Ordenáré hazug cikk az Indexen

Vélemény – Ábel Attila

Spirk Józsefnek sikerült ma megvalósítania a tényektől és valóságtól független újságírást. Az Index címoldalára kitett cikke olyan mértékben van tele hazugságokkal és csúsztatásokkal, amihez hasonlót csak MSZP-s pártújságokban láttam korábban. Ráadásul a korábbi, Szenteczky Jánost védő cikkeihez hasonlóan most is csak az MSZP-s felet kereste meg, a másik felet, bennünket nem. Emlékszik még valaki az Indexnél a független újságírás szabályaira? Például arra, hogy meg kell keresni a másik felet is, vagy arra, hogy nem szabad hazudozni?

De nézzük a tényeket. A Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda egy szerződés fejében havonta 750 ezer forintot kapott a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt-től 2010-ben. A csepeli adófizetők pénzéből persze. Csakhogy ezért a pénzért semmilyen fellelhető munkát sem végeztek. Amikor a Csevak új vezetése arra szólította fel őket, hogy mutassák be mit csináltak, képtelenek voltak teljesíteni a kérést. Ugyanakkor kiderült, hogy ugyanez az ügyvédi iroda jár el Szenteczky János büntetőügyeiben, a politikus személyes védelmében. Természetesen felmerült a gyanúja annak, hogy a Hőrich és Varga Ügyvédi irodát közpénzből, a Csevakkal kötött szerződésen keresztül fizetik ki.

Miután látta a Csevak új vezetése, hogy az ügyvédi iroda nem csinál semmit a pénzért, felmondta a szerződést. Nem fizetett több közpénzt a semmire. Az ügyvédi irodának ezek után még volt képe pert indítani a kieső pénzért. A bíróság eddig két jogerős ítéletet hozott arról, hogy az ügyvédi irodának, miután nem csinált semmit, nem is jár a pénz. Természetesen nem csak a most megtámadott bírónő döntött így, hanem a másodfok is, melynek tárgyalásán a támadott bírónő nem vett részt. Úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatás ebben rászolgált a nevére.

Miután elképesztő mennyiségben tartalmaz a cikk csúsztatásokat és hazugságokat, csak néhányat emelnék ki. Például Spirk azt írja, hogy Szenteczky ellen megszüntették a lakásmutyi ügyben az eljárást. Ehhez képest nem megszüntették, hanem börtönbüntetést kérve vádat emeltek ellene, két MSZP-hez kötődő vállalkozó ellen, valamint még két régebbi Csevak-dolgozó ellen. A közjegyző pedig Szenteczky vezérigazgatósága idején is dolgozott a Csevaknak. Tehát pártfüggetlenül dolgozott, és ezt mindenki elismerte. Nem is tudtuk, hogy a bíró a közjegyző testvére. Ami egyébként nem oszt nem szoroz, mivel a közjegyzőség pártfüggetlen állás. A kapitány mutyilakása sem szolgálati lakás volt, nem is annak használta, hiszen kiadta albérletbe. Szociális lakás volt, amit a rászorulók helyett adtak a rendőrkapitánynak. Közpénzből felújították, aztán a kapitány harmadáron megvehette, ahogy a többi 13 mutyilakás esetében is történt. Ez után adta el már piaci áron, több millió forintos nyerészkedést érve el az ügylettel – ahogy a többi mutyilakás esetében is történt.

Ábel Attila

Forrás: Facebook

30 hozzászólás “Ordenáré hazug cikk az Indexen” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Ábel Attila!
    Néha vegyél levegőt is!

  2. felix szerint:

    Atilla!
    Pereljetek, de szerinte rátok égne a szuáré.

  3. Grün Rikárdó szerint:

    Ábel Attila!
    A szokásos igazmondó stílusodban vágd az arcukba a kendőzetlen igazságot! 😛 😀

  4. helyi szerint:

    T.alpolgármester úr! Gyönyörű a stílusa, gratulálok, ezt is vidékről hozta magával? Vihetné is vissza oda ahonnan ide ette a fene Csepelre! 🙂

  5. felix szerint:

    ez se semmi.
    Az ünnepség keretében tiszteletbeli székely címet adott át Kövér László és Szász Jenő Matl Péter kárpátaljai szobrászművésznek, aki a vereckei honfoglaláskori emlékmű alkotója. Szintén ezt a címet vehette át Farkas Ágnes volt válogatott kézilabdázó és Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő.

  6. Grün Rikárdó szerint:

    Kellemetlen névcsere: Orbán protokollfőnökén röhög az ország
    .
    “Tévedésből Juhász ferenc Kossuth-díjas költő helyett Gyurcsány volt hadügyminiszterét hívták meg a március 15-i díszvacsorára a miniszterelnökkel.” 😛 😀

  7. felix szerint:

    Mint látható, a színvonal az színvonal: 🙂

  8. késes szerint:

    T. Szülők

    Kérem a történelemkönyvek leadását átdolgozás céljából.

    http://444.hu/2015/02/16/56-ot-ellenforradalomnak-nevezo-frissen-felujitott-emlekhelyet-koszoruz-meg-putyin-budapesten/

    http://img.444.hu/szovjet.jpg

    Vladimir Putin, Viktor Orban

    Budapest, 2015. Februar 17.

  9. Bugi szerint:

    Mi ez a hisztérikus tülekedés már megint fórumozó elvtársak?

  10. nagyapó szerint:

    késes! Le kell fújni piros-fehér-zöld festékekkel, ráfújni “ruszkik haza”, hasonlóan az aradi emlékműhöz. Az ellenséget halálában is gyalázni kell!?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. késes szerint:

    Nem elvtársazni kell, hanem értelmezni az “emlékművön” olvasottakat. Amennyiben tudnak kérem segítsenek.

    Ellenforradalom, szovjet hősök, magyar nép szabadságáért…..

    Gondolom október 23.-án itt fognak koszorúzni.

  12. Grün Rikárdó szerint:

    “Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”
    Biszku, Pozsgay, Szűrös elvtársak bírjátok még gyomorral?! 😛 😀

  13. nagyapó szerint:

    A csepeli volt komcsik, ma szocik hörögnek leginkább Putyin koszorúzása ellen. Amikor 2006-ban Putyin a Szemlőhegy utcába látogatott, majd megkoszorúzta a Szovjet Hősök Emlékművét, a csepeli maffiabal hallgatott, mint sír a fűben. Most pofáznak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. kerdezo szerint:

    Annyire megnyugató számomra, hogy mióta csak létezik a csepel.info sosem volt fröcsögő a stílusa, mindig konkrétumokkal és mocskolódás mentesen működött, őszinte szerkesztőkkel.
    Vagy inkább: no komment Ábel Attila…

  15. Tarjányi László szerint:

    Akkor Gyurcsány volt Putyin vendéglátója, így a baloldali seggnyalók magától értetődőnek tekintették az orosz államfő meghívását! Most meg ajvékolnak, hogy Orbán is meghívta!
    Tessenek tudomásul venni, az orosz államfőt a mindenkori miniszterelnök látja vendégül, aki viszont minket magyarokat tisztel meg azzal, hogy a meghívást elfogadta!

    Emlékeztetőül: Heisler András szerint Angela Merkel előtt Adolf Eichmann volt az előző magasszintű VENDÉG (sic!) német részről!

    Ha Eichmann vendég lehetett, akkor talán Putyin mélyen tisztelt, kedves barátunk is lehet! 😀

  16. késes szerint:

    T. nagyapó

    Nem igazán korrekt, sőt tudatlanság egy 1946-os II. Világháborús emlékművet, egy 1956-os “ellenforradalmat” hirdető emlékművel összehasonlítani.

    Szerintem senki nem vonja kétségbe, hogy egy II. Világháborús szovjet emlékművet megkoszorúz az idelátogató aktuális orosz elnök.
    (Csak itt nem a Szovjet Hősök Emlékművéről volt szó.)

  17. bonifác szerint:

    Kedve “Urak” (az elvtárs ugye lejárt)Miből gondoljátok, hogy Ti fújjátok a passzátszelet?!
    Hallottatok Bethlen Gáborról? Évtizedekig távol tartotta a törököt, és a németet is Erdélytől.
    Most Orbán kényszerül erre a mutatványra.Az EU, és Putyin között. És az USA…Vajjon ki
    akar nekünk jót?! Az EU (Antant: Franciaország-Egyesült Királyság, Románia,Csehország.
    Szlovákia) Ennek fényében egy kritikátlan nyugat imádó, bizonyítottan korrupt banda
    vindikálja magának a jogot, hogy létfontosságú országos ügyekben ossza az észt. Azt,
    amit amikor kormányoztak, nem nagyon lehetett felfedezni. A hazugság kommunista
    örökség. Megörököltétek.

  18. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ez a Putyin nem az a Putyin, mint ahogy ez a Viktor sem az a Viktor.
    Elfajzott min a kettő.

  19. felix szerint:

    Bonifác.
    Ezt az írásodat jól őrizd meg, mert nem hiszem, hogy valaha is képes leszel ennél nagyobb ökörséget írni.

  20. nagyapó szerint:

    Igazából nem értem miért kell a hősi halottakat címkézni? Van jó hősi halott és rossz hősi halott? Szulejmán és törökjei hová tartoznak? Miért van emlékművük Szigetvárnál?
    “a halottak tisztelete az élet tisztelete, ha nem tudjuk eléggé becsülni halottainkat, jövőnk sincs” ez nem csak a magyarokra vonatkozik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  21. Bercsik Károly szerint:

    “Az emlékmű sértetlenégét egy kétoldalú szerződés garantálja, a sírhely a magyar állam tulajdonában van, de bármely jelentős változtatást egy vegyesbizottságon keresztül vitatnak meg a felek. Egy sírhely áthelyezést például engedélyeznie kell Oroszországnak, de a felirat megváltoztatása nem ilyen súlyú, ennek ellenére nem szokás a másik fél engedélye nélkül ilyesmit sem tenni.”

    A halott katonák emlékét nem gyalázzuk, akkor sem ha a másik oldalon estek el. Akkor sem, ha a pillanatnyi belpolitikai érdek ezt diktálná. Ezt megtanulhatná már a liberális baloldal, hisz gyalázták ők már sokszor az elmúlt 25 évben a magyar második világháborús katonák emlékét is. Most belpolitikai okokból kifolyólag ugyanezt művelik az említett temetőben nyugvó orosz és egyéb nemzetiségű halott katonákkal.

    Az 50-es évek szocialista szokása volt arccal lefelé, holtában is meggyalázva eltemetni a halottakat. Most a katonasírok feltárása és rendbehozatala a cél. A feliratról lehet tárgyalni, egyeztetni, viszont Putyin úr nem a feliratot koszorúzza, hanem orosz vezetőként és egyben szovjet jogutódként az elesett katonáik budapesti nyughelyét. Kölcsönös emberség nélkül nem fogunk tudni tartós békét teremteni a sokat szenvedett Kelet-Közép-Európában.

    “A harcot, amelyet őseink vivtak,
    békévé oldja az emlékezés
    s rendezni végre közös dolgainkat,
    ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

    /József Attila/

  22. Grün Rikárdó szerint:

    Bercsik Károly!
    Csak ezt az emlékművön szereplő mondatot kellene a magyar Gányolmány szelleméhez igazítani:
    .
    “Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”
    Szabaccságharc volt vagy ellenforradalom?!

  23. felix szerint:

    A magyar állam annyira tiszteli a halottakat, hogy még a gyilkos keretlegénynek is állami díszsírhelyet biztosít és nem hajlandó a tévedését korrigálni.

  24. Bercsik Károly szerint:

    “Hende Csaba honvédelmi miniszter a 444.hu szerint egy parlamenti kérdésre azt válaszolta 2013-ban, hogy a magyar–orosz kormányközi hadisírgondozó vegyes bizottság ülésén a a magyar fél jelezte, hogy a hadisíron olvasható felirat sérti az alaptörvényt.”

    http://index.hu/belfold/2015/02/16/tele_van_terfigyelokkel_a_megujult_szovjet_parcella/

    A többi kétoldalú (és nem egyoldalú) nemzetközi szerződés kérdése. Érteni kellene, hogy mi az a “kétoldalú nemzetközi szerződés”. Szerintem a HM mindent megtett ebben az ügyben, hiszen “fél évvel később megint próbálkozott a HM”.

    http://444.hu/2015/02/16/56-ot-ellenforradalomnak-nevezo-frissen-felujitott-emlekhelyet-koszoruz-meg-putyin-budapesten/

    Az emlékmű a múlt héten még nem volt fontos az ellenzéknek, és gyaníthatóan Putyin úr távozása után ismét nem lesz fontos az ellenzéknek. Politikai kutyakomédia ez, nem több.

  25. Grün Rikárdó szerint:

    Bercsik Károly!
    Senki sem vitatja a hadisír gondozásban vállalt kétoldalú kötelezettségeket!
    Itt inkább a dolgok megítélésével van a baj!
    .
    Azért várom az ellenforradalmat leverő szovjet hősök haláláért megtorlásul a Kádár-rendszerben felakasztott, ma szabadságharcosként tiszteltek jogállását, különös tekintettel a történelem könyvekben leírt eseményekre!
    Szabaccságharcosok, forradalmárok vagy ellenforradalmárok?!

  26. felix szerint:

    Ez a kurzus már nem tud mit kezdeni 56-tal.

  27. nagyapó szerint:

    A legnagyobb vicc! Gréczy et. ’56 védelmében szónokolt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  28. felix szerint:

    Szemétláda!
    Szerinted hány éves Gréczy?
    Már megint sokat ittál?
    Szemétláda, ha kinyitja a száját iszik, ha kinyújtja a kezét rátölt.

  29. késes szerint:

    T. Bencsik Úr!

    Wittner Mária Csepel díszpolgára biztos nem tekinti kutyakomédiának a dolgot.
    Ja és nem vagyok ellenzéki, kormánypárti, csupán egy csepeli közügyek iránt érdeklődő ember. (Aki nincs velünk az ellenünk, ezt nagyon tudják)
    Ha hiszi, ha nem számomra újdonság volt, hogy egy ilyen ellenforradalmi emlékmű létezhet Budapesten. Gondolom vagyunk így páran.
    Ez az önök és a megelőző kormányok hibája, hogy ez az “emlékmű” ilyen felirattal létezik. Igen, lehet évekig nem lett volna téma, csakhogy saját maguknak köszönhetik, hogy téma lett.
    Önök 5 éve kormányoznak 2/3-os parlamenti többséggel. Kár takarózni, hogy mi mindent megtettünk, ugyanis szerintem nem.
    Olyan könnyen jelentgetnek fel, törvénykeznek, egy mondat nem lehet akadály.

Itt lehet hozzászólni !