Megépülhet a Gerincút egynegyede

Ingatlan.com, Csepel.info

Csepeli Gerincút

A Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedd délután hozzájárult a csepeli gerincút építésében érintett utolsó ingatlan kisajátításához. Ezzel elhárult az utolsó akadály is a Csepeli Gerincút egynegyedének megépítése elől.

A 2,5 kilométeres 2×2 forgalmi sávú főút a Szabadkikötő út és a Posztógyár utca között húzódik majd. Az építkezés 2009 októberében kezdődik, s az Európai Unió 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít hozzá.

Az útépítés csaknem 140 ingatlant érint, ebből 2004 óta mintegy 40-et sajátítottak ki. Amennyiben kedden nem jött volna létre megegyezés a főváros és az utolsó ingatlantulajdonos között, meghiúsult volna a csepeli gerincút építésének megkezdése.

Forrás: Ingatlanmagazin.com

A témához kapcsolódó cikkek a Csepel.info-n:

Miért bünteti Demszky Csepelt?

Szeméttelep Csepel központjában

A csepeli „Gázai övezet”

Demszky tizenhat éve csak ígéri a csepeli gerincút megépítését

Mi folyik Csepelen, a helyi “Gázai övezetben”?

Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében

A főváros szerint 5 éve a kerületi önkormányzat felel a rendért

Kerítés a romokon

A Gerincútról nagyon röviden

A Gerincút nem alku tárgya!

Júniusban kezdődhet a Csepel Szigeti Gerincút építése

Botrány: fele sem igaz a Csepeli Gerincútnak!

31 hozzászólás “Megépülhet a Gerincút egynegyede” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Folytatódhat a hülyítés, az ügyért az elmúlt 16 évben nulla munkát teljesítő Avarkeszi és Podolák ott fog tülekedni, mosolyogni a munka indításakor.

    Csak azt felejtik el majd megmondani, hogy nem igaz, hogy megépítik a gerincutat, ez ugyanis még nem az lesz, csak egy politikai kampánycsücsök.

  2. loastman szerint:

    Nesze semmi fogd meg jól… 😈

  3. Lexon szerint:

    Azért engem az is érdekelne, hogy az utolsó kötözködô ingatlantulajdonos, aki a legjobban hátráltatta a munkát, mennyit kapott a sz@r ingatlanjáért…

  4. loastman szerint:

    Egy év időt hagynék ilyenkor csak az utolsónak, és tartanám az ajánlatomat. Aztán, ha letelt az egy év, akkor két választás elé állítanám:
    – vagy áll az alku
    – vagy dózer, és egy fillért sem kap. Azért egy ember/tulajdonos miatt szívjon több ezer ember…
    A harmadik megoldás esetleg az lenne, hogy közvetlen a telek végében vezetném el az utat…

  5. miska72 szerint:

    Jó drága lesz.
    (” Ha megépül”!)

  6. Csepel-sziget szerint:

    Loastman! Nyilvánvaló, hogy másképp vélekednél, ha adott esetben a te ingatlanodról lenne szó. Persze a tisztességtelen nyerészkedést és a komolytalan alkudozást elítélem, reális árat kell kínálni és adni az ingatlanért, se többet, se kevesebbet.
    Ez a gerincút dolog pedig egyszerű kampányfogás. Az adok is, meg nem is tipikus esete. Nevetséges. 2,5 km…

  7. Prendick szerint:

    Gondolom a kisajátítást messze nem azoknak a négyzetméteráraknak az alapján végezték, amit pl. Oszkó talált ki az ingatlanadóhoz.
    Például az én házam komoly érzelmi értékkel bír számomra. Az utolsó lehelletemig védeném, ha le akarnák rombolni. Olykor még a piaci ár is kétszerese is röhelyes ajánlat lehet, ha az ember otthonáról van szó.

  8. miska72 szerint:

    Prendick, úgy ahogy mondod! Van akinek a megépített kertesházban az egész élete munkája benne van.

  9. Csepel-sziget szerint:

    Teszem hozzá, tudomásom szerint ez a rész elég lelakott, romos környék…

  10. Papi szerint:

    Lexon!
    Azért kiváncsi lennék rá ha te lennél az ő helyükben és fele áron akarják megvenni a házadat mit tennél! Nem az ott lakokra kell fogni Demszky és Tóth aljasságát!

  11. miska72 szerint:

    Lexon lehet, hogy neked is van olyan tárgyad, amitől semmi pénzért nem válnál meg.
    Pláne az öreg mamik ragaszkodnak az ingatlanjaikhoz.
    Nekem is nagyon beteg volt a nagyapám (agytrombózist kapott) fél oldalára le volt bénulva, a bal kezét nem tudta mozgatni, és nehezen járt. Mégse költözött hozzánk minden nap kijött ebédelni! A nagymamám se akart hozzánk kiköltözni! Ragaszkodtak a megszokott életükhöz. Pedig lett volna helyük!

  12. miska72 szerint:

    Biztosan volt ott egy két normális ház.

  13. Nagyapó szerint:

    A környék lelakott, mert 1950-töl 1990-ig a területen építési tilalom volt. Védő erdősávot akartak létesíteni a gyártelep és a II. Rákóczi út között, a la Sztálinváros. A gerincút meghirdetése után meg miért építkeztek, tataroztak volna?
    loastman. Tényleg van harmadik megoldás, a bíróság, aki szakértők bevonásával dönt az árról, csak előbb kellet volna felébredni, és nem egymásra mutogatni.
    Milyen jó lesz Csepelnek, amikor előbb elkészül a Csepel-szigeti gericút és a forgalom rázúdul a II. Rákóczi útra és a Posztógyár utcára.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  14. miska72 szerint:

    Nem villára gondoltam! 😉

  15. Jani szerint:

    A déli részen még nem történt meg a kisajátítás így ez az út sem vezet sehová. Talán ki kellene válnia Csepelnek Budapestből, mint azt régebben akarták is. És akkor talán nem Budapest szennyvíztározójaként használnák Csepelt.

  16. Lexon szerint:

    Papi!
    Honnan veszed ezt a “feleáron”-t? Az én információim szerint elég tisztességes áron kezdték az alkut. Majd a renitens lakók (ilyen-olyan okokból) egyre magasabb árat kértek.
    Bíróság?! Nagyapó! Ismered Te egyáltalán a hazai bírósági ügyintézést? Vagy inkább ügynemintézést? Könnyen lehet, hogy már évek óta a bíróság kezében vannak a kisajátítási ügyek, azért is húzodott eddig.
    Természetesen tiszteletben tartom én is azt, ha valaki agyon ragaszkodik az élete munkájával elért házhoz. Csakhogy néha a közérdek igenis felülírhatja az egyéni érdeket. Az nem lehet járható út, hogy egy-két emberen múlik, hogy éveken keresztül ne lehessen normálisan közlekedni.

  17. Papi szerint:

    Lexon!
    A közérdek valóban felül írhatja az egyéni érdekeket ebben teljesmértékik egyet értünk! A probléma, hogy az önkormányzat felértékelte a lakóházakat és nem azt az összeget akarta kifizetni az ottani lakóknak. Fiezese ki amit eredetileg megajánlott és ha ennek elenére sem akar kiköltözni az ott lakó akor lehet őt szidni. Szerintem.

  18. LB szerint:

    “a közérdek igenis felülírhatja az egyéni érdeket” – Ja! Mint amikor a norvég csapatok végig látogatják a kerteket és viszik a – szerintük – nekik járó részt! 🙁

  19. Papi szerint:

    LB!
    Amikor a “norvég” csapatok idegen kerteket látogatnak meg akkor sima köztörvényes Bűnt követnek el. A kettöt nem lehet összehasonlítani!

  20. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Én egyáltalán nem látom biztosnak a megépítést, hiszen még mindig ott tartunk, hogy olyan utat terveznek, ami nem vezet sehova!
    Ez – ha lesz is egyáltalán – ugyanúgy végiggondolatlan, mint a csepeli út, ahol egy szerencsétlen dilettáns belevezette az utat a családi házak közepébe!
    Olyan ez az egész “szakasz”-nak nevezett úttorzó, mintha egyetlen célja lenne: az önkormányzati épület elől elvezetni a büdös forgalmat!
    Egyébként őszintén sajnálom az Orosz Ferit, mert az elmút 5 évben legalább háromszor mutatta már be a gerincút éppen aktuális tervrajzát, mint hamarosan kezdődő építkezést!
    Szégyennek tartom azt is, hogy a Csepel szigeti gerincút nem egy komplex egész! Az egész csak arról szól csupán, hogy állítólag Kuncze elvtárs kibrusztolta az ő részük megépítését!
    Normális ember ép ésszel ki tudna találni ekkora marhaságot, hogy egy sziget észak-déli fő közlekedési útvonala helyett, kis vazullusi utacskákat építsen???
    Üdv menyus

  21. Prendick szerint:

    Kiváncsi vagyok, hogy ez az útszakasz mire lesz jó. Mert már most látszik, hogy olyan, mint amikor egy csomóra kötött slagba bevezetik a vizet.
    A Posztógyár u. és a Rákóczi lesz a kerület legnagyobb P+R parkolója, mert aki egyszer oda bemegy, az aznap már nem jön ki, csak gyalog.

    Süket kampányfogás. Inkább füvet nyírnának, jó szokás szerint. Arra nem kell kidobni milliárdokat.
    Az úthoz meg találni kéne hozzáértő embereket. Ha eddig kibírtuk, még el leszünk egy darabig. Inkább a teherforgalmi elkerülő utat csinálnák meg nagyon gyorsan. De nem a kerület közepéig, hanem a szigeti útig.

  22. LB szerint:

    Menyus!

    Szerintem nem a Kuncze, hanem a Varjú elvtárs brusztolta ki! Menj végig Szigetszentmiklóson, az ő plakátjait látod mindenhol.

    Ezzel egyébként nincs gond, azzal viszont igen, hogy kerületünk vezetői ismételten bebizonyították, hogy teljességgel alkalmatlanok annak a feladatnak az ellátására, amire felhatalmaztuk őket! 🙁

    Ha egy percig is komolyan vették volna az ígéreteket, már rég kész kellene lennie a csepeli gerincútnak és a sz@rkeverő átadására a teherforgalmi elkerülő útnak! Ezzel szemben csak az ígéretek vannak, hogy talán ősszel elkezdenek valamit.

  23. Csepel-sziget szerint:

    A hitelesség kedvéért: Varju elvtárs, ha minden igaz, rövid u-val írja a nevét. 🙂

  24. Csepel-sziget szerint:

    Ő, igen.

  25. Huba szerint:

    Lexon!
    “A közösségi érdek felülírja az egyéni érdeket.”
    Igen. Addig, hogy közérdekből köteles eltűrni a kisajátítást. Ennyi.
    Én a 3. szakaszban vagyok érintve. Szlávik Z. szerint tudtomon kívül felértékelték az ingatlanom: Br.210 m2 összközműves 2236 m2 gyümölcsfás telekkel: 17.400.000,-Ft-ra.
    Oszkó kalkulátor szerint ingatlanadót a 2×1,1-es szorzóval /nagy garázs, friss felújítás/ : 69.877.500,-Ft után fizethetem az adót, mig 17.400.000,-Ft-ért ki nem sajátítják közérdekből.
    u.i.
    Ingatlan szakértő szerinti érték: 44 mill. Ezzel én sem vitatkozom.

  26. József az ács szerint:

    Ha valakinek negyven évig nem engedik, hogy az ingatlanán ő legyen a gazda, akkor feltehetőleg erősen értékvesztetté fog az válni.
    Mármost, ha ő csak annyit szeretne, hogy a kerület másik pontján tudjon venni egy hasonló ingatlant akkor ennek értékét fogja kérni legalább.

    A közérdek az is, hogy felelőtlen gazemberek, törvényekre és közérdekre hivatkozva ne foszthassák ki az állampolgárokat.

    Az új ingatlanadóval kapcsolatban azt javasolnám, hogy ne fizessetek. Ha elég nagy a kritikus tömeg, megdől az egész szar magától. Emlékezzetek a TEHÓ-ra.

  27. titok szerint:

    Hmm…hány alagúttal és völgyhíddal lepnek meg minket?

  28. miska72 szerint:

    Miért csak a negyede?
    Miért nem a fele?
    Akkor tudnánk mondani, csak a felét, hogy meg ne sántuljon!
    Ő izé, csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!

  29. miska72 szerint:

    titik, jó a kérdés. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  30. miska72 szerint:

    titok, jó a kérdés. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !