elnöke.

Múlt csütörtökön derült ki, hogy hűtlen kezeléssel vádolja és ezért felfüggesztett börtönt kér az ügyészség Szenteczky Jánosra, aki még a 2010-es váltás előtt, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként rászorulóknak fenntartott bérlakásokat újíttatott fel az önkormányzat pénzén, majd átjátszotta azokat egy kiválasztott körnek.

Fővárosi önkormányzati forrásaink szerint tavaly kifejezetten Tarlós István nyomására módosították úgy az önkormányzati törvényt, hogy a Fővárosi Önkormányzat kompetenciájában álló minden személyi kérdésről csak a főpolgármester előterjesztésére dönthet a közgyűlés. Komoly adu került tehát a politikai pólusokon átívelő háttéralkukat amúgy is meglehetősen kedvelő Tarlós István kezébe. Ténykérdés, hogy korábban is szokás volt a pártok erőviszonyai szerint felosztani a bizottsági székeket, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen előéletű jelöltre rá kell bólintani. A mai rendszerben ugyanakkor kétség kívül nagyobb lett az alkukat irányító főpolgármester személyes felelőssége, habár Szenteczky esetében nyilván az MSZP a fő hunyó.

Emlékezetes, hogy ebben az új rendszerben válhatott fővárosi cégben felügyelőbizottsági taggá Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője, vagy párttársa, a szintén “kalandos” előéletű Kerék-Bárczy Szabolcs. 

TARLÓS VÁLASZA A PS-NEK: ÖN MEGHATÓAN ERŐLKÖDIK

Tarlós Istvánnak feltett kérdéseinkre a következő, egyéni stílusban megfogalmazott választ kaptuk:

Tiszelt Huth Úr! Azt hiszem, értem Önt. Meghatóan erőlködik. A csepeli szocialista Szenteczky Jánosra vonatkozó, számomra egyértelmű motivációval feltett kérdéseire a következő válaszokat tudom adni.

1. A Szenteczky nevű embert soha életemben még csak nem is láttam, tavaly decemberig – ha jól emlékszem – nem is hallottam róla.

2. Az előterjesztő nem én egy személyben voltam, de ezt Ön nyilván jól tudja, csak nem vesz róla tudomást.

3. Ön az Ötv. idézett paragrafusát – véleményem szerint egyáltalán nem véletlenül – sajátosan értelmezi. A Szenteczky nevű nem tisztviselője a BKK-nak, és nem tagja a menedzsmentnek. Azokat nevezem ki én. A Szenteczky a Felügyelő Bizottság tagja. Az ilyen pozíciókban változatlanul a politikai pártok állapodnak meg. Egész pontosan, politikai egyeztetésen elosztják a helyeket, s hogy melyik párt melyik helyre kit jelöl, abba a többiek nem szólnak bele. Így van ez a Parlamentben is, Ön nyilván jól tudja ezt, csak valamiért úgy tesz, mintha fogalma sem lenne róla. Szenteczkyt – akinek csepeli ügyeihez persze az egész Fővárosnak nincs köze (Ön persze ezt is tudja) – tehát az Ön vádaskodásával ellentétben nem én jelöltem, pláne nem én kezdeményeztem ezt, hanem az MSZP, a nekik jutó helyre. A politikai egyeztetést a pártokkal – nem csak az MSZP-vel – dr. Kocsis Máté polgármester úrral, fővárosi tanácsnokkal együtt folytattuk le, a fent leírt mélységig.Szenteczky – akiről az újsághíreken kívül a mai napig nem tudjuk, hogy kicsoda – természetesen nem alkalmas semmilyen cég felügyeletére, ám mi ezt december 4-én nem tudhattuk. Voltak, akik tán tudták, de nem szóltak. Így lehet, hogy az MSZP-hez kellene fordulnia. (Mondjuk Vadai Ágnes is bizottsági tag a Parlamentben, mégsem a Kormánynál kérdezősködik felőle.) Szerintem, a történtek után a Szenteczky nem maradhat tagja a Felügyelőbizottságnak. Fogjuk kezdeményezni leváltását az MSZP-s képviselőknél, illetve a Közgyűlésben. Juttatásban nem részesül, díjazása azonos a többi felügyelőbizottsági tag közgyűlés által meghatározott díjazásával (bruttó 210.000.-/hó).

Sajnálom, ha nem tudtam örömet szerezni Önnek.

Tarlós István

főpolgármester

A PestiSrácok.hu korábban nagyobb tényfeltáró írásban mutatta be (ITT) Tarlós István “nagykoalíciós építkezését” és különös alkuit, amelyre a főpolgármester irodája Karácsony előtt szintén egy különleges hangvételű levélben válaszolt (ITT).

Forrás: Pestisracok.hu

10 hozzászólás “Tarlós: Szenteczky nem maradhat felügyelő-bizottsági tag” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Az V-dik kerületben is felújítottak a Szerb utcában egy házat, abban jutottak fideszes politikusok lakáshoz. Habony is abban a házban lakott az egyik lakásban. Egyik kutya, másik eb. Ideje lenne már hogy az Illatos úti ebmenhelyre költözzenek!

  2. nagyapó szerint:

    A zország 2/3-a fideszes, így a lakások zömét ők kapják, a Jobbik csak kis, arányos, részét. Lehet tiltakozni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. Tarjányi László szerint:

    Szenteczkyt azért akarják elítélni, amit Rogán meg Szentgyörgyvölgyi Péter az V-dik kerületben tett/tesz! A Szerb utcai házat többszázmillióért újították fel, aztán meg a valós érték 25 %-áért adták oda fideszes potentátoknak! Erre kössél csomót Nagyapó!
    Lehet hogy egy jobbikos kormány alatt majd az ilyen fideszes és mszp-és politikusok egy cellában vitathatják meg, ki korruptabb a másiknál!

  4. felix szerint:

    “A zország 2/3-a fideszes”
    Szegény bolond.

  5. Bugi szerint:

    Senki sem vádolta volna meg Szenteczkyt, ha jogszerűen ad ki lakásokat és azokat jogszerűen veszik meg.

  6. Grün Rikárdó szerint:

    Nem értem a Taplóst! Ha pipogya Lénárdkánál Csepel polgármesterénél nem zavarja a vád alatt állás, Szenteczkynél miért?! 😛 😀
    .
    “Rágalmazási büntetőügy vádlottja lett a Fidesz csepeli polgármesterjelöltje. Borbély Lénárdnak éppen a közelgő önkormányzati választás előtt, kedden kellett volna bíróság elé állnia, jóllehet az eljárás már 2008 óta húzódik. Borbély azt állította, hogy a helyi szocialisták 36 milliót fizettek a helyi SZDSZ-nek a támogató szavazataiért.”
    .
    http://index.hu/belfold/2014/09/16/a_valasztasra_eledt_fel_a_vad_a_csepeli_fideszes_ellen/

  7. nagyapó szerint:

    Ideért a görög hajó. Összeborul a bal, meg a jobb!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Gayfél szerint:

    Janinak mennie kell! Sok szégyent hozott Csepelre, de már Budapestre is.

  9. helyi szerint:

    Akkor Rogánnak is azt kellene tennie Gayfél! Ő az országra hozott szégyent…:)

  10. felix szerint:

    Meg még egy pár, korábban jogerősen elítéltnek is.

Itt lehet hozzászólni !