Kickbox: 22 aranyérem a Világ Kupán

Népszabadság

A csapat itt egy korábbi “gyűjteménnyel” látható

470 harcos vett részt a párgai Kickbox Világ Kupán. A Király István vezette csepeli különítmény 22 aranyéremmel tért haza a megméretésről.

A junioroknál Nagy Henrietta simán nyerte a 65 kg-osok küzdelmeit, és +70 kg-ban is csak a már felnőtt világbajnok csepeli Kondár Anna tudta őt legyőzni a döntőben, így kettős magyar győzelem született ebben a kategóriában. Sőt, Kondár a +70 mellett a 70 kg-os versenyt is megnyerte.

A sportolók több súlycsoportban is nevezhettek, ennek nyomán a junior fiúknál Veres Richárd a 63 és 69 kg-os, míg Imre Tamás a 74 és 79 kg első helyét gyűjtötte be.

A magyar csapat a felnőtt korosztályban is gyűjtögötte a győzelmeket. Az 55 kg-ban Diligens Klaudia nyert, s ezüstérmet szerzett 60 kg-ban. Igaz, legyőzője Szendrei Barbara volt… Minda Zsófia 65 kg-ban múlta felül ellenfeleit.

Kondár Anna nyerte a 70 és a +70 kg-os küzdelmeket; a hölgyek gyakorlatilag minden súlycsoportban győzedelmeskedni tudtak. Persze, a férfiak sem tétlenkedtek…

A 69 kg-ban Veres Richárd-Gömbös László finálét rendeztek: előbbi győzött. A 74 kg-ban Imre Tamás, 79 kg-ban Mórádi Zsolt diadalmaskodott. Jároszkievicz Krisztián magától értetődő természetességgel gyűjtötte be a 84, a 89 és a 94 kg-os súlycsoport aranyérmét.

89 kg-ban Zelenai Dávid, 94 kg-ban pedig Vágvölgyi Péter szerzett bronzérmet.

A +94 kg-osok viadalán Csikós Péter Vágvölgyi Péter ellen győzött a döntőben.

A Grand Champion nyílt kategória szintén “csepeli” fölényt hozott. A nőknél Kondár Anna győzött, Minda Zsófia ezüstöt szerzett, míg Diligens Klaudia bronzzal zárt. A férfiaknál a lassan stabilan világelsőként említhető Mórádi Zsolt papírforma győzelmet aratott, a döntőben Gömbös Lászlót győzte le. A bronzérem Jároszkievicz Krisztiáné lett.

Forrás: Népszabadság

Egy hozzászólás “Kickbox: 22 aranyérem a Világ Kupán” bejegyzésre

  1. hugi szerint:

    Gratulálok! Hihetetlen, amit ez a csapat mûvel? Miért nem figyelnek oda jobban rájuk, igazi példaképek!

Itt lehet hozzászólni !