Botrány: fele sem igaz a Csepeli Gerincútnak!

A világ legdrágább csonkocskáját ünneplik a főváros és Csepel vezetői

Csepel.info

Egyelőre “Gázai övezet” van Csepeli Gerincút helyén

A csepeli úthálózatot tehermentesítő gerincút a Szabadkikötő út – Szállítók útja csomópontjától a Posztógyár utcáig Európai Uniós pályázati források segítségével épülhet meg. A Támogatási Szerződés díszpéldányát a Fővárosi Önkormányzat nevében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes vette át dr. Lukovich Tamástól, a Pro Régió Ügynökség vezetőjétől – áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség június 24-i tudósításában.

A Gerincút megépítését Demszky Gábor 1993-ban ígérte meg a csepelieknek azzal, hogy 1996-ban már használhatják azt a kerület lakói. Demszky, a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció, Tóth Mihály csepeli polgármester, Avarkeszi Dezső és Podolák György csepeli MSZP-s politikusok – de még a Csepelre látogató Gyurcsány Ferenc is – ez után úgy hazudoztak végig 16 évet, mint a vízfolyás. Minden választási kampányban megígérték, hogy négy éven belül átadják a fővárosi beruházású, Csepel szempontjából létfontosságú 10 km-es útvonalat, és ezt igazolandó évről évre újabb és újabb céldátumokat is kitűztek. A legújabb ígéret szerint 2011-re készül el az út.

Senki nem tudja ki felel ezért: Tóth Mihály MSZP-s polgármester, a helyére kiszemelt Szenteczky János MSZP-alelnök Csevak-vezér és a főváros MSZP-SZDSZ-es vezetése öt éve (!!!) kenegetik egymásra a Gerincút nyomvonalán kialakult állapotok felelősségét

A Csepel.info azonban úgy tudja: a Csepeli Gerincút  út kivitelezése 16 év után is csak egy ócska hazugság marad, hiszen most sem fog elkészülni. Az igazság ugyanis az, hogy – amennyiben a terv egyáltalán megvalósul – csak az út egynegyedét építik meg, ami semmit sem fog segíteni a közlekedési problémákon, sőt, inkább újabb problémákat okoz. A választások előtti politikai marketinget szolgáló építkezés ráadásul olyan drága, mintha az útpadkát színaranyból öntenék: a 2,5 km-es csonkocskát a tervek szerint 11 milliárd forintból készítik el. (Ez az elképesztően magas összeg pedig még az elmúlt évek beruházásainak példái alapján akár a két-háromszorosára is nőhet.)

Hab a tortán, hogy a mostani útígérgetési versenyben sürgő-forgó MSZP-SZDSZ-es politikusok valóban csak a marketingből veszik ki a részüket, az útépítés számláinak döntő hányadát ugyanis már a következő választási ciklusban fogja kifizetni, egy ma nagy valószínűséggel megjósolhatóan nem MSZP-SZDSZ-es vezetésű Fővárosi Közgyűlés és az Európai Unió.

A Gerincút meg nem építése ugyanakkor egy súlyos és előre megjósolható, állandó közlekedési dugót is fog okozni Csepelen, amely sokaknak fogja garantáltan megkeseríteni az életét. Amennyiben ugyanis a szintén tervezett Csepel-Szigeti Gerincút megépül, a környező településektől egészen Csepelig jelentősen könyebbé válik a közlekedés.

Mivel azonban az ezt a forgalmat elvezetni hivatott Csepeli Gerincútnak már csak az ötöde fog elkészülni, olyan helyzet alakul ki, mint amikor egy öntözőcsőre rálépnek: egy jól megjósolható csepeli útszakaszon – a meg nem épülő Gerincút szakaszán – olyan dugó alakul majd ki, ahonnan mindenki kerülőutakat keres. Ezek a kerülőutak ma még nyugodt kertvárosi vagy lakótelepi utcácskák: amikor majd ugrásszerűen megnövekszik rajtuk a forgalom, és balesetveszélyessé válnak a ma még biztonságos útvonalak, előre megjósolhatóan ki fog törni az újabb botrány.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek a Csepel.info-n:

Miért bünteti Demszky Csepelt?

Szeméttelep Csepel központjában

A csepeli „Gázai övezet”

Demszky tizenhat éve csak ígéri a csepeli gerincút megépítését

Mi folyik Csepelen, a helyi “Gázai övezetben”?

Nyílt levél a csepeli “Gázai övezet” ügyében

A főváros szerint 5 éve a kerületi önkormányzat felel a rendért

Kerítés a romokon

A Gerincútról nagyon röviden

A Gerincút nem alku tárgya!

Júniusban kezdődhet a Csepel Szigeti Gerincút építése

52 hozzászólás “Botrány: fele sem igaz a Csepeli Gerincútnak!” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Tulajdonképpen itt is csak arról van szó, hogy a városvezetők “nem bontják ki az igazság minden részletét”. Beszélnek az út megépítéséről, hogy 2011-re elkészül, de hogy az 1. ütem negyede sincs az útnak, arról szerényen hallgatnak.

  2. ? szerint:

    és még van pofájuk ünnepélyes kereteket varázsolni ezek után??????? főleg, hogy az egész sz@art sem fog érni???!!!

  3. szeplőtlen szerint:

    Na tessék, ez a szakasz eljut majd a Mag utcáig.És utána mi fog történni?
    De abban lehet valami, hogy a Kossuth Lajos utcát tehermentesítheti. Legalább a szenyvíziszapot nem ott viszik majd keresztül.Viszont a déli rész megbénul majd.Tényleg elkészül délről az M0-ig,északról a Mag utcáig.

    VALAMI ESZEMBE JUTOTT: az aki a Mag utcával szemben lévő területet felvásárolta; az egy közlekedési csomópont mellé jutott be. gondoljuk már tovább……

    Csá

  4. Jani szerint:

    Komolyan kérdezem: Nem lehet ezeket úgy jó igazából seggberúgni?

    A Csepel szigeten lakók szerintem vannak annyian, hogyha komolyan bepörögnének és kimennének az utcára, akkor talán lenne valami.

    Kiváncsi lennék egy olyan tanulmányra, hogy ez a rossz infrastruktúra eddig kb mennyibe került az embereknek(országnak). (dugóban elfüstőlt üzemanyag, munkaóra, baleseti károk….)

  5. balszélső szerint:

    Közelegnek a választások, szaporodnak az alapkő letételek. A szocialista- liberális koalíció az egy lakosra jutó alapkő letételek számában megelőzi Nyugat- Európát.
    A gerincút határidejéről én már nem ígérgetnék, legfeljebb ha nyugdíjba készülnék.

  6. Földhözragadva szerint:

    A Rózsa utcában először vmi civil félpályás útzárat sejtettem…:(

  7. Nagyapó szerint:

    A Magyar Közlekedés 2009. június 25.-i számában még a következőt is írja: „Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a Csepel-szigeti 6,7 kilométeres és a Csepeli 2,5 kilométeres gerincút projektje 2011-re összekapcsolódik, így nemcsak a kerület, hanem a teljes sziget lakóterületei is élhetőbbé válnak. Az elnök hozzátette: az elkerülő út a csepeli szennyvíztisztító miatt is nélkülözhetetlen.”Tehát megint átvernek. A gerincút nem fogja csökkenteni a forgalmat, hanem még nagyobbat generál, ugyanis ezen fog menni a „Fekália Művek” szállítása, a volt CSM be-és kiszállítása, ami a kamionok be-ki járásával fok járni. Ezért a személyautók nem a kerülő úton, hanem a Kossuth L. utcán fognak átmenni. Ehhez járul még a csepel-szigeti gerincút által Csepelre zúdított forgalom, ami Szigetszentmiklós után két ágon jön Csepelre. Az egyik a Csepeli úton megy Csillagtelepre, aztán hova? A másik az Auchan mellett a II. Rákóczi F. útra.Ki találta ki azt a marhaságot, hogy a Sziget forgalmát Csepelre vezeti, ahelyett, hogy az M0. elvezetné az M5, M6 felé. Az M0 ezért épült.Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. ? szerint:

    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a főváros! Gazemberek vezetik a kerületet!

  9. Gordon szerint:

    Miska! Lekoppintották a szövegedet. 😀

  10. lolka szerint:

    Mert: reális, helytálló, időszerű és tartalmas.

  11. lolka szerint:

    Annakidején nem engedtem volna meg kettő lejáró Csepelre a gyűrűről a ‘Szentmiklósit a Kisduna másik oldalára a régi 51-esre kelett volna tenni. A gyűrű É-szaki részén az őnkorik kitudták bulizni a különböző plusz hidakat, elkerűlőutakat csak ez a vérszegény, csökött, tutyi-mutyi vezetőszerüségek igérgetnek tizenhatéve és elhisszük évről-évre na most aztán elkezdik, most aztán belendülnek, be a nagy bü……..ló…..t !
    “A Csepel szigeten lakók szerintem vannak annyian, hogyha komolyan bepörögnének és kimennének az utcára, akkor talán lenne valami. “-kössz Jani: Elég lenne a lejárokhoz néha egy kis pikniket szervezni.

  12. miska72 szerint:

    Gordon, majd szedek érte jogdíjat. 😉

  13. miska72 szerint:

    Kit kell ezért felkötni?

    Gaszemberek vezetik az országot! (MSZP)
    Gazemberek képviselik a kerületet! A.D és P GY)
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos! ( MSZP) 😉

  14. miska72 szerint:

    Ezt a bandát büntetőügyileg felelőségre kell vonni!
    Vagy el kell kergetni!
    Vagy ?

    De történni kell valaminek!

  15. Csivi szerint:

    “A Csepel szigeten lakók szerintem vannak annyian, hogyha komolyan bepörögnének és kimennének az utcára, akkor talán lenne valami. “-

    Az a baj, hogy ha ilyen is lenne, akkor is csak valamit beígérnének, és ugyanúgy nem történne semmi. Ha az elkerülő 2×1 sávban épülne, és az a kamion mennyiség rászabadulna ami most jár a Rákóczi úton, meg még a szennyvíziszapos autók is, akkor azon egész nap dugó fog lenni. Az az egy szerencsétlen Gubacsi híd is lassan leomlik, annyi a mindennapos dugó rajta.Egy szigetről csak ennyi kijutási lehetőséget hagyni, az teljesen aberrált!!
    Az okostojások meg még a papírgyári “csomópontot” leszűkítik mindenféle szigetekkel, hogy még lassabb legyen. Bőven lenne hely még egy sávnak, de az ésszerű lenne.
    Úgyhogy, miért pont a gerincút lenne érthető?! Meg hát a pénzeket is le kell nyúlni valahogy, a sok kispolgár meg írkáljon amit akar.

  16. Borka-Szász Tamás szerint:

    A cikk logikáját követve az az örömteli tény, hogy végre (pénzügyileg megalapozott módon) végre megépül a Gerincút első szakasza, az úgy sz*r, ahogy van – és mivel csak gondot fog okozni, inkább meg se építsük!

    Még a végén az önkormányzat vezetése sikert ér egy területen, és ez már tudatilag fáj egyeseknek – gyorsan írjunk egy csúsztatásoktól hemzsegő írást, és döngöljük a földbe az egész projektet.
    Nehogy már örüljünk is valaminek… 🙂

  17. Borka-Szász Tamás szerint:

    Néhány példa:

    “A választások előtti politikai marketinget szolgáló építkezés ráadásul olyan drága, mintha az útpadkát színaranyból öntenék: a 2,5 km-es csonkocskát a tervek szerint 11 milliárd forintból készítik el. (Ez az elképesztően magas összeg pedig még az elmúlt évek beruházásainak példái alapján akár a két-háromszorosára is nőhet.)”

    Remekül hangzó politikai PR duma, csak éppen az írás nem ismerteti, hogy milyen műszaki tartalommal készül a projekt: ezen a sűrűn beépített területen mennyi közművet kell kiváltani, milyen felüljárók és egyéb létesítmények lesznek, a HÉV-hez hogyan fog ez illeszkedni stb.
    Szerintem erről kellene itt részletesen írni, és annak fényében megítélni a bekerülés költségét.

    Ha a cikkíró 1 ÚTÉPÍTÉSI példát mondana arra, hogyan lesz egy leszerződött kivitelezés 2-3 szoros árú a végére, akkor szerintem mindannyian okosodnánk.

    “az útépítés számláinak döntő hányadát ugyanis már a következő választási ciklusban fogja kifizetni, egy ma nagy valószínűséggel megjósolhatóan nem MSZP-SZDSZ-es vezetésű Fővárosi Közgyűlés és az Európai Unió.”

    Aki ilyet ír, az még madártávlatból sem látott uniós finanszírizású projektet. A támogatási szerződés alapján ugyanis következik egy közbeszerzési eljárás, amelyben szerződéskötés történik a leendő kivitelezővel. A szerződés összege nem lehet magasabb, mint a projekt büdzséje, ugyanis akkor érvénytelen az eljárás vagy a fővárosnak kell SAJÁT pénzből kipótolnia a forrásokat, ami jelen helyzetben több mint problémás.

    Az Európai Uniós pályázat elnyerésének FELTÉTELE volt, hogy a főváros biztosította (és a közgyűlés) jóváhagyta a szükséges önrészt (tehát ez el van különítve és le van kötve a projektre), a többit pedig az Unió biztosítja UTÓLAG.
    UGYAN milyen számlákat fog kifizetni a következő közgyűlés???? Persze, technikailag a számlák a végén lesznek kifizetve, és akkor mi van? A pénz megvan.
    Persze nincs bizsergetőbb, mint amikor a “szerző” olyan látszatot akar kelteni, hogy ezek a csúnya balosok mindenféle fedezet nélküli szerződéseket kötnek “marketing célból”, aztán meg a cechet a következő vezetés állja és majd akkor fő a feje, hogy honnan kapar elő rá pénzt.
    Remélem, aki ezt végigolvassa, a cikk EZEN részén legalább tud jót vidulni….

    Ja, és a cikk szerzője eldönthetné, hogy szerinte a gerincút ötöde vagy negyede készül el? Mert mindkettő szerepel a cikkben, valszeg mindkettő tévesen. 🙂

  18. miska72 szerint:

    “Tisztelt” Borka-Szász Tamás “úr”!

    Mennyibe fog kerülni a gerincút?
    Mert önöknek lassan 20 évbe. 😉

  19. tojgli szerint:

    Borka-Szász mondata így hangzik, ha az apró betűket felnagyítjuk, hogy olvashatóak legyenek:
    Még a végén, 16 év után az önkormányzat vezetése sikert ér egy területen, ami negyede annak, amit ígérgetnek minden kampányidőszakban.

    És nagyeszű Borka-Szász számolós logikáját nem ismerők kedvéért:
    Ha 2.5 szoci km gerincút 16 év, akkor 10 szoci km gerincút 64 év, tehát ha nem változna semmi a vezetés szerkezetében, akkor nagyjából 2059-re megépülhet a teljes gerincút.

    Persze jó szoci szokás szerint az elkészült utak minőségét nem szabad ellenőrizni, mert így a kivitelezőt megszivatják és nem lehet kétévente újból felújítani (amiból a valóságban 3.5 év lesz, mert hát a szocik kizárólag a kampányidőszakban újítanak fel bármit is, legalábbis akkor elkezdik, aztán ha nincs kész, a választás másnapján kiesik az ásó a kivitelező cég embereinek kezéből.)

    A felújításoknál persze több pénz megy a haveroknak, ha a korábbi szakaszokon is maszatolnak. Ezért ha 2.5 km-es szakaszokkal számolunk 16 évente, abba nagyjából 4.5 felújítási ciklus is belefér ami a korábbi részeket érinti, így összesen 2059-es ünnepélyes átadásig a 10 km-es gerincúton 67.5 km felújítást könyvelhetnek el az elvtársak.

    De szerencsére a következő választástól kezdve nem kell szoci km-ekkel számolnunk, így a gerincút átadásáig sem kell 2059-ig várni. És persze nem is lesz olyan drága, mint ahogy az elvtársak számolnak.

  20. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves tojgli!
    Szórakoztató beírás volt! 🙂 Komolyan.
    Analógia: ha önnek 23 életévébe került az első diplomájának megszerzése, akkor a másodikat 46 éves korára, a harmadikat 69 éves korára fogja megszerezni. Logikus, nem? 🙂 Vagy mégse?

    A 16 évről. Egyetértek minden olyan véleménnyel, amely méltatlannak tartja, hogy 16 évig tartott ennek az útnak (bocsánat első szakaszának) megépítése. Megjegyzem, az út megépítése nem csak az mszp, hanem a Fidesz programjában is szerepelt, mivel fontos cél! Akárki került hatalomra, ezt célként kitűzni nem bűn volt, hanem kötelessége egy csepeli politikai erőnek.

    A 16 évre akkor sem lehet senki büszke, ha oka nyilvánvaló: magyar pénzügyi források (állam vagy főváros) egyszerűen nem jutott erre a dolgora. Minden ciklusban ezerrel ment a lobbi (ezt mind szoci oldalról mind Fidesz oldalról Németh Szilárd úr megerősítheti), de mivel az igények általában 100 szorosan szokták meghaladni a lehetsőégeket, ez valahogy mindig hátrébb sorolódott.
    A 2007-2013-as uniós pénzügyi ciklusban nyílt meg ELŐSZÖR hazánk uniós történetében a lehetsőég, hogy ilyen jellegű beruházásokra uniós forrásokat szerezzünk – és ez most sikerült! Ha nem lennénk uniós tagok, anem lenne ez a plusz pénz és félő, hogy még tovább tolódott volna ez a fejlesztés.
    Ugyanez a helyzet csatorna ügyben is. Évtizedek óta tart a csatornázatlan területek felszámolása. Ha most a főváros pályázatát jóváhagyja Brüsszel ,akkor írd és mondd 2-3 év alatt kiépül a csatorna mindenhol a kerületben. Zongorázni lehet a különbséget, nem? Nagyon sajnálom, hogy ezek a pénzek nem hamarabb álltak a város rendelkezésére…..

  21. Márta szerint:

    3 éve ist ezt mondták a csatornára !még 2-3 év igaza van Boraka -Szász Tamás ! ÖNÖK rá érnek arramég:) Esti mese a lakosságnak,de többen már nem hiszünk ebben :(Zongorázok még 🙂 Ön mindent sajnál mostanában 🙁
    Elöbb kellet volna !!!!Infartus komolyan ami itt megy csepelen !

  22. LB szerint:

    Tamás!

    Te is tudod, hogy csak magyarázkodol, mivel az elvesztegetett 16 évet nem lehet megmagyarázni. Sajnos ’94 után a kerület vezetői képtelenek voltak rá, hogy a kerület érdekeit érvényesítsék. Mint pénzügyi szakember, te is tudod, hogy a pénz elköltésénél vannak prioritások. Ezeken a prioritásokon viszont lehet változtatni. A kerület vezetői képtelenek voltak rá, hogy Demszky “Én szeretem Csepelt” Gáboron az ígéreteit bevasalják. Csak aszisztáltak a semmit tevéséhez! Ne csodálkozz, hogy ezt egyre többen kérik számon rajtatok!

    Meg tudod mondani, ha a sz@rkeverő telep beindul, hol és merre fogják tönkre tenni a 20 tonnás kamionok az utakat és az utak mellett levő lakóházakat?
    Ehhez is aszisztálni fogtok, vagy van már valami elképzelésetek?
    A működési engedély kiadását kötitek-e valamilyen feltételhez, pl a csepeli gerincút megépítéséhez?

  23. 666/ szerint:

    hajrá Márti:)

  24. Prendick szerint:

    Mondjuk van pozitivum abban, ha valami ennyi évnyi tökölődés után elindul. De elég lapos dolog ünnepelni azon, hogy talán megcsinálják a felét az egyharmadának. Az meg külön kérdés, hogy mi kerül ebben 11+x milliárdba?
    Azt már meg sem merem említeni, hogy akkor hiszem el, hogy ez a kicsi is megépült, ha végigmentem rajta. Mert sok szép dologba belekezdtek mostanában, aminek már egyre kevesebben látják a végét.

  25. hollósi szerint:

    A gerincút 1 méterével sem dicsekednék Borka úr helyében. A 20. századi bohózatírókat messze túlszárnyalták történetével.
    Nem ártana egy kis szerénység, legalább a finisben.

  26. LB szerint:

    Nem jár a csepeli HÉV!!!

    “A fővárosban a BKV több járata is leállt csütörtök este a vihar miatt. Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökségnek 21 óra előtt néhány perccel arról számolt be, hogy a rengeteg eső miatt egyelőre nem közlekedik a 65-ös, az 59-es és a 61-es villamos. A csepeli HÉV sem jár, mert a felsővezetékre egy fa dőlt.”

    http://index.hu/bulvar/2009/06/25/az_ev_vihara_csapott_le_budapesten/

  27. Gigi szerint:

    Olvastátok? A http://www.csepel.hu/static/e-dok/File/CSEPEL_UJSAG/2009-06-19-24.pdf 7. oldalát ajánlom figyelmetekbe, van benne pár mondat a gerincút hosszáról, költségéről, a húzódásról (is). Aztán ki-ki döntse el, kinek hisz. Csak lehetőleg ne pártszimpátia alapján, szemellenzősen… A szakmai érvek (nem feltétlenül az Oroszéi) mégiscsak többet érnek, nem?

  28. LB szerint:

    Gigi! Erre gondolsz?

    “Ami kedvezõ hír: a projekt keretében idén õsztõl kezdõdõen továbbépítésre alkalmas módon kiépül egy kétszer két sávos fõforgalmi út a Szabadkikötõ út és a Posztógyár utca között. A Corvin utcánál a HÉV pályája alatt új közúti aluljárót építenek, megépítik a fõút menti
    zajvédelmi létesítményeket, s ahol kell, közmûvesítenek. Az ütemezés szerint ezt az elsõ útszakaszt 2011 szeptemberében adják át.
    A folytatásra, a Posztógyár utca és a Mag utca közötti második szakaszra eddig egy megvalósíthatósági tanulmányterv készült.”

    Hiszem, ha látom! Nyilván te is ismered a klasszikus mondát: “Hazudtunk reggel, este és éjszaka!” Nekem már bármit mondhatnak, még az ellenkezőjét se hiszem el!

  29. József az ács szerint:

    Gyerekek, verjük má pofán ezeket. Szerintem három hétvége alatt le lehetne mondatni az egész bagázst, ha mondjuk 25000 csepeli megjelenne az Imre téren. Cél: Gerincutat most. Na megcsináljuk?

  30. Prendick szerint:

    Nebazz, ez rosszabb, mint gondoltam. Tisztára abban voltam, hogy az út eljut a Mag utcáig. Ehelyett a forgalmat ráborítják a Posztógyár utcára és a Rákóczira legkeskenyebb részén.
    De jó, hogy már nem lakom arra. Öt óra lesz a menetideje a busznak.
    A Mag utcai szakaszra még terv sincs, csak egy tanulmány.

    Az utolsó bekezdés maga a ködgép. A holdban létező teherforgalmi elkerülőút majd a Mag utcai szakasz után jöhet. Még a kisajátítások sem kezdődtek el, az a perekkel minimum öt év.
    Közben délről beérnek az úttal.
    A Rákóczi tíz évre katasztrófasújtotta övezet lesz.
    Vagy valamit rosszul értettem? Valaki nyugtasson meg.

  31. Prendick szerint:

    Mondjuk az újság sem kutya. A 6. oldalon ez a cikk van: “Kiváló minõségû ivóvíz 740 kútból”.
    Nos megnyugtatok mindenkit, hogy laktam én már mindenhol, de ilyen elképesztően rossz vizet, mint Csepelen, még sosem láttam. Talán gyerekkoromban a Balaton környékén volt hasonló. Azzal kellett kezdenem a csepeli létet, hogy ötvenezerért vettem egy vízszűrőt, mert még a csapvízből készült kávénak is olyan íze volt, mint ami már több emeberen átment.

    Erre egy ilyen cikket van pofájuk betenni. Szívesen látnám a Vízművek teljes vezérkarát és a cikkírót Csillaghegyen, a régi házam csapjánál. Tisztán láthatnák a különbséget az ivóvíz és a klórtól habzó lábvíz között.

    Ha a többi cikk is ilyen valóságtartalommal bír, örülök, hogy nem olvasom. Csak felhúzna.

  32. Leon, a proli szerint:

    Sziasztok! Már ma is brutál a szigetről bejutni. Az úthálózat maradt a régi, a Rákóczira meg épült egy madaras és két normál tesco (csepeli, szigethalmi, és az M0 előtti bevásárló komplexum). Szerintem hatalmas forgalmat generálnak, de a szigethalmi Dunapart nyaralói már a nyolcvanas években Halásztelken találták a csepeli sor végét. Részvétem a csepelieknek a forgalom, a szigetieknek a gyakran egy órás sorbanállás miatt. Rendetlen, rosszul szervezett az egész ország. A “húzzunk bele” helyett jöhetne már a “húzzunk el”. Sajnos maradnak, amíg bírnak, mert a havi minimum egy millát még haza akarja vinni a parlamentben melegedő szoci bagázs.

  33. Gigi szerint:

    LB,

    persze, de klasszikust csak pontosan: “Hazudtunk reggel, éjjel és este”.

    És az örkényi eredetije még kifejezőbb: “Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon”, ami eredetileg nem is többes szám első személy volt, vö. http://209.85.129.132/search?q=cache:-KOpOFxv0-wJ:www.nol.hu/archivum/archiv-437241+hazudtunk+minden+hull%C3%A1mhosszon&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a (csak érdekességképpen)

    Amúgy az előtte lévő infó is egyfajta válasz:

    “Számtalan jogos bírálatot kaptunk
    az elmúlt idõszakban, de végre
    teljesült a csepeli városközpontot tehermentesítõ
    útszakasz megépítésének
    két hiányzó feltétele: minden döntés
    megszületett a forrásokról (a beruházás
    csaknem 7 milliárd forintos
    költségébõl az EU 3,8 milliárd forintot
    vállal, a többit a fõváros állja), és van
    építési engedélye is. Maga a csepeli
    önkormányzat is nagy terhelt vállalt:
    kereken 800 millió forintba kerültek a
    telekrendezési és bérlõ elhelyezési feladatok.
    Itt jegyzem meg, hogy valóban
    sokkal drágább ez a rövid szakasz,
    mint elsõre gondoltuk. Ennek okát a
    kisajátítás elhúzódásában látom,
    amelynek költségei megháromszorozódtak
    a 131 lakóval történt alkufolyamatban,
    csakúgy, mint ahogyan a kivitelezési
    munkálatok költségei is jelentõsen
    emelkedtek idõközben.”

  34. Gigi szerint:

    Prendick,

    nincs okom kételkedni abban, hogy ihatatlannak találtad a vizet, ezért nem mondom, hogy ízlések és pofonok, hanem inkább szégyellnivaló a tény.

    Az újságíró és szerkesztője azonban nem kóstolhatja végig a csapvizeket (jobboldali médiában sem teszi), hogy felülbírálja a hivatalos szervtől kapott információt! Ha ellenvéleményed van, jelezni lehet az illetékeseknél, az olvasói levél műfaját is erre találták ki… Demokratikusabb kulturáltan vitatkozni (és erre itt szerencsére jó sok példa van, az ellenpéldák gyűrűjében), mint előítéletesen megbélyegezni valakit-valamit…

  35. LB szerint:

    Ez tetszik:
    “sokkal drágább ez a rövid szakasz, mint elsõre gondoltuk. Ennek okát a kisajátítás elhúzódásában látom, amelynek költségei megháromszorozódtak a 131 lakóval történt alkufolyamatban, csakúgy, mint ahogyan a kivitelezési munkálatok költségei is jelentõsen emelkedtek idõközben”

    Tessék mondani, ki a felelős azért, hogy egy évtizedig csak az időt húzták és nem csináltak semmit? 🙁

  36. Prendick szerint:

    Gigi, ez nem így van. Egy újság legyen tisztában a tényekkel, vagy tegye ki a cikkhez az /x/-et. Tisztára olyan az egész, mintha arról olvasnék, hogy “Csepel úthálózata kitűnő”, aztán ott úszom a mocsárban valamelyik gödrös földutcán a sok közül. Akkor sem lenne mentség, hogy a szerkesztő csak aszfalton jár.
    Így az a látszat, hogy a tájékoztatás egyoldalú és tájékozatlan.
    Biztos, hogy erre nekem kell felhívni a figyelmet? Nem mehetne ez alapból?

    Ez nem oldalfüggő. Amelyik újság bemondásra ír hurráoptimista cikket, az legfeljebb brosura. Bárhol áll.

  37. Olivér szerint:

    Tisztelt Borka-Szász Úr!

    Idézek Öntől, amit a gerincúttal kapcsolatban írt:

    “Minden ciklusban ezerrel ment a lobbi (ezt mind szoci oldalról mind Fidesz
    oldalról Németh Szilárd úr megerősítheti)…”

    A múltkor azt olvastam egy kiadványukban, hogy Németh Szilárd nem szavazta meg a Gerincutat. (hozzáteszem, hogy én úgy szoktam tájékozódni, hogy minden oldal érvelését meghallgatom, és a fővárosi Fideszesek úgy tudom azért nem vettek részt azon az ülésen, ahol erről volt szavazás, mert az Ön pártja egy volt 3/2-est esketett fel kb. 1 napos időtartalomra – megjegyzem ez szégyen és gyalázat).

    Tehát most a Fidesz is lobbizott a gerincútért, de a múltkor Németh Sz. nem szavazta meg, ezt reklámozták.

    Az álláspontja nagyon érdekelne ennek kapcsán:

    – Ön szerint Németh Sz. támogatja, vagy nem támogatja a gerincút megépítését?

    – Ön szerint Némth Sz., illetve a Fidesz miatt nincs még Csepelnek gerincuta?

    Ezeket jó lenne tisztázni. Köszönöm.

  38. Gigi szerint:

    Prendick,

    igazad van a tények tisztán látásáról, csakhogy az aszfalt vs. mocsár szembetűnő és tudható, míg a csapvíz minősége rejtve van a vezetékhálózatban és nem ellenőrizhető – hacsak nem érkezik jelzés például olvasóktól, hogy itt valami félreértés van, tessék jobban utánajárni (helyi vizeket kóstolgatni). Ebben az esetben ez tényleg nem megy alapból, de reméljük, jelzésedre lesz folytatása… 🙂

  39. Prendick szerint:

    Gigi, ezt most elképzeltem magam előtt. Írok egy olvasói levelet, ettől kezdve a cikkek úgy jelennek meg, hogy
    “Kiváló minõségû ivóvíz 740 kútból*


    *Prendicknek nem ízlik.”

    Komoly esély van rá. 🙂

    /Különben a csepeliek tényleg megszokták ezt a klórtól habzó rémséget, vagy csak lábmosásra használják és ásványvízből főzik a krumplilevest? Tényleg érdekelne pár vélemény, mert pl. számomra a víz minősége volt a legrosszabb benyomás, amikor Csepelre jöttem. Igaz, ez itt erős off. /

  40. Szila szerint:

    Prendick!
    Ivásra kizárólag ásványvíz, a többit már megszoktuk mi őslakosok, hogy mindenből a legszarabb jár. És most lehet tiltakozni, de igenis nem tudok olyan területét említeni a csepeli létnek, ami országos szinten, vagy balkáni szinten is nem a legaljább. Néha vidéken járva csak ámulok és bámulok és naív koromban azon csodálkoztam, hogy a helyi vezetők, hogy nem szégyellik magukat?!

  41. Lora:) szerint:

    Majd akkor lesz fontos ez a gerincút, ha a csőcselék csepeli vezetőknek arra felé lesz dolguk, de mivel frekventáltabb környéken laknak, sz@rnak bele az egészbe.
    Ez bosszantó, és megoldást igénylő, de valaki odaállt már egyedül, vagy társasággal a romok felé, és nekikezdett valaminek?

    Megint csak duma, duma, duma megy a témáról. A felét annak a mocsoknak, ami a képeken van saját számlára esküszöm Nektek ledobatnám Demszky és Tóth Miska háza bejáratához, és várnék, meddig bírják elviselni a látványt, biztos nem néznék 16 évig ezt…..

  42. Manitu szerint:

    Borka-Szász Tamásnak mindez szórakoztató? Nem csodálkozom rajta.

    Ezek semmibe veszik az embereket, szerintem végigröhögték az elmúlt 16 év hazudozásait.

  43. atata szerint:

    A gerincút akkor fog megvalósulni, mikor Red Bull és társai erős felügyelet mellet kubikos talicskával nekiállnak. ( Ja és este nem csak névsorolvasás lesz vacsi előtt, hanem – ismerve a társaság mentalitását – a talicskával é s lapáttal is el kell majdan számolni.)

  44. miska72 szerint:

    Borka “úr” ezt írja!

    Most kapaszkodjatok meg!

    “Megjegyzem, az út megépítése nem csak az mszp, hanem a Fidesz programjában is szerepelt, mivel fontos cél! Akárki került hatalomra, ezt célként kitűzni nem bűn volt, hanem kötelessége egy csepeli politikai erőnek.”

    Én meg megjegyzem, hogy 16 éve vannak a kerületben gatalmon és elötte is önök voltak!
    Miről beszélünk?
    Kik voltak még hatalmon a kerületben?
    Akárki került hatalomra?
    Ki került hatalomra a keüületből?
    Mert én csak a MASZPORÓL tudok. 😉

  45. miska72 szerint:

    József az ács, csináljuk meg!
    Te melyikre gondolsz, a tüntetésre, vagy a pofánverésre?
    Én a pofánverésnek jobban örülnék. 😉

  46. miska72 szerint:

    Olivér jó a kérdés.
    Borka “úr” többet nem is fog írni ehhez a cikhez. 🙁
    Kínos lenne megválaszolni!
    Ilyenek ezek a szocik, nagy a pofájuk, de ha kínos kérdést kapnak, magukalá csapják a farkukat, azt elkullognak az oldalról. 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

  47. mtorrente szerint:

    A Csepeli gerincutat csakazért dobták fel megint témának, mert a Demján többségi tulajdonában lévő Tököl Airport Zrt nemzetközi kereskedelmi repteret akar Tökölön, egy intermodiális logisztikai parkkal. Mind a logisztikai park, mind a nemzetközi repülőtér feltétele a szigeti gerincút M0 és a tököli reptér közti szakaszának megépülése. Mivel furcsán nézne ki, hogy csak az M0-ig építik meg a gerincutat, dezinformálás miatt hozták most elő a csepeli szakasz megépítését. Kíváncsi leszek mikor fog tovább épülni ez a 30 éve mostohasorsú Csepel-szigeti gerincút az eredetileg megálmodott formájában. Valószínűleg kevés kockázattal lehetne fogadni rá, hogy majd 20-30 év mulva jön el ez az időpont.

  48. lolka szerint:

    Annak idején a szennyviztisztó kapcsán is feltétel volt a gerincút, a Tóth úr monta, szenyvitisztító megépülésének feltétele a gerincút, igaz mondtak nagyon sok mindent, igérgettek sok mindent, de azért nagy nehezen kierőlködtek magukból valamit A MAG ÚTCÁT ez a gerincút egy igen, igen fontos nem győzőm hangsullyozni, milyen fontos szerves része! Csak azt nem értem, ha eg ilyen nagy monumentális beruházásra sor került mint a MAG-utca megépitése, mia büdösfranccért erőlködnek a rohadt nagy kamionok a Posztógyáruton ? A gépes elkezd bekanyarodni a potja már pirosban megy utána, és még ott van tiz-tizenőt személyautó.

  49. csepeliiszap szerint:

    Épülhet a csepeli gerincút
    Városháza
    | 2009.06.30. 21:46 – MTI
    Elhárult az utolsó akadály is a csepeli gerincút építése előtt, mivel a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedd délután hozzájárult az útépítésben érintett utolsó ingatlan kisajátításához. A 2,5 kilométeres 2×2 forgalmi sávú főút a Szabadkikötő út és a Posztógyár utca között épülhet 2009 októberétől az Európai Unió 3,7 milliárd forintos támogatásával.

    Az útépítés csaknem 140 ingatlant érint, közülük 2004 óta mintegy 40-et sajátítottak ki. Abban az esetben, ha kedden nem jött volna létre megegyezés a főváros és az utolsó ingatlantulajdonos között, meghiúsult volna a csepeli gerincút építésének megkezdése.

    Bónuszként a kommenteket is érdemes elolvasni!

  50. csepeliiszap szerint:

    Index 2009.07.01.

  51. admin szerint:

    bolka, nekünk ezen a linken nem jön le semmi

Itt lehet hozzászólni !