Újabb vádemelés Szenteczky János ellen

Csepel.hu

Szenteczky János, még a Csevak vezérigazgatójaként

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség “nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette” miatt vádat emelt Szenteczky János csepeli MSZP-frakcióvezető és pártelnök ellen – értesült a Csepel.hu. Az ügyészség szerint a politikus a bűncselekményt a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként követte el 2009-ben.

Az ügyészség szerint Szenteczky János vádlott egy már befejezett belső vizsgálatot egy külső szakértővel ismételten elvégeztetett, és erre külön megbízási díjat fizetett ki. Ezzel az önkormányzati cég vezetője a rábízott idegen vagyon kezelésével járó kötelezettségét szegte meg.

Szenteczky Jánost eddig két bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség. Ezen kívül egy esetben polgári perben, jogerős ítéletben mondta ki a bíróság, hogy közpénzből fizette magánügyvédeit. Erre az MSZP-s politikus 3.750.000 forintot költött az önkormányzati cég vezérigazgatójaként. Mivel az általa vezetett cég veszteséges volt, és akkoriban az önkormányzat is súlyos anyagi gondokkal küszködött, a politikus magánügyvédeinek juttatását a bírósági ítélet szerint az önkormányzat tartalék alapjának terhére fizették ki.

Takács Krisztiánt, Szenteczky János MSZP-s frakcióvezető párttársát és képviselőtársát szintén bűncselekmény elkövetésével, sikkasztással vádolja az ügyészség. Róla a vádiratból derült ki, hogy magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalták. Bár Szenteczky Jánost a Fidesz-KDNP-s kerületi vezetés felszólította a lemondásra, és a magánügyvédeire közpénzből költött pénz visszaadására, erre a politikus eddig nem reagált.

A vádirat

Az ügyészség szerint Szenteczky János vádlott a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) vezérigazgatójaként „2009. január hó 21. napján megbízást adott a Csevak belső ellenőre, R. K. A. részére a 2008. évi karbantartási keret túllépés okainak soron kívüli vizsgálatára. R. K. A. a vizsgálati jelentést 2009. február 4. napján elkészítette és a vádlottnak leadta. Ugyanakkor Szenteczky János vádlott 2009. február 2. napján árajánlatot kért be a Benedek és Társa Könyvvizsgálő és Szolgáltató Kft-től (a továbbiakban Kft.) a vizsgálattal érintett ugyanazon karbantartási feladatok ellenőrzésére. A Kft. 2009. február 10. napján kelt árajánlatában az ellenőrzés elvégzését 640.000.- Ft + Áfa összegért vállalta.

2009. március 17. napján Szenteczky János vádlott a Budapesti XXI. kerületi Katona József utca 62-64. szám alatt megbízási szerződést kötött a Benedek és Társa Kft-vel a 2008-as évi karbantartási feladatok felülvizsgálata tárgyában, holott a fenti vizsgálat a Csevak saját belső apparátusával is elvégezhető volt, azt a vádlott alig néhány héttel korábban el is végeztette. A Kft. részére az elkészült vizsgálatért 640.000.- Ft + Áfa, azaz 768.000.- Ft került 2009. április 7. napján átutalásra. Azzal, hogy Szenteczky János vádlott egy már elvégeztetett vizsgálatot külső szakértővel indokolatlanul megismételtetett, a rábízott idegen vagyon kezelésével járó kötelezettségét megszegte” – emeli ki a vádirat.

Forrás: Csepel.hu

26 hozzászólás “Újabb vádemelés Szenteczky János ellen” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Húzd ki magad Szenteczky!
    Akárhogy is fáj, Te vagy itt a sztár! 😛
    Ha egy kicsit gyúrsz a rezsicsökkentésre akár polgi is lehetsz! ))) 😛 (((

  2. csaba péter szerint:

    Hát ha a fidesz így hajt még ez is lehet

  3. Bugi szerint:

    Ha a börtönben van polgármester…

  4. Vica szerint:

    Akitől félünk, azt zárt ajtók mögött szeretnénk tudni. Ezért zárják be az állatkertben a tigrist, és ezért járkál szabadon a páva.

  5. Bugi szerint:

    Vica, abban egyetértenénk, hogy akik évi kétmilliárdot akasztottak le csak Csepelen, azokat zárva kell tartani, de attól tartok, hogy te a tigrist nézed pávának. Csak nem járt a vezérigazgató elvtárs neked is egy-két pávatáncot?

    😀

  6. Gordon szerint:

    Vica szerint:
    2013. július 11., csütörtök – 09:17

    “Akitől félünk, azt zárt ajtók mögött szeretnénk tudni.”

    A volt csepelimszp-s Deme Gábor ezért kaphatott 36 évet és ezért ül Magda Marinkóval egy tömlöcben.

  7. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    “egy már befejezett belső vizsgálatot egy külső szakértővel ismételten elvégeztetett”

    És mi van, ha úgy ítélte meg, hogy szükség van egy független, külső ellenőrzésre is?
    Ha az ügyészség jobban tudja, hogyan kell egy céget irányítani, akkor miért nem az ügyészség igazgatja a Csevakot.

  8. hitetlen szerint:

    Nem nyugszanak, de majd … !
    Pedig, ha tudnák mi vár rájuk… Hm !
    Hát persze hogy rettegnek! Nagyon helyes !

  9. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    “A jó tanács drága: havi 9 millióba kerülnek Orbán megbízottjai”

    “Tizenegy miniszterelnöki megbízott és két miniszterelnöki biztos segíti Orbán Viktor kormányfő munkáját, akiknek díjazása havonta majdnem kilencmillió forintba kerül”

    http://hvg.hu/itthon/20130711_miniszterelnoki_megbizottak_fizetese

  10. Bugi szerint:

    Komolyan nem tudtál arról, hogy a világon minden kormány alkalmaz tanácsadókat?

  11. Gordon szerint:

    Kormányzati jósdát viszont csak az etánsak csináltak… 😛

  12. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Hazudsz, szardarab!

  13. krododiltojás szerint:

    jóképű gyerek, nem fogják bántani a sitten. persze cserébe azért szolgáltatnia is kell majd, főleg takarodó után.

  14. csaba péter szerint:

    Nektek van jobb a kormányzati jósdánál :
    a szopósszájútól az öntöcskölőig – a szóvivői hálózatotok sokkal szórakoztatóbb.

  15. Bugi szerint:

    Ejnye, a két szélsőségesünk, a Krokó-náci meg a Csaba-komcsi szerinem nyugodtan össze is bújhatna. 😉

  16. csaba péter szerint:

    Bugikám nyald meg a szád szélét , még van rajta

  17. felix szerint:

    Nincs idő száj szél nyalogatásra.
    Jövőre az maradhat képviselő aki a legjobban nyal, de nem ám szájak szélét.

  18. Vica szerint:

    Kedves Bugi!
    Először is, valaki itt Téged Pisti-nek szólított. Piszkosul meglepődtem, mert azt gondoltam, nő vagy, méghozzá a nem külsőleg szőkébbik típusból. Ha tévedtem a nemedet illetően, az csak a hozzászólásaid stílusa és minősége miatt történhetett, hát elnézést kérek. Nem tudom, mit akarsz itt a pávatánccal mondani. Ismerem Szenteczky Jánost, kb. annyira, mint Németh Szilárdot, és meg kell mondanom Neked, hogy mindkettejüket kimondottan intelligens, tisztességes, rendes embernek tartom. Az, hogy Ők politikai ellenfelek, egy dolog, az pedig a másik, hogy most azt a világot éljük, hogy minden eszközzel ki kell csinálni a másikat a hatalomért. Talán nem tehet Németh Szilárd arról, hogy ilyen módszereket kell alkalmaznia. Ez a FIDESZ munkamódszere, amit gondolom mindannyiuknak át kell venniük, és alkalmazniuk kell. Sajnálom, ugyanis nagyon sok ember számára ez enyhén szólva nem kóser, és sok ellenfelet fognak szerezni maguknak ezzel a FIDESZ politikusok. Te is próbálsz csatlakozni, le ne maradj, és reménykedsz, hogy előbb-utóbb csurran-cseppen számodra valami, ez tisztán látszik. Azt gondolom ugyanakkor, hogy magára valamit is adó ember nem tudja hosszú távon elviselni a gusztustalan talpnyalást, és bár spórolós megoldás, hogy nem kell klotyipapírt venni a hivatalba, idegesítő lehet végigvárni, míg a sok seggnyaló egy-egy WC használat után tülekedik, ki legyen az első.

  19. John Doe szerint:

    Vica, Bugi a kerületünk egyik “oszlopos tagja”.
    Őnála ez már sajnos hitkérdés, nincs mögötte semmi “nyalás”.

  20. szuszo szerint:

    Kedves Vica!

    Bevallom, ennyire tökéletes s tiszta hozzászólást ezen a fórumon még nem olvastam.
    Congrat!

  21. csepel-szigetlakó szerint:

    a tolvaj kurva anyátokat, fizetni fogtok mindenért nemsokára, nem lesz kegyelem.

  22. Vica szerint:

    Ez itt egy nyílt fenyegetés, válaszként a tiédtől különböző vélemény nyilvánítására? Remélem, tévedtem.

  23. lucifer szerint:

    Vigyázat, a szigetlakó megőrült! A betegszállítók már kényszerzubbonnyal felszerelve keresik.

  24. felix szerint:

    Már rajta van, azért őrjöng ennyire.

  25. Etikus szerint:

    Ennek a “palinak,” ha lett volna egy csöpp esze, a 2010-es bukás után csendben visszavonul, mint a korábbi elöljárói. S nyugodtan tengethetné életét. Miután továbbra is “reflektorfényben” kívánt maradni, ízekre fogják szedni. Tudják ez MO. Miközben fegyveres terrorcselekmények elkövetői, vádalkut követően, “szorosan” működnek együtt a hatósággal.

Itt lehet hozzászólni !