Útépítésre fordítják a Munkásotthon visszautasított 30 millióját

Csepel.info

Útépítésre fordítják azt a 30 millió forintot, amit a Csepeli Munkásotthon visszautasított – értesült városházi forrásból a Csepel.info. A balliberális pártokhoz kötődő intézmény támogatásának az volt a feltétele, hogy cserében átláthatóvá kell tenniük a működésüket. Az “üvegzseb” biztosítására azonban nem hajlandók. A vita legabszurdabb jelenete az volt, amikor a Munkásotthon MSZP-s képviselő gazdasági vezetője nemmel szavazott arra, hogy az intézménye pénzt kapjon.

A támogatást a Fidesz-KDNP képviselői mégis megszavazták. A huzavona végére aztán Nagy József, a Munkásotthont működtető kuratórium elnöke tett pontot, amikor február végén levélben utasította vissza a 30 millió forintot. Ő is MSZP-s képviselő volt korábban.

Már a csepeli önkormányzat januári ülésén érzékelhető volt, hogy a Munkásotthon nagyon nem szeretné működésének átláthatóságát biztosítani. Az intézményt működtető alapítvány és az önkormányzat között 2010 óta tart a vita az üvegzseb miatt. Az önkormányzat valamennyi szerződése elérhető az interneten, és a kerület vezetése szerint a közpénzt felhasználó más szervezeteknek és alapítványoknak is hasonlóan el kell számolniuk a támogatással. A balliberális pártokhoz kötődő Munkásotthon állítása szerint nincs mit titkolniuk, de egyszer sem tettek az átláthatóság és ellenőrizhetőség irányában lépéseket.

Idén januárban Borbély Lénárd polgármester megpróbált átlépni a patthelyzeten, és konkrét, harminc millió forintos támogatást ajánlott fel az intézménynek. Cserében azt kérte, hogy a kapott közpénzzel a Munkásotthon számoljon el. Emiatt azonban ismét heves vita robbant ki. Takács Mónika MSZP-s képviselőnő – aki egyben a Munkásotthon gazdasági vezetője is – sértődöttségében nemmel szavazott saját munkahelyének 30 millió forintos támogatásra. Az önkormányzat képviselő-testületében januárban még így is többségben voltak a támogatást adni kívánó képviselők. A városatyák azt várták a döntéstől, hogy az elmúlt években jelentős fejlődésnek indult kerületben a kulturális élet is színesebbé válhat. Miután azonban a Munkásotthon egyértelművé tette, hogy nem kérik a kerület pénzügyi segítségét, lapunk információi szerint a támogatás összegét hozzáadják az útépítésekre szánt forrásokhoz. Így idén a tervezettnél valamivel több út és járda épülhet.

Csepel.info

26 hozzászólás “Útépítésre fordítják a Munkásotthon visszautasított 30 millióját” bejegyzésre

 1. Grün Rikárdó szerint:

  Ha már itt ez a talált pénz az önkori egy személyi alkohol-testerre is szakíthatna belőle!
  Most a tavaszi autós kirajzás miatt talán még occóbb is!
  Ki tudja mit hoz a jövő?! 😛 😀

 2. Bugi szerint:

  Te vagy a legjobb etalon Grün. Aki nálad is nagyobb hülyeséget tud beszélni már kora reggel, azt haza kell küldeni a munkából.

 3. Grün Rikárdó szerint:

  Bugi!
  Beszélj még ilyen hülyeségeket! 😛
  Akinek a 12:12 kora reggelnek számít azt nem hazaküldeni kell, hanem be se engedni soha többet a munkahelyére!
  Egy, a jelenlegi fityeszes etalonnak számító keményen dolgozó (hard working people) akkorra már kétszer elfárad! 😛 😀

 4. felix szerint:

  Ebből is látszik, hogy a Munkásotthon vezetése, pontosan tudja, hogy hol a közös pénz igazi helye.
  Köszönet érte.
  Remélem, hogy az aszfaltozást végző cég része az üvegzsebnek.

 5. nagyapó szerint:

  Nagy húzás a zönkoritól. Bebetonozzák a pénzt, így a szocik nem tudják lenyúlni a Munkásotthon nevű magáncégen keresztül.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 6. elhallgattatni szerint:

  30 millió Ft hány méter “aszfaltra” elegendő?

 7. Grün Rikárdó szerint:

  elhallgattatni!
  Hosszában vagy széltében?! .D

 8. helyi szerint:

  Kezdhetnék is a Munkásotthon melletti Táncsics Mihály utcával, amit a Kossuth helyett kellett volna megcsináltatni! Gyerünk, akár már holnap ugorjanak neki, annyira ramaty állapotban van! Aztán lehet harsogni az örömódákat!

 9. felix szerint:

  Hülye szemétláda!
  Nem tudják lenyúlni azt a pénz amit visszautasítottak?
  Ez még tőled is elképesztő baromság.
  Mondtam, hogy ne igyál.

 10. nagyapó szerint:

  1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó megint röfög. A lejírt szöveget megis kőne érteni!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 11. felix szerint:

  Szemétláda.
  Van elég időd, nyugodtan próbálkozzál.

 12. kilgore trout szerint:

  A 30 millió forint nem túl sok útépítésre, talán inkább járda- vagy közterület-fejlesztésre elegendő lehetne, vagy látványosabb lenne.
  A Kossuth L. utca felújítását értem is meg nem is. A kerületből a fővárosi kezelésű utakra kivezető fő utak (Poieluszko-Duna utca, Táncsics M. u., stb.) borzalmasak, ha erre kiadnának valami kommünikét, akkor az ember nem értetlenkedne.

 13. fghfjhgkjhk szerint:

  A Kossuthot nem a főváros rakja rendbe?
  A legjobban az ex Ságvárira férne rá egy burkolat csere.
  30 milla mire elég? 3cm vastagon?
  5454,545454545…m2
  🙂

 14. Tóth Kati szerint:

  A Gerincutat mikor építik tovább?Araszola kocsisor a Gerincútról a Rákóczin végig.Minden nap szinte ugyanez,talán pénteken még rosszabb.Már majdnem húsz éve,hogy megígérték Csepelnek a Gerincutat.Tudom,hogy Németh Szilárd megépíttette az első szakaszt,mert a szocik nem voltak rá képesek 16 év alatt,De hogyan tovább?Ez így nem sokat ér.Tud valaki valamit erről?

 15. ebihal szerint:

  Németh Szilárd építette a a büdös ló…t, te szerencsétlen!

 16. nagyapó szerint:

  csecsemő béka! Ha Tóth marad, még mindig a kisajátításokkal maszatolnának. Gerincút sehol sem lenne. A Demszky-Tóth páros csúcs volt a semmittevésben. Németh ellenzékből meg tudta szervezni, hogy lezárják a több évtizedes tötyörgést, megnyíljon a lehetőség az építésre.
  És lőn.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 17. Tóth Kati szerint:

  Tessék kicsit disztingválni és émlékezni!Én nagyon jól emlékszem,ott lakom.Demszkáj igérte meg Csepelnek a Gericutat,ha nem válunk le a Fővárosról.Mikor is?Kb 20 éve!Majd Tóth elvtársék minden választás előtt kampányoltak a megépítés igéretével,de végül is az első szakasz 2011-ben !lett kész.Egyébként a szakaszolás Tóthéknak jutott eszébe,hátha legalább az első szakasz menni fog nekik,de még azt is eltökölték.Így maradt 2010 utánra a z első szakasz megépítése.Ugye szép szájú ebihal nem azt akarja hazudni,hogy demszkáj és Tóth elvtárs bírta megépíttetni a Gerincutat?

 18. felix szerint:

  Katika!
  A tudás hatalom, a nem tudás balgaság.
  A gerinc út nem a csepeli önkormányzat beruházásában valósult meg.
  Tóthék csak azt ígérhették, amit a főváros ígért nekik.
  Német elvtárs sem építette meg a gerincutat.

 19. ebihal szerint:

  vén barom!
  Mondtam már, ha a hülyeség fájna, maga kínhalált halna!

 20. ebihal szerint:

  Tóth Kati!
  A beruházás a fővárosé volt, az előkészítést a szocik csinálták, a pénzt a szocik
  szerezték rá, Némethnek a szalag átvágásán kívül nem sok köze volt hozzá.
  Azon, hogy a szocik jól vagy rosszul csináltak valamit, lehet vitatkozni, de csak
  olyanokkal, akik legalább az alaptényekkel tisztában vannak, és nem hazudják
  le a csillagot is az égről!

 21. felix szerint:

  Keresem az utóbbi öt év fidesz által indított, csepeli nagyberuházásokat.
  Szemétláda és Katika segítsetek!

 22. Bugi szerint:

  Mindent a Fidesz csinált meg az elmúlt öt évben. Ne abból indulj ki, hogy az MSZP 16 évig ígért mindent, mert ők 16 évig csak loptak, és Fideszre maradt a munka.

 23. felix szerint:

  Szóval nincs semmi amit a fidesz hozott Csepelnek?

 24. joságos szerint:

  Rendben! Mindent a Fidesz csinált meg az elmúlt négy évben. Most akkor mért nem folytatják ugyan ilyen nagy lendülettel a munkát? Miért álltak le? Bugi szerint évi 2 milliárd Ft megtakarítást produkált az előző önkormányzati vezetés! Nosza! Gyerünk! Ez elég az induláshoz! Hisz 4×2=8 000 000 000Ft. Ezen felül ott van velük és féltőn fogja a kezüket a volt polgármesterünk a csúfosan megbukott Németh Szilárd is.

 25. […] József és Takács Mónika is elutasították az önkormányzat anyagi segítségét, amit végül útépítésre fordított a kerület. A felújításra használható pénz azért nem kellett és nem kell jelenleg sem az MSZP-s […]

 26. […] Hatalmas hisztéria lett belőle. Takács Mónika MSZP-s politikus – aki akkor a Munkásotthon gazdasági vezetője volt – annyira megsértődött az üvegzseb feltételén, hogy MSZP-s párttársaival együtt nemmel szavazott a 30 milliós támogatásra. Az önkormányzat képviselő-testületében azonban többségben voltak a támogatást adni kívánó képviselők – köztük a fideszesek – és megszavazták azt. A végső elutasítást a szintén MSZP-hez kötődő Nagy József kuratóriumi elnök hozta meg: egyértelművé tette, hogy nem kérnek a támogatásból. Ez után a Munkásotthonnak felajánlott 30 millió forintot út- és járdaépítésekre használta fel az önkormányzat. […]

Itt lehet hozzászólni !