Újabb vádemelés Szenteczky János ellen

Az ügyészség szerint visszaélt a nevünkkel és azt rágalmazásra használta

Csepel.info

Az emberek többsége undorító dolognak tartja, ha egy politikus hazug módon hűtlenséggel vádolja meg ellenfelét

Rágalmazás vétsége miatt vádat emelt a XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség Szenteczky János csepeli MSZP-elnök és frakcióvezető ellen – értesült a Csepel.info. A vádirat szerint a politikus a Csepel.info hírblog nevével visszaélve olyan újság összeállításában vett részt, melyben politikai vetélytársaira nézve becsületsértő állításokat tett. Ezek között volt olyan, amelyben pénzügyi visszaéléssel, és volt amiben azzal vádolta politikai ellenfelét, hogy az megcsalta a feleségét.

Szenteczky János ellen ez már a harmadik vádemelés. Emellett egy jogerős polgári peres bírósági ítélet szerint a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatójaként úgy bízta meg a Hőrich és Varga Ügyvédi Irodát a saját egyéni érdekeinek képviseletével, hogy a munkadíjat közpénzből fizettette ki. Az első kettő büntetőügyben december 6-án áll bíróság elé, utóbbiban, ahol az ügyészség szerint rágalmazta fideszes ellenfeleit, még nincs kitűzve a tárgyalás időpontja. Egy fontos információ azonban kiderül az újabb vádiratból: az ál-Csepel.info kiadása, és a benne közölt rágalmak ügyében ugyanaz a Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda védi a politikust, ami a polgári per jogerős ítélete szerint 3.750.000 forintot kapott jogosulatlanul a csepeli adófizetők pénzéből.

A Csepel.info új szavazást indított: Az MSZP-frakció négy vádemelést és három ítéletet szedett eddig össze. Ön szerint van tennivalójuk?

“A megbízóimnak sok pénzük van és jó ügyvédjeik”

2010. október 1-jén Németh Szilárd és Borbély Lénárd országgyűlési képviselők több olyan bejelentést kaptak, melyek szerint Csepel.info néven őket rágalmazó újságot szórnak Csepelen. Lapunk azonnal beszámolt az esetről. Kiemeltük, hogy semmi közünk nincs a nevünkkel és hitelességünkkel visszaélő, rágalmazó kiadványhoz, és azt is, hogy a Fidesz képviselői szerint egyértelműen az MSZP áll a választások előtt két nappal megjelent, durván mocskolódó kiadvány mögött.

Éppen a postaládába dobják a rágalmazó kiadványt: ritka az ilyen kép, és még ritkább, hogy elkapják a megbízót

Mivel azonnal egyértelművé vált, hogy a lap kiadói bűncselekményeket követtek el, a Fidesz képviselői is elindultak a terjesztők kézre kerítésére. Másnap sikerült őket elkapniuk a csepeli Királyerdőben, terjesztés közben, amit Ábel Attila le is fotózott.  Borbély Lénárd a helyszínen elmondta: 13.000 újságot foglaltak le a kiérkező rendőrök, de a terjesztő cég alvállalkozója még a rendőrségnek sem volt hajlandó megmondani, hogy kiktől kapta a megbízást. “A megbízóimnak sok pénzük van és jó ügyvédjeik, tisztára fognak mosni engem” – mondta egyenesen a rendőrök szemébe a ceglédi vállalkozó.

13.000 rágalmazó újság egy csomagtartóban

Bár 2010 tavaszán már megbukott az MSZP-s kormány, a titokzatos megbízóknak valóban elég nagy lehetett a hatalmuk: úgy tudjuk, hogy a lefoglalt újságokat még aznap kiadták, és a rendőrségi feljelentés ellenére aznap be is szórták azokat a postaládákba. A fideszes képviselők szerint az összes, 32.000 csepeli postaládába bedobták a rágalmazó kiadványt. Mivel a lap kiadásával és terjesztésével több  bűncselekményt is elkövettek, valószínűsíthető, hogy milliókat fizetett ezért a megbízó.

Csepel.info

33 hozzászólás “Újabb vádemelés Szenteczky János ellen” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Nekem meg az a véleményem, hogy Ábel törvénytelenül fotózta le az szórólapozó
    hölgyet. A rendőrség pedig azért adhatta vissza a szórólapokat, mert lefoglalnia sem
    lett volna szabad. Ugyanis a rendőrségnek nincs ilyenkor joga a szórólap tartalmának
    mérlegelésére.

  2. robi szerint:

    Titokzatos megbízó esetén az eljárást nem ismeretlen tettes ellen indították?

    Ha igen, akkor hazudik a csepel.info.

  3. grün szerint:

    janikém!
    Légy büszke magadra!
    Rád már akár egy csepel.infó-t is lehet alapítani!

    Rejszoltál gyerekkorodban?! Akkor még pornó oldalt is! 😛 😛 😛

  4. Bugi szerint:

    Kezdődik a komcsik tombolása. Az eszükbe sem jut, hogy bocsánatot kérjenek. Szomorú, de valljuk be, jellemző. A csepeli MSZP pont olyan, mint Szenteczky.

  5. grün szerint:

    Bugi!
    Talán az a bajod, hogy “Álló lándzsa” nem Téged kapott lándzsavégre?!
    Azonnal kérjen bocsánatot! 😛 😛
    http://csepel.info/?p=24302

  6. Bugi szerint:

    Aki csak az álló lándzsájára büszke, az verseljen vele. De ne politizáljon.

  7. grün szerint:

    Bugi!
    Te is csak a nyelvhasználatodra lehetsz büszke mint a politizálás eszközére! 😛 😛

  8. robi szerint:

    Bugi!

    Látom megint mellédumálsz: a jogi eljárás ismeretlen, vagy egy konkrét személlyel szemben zajlik?

    Kérem konkrét válaszod.

  9. Bugi szerint:

    Szerinted, ha Szenteczky a vádlott, akkor ismeretlen ember ellen emeltek vádat? Bár lehet, hogy te nem ismered Szenteczkyt. Eléggé.

  10. ebihal szerint:

    Bugi!
    Arról még nem is értekeztem, hogy a rendőrség milyen alapon, vagy milyen
    nyomásra rohant ki egy szórólapozó miatt?! Talán csak nem meggyőztétek őket,
    hogy saját érdekükben jó lesz, ha sietnek!? Vagy valami csókos rendőr volt?

  11. ebihal szerint:

    Mellesleg én sem pereltem be Ábelt, hogy ezt a Vörös Csepel című szart beszórták!

  12. robi szerint:

    Bugi!

    Ezek szerint konkrét a feljelentőnek konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre a szórólapozó megbízójának személyét illetően.

    Köszönöm a válaszod.

  13. Balos szerint:

    Fel kellene oszlatni a csepeli MSZP-t. Ahogy most állnak a dolgok, megint el fogja veszíteni a baloldal Csepelt, és ez már hosszú időre így is maradhat. Ha most feloszlatnák az MSZP-t, még volna esély újraépíteni az önkormányzati választásokig. Azt akkor már senki nem kifogásolhatná, hogy második vonalas korábbi tagok, pl. a Dobák István, akik ellen nincs büntetőper, újra építsék a pártot. Nagy hiba most a Fideszt okolni, mert most a cselekvés ideje lenne.

    Ti is tudjátok, hogy nem kamuvádak vannak. Ki másnak lett volna több milliója Fideszt rágalmazó lapot kiadni? He?

    Csepel a tét elvtársak, ti idióták!

  14. Béla szerint:

    János! Ez aljas volt, még tőled is.

  15. Gordon szerint:

    Az etánsaknak sose ment az igazmondás…

  16. felix szerint:

    Nyomjatok be erről valami hivatalos iratot, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nem ti rágalmaztok.

  17. admin szerint:

    Az automatikus moderáció megint kekeckedik, folyamatosan engdélyezzük az esetleg moderációs sorba kerülő hozzászólásokat.

    Egyúttal arra kérjük ?!-et, hogy ő se írjon becsületsértő hozzászólásokat.

  18. Jeniszej szerint:

    9 és fél milliárdra büntették a csaló bankokat.
    Kit érdekel már a túloldal? 🙂

  19. Ella szerint:

    1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról: Senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg.

  20. Bugi szerint:

    Látsz itt valakit, aki jogerős bírósági ítéletről írt? Mindazonáltal gondolom szerinted csak fatális véletlen a négy vádemelés.

  21. Ella szerint:

    Bugi kedves, hogy miért idéztem ezt a sor, belátom nehéz megértened. Összefüggéseket meglátni 80-as IQ felett nagy feladat. Ne is fáraszd magad.

  22. Ella szerint:

    mármint 80 IQ alatt. Na, már kezdett a sötétség beszippantani. Megyek is a fényre! 🙂

  23. Bugi szerint:

    Magyarországon a váderedményesség 90% feletti. Azaz, ha valakit az ügyészség bűncselekménnyel vádol meg, 1/10-ed eséllyel nem ítélik el.

    De 80-as IQ alatt ezt nehéz lesz megérteni. Meg azt is, hogy jó pár esetben, aki nem látja mit művelt a csepeli MSZP, annak még a 10-et sem érheti el az IQ-ja.

  24. grün szerint:

    Bugi!
    Ha egyszer visszazuhansz az EGO-dról az IQ-dra felér egy Fukusimával! 😛 😀

  25. Bugi szerint:

    Nem értetted amit írtam? Akkor hogy’ tudtad elolvasni?

  26. Ella szerint:

    Nem olyan sok idő múlva a “tieitek” is a vádlottak padján fognak ülni.

  27. Bugi szerint:

    Ella, Takácsot meg Demét, Hunvaldot meg Molnárt azért már elítélték. Amit meg írsz, egyelőre ugye vágyálom. Nincs semmi azon kívül, hogy az ügyészség VALÓBAN a csepeli MSZP-seket vádolja bűncselekmények elkövetésével.

    Ezek szerint ez a banda a tied.

  28. Nagy József szerint:

    Ezt az apple márkájú laptopot is a mi pénzünkből vette?

  29. grün szerint:

    Hogyne kedves Katika!
    Az lesz a következő címlap témája! 😛 😀

  30. "?!" szerint:

    Mi történt „Admin”?

    Felcsaptál cenzornak, vagy bírónak, és ezek valamelyikére vonatkozó felhatalmazással törölted ma 11:59-kor az írásomat azzal az indokkal, hogy „ne írjak becsületsértő hozzászólásokat”?

    A törlés indoklásából tükröződő elfogultságod miatt kérdezem tőled az alábbiakat:

    1.) Igaz-e az, hogy a Borbély Lénárd által 2012. szeptember 25-én a képviselő-testület elé terjesztett 36 oldal terjedelmű 2012. évi T-25 számú pénzügyi tájékoztató részletes és pontos tájékoztatást ad arról, hogy az Észak-Csepelért kapott 11 milliárd Ft (mínusz 25 % ÁFA) elköltött részét mire költötték, továbbá arról is, hogy a 2012. októberi választás után a jelenlegi fideszes önkormányzati vezetők 3,6 milliárd Ft északi-pénzt vettek át a szocialista önkormányzati vezetőktől?

    2.) Igaz-e az, hogy a szociktól átvett 3,6 milliárd Ft északi pénzmaradványból finanszírozták a fideszes önkormányzati vezetők használatában lévő gépkocsik vásárlását, az országzászló létesítést, a harangláb állítást, a műjégpályák évenkénti létesítést, a csepeli strand bérleti díját, az 50 méteres medence sátras lefedését, a jelenleg folyamatban lévő és az első konzultáció alapján a jövő évben elvégzendő útépítéseket, valamint a Vörös Csepel című könyv kiadását, továbbá az első és második lakossági konzultációk kiadásait?

    3.) Igaz-e az, hogy a fentiek ellenére a Vörös Csepel című kiadvány 77. oldalán az Észak-Csepelért kapott bevétellel kapcsolatban az a hazugság olvasható, hogy „Az Észak-Csepelért kapott sok pénz elment, eltűnt örökre, miközben senki nincs aki meg tudná mondani, hogy a vegytiszta tolvajláson és pénzszóráson túl, mire költhették el”?

    4.) Igaz-e az, hogy a 11 milliárd Ft eltűnéséről szóló hazugságot is tartalmazó Vörös Csepel című hazugsággyűjteményt Ábel Attila alpolgármester (csepelinfo-tulajdonos) szerkesztette?

    5.) Igaz-e az, hogy a Vörös Csepel című hazugsággyűjtemény felelős kiadója a rágalmazási perek ellen védelmet nyújtó országgyűlési képviselői mentelmi joggal rendelkező Németh Szilárd polgármester?

    6.) Igaz-e az, hogy Németh Szilárd már a polgármester-jelölti választási szórólapján is azt a hazugságot állította, hogy „Senki nem tudja megmondani, hogy hová lett a 11 milliárd Ft északi bevétel”!

    7.) Igaz-e az, hogy a Vörös Csepel című hazugsággyűjteményt 8 millió Ft önkormányzati közpénzből (északi-pénzből) történt finanszírozással állították elő, és juttatták el 32 ezer csepeli család postaládájába?

    8.) Összegző kérdésként kérdezem, hogy hogyan lehetne Ábel Attilával és Németh Szilárddal szemben becsületsértést elkövetni azután, hogy a fenti kérdések és a kérdésekre adható válaszok azt bizonyítják, hogy ezeknek az embernek már nincs becsülete?

    A fenti kérdésekre adható válaszok miatt jól jegyezd meg „admin”, hogy az általam leírtak meg sem közelítik a Ti bejegyzéseitekben az mszp-sek becsületét sértő förmedvények színvonalát, ezért ne akard korlátozd kimoderálással a bizonyítékokon alapuló véleménynyilvánításomat, amelyért vállalom a büntetőjogi felelősséget is!

  31. Jeniszej szerint:

    Kúria: el kell dönteni, uzsora-e a devizahitel
    A Vezír megmondta, hogy selejtes termék ez a “sosemlátottsvájcifrankhitel.”
    Vajon novemberi határ idő csak vicc volt?
    A hatalmas és széles körben elterjedt hitelezési csalás károsultjainak kárpótlása mikor kezdődhet meg? Soha?
    Miért is maszatolják? ))))))))))) 😛 (((((((((((((((((((((((((((((((((

  32. […] Gyula elleni bosszú nem ért véget a kirúgásával. A választás előtti napokban megjelent, mocskolódó kampánylapjában Szenteczky Horváthot hűtlenséggel és lakásmutyival vádolta meg. Azt állította, hogy az […]

Itt lehet hozzászólni !